Бил ли е Пакистан част от България, все пак?

Пакистан е бил част от България преди 1947 година, обявил участник в британско телевизионно състезание. Това е само един от най-смешните отговори, събрани в нова книга с големите гафове във Великобритания, предаде БТА.

Сериозно ли е смешно? Може би, но само за невежите британци, които не гледат български патриотични предавания, за които БТА не предава- ако не за друго, то поради очевидния факт, че те не са никаква новина.

В българските патриотични предавания се води благо и родно, почти благородно, но съвсем социалистическо състезание по избиване на съвременните ни комплекси чрез древното ни предполагаемо величие. И точно това, което е днес Пакистан и Афганистан, Тибет, Хиндокуш, Памир, е територията, изворът на този изблик, според който ние сме изумително древни и основополагащи, с корени в онези далечни земи.

Чудесно е, задължително е да търсим отговора на въпроса „ кои сме ние и откъде идваме”. Но комплексарският начин, по който го правим, лекотата , с която се обявяваме за родоначалници на човешката цивилизация, е истинската смешка, която произвеждаме. А британецът, без да иска, се е включил в тази майтап, защо е …познал.

Да, според доста предавания и предания ( знам, знам, пак се оказвам предател с моите съмнения), издигнати в ранг на научни доказателства, ние, съвременните българи, наистина произхождаме нейде от там, от Пакистан, доста отпреди 1947 година.

21 мнения за “Бил ли е Пакистан част от България, все пак?”

 1. Bil li e Pakistan chast ot Bulgaria ili Bulgaria chast ot Pakistan – tova da go bistriat korifeite-rodoluibci. Az samo si spomniam, che sled kato cial sviat vidia kak se strelia po Benazir Bhuto, niakakav shef ot pakistanskite (ili balgarskite) slujbi za sigurnost obiasniavashe, tia kato se navela, si udarila glavata v kolata i tova bila prichinata za smartta. Stoto te teroristite ne streliali po jeni i deca…Napravo si pomislih, che tozi v svobodnoto si vreme pishe po balgarskite vestnici ili pak e vsashtnost niakakav savetnik na Goce, koito raboti pod prikritie za da tarsi novi lovni poleta za shefa si. I nakraia, kogato sinat na Bhuto nasledi maika si kato lider na partiata i, savsem se obarkah… A kakvo ostava za niakakav nevej britanec, pak i celenasochenata rabota na Goce i kompania, kato se kazva Bulgaria da se asocira neshto, zavarshvashto na …stan, iavno dava veche resultat.

 2. Без да правя някакво откритие ,но внушение за ;-”уникалност”,неповторимост” на нацията е имало при Хитлер .-Та той и неговите пропагандатори със съчувстие и патос са излизали пред народа си za ДА МУ СЪЧУВСТВАТ за ”великата му история ,интелект ”и пр…ПРОЧУВСТВЕНИ ВОДЕЩИ-СЪСТРАДАВАЩИ НИ за нашето нещастие,”неоценен уникален интелект ” и ”парапсихо-и др. способности” на ”уникалните български мозъци”… -СМЕ ГИ ГЛЕДАЛИ И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА СИ ГИ ГЛЕДАМЕ И У НАС ПО НЯКОИ ТЕЛЕВИЗИИ-особено по една-”най-българската и интелектуалната”.-То не са алкохолни сълзи ,то не е патос у водещите-абсолютна психотроника,/обаче не съвсем чисто онази надциската/ ,то Такива мегаломански научно-политически теории се вихрят,че направо задминават парафренната шизофрения-/безкрайно мъдруване и философстване/…А това не било случайно и му се викало руско-съветска психотроника вкарана във всяка сфера у нас…И после се чудим що всичко ни е шизофренно.-А то просто било научно…И главен материал за тази КГБ-наука били наши родни алкохолици склеротици и шизофреници–Бол.-Вече няма идеология -та си ги набавят по психо-профил,”клубове по интереси” и т.н.-за всекиго по нещо. И всички тези тв-водещи,”интелектуалци” вярват в раздвоението на личността си като си ги плещят едни ,но си имат собствени предавания …А ние се чудим-откъде се взеха толкова много психове по ТВ-тата.Е-вчера и Гоце си вярваше и изглеждаше един такъв- н о р м а л е н !-Риска да забележиш някаква съвсем не случайност и организираност в тази шизофрения от Североизток -веднага те маргинализира повече и от най-голямата откачалка в неизбежната си генерализация на фактите.-Що се отнася до някаква разлика с Пакистан-то Первез Мушараф е със сигурност е малко по про-западно ориентиран и по-малко шизофренно раздвоен от наш Гоце,макар че там си имат действително етнически проблем отдавна и проблема им е деиствителен.-

 3. PS-Много ме разсмя заглавието-напълно актуално е !!…Можем да направим форумен научен колектив по него.-Напълно в модните тенденции e.

 4. Работя с неколко пакистанци и откривам постойанно общи думи.
  И нещо друго-наскоро некаде прочетох нещо с заглавие “деца раждат деца”И тук вазникна в мен въпроса за интеграциата – въпрос който е проблем за много страни.И непрекъснато си задавам въпроса има ли решение на въпроса.Особено когато 90% от дадена популациа не желае да се интегрира и в същото време числеността и бързо нараства?

 5. Еее,г-н Инджов,напипваш болната тема на “великият историк” Божидар Димитров.Той само още не е доказъл “с факти и документи”,че и Адам е българин.Той има родословното дърво на всеки жив и умрял македонец,при Т.Живков-на всички живи и умрели турци.Нищо,че сега малко замята Аспаруховата държава с + – 200год и територията на азиатските българи с радиус + – 10хил.км.Даже покрай него ще взема да повярвам в прераждането,защото той явно е бил дясна ръка на Господа.

 6. Американците и македонците са пред нас. Не знам дали избиват комплекси. Но се смятат за велики и си вярват. А ние се самобичуваме постоянно и затова комплексарщината май е черта от характерите ни.
  Ако си в Щатите и решиш да направиш собствен телевизионен канал, приятелите ти ще те подкрепят – “ще успеш”, “има нужда точно от такъв канал”, “страхотно си го измислил”….
  В България, ако споделиш това, реакциите са от рода на “за какво ти е това – има толкова много телевизии”, “невъзможно е да вземеш лиценз”, “ще те смачкат”…
  Нашата комплексарщина избива в тарикатщина По броя на тарикатите на глава от населението предполагам сме на първо място. А по тарикатлък в главите на населението сигурно сме на първо място.

 7. Гларус х10!!!
  Всъщност Б. Димитров и останалите псевдопатриотари, багатури, боили и хачатуряни сами се оборват! Ако действително ние сме толкова стара цивилизация и сме построили пирамидите, а християнството – е-хе-е-е – Христос още не се е родил…, то ние сме една цивилизация, която е минала пика си! И вече сме по нанадолнището.
  Важно е, разбира се да имаш славно минало, но е важно и какво си сега!
  А не да избиваш комплекси с величието на предците си, всъщност паразитирайки върху тяхната слава!

 8. Не знам за Пакистан но доста си приличаме людете от Афганистан и Иран. (Каква ирония – най-проблемните зони)

  Доста повече отколкото с някои монголоидни народи с които искаше комунистически дирижираната история да ни изкара роднини поради Кремълски съображения.

 9. Понякога съзирам себе си като бащата от “Кози рог” с разликата,че камъните, ни ги бутам нагоре,а хвърлям надолу в дерето …и преставам,да се чудя,защо Бисмарк,не щял
  да чуе за “онова племе от конекраци по Долния Дунав:
  ебливи,крадливи и завистливи!!!
  Какво друго,освен да си го мерим за “утешение” поне италиански премиери!!!сред които нашият,направо ще е лорд!!!
  То и тарикатлъка ни един,
  соц.милиционерски,досущ като английския,.. “учителью с любви!”

 10. В същия материал на БТА е написано:
  “Безспорен фаворит обаче е отговорът на въпроса кое е малкото име на Хитлер – състезател убедено заявява, че името е Хайл.” :)))
  Чудя се кога ли ще излезе и тук подобна книга “Българите “знаят”…
  Защото в последно време май не отстъпваме на британците в “познанията” за света, а и за родната си страна и език. Дори сред коментарите тук има пример за това – Iskar

 11. Историята е странно нещо. Не виждам нищо трагично в това, човек да търси корените си. А колкото до изпитваната гордост от историята си, това е нещо необяснимо, но съществува. Ако човек проследи родословното си дърво, колкото по-назад във времето може да се върне, толкова егото му хвърчи нагоре. Еле пък ако му изкочи някоя известна личност в родословието , ще се спука от надуване. И интересното е, че историята някак си идеализира миналото. Може да се окаже например, че пра-пра-дядото е бил най- големият разбойник на времето си, но наследниците му въпреки всичко, ще се гордеят с пра-пра дядо си. Така че, може би нещата са на подсъзнателно ниво и колкото и да се опитваме да ги тушираме и да твърдим, че историята ни няма нкакво значение за настоящето, мисля, че не е така. Когато няма на какво да се опре, човек се опира на историята си и горко му, ако я няма под ръка.

 12. Няма никакъв смисъл да се обсъжда от къде сме и от къде идваме. Ако се върнем достатъчно назад ще видим, че всички хора идваме от едно място 🙂 Какво значение има кой е по – по – най… Само суета.

 13. Вий са ибавате с Пакистан и с Божо (и съвсем правилно, бай зе вей), ама в Република Македония има хора, които съвсем сериозно твърдят, че името Пакистан иде от някаква ала-бала на александровата фаланга – когато стигнала до днешен Пакистан.
  Не помня детайлите на глупостите – дали Ацо удрил копието и казал Пак и стан (лагер) или Пак стани или Пак ке стане – губят ми се овие историчарски разкрития.
  За хунзите вероятно обаче сте чували – пакистанско племе, което уж било наследник на част от фалангата, решила да остане по ония земи.
  Даже и емира им преди немного време беше посрещнат в Скопие на държавно равнище.

  Горното е само за сведение и по никакъв начин не оправдава местните хуно-алано-прочие-хунзи.

 14. Осветлявам ви по въпроса. Не е гаф твърдението на англичанина. Ето защо:
  Ако Перник е част от България, значи и Пакистан е тоже част от България.
  Може да направите справка при катаджиите от Владайското дефиле. Така ни наричат те – пакистанци, което е видно от регистрационните табели на нашите автомобили, пък макар и Голф-2.
  Предстои тезата да бъде научно доказана от великите историци Божидар Димитров и Георги Първанов-Гоце.

 15. Господин Инджев,моля да сезирате прокуратурата,затова че българският премиер е набил някакво момче приятел на дъщеря му.Ако го е набил трябва да бъде съден,ако не значи е лъжец.Фукльо.

 16. За Пакистан не знам. Но в музея на Шанхай видях в една от залите изложба на носии. Не е за вярване, но носиите на хората, живеещи в северните провинции на Китай, потресаващо напомняха на българските шевици и мотиви. Както и килимите. Така че, знае ли се?

 17. До Астор (ноември 25, 2009, 3:31): Драги Астор, Божидар Димитров не може да докаже, че Адам е бил българин понеже е всеизвестно, че Адам е бил руснак.

 18. Михайлов,

  На мутринска държава с мутри – вратове и мутри – бели якички – им трябва тупаник.

  Всички мутри си заслужават примиера.

  Обществото се пречиства само с катарзис.

  В ОЧАКВАНЕ НА КАТАРЗИСА.

 19. Много труден въпрос, особено за патриоти.
  Аз също се питам, Столипиново част от България ли е? Или – на кой град в Индия ми напомня Факултета?
  Има и по-сложни въпроси. Например: България, част от Европа ли е? И – защо бихме път от Хиндокуш до Витоша, като резултатът е същия?

 20. До Мечтател-да,верно,че Адам беше руснак.Но не вярвам Божо Димитров да посърне от това.Той си знае,че руснаците са първи във всичко и ще докаже документирано,че ЕВА е наше девойче/от магистралата/.И от там се е зародила многовековната братска дружба.

 21. 🙂
  Китай.
  Бр, ако дедо ти е бил килим а баба ти шевица или мотив, да!
  Надеам се са били хора се пак.
  Никва прилика не виждам аз с китайците.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.