Геомутрия на тъпоъгълния любовен триъгълник

Берлускони загря в България с мъжката дружба и отиде в Русия да празнува рождения ден на Владимир. Не на Ленин, а на Путин.

А в родината му хиляди жени се бунтуват. Набира скорост женско протестно движение в Италия под мотото „ Не съм жена за ваша употреба”. Това е реплика на италианска депутатка, обидена от подхвърлената по неин адрес „закачка” на Силвио в рамките на публична дискусия, в която тя била определена от него като „по – скоро хубава, отколкото умна”.

Зрители на случката твърдят, че е било доста гадно, защото дамата не изглеждала „ по – скоро хубава” , което направило подигравката особено брутална .

Властта посрещна у нас и изпроводи при Владимир неговия приятел Силвио като личен гост ( президентът Първанов го закичи пътьом с най – висока държавна награда)..

Италианките протестират срещу Силвио, докато Бойко се остави Силвио да му пипа мускулите ( все едно,че Силвио е българска репортерка).

Същевременно Бойко неуморно омайва с галантни политически приказки българките. Те му отвръщат с електорална взаимност. Как да изчислим хипотенузата на хипотезата , според която излиза, че българките не са като италианките?

Замислих се за любовната страна на този тъпоъгълен триъгълник:

Ленин е любим на Путин. Путин е толкова важен на Силвио, че Силвио му гостува на рождения ден в Москва. Силвио го обичат двустранно Владимир и Бойко, а в подялбата на чувствата се включи с церемония по награждаване и Георги Първанов.

Силвио е десен. Първанов е ляв. Бойко е бесен ( на левите). Путин е в центъра, но не политически и идеологически, а логически. Поради едни пари.

Най – тъпо е все пак усещането ми, че остротата на обществените реакции у нас е като зъби, изпилени с рашпила ( любим метод за измъчване в цитаделата на НКВД – КГБ в центъра на Москва на ул. „Лубянка”, за който разказват оцелели при инквизициите съветски щастливи нещастници).

Всяка прилика с всяка мутра в тази геополитическа задача не е случайна. Дали пък случайно не се нарича от сега нататък геомутрия?

.

.

16 мнения за “Геомутрия на тъпоъгълния любовен триъгълник”

 1. (По)читателите на Иво нека гласуваме за него за проявявана доблестна гражданска позиция и творчество на следния адрес.

  http://humanoftheyear.org/

 2. “Геомутрия” е страхотна дума, много ми хареса! И е много подходяща за преживявания момент: да видим каква ли ще бъде политическата геомутрия, разчертавана така вещо и умело от Бойко Борисов, наший героичний спасител и освободител…

 3. Г-н Инджев, Страхотно е! Поставяте основите на една нова наука геомутрията-дял на геополитиката изучаващ постмодерните (след падането на “желязната” завеса) тенденции и явления в геополитическите процеси и описващ това с точни математически модели! Предлагам да се включат някои основни дефиниции като:
  1. Броят на тъпите ъгли в геомутренският триъгълник не е лимитирано число и е право пропорционален на гьонсуратлъка на политиците и обратнопропорционален на гражданското самосъзнание на подопечните им,
  2. Сборит от тъпите ъгли в геомутренския триъгълник е безлимитна величина правопропоционална на броя на ъглите и на степента на гьонсуратлък на политиците.
  Дерзайте нататък. Поздрави!

 4. След комунягите, били “на всеки километър”, да не станат мутрите – на всеки ъгъл.

 5. Сега,когато Китай обяви война на организираната престъпност в най-големия град на планетата,на фона на призивите на г-н И.Костов,да се престане с “руските интереси” и тези на г-н П.Димитров,как Русия лесно ще ни заобиколи,се налага,повече от
  в с е к и д р у г п ъ т,за
  о т е ч е с т в е н о ф р о н т о в с к и п о д х о д,и…
  докато отвърже синдижира на “медийното куче”,премиерът лично,
  да повярва на своя народ и по-болшевишки -с а м – да превърне конгресните решения в реалност,като приобщи зараждщото се консервативно гражданско общество към каузата,че О т е ч е с т в о т о е в о п а с н о с т!
  Дори с една китайска стъпка,която знайно е!!!, вечно си остава първа,преди дълъг път!!!
  В десетката би била и една свободна рубрика ГЕМУТРИЯ от И.Инджев,а тиража на седмичника,”Уикенд” да скочи на
  п о л о в и н м и л и о н!!!

 6. Позволявам си да изразя едно мое мнение при изключен модул на лично впечатление от Силвио Берлускони – ще се огранича да кажа, че „по-скоро е тактичен, отколкото приятен”. Но той има популярност сред италианците просто защото е типичен, непринуден, жизнен италианец. Вън от съмнение е изключително остроумен и находчив. Няма да се спирам на изумителната му формула „политически турист”, а само бих обърнал внимание на висшия му пилотаж в определенията с израза „по-скоро красива, отколкото умна”. Всеки от двата пола си има своите приемливи и неприемливи страни, и не знам доколко би могло да бъде отречено, че има жени, чиито опит, натрупан в едно тясно квартално пространство, правещ ги много ревниви за честта им, за възприемането им за безпогрешни и за приоритета никога да не им се оспорва мнението по даден въпрос, им става база за комуникация с целия свят. Такива дами са напълно глухи за каквито и да е аргументи и споровете с тях (доколкото имат смисъл) неизбежно завършват с мислената, брутална констатация „тъпа гъска”. Берлускони, несъмнено под влиянието на мотивите за оценка „тъпа гъска”, е избрал една формула, която наистина включва по езуитски начин значението на личната красота за жените, но определено звучи по-елегантно от версията с приятната, но с ограничена интелигентност птица.
  Мисълта ми е, че със същата находчивост Берлускони (нали е медиен магнат) е открил един прост, бърз и евтин начин да спечели сърцата на Българи и Руснаци. И двата народа, за разлика от италианците, при избора си на лидер са припознали човек, който „да им оправи положението” (България, заради мускулите и надеждата да пребори мутрите, резултат от всеобщото разбиране, че мутрите са не продукт на едно болно общество, а първопричина за развоя на нещата) или „да им върне величието в света” (Русия). И Берлускони, вместо да пръска огромни средства за сближаване с тези народи и да хрантути неизбежните лапачи, които биха се занимавали с тази дейност безкрайно, просто решава проблема с едно пипане на мускули и едно посещение на „Birth day Party” (плюс целувки, една жертва за италианската кауза). Аз лично го намирам за много прагматичен политически подход, подсказващ, че Берлускони е забогатял не чрез пестене от закуски, а с ум. Друг е въпросът докога българите с всестранното си, неаналитично отдаване на своите поредни лидери ще стават толкова лесна плячка за емоционално обсебване.

 7. Велколепен и много съдържателен неологизъм- ГЕОМУТРИЯ!-браво, Иво! Нещата в италианско-СССРските сношения са по-дълбоки още от Мусолиниево време. Тука фройдистите наскачват “Анжелика Балабанова – 12 години по-старата велика любов на Дучето… комплекси, психотравми, дълбинни зависимости от доминиращата фемина и т.н.”, разбирате, тук сме интелигентни хора… Но Мусолини например скрива от света уникалната информация за глада в Украйна през 1933 г., с която само италианското консулство в Харков разполага- най-вече снимки на осеяните с трупове харковски улици. Първо защото -това вършат негови бойни другари и приятели от женевските социалистически кръчми към 1913-15 г.Стара и неръждясваща любов между себеподобните. Още повече, че Мусолини- добряк, курвар и ексцентрик като Силвио- завижда страшно на болшевишките си авери: ЗА ЦЯЛОТО ВЛАСТВАНЕ НА МУСОЛИНИ САМО 8 ИТАЛИАНЦИ СА ОСЪДЕНИ И ЕКЗЕКУТИРАНИ ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ!8! Хайде и с думи- ОСЕМ!(Какво става, когато Мусолини е свален в САЛО, Северната Социалистическа Италианска република- това е името й!- е отделна тема, там черноризците разстрелват по-често) Но как ви изглежда цифрата 8 сравнена с 20000000 изтрепани в ГУЛАГ? Втората причина за мълчанието на Мусолини е защото точно тогава се подписва голям търговски договор със СССР. Вот и все!Tutto!

 8. Берлускони успя в условията на настаналата политическа криза вследствие разследванията за корупция в началото на 90-те и много силната италианска левица да се качи на политическата сцена и оглави десницата и да се превърне от превъзходен продавач (на реклами) в доста добър продавач (на идеи) , но все пак – политик , което постигна естествено с много организаторски и ораторски талант и обаяние на което и дължи политическото си дълголетие.
  Путин бе изстрелян в политиката в условията на все още неопомнилата се от шока след 90-те ужасни за Русия години и от хитър конспиратор (далавераджия) се превърна в щастлив продавач на нефт и газ (благодарение на дългогодишния световен икономически подем) , провалил се продавач на демокрация (щото стоката му е нескопосано менте) но затова пък отличен продавач на страх (дава го гратис даже да не го искаш) а политик все още не е станал – все още си е функционер.
  Борисов засега е продавач на стойки , напъни , и …. закани (по материали от български медии) , дали ще успее да продаде въобще нещо в бъдеще все още не е ясно (материали в чужди медии не са забелязани). За политика да не говорим – това което става в България отстрани прилича на фарс.

 9. Така е Стамбо,прав си.И отново в помощ на изучавашите идиотизма на комунизма,Съветската държава е била най-тираничната и деспотична държава в цялата човешка история.

 10. Благодаря, ген. Власов- казал съм най-известни неща, които обаче трябва да се напомнят на чугунените червени кратуни.Росен и Георги анализират много точно феномена Берлускони и руско-българските му “паралели”. Само бих добавил като обобщение на казаното от тях- такъв, инакъв, всякакъв – Берлускони си е “селф мейд мен”. Сам се е издигнал човекът.Забогатял е, амбицирал се е в политиката в жестока конкуренция и в много трудно за Италия време. И е тръгнал постъпателно горе-долу от нищото. Това не е назначеният за 5 минути от КГБ и мафията Путин. Това не е създаваният от слугарските БГ-“медии” култ към народния пич, “дето че ги опрай сичките с големио тупаник и онеа лошите че ги натика у Централнио”. Каква е целта на култа вече е ясна. А за някои беше ясна открай време.Целта е Цецки, Цицки, Данчета, Фанчета, Румита, че е самият Бат`Бойко да са параван на нещо друго. А то си е пак същото, каквото беше и преди 5 юли.

 11. И каква е идеята на статията – Бойко да се присъедини към италианските жени ли? На мен ми се струва, че те нещо се престарават с претенциите си. Но важното да се мърмори нещо (уж) срещу властта.

 12. Към Бонго:
  ” Каква е основната идея на статията” е хубаво питане, но е от еди кой си клас, в който учителката пита по този начин учениците, когато се опитва да ги подбуди към размисъл. А основната идея на всяка статия, която има честта да бъде четена доброволно от хиляди хора, е точно тази – да предизвиква мисли. Вероятно различни, но мисли…
  Това е приликата. А разликата е в думичката “доброволно” – това тук не е задължителна литература. Тъй че, Бонго, не се прави на учителка, защото тук няма ученици.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.