Първанов не е мутра? Е, много се извинявам!

Какво е Първанов, според Първанов? По лесно е да се каже какво не е според самооценката му, направена в шоуто на Слави вчера, 23 ноември.

Да прави партия? Той? Нееее, Първанов не такъв човек. Иначе, ако си промени мнението, ще ни каже. Не казва само дали няма да прави движение, блок, фронт, фондация, формация, федерация и изобщо не казва какво смята да прави, когато го налегне безработицата след края на мандата му през 2012 г. Тайна!

Той не е виновен и за предишното управление, а пък формулата му на раздаване на порциите 8: 5: 3 няма нищо общо с него и с ролята му на ментор, който наложи ДПС във властта, без изобщо това да се налага от парламентарната аритметика. Нееее, нямал нищо общо. Имал дори критично отношение към тази формула. Както и към Станишев, когото критикувал, но Станишев не му отговарял, защото се бил затворил в един кръг от съветници.

Ами Борисов, като му отговора сега, какво постига? Май същото, за което разсъждавали милиционерите, които били попитани на 4 различни езика от чужденци нещо, но не могли да отговорят, защото не знаели езици, след което мъдро заключили по адрес на чужденците : „ ха, ами те като знаят езици, какво постигнаха”?! Така че, дали ще му отговорят, ли не, Първанов си кара неговото, първановото право хоро.

Колкото до твърденията на жълтите вестници, те са до едно лъжа, защото ги пуска…Иван Косто, потвърди най-мрачните ми подозрения Първанов. Този могъщ човек Костов очевидно се е добрал до командирски позиции в медиите в широкия диапазон между регионалния в. „Струма” и руския сайт, който го изобличи като бракониер в Узбекистан ( а междувременно командва и лявоцентристкия „Сега”, който разви регионалната информация за ловния му излет край Симитли в момент, когато трябваше да обяви национален траур).

Най-сочно обаче е твърдението на Първанов, че не е мутра. Първо, Първанов забеляза, че в България има мутри, току –що. От има-няма няколко седмици ( когато , защитавайки Станишев, даде насоки да правосъдието да преследва престъпните босове, а не неговия приемник в БСП). И второ, що за термин е това „мутра” в устата на държавния глава?

Щом ще си говорим така на простонароден език, да припомня вица за Иванчо, който нарекъл Марийка „пачавра”. Учителката го накарала да се извини пред всички, като повтори три пъти „Марийка не е пачавра”. На което Иванчо (представете си интонацията!) три пъти казал: „Марийка не е пачавра? Марийка не е пачавра? Е, много се извинявам”!

Кой е мутра и кой не в българската политика не определя самият Първанов, а гражданите. Мнозина биха задали въпроса в стила на Иванчо по адрес на самия участник в развлекателното шоу, който призова вътрешния министър да гони мутрите, а не него. „Първанов не е мутра? Първанов не е мутра”? „ Е, много се извинявам”!

58 мнения за “Първанов не е мутра? Е, много се извинявам!”

 1. Доста добър коментар. Снощното “интервю” с президента пък беше много долно. Слави Трифонов явно се опитваше да реабилитира президента, задавайки му удобно въпросите. Предаването от снощи прилича по скоро на – Трифонов вие ме питайте, пък аз с усмивка и закачка ще омаловажавам “доносите”. Беше скучно и двамата в кадър изглеждаха жалки в моите очи.

 2. Не ми е ясно, защо само се сърдим на Георги Първанов, защото той е завързан Български заложник в президентството на Олигархията в България и чака народа си да го освободи.

 3. “Българският(турист) президент” в българското(чалга) шоу . Е , ами това е сцената която гледа и “масовият избирател” .
  А въпросът – какво ше прави Първанов след мандата си има един отговор. Каквото и да започне , накрая ще излезе ни повече , ни по-малко от един “троянски кон”. Защо ли ? Защото той не е типичната българска мутра , но е типичен руски резидент.

 4. Като стана въпрос за външният облик на президента се сетих за един стар виц: “Попитали радио Ереван верно ли е, че бай Тошо е католик. – Не е верно, отговорило радиото. – Като гъз е!” Но не можем да не признаем, че Гоце има добър вкус и естетически усет! Да избере “Шоуто на Слави”! Е много му отива, да!

 5. Всичко беше такъв фарс!!! И Слави отново падна толкова ниско! Бареков бледнее!!! Спомнете си преди години същият този Слави как венцеславеше Доган като най-добрия политик/когато стана въпрос за “обръчите”/! Сега веднага е откликнал на искането на президента за изява в неговото ефирно време – режисирани въпроси и репетирани отговори…. ВОНИ!!!!!

 6. Жалък,жалък Първанов.Не можах да повярвам,като го видях на диванчето на Слави Трифонов.Ето това е истински народен президент-дошъл е да се омеша с народа.Едната вечер-кандидати за попофолк зведа,другата-кандидат за любим политик на народа.Е да,ама народа не го иска този наш президент.Омръзна му неговото мрънкане,оправдаване след поредния гаф,менторско говорене и даване на акъл на тези,които не го искат.Така няма да си вдигне рейтинга/който всъщност не го и интересува,нали така каза/.Трябва да опита нещо друго.Тръпна в очакване…

 7. Гоце не е мутра! Той само помага на пернишките мутри Николов и Стойков да не ги осъдят за кражба на европейски пари в особено големи размери. А те пък му се отблагодаряват като му плащат с част от може би същите тези евро пари. Но понеже Гоце, Николов и Стойков не са мутри. Единият е Президент, а другите двама са почтени бизнесмени, които безкористно го спонсорират. Е, много се извинявам!

 8. Първанбаши верно не е мутра, а маска.
  Хрисима и полуусмихната, но от прорезите на очите блика студенина и безразличие.
  Старите книги препоръчват на хората да се пазят от подобни маски.

 9. Признавам, от сутринта очаквах този материал и благодаря, че се появи! Лично аз смятам, че т. нар. “президент на всички българи” зае позиция, която опроверга определението му като такъв. Това, според мен, е недопустимо. Признавам също, че бидейки твърде емоционална, не догледах целия разговор, а превключих на друг канал, на който вървяха новините от деня – разкритията около фонда за лечение на болни деца. Някак от само себе си ме завладя усещането, че всъщност нашия “президент на всички българи” трябваше да вземе отношение именно по този въпрос, вместо да се показва като “обикновен човек от народа, един от нас” при Слави. Нали именно той по Коледа пак ще ни призове да даряваме пари за тези дечица, нали вероятно именно авторитетът на институцията, която той представлява, би следвало да убеди, нас, разколебаните, че си струва, че има смисъл да го правим.Така би било може би нормално в една нормална страна. Не и тук. Вместо това нашият президент седеше кротко усмихнат на дивана при Слави и разсъждаваше за Иван Костов и жълтата преса, за “лъжите” на министъра на финансите, за смешно-жалките в българските условия истории около президентската банкова сметка. Опитах да не изпитам възмущение, но не се получи.

 10. Хахаха!
  Но е пестовник?! На кубик дърва.
  И природолюбител?! На кенгура в родината им.
  И страшилище за хищници?! Ех, Архари!

  Шоуто не трябва да продължи….

 11. Да той наистине не е мутра. Той е по-опасен. Той е прикрит, хитър, и в никакъв не прост, бизнесмен, който така добре си е оплел нещата и хората с които работи, че дълго ние всички ще му “сърбаме попарата”…много дълго след като си отиде. Първанов е излъскан и носи скъп одеколон с което почти прилича на градски човек.
  За съжаление, Сиришник е дълбоко вкоренен в неговия манталитет и селското му мислене е опасно и вредно се само за България сега, но и за България в бъдеще време.

 12. Не виждам нищо лошо в това Първанов да опитва да си подобри рейтинга с телевизионни изяви в траги-комичен стил. Не ме учудва и абсурдната клевета по адрес на Иван Костов – както Първанов, така и Слави Трифонов имат основания да го недолюбват.

  Господин Инджев, на моменти коментарите Ви са излишно жлъчни. Първанов каза, че няма да се върне в БСП и няма да прави партия. Точка. Дали това е поредната му откровена лъжа, ще разберем най-късно след две-три години.

 13. С Вашите статии,които сигурно четат и вътрешният и външният министър,съотечествениците ни
  искат справедливост и само свършена работа,без по-нататъшно тромаво забавяне,главно на основата на професионализма.
  Знаят го и Цветан Цветанов, Румяна Желева,ако щете и Й.Фандъкова-за Дарина да не говорим!
  Коледа не е далеч и ако битанското
  и белгийско тихо начало освети твърдо и неотклонно,желания
  път за някогашна културна
  и консервативна България,чийто измъчен народ,посреща достойно и непредвзето – около,преди и след Коледа?- президента на САЩ,БТВ бих искал да вярвам,ще възстанови една справедливост.
  При следващия такъв шедьовър коментара ще бъде на английски и с име,което знаят където трябва!

 14. Долу тъпунгера от Сирищник!

  Вън продажника на българските интереси!

  Шут за агента на мрачната ДС!

  И анатема!

 15. Моят коментар на шоуто „Гоце при Слави“ се изчерпва с името на едно провалено шоу в една телевизия (с водещ Дони, когото уважавам за чувството му за хумор и самоирония, които, апропо, напълно отсъстват при гореспоменатите двама), а именно:

  ДОЛЕН МРЪСЕН ЛЪЖЕЦ!

 16. Те повечето хора май Борисов припознават като мутра, което аз собствено не го намирам за простонародно определение, то си носи съответните конотации, което по-отдавна беше “борец”. Но все пак е интересно, че Първанов е намерил за нужно да се определи като не-мутра.

 17. За мен Гоце е нещо срамно и позорно. Това изчерпва всичко. С епитети няма да си служа, макар че лицето Гоце ги заслужава. Епитетите биха били от порядъка на човешката “долница”.
  Снощи, докато го гледах, изпитвах гняв, възмущение и желание да ругая.

 18. То е ясно какво ще прави – институт. 😀 Както всички останали другари по села и градове. Маруца Л. (евродепутат от Бургас) от монтанските села е светъл пример.

 19. Г-н Инджев, критикити Ви напоследък са все към президента. На мен също не ми е много симпатичен, но поне има по-богат речник от думи, за разлика от хора на подобен, че и по-висок държавен пост. Явно имате лична неприязън към него, но не виждам защо занимавате иначе интелигентната аудитория с личност, от която в държавата почти нищо не зависи. Интересно е също да се отбележи, че липсва критика към хората, от които зависи почти всичко в момента. Това тенденциозно ли е, или просто чета между редовете.

 20. Аз пък не го гледах. Как да го гледам, като нямам нерви да търпя мрънкането му и ЛИЦЕМЕРИЕТО му. Достатъчен беше факта, че е ппри другия лицемер и продажник Слави. Точка. Не бих си губила нито времето, нито нервите за Гоце. Фактът, че Гоце е Гоце ми е напълно достатъчен, за да го презря завинаги.

 21. Президентът Георги Първанов е жалък, мърляв символ на смачканите, обезличени ДС-каторжници на реалния социализъм, които белязаха с толкова провинциална посредственост, но и алчност, осакатеният ни преход към Свободата, Върховенството на закона и Пазарната икономика.

 22. След 16 коментара,всестранно обрисуващи политическия турист,историка мутрафон,авджията коцкар,икономиста Андрешко,не намирам за нужно да цапам българския език с мнение по адрес сирищенското козле.Но доволен съм,ако не е излъгал пак,че няма да се върне в БСп.Така ще се оформят 3 компартии/с Дончевата/ и всяка ще вземе по 1.5 % на изборите,както “земеделските”партии.А това реално е много добре за бълг.общество.

 23. Гоце бил втори след Бойко Борисов с най-голям процент на обществена подкрепа!!!…Е,това вече съвсем ме обърка!!!…Хората се присмиват на всяка негова дума,болно им е да гледат как един безпомощен човечец от типа ”селски” трябва още две години да заема пост,който за неговото интелектуално ниво беше и си е НЕПОСИЛНА ЗАДАЧА!!!- накратко БУДИ СЪЖАЛЕНИЕ И СРАМ…За каква подкрепа иде реч тогава???…

 24. Какво да говорим?! Станалото просто само си говори. Не можех да повярвам. За Слави е ясно-той не може да се надскочи, колкото и горкия да го иска. Но Гоце…да падне толкова ниско, нямам думи! А би трябвало да се радвам, но някак си ми е тъжно. За мене самият, за глупавата ми съвест, за наивността ми на времето, когато реших да остана в България, да съм патриот /каква смешна дума, нали/, за глупостта да мислиш, че гласувайки, нещо променяш…Не! Колелото се върти и никой не може да го спре. Вече не. Май и в световен мащаб… Криза на ценностите.

 25. Още снощи си помислих, че тази статия ще я има, но се надявах да е още по-критикуваща и към двамата. Погледах само малко от предаването, защото всичко изглеждаше като репетирано. На Слави сякаш въпросите бяха предоставени от PR агентите на Гоце, а не от сценаристите, които обикновено са доста критикуващи.

 26. Nai loshoto e che Pyrvanov sam si viarva che e velik, za smetka na Bulgaria… imam informacia che chete tozi blog i shte mu kaja che normalno e chovek ako ne si vyrshi rabotata, po dobre e da napusne, v tova niama nishto losho, sluchva se vseki den, navsiakyde po sveta.

 27. Ако на Борисов,като на баща му причернее,за да го отпери на някого,
  заради дъщеря си – както виждате било тук или с “великия”грях в /при “татко” Бил!!/Америка – ставаме безкрейно равни с онзи народ,…и по-честни,по-човещки,тъй като са на сърцето ни,отколкото жалката гавра …с държавността при шоумен!!!!

 28. Благо : Занимава ни, защото от него трябва да зависи малко, но зависи твърде много….

 29. Иво, вярно е че и Обама беше в шоуто на Летерман, но мисля ще се съгласиш, че разликата между Летерман и Слави Трифонов е огромна. Да не говорим пък за разликата между президентите. В разговора изобщо не стана дума за политика (ако изключим здравната реформа, която между другото не променяна от 1965 г.) Казано по друг начин: “Видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак.”

 30. Nesavar6enstvo v konstituzionniq tekst,ste4enie na obstoqtelstvata ili li4na zasluga na g-n G Parvanov e obstoqtelstvoto,4e negovi biv6i savetnizi,v momenta sa :glaven prokuror/g-n Vel4ev/,predsedatel na VKS /g-n Gruev/,predsedatel na Konst.Sad/g-n
  Tan4ev/?Za6to “sozialniqt prezident”,tolkova razto4itelno i
  momentalno reagira6t na vsqka “zaka4ka”,guzno mal4i po takiva temi kato nedostiga6tite lekarstva za onkobolnite,za “spestenite”i varnati v darjavniq büdjet sredstva za le4enie na bolni deza,za pagubnata demografska politika u nas i t.n.?

 31. за комуниста няма невъзможно!Не човек,а желязо!И още много други такива цитати (техни си)човек може да си спомни от онова страшно време,което не е отминало (като радиацията в ЧЕРНОбъйл!!!

 32. G-n Indjev,molq zamenete “obstoqtelstvoto” s “fakta” za izbqgvane na nevolno dopusnatoto povtorenie “obstoqtelstvata – obstoqtelstvo”.

 33. Единственият шанс на “Гоце” Първанов е да направи партия на
  гордеещите се ченгета и доносници.
  Бая сила ще станат.
  ДПС ще се слеят с тях,
  БСП ще изчезне.
  Започвам наистина да се страхувам,
  тея ще са милиони (мъже, жени, народ,ще строят завод за….)

 34. Шоуто не трябва да продължи…
  Много добре казано – подкрепям…

 35. Tova e zhurnalistika! Bravo, Ivo! A GOZE?… SRAM me e, che Prezident na Bulgaria e GOZE… GOZEpodobni sa na vsichki niva na upravlenie v tazi izmuchena strana.
  Dokoga?

 36. Първанов е пРезидент?
  Първанов е пРезидент?
  Е, много се извинявам – само Резидент!

 37. Такива комици трабва да се гледат без звук, защото е ясно какво ще говорят. Неистини. Бойко трябваше да пусне сифона и да отмие Първана.

 38. Не ми е ясно, защо само се сърдим на Георги Първанов, защото той е завързан Български заложник в президентството на Олигархията в България и чака народа си да го освободи.

  Коментар от: Българския орел . | ноември 24, 2009, 12:50
  ……………………………..

  Щях да разбера грижата ти за въпросния, ако беше наистина завързан, а не служител, който си позволява да живее разгулно на гърба на българския данъкоплатец.

  На фона на бедстващите пенсионери това е НЕМОРАЛНО!

 39. всичко, което казва и прави Първанов, че и дължавата като цяло, Е ПОЛЕЗНО.
  Защото в един момент на природонаселението ще му уври главата и ще разбере, че едно развито гражданско общество НЕ СЕ НУЖДАЕ от държавата като институция.
  Спомнете си какво е мечтаел Левски, как е развил мечтата му Ботев.
  И узнайте един интересен факт: Уставът на БРЦК, черновата на този устав (програма всъщност) е била написана от… кой мислите?
  Михаил БАКУНИН.
  Технологичното и комуникационно ниво на човечеството вече е направо ПРЕЗРЯЛО за съществуване на строй, от названието на който на мнозина им потрепват псевдоподийките. Става дума за БЕЗВЛАСТИЕ – или АНАРХИЯ.
  Нещо, което никак не ни е чуждо – спомнете си народните училища, читалищата, кооперативното движение.
  Спомнете си, че самоорганизирано гражданско общество успешно е функционирало в Украйна през 20-те и в Испания през 30-те. Общество без хамута на държавата, без паразитни институции.
  Така че, нека държавни “мъже” и институции продължават да дискредитират себе си.
  Един ден критична маса от народа ще прозрее – и просто ще игнорира всички самодоволни дейци от сорта на първановци и станишевци.
  Няма смисъл да плачем за последици, след като не помисляме за корена на проблемите. А той е в догмата, че без президенти, премиери, инистри, ведомства, бюджети и данъци (които НЕ СЕ ХАРЧАТ в НАШ интерес) НЕ МОЖЕЛО.
  Може, и още как. Всякакъв напредък е следствие на свободна инициатива, свободно договаряне, липса на принуда… и противодействие.
  А с какво противодействаме на паразитите, които се държат като овчари на тъпо стадо?

 40. Специално за Николай Телалов и за Севдалин Панев с уважение:
  Бакунин очевидно ще да е минал и през Толстой от Стефан Цвайг и самата Толстоева философия на историята,а ако не-за ужас на другарите!!! Раковски с призивите до френския император,не ще да е е бил удобен за един “друг кошер” от Калоян и Борис I, насетне!!!с призива му към просветна Франция, да не бяга като гламава от християнска България,което е било разбираемо и оправдано за хунския гнав на Крум и Омуртаг,но не и
  за този на Тервел!…от който си патим и до днес или следващия “Първанов!”
  Тогава не Симеон Велики,а тихият Петър,щеше да е по-удобен за една баронеса като външен министър на ЕС!!
  А,ако е за един Летерман,
  въпросът не опира до селския нужник,а до гнева и шегите на римските богове,и още Цезар и казвал,че предпочита …..
  -ако не може да помогне на техните избранници,поне да не им пречи!!!
  Триумвиратите могат да бъдат и няколко по ред,но сред консулите,истинската История,преди аборти или АБОРДАЖИ,помни и познава само един ПЪРВИ като шанс!
  Но си е негова работа,дали ще се издигне до нейните невероятни предизвикателства?

 41. И така – на зададените от Президента отговори Слави даде изчерпателни въпроси. Всички се питат: Защо?

 42. След като импийчмънтът у нас се превърна в запичмънт, изтраяхме и това…

 43. Уляна Ушева: “И така – на зададените от Президента отговори Слави даде изчерпателни въпроси. Всички се питат: Защо? ”

  Уникално добро и кратко описание….

 44. Тъжнто е, че Първанов два пъти “печели” президентските избори “благодарение” на Иван Костов! Това най-много ме ядосва!
  Всичко друго е следствие на това…

 45. Интервюто беше ужасно. Пълно безсилие. Добрата новина е, че шансовете му да продължи да влияе в политиката вероятно са надценени. Разбира се, ако Борисов успее. Ако не, не ми се иска да мисля, всичко е възможно.

  Моят цитат е:

  “Има начини да се влияе и през структурите на гражданското общество.”

 46. Добре е,че в този сайт не посмяват да нахлуят фанатизирани червени кхмери.Но мисля си,че трагикомичния Резидент допринася голяма полза за отваряне очите най-вече на младите.Налага ми се често да контактувам с тях и с приятно удивление констатирам изключително масовата неприязън към него,която проявяват.А младите,като кажат за някой-БОКЛУК и 20 год. никой не може да промени мнението им.А да се разчита само на подкрепа от живите старци е кауза пердута.

 47. Та като направи и интервю с кметицата на Перник, Слави си казал: “Абе, аз иначе съм по-висок, ама тези вечери какво ми става?”

 48. Венерическите бактерии са единствената култура, която някои президенти имат.

 49. дали може да се направи одит на президенството , колко са платили на дългото момче за тази пледоария на държавния глава .

 50. ГЕНЕТИКА… Българите не разбраха, че от овчар не става професор( според един журналист)и от селяндурин с кенеф на двора – водач на нация(според мен). Ще си живеем още дълго с тази национална драма, за голямо съжаление.

 51. СТАНАЛОТО, СТАНАЛО.
  ТОВА ЗАСЛУЖАВАМЕ, ТОВА ПОЛУЧАВАМЕ.

  КОМЕНТАРИ МНОГО, НО НЕ ПРОЧЕТОХ ОТГОВОР НА ТАКЪВ ВЪПРОС :
  ЗАЩО И КАКВО ПРАВЕШЕ ГОЦЕ В ШОУТО НА ДЪЛГИЯ ?

  АКО НЯКОЙ УСПЕЕ ДА ОТГОВОРИ САМО С ЕДНО / МАКАР И ПО-ДЪЛГО ИЗРЕЧЕНИЕ/, ЩЕ БЪДА МНОГО БЛАГОДАРЕН.
  НО НЕКА БЪДЕ В НАИСТИНА СЕРИОЗЕН ДУХ.

 52. До Андрешко. Как какво, как зашо?Мъчи се да си подобри образа. Прави го в предаването на Слави защото се гледа от много хора.

 53. както винаги твърдя,ККБ е несериозна страна. Президент на страна,да дойде в студиото на една частна телевизия и да седи на мястото,където седят всевъзможни поклвареняци. Не,не ,не става от кочината нищо не става. И няма ли съветници този комунист да му кажат,абе др. първанов ,ама къде отивате,какво студио,какъв Слави,Вашето ниво е много над тези атрибути,не се излагайте,не е за Вас това място. При комунистическите диктатори това не можеше да стане. ТВ-екипа отиваше при Предса. на Държ съвет. А тук,Президента отива в една полуцинична телевизия.

 54. Не Андрешко, няма да получиш отговор на въпроса си,в ККБ на нормални въпроси няма отговори. Само закриване на страната,търябва да се направи нещо,повече от сигурно е,че българи не могат да управляваят България-да викат царе,графове,руснаци,турци,американци,англичани,ескимоси,индианци и каквито и да са,само не български г…на. Резил от всякъде.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.