Масларова – бомба с луксозен часовников механизъм

Според Стелиана Кожухарова, говорител на главния прокурор, цитирана от в. „Сега”, обвинението срещу бившия министър на труда и социалните грижи Емилия Масларова е повдигнато заради длъжностно присвояване в особено големи размери.

Свидетел е проговорил. Помощник на близкия до Масларова бизнесмен Венцислав Драганов, „спечелил” ремонта на Социалния дом в Стара Загора (осчетоводен за сметка на данъкоплатците с умопомрачителната сума от 2450 лв. на квадратен метър), е дал показания как лично е носил пачки с пари на Масларова от очевидно благодарния си началник.

Презумпцията за невинността до доказване на противното е универсална ценност на правосъдието в една демократична страна, но при цялата си условност, повдигнатото вече обвинение срещу една от емблемите на червената власт, Емилия Масларова, вещае толкова противен развой, че не може да не предизвика предварителни ( ако не и твърда закъснели реакции).

Няма как да знам мястото на евентуалните далавери на тази другарка в координатната система на управляващите крадци. Възможно е размерът на сумите, в които я обвиняват вече официално от прокуратурата, че е присвоила, да не е най-големият, сравнимо с други разхищения и кражби ( ако „копнат” в енергетиката, ще бликнат откраднати стотици милиони). Но спецификата на предмета на дейност на госпожа другарката е такава, че ги прави тези злоупортеби гадни по много специален начин.

Обвинената вече партийна функционерка, абонирана през годините на т.н. преход за ръководни постове в партията й и в държавата, на два пъти оглавява ведомствените усилия на „социалната лява” БСП да се представя за загрижена за бедните и слабите- от квотата на БСП при Димитър Попов и при Сергей Станишев. Това е управленски рекорд.  Явно Масларова е била изключително важна за партията си, направо незаменима, за да й се случи точно на нея.

Е, ако не броим Овчаров, разбира се, но както вече вметнах, енергетиката е друга планета, която май само извънземни биха могли да разкопаят в търсене на вина. Без намесата на НАТО, на ядрени и лазерни оръжия от най-ново поколение няма да стане – а кой ли иска Трета световна заради някакви си руски интереси в някаква си България?

Пък и Овчаров, за разлика от Масларова, не издрапа до финала на успешния мандат на Станишев като министър ( макар също като Станишев да го нарече „успешен”). Това поне формално, за статистиката, му дава основания да се разграничава като „репресиран” , но  прави от Масларова уникат!

Точно от позицията на „социална министърка” ( както за краткост я титуловаха медиите) да крадеш милиони държавни пари – това наистина е връх на падението. И не само за нея, а за всичко, до което се е докоснала. А тя, ще повторя, се докосваше само до висши партийни и държавни постове, стъпила върху фалшивата загриженост за низините.

Отгоре на всичко евентуално потвърдената в съда вина би възкресила спомена за тази гранд дама на червената върхушка като дотолкова самозабравила се, че беше сред малкото властници, привлекли с демонстрирането на лукс в личния си живот сарказма на медиите. Тъй че ще й бъде трудно да се направи на „жертва” като „умряло куче”, на което вадят нож – нейните скъпи тоалети, коли и пътешествия бяха обект на медийния интерес още в качеството й на министър.

Колкото и нейните служители да се стараеха с платени публикации в продажните медии да й създадат противоположен ореол, провалът им беше пълен. Самият аз имам „поздравителен адрес” от нейно име, надлежно оформен като грамота, която бих могъл да си сложа в рамка на стената, изпратен по куриер за мой рожден ден в качеството ми на телевизионен водещ. В него има такива хвалебствия по мой адрес, че направо не мога да се позная във водопада от комплименти.

Припомням също свидетелството на колегата Мерим Тенев, който разказа за това как му се е наложило лично да ходи да се оправдава в кабинета на госпожата за една крива дума, казана за нея от него по националното (!) радио „Хоризонт” (публикувах в блога на 2. 11. 2009 г. разказа на Мерим под заглавие „Започва ли журналистически бунт срещу тиранията в българските медии?”).

Смея да твърдя, че евентуално доказаната вина на Масларова би имала много по-символично и обобщаващо значение за същността на червената клика, яхнала България, отколкото също така осъдителна присъда над самия бивш премиер и лидер на БСП Станишев заради загубени, забравени или дори преднамерено потулени от него полицейски клюки. На тях масата червени избиратели едва ли е обърнала и частица внимание от онова, с което се беше вторачила в парвенющината на „министърката на бедните”, чиято представителна нелепост е достойна да засенчи петолъчката!

За да съм още по-ясен: осъдителната присъда срещу Масларова би олицетворявала закъснялата справедливост за наглостта на червените началници да си градят охолния живот върху нещастието на собствените избиратели. Гръмне ли тази бомба, закриването на БСП може да стане по естествен път чрез взривяването на бетонната стена на червения язовир с шараните.

16 мнения за “Масларова – бомба с луксозен часовников механизъм”

 1. Za nekoi drugari tova che Maslarova e sledstvena e mnogo loshso.
  Takiva kato neia sa mnogo.Mrejata ot kradci na darjavna iasla obache shte zagubi samo edna vrazka.

  Tova e kato snariad da premine prez opanata mreja.
  Stava edna dupka, no mrejata si ostava.
  I vse pako ako Med i Maslarova bade komandirovana v slivenskia zatvor – tova shte bade edno nazidanie, edin urok i edno vazmezdie za naglite, arogantni, sarkastichni i podli darjavni kradci.
  I nai-veche znak che ima nekakva nadejda za pravova darjava v badeshte vreme.

  Ako li pak ne – togava nadejda vsiaka tuka ostavete.

 2. Червен язовир с шарани – хахаха, много удачно казано! Между другото, да си министър на бедните е доста доходно занимание. Нека свалим шапки и паднем на колене пред имената на по-предишните министърки: Христина Христова и Лидия Шулева. Лелката Христова (не знам защо, ама точно на лелка от училищен стол ми прилича) дори толкова беше се изхвърлила, че чак нагли крадци (или тъпи, защото не знаеха с кого си имат работа) я бяха облекчили от бремето на богатствата, останали след грижите за бедните. Бедна държава сме, ей!

 3. Иво,
  Извинявай,че така съм се разписал,ама текстовете ти сами ме подтикват към това мое нахалство, за което се извинявам на теб, а и на останалите колеги. Мисля, че този материал наистина е на честен човек.А и бърка в раната – защото тъкмо тези, които “ореваха орталъка”, че са най-социалните,че мислят само за бедните,всъщност се оказаха най-големите крадци,разбира се, заедно с царските им приятели. И то по време уж на криза…
  Само бих добавил – дано някой от новото правителство да чете този блог, та да се вслуша в съвета на страдалите. Нека да направят още нещо простичко – да поразпитат многобройните шофьори по министерства и агенции – знаете ли колко неща са преживели тези хора, знаете ли колко пликове с народна пара са разнасяли на метреси-секретарки и пиарки?!?
  А иначе България е най-бедната страна в Европа. Току-що бях на пазара до квартирата. Един продавач,обикновен човек,като разбра,че съм българин, веднага смени любезната си усмивка – а,мафия и крадци…Така ме заболя, че оставих и чантата, и пазара…Добре,какво съм виновен аз,дето съм тръгнал на тези години по белия свят и то тъкмо заради такива като тази Масларова, та да понасям и подобни ,меко казано,нелюбезности. И какво излиза? Почтените българи навсякъде са “ония,крадците и мафията”, а те,надутите от кръвта и потта народна, си живеят живота в България или по посолства и тъй нататък – ето чета,че един от “социалните” бил приет вчера от кралицацата на Англия…А аз ходя по френските пазари,където ме гледат с пренебрежение…

 4. На кантара поради гнева на римските богове в случая с др.Масларова,по естествен път,бе заложена и още една “мина” с похвална грижовност на др.Първанов,да подложи на изпитание собстветната си,на прокуратурата, и на БКП, “бетонна твърдост” в изпълнение на конституционните му права за външнополитическите приоритети.
  Ако Генерала милостиво призова
  някои-поне-да си мълчат,сега вече, ще му е трудно,както и
  на мен самия,да омилостивявам ген.Власов,но сколасах все пак да му кажа,че “световните зли чукундури” са известни,но омиротворяването е скъп и недостижим лукс на доблест и човеченост от тях….
  И не вещае нищо добро….когато зорлем “палим” пожари във важни столици!!!
  В този смисъл,и съображения,няма
  как да не ни трогне др. “язовирно”
  пропукване с “жертвения шаран” за познатия мнооого стриктен ред с “п р е ц а к а н о” изпращане на дипломатическа поща.

 5. Божееей, притесних се. Дали си има завалийката раирано костюмче?! Ми обувки раирани от къде ще и намерим? Ако не й намерим – няма как да влезе в панделата. Ще и нарушим правото на луксозен и противен външен вид.

 6. СТАНИШЕВ УЛИЧЕН В ПОКУШЕНИЕТО СРЕЩУ КЕНЕДИ

  Нямаме доказателства за това, но за себе си знам, че Станишев стои зад покушението на Кенеди. Но те така са се оплели със специалните служби, че са замели всички следи след себе си. Те са много обиграни играчи и с тях трябва да сме нащрек. Без липсата на доказателства, обаче, ние не можем нищо да направим. Сезирал съм главния прокурор, но човекът вече е вдигнал ръце от Станишев.

 7. Полюшвам се в полудрямка след сития обяд на меката седалка отдясно до шофьора ми и неволно си спомням за Джон Мил, който се възмущавал как в неговия век на разкош са стигнали дотам да наемат странични хора да вършат добри дела вместо тях. Ех, да беше доживял нашия!

 8. “Те толкова си могат дечицата!”…”Поне да им осигурим по чаша топло млекце” – все цитати от тази наша “велика историческа личност”! Мария Антоанета-Масларова!

 9. да споделя мъката на Димо Райков-същото се случи и с мен снощи,на работното ми място-спрях да свиря и отидох да си взема кафе от бара и на връщане двама мъже ме заговориха и попитаха от къде съм.Сърцето ме сви,червата се преплетоха-не какво те ще ми кажат,а какво аз почувствах!Досрамя ме да кажа ,че съм от България!Преглътнах и им казах…но си мисля…до къде я докарахме-да се срамуваме от местото на рождение,от територията,която по право е моя

 10. Блестяща статия! Масларова с поста и краденето в Социалното министерство, създадено да се грижи за нуждаещите се от социална закрила, изцяло олицетворява демагогията на соцпартията й, призвана да защитава социалното равенство, а, чрез безброй жертви и кръвопролития, си установи недосегаемост за грабежи, безчинства, висок стандарт на живот на чужд гръб и пр.

 11. Отново наивност,отново отнесеност. Да се очаква да бъде осъден такъв високопоставен комунист,при това за нещо,което е формулирано само в ККБ,е това няма да стане. “Длъжностно присвояване”. Боже мили,къде го има това,ами ако Масларова каже,че е извършила недлъжностно присвояване,никой не може да я осъди.И каква е разликата между длъжностно и недлъжностно присвояване??? И ако тя (до)каже,че присвояването не е кражба, а временно ползване на пари,т.е.,пак не може да бъде осъдена. Разберете драги съидейници,съфорумци,съпишещи и пр. В ККБ не може нищо нормално да стане,ако не се излекува държавата от комуноидитската сган. Не е въпрос до Масларова,Медарова,Сиренова и пр., въпрос е до комунистическата банда.Всичко в ККБ се върти в кръговрата на наивността и пасивността. Няма сили,няма кой да декомунизира комунистическата кочина. Колко са такива като Мерим и Иво,ами само двама са.
  Кардинале,айде да оправяш стила си,айде,не е трудно,че и този път нищо не казваш,прочетох няколко пътинаписаното от теб,но нищо не си казал. Ти като навържеш древността,после Средните векове,после БКП,сега ББ и накрая нищо не става. Преди да сендваш текста прочети го и ако не го разбираш,коригирай го,вече няколко колеги те помолиха за това.

 12. Горе главата приятели! Не унивайте! Не се срамувайте, че сте българи и не страдайте заради мръсотията и грешките на другите! Мърша има навсякъде по света. Всеки е отговорен най-вече за себеси. И аз като вас съм в чужбина и аз съм брал същия срам и съм изпитвал същите неудобства, като вас. единствено всред непознати в чужбина съм бил горд, че съм българин 1994 г. по време на футболното първенство в САЩ. Тогава в кварталния супермаркет ми викаха Стоичков, с ударение на второто о. Спомням си веднъж в един голям мол на опашката пред касата отстъпих място на една възрастна руса дама. В арабския свят и двамата бяхме чужденци и тя любезно ме попита откъде съм. Отговорих и и с лека усмивка очаквах да видя какво ще се случи. Случи се точно каквото очаквах. За секунди лицето и придоби каменно изражение, което премина в свиреп зъл поглед, после изражението се промени в гримаса на презрение и накрая все пак застина на сконфузено и усмихнато съжаление и тъга! Но винаги се стремя да бъда перфектен и в работата си и във взаимоотношенията с хората и затова, колегите, приятелите и познатите от всички националности ме ценят уважават и смея да твърдя обичат. Никой от тях никога не каза лоша дума за България пред мен, дори по време на истерията с медицинските ни сестри в Либия! За тях България, това съм аз. Много от тях ме питат как могат да посетят България, а някои дори пита, как могат да си намерят работа там. Не го казвам за да се хваля. Просто искам да ви убедя че ние низвергнатите чеда на България, прокудените от немотия и лишения да си търсим спасението и късмета в чужбина, ние сме истинското лице на страната ни и ние сме нейните посланици! Това нашите управляващи от всички цветове и десени трябва дебело да си го запишат на челата, колкото и челата им да са ниски и да няма място там!
  Пиша тези редове от служебния си компютър, където нямам кирилица и затова във вестник “Дневник”, в полето за коментар под статията “Президентът отказа да отзове посланиците ни в САЩ и Турция”. После ще копирам текста в блога на Иво. Като чета коментарите там кръвта ми кипи и сигурно съм вдигнал кръвното! Ще трябва да вземам хапче май! Отказал да ги отзове! Че кой им обръша внимание на нашите номенклатури наречени посланици! Истинските посланици сме ние и сме “назначени” всъщност от такива “президенти”. Нас мръсния Сирищник, агент Гоце няма как нито да отзове, нито да откаже да направи това!
  Познавам много българи пръснати по цял свят. Няма да назовавам имена, тъй като не съм искал разрешение, но генерал менагерите на поделенията на Honeywell в Канада и Москва са българи! Генерал менагера на General Electric -Zenit division в САЩ е Българин! Когато преди време при мен беше дошъл французин от голяма фирма в Париж, която е специализирана в техника за обезвлажаване на въздуха в специаални помещения (библиотеки, музеи и др.) и разбра, че съм българин, любезно се усмихна и ми каза, че неговия шеф е българин и има най-добри впечатления и чувства към българите! Дъщеря ми, която за разлика от много “чеда” в България завърши ПО ПРИНУДА стоматология в Англия( завършила е гимназия в английско училище в арабския свят и дипломата и не може да се приравни на българска поради липса на оценки по български, история и география на България) вече трета година работи в там. Колегите и я обичат и уважават. Даже веднъж е получила следния “комплимент по английски”: Ти не си истинска Българка! Ти си fake (фалшива) българка!
  Пиша всичко това до вас скъпи приятели не само за да не унивате, но и за да осъзнаете голямата отговорност, която волю или неволю, съзнателно или не, сте поели за да изчистите лицето на страната ни, колкото и такива, като Гоце да го калят!

 13. Да но е добре освен на социалния дом да се обърне и внимание на АРМИРА 1 и АРМИРА 2 намиращи се в Старозагорски минерални бани.Там от няколко години се говори също, че са на Масларова както и още някои имоти намиращи се в селото.А между другото този Веселин Драганов е спечелил не малко поръчки и от Марица Изток.Но както се случва в BG всичко ще си остане по- старому 🙂

 14. Ето,Иво,какво значи хубавия текст и хубавия блог – хората продължават да се вълнуват и да пишат. А, и още нещо – най-хубавото е,че чрез блога ти се създава една общност,което всъщност е най-същностното, но и най-тревожното за някои.
  Аз лично ти благодаря за блога,защото чрез него, както е в случая с тази твоя статия и коментарите по нея,моят свят се докосна до света на Монд,Любо,GB и,надявам се, на още много други сродни души, хора с въображение – и това ни дава глътката въдух,толкова нужна ни днес…Иначе наистина е парадоксално – аз имам два блога, но напоследък като че ли пиша по-често в твоя,надявам се,няма да ревнуваш,но има ли това значение,когато обичаме няколко изконни неща – преди всичко човещината,склонността към състрадание и усещането за солидарност и справедливост. Понякога ми идва да вия от болка – та колко свестни българи имаме, но защо не им се дава възможност те да предопределят бъдещето на родината? Или това е някакво проклятие – посредствеността винаги да побеждава у нас, а и властта да променя,дори и иначе свестните хора до неузнаваемост…
  Аз,например,на няколко пъти изпитах истинска премала,че съм българин,споменавайки пред съвсем непознати французи за една от моите героини в книгите ми – д-р Дарина Кръстинова. Този прочут лицев хирург е на такава почит във Франция, че само споменаването на името й е достатъчно да предизвика положителни емоции за страната ни. Но колцина в България се сещат да използват нейното обаяние? Говорих толкова много по медиите за нея, но…Да,хора като Кръстинова са истинските посланици на България.

 15. Кой е бил всъщност до сега Министъра на труда и социалните грижи в България,-пазач на умишлено разваления кран в министерството, от които са изтичали парите на Българските данакопладци, в джобовете на обрача Властолигархия, или е образец на преустроилият се Български Социалистически Патриот в новата им Република България.Колко още доказателства трябват на Бъгарските Граждани, за да взривят мирно бетонната стена на червения язовир с шараните.

 16. Абе ГБ,как така всяка една стойност на хора от твоето семейство и на самия теб,ги свързваш с ККБ. Защо си внушаваш,че България си ти и ти си България. Какво общо имаш с ККБ,да, сигурно си роден там,сигурно си учил,сигурно си ходил войник в БНА,ама как така всеки път се идентифицираш и демонстрираш че си българин. В чужбина ти си си ти.Защо трепереш от страх,че някой може да те погледне и изтръпне ,че си се представил за българин. Ти преди всичко си,човек,съпруг,баща,техник,инженер,учен,колега и пр…..и чак после може да си българин,или турчин. Каква е тази комплексарност. Може да те е яд,че ККБ е пародия на държава,ама какво има общо това с теб и твоя произход??? Ами нищо.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.