Сивият президент и червената папчица

Швейцарски крайнодесен депутат иска да експулсира вълци в България или Румъния, съобщи електронното издание на вестник “Матен”. Йозеф Кунц – член на долната камара на парламента от Швейцарската народна партия (ШНП), се аргументира, че в тези две страни “вълците има естествени врагове – мечките”.

( Няма да кажа нищо за руската мечка и доколко тя е враг на други хищници у нас, или по – скоро им е покровител, защото това е природонаучна тема, заслужаваща специално внимание).

Ето така, чрез тази новина, цитирана от сайта” Всеки ден”, най – после една наша вековна мечта се сбъдна – да бъдем признати за Швейцария на Балканите! И то не от кого да е, а от швейцарец от долната камара – то си е като побратимяване с Долно Камарци. Но само на пръв поглед – всъщност горното предложение е направо долно от природозащитна гледна точка.

Куца му на долнокамарния швейцарец информацията за ситуацията. У нас тя е следната: стрелбата по вълци е сред любимите развлечение на държавния ни глава, който обича да се снима над техните трупове.

Така че, уважаеми швейцарци, дръжте си вълците в Алпите, ако ви е мил животът им. У нас за тяхното отстрелване за забавление на най-големия началник в държавата е създадена стройна, почти швейцарска ( и мафиотска като омерта) организация. Местен обслужващ персонал изкупува магарета, коли ги и примамва с тях зъбатите мишени на президента. Който пък ги чака на пусия в къщурки, специално оборудвани с всички удобства за целта. Регионален вестник описа миналата седмица как изглеждат супер луксозен заслон, зареден с напитки и храни, снабден с тоалетни за височайши нужди, до който имал достъп само Той и негови приближени.

Да, България е дори по-богата от Швейцария, след като може да си позволи насред криза да пръсне 1 милион лева за разходка на същия този президент до Южна Корея, Австралия и Шри Ланка. Финансовият министър Симеон Дянков, който съобщи тези данни вчера, уточни, че с Шри Ланка изобщо нямаме стокообмен. Което не пречи на Г.Първанов непрекъснато да повтаря мантрата за необходимостта от икономизиране на външната политика – една фраза, употребена със социалистически плам за пръв път от Георги Пирински при встъпването му в длъжност като външен министър в правителството на Жан Виденов.

В богатата България, повече и от Швейцария, за отстрел на вълци ( с пушка на стойност 50 000 евро, според подробно описание на това оръжие, лично притежание на Г.Първанов, във в. „168 часа”) се харчат средства, които едва ли са от джоба на главнокомандващия стрелец – колко ли струват например онези 7 магарета, заклани като примамка при прословутото президентско ловуване край Симитли, за което (отново един регионален вестник) се осмели да разкаже преди година и половина? Дребен въпрос, на фона на великите дела на човека, който иска да посредничи между световните сили в енергетиката.

Обаче май е дошло времето на дребните въпроси. Като онзи за Станишев и червената папчица, която му докара на главата големия съдебен вълк. Ръмженето му събуди чувството за справедливост в Г.Първанов, който изведнъж се сети да попита защо престъпните босове били недосегаеми, докато посягат на неговия приемник в БСП. Сякаш гарантът на националната сигурност, ползвателят на най – секретната информация в държавата, който кадрува явно в тайни служби, току – що е кацнал в България с летящата чиния на Доган.

Та да му отговоря: ами затова – защото задаването на „дребни въпроси” към недосегаемите, включително към неговата президентска персона, се наказваше в тази държава. А задаващите „дребни” въпроси- вълци ги яли, щом се заинатяват като магарета.

Така че за швейцарците ще бъде по – хуманно да пращат тук други хищници. Особено добре се котират онези с белите якички, те виреят отлично по нашите земи. Отсрелват се само ( помежду си) техните подчинени.

43 мнения за “Сивият президент и червената папчица”

 1. Гоце за кой ли пореден път демонстрира колко лицемерен може да бъде един комунистически апаратчик. Да го разкарат от властта час по-скоро. Имам усещането, че Гоце здравата е притиснат, че го е страх и усещам тук и нотки на отчаяние. Относно манталитета му – едно теле и в Париж да го заведеш, то пак си остава теле. Та и Гоце така. Крадлив селяндур ще си остане, колкото и да се пробва да го прикрива.

 2. Браво, Иво, голям каламбурист си, брависимо! Само дето файдата от всичко, което си правил досега, винаги е била еднопосочна- от света към теб. Безполезен си и поради тази причина- ненужен никому. Време е да започнеш да живееш със спомените си.

 3. Г-н премиер,по повод изказването
  Ви от Берлин,че скоро щели да бъдат извадени на светло,имената на хората на бившата Държавна сигурност в МВнР и как щяла “да блесне страшна картина”.
  Тъй като дойде време,да си кажем,че о м е т е н от БКП в различните й метаморфози,в самото начало на прехода, съм бил винаги, с по-различен мироглед, от времена м н о г о преди 20 години,и ако въпросът за това кой с какво би могъл,да Ви бъде от полза,най-много да потвърди и прогнозите ми в този блог,защо във всяко революционно пречиставне
  е имало и ще има поредния Първи консул.Ако досега или в бъдеше не разберете или не Ви потвърдят,че не съм бил част от системата на ДС,какво повече?Желая Ви успех,
  както винаги досега!

 4. Изискано, талантливо, точно!
  По мое скромно мнение това е политически памфлет номер едно за годината.

 5. Нека да си спомним какво ни казваше Бойко, когато беше главен секретар на МВР и имаше указания от ЦАРЯ – Премиер, да работи срещу организираната престъпност и корупция в България.Той ни казваше следното,-Толкова повече не може, и Кой конструира така Държавата,зад тези две публични изявления на Бойко, се крият причините за неуспешната до сега борба на Българските Граждани срещу Недосегаемата Организирана Престъпност и Корупция в Република България. Няма нищо чудно в това че народа ни иска главата на Президента Първанов, защото знае че рибата започва да се вмирисва от главата а не от опашката.

 6. Лимонаден Джо :”ненужен никому”– това как успяхте да го разберете ? Трябва да разберете, че ако някой не ви е нужен на вас не го прави ненужен за всички. Все пак светът едва ли се върти около вас…

 7. Напълно разбирам завистта и разочарованието от себе си на Лимонадения Джо. Но защо сме длъжни да му четем унизителните опити да пришие равносметката на безсмисления си живот на достойни хора, не ми е ясно. Така че бих помолил г-н Инджев да ни спестява простотиите, щом е въвел одобрителен режим на коментарите и щом ние сме го приели и му имаме доверие. В противен случай нека да се публикуват всички мнения и да стане манджа с грозде.

 8. Към гордия български орел,доко,Георгиев,Таня и много др.по повод н а и в н о с т т а:
  В живота ни с г-н премиера има много сходни решения в решитени моменти,които са свързани
  с “модата” за възрастта и мирогледа:
  Служили сме на България и при г-н Т.Живков и “охранявалиІ Царя,а в някои от тях,като мен и в нелеко време,за него,като монарх-фашист-,но вижданията п о о т д е л н о за изпранените от съдържание
  у н а с, демократични правила,ще съвпаднат наред с тези и на сегашните му съюзници,по-скоро с отстояваното – само през последните години – в блога на “никому ненужния” журналист!!!! Иво Инджев…
  Другия език,за честата употреба на усета относно гнева на римските богове,поне за колегите тук…е познат!!!

 9. Към Морски:

  Уважавам мнението ви, а и точно аз нямам нужда от убеждаване, че гадостите в писанията срещу мен са гадости.
  Но има и други мнения, според които гадостите трябва да се публкуват такива, каквито са, за да се види с кого си имаме работа.
  Това ми дава повод да обясня критериите за публикуване на гадости:
  Обикновените гадости не ме засягат. Колкото по – гнусно ме ругаят, толкова повече се излагат. Но когато са гарнирани с лъжи ( най – често измислици за биографията ми) ги хвърлям в коша- не че не мога, но не искам да се занимавам с опровержения поради каприза на някакви анонимни злобари. Ако им оставя лъжите без отговор те претендират, че си мълча в знак на съгласие. Така че ме принуждават да ги подмина, както се подминава мърляв пияница, който ви подвиква нещо агресивно на улицата.

 10. Да, господин Инджев, оставяйте ги тези коментари. Разсмиват, друго не могат да направят. Аз Ви помолих преди време да триете коментарите на шльковица (предимно тези на някой си Доко), но щом решавате да ги оставяте – добре, не ги чета и толкова! :))) Както и коментарите на някои очевадни провокатори не чета. Няма смисъл просто :)))

  А след като правите алегории, помислете и за още една “вълча” – болен здрав носи. Вълкът (Гоце) сега е понесъл лисицата (Сергей). Винаги го е правил. Все пак Сергей е представител на висшата комунистическа аристокрация, а Гоце е от селски произход, допуснат до царската трапеза само заради подлизурковщина и безпрекословно изпълнение заповедите на висшите :))) И понеже те (старата червена аристокрация) отново си взеха властта в партията (след кратката каторга по времето на Виденов), то Гоце има доста лисици да мъкне на гърбината си. А накрая ще го накарат да лови риба с опашката си в дупката в леда посред зима. Но това е съдбата на “редниците” в онази партия…

 11. Не мога да се въздържа.
  Браво Иво. Добър си. Възхищавам ти се!

 12. Дано сега когато върви дамския гамбит в Брюксел,а тихата дипломация при Барозу,съвпада с другия “разклатен” заек от ръкава и на г-н премиера,да е станало ясно,защо в Япония не си падат по мирогледи според възрастта и опита,но не и с култ към “уличната агресия”…познат при столетна,нехуманна идеология….
  За якобинските увлечения,тя е познато явление,но за н о в а ОФ-държавност в действие,ако не дойдат нужните н е м ъ р л я в и п р о м е н и..може и по-доброто,
  да не е на добро ….

 13. Халал да са му и пушката и пътуванията (не че трябва да се премълчават), но само да се хленчи и оправдава протежетата си, да не продумва за кръговете си, а в същото време се сипе жлъч по противниците – не подобава на фигура, която се е заклела да бъде обединител/обща фигура за целия народ. Лъсва много ярко пристрастието и не-надпартийността на президента.

 14. Много се надявам, че за добро, Бойко Борисов е противоречива личност, за разлика от много други управляващи.

 15. Г-н Инджев,предлагам да намерите решение на въпроса с публикациите.По схемата на тотално одобряване понякога се губи прекалено много време и пречи на диалога.От друга страна свободния достъп наистина ще направи “манджа с грозде” както при в.Дневник.За това предлагам никовете,които сте приели за коректни да се пропускат без одобрение,а тези,които са нови или съмнителни-с одобрение.Това не е сложно и ще улесни комуникацията.

 16. “И то не от кого да е, а от швейцарец от долната камара – то си е като побратимяване с Долно Камарци.” – Невероятно чувство за хумор :))

 17. Към Астор&

  Това е интересна идея ( макар да звучи малко дискриминационно към нови коментатори). Ще я обсъдя с моя администратор, но не знам дали не остава възможността да се промъкват разни паразити, използвайки чужди никове…
  Иначе единственият проблем е в това, че не мога да бъда непрекъснато пред компютъра за одобряване, но и не желая да отворя възможността форумът да бъде задръстен с нечистотии от хора, които не биха се поколебали да го направят.

  По този повод , да ви споделя нещо ” интересно” : една доброжелателна душа, която си позволи да напише по мой адрес доброжелателно есе като номиниран за наградата на Българския Хелзински комитет “Човек на годината”, моментално е била подложена на масиран тормоз в нета. Дотук – нищо кой знае колко необичайно ( поне за мен). Но сега идва интересното: установила е, че огромен брой от нападките ( около 2000 на брой за един ден!!!), идват от едно и също място…

 18. A дали може да идентифицира мястото като нещо повече от e-mail? Интересно би било дали е организирано или някой си прави нападки ей така щото мрази някого!!

 19. Благодаря за отговора.”Доброжелателната душа” е била от червените хмери.И тази тенденция ще се засилва,тъй като,поне за сега,те държат не само масмедиите,но и повечето интернет агенции.Виждам,че в различни сайтове БСП-ДС са поставили дежурни писачи,но по стил и употреба на думи бързо се разпознават.Този начин на влияние ще се използва изключително много.
  А що касае използването на чужд ник,това ще неутрализарате като всеки го записвате заедно с емейла.Плагиатора не знае на Астор какъв е имела и системата трябва веднага да го отхвърли.А новите никове,след няколко проверки,решавате дали да ги пуснете на свободен режим или не.

 20. Често пъти си мисля, дали спрямо този негодник – за Гоце Сирищника ми е думата- не трябва да се приложи тактиката на абсолютното презрение? Нито дума за него. Както преди време всички нормални френски медии- либерални, консервативни, соц и пр. (макар за Франция мнението ми да е специфично- там и във властта, и в медиите действуват само различни видове левици) – се бяха наговорили да мълчат за Льо Пен (да бяха мълчали на времето и за КГБ агента Жорж Марше, ама, нейсе…)Но веднага се разкандърдисвам-просто такова нещо в България е невъзможно. Как Тошо Тошев-Пор ще си докарва благоволението на първановите мафиоти? Ами БНТ? Затова- жив да ни е Иво! Сирищника- долу!

 21. Към Астор:

  За червените кхмери сте прав, а за “добрата душа”, както почти поетично се изказах, явно не съм се изразил достатъчно ясно ( гледам да не й създавам допълнителни проблеми)- тя наистина е такава и в това качество написа доброжелателно есе за моята номинация ( която дори не е моя, в смисъл, че друг добър човек ме е номинирал, неподозирано за мен). След което, понеже си е позволила да напише един добри неща по мой адрес, са се опитали да я смачкат веднага…

 22. Г-н Инджев,преди време Ви бях дал една идея относно добавка за блога,с чиято помощ читателите ще могат да модерират коментарите си в рамките на определено време.Обсъдете го с администратора си.Наистина е много полезна тази добавка.А относно одобряването на коментари,има възможност автоматично да се “пропускат” коментари на вече одобрени читатели.

 23. Г-н Инджев,
  Моля не отменяйте т.н. одобрителен режим на коментарите. Не че е необходимо да четем само съгласни с Вашето мнение, но не всеки има време да “преброди” всякакви простотии и сложнотии /ала Кардинала/. А наред с удоволствието от Вашия професионализъм и блестящ език, е приятно човек да прочете интелигентни мисли и от постингите.

 24. Отдавна се знаеше,че много сходни събития в добрата стара Европа и особено в югоизточната й част,няма как,да ни отминат.
  Собственият интелектуален ръст на водещ и участници,по мое дълбоко убеждение,налагаше и
  – п о д х о д –
  съответствуващ на цели и оценка в т.ч. и на друго равнище,поради травмиращо медийно статукво.
  Във време разделно между независими конституционни власти и на портата на кардинална схватка,добрата новина е,че по какъвто и да е начин,няма как да не се усети за добро или лошо, липсата му в бъдеще!

 25. какво повече от това- блестящ журналистически изказ – ето това ми се чете, за жалост не намирам много смислени съвременни точни коментари за нещага от живота. Благодаря, че ви има и има човек на нещо умно да се зарадва.

 26. Ама Г-н Инджев,сега ли в ККБ се открива,че комунистическата сган харчи много,безотчетно и за сметка на народа. Браво,това е забележителен успех,кога ли се очаква да се отворят архивите и да се накарат комунчетата да проговорят. Докато се занимаваме с якички,пушки,зайци,пусии,кочове,кошути,тоалетни,кока-коли и какво ли не. Посоката нещо не е към десетката,иначе материалите Ви са си все в десетките. Комунистическата сган трябва да бъде разобличена и отстранена от властта. Всичко друго е бошлаф и удължаване на агонията.

 27. Гоце успя да “икономизира” външната политика, като набута икономиката с разходите за разходките си.

  Колко ли струва едно сафари? Сигурно му се иска, (стига да няма рискове), един архар не стига! Пък и други застрашени видове има. Да се примоли на Путин за един снежен барс. Путин ще го държи, пък Гоца ще го отстреля, (барса, не Путин). Ние пък ще платим. Колко му е! Важното е да се икономизира външната политика.

 28. Стига с това подмазване вече,че ми писна.Стига са все виновни предишните – то е ясно Борисов и компания ще ни сринат. По добре маймуна от джунглата ще се справи. Все е виновен друг, или Костов,Или Царчето, или Станишев е ама Станишев или Костов са с доста голям умствен бъгаж, не като други. Аба,като народа е прост да си сърба кашата. Защо изведнъж се наложи натиск и медийте млъкнаха за грипа и престанаха да казват какво става и, че няма адекватно поведение от страна на правителството. И какво сега ще затворят един не лош човек – Станишев а Доган – престъпникът ще си се пече на яхтичката ли? И после нямало договорка. Народе сам си си виновен искаше Бай тошо пак е получи Наполеон Борисов… Е в крайна сметка и изборът не бе голям, но имаше ДСБ,РЗС и дори Атака е по добър вариянт.

 29. Много се радвам, когато се включват и такива като Лимонадения Иван. Иначе започвам да се чувствам като в някаква секта. Ясно е, че и Ивановците четат истината.

  Не им допада, но не казват контрааргументи, а нападат Инджев.

  За това се радвам, че рейтинга на президента се срива, щото и до последните слепци и глухари в България достига информация за истинското “аз” на президента ни.

  Скоро идва видов ден.

  Любопитен съм, към кого и какво ще се насочи унищожителната критика на Иво към президента, след като Първанов стане безгласна буква?

 30. Браво Иво,
  Все така остроумно и злободневно! Нямам много време за коментари в момента, налегнала ме е работа. Ако искате да разберете как би изглеждал коментара ми към тази статия, четете коментарите ми към предишните! Поздрави на всички!

 31. Иво, благодаря за статията!

  Това което ме шокира, наред с политичаската наглост, е как е възможно държавен глава да убива животни за забавление. И изобщо не ми пука дали е регламентиран лов. В настоящата картинка на насилие, това ми идва направо като шамар!Не искам да живея в страна, в която по важни теми се дискутира про-форма и хората, които го правят дори не се опитват да скрият това. Безкрайна наглост, Първанов!

  Извинете, че се отклоних от основната тема!

 32. По източници и структура поста много прилича на свръх секретен доклад на ДАНС, който отново е изтекъл.

 33. Идеята да ни изпратят вълците никак не е лоша. Само трябва да се попазарим. Те ни докарват глутница вълци, ние им пращаме един олигарх. И така, глутница срещу олигарх, а за любимецът на народа направо да пращат три глутници. С вълците ще се оправяме, те направо са си бял кахър.

 34. Браво,Иво! Чета ти публикациите редовно, страхотно пишеш!

 35. абе тоя “Cтамен Стоичков-дипломат от кариерата” си е чисто завършен шизофреник.Стига замърсява форума със своите словесни еквилибристики от които прозира колко си раздвоен в мисълта си.

 36. Цитат: …великите дела на човека, който иска да посредничи между световните сили в енергетиката.

  …………………………

  Иска му се да повтори житейския път на германеца Шрьодер, който от държавната се прехвърли на руска хранилка. Дребен си, Гоцее-ее… дори за един духовен пигмей като Шрьодер.

 37. Относно Cтамен Стоичков-дипломат от кариерата!

  Защо шизофреник? Не е и пиян. Просто това е нивото в “от кариерата”.
  Бистрите умове бяха в истинските кариери, помътените – в дипломатическите.
  И така е и досега.
  Да дойде чистачката от консулството ни в Ню Йорк, па да отвори уста…

 38. Присъединявам се към тези,които поздравяват г-н Инджев за тази статия.Мисля,че е крайно време всички българи да разберат,че въпреки добрите си познания по история, Първанов е много елементарен гроавско-комунистически хитряга,който се добра да този пост не да работи за България,а против нея.Защото същността на партията от която той произхожда е мафиотска, антибългарска и тя работи и съществува само за себи си,срещу България и българския народ. А този дипломат от кариерата /разбирай от БКП кариерата/, има сериозни психиатрични проблеми, освен че е и неграмотен.

 39. Какви комплекси избива само – роден в колиба без тоалетна, да си оборудва заслон с тоалетна…

 40. Русев,малка корекция,Георги Първанов познава комунистическата история,писана от комунисти-лъжци,а не истинската,писана от хора.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.