Ориенталските ориентири на ДПС за дължината на килограма и успеха на провала

Областна отчетна ( но не и изборна) конференция на ДПС се е състояла в Кърджали.

Вече не питам защо Доган мълчи, а от негово име говори Местан и дали това е някаква специфика на местанската…пардон, местната мафия. Това е нашенска шмекерия– куклата Местан говори с гласа на кукловода Доган, който се цупи и стиска устни.

Говорещият с корема си се опитва да приказва от името на стомасите, свити в своя етнос ( голямата част от тях наистина са сиромашки), които са се свили също така в очакване на събитията, след като раздавачът на порциите в държавата беше изхвърлен от нейната кухня.

Така че питам по същество:

Защо областна, а не национална е конференцията – нима анализът на ДПС се отнася до местни избори ? И защо акцентът пак е върху Кърджали? Централата им е в София, но им е по уютно да си бъбрят за централния им резултат на националните избори не в столицата, а в Кърджали!

Питам, защото от ДПС непрекъснато ни обясняват, че не било вярно всичко, което е вярно за етническия характер на формацията.

Понякога новината се съдържа в очевидните неща, които не са новина. Такъв е и случаят с натрапчивото придържане на ДПС към своята територия, от която ни заявяват, че нямало такова нещо. Така разбираме, че има Нещо. И то май е в опитите на депесарската върхушка да си свирка в гората, за да прикрие страха си от вероятността да й бъде поискана сметката за голямото плюскане на трапезата на властта.

Всичко останало, като мълчанието на Доган, който подминал с мълчание журналистите, ще подмина с реципрочно журналистическо мълчание. Защото никакво говорене не може да преведе на нормален език хвалбата, прозвучала на въпросната конференция, според която в Европа никой друг не е постигал такъв успех като ДПС, което увеличило изборния си резултат след два управленски мандата.

Управленският провал, изолацията ( основен акцент в речта на Местан в Кърджали), сгромолясването в глуха опозиция и вцепеняващото онемяване от всичко това на Доган, срещу когото май се надигат сили в самото ДПС, е обявен за невиждан в Европа успех!

С такива ориенталски ( йезуитски, казано по християнски) ориентири за „европейските рекорди”, които мерят дължината на килограм , не ни мърдат бури по Рихтер при ново земетресение от девет бала – на всеки километър.

15 мнения за “Ориенталските ориентири на ДПС за дължината на килограма и успеха на провала”

 1. Все още не мога да преценя дали слуховете (ако са верни), че срещу Доган “се надигат сили в ДПС” е добра новина.

  Доган има изключителни качества на политик и ги използва за демонични цели. Тоест, България може само да спечели от неговото оттегляне от ДПС.

  От друга страна, евентуални размирици в ДПС предвещават – както Вие написахте – “бури по Рихтер”. Според мен, такива размирици е възможно да засегнат свободата (и най-вече сигурността) на нас, обикновените граждани, които нямат нищо общо с ДПС.

  Вие кое зло предпочитате?

 2. Има ли някаква промяна в Закона за местното самоуправление, че май му изпуснах края ….. Почти всички кметове на общини в Област Кърджали са и председатели на общинските организации на ДПС. Сега това стана и в областния град – Хасан Азис вече е не само кмет, а и председатле на Общинския съвет на ДПС. Дали пък да не си върнем и чл. 1 от старата конституции?

 3. Крайно време е държавата да заработи усилено за интеграцията на турците и циганите. Те трябва да бъдат окончателно изтръгнати от алчните за власт и пари лапи на “техните” организации /политически или други/. А не бедственото положение на малцинствата да се използва за всяка предизборна кампания. Вижте арменците.И те са общност,и те са етнос…Но кой ще се опита да ги използва? Те биха могли само да служат за пример/със всички уговорки, разбира се/. Майка ми е туркиня, баща ми е помак. Всеки ден благодаря на Небесата, че съм имала невероятния късмет да живея в “син” район и че никога не сме били /със семейството ми/ интегрирани в никоя от тези общности. Но и никога няма да се срамувам да кажа, че ,макар и формално, произхождам от тях.

 4. Ясен, изпадате в паника! Погледът Ви се замъглява.

 5. ДПС и БСП са от А отбора на бившата ДС,елита на тези две партии исползва Българското народно доверие, за мафиотски частен бизнес, от които са пострадали всички Български Граждани.Моят граждански призив към сънародниците ми, които са гласували за БСП и ДПС,- не участваите в митинги и събрания организирани от БСП и ДПС, нека дадем шанс, на НАШАТА БЪЛГАРИЯ да бъде Свободна и Справедлива Правова Държава в Европейския Съюз.

 6. Ако избирам злия-по-добре е умния пред инфантилния човек.Освен това не считам ,че Доган е злия.Той си организира схемите защото видя ,че БСП и НДСВ гребат с фадромата.А БСП и президента имаха полза да лапат всички,за да не ги сочат само тях.Но аз подозирам,че Доган ще стане позитивна фигура през близките години,което ,ако се отърсим от виликобългарския мазохизъм,не е лошо.Трайно зли са такива като Божидар Димитров.

 7. Кратко,ясно и точно.Удоволствие е да се чете такава журналистика.Но защо по книжарниците не мога да открия книгата “Мълчанието е злото”.И изобщо къде се разпространява…. На Славейков също ми вдигат рамене….

 8. Към Kostadin:

  Не съм проверявал наскоро, но доскоро на “Славейков” я имаше ( точно до фонтана), както и в “Хеликон” ( например на бул. “П. Евтимий” на ъгъла с “Витоша”.

 9. С цялото ми уважение към всички български граждани от турския етнос мисля, че с разпадането на БСП ролята на ДПС ще бъде приключена и няма повече нужда от него. Останалото е вече повтаряне на тоталитарното ни минало, когато една пртия съшествува на практика само за да обслужва собствената си клика.
  Колкото до интеграцията на всички етноси в обществото бих казал, че тя не става по мафиотския начин употребяван от ДПС. Освен това процесът е двустранен и изисква желание усилия и компромиси и от ДВЕТЕ страни. Аз съм българин и имам не по-малко основание да се чувствам недостатъчно интегриран- равностоен по отношение на правата си, особено, когато става въпрос за общините, където ДПС е на власт сега!

 10. Г-н Инджев,имах един пост с въпрос към аудиторията ,но вие не го пуснахте.От какво се уплашихте??

 11. Към”Български орел”
  А ГЕРБ ли е “Б” отбора на ДС?

 12. До тези, които продължават да повтарят, че Доган бил голям политик – Доган не е никакъв политик, разберете го най-после. Този човек е просто един голям мафиот – за това естествено трябва също да имаш съответните качества, но това не са качествата на голям политик ( въпреки, че за някои очевидно са ). В една нормална държава този т.н. “голям политик” отдавна щеше да е в затвора. Този човек е просто рожба на абсолютно ненормалния т.н. преход, който е доминиран от бившата номенклатура.

 13. GB ,както винаги, сте абсолютно прав. Но държавата да си го постави за цел. Те трябва да бъдат интегрирани, не да им се правят отстъпки и да се ползват с права, които никой друг гражданин няма /както е с циганите,напр./. Правата вървят в пакет със задължения. Това е то.

 14. Астор,ами поствай го пак,аз се съмнявам,че не е пуснат въпроса ти,нарочно. Ти същия Астор ли,дето купи къщата на Мистър Сенко,или е съвпадение с магьосника Астор,че аз живея наблизо.

 15. До ГР, абсолютно сте прав, Догане един много голям ДС мафиот.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.