Ланският сняг може да предизвика лавина

В помощ на Първанов, който е предложен за отстраняване от поста, предлагам някои мерки ( „ мероприятия”, както се казва на разбираемия за него език).

Нека се съсредоточи в онова което умее най –добре : красноречивото мълчание.

Мълча гузно за мутрите 8 години и ги забеляза чак сега през лупата на официалното обвинение срещу неговия съратник Станишев.

Мълча за собствено си минало и за собственото ни настояще, в което сме превърнати във васал на Русия с неговото президентско енергично енергийно посредничество.

Мълча за онова, за което поверената му държавна машина мълчи по отношение на близкото минало като няма, макар да е твърде словоохотлива за далечното, за което с патриотичен плам ни разказва по разни исторически поводи.

Мълча за още много неща, за които страхливото мълчание тепърва ще бъде нарушено ( и той го знае!).

Говорителите на неговото мълчание от пропагандния му антураж ни съобщиха, че идеята за прогонването на техния началник от президентския храм било „ кампания за ланския сняг”.

Явно разчитат локалното пропагандно претопляне да е стопило следите на Първанов по аферата „петрол срещу храни” и по други клинични пътеки. Сред тях вицепремиерът Цветанов спомена покровителство над Станишев чрез неговия вътрешен министър, свързан с босовете „братя Маргини” , известни герои от съдебно – криминалните хроники.

Първанов вече е решил да не мълчи. Иска да тропне по масата ( ако помните, той се присмя на Станишев, че не е ударил с юмрук и така е олекнал като лидер).

Дали няма да предизвика с тропането лавина, която да го затрупа с ланския му сняг?

24 мнения за “Ланският сняг може да предизвика лавина”

 1. Дали той с тропането ще предизвика лавината,не знам,но политическите партии и народът трябва да я предизвикат.Крайно време е.Европейските лидери не искат да го чуят и видят.И добре е ,че това се случва на знаменателната дата 9.11.

 2. Мълчанието на президента Георги Първанов е мълчание равностоино на съгласие и на държавна измяна,от които са произтекли тежки вреди, за Българските Граждани и Държава.

 3. Георги Седефчов Първанов – роден в село Сирищник, Община Ковачевци, Област Перник – поредното недоразумение начело на окаяната балканска държавица. Интелектуален великан на фона на Симеон СаксКобурГорския. Всеки народ си заслужава своите водачи. И този бе избран демократично, с голяма преднина. Два пъти! Да ни е честит и наздраве….

 4. Докато с т а р а и м а л к а т а
  “нова- стара” Европа” ще следват тези дни,м а к с и м а т а,”Нищо не е договорено ,щом не е договрено”,между предпочитанията на американския президент за Т.Блеър и нарастващия кураж на малките,кой да е президент или външен министър на ЕС,законния ГЛАС на България,се топи като лански сняг,нагло и нахално,
  както в Ньой /1919/ и Париж /1947/.
  И съхранено малкото ценно,
  не може да бъде послужи като претоплена манджа,дори и с “дамския” и “царски” гамбит по г-н Европа на Барозу и другите!.
  И след това убеждавайте,че и първите у нас,не били злобни и отмъстителни.
  Дано да не съм прав и проработят скрити убедителни заложби у нашия премиер,както се случи с изненадата и кривата усмивка от успехи на американския президент,
  който изненада опонентите си на уж непознат и недоказан от него,
  фронт!!!,тъй като сходствата са поразителни
  ……………………………..
  -и двамата се вихрят като медийни герои….
  ……………………………..
  Вече се разбра,че на нашия не са му кът съветниците,остава и да влезе в боя,който не ще да е лек,след като междуинституционната
  “л ю б о в” се топи протоколно като коварен сняг… за срам на България….
  Й.Стефанов-предшественик на Б.Джибров разправяше,как нашенец в Пекин,скрил уведометилната нота за своя наследник,смайвайки домакините с довода,че вероятния им отказ за агреман,се дължал !!!! на СЛАБОТО ПОЗНАВАНЕ ,на езика….
  – Добре де,рекли братята китайци ..ми как тогава е разбрал,че сме отказали!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ако е забравен филма “Лавина” можете да го внушите за прожекции по повод на модни годишнини….

 5. Гоце НЕ е поканен на тържествата в Берлин по случай падането на Берлинската стена и края на разделението на Европа.Поканен е премиерът Бойко Борисов и то лично от президента на Германия Хорст Кьолер. Импийчмънт за Гоце!!!
  http://www.ekipnews.com/?p=23883

 6. Нaистина МНОГО хубаво и точно.
  Отново “Х 10”.

 7. Ех, ако наистина можеше да се предизвика лавина от ланшния сняг, та да срути най-после Римската (ох, пардон) “Берлинската” стена в София, нека тропа с копито по масата овенът му с овен “архански”!

 8. Дали няма да предизвика с тропането лавина, която да го затрупа с ланския му сняг?

  A dano de…

 9. Уважаеми г-н Инджев,и Вие останалите колеги бихте могли,когато и колкото пъти си пожелаете,да ме превърнете в “боксова круша”,но ще бъдете далеч по-успешни,ако се замислите случайно ли с целия исторически багаж като свидетел,а някъде и участник в ред от събитиятята,
  застанах зад Вас и блога Ви, и още по-случайното съвпадение на предстоящите събития,за които римските богове са се погрижили,
  да ознаменуват и за не една годишнина от от времената,когато Гео Милев сякаш е писал за 1989 г.,а дьо ла Кроа рисувал за 1789 г.
  Ако сте бил честен,което вярвам,
  когато тропането на лавината Ви изведе,където Ви е Ви е мястото,разчитайте за спомени,
  тъй като Времето,ще повишава цената им, и при това но само за благотворителни цели,каквато ще си остане винаги целта за път през 21в. на талантливи деца.

 10. Умен и точен си ДОКО и вече пишеш на български.Само така.

 11. Уважаеми Решельо,оригинално пишеш,но малко трудно ти се разбира,това си е мое мнение,разбира се,а не е упрек към Вас.
  Г-н Инджев,Вашите позиции са просто неоспорими и аз мога само да Ви се радвам.Винаги сте в 10-та.И все така смело.Ние имаме нужда от такива люде,а са толкова малко.Дано да стават все повече.

 12. Не знам дали ще се получи импийчмънт, но мnogo се страхувам, че с това упражнение ще героизираме дугаря и сподвижниците му.

 13. Уважаеми Симеоне,с професионална обремененост,доизмъчена 30-40 години,с нечисти помисли и изисквания,да не казваш какво мислиш,е възможно,само в
  разговор с още загадъречн и по-неразбираем от мен В а ш царствен адаш,да не говоря за някои др. по върховете,и без да уточнявам КОИ….а, ако следите блока виждате как понякога треперят,и злобеят,докато не ги цапнеш през през устата-твърде рядко-и знаят защо все ще могат, разчитат на познатото им мое умение,да мълча и наблюдавам….
  Не се безпокойте и това ми стига,че сте го забелязал,а ако Инджев пожелае,то ще бъде като от истинска сибила….в пещерата Куме на еолиискат гръцка колония,….пред Клавдий, в друго време…
  “Дано-то” от последното Ви изречение в коментара се свързва с желанието ми, докато мога,да оставя нещо за бъдещи деца,защото на 14 години с дочени панталонки гладени на стара ютия с петле, нямах и тогавашни 19.20 лв за билет от Криводол до София и обратно….

 14. BMECTO KOMEHTAP:

  “План Б – Националистите внасят в парламента искане за предсрочно отзоваване (импийчмънт) на Бракониера на Републиката!
  ГЕРБ и парламентарните му партньори подкрепят!
  Ако и хората около Станишев направят същото (надявам се), червеният лидер ще може да разчита на:
  1.снизхождение в предявените му обвинения в един евентуален процес и
  2.ликвидиране на основен съперник за червения престол.
  3.Третият очакван ефект е възможността да пренасочи стрелбата към Орела(доган), в чието отстрелване Бракониерът пропусна да даде първия изстрел!
  Е, сега дупе да му е яко в Неговата година( на бракониера).
  GB може да се окаже прав, че ББ май засенчи Веско Топалов…”

  Коментар от: Д-р Лефтеров | ноември 8, 2009, 11:26
  по: Има ли ББ план Б?

 15. Не бил поканен на тържествата в Берлин.Хората искат да празнуват,а не да гледат агенти на тайните служби.

 16. Браво на Иво Инджев! Дано намерим сили като общество и политическо представителство, за да изритаме този позор и тумор на България, именуващ се Гоце.И нагъл, бе, комунягата му с комуняга! Наистина трябва да си абсолютен тепегьозин, за да искаш да цъфнеш на събитие, което ти е абсолютно противопоказно-идейно, биографично, всякак. Той-там? Комунистическото мекере- до Валенса?Чалгарят и селяндура-до световния интелектуалец Хавел? Ама нищо, чувам, че Лукашенко ще го кани на “День путинских подхалимов” в Минск, че и награда ще му връчи. И Ким Чен Ир ще го кани, май.Там му е мястото. А на нас сега девизът ни трябва да е: ОТ ДЕТЕТО ДО СТАРИКА-ВСИЧКИ СРЕЩУ БОЛШЕВИКА!

 17. Боже, вие май луднахте! Абе, нещастници! На 10 ноември членовете на БКП бяха 1000050 души. Да прибавим към тях членовете на семействата им и старците, които днес са в друг свят. И – хоп! Днес сме чисти като каочици изворна вода. Не бяхме комунисти! Нищо не знаехме за репресии и прочее безобразия. Не можем да различим тези, които работеха за България от вулгарните доносници на разни непотребни служби. А сме най-интелигентния народ под слънцето!

 18. Ще си проличи ББ накъде ще завие – в ръцете му е Гоце!

 19. Абе Борисе,какво искаш да кажеш,да не би Кардинала да те режисира,че той каже две-три разумни неща,а после ни затрупа с някакви експресии. Мони,няма такъв филм,Доко е най-упоритият писач тука,никой не може шапката да му накриви,ще продължава да си пише на латиница,защото притежава комунистически инат,иначе,не е комунист.

 20. Драги съидейници,как един не разбра,че борбата срещу комуно-идиотите не е персонална борба,не е въпроса да се свали от мястото му Държавния глава,нито мин-председателя,а цялата комунистическа банда-мафия да се разобличи. Четохте ли книгата на Христо Христов за задграничните дружества,чели сте дръжки. В главите на повечето са козли,кочове,Гоцета,Моцета и подобни. Смърт на комунизма(но, не на комунистите),свобода на народа!

 21. За съжаление ланският сняг току-що се стопи от изказването на Б.Б.Не че не се очакваше поредното отмятане!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.