Униформена заплаха срещу журналист

Да видим, дали прокуратурата чете блогове, които се четат от хиляди хора. Проверявам чрез публикуването на коментара, който се появи след моята статия за полицая от Долни Дъбник Георги Филатов, подписан със същото име. От мейла личи, че става дума за Филатов- дали е същият, прокуратурата би могла да удостовери.

Ако това е същият Георги Филатов, който бие арестувани, приемам написаното от него като лична заплаха за разправа с мен като журналист и гражданин. По манталитет и „грамотност”, както и по агресивния си нрав, прилича наистина на такъв милиционер, който бие в ареста и заплашва журналисти със същото.

В случай, че това е същият побойник в униформа ( т.е. представителен за държавата ни в това свое качество), разследващите могат да прибавят към делото ( дознанието – знам, ли), следният документиран текст, подписан от Георги Филатов:

Георги Филатов
filatovi4@mail.bg
87.126.189.80
Изпратен на: 22.11.2009 в 10:42
Жалко за теб Инджев, някога може и да си бил добър журналист, но уви – вече само си чешеш езика!!!
Като не можеш да направиш едно свестно журналистическо разследване или поне да се опиташ да получиш информация от някои твои колеги, запознати със случая от няколко гледни точки, защо не си затвориш плювалника а само цапаш публичното пространство с безсмислените си словоизлияния бе олигофрен!!!!!!!!!!!!!!!!!

Възможно е да си имам работа с обикновен словесен побойник. Такива ми налитат на рояци по повод мои статии. Но дори и да не е онзи, истинският „герой” от новините, достатъчно ”интересно”, че намира за оригинално да се подписва с името на един униформен, който позори не просто професията, а самите принципи за раздаване на справедливост, върху които се гради едно (уж) цивилизовано общество – справедливост, която и без това липсва, както призна през седмицата министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Господин Цветанов, ако сте искрен в онова, което казвате пред журналистите ( а чрез тях- пред обществото), вие също можете да разпоредите проверка на автентичността на горната заплаха към един журналист и да не чакате прокуратурата. Дори и тревогата да се окаже „фалшива”, в смисъл че агресорът само си псува и няма намерение действително да „затваря плювалника” на един журналист, все пак можете да получите допълнителна представа за уважението, на което се радва противозаконното поведение на вашите подчинени, т.н. служители на закона.

44 мнения за “Униформена заплаха срещу журналист”

 1. Нещата са много по-страшни,отколкото и най-върлият антикомунист може да си представи в момента.Не случайно щом и Алексей Петров призна,че службите се занимават с поръчки като сплашване,очерняне,маргинализация на жертвата и накрая даже физическа ликвидация,което както се изказа той било” пост- тоталитарен метод” на службите у нас…но до тук.То какво повече да очакваме и да си говорим.Това не трябва да се подминава и дано новият и вече не толкова нов премиер да докаже- престанали ли са вече службиге ни да бъдат пазители и бойци на мафията,алиенални кьм заплахите су журналисти.-В този блог недопустимо биват заплашвани- не само автора господин Инджев,а всеки форумец направил алюзия между държавата,мафията ,КДС И КГБ…сиреч всеки с прозападни и цивилизационни мечти за България.-Нека да докажат,че не само Бареков беше единственият заплашван журналист у нас,за който тутакси се бяха сезирали да вземат мерки,макар и при придишното правителство.

 2. IP адреса отговаря. Ще бъде майтап, ако е изпратен от Полицейското Управление. Но пък си е признание – вече и “милиционерите” Ви четат.

 3. IP Information for 87.126.189.80
  IP Location: Bulgaria Bulgaria Varna Btc Broadband Service
  Resolve Host: 87-126-189-80.btc-net.bg
  IP Address: 87.126.189.80 [Whois] [Reverse-Ip] [Ping] [DNS Lookup] [Traceroute]
  Blacklist Status: Clear
  inetnum: 87.126.128.0 – 87.126.191.255
  netname: BTC-BROADBAND-NET-3
  descr: BTC Broadband Service
  country: BG
  admin-c: LG700-RIPE
  tech-c: SS4127-RIPE
  status: ASSIGNED PA
  mnt-by: BT95-ADM
  source: RIPE # Filtered

  person: Lyubomir Georgiev
  address: BTC Plc
  address: Bulgarian Telecommunications Company Plc
  address: 8 Totleben Blvd.
  address: 1606 Sofia
  address: Bulgaria
  mnt-by: BT95-ADM
  phone: +359 2 932 08 92
  fax-no: +359 2 832 08 52
  e-mail:
  nic-hdl: LG700-RIPE
  source: RIPE # Filtered

  person: Stanish Stanishev
  address: BTC-NET Ltd.
  address: 63, Shipchenski prohod blvd.
  address: BG-1574 Sofia
  address: Bulgaria
  mnt-by: BT95-ADM
  phone: +359 2 932 08 42
  fax-no: +359 2 832 08 24
  e-mail:
  nic-hdl: SS4127-RIPE
  source: RIPE # Filtered

  route: 87.126.0.0/16
  descr: BTC Plc.
  origin: AS8866
  mnt-lower: BT95-ADM
  mnt-by: BT95-ADM
  mnt-routes: BT95-ADM
  source: RIPE # Filtered

  route: 87.126.128.0/18
  descr: Bulgarian Telecommunications Company Plc.
  origin: AS8866
  mnt-by: BT95-ADM
  source: RIPE # Filtered

  …………………………..

  Може да бъде отправено запитване и оплакване на посочените тук лица и адреси.
  Все пак – има връзка през Варна…

 4. Каквато държавата,такава и полицията.Жалко за хората в България,които искат най-после нещо да се промени.

 5. Иво, IP адресът му е плевенски – нищо чудно и да е самият мистър Филатов.

 6. И със запушена уста ще победим тиранията на олигархията в България.

 7. Много автентично и по милиционерски звучи, обаче на мен не ми прилича на заплаха. Сигурно е от някой случаен читател на блога.

 8. С помощта на този сайт (да не помисли Ушев, че имам някакви особени хакерски способности или връзки с ДАНС и достъп до СРС-та) локализирах автора на коментара по IP-то в района на Плевен. “Плевен”, както пише в сайта, може да значи и някъде около Плевен. А Долни Дъбник е… някъде около Плевен, нали?

  Щом аз мога да установя това, Цветанов може и повече :-).

 9. Макар, че при втора проверка ми даде Плевен…

 10. Точно така, Иво! Простотията трябва да бъде посочвана и възпирана всякога, когато е възможно. Съответно и да се наказва.
  🙂

 11. Иво, дръж ни в течение на тази наглост.

 12. Не е писано от Филатов. Не е възможно български милиционер да познава значението на думата “словоизлияния”. Твърде е грамотно.

 13. http://maps.google.ca/maps/ms?msa=0&msid=116162358072522783644.000472706bb4bad7ecec3&cd=20&geocode=FY3UgwIdkiZzAQ&hl=en&ie=UTF8&z=7

  От тази карта можете да се свържете с всеки един председател на синдикално дружество в страната. Синдикалните председатели са хора с които може да се говори по много неща за ставащото в системата. В момента СФС очаква извънредната си НК и после отново ще влезе в обективите ви. Правим опит да измъкнем системата от лапите на другарите и да я сложим в услуга на данакоплатеца. това не се харесва на много хора както вътре , така и вън от системата. призовавам онези, които искат това да стане да бъдат доброжелателни и да повярват , че все пак доброто ще наделее. Само с вяра можем повече.

 14. Има “човек на годината”,а кой е “наивник на годината”,ами Българския орел,от къде вадиш сила за толкова наивност бе,човек,кажи и аз да се възползвам,сигурно ще се успокоя… Нищо не става от Комунистическата кочина България. И съвсем не е важно откъде иде коментара,дали от Плевен,Варна,или някакъв Дъбник,важното е,че го пращат комунистическите свине. Никой не може да ги бие,само се пазете от тях. Дори и Б. Борисов не може да ги пипне. Успешно локализиране на изпращателя. То,какви неща не са разкрих,а вие се надявате прокуратурата да се заеме с такова “безобидно” нещо.

 15. Точен сте генерал Власов аз съм заел мястото на наивник и глупак на годината, защото не искам Българският народ повече да става жертва на своята наивност.Многократно съм заявявал в България не съществува Съдебна власт,съществува само паралелната могъща власт не Олигархията която е извършила тежки престъпления срещу Българските Граждани и Държавата и сега тези престъпления могат да получат заслуженото си наказание само с политическо решение.Без това политическо решение и Европа може да ни каже както Буш младши, че не сме Троянски Кон на Русия а това означава вървете си при Руската Олигархия,

 16. Не бива да се изключва и една друга посока.
  Не знам защо, но нещо ми подсказва,
  че е много вероятно това да е
  президентска “пръдня”.Поводът е удобен за ерупция.
  Какво значение има от къде идва
  простотията и кой е авторът ??
  Маши колкото щеш.

 17. Г-н Инджев,
  нали помните, че милицията е железният юмрук на Партията. За съжаление не можем да кажем, че беше, защото това е същият юмрук,същите структури, същите хора, които бдяха за милиционеро-социализма. Сега посмениха малко риториката, по принципа “пременил се Илия, обърнал се пак в тия”. Нищо ново под слънцето. За такива изпълнения, като на Филатов, ги разжалват на момента. Какво да правят хората от Долни Дъбник, като са оставени на такива като Филатов, ще излязат и ще протестират кагато и колкото пъти им кажат, иначе им е спукана работата. Имали ли сте вземане-даване със селски полицай, тия са първо ниво, преките мародери и рекетьори, дето дерат жива кожа.Те просто си влизат в дворовете и къщите на хората и си вземат каквото им трябва. Няма кой да ги опише тия, писателите и журналистите са заети с големи проблеми, по тия места държавата я няма, селския полицай е държавата. Бойко не ги вика да се бият с него в министерския съвет, а Цветанов ги защитава, че не били убийци. Сигурно повечето не са убийци, но че са некомпетентни, необразовани, комплексари,…да не продължавам с неща, които са на всички известни. И така ще бъде. Милиционеро-социализмът си е тук, жив и здрав, и е на власт. Докато работническата класа беше на власт, милицията беше железния юмрук на властта, а сега самият железен юмрук е на власт. На кого смятате да се оплачете от действията на властта? Сигурно институцията на арменския поп са много заети сега с подобни оплаквания.
  Здраве на всички.

 18. Здравей Сия, радвам се на тази “среща”..
  Това което си писала е онова, което познавам от 1-во лице. Това е факт за много от твоите и моите приятели. За съжаление малцината, които споделят вижданията ни са способни само на едно:
  – Да съхраняват вярата и надеждата, че доброто ще изрие от пепелищата. Друг път няма.
  Другия път е на другите, различните от нас.
  Онези които се разпознават и отличават от онези които знаят, че единствения начин да продължават да тържествуват е да загубим Бог. Вярата, надеждата и любовта си.
  Разлюбвайки хората, припознавайки ги като недостойни, размисляйки след това ще си загубим надеждата. Няма ли любов, няма и надежда. Свършено е с вярата. Губим Бог в сърцето си. Губим душите си и ставаме маша на дявола.

 19. Господин Инджев,
  В имейла, който сте получили може би трябва да разграничите обидите от заплахите. Така че – спете спокойно!
  Към Roque Carnisero:
  Не съм съгласен с Вас, че българския милиционер не познава значението на някои думи.
  Тук дори чета и коментари от тях, в които няма и капка упрек към техния колега, но в блога си ругаят срещу премиера (наречен разбойник)и главния секретар на МВР Павлин Димитров (наречен очилатото милиционерче). Защо нито в блога Ви, нито в сайта на синдикалната си федерация, нито във форума си не коментирате случая, адаш (на Stoni говоря)?
  Ще ти цитирам точно думите от блога ти: “Аз негодувам, защото този разбойник най отпред е наредил зад себе си онова очилато милиционерче, което е въплащение на командно административното управление на тази структура, която трябва да бъде свободна и независима и изпълнена с интелигентни непослушни хора.”
  Бравооооооо!!! Твоят колега Георги Филатов явно е интелигентен, щом пише имейли. От действията му е очевадно, че е и непослушен. И свободен и независим може би?

 20. Този път сте точен драги Орльо,ама я ни кажете кой ще вземе това “политическо решение” за да накаже виновниците да получат заслуженото си наказание. Много Ви моля ,колега дайте някакво предположение,кой и кога ще го вземе това дългоочаквано “политическо решение”. Хайде,нямаме търпение.

 21. Стони и Сия се записаха успешно в списъка на наивниците,успех!!! Сия за каква валст на работническата класа пишете,аз съм работник и не си спомням някой колега да е бил на власт,нещо грешите. Никога българските работници не са се занимавали с политика,преврати,убийства и всякакви дивотии,нито преди Девети,нито след Девети,нито след Десети,нито сега. Българския работник,просто работи. Оставете тази наивност и комунистическа демагогия. Работник и власт ,Боже мили,ама какво четете вие бре,какво дишате,какво пиете….???

 22. СПОКОЙСТВИЕ и СДЪРЖАНОСТ. Случайно или не , но точно тези бяха първите две думи които научих на новия език който трябваше да започна да изучавам на втория ден от емиграцията ми преди точно 20 години когато започнах работа там. Казани бяха от първия ми работодател – един замогнал се бизнесмен но все пак беше един обикновен зидар по образование.
  Някои непременно ще кажат какво занимавам публиката със мъдростите на някакъв зидар , но с риск да обявят и мен за олигофрен аз бих ги препоръчал тия две неща на абсолютно всеки (а пък който иска да чуе) – като се почне от децата и се премине през полицаите и политиците та чак до субекта от по-предната статия , т.е. премиера. Не че тези неща не се знаят а защото и още едно и повече повторения на тия неща никога не са излишни. И са валидни както в семейните и граждански отношения така и в междудържавните такива.
  Казвам го защото ако нашата страна , хората и и политиците и не се отърсят от някои балкански маниери на поведение в новата обстановка на членове на ЕС рискуват да си останат вечно маргинализирани , неинтегрирани и вън от истинските и значими процеси в нея.
  Колкото до зидаря – все още си го спомням с дълбоко уважение , защото той беше способен да ни натовари в неделя на една или две коли и по негова инициатива и изцяло на негови разноски (често на стотици километри) да ни заведе на Формула 1 или на Световно автомобилно шоу , на мотокрос (неговите увлечения) или просто на ресторант или на църква.

 23. Генерал Власов, ВИЕ според мен сте душата на компанията в блога на ИВО.На въпроса ви кой да вземе важното за България политическо решение, според мен за сега имаме само един вариант Бойко Борисов да вземе политическото решение а Българската Нация мирно и масово да го подкрепи, даите моля,и ВИЕ предложение.

 24. Изкушавах се да поздравя отделни мои любимци,които е за предпочитане не деля,за да не навредя на нарастващия потенциал и на блока,но двете думи на Росен Йорданов,ми напомнят за един работодател от фашистко време в спомените на кървящата Вълка Горанова в люти “класови битки”,
  който бащински я съветвал за същото,докато вилняла – същински Робеспиер -с призива “Шашки вън!” срещу фашиз/ъ/ма,
  капитализ-/ъма!/-ма империализ/ъ/ма,че и гадния еврокомунизъм -вече при Тато,за да стигне до “недоносчето”!!!….и т.н.
  Ако има нещо с което вече ме уморявате,то е сентенцията на Некер швейцарски колега на Дянков ,който е казал:”Искат да са свободни, не умеят да бъдат справедливи!От тук до гилотината и т.н. и т.н. колко крачки са?
  Добре бе джанъм аз какво да кажа или татко, зидар-също,когато съм виждал рудиментарното мислене,
  претоварено със съдбовни човещки неблагополучия и прасташка
  с м р а д!!!!
  Ако се каже,че не са времена за Марсилезата и червени ескадрони,Гео Милев ли ще е на сърцето,когято възпява %”скота му със скот!!!,т.е. хиляди маса народ…
  Ако се добави,че Н.Овчаров и екипът му,ще възкресят миналия блясък и слава на България,или ще оxулите ту Цар Симеон II,ту един л о в е ц,но за държавността събрана в концентрични каменни крепости достигащи до Шумен и Търговище за Симеон Велики и Петър,друго няма да ви дойде на ум…И ктво праим тогива,както се изразява Кирчо Добрев!!!
  А точно Петър, недалеч от Ниш рекъл на Барбароса:….бе вие нямате ли си земи та сте тръгнали към нашите и установил другаря ти Петър,30 години мир с Византия,за да се поеме дъх българското царство….
  Ако не Бойко Борисов,Цветан Цветанов и Божидар Димитров ще го потвърдят!!!
  -едва ли ще се сети някой!!!
  И кво прайм тогава?Ми съседите,
  да не би да дремят!

 25. До Ген.Власов
  Поздравления за това “…. аз съм работник и не си спомням някой колега да е бил на власт …”

 26. Който иска легално да се прави на травестит на публични места – става актьор, а който иска да упражнява насилие безнаказано – става полицай!

 27. Не знам дали това предупреждение е написано от Г Филатов, но си мисля, че е от полицай. Същият стил на поведение, като от записа в районното. Вярно че тона е смекчен, все пак и обектите на заплахата са различни. В единия случай става въпрос за младеж със скандално поведение, а в другия за известен журналист. Общото е че и в двата случая има идентични заплахи, “млъкни ще те убия” и “защо не си затвориш плювалника а само цапаш ….. бе олигофрен”, които издават типично поведение на човек с власт при липса на публичност. Ако този човек знаеше, че в клона на БТК в гр. Плевен ще се запазят неизтриваеми данните за компютъра, от който е писал, съм 100% сигурен, че щеше да има друго поведение, каквото щеше да има Г Филатов ако знаеше, че го снимат. Заради това поведение министър Цветанов следва да се замисли и ако иска да реформира държавата използвайки МВР трябва първо да започне от МВР, но истински.

 28. Към Димитър:

  Мисля си, че всяка редакция, която реши да поразрови и да идентифицира автора на мейла, може да го направи. Но кой съм аз, че да съветвам редакциите – някакъв олигофрен…

 29. Росене,твоите думи и тези на зидаря-бизнесмен са неприложими за ККБ,дай нещо по-радикално, тук нещата са нетърпими,а ти ни говориш за сдържаност и търпение,хората с асе побъркали от беднотия и безработица,болниците са трагедия,културата е никаква,корупцията е светая-светих на всяко ниво в живота,ти ни говоришза сдържаност. Ами нека ни вземат и живота,то друго не остана.

 30. Орльо,Министър-Председателя на РБългария командва изпълнителната власт. Как да вземе някакво “политическо решение”,кажи какъв е механизмът за това и какво да се казва в това решение,дай някаква формулировка. Моето мнение е,че нищо не може да се “вземе” в ККБ. Плюс това, Бойко Борисов не е политическа личност,а Председател на Министерския Съвет,той не може да взима политически решения. А преди изборите,той нямаше и политическа доктрина. Просто нищо не става и е може да става у нас. Единствено народа трябва да протестира и да иска защита на своите интереси. Тогава властите ще имат основание за започване на дейност,която ще довоеде до напредък,засега има само въртене в кръг. Комунистическия октопод е непобедим,който вижда начин да бъде победен,нека веднага да го каже.

 31. Абе Стичков,какви са тези глупости,дето ги пишеш,ти да не си завършил едно училище с кардинала,за какво “фашистко време” говориш бе,хаймана такава,къде е бил този фашизъм в България,кога се е зародил,кой го е създал?Бре простотия,бре мърсотия…

 32. Ето още един наивник,Димитър ,казвайки “….министъра трябва д асе замисли…”. Абе пич,как ги ражда главати тези фрази, ами добре,замисля се и завършва мисленето си. И никой не може да разбере,дали се е замислил и какво е мислил и дали е стигнал до някакъв извод… за действия да не говорим.Ей.Г-н Министър,замислихте ли се???? Отговор: “О,да,ами замислих се ,разбира се,как да не съм се замислил,аз много мисля..” И хората са доволни,министъра се е замислил,нешата са под контрол. Списъка се увеличава,има ли още желаещи за насаждане на наивност,има много свободни места…

 33. Критичен съм към действията на милиционера полицай. Познато ми е усещането му за безнаказаност и безкрайна власт. Бил съм същия, вършил съм същото и знам, как, къде и кой формира тези низши страсти.
  Заради и това съм критичен към малоумния министър-председател, който също е формиран, изтокан и подпрян на място на което няма и грам идея какво трябва да прави. То точно и за това е там…точно и това е причината която поражда в мен желанието да се провете реформация в системата, която ще гарантира условия за провеждане на реформация в държавата.
  Проблема е, че тези форматорите ще искат консерватизъм по образ и подобие на другарите им от североизток. Това е сигнал за стопиране на процесите на реформи дори а какво остава за реформация?

 34. naivnostaBG e bezgranichna… tia ni dokara dva mandata na SIRISHNIKA-GOCE.shte go iztarpim li…?

 35. До Ген.Власов
  След като партиите са никакви и ненадеждни единственото по-радикално нещо могат да бъдат профсъюзите и профсъюзното движение но ако са истински и сериозни. Не вярвам и те да са корумпирани – за какво. Просто са слаби и може би безидейни. Да не давам примери че са много. И в Западна Европа са сила. Техен активист не съм бил но съм участвувал в стачки или най-малкото поне съм бил солидарен със стачкуващите. Но това не беше при споменатия първи работодател. При него нямаше за какво. Със казаното по-горе исках да кажа че Човекът беше порядъчен и обстановката в неговата фирма беше почти като във второ семейство. Поне за мен беше така. С това не искам да кажа че навсякъде е така – просто ще бъда смешен. Но при него беше така. Просто да се знае че и такива бели врани има.
  А в друга фирма – доста по-голяма ми се случи да остана без работа защото фалира. Доста години след това получавах обезщетения и неизплатени суми и това се дължи на работата на профсъюзите. Затова за мен те са сила. Те имат и не само действия свързани тясно със защита на заплатите и условията на работа – и много политически акции имат. А що се отнася до крайно десни и крайно леви движения и акции не мисля че могат да имат успех особено през тоя век след като даже миналия имаха провал. Мога още много неща да разкажа но ще стане много дълго и отегчаващо за другите.
  А това бе просто така като отговор на репликта ти за спокойствието и сдържаността. Малко смешно се получи с тях , съгласен съм , но аз имах в предвид само и единствено действията на въпросния полицай и на премиера който ошамаросал гаджето на дъщеря си а не че българинът трябва да бъде един търпелив «пациент» над който се извършват всякакви опити и гаври.
  Обикновенно по форумите на такива «умници» като мен им казват да си запушат устата и да си стоят там където са. На мен не са ми го казали още но ако ми го кажат нямам нищо против и да го направя.
  Пак искам да повторя че не искам да правя агитация на когото и да било и за каквото и да било , не съм и способен на това а САМО отго варям на репликата ти. Можеш и да ме разкритикуваш жестоко за врелите-некипели които написах – не претендирам да съм прав а само че всичко това съм го преживял а не чул или прочел някъде.
  Поздрави !!!

 36. Драги Росене,ти рисуваш картина,която е енпозната в ККБ и не може в близките години да се приложи. Причините са: България е НЕСЕРИОЗНА държава. Второ,няма обществени фактори,няма просто общество. Всякакъв ид организации в ККБ са корумпирани и мафиотизирани. От най-високо място,до най-ниско. Ето,тази вечер “гост” на една частна телевизия е президента Първанов. Е,това не е нормалнопрезидент на страна,да ходи в студиото на дадена ТВ-програма. Президентът има пророгативи и протокол ,по който да ги осветлява-пресконференции ,срещи,посешение на Нар. Събрание. Е,как мислишп ти ,драги Росене,щом като президента не спазва държавната етика,какво остава за профсъюзите. Или не си идвал скоро в ККб,или нямаш задълбочена информация.

 37. Генерале кажи ми първо ние мишки ли сме или сме Български Европейски Граждани, ако не сме мишки тогава защо живеем в капана на Олигархията и се подчиняваме на тяхната конституция и закони ако сме Граждани на България и Европейския съюз със президент от кралство Белгия тогава защо не си поискаме мирно нашата си Търновска Конституция за да си живеем спокоино и с испълнен дълг към нашите предци и законни наследници на Царство България.Време е да изберем какво искаме за България, на свинчето звънчето или ЦАРСКАТА КОРОНА, нека и премиера Бойко Борисов отговори на този Български въпрос.

 38. Генерале,ако не друго поне, се показвам с името си,докато ти господине,”Власов?”,свръхинформиран
  “военен”,разбираш безапелационно от всичко, в т.ч. и от “фашизъм” …че и от висш клир!!!,но от там до арената, тореадорите и короната
  -разстояние-колкото едно копие за дразнене на бика….и като го сръчкат от тук от там само му е до нюанси в изказа за сериозна държава!!!
  Естествено,че боледува и при това много години,но ако Бог можеше,да им помогне,мнозина съотечественици
  нямаше,да са объркани и сбъркани, и някои да не стават дори за коняри на военен обоз…какъвто разбира се, не си ти….

 39. Поздрави на Иво и на всички,
  Забавих се много с този коментар, но проблемът е твърде сложен и не много ясен. Аз по професия съм “Process control engineer”. Нарочно го написах на Английски, защото буквалният превод няма точното значение, а българските еквиваленти “автоматика” или “техническа кибернетика” са още по-неточни и бедни по садържание. Когато се каже управление на процес у нас се подразбира технологически процес, нещо което е свързано с производството, което е по-бедно от истинския смиъл по теорията на тази професия, където под процес се подразбира изобщо процес, като форма на движение на материята (политически, обществен и т.н.)Уточнявам това защото е важно за да се разбере, че се опитвам да оценя по-обективно и реално нещата, поне така, както ми изглеждат.
  Има ена много хубава статия “Мъртвата хватка на Бойко Борисов” от Едвин Сугарев публикувана на 23 Ноември(вчера) в еговия сайт http://www.svobodata.com Изключително точно е обрисувана политическата ситуация у нас в момента! Прочетете я, както и коментарите там! Просто се набива на очи, че у нас много малко става по официалния политически път. Да не говорим за предишните управления на прехода и най вече за това на тройната коалиция. И все пак страната върви на някъде! Въпросът е накъде и кой всъщност бута нещата? А, че има “бутане” е повече от ясно! Все някакви “странни” намеквания за “червени куфарчета с пари”, за Алексей Петров, “Красьо черничкия с ланците” и т.н. Някои се разследват! Други се стрелят по улиците! Трети бият някого с бухалки! Четвърти пищят и се оплакват (не много ясно от какво и срещу кого)и т.н.! Въпросната “заплаха” отпратена, като коментар до Иво Инджев ми изглежда по-скоро, като израз на отчаяние и безсилие! Не се страхувайте Г-н Инджев и продължавайте напред с великото си начинание – градежа на гражданското общество у нас! Реалните заплахи не се пращат, като коментари по блоговете! Те направо хващат бухалките и претрепват, примери много. Но абсолютно правилно е да се даде гласност на подобно деяние и то точно по начина, по който го правите защото блогът Ви е известен по цял свят и никй от “управляващите” не може да подмине това с лека ръка и удобно да си затрае!
  Проблемът у нас е именно в това, че официалните институции на управлението на практика не функционират и главно защото нямаме гражданско общество. Поради това нямаме и истински партии, които да имат визия за политика (система за управление), която да отстояват и развиват. Този процес, на образуване на такива партии беше прекъснат у нас в много начален етап 1944г. и се правят опити да се възобнови след 1989г. досега! Затова и крят на прехода у нас е далече в бъдещето! За успокоение на Gen. Vlasov обаче бих казал, че ще успеем в края на краищата, защото Естеството не търпи утопии! Има алтернативата да изчезнем като нация преди това, но надявам се, че “опори”, като НАТО и ЕС ще ни помогнат да се задържим!
  Специални поздрави на Gen. Vlasov, когот искренно смятах за бивщ висш военен патриотично настроен. Явно съм надценил военните и подценил работниците! Сега уважението ми е по-голямо, както и надеждите ми за гражданското ни общество!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.