Рибата се вмирисва откъм главата, защото няма крака

Младите в БСП трябва да спрат да се крият зад широки партийни гърбове и да не позволяват никой да ги мести по партийната стълбица, каза секретарят на Изпълнителното бюро на БСП по младежката политика Кирил Добрев при откриването на учредителната конференция на Младежкото обединение в БСП в София.

Пред повече от 500 делегати от страната Добрев припомни предизборната кампания “България: Презареждане” и посочи, че “презареждане”-то в партията не се е състояло. Според него то е “убито в зародиш в собствената им партия и по стара традиция младите са били назад в листите”.

Направи ли ви нещо впечатление в горния цитат? Ще споделя своите впечатления.

Впечатляващият с кариерата си в тази партия младеж Добрев е отдавна самостоятелна величана – стои ( включително финансово) зад тъпите (анти)рекламни кампании на рокерско-ватманските забежки на Станишев и зад други подобни малоумия. Не за друго, а защото „Серго” като рокер изглежда толкова нелепо, колкото може само да бъде и в ролята на ватман – макар и с подкрепящата роля на бате му Серго от дъртия комунистически телевизионен сериал..

Няма да наблягам на факта, че Добрев Младши беше арестуван с огромни пари в брой на границата със Сърбия. Беше отърван както само синчетата на важните клечки у нас могат да си го позволят. Син е на ключовия за БСП кадровик на партията Николай Добрев. Сестра му е от невръстни години ( само на 22 е била, когато започва да му подрежда президентския дневен ред) секретарка на президента Първанов, а междувременно, на 30 годишна възраст, паралелно с държавната си служба, има невероятни постижения в страничния си частен бизнес.

Абе, гениални младежи, как да не оглавят един ден Партията!

Нека оставим всички тези дреболии на дребнавите. Но да обърнем внимание на едрото, на главата, откъм която се вмирисва рибата.

Вместо да се покае за тази неадекватност в избора на послание и посока, той се перчи и нахъсва младежите да не се крият зад гърба на старите. Всъщност се крие самият той. Защото е натоварен с огромна отговорност и вина за неадекватността на партията си в предизборната кампания.

Рибата мирише откъм главата. И знаете ли защо? Защото няма крака. Жалко. Щеше да е най добре да си плюе на петите и да не се прави на вожд на онеправданите леви младежки маси. Защото мноооого мирише! И защото не става дума за никакво презареждане,а за обикновено пререждане на опашката – младите на трябвало да позволяват повече на старите да ги пренебрегват в листите.

Кой кого ще пререди там, тяхна си работа. Но не е лошо да забележат , че в България в момента има нещо като пренареждане на приоритетите, а след това да слагат тигана за рибата, която още е морето на младежките им мечти за власт ( и пари, в случая с Добрев).

12 мнения за “Рибата се вмирисва откъм главата, защото няма крака”

 1. На умряла (за 4 години) Риба нож вадим.

 2. Познавайки манталитета на българския избирател, след 4 години пак ще си имаме доминирано от БСП правителство, а България в обозримо бъдеще няма да има шанс да се отърве от тази гнусна прослойка.

 3. Не бих похабил и секунда от времето си да коментирам изявите на посредствени контрабандисти с номенклатурни протекции.
  Кой кого хванал и за какво, реалността е, че младите и кадърни хора бягат зад граница като полудели. Съгласни са на всичко само и само да са далеч от децата на управляващите неокапиталисти.

  Партията (партиите) е една куха дреха зад която виндаги стоят вълчи икономически интереси, преразпределяне на малкото икономически ресурс с цел запазване на статуквото от некадърни богоизбрани наследници.

  Оправия няма да има никога. Децата на върхушката учат в чужбина но се връщат тук на предварително създадени и изключително добре платени позиции, докато малкото кадърни и талантливи хора, които са единствената надежда на тази одрусана от алчни изверги държавица, са обречени да слугуват в Европата.

  Рибата не мирише, господин Инджев тя е илюзия, създадена с цел да заблуди идиотите необходими за наличието на партийна маса.

  А неадекватността на предизборната им кампания отразява неадекватността на управленските им кадри, от години наследяващи постовете, а какво да очакваме от разлигавени мамини синчета и дъщерички?

  И тази аксиома за съжаление важи навсякъде.

 4. How “funny” looks any day early morning,when in Sofia appear added another sadly page of Internal and International Affairs under the “severe and somehow non sense previously chosen vision”,to show “the muscles” with well known enthusiasm from the past.
  The young socialist,s alarm against the wrong line of the old comrades,the silent Bulgaria compared with the Russia,s noise to be helpful between Armenia and Turkey.
  If Poland is for the entry in the EU of everyone from our civilized zone-who wants it-Turkey replies “yes”,but not on any price.
  Much more funny seems the chosen moment to remember,how we would be decisive factor losing in
  L a r n a k a,being as champions in excessive attentions and receptions,so in candidates for Mair of Sofia,awaking suddenly the the forgotten “Free Democrats”
  as necessary!!! probably just ow!.
  If HE the President convince us about our regional diplomatic Importance,the leader of the Party “For a strong Bulgaria” remembers whose character might be not so able and willing for a strong opposition.
  How,at the beginning of the new century it could be not so much “r e p u l s i v e”?
  And who is against the the talented journalists,who survives
  also sadly?

 5. Da si priznaia otchaen sym ot BG, chovek dalech ot rodinata chesto go mychi nostalgia, no kato vijdam kakvo e polojenieto i tova chuvstvo malko po malko otshumiava. Bulgaria e pred katastrofa… moralna, duhovna, demografska…ne mislia che ima spasenie… edna partia BKP-BSP nosi cialata otgovornost za padenieto na Bulgarskia narod.

 6. Attn.Петров на 13-ия стол
  Я вполне согласен с Вами,но оброшчаюсь необычным способом,только чтобы заверить Вас,что-как многие другие- я тоже здесь с всеми вами пока консервативное богарское общество не заработаеть,несьмотря на то, когда и где!.И все мы благдарны,
  за то что есть блоговое пространство и Болгария жива!
  I c h bin vollommen einvertsanden mit Ihnen,aber bleibe hier bis Bulgarien,seie fahig auch Sie zu verstehen.
  Estoy completamente de acuerdo con Ud.,pero permanecere aqui,hasta que la elite de mi pais llegase a comprender, en lo q u e e s t a f a l l a n d o!
  Mais si vous avez un jour plus, comme je l,espere,d’etre malitiosement gouverne,vous sauriiez observer la meme chose avec la meme exactitude de cete ouvrage

 7. Първи в Бургас гласуваха против Турция и арменския геноцид, но това стана движено от вътрешни партийни интереси на “Атака”. Сега когато има пробив всички мълчат, защото нямат интереси.

 8. Това е същността на родната трагедия – династии ни управляват, със самовлюбеното си самоутвъждаване, като най-способни. Няма свободни медии, които да нищят и дълбаят в контрабандните и всякакви там бизнес прегрешения. А накрая се изказва един от тях, как видиш ли и другите трябва да се изказват, но това е само, като е сигурен, че е заобиколен от послушковци или празноглавци. А и някой да сподели други мисли, те послушните медии пак само г-н Добрев ще цитират, а той ще тарси нови съмишленици, на които да подхвари парче от многото хляб, а те да работят и събират гласове пчеличките, че и той иска да е шеф на кошера един ден, като истински соц.търтей

 9. Петров: “Партията е една куха дреха, зад която виндаги стоят вълчи икономически интереси.”
  —————-
  Точно в тези дни, когато остроумно и с наслаждение се забавляваме с доразнищването на една “куха дрехa”, “вълчите интереси” (наметнати с агнешки кожи) около руските проекти АЕЦ-Белене и Бургас-Александруполис чертаят злощастната ни съдба за десетилетия напред.

 10. Дали за обикновените привърженици на БСП 20 години все още са недостатъчни, за да разберат, че БСП, това е креатура, ръководена, явно или подмолно, от неследниците на натрупали състояние през “легендарните” 45 години „спраевдлив обществен строй”, на които болшевишкото им битие с дълбоко прикритата им роля на първенюта с мания за аристократи вече им беше омръзнала и те се пребоядисаха в неангажирани с доктрини и досадна „манастирска” кротост социалисти (иначе дори червените бабички щяха да загреят, че не са правоверни). Те искаха да си направят техен капитализъм, използвайки “овчия” възторг на любителите на “повече бира, кебапчета и увереност, че както и да се наакаме, има кой да ни оправи от изток”. И паразитираха, вече 20 години, върху безалтернативния оптимизъм на тези хора, като донесоха безпрецедентна бъркотия в обществения живот като цяло, чрез най-различни хамелеонствания, без да дават пукнат грош за простата истина, че и в най-криминалното забогатяване има постепенност, в която субектът, повече или по-малко, узрява за съответните ценности. Докога една голяма част от българите ще идентифицират вярата си в една система за привидно равенство и обществена справедливост (не искам да коментирам колко ми изглежда състоятелна) с едно откровено политическо мошеничество, което разсипва жестоко страна с природни дадености като България? Възможно ли е един нормален човек да е толкова сляп за „вълците в овчи кожи”, та дори и кожите да са с различни цветове? Аз лично не го вярвам и мисля, че това беше края на БСП и „приятели”, и че не е далеч и краят на политическата олигархия. И имам страх дали няма да е прекалено късно и какво ще влезе в освободения вакуум. Не знам какви политически амбиции движат г-н Борисов и неговата партия. Но каквито и да са те, те попаднаха във властта, когато България вероятно е на един от най – сложните си за ориентиране кръстопътища в историята си и ако и те се опитат да използват това объркано общество за „лични цели”, вероятно ще платят вече много тежка цена.
  А такива като Кирил Добрев просто искат да извлекат максималното от някои млади хора с меркантилни душици… Миаля, че шансовете му за успех не са малки, предвид „любознателността” и „желанието за усъвършенстване” на голяма част от родната младеж. Не вярвате? Погледнете форумите на спортните сайтове.

 11. … след 4 години пак ще си имаме доминирано от БСП правителство, а България в обозримо бъдеще няма да има шанс да се отърве от тази гнусна прослойка.

  Pravilno prozrenie na Evropeec.

  Sega idvat sinchetata a posle i vnuchetata…na pravilnite hora.

 12. Г-н георгиев,много добре го казвате,но не е ли време да разберете,че нито обикновените,нито необикновените привърженици на комунистите са хора. Те биха Ви разбрали,само под това условие,че са хора,но те не са такива и вашия коментар е неприложим за тях. И не 20,ами 220 години да се минат,те ще си говорят за борбата на патията против “фашизма и капитализма” и за “социалистическото строителство”. Инетресно защо,тези бетонни глави не говорят за “капиталистическото строитъелство”,нали и то се ръководи от комунистите. Защото не са хора…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.