Всеки народ си заслужава опозицията

Не съм сигурен, че всеки народ си заслужава правителството. Но че нашият най – после си заслужи опозицията, това ми се вижда вярно.

Заслужаваме да научим от Татяна Дончева ( понеже вече е в опозиция), че куфарчетата с пари, раздавани в зората на „прехода”, са си непреходна ценност в основите на комунистическия капитализъм у нас. Тя поискала да узнае нещо повече по темата на пленум на партията.

Заслужихме, дочакахме дори заслужено, да осъмнем с БСП без Румен Овчаров и Румен Петков в нейното ръководство. Което е почти сензация.

Но има и сензайция – става дума за Пирински ( Зайков по кръщелно свидетелство), който също нямало да бъде вече партиен шеф.

Отстрелват кадрите на Луканов, които решаваха всичко? Отстрелват ги като узбекистански козли, взети от Първанов на мушка с пушка за 50 000 евро?

За разлика от Първанов, който ( според Овчаров) извадил Станишев като заек от ръкава си, Станишев се яви на пленум като работник по потник. Без ръкави. И остана без дясна и лява ръка. Отрязал ги е отдавна, впрочем, но сега ни съобщи за ампутацията.

Не знам какво пълзене му предстои. Според Максим Горки (Станишев ще ме разбере) : „ роденият да пълзи, не може да лети”.

В казармата имаше заповед „пълзешком напред”, но Станишев не е ходил войник и може да обърка посоката на пълзенето. Да прояви назадничавост…

Като казах „лети”, се сетих за най – важната птица на прелета…, т.е.прехода ни (уж) на Запад. Сокола! Какви ли ги мъти Доган в някоя луксозна пещера, където се е скрил като охранител на съкровищата на Али Баба и останалите крадливи бабаити?

Неговият приятел Румен (Петков) изпада от ръководството на БСП като пиленце от депесарско гнездо, заедно с изпадналия в немилост доганов неприятел Румен (Овчаров). Сокола го няма никакъв – нито да се възмути грабливо, нито да изписука тържествуващо над мършата на конкурента.

Като човек от народа, който си заслужава опозицията, искам да знам обаче: като не е толкова румена вече, червена ли е все още столетницата? Или е само червива от пари, разнасяни в куфарчета?

18 мнения за “Всеки народ си заслужава опозицията”

 1. Че е червива, червива е, ама от какво е червива, един господ знае.

 2. Руменовци, т.е. бабаити с румени, нахални и едри лица в Алената столетница бол, така че отпадането на тия двама руменовци няма да й се отрази много. А безспорно е червива от пари, щото то бяха епохални кражби и разбойничества: цели близо 70 години крадоха тая страна, опоскаха на няколко пъти до шушка наивния народец, който май още не знае какво му се е случило… страшна работа… днес е Ден на будителите, който са крайно необходими на тоя наш непробуден народ…

 3. Strahotna statia !

  Shte uspee li otnovo BSP da smeni taka kojata si, che da “specheli” glasopodavateli…

 4. kogato e na vlas i ima za kradene sas sigurnost po4ervenjva po slednite pri4ini-ot vrodena lakomij/da grabi gotovoto/ i da se xaresa na niskoka4estvenite biologi4ni simpatizanti.

 5. Червива Г-н Инджев, червива е! Засега и с пари. Въпросът е доколко тези с червено-червивите куфарчета са наистина опозиция, макар, че като народ засега точно това заслужаваме. Бъдещето ще покаже лицето на тази опозиция, дай Боже да се задържи по-дълго! Последното малко ме съмнява, особено за червясалите с пари “бизнесмени”, тъй като пари в опозиция рядко се застояват. Жалкото е, че като им знаем манталитета и “способностите”, най-вероятно е да си профукат парите, което в крайна сметка си е загуба за всички нас! Бадева ще ги профукат, но какво друго може да се очаква от “бизнесмен'”, чиято предприемчивост и находчивост се изчерпват с това, да регистрира “Бентлито” си като валяк и да му постави газова уредба! Но засега това сме заслужили-това получаваме!

 6. Na Serioja ne mu dali kufarche.

  E kak da ne sa ti dali seriojka. Bashtati ne pomnish li kak s disagite noseseshe v kashti.
  a ti ne pomnish li kak stana premier bez da imash obrazovanie za tova.

  E tva malko li e, Serioja.
  Ti si edin shtastlivec – jiveesh v darjava kadeto ako si sin na tatko si shte si iztrelian v zvezdna orbita – bez zbachenie kakav si.
  I dali sa ti dali kufarche…

  Taka che ne plachi Seriojka – imash poveche ot kolkoto si zaslujil izvan partiino-chegedjiisko-komunisticheskite si zaslugi.

  A kufarchetata se davaha na po- nishite. Taka che oshte edna prichina da ne si neshtasten ot tova.

 7. PS
  “…jiveesh v darjava kadeto ako si sin na tatko si shte si iztrelian v zvezdna orbita – bez zbachenie kakav si”.

  Ima presni primeri za tova.

  I osven tova kolkoto si po-sposoben v svoiata oblast, tolkova shte si po-mrazen i tapkan.
  Pitaite Ivo Indjev…

 8. Всичкое вярно Иво, но какво от това. И аз да спомена за кучето и кервана. Те имат толкова много куфарчета че още 100 години ще си изкарат рахат. А дотогава всичко ще се е забравило и пак ще са тук. Парите са средството с което ще си купят всичко даже и ново лице и ново име.
  За съжаление аз не виждам изход. Политиката е също като едно предприятие. Проф-съюзите могат да си лаят, ама собственика си държи парите и си гледа интереса и накрая става на неговото.

 9. има нещо гнило и ужасно сбъркано в българия

 10. Станишев допусна огромна грешка като “отстрани” себеподобните му от ръководството на БСП. Явно не е чел речите на Максимилиан Робеспиер пред Френския конвент през 1792 г. и това може би ще му изяде главата.
  Ще си позволя да цитирам част от една негова реч, в която с невероятна точност и с няколко фрази изразява същността на човешкия и политически инстинкт за самосъхранение при престъпниците и подлеците :

  ” Низките и престъпните хора всякога се боят от падането на себеподобните им, защото ако нямат пред себе си редица виновни като бариера, те ще станат по-достъпни за опасността “.

 11. Практиката на т.н. Ленинов комунизъм, в крайна сметка, се оказва един непрекъснат процес на натрупване на капитали от страна на неголямо, фаворитизирано с всякакви средства малцинство, на основата на утопичната вяра на едно сляпо за логиката на природните процеси човешко множество в това, че е възможна социална система, основана на справедливост и равенство, при поддържане на тази илюзия в годините чрез целенасочено консумиране в настоящето на ресурсите за бъдещето.
  Въпросното фаворитизирано малцинство би могло да се възползва по-нататък от силата на така натрупаните капитали само и единствено чрез връщане към нормалните етапи на социално развитие и го прави под всякакви възможни форми.
  Една препоръка: Не гледайте с подозрение или презрение красивия червен цвят заради някакви мътно-безцветни комунисти, колкото и богати да са в момента. Той е част от спектъра на видимата светлина и ни е даден, за да изпитваме удоволствие и да се мотивираме от хармонията на природата чрез очите си. (Марк Джугиш Енгелсвили).

 12. Уважаеми г-н М.Димитров тягостните
  кадрили на “дансинга Д А Н С” в многоъгълника БСП,креатури,ГЕРБ стари и нови подръжници и т.н., топи опасно устоите на държавността по силата на инстинкта за самосъхранение,но ако кабинетът продължи да бави чистенето на администрацията по единствения ефективен критерий – МОЖЕНЕТО – цената може би по-рано ще бъде платена от правителството на Б.Борирсов,но по-късно във всеки случай,
  вересиите и “лаврите за зла участЧ,ще бъдат обрани от някой друг!И точно това,най-малко,от себичност,не трябва да допуска г-н Костов,Вие или другите чакащи на опашката…..

 13. Борхес пише в своята лекция за Данте: ”В детството Стивънсън са го мъчили отвратителни кафяви сънища. Честъртън си бил въобразил, че на западния край на Света е възможно да има дърво, което е нещо повече или нещо по-малко от ”дърво”, а някъде на изток – кула, злобна със самата си архитектура. Едгар По в ”Ръкопис, намерен в бутилка” говори за Южното море, където корпусите на корабите растат като живи тела…” Като антитеза, един великолепен Симеон Радев ни е показал как растат магичните градежи на Строителите на съвременна България отпреди повече от век – такива, каквито ги е видял и усетил. Това, за което Иво Инджев пише тук, а някои коментират, е “нашият” принос – дървета уж от дърво, злобна архитектура, кафяви петна върху килима – и кораби, които вместо да растат, се смаляват. Никак, ама никак не съм щастлив да го кажа, колкото и да не звучи оригинално.

 14. До андрешко:

  “Станишев допусна огромна грешка като „отстрани“ себеподобните му от ръководството на БСП.”

  Мисля че няма защо да се притесняваш за Станишев. Лесно ще намери “достойни” техни заместници. Изборът е голям…

 15. До спирографус

  Хич не ми е грижата за СеИргей, но вече няма да може да намери подходящи заместници точно на такива “хубостници” .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.