Червеният бумеранг срещу Борисов

Бойко Борисов заяви пред Нова телевизия, че БСП са „шайка разбойници, „нещастници”, „нагли” .
В декларация на БСП по този повод се казва:

„Най-тревожното е, че министър-председател на една европейска демократична държава открито заявява „Тази партия ни дърпа назад и ще дърпа държавата докато я има. И е грешка, че една компартия, която е правила терористични актове, която е убивала хора, която си признава, че цялата тази история е нейна, не е забранена”.
Няма да коментираме личната амнезия на Борисов, който до началото на 90-те години е бил член на същата тази партия”, се казва още в документа”.

Като журналист, който критикува най – модния управник на държавата, мога да си позволя лукса този път да се съглася с Бойко Борисов, без да стана част от подмазваческата му клика. Става дума за правото му да интерпретира миналото така, че то да няма бъдеще.

Контраатаката на БСП срещу това негово право е класика в жанра на припознаването на врага в огледалото. Борисов бил един от тях.

Ето„ най – силният” им аргумент. Знаят, че няма нищо по – омаскаряващо от това, да оприличат някого на себе си. Макар и със задна дата, макар и със задната мисъл да скрият назадничавата си идея да водят спор не с аргументите на опонента, а с неговата биография.

Кое от казаното от Бойко Борисов не е вярно? Нима наистина не става дума за шайка разбойници на червения връх? Не друг, а Станишев си призна същото. Само че употреби израза „банда негодници”.

Овчаров и други фактори от неговия ранг заговориха за БСП като за партия на корумпираните и на крадците. За откровенията в тази посока на Татяна Дончева да не говорим…

А нима не са негодници? Доста нагли, при това?

Колкото до „амнезията”, за която обвиняват Борисов заради миналото му, да им припомня някои факти за правото на бивши комунисти да взривяват комунизма отвътре, чрез някои известни имена.

– Солженицин, с неговата изповед „Архипелаг ГУЛАГ”. Бивш комунист, който „разпопи” хиляди комунисти на Запад с документалния си разказ за концлагерите в СССР и подкопа моралните основи на самия комунизъм в СССР.

– Ройтер, кметът на Западен Берлин, бивш комунист, избран два пъти от своите съграждани на поста с платформата на борец срещу сталинисткия натиск натиск по време на прословутата съветска блокада (преодоляна от въздушния мост на американците).

– Оруел, бивш комунист, чиято сатира срещу комунизма чрез „ 1984 г.” и „Животинска ферма” остава и до днес ненадмината в жанра (на Изток единственият еквивалент на полето на сатирата с литературна стойност е Булгаков, принуден да приема за известно време съветската власт, макар и трудно, защото тя не го приема).

Ив Монтан, френски актьор, ( по – скоро като обобщаващ образ на заблудените западни интелектуалци, прогледнали за същността на комунизма след развенчаването на сталинизма) с неговата фраза на тръгване от редиците на френската компартия: „твърде съм богат, за да бъда комунист”.

Стефан Куртоа, френски екстремен левичар, комуто дължим днес единствения по рода си научен труд „ Черната книга на комунизма”, в който авторите на изследването ( от много националности) развенчават комунизма като виновен за убийството на „около” 100 милиона души през 20 –ти век.

Не твърдя, че Бойко Борисов се съизмерва с някои от посочените по – горе имена. Само казвам, че като „бивш” той има всички основания да се позове на бившите, които са актуални и днес с онова, което са постигнали.

Но и това не е най-важното. Слабото място на атаките срещу Борисов е фактът, че казва истината. А с нея другарите не спорят – атакуват го с бумеранга си.

32 мнения за “Червеният бумеранг срещу Борисов”

 1. Откривам известна закономерност в изказванията на премиера, а именно, че след срещи с европейски десни лидери се изказва “дясно” и достойно, печели и най-претенциозните симпатии, а след среща с руски такива, прави обратен завой и влиза обратно в “черния списък”. Имаше един лозунг на митингите през ноември 1989г. – “Пазете се от слънчогледите!”

 2. Господин инджев аз съм само страничен наблюдател вие сте журналиста вземете изкарайте всички кирливи ризи на всичи и вземете да помогнете на отиващата си държава накрая ще останете само вие журналистите освен да коментирате вие можете да промените нещо поне опитайте че спрете да бъдете и актуални.
  Мерси дано прочетете това Всички хора като вас само пишат и говорят Но трябват дела не думи

 3. Трябва да си признаем че цялата ситуация е доста комична.
  Червените де факто са прави. Той е бил един от тях.

 4. Браво Иво,невероятно елегентна статия,но тя не може да се поеме от комуноидите,давам 1000$,ако някой нямери някой комунист,който да каже,че тезата в статията е разбрана от него и е съгласен с нея. Може и да вдигна наградата. Те,комуно-идиотите не искат да прочетат книгата на един от най-известните им функционери,Благой Попов,та ще се впечатлят от Солженицин,Оруел,Сахаров,Амалрик,Буковски и др. съветски и руски антикомунисти.Последното изречение на Г-н Инджев е феноменално справедливо и точно,ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!!

 5. Драги ми г-н премиер,едва ли има -поне сега-друг изтерзан българин,който да е могъл да впрегне своя талант от родолюбиви чувства срещу перверзна и отдавна отречена в света философия,дори когато се активира способността й да хитрува
  …оцелявайки като гущера…
  На стр.119 от всичко 189,издание на ДП “Балкан”,1990 г. А.Буров,
  казва на своя биограф Памукчиев следното:
  “За мен бългъринът е светец и дявол над дяволите…..защото така може да го нацепи на щвейцарец,или белгиец,че оня да се чуди и мае как е попаднал на тоя гений.Ние в България до вашия “Девети” имахме най-съвършената спестовна каса,най хубавата банкова система ….самобитни сдружения..но всяко нещо се изкористява за година,за две!!!
  Създадените след Освобожедението постоянни стопански комисии за окръзите и търговско-индустриалните камари,движеха икономиката на окръзите…..и през 1931 г.само в София имаше 1674 обущари и пет пъти повече шивачи,шивашки калфи и чирачета!
  Най-трудното нещо е, на един източен изостанал народ,да му създадеш трудолюбие,ученолюбие и уважение към закона…да бъде веротърпим и да не се смята за много умен,като изслушва и не пресича по време на разговор,
  което си ни е национална черта…
  ………………….
  По-горе и за кой ли път се лее “невероятна кутка от доводи “г-н премиер,но бумеранг от доводи и пресичане, не разбира,….
  дори да са казани от лидер-ски позиции,или решителни жени,а не от безработни журналисти….
  Дали ще последвате примера на Великобритания или на Елцин,
  зависи исторически от Вас!
  Това е и последният ми апел към премиера,защото ДРУГ ТАКЪВ,няма да има,а само призив към ГЕРБ и др.,ако и когато евентуално потрябва…

 6. Иво Инджев е написал в блога си хубава статия, наречена Червеният бумеранг срещу Борисов. В нея става дума за онзиденшното интервю на премиера Б.Борисов, което вчера било предизвикало “буря в чаша вода” при комунистите, при таваришчите де, които били крайно възмутени и протестирали: щото Б.Борисов тогава ни повече, ни по-малко най-титанично заяви, че БСП требело да бъде забранена, че он бил жалил за това, че устите на комунистите още не били затворени веднъж завинаги и прочие, и т.н. Г-н Инджев си е изразил становището, не е зле да го прочетете. Аз там рекох да напиша своята реакция, ала се получи по-дълъг коментар, поради което го публикувам тук като самостоятелна статия:

  Г-н Инджев, напълно споделям написаното от Вас, това, което Бойко Борисов каза за БСП, е самата истина (случайно гледах интервюто му). Разбира се, няма особено значение какъв е бил, щото всеки има право някога да прозре истината, ала въпреки това ще поема риска в случая да защитя БСП и да изразя позиция, че казаното за нея в устата на Б.Борисов (все пак е министър-председател на България, страна-член на Европейския съюз и на НАТО) ми звучи прекалено злокобно, т.е. не мога да адмирирам постъпката му. Зная, че рискувам да бъда обруган, зная, че някой ще рече: “Тоя хептен се побърка!”, ала съм длъжен да река това, което ще напиша по-долу. (Прочети докрая)

 7. Констатациите на г-н Премиера са безусловно верни, но всички знаят колко мобилизиращо и сплотяващо за т.нар. “червени” звучат такива истини, казани в моменти, когато те започват да се самоизяждат. Не знам защо го е направил г-н Борисов точно в този момент, но, според мен, де факто, това работи в тяхна полза, на политическите мошеници. Оставени на себе си в опозиция, пребоядисаните в социалисти комунисти просто вехнат, защото властта е за тях слънцето и въздуха. И аха-аха да се разцепят, и като нададем подобни бойни викове, и те току се подредят в римски карета за отбрана. Такава лява партия, като си я бетонираме по този начин, има още много да мъти главите на хората. И съответно да берем плодовете… Някак не ми се вярва изявлението да е направено от проста загуба на търпение и негодувание, дано да греша. Но определено ги сплотява. Има една поговорка – Стадо от магарета и компания от даскали не става, та бих я продължил и за партия от интересчии и мошеници. С подобни изявления в неподходящи моменти “зорлем” ги крепим. Вярно, хората сега са настроени срещу тях и казаното носи червени точки (временни), но корените на родния гняв срещу политическите мошеници са ужасно плитки.

 8. БСП трябва да бъде забранена незабавно, но допускам, че ще стане както с необходимостта да се осъдят червените министри: ако се пита ББ – трябва, но не зависи точно от него…

 9. Най тъпото е, че днешните комунисти, както отбелязва Инджев атакуват бившите си съпартийци успяли да се отърсат от идиотиите им с аргумента – Ти беше при нас.
  И кво от това – млад бил – сбъркал – сега има сили да се поправи и да навакса изгубеното.
  Но Б.Борисов вместо да констатира очевидния факт, че са вредни за държавата, народа, бъдещето – да направи поголовна лустрация за всички КДС-служители и номенклатурни длъжности на БКП 1992 год.
  Тогава ще му направим и паметник.
  За сега само издува бузи!

 10. Според мен Борисов опипва почвата на тоталитарното управление.Мисля,че само съда може да каже дали някой е разбойник.А иначе БСП отдавна трябваше да бъде забранена.

 11. Много хубава статия, поздравления и от мен.

 12. Към А.Грънчаров
  Предварително се извинявам на г-н Инджев,че се обръщам към теб чрез неговия блог.Тази „задължителна регистрация” така ме вбесява,сякаш ме връща поне 20 години назад,в онова „хубавото време”,когато всичко комай всичко беше задължително.Хайде обясни ми за какъв чеп ти е моята задължителна регистрация и защо в този блог няма такава.
  С кое не мога да се съглася с тебе,цитирам те:
  „Бойко Борисов вече не бива повече да е оня шоумен, който беше преди, до възцаряването си; той сега е премиер на страната. Той трябва да се държи подобаващо, съответстващо на положението си. Ако висшето длъжностно лице в страната, ако лицето, облечено в най-голяма, и то реална власт в нашата държава си позволява да сипе такива заплахи спрямо една партия, то това според мен е недопустим гаф, показващ недемократичността на това лице „
  И къде е недемократичността на лицето Б.Б.Първо-да наречеш премиера на България „лице” си е върхът на арогантността,да не кажа простотията.Второ-Ти сериозно ли мислиш,че половин България гласува за шоумен,който се е възцарил.Трето-какво му е „злокобно”на изказването,че са шайка разбойници-ами че те сами си го признават.Четвърто-ти сигурен ли си че си заклет антикомунист-нещо не ти личи.Има и пето,шесто и т.н.-с теб мога да споря много,защото познавам пристрастията ти към дадена партия и личност,но няма да го направя.Аналогията която направи Р.Овч. за връзката между БСП и ДПС и по конкретно за мястото на БСП в брака и с ДПС с пълна сила важи и за мястото на твоята партия с коалиционния й партньор.Навремето Петко Бочаров имаше крилата мисъл за „бетонните глави”.Както ме вбесява думичката „задължително”,още повече ме вбесява политическата и личностна праволинейност в живота и политиката.Природните закони за тези закостенели мозъци или бетонни глави-все тая- не важат,никакво развитие,след първите седем години все са си на кота нула.
  А колкото до социалистите/комунисти/,не им бери гайлето.Да се правиш на адвокат на партия,с окървавени до лактите ръце в миналото,с разбойнически манталитет по рождение,партия, осакатила физически и духовно поколения и милиони хора-това ли ти е върлия антикомунизъм.Като им гледах конгреса и кой си избраха за председател,още десет години няма да помиришат власт-отново надделяха субектите Бочарови.За моя радост.

 13. Внимателно прочетох написаното от Вас и намирам, че сте много прав! Но и Г-н Инджев е много прав! И особено, като казва за Бойко Борисов, че казва истината! Сега като опит за някакво помирение да Ви попитам все пак: Е добре Бойко има тези недостатъци! А каква е алтернативата му? И в стила на самия Борисов който казва истината да напомня искрените му думи в !икаго, че такъв ни е материялът! Хубаво или лощо, нямаме по-добро, поне засега! Та затова много е важно хора, като Вас и Г-н Инджев да не спират да пищат по този начин за да набиват непрекъснато обръчите на ББ (Българската Бъчонка) за да я поддържат в ред и добро състояние и да отлежи хубаво вино! Друга по-хубава нямаме!

 14. “…Не твърдя, че Бойко Борисов се съизмерва с някои от посочените по – горе имена…” Прав сте, г-н Инджев, не му е мястото на ББ между Стефан Куртоа и Ив Монтан и опазил господ, рамо до рамо със Солженицин. И аз не мога да лиша никого от свещенното право да променя възгледите си. И за малко да изпадна в умиление като прочетох нечии коментари , как ББ млад бил , та малко се пообъркал , ама сега, видите ли , се поправил…Ама пуста памет. Спомних си, че този човек не просто на младини е станал член на БКП. Спомних си , че след Закона за деполитизацията напуска органите на МВР /той, доказаният професионалист, човека за когото работата в МВР е смисъл на живота, той бъдещият Генерал, единственият Генерал сред многото генерали!/, за да запази членството си в БСП.През 1991 г/ или 92/ той е на възраст 32 – 33 г., много дабре знае какво е БКП, коакви ги е вършила през 25, и през 44-45,та и през 56 и т.н. Те такива неща си спомних. Спомних си и по-късните му войни с Костов, когото обяви едва ли не за Сатаната. И ако любознателната Ви аудитория ги е забравила, злопаметният Командир – едва ли. Ще му ги припомни. Живи да сме, ще го чуем.

 15. Г-н Грънчаров,отдавна имах резерви към вашия антикомунизъм,но сега се убедуих,че Вие съвсем не сте антикомунист. Първо възмущавате се от една исторически,политически и морално верна оценка на един политик. Да,може би тактически не е изискано да се правят такива изказвания,но я си представете,че г-н Борисов е стигнал до такава информация,че нито Вие,нито който и от нас да е,няма начин да я знае.Страшно загрижен сте за фасона на тази престъпна банда,браво. Трето,наричате организацията на българските бандити-комунисти ,партия. От кога я считате за партия. трето,определяте комунистическите лъжи и дивотии на комунистите като политически убеждения,още по-браво. Натам е ясно,най-добр е да се запишете в БСП,или да покажетете книжката си за членство в БКП,но във всеки случай никакъв антикомунист не сте. Правите се на такъв. А може би от ревност към написаното от Г-н Инджев,се правите на неортодоксален. Комунистите могат да се победят само чрез разобличение и показване на истината,без разлика,дали нещата се казват от президенти,министри-председатели,учени,политици,публицисти,журналисти,писатели. Категорично отхвърляне на техните дивотии и отстраняването им от властта,всичко друго е булшит. И най-жалкото във Вашия антикомунизъм,причислявате комунистите в категорията на хората,е с това вече се саморазобличихте,никакъв антикомунист не сте,а артист-антикомунист. театъра ,театъра е вашетопризвание. Поздрав за иво,още веднъж!

 16. ДО Georgi Georgiev: Перифразирайки Илф и Петров, ще те опровергая:” Слуховете за смъртта на БСП са силно преувеличени!” И хич не разчитай на прословутото “самоизяждане” . Ще се ядат, ще се ядат, пък ще спрат. Хич не са в нокаут. Не са и в нокдаун. Слабичка е категорията на противника им. Партия преживяла 1912 – 13, 1918 – 19, после 1923, 1925, 1934, 1941 – 44, 1956, 1989 – 90, 1996 – 97 г. не може да бъде свършена от такъв елементарен удар.Плюс това БСП /още като БКП/ притежава мощен инстикт за самосъхранение, неприсъщ на нито една друга партия. В едно си прав – с поредната си изцепка, ББ втвърди поомекналият юмрук на столетницата. Защо го направи, не знам. Знам че нито иска, нито може да забрани когото и да е.

 17. Господин Инджев,
  забелязвам една тревожна, по моему, тенденция сред форумците в интернет, в това число и сред вашите последователи.
  Това е увличането по новия лозунг на кукловодите на “прехода” -“Спрете да говорите. Започнете най-после да работите!”, с който те се надяват да ритъпят остротата на обвиненията за престъпленията им в последните десетилетия и да отклонят фокуса на обществения интерес към управлението на ГЕРБ. Т.е. към неизбежните грешки и криволичения, и неизбежните непопулярни мерки на правителството.
  Не съм фен на ГЕРБ, но оценявам, че това правителство е шанс за разкриване на истината и за частица поне, промяна към нормално.
  Защо не напишете нещо по темата? Вие бихте го казали както трябва.

 18. Добре де, за 20 години в България не можа ли да се намери поне един, дето да не е бил член на БКП преди 1989 г и той да стане министър – председател? В крайна сметка ми писна всеки един некадърник да се оправдава с комунизма. Така и тоя – репресиран от комунистите, ама той завършил ВИПОНД, сестра му е лекар. Голяма репресия е било, няма що. То му е лесно сега да плюе по комунизма, щото няма връщане назад. И по – лесното е да кажеш “комунистите ме репресираха, затова не можах да завърша Вътрешна сигурност, а завърших Пожарна безопасност” вместо да си признаеш “не ми стигна бал, не се класирах по-нагоре”.
  Както казва Радой Ралин –
  “Намери полицейска чизма,
  писа се борец против фашизма.”

 19. При цялото ми непресторено уважение към г-н Инджев (една от изчезващите, за огромно съжаление “бяла лястовица”) искам да наблегна на един позабравен факт, времето през което КЕЛЕПИРДЖИЙСКАТА партия беше извън закона и особено през годините след това. Появиха се хрантутници – борци от 5 различни категории – партизани, ятаци, помагачи, съмишленици и съчувственици, с привилегии, пенсии, прием във ВУЗ и къде ли още не с предимство. Ако сте забравили да ви припомня че правото на активния “щангист” се унаследяваше и по тази причина Тато (на дядо Ицо и на баба Маруца детето) осинови внучката си.
  И при липсата на официални данни колко е струвало изхранването на “щангистите” – измерено в любимия им кашкавал смятам че за забрана е недемократично да се говори.
  Комуноидите от цял свят са най-уязвими, когато са на светло – за справка – какво правят хлебарките в два часа след полунощ и когато внезапно се включи осветлението…

 20. По повод на коментарите, насочени към мен лично, искам да кажа само това:

  Не виждам принципна разлика между становището на г-н Инджев и моето. Те просто се допълват. Не е трагедия и ако не мислим съвсем еднакво: различията и споровете са нещо най-нормално, пълното единодушие е съмнително и зловредно.

  Благодаря на коментаторите, които се постараха да ме научат как следва “по-правилно” да мисля, благодаря им, но немаше нужда, вижда ми се прекалена такава загриженост към моите мисли, пък и от такова голямо внимание към скромната ми особа ми е доста некомфортно… 🙂

 21. Пропуснах да отбележа: в блога ми за да пише човек коментари не се иска някаква регистрация, може да пишат и анонимни коментатори, господинът отгоре, дето се оплаква, нещо се е объркал…

 22. Помните ли това: Който до 30 не е бил комунист – няма сърце, който след 30 е комунист – няма ум.По принцип. Което не значи, че ББ няма по- големи прегрешения от това да е бил член на БСП. А защо БСП не го атакува с тях – вероятно толкова им е е потенциалът или пък такъв им е интересът…

 23. Иво не се доверявай на лицето Любен Пандев.В противен случай да каже кой е той???

 24. Г-н Инджев,защо се застраховате,че може да ви обвинят в подмазвачество? То, ние сме наясно с вашите разбирания,но това във вашата статия е наистина така!Знаете ли,особено в провинцията,че, ако не си член на БКП,не можеш дори ръководител група да станеш,независимо колко си кадърен!А ако имаш началник пълен кретен и необразован ,но комунист..то животът ти става ад!Изсмуква ти знания и опит,без признание ,че работиш за неговото его!!Е,как да не се кандидатираш за член на БКП????Познавам много който си хвърлиха веднага червените книжки,защото бяха принудени от обстоятелствата!Ако имахме право да имигрираме никага не бихме станали членове! Но такива бяха времената без алтернатива! Затова не се извинявайте ,а говорете и от името на тези които бяха заробени!!Каква част от народа са били толерирани от БКП,се видя на тези избори! Затова нека да не говорим за хората,които са били в редиците на БКП!Беше ужасно и вие го знаете!!!

 25. БИВША КУРВА
  Весело

  19 окт, 2009

  Отговор

  Оня ден срещам Марго /кралицата/, тя е БИВША КУРВА, но вече страшно мрази курвите. Е бивша ама пак ходи на околовръстното по 1-2 пъти месечно. Та Марго ми разправя за един нейн приятел Майкъл, БИВШ НЕГЪР, който вече страшно мрази негрите (Izvinivam se no takav e vica). Абе бивш ама пак си е черен и си мирише на негър. Та Майкъл се запознал с Бойко Борисов, БИВШ КОМУНИСТ, който сега ама страшно мрази комунистите. Абе мрази, мрази ама си пази червения билет за сваки случай. Та по тоя повод се замислям, дали Марго е БИВША КУРВА, дали Майкъл е БИВШ НЕГЪР, дали Бойко Борисов е БИВШ КОМУНИСТ и дали това е възможно въобще????
  Ако некой ги разбира тея работи нека ме открехне?????

 26. Иво,много ми се иска,когато вляза в блога ти да видя само написаното от теб.Омръзна ми на твой гръб да се упражняват и да те ползват за локомотив,знайни и незнайни пишман блогари и недомътени журналисти.В крайна сметка,който има да ти каже нещо да го направи на лично съобщение…или да ползва страницата ти във фейсбук.Много пъти съм се въздържал да пускам “линк” от блога ти само заради безочието на някои от “коментаторите”.Спри моля те коментарите и ще видиш че от това медията ти ще спечели.
  С уважение М.Пискулийски

 27. С уважение към М.Пискулийски но ми се струва че Иво би искал да е авторски блога му а не авторитарен.

  И понеже съм ви срещал името по някои демократични интернет групи то донякъде с тъга си спомих защо Мойсей е въртял евреите 40 години в пустинята.

 28. До Кардинала и всички,които изучават идиотизма на комунизма. Примерът е от днешното посещение на Руския президент в Сърбия. Празнувало се освобождението на Белград от фашизма. РККА и НОАЮ-я били воювали заедно срещу фашисткия окупатор. Но как забравят и сръбските и руските комунисти да отбележат началото на тази “борба”. На 6-ти април 1941г., Германия напада Кралство Югославия. Само няколко часа преди това,югославски дипломати в Москва подписват договор за приятелство със СССР. Но след началото на Германо-Югослвската война,Съветите денонсират договора,а на 9-ти,само след три дни, скъсват дипломатическите отношения с Югославия,затварят посолството й в Москва и почти изгонват Югосл. дипломати. Ето,така започва “борбата” на съветските комунисти срещу фашистка Германия,по повод това нахлуване на германците в “братска” Югославия. Ето как започва и “освобождаването” на Царство България от Съветския Съюз. Началото е поставено през август 1940г. от Съветския Председател на НКИД-народен комисариат на иностр.(външните) дел(работи),Вячеслав Михайлович Молотов. Ето неговите думи-молба,представени лично на др. Хитлер и др. Йоаким фон Рибентроп,в Берлин: “Советский Союз желает дать Болгарии гарантии и сверх того,заключить с етим государством пакт о взаимопомощи по образцу пактов,заключеннъйх в балтийских краях,т.е. также с образованием военнъйх опорнъйх пунктов”.Това е хронологията от “освобождаването” на прибалтийските републики,завършено през юни-юли същата година,а през август следва България и Турция. Както някои от вас са усетили руския ми произход,искам да кажа,че изразходвах много пари,за да стигна до този документ,засега е секретен в България,нито един историк не го знае,както от страна на нормалните историци,така и от комунистическите. Моля да не се размножава,че ще ни скопят болшевиците. Кардинале,договорено,нали? Благодаря предварително… През октомври,борбата на СССР за “освобождаването” на България продълава,та чак и до края на ноеммври,когато идва Аркадий Соболев-заместник на Молотов. Но затова,по-късно,пак имаме секретни материали. Разбраха ли комуно-идиотите,защо руските бандити не ни връщат архивите,ами зашщото всички тези документи ги има там,предадени на Българските власти,от Германските и точно затова русите ги откраднаха,ха,ха,ха,гадове мръсни…

 29. Този път дано и крадците имат лош Късмет те си го заслужавт…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.