” Интернационала” по ” Интервизия” под диригентството на интернационалиста Путин

Министър-председателят на Русия Владимир Путин е предложил по време на официалното си посещение в Пекин да се създаде нов международен музикален конкурс с участието на азиатски представители, който да бъде конкурент на “Евровизия”, съобщи агенция Ройтерс.

“Провеждането на международен конкурс за модерни песни, “Интервизия”, би засилило културните връзки между държавите”, заяви Путин по време на среща на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС).

Ако предложението на руския премиер бъде осъществено в рамките на музикалната надпревара, ще могат да се включат представители на Китай, Узбекистан, Таджикистан, Казахстан, Киргизстан и не на последно място – Русия.

Възможно е също така за участие да бъдат поканени и представители на Иран, Индия, Монголия и Пакистан, които в ШОС са със статут на наблюдатели.

Това е новината. Тя почти не се нуждае от коментар спрямо величието на идеята – необятна, като Сибир и почти толкова гъсто населена с горещи аргументи ( каквито се съдържат във фундамента на кремълската концепция за дружбата между народите под мъдрото ръководство на Путин) . Но едно малко коментарче няма да навреди…

Аз лично съм „за”. Нормално е Путин да предложи „мероприятие”, което да е „интер”.

Притеснява ме повече думата „визия”. Каква точно ще бъде тя по отношение на модерно музикалните иранските изпълнителки със забулени лица и покрити тела? Не че в това има нещо лошо, но как да избереш на конкурс най-красивата, след като целта на забулването е да ги направи всичките еднакви?

А и в Иран режимът забранява например „Болеро” на Равел. Според имамите тази западна музика предизвиквала нечисти помисли у правоверните ( т.е. подтиква ги към нерегламентирано от държавата и нейната господстваща идеология размножаване).

За пеене – ще си попеят. Но такъв един интерконкурс без визия е като „Варшавски договор” без Варшава, Съвет за икономическа помощ без Съветския съюз, Шанхайска организация без Шанхай, или Путин без „интернационала”.

8 мнения за “” Интернационала” по ” Интервизия” под диригентството на интернационалиста Путин”

 1. Е, Г-н Инджев,
  Прав сте за “визията”, но все пак това е добра новина! Най-после да се надяваме, че Путин се е осъзнал и се е запътил натам, където му е мястото! Нека си се опитва да си пробутва съветскоинтернационалните виждания там, където има по-благосклонен пазар за тях. Дано това означава за нас, че сме се освободили от “пазарните” му интереси и интервенции! Друг е въпросът дали пазарът и там няма да му поднесе изненади! Нека азиатците си рещават сами. В крайна сметка независимо от визията, който пее зло не мисли!

 2. Всичката Мара втасала, само песента си не сресала…

 3. Че да си пеят , като искат. На кого му пречи!?

 4. Избрахте най-мижавата новина г-н Инджев. Както се казва,всеки забелязва това което го интересува. Смятам че от посещението на Путин в Китай по-важната новина е до Китай е построен газопровод 2000км и че е подписан договор за поставки на руския газ в Китай.

 5. Към оlidik:

  Точно така- пиша за неща, които май други не пишат. Вероятно по тази причина, когато на 28 септември написах за едно пано на Ленин на фасадата на руското училище на бул. “Св.Наум” в София, повече от 26000 ( двадесет и шест хиляди и отгоре, запишете си го и си го анализирайте, явно кълвете текстовете ми) прочитания и влизания в блога са регистрирани за деня. За един ден.
  А вие си се възхищавайте на великите комунистически империи колкото си искате- например на факта, че най- гоямата държава в света с най-големите природни запаси сключи договори с най-населената и претендираща да стане най-голяма икономика на земята ( вече е втора!) за някакви си 5 милиарда долара. Голям праз!
  А в малка България огромната Русия иска да строи централа за 10 милярда евро…
  Напишете вие възхвала на този търговски подвиг, щом ви се вижда важно.
  Аз пиша за други нещица, а вие сте този, който намира не само за нужно да чете мнението ми за “мижавите” новини в моя интерпретация, но и да ме поучавате кое трябва да е важното за мен.
  Оставям на читателите да преценят кое е “мижавото” в тази жалка картинка…

 6. Към Иво Инджев :
  О,не! В никакъв случай не се възхищавам на “великите комунистически империи ” и Ленин за мен е изрод, който заслужава да се пече в ада, защото съсипа страна Русия и причини на народа и неописуеми страдания. Това, което не мога да разбера, е защо, бъдейки независма европейска държава, България досега не е отказала на Русия и готово, и да започне да се развива по своя път, но най-сетне да започне. Пък, ако има нещо, та нали сме в НАТО – няма страшно.

 7. Ех olidik!!
  Поне пиши на български!!
  “и че е подписан договор за поставки на руския газ в Китай”
  Не се ли усещаш??
  Ами да си го поставят – техен си е.
  А ние все ще му намерим колая и без “братската” руска задушаваща прегръдка!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.