Кризата ни изненада пак – този път политически

Вторият човек в парламентарно представената партия РЗС Димитър Абаджиев стана първият политик от парламентарното мнозинство ( доколкото то може да бъде хомогенно без обвързващ документ), който посегна на единството на самия политически връх в ГЕРБ , на тандема Борисов – Цветанов.

В отговор на скандала с изтичането на справката на ДАНС в публичното пространство, разшифровано от вицепремиера Цветанов като доказателство за усилията на старото ръководство на ДАНС да се меси в политиката чрез създаване на „своя партия”, Димитър Абаджиев „дописа” изречението му, отричайки това да е именно РЗС ( с което потвърди, че именно за РЗС е намеквал Цветанов). В пряко предаване на Би Ти Ви Абаджиев изрази „изумление”, че Цветанов визира РЗС на основание на твърдението, че тази партия вече е спряла с разкритията си за корупция в държавата.

За да покаже, че това не е вярно, Абаджиев заплаши и ГЕРБ с разкрития и дори заяви, че вече се работело по сигнали за корупция в областта на сигурността и икономиката в наши дни.

Абаджиев „вби клин” между Цветанов, от когото изрази възмущение, обвинявайки го че се изживява като „втори премиер” на държавата и Борисов, но заяви лоялност към самия Борисов. Заради него , въпреки Цветанов, подкрепихме това правителство, каза той, давайки да се разбере, че антагонизмът между РЗС и сегашния шеф на МВР не датира от вчера.

Пътьом, основателно или не, Абаджиев насочи подозренията към провалилата се ( но на „милиметри от целта”, бих казал) партия Лидер на бизнесмена Ковачки. Точно тя била онази, която ДАНС е създавала и това потвърдил лично Бойко Борисов вчера в телефонен разговор с Абаджиев ( според самия Абаджиев).

Някой лъже по веригата. И понеже този някой сред цитираните дотук имена не е кой да е, интригата повдига въпроси за стабилността на най-стабилното (според социолозите например) управление на страната през последните 20 години.

Ха сега си представете, какво ли ще да е „малко по-нестабилното” от това супер стабилно и сплотено управление.

Изглежда кризата, за която ни подготвят психически, за да не кажа „обработват пропагандно”, ще се стовари върху обществото далеч не само като икономическа…

20 мнения за “Кризата ни изненада пак – този път политически”

 1. Не мисля. Струва ми се че Бойко и Цецо го играят “доброто ченге и лошото ченге”! Политическа криза ще има, но явно ше удари най-вече РЗС. Доколкото изплуването на истини наяве може да се нарече криза, макар че у нас това си е истинско бедствие!

 2. Дори нямам думи за класата на последните статии и коментарите,
  падащи като тежки кюлчета злато..
  Един след друг се пукат и сапунени мехури от “бейове и раи” отгледани от “шайка негодници”,
  както казва др.Станишев,за да му “вземат главата”,както казва и Първият консул…др. Б Б…
  Тъй като В БЛОГА отдавна сме разнишили и Некер и Френската революция и др. А.Буров….какво ли още не от прноса на др.Инджев,питам аз….не е ли видима? и невидимата ръка!,която направлява медийно събитията и тласка онеправданите,за зло към нужната й припряност…
  Сравнете точно сега неистовия пореден бяс….и само с критерия на времевата последователност,
  защото паметта е къса!! и ще стгнете до извода кому е от полза това,когато на капитанския мостик е изтърван и рулят…а държавният кораб люшкан от “не случайните бури”през цяло цяло столетие и кусур…
  Претеглете на ума си а и на ръка дори, въображаемо стрелкащите се бивши невестулки-управници,
  “плъзнали и в интернета” и ако до месец-два не настъпи коренния прелом,чакан от м.юли,тогава да вървим нататък к ъ м б е з м и с л и е т о…
  Просто,не се е оттекла цялата мътилка,а за жалост била идвала и нова,ако е вярно,разбира се!

 3. Скъпи г-н Инджев,
  Колкото повече чета за този скандал, все повече и повече се убеждавам, че някой има полза от отва, ние не напълно да разбираме какво точно представлява този доклад. Бихте ли могъл да напишете статия в която да обясните кои са лицата в този доклад, каква е целта му и т.н. Предполагам една немалка част от нас читателите също не разбират за какво всъщност става дума. Благодаря предварително!

 4. Дали Борисов и Цветанов нарочно не играят ролята на доброто и лошото ченге…

 5. Ние, като Народ и Общество, страдаме от невежа посредственост, която ни тика истерично в очакване на светло бъдеще, от което не знаем какво искаме, но не ни харесва по условие и не желаем да носим отговорност за бездействието си.

 6. А, съвсем нарочно играят! Никой не си играе просто така, без даиска!

 7. Борисов и Цветанов не играят.Кръгът “ГАЛЕРИЯ” се страхува от обединяване на управляващия тандем с Костов ,добрите ченгета от ДАНС и почтени прокурори ,защото тогава наистина ще има осъдени по “високите етажи”.ДС-мафията се мобилизирала за да спечели битката като вбие клин между Борисов и Цветанов и ако успее вината ще е на Борисов.

 8. Attn.: GB and S i s s i
  Сега когато в ефира заигра и употребата на думи като “деградирали” институции
  и клесване за “бира-скара”,дори и с вероятен сценарий на “доброто” и “лошото” ченге,на кантара е заложено много и допускам,че евентуално,б и м о г л о,
  д а й Б о ж е,да изпълня скоро и едно обещание към самия водещ!
  И няма да се изненадам,както обикновено става,той да ни изненада следващите дни,с прозорливостта си!

 9. Маргарет,ако старата тройка е
  п о д к о в а в а л а и е д н о
  К А Р Е от БСП,НДСВ,ДПС и “Лидер”,
  и втрешният министър не е визирал вчера РЗС, с цел рачистване на територия за четворна коалиция и събиране на повече от 121 гласа в парламента,покерът и блъфирането,
  са осъдени исторически само с добрите ченгета и прокурори,за да не бъде е……на мамата на тази нещастна държава местност…..
  Какво друго освен…..бедни,бедни Емо,защо и кой те прекърши с парфюми и кюлоти?

 10. Sh-t-t-t-t-

  Bai vi Boika vi vadi ot krizata.
  Ne mu prechete…

  Da jivei Red, Zakonnost i Darjavna sigurnost…

  A malkoto Gerber’che na Cecko rodi li se veche ili oshte ne… Nali Kalinka (ako si spomniam dobre ot mediite) beshe vaprosnata dama, ot koiato se chakashe novata generacia!?.

 11. Pri edni predsrochni izbori RZS niama da e v parlamenta i edva li bi blamirala tova pravitelstvo, sega dori nemoga da se setia kak se kazvashe lidera na RZS, moje bi zatova e celia shum, za da si primomnim imeto mu. Inache tazi partia beshe syzdadena zashtoto i beshe pozvoleno tova, zashtoto beshe chast ot nechii proekt, ot nechii kryg. Uspiava li RZS da opravdae celta za koiato beshe syzdadena, na horata koito ia syzdadoha, na horata koito pozvoliha da byde syzdadena, na horata koito glasuvaha za neia i na horata koito platiha za neia.

 12. Няма нищо по стабилно от обърнат ветроход катамаран.

 13. Нека да не го приемаме просто на вяра, нека да не се предоверяваме, не вярвайте на колективната мъдрост на невежи! Две смотани ченгета, които си служат с 300 думи на кръст и имат визията на пазачи на автопарк, както и 116 безименни депутати, избрани като сянка на един недоказал се телохранител на бивши величия – това не е повод за доверие! Вече имахме за Генерален секретар селски хитрец с биография на преводач на овце от баир на баир. Стига! невежите нямат капацитет за мъдрост, колкото и да са много.

 14. С респект и уважение прочетох коментара на Margaret.
  А този Д. Манов ме удивлява! Какъв ли е този гений? Каква ли е тази изключителна личност? От къде е родом? От какви родители? Как се препитава? Кой му плаща? Дали е професор или академик, който стои високо над простосмъртните министри, депутати, полицаи, журналисти..
  Боже, какъв съвършен човек се появи във блога!

 15. Що ми се струва, че със скандала с изтичането на справката на ДАНС в публичното пространство се печели време да се покрият някакви големи финансови далавери, да се узаконят едни пари на едни хора?!! Като гледам не само на мен така ми изглежда и пак ще пием по една студена вода и ще плащаме.

 16. Уважаеми г-н Манов,
  Предубеденото мислене разсейва стрелбата и ефектът е обратен. Бойко Борисов си има кусури,и то много, но те не са в посоката, в която го упрекваш. Ти го изкара някакво смотано ченге и недоказал се телохранител с 300 думи запас в речника.
  Хайде да погледнем по друг мачин.
  ББ е завършил със златен медал гимназия – ти имаш ли медал?
  ББ е доктор на науките, дисертация не се пише само с 300 думи – а ти?
  Недоказалият се телохранител е бил собственик на единствената фирма член на Международната асоциация на личните телохранители и е давал хляб на десетки хора – ти на колко хора осигуряваш работа?
  Смотаното ченге е бил главен секретар на МВР, а не площаден полицай – ти имаш ли си представа за обема на работа на този пост?
  А за визията му на пазач на автопарк – питай жена си….

 17. До Любака: В деня на изборите седях в една гимназия, където имаше четири изборни секции и питах излизащите “какво означава ГЕРБ”. Ти знаеш ли? Невежите не могат да имат колективна мъдрост, особено ако са полицейски невежи. По света тези от войската и от полицията най-много да ги вземат да пазят някой бар след уволнението. Едно време в. “Народна армия” се списваше с 245 думи, бате ти Бойко тогава е бил старши лейтенант и е взел от тях 150. Толкова, брате мой, преброй ги, плюс едното пъчене и фелтфебелските шеги! С уважение:Академик Манов, той и професор, също така Личност, родом от столицата (не съм софиянец – някога Радичков беше казал, че там живее най-калпавата част от населението на България), не пия вода от Банкя и акъл не вземам от там, гледам от високо на депутати (ташак ли си правиш с мене?), министри (ега ти и министрите, без портфейл!). С журналистите не смея да се захващам, а моето име е Легион! Ти Любака ли беше, от Перник? На Седефчо да не си рода някаква?

 18. До Гларус: Любезни приятелю, уважавам всяко мнение, дори в защита на Бойко. Работата му като главен секретар на МВР е наистина паметна – лично ръководеше всяка акция по залавянето на…, на която се канеха и телевизиите, и които в любимата ни Америка се ръководят най-много от лейтенант. “Царят Му” го прати да се изявява като кандидат-депутат в два избирателни окръга,ако си спомняш, и той отиде с ясното съзнание, че е “мюре”. Искаше от хората да гласуват като глухи петли за имиджа, който му изградиха партийните имиджмейкъри и не го беше срам след това да дрънка “Аз им спечелих две депутатски места”. За доктората – господинът е “кандидат на науките” (по психология) и дисертацията му е на тема “Психо-физическата подготовка на оперативния състав”. Аз съм я прелиствал, а ти? Ако не вярваш – номерът на дипломата му за “К.Н.” е 20109 от 1990 г. работата му е написана с повече от 300 думи – горницата е от позовавания, цитати и използвана литература. По днешните действащи нормативи не е възможно да защитава подобна тема, тъй като няма завършено образование по съответната специалност, с други думи – лаик е!Бойко никога не е бил смотано ченге, тук си прав, нито площаден полицай. Той си е чиста проба кариерист с раздвояване на личността между грамадното Его и филантропа. Толкова самолюбиви хора са страшно уязвими. Никой никога не бива да им доверява власт, освен ако не иска да се възползва. Освен това, драги ми Гларусе, аз имам издадени 12 книги, които са депозирани в известни библиотеки, повярвай ми. Мотото на повечето от тях е да не се доверяваме на колективната мъдрост на невежи – не е оригинално мое, коренът му е покълнал още в древността, а най-изявеният съвременен радетел е роден шотландец. Толкова от мене. Що се отнася до жена ми, тя си има мнение и не го крие. Доста се различава от това, което очакваш.

 19. Moрски,малка корекция,да,народ сме,спор няма,но общество в ККБ няма,просто не може да има. Граждански общества се формират,само при едно-единствено условие,че има изградена НАЦИЯ,със характерните й черти. Българският народ все още не е стигнал това ниво,не се е оформил като нация и не притежава такива стойности. Следователно,не може да се зароди обществото в страна,където не е формирана нация. Както писах по-рано,няма нито един вид пъстърва,която да живее в блато,така е и при нашия случай,няма общество,защото няма нация. Учеха ни,че Българите са се формирали като нация,по време на “турското робство”. Леле мале,какво ли щеше да се формира,ако народа не е бил под робство??? Досега,на този въпрос никой не е отговорил,който може,има думата.

 20. Зад пушека от димките и фишеците се очертават силуетите на озъбилите се един срещу друг политически зверове: Старата власт /всекиму ясна каква/, срещу Новата власт/никому неясно каква/.
  Накрая, като се вдигне пушека и утихне ръмженето, ще се види, че едната е захапала трупясалата се държава за гушата, а другата – за петите.
  Следва тихо мляскане, докато си блъснат муцуните някъде.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.