Ирландия и България като “прелъстената и изоставената”

Ирландия беше прелъстена от чара на ЕС и на второто предложение за укрепване на брака им се съгласи за нов тласък на щастливото съжителство. Ирландското одобрение за Лисабонския договор не сваля последните пречки пред неговото приемане, тъй като предстои ратификацията му в Полша и в Чехия. Но приближава решително ( а може би и решаващо) организацията към осъществяването на нейната институционална реформа.

Сред интересните аспекти на тази реформа е идеята в ЕС да има още един център на властта, като се създаде президентски пост. Между най – упорито спряганите кандидатури за него е името на бившия британски премиер Тони Блеър. Тъкмо това ми дава повод за паралел с …България.

Ще речете по навик: нерде Блеър, нерде България. И ще бъдете прави, че е трудно да бъде намерено нещо общо. Освен в един пресен спомен за абсолютно безкритичния начин, по който бе възприета тук издигнатата ( практически от президента Г.Първанов, като негова лична инициатива) българската кандидатура за шефския пост на ЮНЕСКО.

Малцина у нас изобщо разбраха за тихата и предимно задкулисна дипломация, а още по – малко пък ще научат някога как стана така, че невероятното се оказа възможно и Ирина Бокова се оказа на върха на тази световна организация като алтернатива на явно неудачната за Запада личност на египтянин, провинил се антисемитски изявления.

В триумфален коментар по БНТ глас зад кадър уведоми българските зрители, че ( логичната като лице на Запада) г-жа Фереро Валднер се е оттеглила от състезанието заради „черна точка в биографията” – стари връзки със Северната лига в Италия, смятана в Брюксел за прекалено ксенофобска.

За „червеното многоточие” в биографията на Ирина Бокова отново не беше спомената й дума. Както и през цялата, поднесена като чисто патриотична кампания, доколкото изобщо я имаше за пред българска публика.

Едно нещо обаче със сигурност нямаше: съпротива или поне някаква алтернативност, имитация дори на състезателност за българската номинация. Имаше само абсолютна безкритичност, докато се озовахме пред свършения факт да трябва да харесваме крайния резултат, защото сме българи. Обратното ни прави…предатели.

А във Великобритания идеята Тони Блеър да става президент на ЕС не само се обсъжда, но и доста шумно се …отхвърля. Министърът на външните работи на кабинета в сянка на торите ( вероятен нов външен министър в консервативно правителство в близко бъдеще) Уйлям Хейг предупреди пред в. „Таймс”, че да се издига лейбъристът Блеър на европейския връх не е добра идея.

И да видите – цяло чудо ( от нашенска гледна точка), никой май не мисли на острова, че това е „национално предателство”. А Хейг буквално заплаши със съпротива срещу възкачването на своя сънародник на престижния пост.

Брей, тези британци не знаят ли що е това „национален консенсус”, който тук ни пробутват ( както пробутаха самата кандидатура на Бокова) всеки път, щом нашите управници искат да си наложат партийното мнение като проява на патриотична загриженост за България?

За благосклонноста на Ирландия, страна с храктер, в ЕС се борят и затова я „прелъстяват” ( с обещания за отстъпки спрямо специфични ирландски искания по отношение на абортите, неутралитета и данъчното облагане). Докато България явно е на другия полюс – махат с ръка и ни оставят да се оправяме сами със себе си. Стига да слушаме и да не правим големи поразии, ще ни приемат с всичките ни „червени многоточия” в биографията. И ще са прави- ние самите не показваме с нищо, че се вълнуваме от тези „подробности” и не бива да се чудим, че ни третират така в тази европейска сага за „прелъстената и изоставената”

25 мнения за “Ирландия и България като “прелъстената и изоставената””

 1. Днес успях да прочета във вестниците, че над половината от българите подкрепят правителството ни. Преди година над половината от ирландците бяха против Лисабонския договор. Ето че само след една година са го залюбили цели 60 %. Прелъстени ли са или притиснати от кризисните явления са поумнели – можем само да гадаем. За какво обаче българите са доволни от правителството на ГЕРБ? И за това можем само да гадаем, защото за близо 70 дни нищо не се случи. Няма за къде да бързаме, разбира се, защото по идея трябва да ги почакаме 100 дни, след това – 200, 300… 800? Но те продължават да се държат предизборно-настъпателно, защото иде избор за Кмет. След това ще са на ред президентските избори, после пак идат парламентарни… Междувременно ще достигнем средните доходи на Европа, някъде след около 800 дни, пак! Ето това ако го бяха чули в Ирландия и вотът щеше да е с обратен знак, защото ние до техните доходи, господин Дянков, толкова скоро няма как да додрапаме – техните ли ще стават като нашите?
  Между другото, в деня на парламентарните избори в двора на едно училище, където имаше цели четири секции, питах всички наред, какво означава абривиатурата ГЕРБ. Никой не ми отговори правилно! Не че е толкова важно,но питам се – кое е важното за да не бъдеш сред прилъстените?

 2. За тези, които ще побързат да ми посочат правописната грешка, виж “Прилъстен и изуставен”
  Автор: etanolii_spiritonov

 3. Имах склонност да симпатизирам на това правителство и Бойко Борисов, докато Шматко не дойде в България и всичко излезе на яве. Всички приказки за спирането на пагубните за България Руски геостратегически проекти на Борисов се оказаха лъжа. Мога вече да твърдя, че ГЕРБ и Бойко са поредния проект на про-Кремълската шайка окупирала България на 9 септември 1944. Жалко за страната и за хората които се надяваха България да се промени. Не било писано и този път да се случи.

 4. …Междувременно ще достигнем средните доходи на Европа, някъде след около 800 дни, пак…

  Tova verno li niakoi go e kazal ot pravitelstvoto? Pitam zashtoto ne sam go chul ili sam go propusnal.
  A mnogo interesno…
  Protivno na vsichki prognozi

 5. http://news.ibox.bg/news/id_1455306045

  Ako g-n Indjev pozvoli gornia link.

  Настояваме след посочване на проблемите на хората да се посочат управленските цели, които ще доведат до тяхното решаване, подчерта още Костов в политическия си доклад.

  Na hod e BB. Dali horata shte imat pak tolkova tarpenie da chakat…

 6. Г-н Инджев, събираме информация за създаване на организация по подобие на руската “Мемориал”, защото ГЕРБ отказа да работи за създаване на Институт за национална памет.

  Можете ли да споделите вашето мнение на посочения email адрес (edno@mnenie.pl), а ако желаете да го направите публично, може да стане тук или във форума (www.mnenie.pl).

  Благодарим ви за отделеното време.

 7. До Doko: Господин финансовият министър каза пред камера, че очаква към края на мандата на правителството да сме достигнали средните доходи на Европа. Тези 800 дни може би са неуместна ирония, признавам си, но аналогията с едни други обещания е повече от очевидна. Оправданието ще бъде пак с това, как е разчитал на предприемчивостта на народеца ни, но уви!

 8. GERB kato abreviatura oznachava oshte:

  Gastro
  Ezofagealna
  Refluxna
  Bolest
  I tova ne e izmislica.

  Tazi bolest vodi do povrashtane poniakoga. Osobeno kogato se chaka dalgo, za da preminat simptomite. Uslojneniata moogat da sa tejki.

 9. Няма нищо по-гадно от политическата олигархия. Тя няма образ, нито принадлежи на някаква идеология. Тя е конюнктурно ориентирана. Тя е навсякъде една и съща: и в Русия и САЩ, и у нас и в ЕС. По комунистическо време, тя изкуствено създаваше политическото противостоене в света. Днес, манипулативно борави със световните финанси и предизвиква кризи пак със същата цел, да господства над народите. Тя е тази, която издига и сваля президенти(какво тук значи някаква си Бокова-тя е само марионетка)понякога “силово”, ако е допуснала “грешка”. И все пак, никой не може да спре процесът наречен “еволюция”. Митът за “разделението” се руши и хората все повече осъзнават, че тяхната съдба е обща и зависи единствено от самите тях. “Не си създавай кумири” – едва сега хората започнаха да разбират думите на Исус. У нас Б.Борисов е последният мохикан.

 10. Много сложни въпроси поставя г-н Инджев! Но са възможно най-злободневните. Защото, както казва Странджата Знаменосеца в прословутото си слово в собствената си кръчма: „Тази ръка, която някога в Балкана държеше Левското знаме, сега държи… лъжица! Станахме баби! Ах, братя мили…”. Откъснахме се от корена си, изневерихме на природата си, на бита си, на поминъка си. Защо? За да направим за нула време това, което други народи при други условия са правили за столетия: Прибързана и уродлива индустриализация върху едни от най-добрите почви в Европа, валови подходи в селското стопанство, откъснали селяните от естествената им среда, насищане на това райско кътче България с рафинерии, ТЕЦ-ове, АЕЦ-ове, металургични комбинати, азотноторови комбинати (при излишък азот в почвата), хората загубиха афинитета, носен в гените им, към дейности, които са предавани от поколение на поколение, напълниха без никаква нужда градовете, за да станат безсмислени и незначителни в името на Негово Величество Келепира. В България човекът става субект със специфични особености само когато мисли за КЕЛЕПИР!
  Колко хора в България днес са наясно каква организация е ЮНЕСКО? Внукът на овчаря Вичо от село Х, писарушката в общината У на район Z в София Гичо Вичев, му дреме кой ще е председател на ЮНЕСКО, предстои му спешен ремонт на апартаментчето, а ЮНЕСКО е нещо за учените, дето само си клатят краката и говорят глупости, дето, ама никаква файда няма от тях. ЮНЕСКО няма да му помогне за ремонта, нито ще го нахрани…който ще да му става Председател.
  Колко хора в България знаят каква организация е ЕС, какво ще рече да членуваш в нея, какво е съотношението независимост/обвързаност и доколко отделния народ е задължен да ги следва. Тъмна сила, това е Западна Европа, мрачна, коварна, която иска да ти натрапи ред, който никога не си искал и уважавал, да ти натрапи една естетика, дето иска излишно да си хабиш силите, бе направо робия. И като така, не е важно какво ще придобием, ако се опитаме да работим като Европейците, не искаме техния тертип, заробва ни, счупва ни табиета и ни е кеф да си представяме колко по-яка е Русия, зад чийто гръб ни се ще да се скрием. Ама ЕС давали пари, виж, това е хубаво, и ако се уредиш, нещо може да намажеш, затова стой близко до големите и им давай „евала”. Въпросният бай Вичо по „татово време” с една гега две къщи на по два ката е вдигнал, ама тогава братушките помагали… Те, като помагат, не те питат колко ти е чисто, къде си хвърляш боклука, къде… няма значение какво, помагат!
  Ей това е полжението! Нямало дясно, откъде да го има, като тези дето мислят дясно, бяха голи като пушки, a тези, дето бяха богати, мислят ляво. И не само това, и тези, дето бяха десни, и те като забогатяха, започнаха да мислят ляво. Едно от най – законните неща в България излезе, че е национализацията през 1947, а една от най-антихуманните претенции, жива подигравка със „съкровенните духовни трепети” на народа, беше желанието на бившите собственици да си вземат обратно онова, което беше останало от освинените им национализирани имоти, особено в индустриалната сфера. И тези, дето се пишеха десни, безжалостно предадоха тези хора. А тези хора все пак носеха нещо останало от духа на дясното. Сега се чудим като какви са новите управляващи. Това е новото, мутренски забогатяло дясно, поостаряло, попроскубано и уморено от бабаитлъци. Но… с пари. И сега им се иска да не им ги измъкнат новоидващите млади хищници, същите като тях преди време. И искат тези, остаряващите, вече законност, ред, почтеност и т.н., която самите те безкомпромисно са отказвали по времето си. Не личи особено да им дреме за интересите на България, след като за целокупния народ те са в мъгла и ги манипулират „вълци в овчи кожи”, но колкото – толкова! Тези нови десни наистина мислят дясно и наистина няма други. Поне така го разбират в ЕС. Това ни е на нас, българите, дясното, и „че го ручаме, оти друго нема”. Това е един от удивителните резултати от уникално спечеленото селско възстание на 9.9.1944 г. с нелигитимната помощ на една чужда сила, на която издигаме паметници и пеем песни за легендарните и подвизи, творения (вкл. в атомната енергетика) и безкористност – за тази „любов необяснима” на иначе безжалостната империя към България.
  А Тони Блеър не беше ли онзи, дето приличал на „желязната лейди”. Малии….

 11. Докато медиите са зависими и “говорят” в един глас, откъде да се появи у някого алтернативно мненние – такова, на някой мислещ и тъсещ информация отдругаде ерудит, би се окачествило като “глас в пустиня”. Останалите попадат в омагьосания кръг: медиите, каквото изобщо благоволят да отразят вкупом, промиват мозъците, разсейват всички съмнения, след това отбелязват общественото мнение, неговите потребнсти и в съзвучие с общоприетото, продължават в същия дух.

 12. Дискретният поглед през блога:
  ——————————
  Докато Блгария е и прелъстена и изоставена,а САЩ се канят да изпратят в София и Белград “борци срещу колупцията в Ирак”,на ГЕРБ ще му дойде добре и европейската директива за денормализиране на тютюнопушенето и СРС-тата
  Сега,и сини и жълти са заети повече,илио-малко с нова президентска перспектива,като предизвикателство на родния елит, след досегашните многогодишни упражнения в управлението и предстоящите кметски избори.
  Като кадри мнозина са създадени и от Царя и от Иван Костов,но “родителите” ги ги комплексираха,
  и сега изчакват,сякаш са на равен старт само едното кимване,било на “Раковски 34” или дори с екзотичен офис на Антарктида.
  В прелъстена и изоставена България
  от времето на Ж.Желев,на тръпнещия
  за редуване отгледан жълт елит ще му дойде добре едно побратимяване с Генерала,отколкото бледи правителства в сянка,въпрки,
  ранния тръбен зов на Пинокио за навременно излизане от безсмислени
  коалиции.
  Не е по-различво и за дереджето на позабравения пещерен син антикомунизъм,който бере душа,а БСП услено реанимира.
  И матриархата не е лошо,но оставянето на всичко в ръцете на младите,ако не изглежда неразумно съобразно модните течения,не значи че е и убедително и че 100-те дни са безкрайни,за което,писах още през знойното лято….

 13. Do K Lalev,

  Znachi g-n Finansovia ministar e populist, ama palen.
  Zashtoto tam otkadeto toi idva misliat drugo.
  I toi go znae.

  Jalko, mnogo jalko. No tova moje bi go razbirat kraino malko hora.

 14. На 4 брюмер( октомври ) по летоброене,въведено от Френската революция се задава и странния въпрос,дали им шанс и НДСВ и гражданката Миглена Кунева,но до рая на м.фример (ноември) има и още мегдан за изненади….и възкръсването на известна митологична птица!
  За какво сме си побратими,като франкофони,според д-р Желев,ако не се поучим,както бе,през зимата на нешето недоволство преди да се разпукат пролетните ледове,и както бе модерно,да се казва в началото на прелъстения и обезчестен преход….на България!

 15. “В триумфален коментар по БНТ глас зад кадър уведоми българските зрители, че ( логичната като лице на Запада) г-жа Фереро Валднер се е оттеглила от състезанието заради „черна точка в биографията” – стари връзки със Северната лига в Италия, смятана в Брюксел за прекалено ксенофобска.“

  И как може да получи “черна точка“, като Северната лига в Италия в момента е в управлението на Италия? Или можеби, че те са против емигратите, а и бяха едни от инициаторите на отделянането на северна Италия?

 16. Само между другото ще спомена по повод 100-те дни на правителството и тем подобни – не се прехласвам никак по ББ и министрите му, но все още не ме е напуснало удоволствието да не виждам министрите на СС да НАГЛЕЯТ всяка вечер по телевизора. Та докато забравя СС, все още ще има кое да ми харесва в правителството на ББ.

 17. Кога четящите и пишещите в България ще се освободят от болшевишката терминология. Ето само няколко бисера от тази страница,свързани със съответната статия на Г-н Инджев.
  “национализацията през 1947г.”
  “дясно мислене”
  “народа подкрепя правителството”
  “управленски цели”
  “политически доклад”
  “жълт елит”
  “политически елит”
  “татово време”
  “антихуманни претенции”
  “уникално спечелено селско възстание”
  “роден елит”
  “побратимяваяне с Генерала”
  “пещерен,син,антикомунизъм,който бере душа”
  “оставяне на всичко в ръцете на младите”
  “логичната като лице на Запада”
  “съзвучие с общоприетото”
  У с такъв арсенал ще се преборим с комунистическо-мафиотската мафия,Боже мили,защо не си прибереш…

 18. … „червеното многоточие”… това е попадение отново в десетката!

 19. Г-н Gen. Vlasov, четящите и пишещите тук, поне доколкото аз мога да схвана, не пишат официални документи на Реп. България, нито пък са представящи постинги в качеството на професионални политически коментатори. Аз се опитвам да разбирам генералската привързаност към точността, но в случая леко напомня известното: “Господа офицери и цялата останала пасмина”. С други думи казано, повдигате въпроса кое е първично – кройката на тялото или кройката на дрехата, при положение, че шивачът е аматьор. Леко прилича на цензура, а не мога да свържа Вашето име с такава дейност. Може би нервите, похабени по време на бойните действия, се отразяват на търпимостта Ви? Специално за “национализацията през 1947 г.” мога да Ви разкажа преживелици на моята фамилия, от които може би ще си направите извода, че терминологичната толерантност все пак не противоречи грубо на Военния устав. Една друга възможност е да публикувате специален речник и само преминалите съответния изпит при Вас да имат достъп до блога. Надявам се, че чувството Ви за хумор не е останало някъде захвърлено по бойните полета.

 20. Истината г-н G e o r g i e v e,че не нашият,Gen.V l a s o v-та той си ни е рядък и щастлив талисман,но истинският ,тогава през войната,се е съгласил есесовците,да разстрелят свидетелите – в т.ч. и изчуканото от него последната нощ момиче,преди да се предаде на германците,което е възмутило най-много самите тях….
  Б о ж е м и л и й!!!

 21. Най-после Кардинала блесна с болшевишката си осанка,комунист си ти братко,само комунистите могат да бъдат така цинични,трагедията на този човек-военен е показателна за всеки истински човек,но за комунисти като теб ,нищо не значи,смрад болшевишка,нищо не си. В последните дни,преди арестуването му,той не е спал и неговите войски са освободили Прага от германските войски,загинали са над 300 бойци от неговта армия РОА. Чехите им вдигнаха паметник,а Ген.Власов се споменава с уважение и преклонения. Той е предвестника на антикомунистическата борба срещу тиранина,но това е далеч от комунистическите ви мозъци. И никакви есесовци не са го съпровождали,това е чиста лъжа,бил е само преводачът му Реслер,който от уважение към Власов,се предава заедно с него в плен на болшевишките сатрапи и прекарва 10 години в съветските лагери. Едва ли не е познавал добре генерала.От поста ти има полза,че най-после пролича комунистическия ти лик,а дълго време се чудех,какво ли има смущаващо в теб. Давай напред…,вие комуноидите сте непобедими.

 22. Георги Георгиев,няколко пъти определих държавицата България като несериозна. Явно тази диагноза,не ти е направила впечатление,а това е основата на всички простотии и цинизма,който е залял страната. Тук се говорят много сериозни неща,обсъждат се много важни въпроси,критикуват се важни събития и личности. Е,допустимо ли е Президента на страната да се нарича Гоце Първанов???? Да,той е комунистически функционер,съмишленик на комунистите,избран от техните редици,направил е някои грешки с действията си и изказванията си, не критикува комунистическата диктатура,и безброй подобни,може всеки да го разобличи по какъвто си иска начин и по който и да е повод,но да му променя официалното име,това не е сериозно нещо.Това е безотговорност,дори да си казал нещо 100% верно за него,наричайки го Гоце Първанов,всичко пада. Да,не пишем офиц. документи,но за сериозните неща ,се говори сериозно. Виж,за Азис,Мазис,Сашка,Пепеляшка,Иван и Андрей,о, за такива мизерни нещастници може да се говори и несериозно. България е дребничка държавица в много отношения и най-полезното нещо за нея е да слуша,копира,мисли,анализира,съветва се и др……и чак тогава да се произнася официално. Иначе ,отново влизаме в режим на излагация.

 23. Ген. Власов, не си падам по полемики, които се водят в крайно некоректен тон, и в които, като аргумент, се използват понятия, които не могат да се измерят количествено, за да се провери тяхната състоятелност и ниво, каквото е често използваното от Вас ‘сериозен’, респ. ‘несериозен’. Преобладаващата част от т.н. ‘комунистически бисери’ сте ги извел от един мой постинг извън контекста, без да сте си дал труд поне малко да вникнете в съдържанието. В същото време репликирате с използването на неразгадаемото “комунистическо-мафиотската мафия”, което сигурно Ви звучи МНОГО СЕРИОЗНО. Изобщо не ме изненадва поучителното Ви слово на ти, без да познавате човека – за Вас е достатъчно, че той е от ККБ. Само ще Ви кажа следното и повече няма да комуникирам с Вас: Преобладаващата част от т.н. комунисти в България са такива от личен интерес, и болшевишката практика и терминология се поддържат именно заради това. Хора с Вашата праволинейност и доктринерност ще ги направят наистина правоверни болшевики.
  Сериозно или не решава този, който определя дали представеното да бъде постинг или да отиде в небитието. Аз просто споделям, защото мисля, че тук имам съмишленици, това са достойни хора и аз съм последният, който би имал самочувствието да се опита да ги учи нещо. Временно съм чужбина и имам нужда от контакт със съмишленици от България, sorry, ККБ. Ако всяка точка на земната повърхност правим фронтова в борбата срещу комунизма, ще заприличаме на палестинските терористи – не знам дали помните Олимпийските игри в Германия, 1972 г. Написаното дотук е едно от най-неприятните неща, които съм писал изобщо, но и аз не разбирам защо реших да Ви отговоря.

 24. Уважаеми Г-н Георгиев,дължа Ви извинение за проявената съпричастност и близост(затов бях на ти,към Вас) към повечето Ваши постове,определено Ви считах и считам за честен човек и неподържащ комунистическата демагогия. Последната е много силна и много праволинейна и единственото оръжие срещу нея е мирната,антикомунистическа праволинейност и принципност,НИЩО ДРУГО.Нали не бихте се наел да твърдите,че комунистите-бандити в България са изчезнали,или в най-добрия случай са се оттеглили от властта и са я оставили на нормалните хора,или греша ,коригирайте ме,ако обичате.Второ,определено не се опитвате да вникнете във възможно най-слабото,най-безобидното квалифициране на тежкото положение на Българите в България. А това положение се дължи на някаква болест,на някаква диагноза,не може у нас да няма нещо ,което е причина за този хал. Точно поради това,използвам думата “несериозност”. Тя е възможно най-мека за страна,определена ,също от мен като ККБ. Аз съм убеден,че мърсотията в страната е повсеместна,във всяко отношение. Преди една седмица там се завърна брат ми,който не си беше ходил 4 години. Първата фраза,която ми каза беше:” тук е страхотна мърсотия,нямаш си представа…”. Най-добре е да се опитате да го опровергаете и ще оттегля думата “кочина”,ще остане само КБ-Комунистическа България. Е,по този въпрос,дали е комунистическа,или не,няма да се откажа,повече от 80% от пишещите тук доказват абсолютно обективно,че България се управлява от комунистическата организация и нейните креатури. Само Г-н Инджев е посочвал този факт ,безброй пъти.Трето,определено съм допуснал грешка в цитираната от Вас,моя фраза “комунистическо-мафиотската мафия”. Извинявам се на всички,за грешката,най-много на Вас,последнта дума от тази фраза е “банда”. Просто,няма комунистическа организация,подвластна на Москва,която да не е била с бандитски манталитет. Изключение правят Компартиите в демократичните страни.Трето, съвсем не съм Ви идентифицирал,че сте от ККБ,а нарицателно иронизирам названието на РБ-я. Какво републиканско виждате в тази бандитска страна,Президента ли го оприличавате на републиканец,мин.=председателя,комунистическите функционери и др.?
  Най-учудваща е сл.Ви фраза,тя е буквално потресаваща:” Преобладаващата част от така наречените комунисти в България са такива от личен интерес…”. Браво,топлата вода е открита през 21-ви век,бравос Г-н Георгиев. Ами разбира се,че за да е комунист някой,той трябва преди всичко да ламти за своите,лични интереси. Има ли бандит,който е загърбил личния си интерес. Българските бандити-комунисти,дори си бяха измислили АБФК-активен борец против фашизма и капитализма,като всеки “борец” попадаше в различна категория,на която се даваха различни(по ранг) облаги. Колкото бандита-комунист е по-голям мръсник,толкова повече пари,облаги,грижи и пр.получава. За сметка на нормалните Българи,както ги нарича вника на Тодор Живков-Тодор Славков,точно той ли не знае,кои са нормалните в България и кои не са… Е,кой взима повече долари,шефа на бандата,или телохранителя му?Посленото Ви изречение-теза ме хвърля в тъч,грубо казано,призовавате да сме толерантни с комунистите,нашите палачи,Вие си ги обичайте,ценете,уважавайте,поднасяйте цвтея пред паметниците на техните терористи,аз не съм на Ваша страна,няма дума в нито един от повече от 240-те езика на тази планета,която да оприличава моята ненавист към тези зверове. Ето какво казва един сърбин-четник. Казва го по радиото и пита реторично:” Кое е първото нещо,което един човек трябва да направи,като срещне комунист?”…. Водещия се чуди,слушатели звънят,казват разни неща и накрая четника казва:”Не,никой не позна,най-доброто нещо ,което някой може да направи ,срещайки комунист,е да го заколи….”. Дали има основание този сърбин да твърди това,аз не знам,само знам,че сръбските комунисти след войната са разстреляли над 86 000 мирни хора-сърби,хървати,македонци,босанци,словенци,българи,албанци и пр. А Вие се плашите от конфронтиране с комунистите. Да,ама Европейския парламент през пролетта на тази година заклейми комунизма,наред с нацизма. Парламентаристите гледаха латвийския филм “Съветска история”. Кликнете на http://www.the sovietstory.com и ще видите за какво става въпрос и тогава твърдете,че не са нужни фронтове срещу комунистите. Като помощен сайт,препоръчвам и следния :www.gulag.ipvnews.org. Не очаквайте да изпитате позитивни чувства към така наречените комунисти(цит.-Г.Георгиев)

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.