Сто д(и)ни под една мишница

Стоте д(и)ни на правителството, след дълбока оран и напоителни прекопавания на наследената управленска нива, узряха и са на показ пред публиката, която ги мери и преценява зрелостта им.

Според червените, тези д(и)ни са типичен пример за незряло отношение към бостана на властта.

Според бледосините ,( но силните във властта) бостанът е обран дотолкова, че не сто, а сто пъти по толкова д(и)ни няма да стигнат да компенсират щетите от тройната градушка в управлението.

Според сините, беритбата на презрелите ( презрените) горчиви плодове на досегашното управление трябва да бъде подсладена с алтернативна програма, каквато все още не е покълнала сред бурените на миналото.

А според мен, сто дини под една мишница не могат да бъдат носени.

8 мнения за “Сто д(и)ни под една мишница”

 1. Добре имам чувството ,че живеем в миналото.Що наред с това не погледне и какво ще стане утре властта?
  Само се бият в гърдите , то изборите са едно, а резултатите други.

  Дано в тази ”нива” поникне нещо , а не я удари сланата.

 2. Е, г-н Инджев, ние си знаем, че не сто, дори две трудно се носят. Подозирам, че нямаме различия по отношение на мишницата, която ги носи. Тя може да носи друго: бой, тухли-четворки и т.н.
  Тук въпросът е да се пласира. Къде, кога и как са несъществени въпроси (както се оказва) и отговорите, както виждам, вълнуват все по-малка част от народа.
  Важното е, че на всички следващи избори отиваме да гласуваме с поредната надежда. Това, на пръв поглед изглежда, че никак не е малко. Но, питам се, не започваме ли да приличаме все повече на едни животни, дето ако им покажеш подходящия атрибут, реагират по очаквания начин!
  Ако е така – заслужаваме ги, управниците!

 3. Edna mishnica ama kakva…

  S biceps ot pone 40 cm.
  barzina kato viatar
  um kato brasnach
  i latissimus dorsi ot niakolko pedi.Pitaite Berluskoni.

  I Putin.

  A i cheren kolan…
  Pak pitaite Putin…

  Abe ako Pitate Putin shte razberete i drugi podrobnosti.

 4. А според мене пак си избрахме ученици да се учат на наш гръб.

 5. Една работа могат да я извършат мнозина работници. Някои по-добре, други по-бръзо, други по-малко добре и т.н
  Важното е резултатът. Да се свърши работата.

  Да не сме придирчиви толкова към работещия, стига да си свърши работата.

  А що се отнася до това, ще се оправи ли милата ни родина, отговорът е следният: НУЖЕН Е КОЛОСАЛЕН КАТАРЗИС НА УПРАВЛЕНИЕТО, СЛУЖБИТЕ, ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА. Ако не се случи бързо, ни очакват 100 х 100 дни срамота и нищета.

 6. Избрахме си ученици,които не само на наш гръб да се учат, но и се удрят по гърдите колко са велики и колко много работят! Защо не оставят хората около тях да кажат това?!

 7. Г-н Инджев, на всички е ясно, че само една диня може да се носи под мишница по едно и съшо време. Коя е най-важната диня сам го писахте в по-следващата си статия “Лесно пишем, трудно четем написаното – що за национална дислексия?” Показана ни е в прав текст от списание “Шпигел”: „В страна с толкова разтегливи закони, дискриминиращо правосъдие и подкопан от мафиоти властови апарат перачите на пари се чувстват у дома си. Доминиращ в това отношение е руският капитал с неясен произход“
  Бих Ви предложил да посочите специално тази диня на нашия главен диненосец, премиера на страната Бойко Борисов чрез отворено писмо в медиите или по друг начин, както прецените.
  Сърдечни поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.