Какви са личните ползи от колективната вреда за България за повече от 300 млн.$

Държавната компания “Булгаргаз“ е платила през последните две години с 304.5 млн. долара повече за доставяния от “Газпром“ природен газ, отколкото ако тогавашното правителство на Станишев не се беше се подало на руския натиск за предсрочно предоговаряне на руските доставки.

През декември 2006 г. България подписа анекс към стария договор от 1999 г. и ако си спомняте , параметрите на новото споразумение така и не бяха „издадени”- нито от българските, нито от руските власти.

Но ето , че дойде време да научим каква сметка сме платили за руския шантаж. Това се случи чрез отговора на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков на въпрос, зададен от депутата от ДСБ Иван Иванов..

Имам и аз въпрос: кога ще научим какви са били „ползите” от българските загуби. Не за България, а за нейните управници. И не колективно, а лично, поименно. Защото всички ние колективно сме загубили 304,5 милиона долара, а „Газпром” ги е спечелил. Но каква е личната изгода на онези тук, които толкова време криха това от нас?

Има ли наивници, които да повярват, че такива изгоди не са извлечени и ако ги има, как така тази шепа хора се оказват на работа именно в прокуратурата?

19 мнения за “Какви са личните ползи от колективната вреда за България за повече от 300 млн.$”

 1. Да,нещата са страшни…А същевременно продължават да ни тероризират с парното и останалите монополи – ние,богоизбраните, грабим,ние си пълним гушите, а ти,прост и тъп,волски търпелив обикновен българино, плащай! Ако питаш как така тази сума се е получила,ако се опъваш – държавата веднага,като че ли си пръв престъпник, те осъжда,идват съдии-изпълнителе,мутри и тъй нататък – хайде,плащай! Докога ще продължава този геноцид? Докога скъпоплатени журналисти ще слугуват на тези кожодери, докога ще се смеят въодушевено на тъпите шегички на вече ексшефа Шушулов?Между другото, къде отиде той, потърси ли му някой сметка за огромните заплати във ведомството му,за вичко това,което пише Иво…
  Току-що прочетох и още един подобен материал в блога на БЛОГУВАЩИЯ С ПИЛЦИ – добре е,че все пак има свестни хора,но докога ще се търпи безропотно? Докога?Кога ще стане като във Франция,например? Ето,Сарко сгреши със сина си,но даде ход назад. А у нас възможно ли е подобно нещо? Представяте ли си същото положение – ами тези слуги ще се изтрепят да лижат подметките – какво толкова е станало,всеки има право на развитие и тъй нататък…Да,страшно е…Държава на сервилността,на безгръбначието,на волското търпение,тоест БГ…

 2. OMERZENIETO E PALNO.

  kljuchovata duma e:
  предсрочно
  предоговаряне на руските доставки.

  Svaliaite gashtite drugarki i drugari. Hubavoto teparva zapochva…

  AEC Belene, Bs-Alexandropoulis, Jujen potok….

  Za tam i vnucite vi shte trebva da svaliat gashtite pred diado vi Ivan….

  Toi misli za vas neprekasnato (kakto e mislil mladia savetski soldat za nevrastnata bg jena prez 1944), bez nego ne mojete, toi e jizneno neobhodim (kakto e bilo neobhodimo portmoneto na stopankata, podslonila hrabria savetski soldat)
  “kakto slanceto i vazduha za vsiako jivo sashtestvo”.

  I taka veche 65 godini…

 3. Подозирах, но не знаех с точност, колко Станишев и компания дължат персонално на всеки един български гражданин. Оказа се по usd 40 за газа. Мога да спокойно да казвам, че Станишев ми дължи пари, не ми ги връща, крие се и се прави на луд. Колко е лихвата за 2 години? А пропуснатите ползи на колко се оценяват? За какво друго ми дължат и колко – прокуратурата да ми каже.

 4. Ха да видим ще има ли имената на тия,които са си подели ли комисионната?Само така г-н ИДЖЕВ.Другите мълчат.Страх,голям страх ги гони.

 5. Считано от 21.10.09 с а м о последните 5 /пет/статии в блога,без да се припомнят останалите,в т.ч. и сегашната допълват натрапчивото впечатление,
  че в България,има нещо гнило ….
  Тепърва ще “н а п ъ п я т” и др.милиони,които на фона на съветската решимост за ефикасна защита на руски интереси и граждани,където и да било по света,не би трябвало,да не се превърнат в основание за баланса на бъдещите ползи от българските загуби и за “възкръсването” но С.Стамболов по отношение на въпроса за Предела и задунайското л и м и т и р а н е…при напазаруването с възможни бонуси,
  според отделния случай,като
  сладкши в чинията,но не и на витрината….
  Процесът, веднъж активиран,няма да е безпроблемен,но ще бъдем по-уважавани,и.. от свои и от чужди….

 6. Дали в ЕС оценяват, че в България има някакви хора, намиращи се извън пълнежа на Троянския кон, какъвто представляват всички предатели и чиито безгласни заложници се оказваме ние…

 7. “Но ето , че дойде време да научим каква сметка сме платили”…
  Инджев, от къде бихме могли да научим, ако не дойде времето!? Друг е въпроса за какво ти е моят e-mail?

 8. Към Дразниш ме,
  Колко ли време трябва за да научиме цената на сметка за която други са яли и пили ? Колко ли време му трябваше на българския избирател да разбере, че за 600 дни не само, че нищо няма да се оправи ами могат и по-големи батаци да се натворят ? Отговора на последния въпорс е – още 4 години. Колко ли волско трябва да ни е търпението за да кажем, че времето е отговор на въпросите ни ? И кога ли времето просто няма да ни стигне ?

 9. Ако притвориш очи с р а з б и р аемо усещане,че гнилото е нетърпимо,ги отваряш едва-едва,че и другите от блока,а и френският посланик!!!,са стигнали до същото впечатление но с уточнен предел на търпимост и кредит на доверие,който е от 6-7 месеца,но не и вечен,а S i s s i и сама може да се досети,какво и к о и г и и м а…т.е.доста се знае и в ЕС,а и извън търбуха на един кон!

 10. Драги г-н Инджев,ако Царят “неочаквано” удостоява с покана за вечеря бившите си министри,в т.ч. и тези от ДПС,а г-н Етиен дьо Понсен,направо казва,като какви ще да са били,тъмните субекти писали един Наказателен кодекс,нищо чудно защо в Прага,
  Клаус изглежда по-сговорчив,а Медведев,в Белград,разчита на завръщането на Сърбия на Западните
  Балкани,когато САЩ,са готови да включат руски радар в ПРО!!!!
  Отношението ми към Първия консул,призван от Историята,да довърши нещо,с което българският
  ляв елит,се зае,но също и осквернен изобретателен лов с “данайски дарове”….като лъжица за лакома уста на прости хора….
  Сигурен съм,че колегите в МВнР,не са били безучастни в анализа са за явленията,но разликата ни с тях е само във ВРЕМЕТО,ако е разбрано какво съм казал….
  Let us see,
  m y G e n e r a l,
  how events evolve,but Time do not lose also it,s time….

 11. A имаме ли в действителност действаща прокуратура. Май само буфосинхронисти са останали!

 12. 300 000 000 / 300 = 1 000 000 / 12 = 83 333. 33, tova oznachava na 83 333 ma choveka po 300 euro na mesec ili 600 lv za edna godina, koeto e godishnata zaplata na horata jiveeshti v edin goliam BG grad… miliardi sa otkradnati ot BG narod po vreme na prehoda sled 10-ti noemvri, ne prehod a prevod ot BG budjet kym prehodoosyshtesrviavashtite. Tezi cifri triabva da stignat horata, Te triabva da znaiat s kolko tochno Te samite sa ograbeni i koi gi e ograbil.

 13. “Но ето , че дойде време да научим каква сметка сме платили за руския шантаж. Това се случи чрез…” Не искам да ви разочаровам, ама нищо не сме научили…не е дошло времето…няма и да дойде. Още в понеделник сутринта Овчаров ще започне гастроли по всички телевизии, по всички вестници и радиа. С уверен глас на експерт ще обяснява как некъдърника Бакърджиев е бел прекаран от Газпром да подпише договор с клауза “теглиш или плащаш”, как Булгаргаз нито една година не е изпълнил задълженията си по количество, как Газпром щял ни санкционира /съгласно наказателните клаузи, подписани от минувача Бакърджиев/ и как той, Овчаров, подписвайки нов договор с нови условия и по ПАЗАРНИ цени, всъщност е спестил на България над 2 млрд. дол. Всеки българин ще си избере на кого да повярва. Г-н Инджев и неговите ръкоплясковци – на депутата Иванов. Привържениците на БСП и ненавиждащите Костов – на депутата Овчаров. Както се казва – кой на когото си иска, на него ще повярва. И всички ще са доволни. И само тия които искат да научат истината ще останат с пръст в уста.
  И защо? Вижте само коментарите на поста “Красьотата ще спаси с/ъ/вета” Според мен това е на-смислената, най-разобличителната, най-талантливата, ако щете,най-тъжната статия на И. Инджев от дълго време насам. Само , че тя не предизвиква никакъв интерес. Може би не ни касае…Друго си е плюването на Овчаров и Бакърджиев, на Путин и Америка.

 14. Наистина точната дума за предишните управници е “шайка разбойници”.

 15. Та, кога му изтича мандата на този „глаВЕН„ прокурор?
  Преди да изтече този мандат, присъди няма да има.
  Но, това е друга тема, предполагам г-н Инджев го знае много добре.

 16. Към НикиБ,
  Добре казано и с още по-добри акценти.” И понеже съм един от ръкоплясковците, това, че харесвам статиите на Иво не изключва да харесвам и вашия коментар. Напротив, прочетох го няколко пъти, както и “Красьотата”.
  И все пак, според скромното ми ръкопляскащо мнение “Красьотата” далеч не е една от малкото скорошни разобличителни и талантливи статии.
  С уважение. Коментатор

 17. Драги Г-н Инджев, драги ИВО,
  Благодаря Би за смелостта! Поради липса на време прочетох последните Ви три статии сега. Най-силно впечатление ми направи смелостта Ви! Както и Вие сам казахте в “Красьотата…” не знаем много неща, не знаем детайли. Можеби така е по-добре, само ще се почувстваме омерзени до дъното на душите си. Достатъчно е това, което знаем останалото го чувстваме и засега чувството не е никак приятно. А някои даже се дразнят да научават истината. Такива, като Пловдивският кмет се дразнят от пластиката на Черни, но не се дразнят от вида на Столипиново, което като го гледам по телевизията е сто пъти по-голяма отврат от чистичките тоалетни , с които ни венцехвалят! Просто върхът на комуняжката оригня! Да си призная страх ме е от такива защото това състояние на нещата се дължи можеби най-вече на тях! Защото докато чувствата ни от една неприязън не прерастнат в един гняв на едно будно гражданско общество, няма да има никакво оправяне. И Вие драги Иво сте се нагърбили именно с тази тежка но благородна задача-да градите това гражданско общество. Възхищавам се на смелостта Ви! Тук нестава въпрос само за онези с бухалките дето най брутално и безочливо пребиват журналист, както при случая със сайта опасните. Има и по-стращни неща. Правите всичко това в нищетата и мизерията на съвремието ни, без никаква подкрепа. Трудно се издържа на това и не всеки успява. Като си помисля само, че ръката (Кулева), която написа приказката за строежа на омагьосаната кула, тази ръка сега държи лъжицата на Слави! Така, че Ви пожелавам кураж и успех! И за да разведря малко нещата имам едно предложение към Главния Прокурор, че един ден когато реши да представи всички тези наши герои за осъждане в съда, да предложи да бъдат осъдени три години да гледат без прекъсване (24 часа на ден) бТV! По-жестока присъда не ми идва наум.
  Поздрави!

 18. Колко справедлив въпрос,който ме връща много години назад,колко бяха милиардите лева,които Тодор Вълчев и Жан Виденов раздадоха на мръсниците. Каква беше наградата за Вълчев???Посланик в Белград!!!Къде ли е сега,никой не знае. Кой го назначи там,Др.Костов. Колкото разбрахме отговора на този въпрос,толкова ще разберем и отговора,който поставя Г-н Инджев,сиреч,никога нищо няма да рзберем.

 19. Кой от коментарите и статиите на Г-н Инджев оборват квалификацията ми,че нашата страна е ККБ-Комунистическа кочина България,НИТО ЕДИН(една).Допълнение към Иво,не бе братле,не последните управници,а всички от Девети септември,до ден-днешен. Всичко е комунистическа помия,без никакви изключения. навсякъде подлоги. Скоро чух,лично един от възрастните Български офицери,Дянко Марков,да нарича преврата на 9.9.44г . “промяната на девети”. А самия той се изявява против него и против шайката бандити,смята се за антикомунист. Само лечение на страната и народа от комунистическия вирус,нищо друго.Каквото и по-различно да се прави,ще доведе до агония и нови разочарования.как не го разбират толкова хора в старната.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.