Дянков посегна на Н.В Далаверата за милиарди

Няма закрита сметка на президентството, един ден е имало забавяне за внасяне на 200 хил. лева, но защо това е минало през медиите, не знам, заяви финансовият мнистър Сиемон Дянков в отговор на информацията на “24 часа”, според която финансовото министерство е опразнило сметката на президентството.
Аз знам. Написах го в статията „ Трудни времена за „лесната” журналистика.
„Минало през медиите” – в превод от симеондянковски език това означава ясен упрек за медийно шмекеруване в потвърждение на моето предположение (много близко до ума), че от президентството са се оплакали на „24 часа”, които сътвориха от това новина „по дава независими източника”- все едно, че сами са се добрали до „сензацията”, за да не издадат конспирацията с техния ментор.
Сега, според един друг източник, самия финансови министър, такава новина няма. Но това вече не им е толкова интересно.

Има обаче друга, която някак си отново я няма. В същото телевизионно интервю за „Нова телевизия” Симеон Дянков заяви следното:

“Събрах и предадох на прокуратурата всички документи за секретния договор между МФ и БНБ за това в кои търговски банки може да се вложи фискалният резерв. Ние трябва да отстраним всичко секретно и всичко трябва да бъде прозрачно. Аз съм поискал всички държавни предприятия да ми рапортуват в кои банки държат парите си, защото има 3-4 банки, които са привилигировани. Проверих и кои държавни предприятия не са прибирали дивидентите си, сега ние ги прибрахме в хазната”.

Интересно, спорното твърдение на президентската администрация за изпразване на една сметка, което не бе подложена на съмнение, бе произведено в ранг на сензация. А безспорният факт, че финансовият министър за първи път в новата ни история повдига истинско обвинение за истински милиарди, никак не впечатлява медиите.

Формирането на новинарските приоритети е една от мистериите на т.н. преход у нас. Под предлог, че ни разказват една човешка история, телевизиите са в състояние да занимават в най-безценното си ( за рекламиране) време с някоя леля и битовите й несгоди. А когато в България най-после някой се решава да попита какво става с милиардите на държавата, при това този някой е самият финансов министър, настъпва тишина – като онази „матроската” на улица „Матроска тишина”, където и до днес действа един от най-зловещи руски затвори.

Каквото и да се окаже след въпросната прокурорска проверка, дори и да няма престъпление, вече е факт, че някой се осмели да посегне на самата светиня на прехода, на Н.В. Далаверата в особено големи размери- толкова, че само държавата може да си я позволи.

26 мнения за “Дянков посегна на Н.В Далаверата за милиарди”

 1. Но пък информацията за възложената проверка излезе в нетя. Който търси сериозна информация си я намира в мрежата, а не чака продажните медии да му я смелят.

 2. Браво на Дянков, събрал и предал всички документи в прокуратурата, за това в кои банки можело! Със съмнение за извършено престъпление или да има какво да четат, че техните дела не им стигат?

 3. Да,Иво,така е. И затова срещу този млад човек вече започна “обстрела” -о, как ОНИЯ го умеят това…Но що се отнася до “лелката”,мисля, че не си прав. Напротив, трябва да има колкото се може повече такива предавания за обикновения живот,всъщност живот ли е това, на обикновените хора. В това отношение французите са наистина майстори – няма телевизионен канал,който да не показва непрекъсднато подобни разтърсващи истории. И това е в една от най-богатите страни в света. А у нас?Затова едното,тоест историята на лелката, не изклячва и историята с Дянков.
  Разбира се,по отношение на тази история с Дянков,пак повтарям,ти си абсолютно прав. Дано този млад човек, а и тези, които му помагат,да имат куража да доведат нещата докрай. Иначе…Какво иначе, трябва да си го кажем направо – чака ни отново онова познато БЕЗВРЕМИЕ и контролирано живуркане,нали?

 4. Каквото и да се окаже след въпросната прокурорска проверка, дори и да няма престъпление, вече е факт, че някой се осмели да посегне на самата светиня на прехода, на Н.В. Далаверата в особено големи размери
  ———————————–
  Дали я?

 5. Вестникарите се интересуват от това да продават вестници. И гръмката вест, скандално-пиперливата новина за караница между “големите” в държавата е по-важна за продажбите, отколкото някакъв си намек за някакви си там пари, дето никой не ги е видял и чул. И никой няма да види “нищо” от тях (“нещо” в случая е ракиика с туршиика и кЕфтета с по-малко хляб).

  Затова и жълтите вестници се радват на огромни тиражи, а “биг-брадър” събира малко и голямо да гледа на азис пъпките по задника. Иначе, не оспорвам това което г-н Инджев е написал в статията си. То е много вярно. Но не трябва да се забравя и тази страна на нещата. Някои и казват народопсихология.

 6. Н.В. ДАЛАВЕРАТА нали съм си наивен монархист, Иво пак ме предизвика и аз да надникна в тайните на Червената Далавера, която е първопричина за днешният геноцид срещу по голямата част от Българският народ.Според мен НС трябва да гласува закон за военна охрана на архивните документи на всички фалирали и деистващи банки в България.

 7. Сметка може да се опразни само със съгласието на титуляра в случая президентството. Никой друг не може да нареди превод от тази сметка.

 8. А безспорният факт, че финансовият министър за първи път в новата ни история повдига истинско обвинение за истински милиарди, никак не впечатлява медиите.

  Отново в десетката!

  Ако в БиТиВи има поне един мислещ човек на ръководна позиция – би трябвало да се примоли на Иво Инджев да поеме сутрешния блок.
  Ама в България има ли мислещи на ръководни позиции?

  Един от малкото е Дянков и вече се превръща във Враг № 1
  Щом Петков-Уйович иска да го съди това е показателно колко много ценен е Дянков за България.

  Почти колкото Юрген Рот :))

 9. „При всички положения смени ще има, няма как да няма”, категоричен беше Румен Петков. „На такова правителство, брошка като Симеон Дянков стига”, допълни Румен Петков. „Дянков е дребен лъжец и клеветник и ще го съдя и в личен план, защото изговори много глупости по мой адрес”, каза депутатът от Коалиция за България.
  ::::::::::::::::::::::::::::::::::

  А защо Дянков не осъди Петков за тези обиди?

 10. Голям късмет за България и голямо нещастие за бетоннити крадливи глави е ,че имаме Дянков-реален съвременен американец!И всички се посират от страх-от ГОЦЕ до Уйович и се чудят как да го компроментират и неутрализират.Но този път няма да успеят!!

 11. Еди,Астор,Генерала,Орела….като го споменах,се сещам за онова невинно чавдарче,взело “награда” с приказката,как един окльо бохльо пълзял бавно и уверено та да най-високото клонче,за да си почине…но дощьъл орьела и рекъл:
  – Охльо ,бохльо …кво си съ пиндиридисал тук!!!наль щъ клъвна!!!
  – А то му отговорило….
  – Ти шъь мъ клъвнеш,но моа ли ти е…п….майна…
  Останалото са разследвания за вуйчо,свако и свраката!!!!
  Дай боже,да се усетите,че си е истниски виц,а не за някого!!!!!!

 12. Светъл лъч в жълто-сивото медийно пространство!

 13. Ей Сизиф, вица ти е гениален! За първи път се смях до побъркване. В отговор ще ти напиша един американски виц. Не е разбиващ като твоя, но се ядва. “Politicians and diapers have one thing in common. They should both be changed regularly, and for the same reason.” Поздрави!

 14. Мдаа-а, и какво правим?

  Освен, че сме се солидаризирали и
  ни харесва написаното от Иво?

  Иво пише, ние четем и коментираме.
  Дотук ли ще е всичко или ще решим,
  че тази солидарност трябва да се материализира в нещо повече?
  Не съм оптимист, предвид прочетеното вчера с автор Димо Райков…

 15. Интервюто на Дянков в Нова е много добро, вижте го, има го на видео в сайта им. Обясни и защо Орешарски твърди, че до м. юни не били изхарчили повече от половината от бюджета, а само 43% процента. Само дето тези 43% са при планиран ръст на икономиката и съответни приходи в хазната от 4.7%, а реалното свиване е 6.2%. При това положение тези 42% веднага се превръщат в 62%. Как може да насилваш така фактите и да се наричаш финансист? Дянков ми направи много добро впечатление!

 16. Г-н Инджев,
  радвам се и аз на новината че министър Дянков прави решителни , конкретни и досега невиждани първи стъпки към прозрачност за финансите на страната.
  Бих предложил (с Ваше позволение) на Вас и Вашите почитатели още една също така хубава новина или поне на онези за които е останала незабелязана а и като ПОЗДРАВ ЗА ВСИЧКИ!
  Имам непосредствена представа от това какво означава подобно нещо и смея да твърдя че е НЕЩО , макар че не е от политическото пространство.

  http://www.youtube.com/watch?v=2KPMwsecVWw

  Това ни го донесоха българските дечица Тоника и Ивелина (на 10 и 7г.)които смаяли и възхтили публиката на Италия на авторитетния конкурс «Zecchino d’oro» и спечелили 2-ро място , първа награда на публиката за най-хубава песен и още безброй суперлативи в свой адрес. Браво !!!
  Все пак е още едно добро зрънце в купищата плява и мръсотия с които медиите засипват зрители и слушатели.
  За нас «големите» остава ако не сме способни да смаяме и възхищаваме Европа то поне да се стараем да не се излагаме и ги предизвикваме да ни обръщат гръб.
  Ако можех бих предложил и на Премиера г-н Б. Борисов да ги приеме тия дечица и ги награди.
  Такива зрънца трябва да се посяват , култивират и предпазват от плевели …. ще ни бъде полезно.
  Ако са ги показали по телевизията , извинявайте че споменавам тук за това , аз нямам възможност да я гледам.
  Отново поздрав за всички !!!

 17. така е Сизиф,прав си пич,от тамсе тръгва,ама у нас няма кой тръгне. А поговорката ,написана от Г-н Панев е също верна,но също не проложима. У нас няма подмяна на помиярите,колкото повече се оливат,толкова по-силна е властта им. Ето,има някакви повърхностно опити,ама нищо няма да излезе,страшно си е,комунистическата сган е много силна и подла,не ще да се изплаши от една п….м.. (партньорство за мир), да не ме помисли някой за циничен. Ругая само комунистическата сган и мързеливците,които неискат да си монтиат кирилица

 18. “Ние трябва да отстраним всичко секретно и всичко трябва да бъде прозрачно.”-Ами отстранете го и го направете прозрачно, това е във Вашите прерогативи господин финансов министре! А аз ще Ви попитам господин министре-къде е златният ни резерв, че май беше на съхранение в Швейцария изпратен там от един министър на финансите-проф. Тодор Вълчев, който може да ни помогне в тези трудни за България времена?

 19. Златев,къде отиде златния резерв преди комунистическия преврат от Девети,ами в Москва,беше продаден на болшевиките,къде е сегашния,ами питай Иван Костов,той е пръв приятел на Т. Вълчев. Аз питай сто пъти Г-н Инджев да каже две-три приказки за този тандем,но той упорито отказва,явно все още вярва на комунистическите подлоги,и аз вярвах,но един ден и той ще разбере заблудата си.

 20. Господин Златев, златния резерв отдавна не съществува. Изнесен е, но не в Швейцария, а във Великия Братски Съветски Съюз. Поради сериозната причина, че хранилището на Българската Народна Банка не е защитено достатъчно добре срещу ядрен удар. След това са ни го прихванали за дългове. Доста преди 1970 година. Мисля, че някъде в интервала 1958-1962.

 21. Браво,г-н Дянков!Най-после един честен човек!
  А всички писания на журналистите показват,че те нищо не разбират от финансии.По тяхната логика излиза,че всеки би могъл да тегли пари от всяка сметка.Всъщност , те излагат Президенството.
  Статията на г-н Инджев е много хубава.Моите поздравления!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.