Има ли ББ план Б?

Не вярвам някой да е изненадан от факта, че президентът Георги Първанов е върнал на Министерския съвет проекторешението за отзоваването на посланиците ни в Турция Бранимир Младенов и в САЩ Лъчезар Петков.
„Не съм убеден, че двамата дипломати са виновни. Ако има други виновници, не бих искал нашите посланици да са тези, които, образно казано, да “операт пешкира”, каза Първанов пред журналисти.
„Той настоява да му се предостави цялата документация и пълната аргументация, за да може да вземе информирано решение”
, четем в новинарските сайтове.

В интерес на истината опитът на един от тези посланици ( този в САЩ) да се оправдава за изчезването на документи с …чистачката е напълно достатъчен, според мен, за да бъде преквалифициран в перач на пешкири. Да си посланик и да се криеш зад гърба на кака Пена, е сертификат за непригодност за високия пост.

Бас държа, че най –малко изненадан от президентския ход е самият министър – председател Бойко Борисов. Абсолютно изненадващо, направо немислимо ми се вижда, МвНР да е решило да отзовава двамата посланици през главата на премиера. Така че той трябва е знаел какво следва, когато е дал разрешение да бъде предизвикан на двубой неговият основен конкурент по рейтинг в държавата.

От това произтича и основният въпрос: защо? Защо предприема такъв ход, предсказуемо предизвикващ Първанов, който ясно заяви днес, че не е бил питан предварително. Нима е бил подминат случайно?

Твърде малко е вероятно, да не кажа никак. Ама съвсем и абсолютно по никой начин не е възможно да е било случайно.

Тогава възниква следващото питане: има ли ББ план Б и какъв ли ще да е, след като на практика накара президента да му каже „не” публично?

13 мнения за “Има ли ББ план Б?”

 1. Нямам никаква нужда да чета пресата. Напълно ми е достатъчно да вляза два-три пъти в блога Ви, за да ми е ясно какво става и какво се случва. Е, отвреме навреме гледам нещо по телевизията. Днес гледах ББ при Иван и Андрей. Ама не си е за подценяване човека, от където и да го погледнеш. Така че, не мисля, че има нещо случайно в действията му.
  ПП По време и след изборите бях песимистичен оптимист, сега чашата ми е наполовина пълна.

 2. Планът А му е всъщност и план Б.
  Ако Първанов одобри – ОК, тия дипломати са си за махане, явно и червеният президент го признава.
  Ако Първанов отхвърли (както е станало) – пак ОК. Първанов се набутва да защитава хора, които според общественото мнение са за уволнение.

 3. Мисля си че Борисов съзнателно или не се опитва да вкара Първанов в кофти капан… Посланика в Сащ изобщо не е важен в случая, важен е този в Турция. И без това Първанов е считан от хората за баща на тройната коалиция начело с Дпс, ами сега излиза че и защитава индиректно ДПС.
  Според мен повечето хора виждат нещата така:
  1. ДПС е извършило множество измами на изборите в Турция, очевидно доказателство за което е високия броя гласове за движението.
  2. За да извърши изборни измами на Дпс му е нужен наш човек в посолството. По наш човек от посланика няма.
  3. Първанов зашитава посланика => Първанов зашитава Доган и Дпс.

  С малко повече желание от страна на националистическите партии и казионните медии историята може да се раздуха. Но най-добре ще се види в рейтинга на Гоце след месец два дали има някакъв ефект.
  Иначе Първанов нямаше правилен ход в случая: Ако отзове посланиците – бие своите хора; ако не ги отзове – излиза че защитава Доган.

 4. “Бърсаха с мен вода, пот, кървища от архар, гонорейни течове и какво ли още не” – жалва се Пешкира. Той настоява “…лично Гоце да ме опере, а не някакви си посланици”.

 5. Чух Желева да се кани, информирайки го подробно по казусите, да влезе в неравна битка с Първанов. Вероятно на нея се възлагат всички надежди за изхода от ситуацията…

 6. Г-н Инджев,
  Мисля, че Бойко Борисов играе, като политически шахматист! Засенчи даже Веско Топлалов! Това се казва “Цуг-Цванг” на шахматен език! Не мисля, че енужен план Б! План А успя! Сирищник Гоце няма печелвш ход и влезе в капана! Целта е постигната! Задникът му лъсна в пълна светлина пред очите на цял свят. И ред други задници също лъснаха, както и се подчертаха трудните условия, в които работи новото правителство! Това е красив шахматен ход в Българската политика!

 7. План Б – Националистите внасят в парламента искане за предсрочно отзоваване (импийчмънт) на Бракониера на Републиката!
  ГЕРБ и парламентарните му партньори подкрепят!
  Ако и хората около Станишев направят същото (надявам се), червеният лидер ще може да разчита на:
  1.снизхождение в предявените му обвинения в един евентуален процес и
  2.ликвидиране на основен съперник за червения престол.
  Третият очакван ефект е възможността да пренасочи стрелбата към Орела(доган), в чието отстрелване Бракониерът пропусна да даде първия изстрел!
  Е, сега дупе да му е яко в Неговата година( на бракониера).
  GB може да се окаже прав, че ББ май засенчи Веско Топалов…

 8. Е, не така де, тя, Желева, щеше да му даде досиетата на посланиците, ама пуста класифицирана информация… не може да ги даде, докато не получи разрешение от посланиците!Хубава, много хубава врътка и много ми харесва. Някой се омота или го омотаха като пате в кълчища.

 9. Действително “ЦАЙТНОТ”!!!
  Явно има и “професионалисти” сред кадрите на ГЕРБ/ако не са раз
  бира се ОКОПАЛИ се,ПАРТИЙНО – на БСП – НОМЕНКЛАТУРНИ кадри от Министерството на външните работи или хора от службите??? /с НОВИ??? виждания за развитието на България.
  На Марин;
  Какво общо има тук ОБЩЕСТВЕНОТО
  МНЕНИЕ?Предложението за смяна и самата смяна, са чисто субективисти
  чен акт,на ръководител или служител от Министерството на въшните работи,комуто е ВЪЗЛОЖЕНО да свърши бюрократичната процедура???А фактите/или ползуваните за мотив такива/ няма да ни бъдат предоставени може би НИКОГА!

 10. Преди бракониера на републиката,трябва да се отстранят убийците на народа,а чак после ще стигнем до животните в далечни и непознати,азиатски страни. Колко са наивни българчетата. Хората не могат да си плащат здравните грижи,а бълхгарската общественост се е загрижила за козите и овците на Узбекистан,малоумници такива.

 11. За съжаление, с всеки изминал ден се убеждавам колко добре насочени, успешни и далновидни решения е направил Ахмен Доган. Пиша “за съжаление”, защото е видно, че целите на Доган далеч не съвпадат с националните ни (и личните ми) интереси.

  Първанов практически се отказа от мегаломанските си амбиции в политиката, само и само за да защити нелегалната дейност на ДПС, в случая извън пределите на нашата граница. Президентът ни не е направил случаен избор, което отново ме връща на мисълта, че Доган наистина е овладял изкуството на преговорите и манипулацията чрез даване на власт в степен далеч по-добра от всички български политици…

  Колкото до самия Първанов, можем само да се срамуваме от факта, че проявихме необосновано голям толеранс към него. Този човек предприе умишлени (!) действия, отслабващи както репутацията, така и икономиката ни.

 12. Със сигурност ББ има добри съветници. На изборите надцака всички с мажоритарните кандидати. Не искаше да се съюзява с никой, а предния ден излезе и разясни на народа колко е хубаво да не се разсейват десните гласове.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.