Срамнителен анализ

Предлагам ви сами да си направите сравнителния анализ, като стравните два текста по една и съща тема. Първо прочетете мнение, разпространен от Дойче веле, а после го сравнете с мнението на звездата на българската журналистика, колегата Бреков.

Доче веле ( ЦИТАТИ ПО БГНЕС)

Берлускони дойде в България по покана на премиера Борисов. Предишния път италианският министър-председател посети София заради своя приятел и колега Сакскобургготски. И тогава, както и сега, поведе много журналисти със себе си в чужбина, по-скоро за да решава вътрешни проблеми с тях. Предишната визита роди понятието „български декрет”: Берлускони разкритикува в София трима популярни журналисти от телевизия РАИ, които по-късно бяха уволнени. Прегрешението? Критики към него.

Между двете държави има стари симпатии. Е, поне от българска страна. Датират още от времето на Вито Позитано, виценконсул в София от 1876 г. По време на Руско-турската война при приближаването на отряда на ген. Гурко Позитано, заедно с вицеконсулите на Франция и Австро-Унгария, отказал да напусне града и така предотвратил опожаряването му. След изтеглянето на османските части от София организирал въоръжени отряди срещу мародерите и пожарни команди за потушаване на избухналите пожари. Днес той е почетен с улица и паметник в София.

. Освен любовта към храната, виното и футбола, двата народа споделят и култа към мачото. А какъв по-ярък пример за това от дуета Берлускони – Борисов. „Мисля, че италианците се припознават в мен. Аз съм един от тях. Бях беден. Интересуват ме нещата, които интересуват и тях. Обичам футбола. Усмихвам се. Обичам другите, а най-много красивите жени”, казва Берлускони за себе си.

Днес италианският премиер е със свален имунитет. Но пък рейтингът му е висок. „В момента имам 68,5% подкрепа сред италианците и моля Бойко Борисов да не преминава този ръст, за да не ми е конкурент”, предупреди шеговито Силвио Берлускони. Късно е. Българският премиер още в края на август бе подкрепян от 71% от българите, а според друго проучване 73% вярваха, че ще обуздае престъпността в страната.

„Сигурен съм, че премиерът Бойко Борисов има силни мъжки рамене, на които да изнесе всички трудности, които предстоят пред правителството”, каза още Берлускони по време на софийската си визита. Той е първият чужд правителствен ръководител, посетил България след избора на новия кабинет. Като пожела на своя колега успех в „модернизацията на страната”, италианският премиер декларира, че е неин адвокат пред ЕС. Много точна дума, защото България е във вечно нарушение на правилата на съюза.

Дебатът за свободата на словото в Италия се ожесточи и стигна до Европейския парламент. Борисов не задушава пресата в България. Не му се налага. Медиите сами му се слагат.

„Въпреки заплашителната си физика често може да бъде видян да потупва журналисти по рамото и да им говори на първо име или с прякори, като приема провокативни забележки и шегички с усмивка и чувство за хумор”, писа миналия месец за Бойко Борисов „Дейли телеграф”. Бившият кмет на София и сегашен премиер е цар на българските медии. Той е нон-стоп в ефир. Това му носи критики, че пренебрегва задълженията си в името на имиджа, но гласовете на неговите опоненти са много слаби. Цели медийни групировки, традиционно критични към властта, безкритично го подкрепят.

Макар и опасни като тенденция, PR акциите на Борисов не са най-големият проблем на българските медии. Сред тях е монополът на едно политическо движение, което с размах пазарува вестници и телевизии като фолк-певица, женена за футболист по бутиците на „Витошка”. То прави предложения, на които собствениците на медии в България – във време на криза – очвидно трудно могат да откажат.

Държавните медии традиционно са на командно дишане от властта, а изключенията се дължат на професионалната доблест на отделни журналисти. Напоследък е модно да не бъдат сплашвани – като в тоталитарните времена, а пренасочвани към водещи на развлекателни формати и тотално обезвреждани. Проблем е и това, че от далечните 1996-1997 г. и протестите срещу Виденов българските журналисти не намериха нито един повод за колективно възмущение, а целият публичен дебат е преместен в интернет.

Като влезеш в сайта на Българския журналистически съюз, вместо за опасните тенденции в българския печат и електронни медии, можеш да прочетеш за проблемите в гръцките такива. А регулаторният орган СЕМ вместо да се самосезира по редица възмутителни казуси, „глоби” Мадона за обръщението й на английски език към българските й фенове в ефира. Пълна буфонада. Впрочем, за понятието отново трябва да благодарим на италианците.

А ето и буфонадата, за която говори Дойче веле, за която обаче не трябва да благодарим на италианците. Следват извадки от възторга на Николай Бареков в собствения му блог:

„Политиката е шоу, но и преди всичко е работа за интересите на хората. Той(Берлускони, б.р.) сподели своите простички четири правила за успеха. Ето ги: работа, уважение, доброта, справедливост. Много мъдрост и сила има в този човек.
Това е и основното послание, което десен лидер номер едно на Европа ни остави. Ей, български политици, просто бъдете хора и стойте близо до нас. И да си знаете гьола, както правят жаб/ар/ите.
Идването му в България е сериозен успех на новото правителство. С протекцията на Ел Кавалиере Бойко Борисов получи отворени врати навсякъде в Европа. Само за десет дни нашият премиер беше гост на немския канцлер Меркел и на френския президент Саркози. Два дни след визитата в Елисейския дворец Бойко вече стискаше ръката на Силвио в София или по-скоро Берлускони пипаше мускулите на нашия Батман за удоволствие на всички журналистки.
Кредитът на доверие, който има новият ни премиер по света е огромен. На този фон предишното правителство със всичките му езикови салтанати изглеждаше трагично. Царят, Станишев, Доган и Плугчиева знаеха общо 11 езика – царят твърдят говорил седем, Сергей – руски и английски, Доган – турски, а Плугчиева – немски… И какво от това? Дрън – дрън! Те можеха да говорят, ама никой не искаше да си говори с тях през втората половина от мандата им. Заради тях България беше аут от сметките в световната политика.

Бойко Борисов знае само български, а много често нарочно го говори на шопски диалект от Банкя. И всички го разбират и всички искат да го чуят. Дори италианците, които по принцип мразят чуждите езици. Защото говори честно и прямо за проблемите на страната си. В чужбина знаят за нас благодарение на неговите думи, нищо, че знаят предимно лоши работи. Това е истината.
Берлускони като маестро на сценария набързо раздаде правилните роли в България. Бойко да си гледа рейтинга и да решава проблемите на хората. Но да не се самозабравя. Здравословният рейтинг на добрия политик е не повече от 70%. Какви са тези 75%? От тях се пада много отвисоко.
Ролята за Първанов направо звучи като писана от Бекет. „Политически турист”. Звучи абсурдно, обидно и смешно. Но само на пръв поглед. Първанов съвсем не е турист в политиката. Даже обратното. Изживява се като ментор. Но даже в Италия разбраха, че се меси прекалено във вътрешните работи без да му е работа. Нека да си гледа външната политика, както му е разписано по конституцията. Млад, прав, красив нека прави добро впечатления по света и така да помага на страната си.
Някои сега злословят, че визитата на Берлускони била „имиджова”. Ами такава е. Но по някой път в играта има и такива мачове, а те са по-важни от договорите, които след това никой не поглежда. Нима позитивният имидж, който ни гради най-богатият и най-успелият политик с най-голямата група в европарламента, не струва пари? Примерно като тези милиарди от европейските фондове. Айде поне един път да бъдем оптимисти и то, когато на крака ни идват да ни хвалят хора като италианския премиер – милиардер и световна знаменитост.

При комунизма на това му се казваше „ два свята, единият е излишен”. Днес имаме плурализъм. И не е излишно да видим как гледа светът на нас и как се оглеждаме в собствените си медийни огледала.

34 мнения за “Срамнителен анализ”

 1. И от най-скапаната ливада може да се набере букет, който да изглежда прилично! “Звездата” Бареков е всъщност точно политическата цветарка на нашата журналистика. А за какво точно дойде Берлускони, така и не можахме да разберем. Някой казва ли ти? “Фолкпевицата женена за футболист” май е фалшива!

 2. У нас в България ,очевидно, всички понятия са обърнати с главата надолу. Понятието “успял” или “успешен политик” явно има някакъв интересен неортоксален смисъл по нашите географски ширини. Рейтингът на Борисов е 70%.(?!)Е ,щом е така, трябва да призная-той е успешен политик. Та нали това е най – важният критерий…И най – политическият, естествено!

  Берлускони е “световна знаменитост”?Карлос Чакала също е световна знаменитост ,Сталин ,Хитлер и пр.,и пр. също. Е, все успешни политици.

 3. За Бареков:
  “ГъзоЛизец”.Е те,заради такива като НЕГО,”НЕ МОЖЕМ ДА ОНОДЕМ”- казва шопа.

 4. За да стане всичко ясно, нямаше нужда от тези пространни цитати. Просто тлябваше да напишете: “… после го сравнете с мнението на “звездата” на българската журналистика, колегата Бреков.” …едни кавички и всичко е ясно…

 5. Мнение на 100%-ния дилетант: Не знам защо ми хрумна да сравня обемите реална информация в двете публикации. Ако обичате, ако уважавате Бареков и Българските медии, моля Ви, не го правете сами в къщи!
  На мен лично критичният и остроумен коментар на Дойче Веле ми добави симпатия и към двамата. Още първите изречения на Бареков ме накараха да се почувствам бабичка от женския пазар в София.
  Но не смея да кажа нищо повече, да е жив и здрав Бареков, бори се човекът да не го слети съдбата, така добре описана от г-н Инджев в предна публикация, на анонимно и скрито от обществото плачещ от самосъжаление журналист.

 6. След като Слави се изчерпа, сега Бареков достойно го замества… Ще взема да му чета блога, когато ме налегне депресия – нещо като хопче за стягане на духа 🙂

 7. Те това изречение “…т далечните 1996-1997 г. и протестите срещу Виденов българските журналисти не намериха нито един повод за колективно възмущение, а целият публичен дебат е преместен в интернет.” Дойче Веле не трябваше да публикува. Никой, ама никой няма да си вземе бележка i za по-лесно, да си нямат ядове – ще обявят интернета за противоконституционен и опасен за държавната сигурност. 😉

 8. Не го чета и не го гледам. Съжалявам, че трябваше да се върна в ютуб, за да го видя пак- с отвращение.

 9. Ми както би казал Монито Паси със свити устенца по повод някои блогове “прустутии”.

  “(…) Берлускони пипаше мускулите на нашия Батман за удоволствие на всички журналистки.”

  Аха! Научих нещо ново от Бареков: жените (а, може би само тези, които са занимават с журналистика?) се кефят да гледат как мъжете си пипат мускулите един на друг, интересно.

 10. Прочетено за вас (не в блога ва БАРАков): МЕТАФОРА МАГИКА
  “…Метафората сближава два антагонистични свята с конския скок на въображението…”
  Ф. Г.Лорка
  ….. Борхес пише в своята лекция за Данте: «В детството Стивенсън са го мъчили отвратителни кафяви сънища. Честъртън си бил въобразил, че на западния край на света е възможно да има дърво, което е нещо повече или нещо по-малко от „дърво”, а някъде на изток – кула, злобна със самата си архитектура. Едгар По в своя Ръкопис от бутилката говори за Южното море, където корпусите на корабите растат като живи тела…”

 11. От цялата работа стигнах до два важни извода:
  1. В Германия е адски тъпо и те хапливо завиждат на южняците, като при всяка малка отпускчица (еднократно, всяка година) хукват на юг, където им видят очите….
  2. Горкият г-н Инджев, какви камари от простотии е длъжен да изчете ежедневно вместо нас, а ние имаме привилегията да четем него….

 12. При конгресни предизвикателства
  с леви тоналности,ако Т.Дончева, излезе докрай мъжко момиче,и тръгне по свой път,дори при неуспех,и за нея,и за правилната Левица в правилната България,ще има добър шанс,но не и такъв за медиен комфорт на шутовщината.
  Забелязал го е и Р.Петков,а това подсказва и д р у г п о г л е д
  о т п о-в и с о к етаж на властта,който пролича и от собствените й изявления в подкрепа
  на друга кадърна жена!.

 13. Uvajaemi g-n Indjev,
  Ako pozvolite http://www.developpementdurable.com/environnement/2009/10/U132/norman-foster-le-genie-de-larchitecture-senlise-sur-la-cote-bulgare.html

  Tozi link kasae BG i neinoto bivshe krasivo kraibrejie. Na nego svoi, (a kakto stava iasno ot statiata, koito predlagam) i chujdi (s pomoshtta na svoite pak) obarnaha gjona.
  Za sajalenie materialat e na FR, no bih mogal da go preveda, ako vaobshte niakoi shte mu obarne vnimanie.
  Vse pak chujdite govoriat za nas, koeto e vav vrazka s vashata statia.
  Niama smisal da go predlagam na BArekov. Nego go interesuvat po-drugi cennosti…

 14. 🙂
  Италианците може и да си харесват Берлускони но останалите по света го смятат за клоун.
  Това от своя страна не носи кой знае какво на имиджа на тия които си го харесват.

 15. Стига с тоя Бареков беее… Не гледам телевизия, какво ли остава за недоразумението Бтв, не му чета блога на тоз пловдивски майстор на словото, а в същото време който и блог да отворя, който и да е инфо. сайт да погледна, все нещо за него прочитам.
  За мен той си е чиста кур8a, мъжка такава, макар и добре платена и като всяка кур8a и той ще си остане такава за цял живот и цял живот ще зависи от подаянията на някой чичко паричко… А и всеки знае че кур8ите като минат определена възраст за нищо не стават щото се амортизират. Тъй че не му се дразнете толкова и неговото е до време.
  Иначе ми прави впечатление почти интимното отношение на мъжката кур8a Бареков към премиера на републиката г-н Борисов. Съчетано с широко употребяванато словосъчетание “Бареков-Бойко Борисов”, историята все повече придобива романтичен характер…поне от страната на Бареков.

 16. по повод ИВО ИНДЖЕВ ЗА ЖУРНАЛИСТИКАТА- най корумпираната и зловредна на държавата власт
  ПРЕПОРЪЧВАМ НА ИВО ИНДЖЕВ ДА ГЛЕДА ТУРСКИ СЕРИАЛИ, КАТО ПО ОБЯСНИМИ ПРИЧИНИ НЕ МОЖЕ ДА ОТИДЕ В ТУРСКИ КУРОРТ
  Един способен българин се заплете като пиле в калчища, заради поличитеските си пристрастия, непрекъснатото манипулиране в полза на костовизма. Жалко. Безработен… знаем защо, но с вестник се убива и муха и министър. Засега четвъртата власт у нас си плюе, обвинява , без доказателства произнася присъди, съсипва съдби и безотговорно гради тиражи! Далеч е от адекватните за страната проблеми, защото е най корумпираната и зловредна власт, докато така спокойно вреди и живурка
  Поредният повод “Трябва ли ни АЧЦ?!” и кой отговаря- те4зи, които спряха още преди време завършването на Белене, караха “Русия да коленичи пред България” , без да виждат европеското и бъдаще. Не Костов подаде молба за ЕС, Не Костов докара България в ЕС, защото бе най корумпираното за всичйи времена управление. За съжаление заблуди мнозина …за мен Иво Инджев е един от най достойните и способни журналисти, българи във всяко отношение и дано положението в което сега по негова вина попаднал, да му помогне, мислейки за себе си, за семейството, да даде рамо на България…
  Не бъдете с капаци. Вижте бъдащето на България, която ще престава все по вече да се отоп;ява с дърва и въглища. Климатиците настъпват, компютрите също. Бббаби, дядовци купуват, сърфират, за да са в контакт с родените си в чужбина внучета. Прогледни Инжев, напиши в защита на старците, които лишават от пенсии, намери насока за България, да излезе по бързо от кризата. Стига клакьорство. Пиша това, защото ме боли за всички Вас, които си мислите че обичате България, унижавайки Русия, Турция. Не сте забелязали, че сме излезли отдавна от гората на ужасите , трябва да слезем от влака на изборите и да изберем заедно в национално съгласие Една силна европейска България, вземайки всичко ценно отвсякъде, без унужения, без политически пристрастия. Стига антикомунизъм! Стига жалби до ЕК. Кривиците да си ги казваме тук, веднага и да ги оправяме, дори и ако са на Премиера. Обичайте България не на думи, а в дела. Какво предложихте, за да се пребори по бързо с кризата?! Съд на предните управляващи, ако не истински, то морален. Да им вземем сякаква собственост и каквато дори нямат. Да са имали. Така направиха и комунистите – национализация и унущожение на способните хора, носители на икономика и култура. Не можаха да оценят, какво не трябва да унущожават. Унищожиха вярата в собствената инициатива, възможността да се създава т нови пробукти и стоки на пазаааара от ума, пренебрегнаха интелектуалната собственост. Впрегнаха жърналисти и обикновени хора в антикапитализъм. Вдигнатият шум заглуши народния вопъл, злобата заслепи, пътят се обърка очаквано и няма да плачем нито за тях, нито от тях. Но… днес правим същото, ревейки в антикомунизъм, пак вземане богатства на преждеуправляващи.
  Не и не! Трябва да започне да се върши работа от всички от най горе до най долу за да има продукзия, а не омраза завист, насъскване и светът да се смее с нашите ит журналяра инсценирани скандали и от партии насочвани до евроцентрали жалби. Стига. Лошото свърши и от нас зависи България по нататък с инвалидна количка ли ще продължи напред, за да се изправи или я тикаме в катафалка, за да докажвм ,че точно нааашата партия е най добрата. НОВА СТРАНИЦА, КАК ДА ИЗЛЕЗЕМ ОТ СВЕТОВНАТА ДУПКА С НАРОДНАТА МЪДРОСТ “ВСЯКО ЗЛО ЗА ДОБРО!”

 17. Като някакво смешно шоу протичат комуникациите в българското виртуално пространство.

  Винаги се намират изобилно количество комунистически настроени съзнания (вчера случайно попаднах на конгреса на комунистите в България по телевизията, където всички си приказват само лъжи, само гледайки се в очите и само с наглост и непукизъм), които приказват перфектни лъжи и си вярват, че публиката не им се хили като на паднали ангели и невменяеми социоиндивиди, а им ръкопляска на “мъжествеността”, да са нагли.

  Постоянно някакви борци за независимост и справедливост говорят за победи, за битки, за достойнства, а самите са недостойни самопредатели.
  45+20 години светът чака и българите в него, нещо да произлезе от тая безпътна наглост, да се надуваш като риба-таралеж, когато нямаш нищо за казване и показване. И 65 години НЕ стигнаха да се прояви онзи креативен дух, който най-сетне ще промени държавата България в насока към нормалност и държавност. Но наглеците не спират, защото какво е това наглост, ако не да си типигьоз за всички и за всичко. Това не е поведение, това е състояние на “духа” и хората го възприемат като лично задължение.

  Става все по-ясно, че без кръвопролитие и гражданска война, наглостта така или иначе, никога няма да се усети, че е прескочила много отдавна границата на поносимост и равновесие.

 18. Господин zaw12929/blog.bg
  Чини ми се,че сте умен човек,а и какво друго би могло да се очаква,за пледоариите около престъпленията на утопията,в частта “хуйвенбински нож за умното и предприемчивото,било по улиците Български или тези на Пекин…
  Ако сте следял блога на Иво Инджев и поредната мимикрия в БКП,би трябвало,да сте забелязал и прилики и отлики в поведението на журналиста и на Партията в нейните лукавства считано от края на 19 в.,до днес,когато самият лидер,а не “омразният и безработен журналист”,я нарича банда от негодници!!!
  Пак повтарям,умен и учен човек изглеждате,както и част от партийната Върхушка,която знае,че
  промяната не само е започнала,но времетраенето й не е от вчера или днес,за да разбираме кого и как устройва….докато се активират центробежните сили и у самата ГЕРБ,когато отново ще потрябват ОФ-та и “здрави коалиционни” сили!!!
  Много бих могъл,да Ви кажа,а както личи и Вие,не по-малко,но неправилната употреба в блога на термини на хуйвенбините,се дължи на нечия склонност към китайски псевдоними,и много ми напомнят “бащинските” напътствени срещи на академик Т.Павлов с “наши здрави другари философи” нахъсвайки ги за класова борба със западните им колеги,жертви на упадъчни,
  влияния …и нахъсването,ще трябва да е било и убедително, и професионално аргуминтирано, с призива към отделния потенциален “враг” :
  “Хей,ти бай Хуй,какво си мислиш и т.н.!…..”
  Когато ме приемаха в БКП,здравите другари,си послужиха със поредната правилна партийна теза,че баща ми майстор,чоплейки 24 д. и с тесла бил отгледал три деца вишисти…но бил има “трески за дялане!” и по-късно,някои го “бутнали” неволно от покрива поради злостна завист на “незнайни негодници”,от които сега се оплаква и др.Станишев,
  след като бил прогледнал….
  Дупката наистина е световна,но нашенската си има точни имена и злото е тук,но не е на добро!!!
  И в частта:Не бъдете с капаци,СТЕ ПРАВ,но ги призовете и с името си,щом като лошото е свършило,тъй като някои от нас са и на мнение,че ако има истински медиен комфорт,а не такъв за 15-16 хиляди души,в България ще “поникнат” и др.самоотвержени журналисти като Иво Инджев и тя сама ще преболедува бързо както след войните през миналия век!!!

 19. Незнам защо всичко написано или казано от немци се приема за чиста монета и вярно , а нещо казано от българи веднага влиза в графата долна лъжа. На българите ни трябва повече самочувствие, това е сигурно а с подобни коментари далеч няма да стигнем. Да ме извинява Иво Инджев , не симпатизирам и на Бареков но в случая ми изглежда работата на колегиална завист , че неможа да се добере до Берлускони за интервю.

 20. Бареков ще каже още малко, че се е сбъднала мечтата от приказката за “Златната рибка” на бабата, която е станала самовластница в средата на морето и Златната рибка сама й слугува.

 21. Поздравления на zaw12929, за сценария на руско- турски сериял, с препоръки и поучителни изводи лично от Автора!! Мамооооо , мамо.
  Трябва да признаем – толкова много несвързани брътвежи и глупости на едно място – само при zaw12929 !!!!

 22. Препратките на Павел Лазаров дават повод за размисъл. Сравняването на анализа на Дойче веле с изцепките на Бареков е малко пресилено. Защото са несравними. Дойче веле остава за сега една от малкото медии, които изпълняват обществена поръчка. Световната журналистика е в криза. И нашата също. Не търсете комунизъм, антикомунизъм и тем подобни, там където има финансови интереси. По света съществува тенденция за монополизиране на медиите – и у нас съществува. По света обикновенно е ясен капитала с който се извършва това. У нас произходът на парите, с който Ирен Кръстева купува медия след медия е мътна работа. За това се говори под сурдинка. За другото можем да бием тъпана.

 23. Сигурна бях, че Б.Борисов не знае друг език освен българския. Изненадана съм, че и Бареков не знае, защото ако знаеше, можеше да прочете мнението на италианците за техния премиер-как управлява с “РАБОТА, УВАЖЕНИЕ, ДОБРОТА И СПРАВЕДЛИВОСТ”.Тъжно е ми е да гледам и слушам премиер като Борисов, още по-тъжно е, че създаде своя свита от журналисти………и както казват италианците PECCATO

 24. Г-н Инджев, моля не обиждайте себе си като наричате Бареков “колега”. Мен ако питат това и човек не е, а някакво мекотело.

 25. Вашият подход към “китайската сянка” и каламбура за “Великолепната Четворка”,като нищо могат да бъдат и ПО-удачни,от моята никому ненужна “наивност”,самокртичност и вяра в стил….
  “C h e r c h e z la f e m m e”,
  но стерилни и вече закъснели…
  А се появиха поради надеждата,
  забелязана от k r a s i m i r a и напълно очаквана от ББ в чест
  на правилната България и на С.Берлускони…
  Повече съм благодарен от признанията на мои съученици,че 20 годишен сбъркан преход с всеки иминат ден,прави България по-несособна,да си наеме договорно кадърни управленци,дори за 1 долар,като Ф.Д.Рузвелт…но откъде,да ги изравяме от безкръстните гробове,ли!!!
  Тъй като се видя,кой какво чете…
  не би трябвало,да се подценяват и други съвети от явлението “Берлусконизъм” за което и ББ,би трябвало,да успокои хората,да укроти своя и несвойствения му яд от “прост…у..тиите” и си потърси потенциални подръжници,
  като се поучи от Историята и опита на наши владетели,ГЩ,войска,
  дипломация и т.н.
  Първата му крачка по най дългия път е да официализира “В десетката” И ДОРИ ДА прикотка УМНИТЕ ,за да чуе Истината от своя народ!И да умее да я понася,тъй като в неговия отбор, вече се открояват и потенциално полезните….РАБОТЯГИ!!!
  Нищо различно от ежедневието на Силвио и разлютените италиански медии,но колко мъдро!

 26. Да бе zaw12929…
  Като казваш нещо що нищо не казваш.
  Накратко разбрах едно.
  Стига партии, дайте да плеснем и да се прегърнем и шушукайки си кривиците заедно да лъжем ЕС и света че всичко е ОК.

  “Не Костов подаде молба за ЕС, Не Костов докара България в ЕС …”
  Я кажи кой бре та да светнем и ние.
  🙂
  Явно ние сме живели в друга една България.

  “…защото бе най корумпираното за всичйи времена управление…” – Внимание!
  Болен от 24 часа, 168 часа и “Труд”-ен вирус.

 27. Леле, като ги прочетох мазните на Бареков, при това в такъв едва ли не жаргонен стил и чак ми стана смешно, то това не може да се приеме насериозно. Е, те добре са си го казали в материала на Дойче веле за нивото на нашата журналистика и Бареков го потвърждава напълно. А това, което пише за “италианския премиер – милиардер и световна знаменитост”, да прочете малко чужди вестници и да види с какво е известен въпросният, но с обратен знак…

 28. Не знам как е възможно в днешна България, да се дава трибуна и то от национален ефир на подобно мекотело като Бареков. За мен това е лицето на българското комунистическо наследство – жалък, посредствен, без морал, горд с това че е простак, приветстващ простащината, където я забележи. Не би трябвало да го наричате колега, г-н Инджев. Бяхте писали, че бТВ едва ли не била принудена да се раздели с вас, аз мисля че им е било много удобно да го направят. В телевизия, която държи в ефир Бареков и Трифонов няма място за независима журналистика и професионализъм. Там са се заели да промиват мозъка на населението с чалга, битовизъм, простащина.

 29. Валерия,няма такова “животно” като “национален ефир”. Няма и няма,защото ефирът е условнопроето,техническо понятие,което няма единица за измерване,има просто ефир и никакви прилагателни и пояснителни думи не вървят с този термин. Първия пост на кардинала е страхотен,а “честния човек” е полуосъзбал се комунист,ще е нужно още половин век ,за да се осъзнае напълно. Доко,ти си мерзавец братко,такъв инат имат само българските комунисти,сложи си кирилица бе мързел такъв,или се правиш на французин,безсрамник такъв.

 30. като чета всички коментари стигам само до един извод-страхлив,лицемерен,отмъстителен и алчен е нашият народ към днешна дата.от 10 кладенеца вода биха донесли,за да те убедят колко е правилно да те обесят ако сам не го направиш.а пропо, ще пусна един клип/ако не го е изтрил отвсякъде/на всички възможни места,който изобразява Близеков как изпълнява”Радка пиратка” на някакво събиране в ролята му на конферансие преди 7-8г.Гнусният начин по-който пее е горе-долу същия по-който говори сега само малко го е лустросал.

 31. НЯМАМ НИЩО ОБЩО НИТО С бкп, НИТО С бсп, НЕ СЪМ ПАРТИЕН ФУНКЦИОНЕР, НИТО ПАРТИЙНО ПРИСТРАСЕН. ОТ ГОДИНИ СЕ ВЪЗХИЩАВАМ НА ТВОРЧЕСТВОТО НА ИВО ИНЖ. НО … НЕЩАТА СЕ ПРОМЕНИХА И БЪЛГАРСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА КАТО ЧЕТВЪРТА ВЛАСТ СЕ ОКАЗА НАЙ ГАДНОТОЛИГАВО, КОРУМПИРАНО, МРАЗЕЩО ВСИЧКИ ОБЩЕСТВО. НАЧЕКЛО СЕ Е БЕЗ ОСНОВАНИЕ ЕЛИТ, НО НЕ ОПРАВДАВА С НИЩО МИСИЯТА, КОЯТО ДЕМОКРАЦИЯТА И ВЪЗЛАГА. нИЕ ДЕ юРЕ СМЕ ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА, НО, “ДЕ ФАКТО” СМЕ МЕДИЙНА ДИКТАТУРА, еДНА ГРУБА, НЕКОМПЕТЕНТНА, ГОРДЕЛИВА ДИКТАТУРА.
  ДА ИНФОРМИРАШ ЗНАЧИ ДА СЪОБЩАВАШ ФАКТИТЕ, КАКВИТО СА, А НЕ ДА ПРАВИШ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ ТЪПИ ИЗЛЕЯНИЯ , ИЗПЪЛНЕНИ С ОМРАЗА, КОЛКО ЛЪЖЛИВИ И КРАДЛИВИ БИЛИ… ВАШИТЕ ОПОНЕНТИ.
  НА БЪЛГАРИЯ Е НУЖНО НАЦИОНАЛНО СЪГЛАСИЕ, НАЦИОНАЛНИ ГЕРОИ НА ИКОНОМИКАТА, А НЕ ПОРУГАВАНЕ НА ВСИЧКИ И ВСИЧКО. Впрягане на творческите сили в каруцаата на икономиката. Ако Ви пиша коментар, то е, за да разбеерете, че парите не са всичко, да си спомните, когато опустошите държавата, че е имало предупреждения, но не сте били в състояние да мислите. Впрочем, всеки, който не лъже като Вас е комунист@!!! И тогава ближехте садникас на комунистите, а днес правите като тях!!!!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.