Конфликт на интереси повдига интересен и конфликтен въпрос за Борисов и фамилията Живкови

Жени Живкова е получила държавни поръчки за почти 4 млн. лв. за конфекция, произведена от нейната фирма, пише в. „ Монитор” , цитирайки официална информация, с която разполага Агенцията по обществените поръчки.

Сред клиентите на внучката на Тодор Живков е бил правителственият Авиоотряд 28, обличан само от „Жени стил” по времето на управлението на тройната коалиция . Ръководството на летище “София” е добавило към сметките й повече от 1 млн. лв. за облекло.

Бившият шеф на Пътния фонд Веселин Георгиев ( прочул се като „Батко” именно заради конфликт на интереси с участието на фирми на брат му), заплатил за такива цели повече от четвърт милион лева. Жени Живкова е снабдявала държавните ведомства с лекарски престилки, специални гащеризони от док и водозащитни шуби за Националната компания “Железопътна инфраструктура”.

За ушиването на тоги за магистратите от микрофибър Живкова, която по това време беше член на Висшия съвет на БСП, е получила почти 760 хил. лв. с ДДС.

Не знам кой стои зад тази публикация в „Монитор”, собственост на медийната групировка , свързвана с Ирен Кръстева и сина й Дилян Пеевски. Но ако е вярно, че те са близки до Доган, но напоследък това не им пречи да демонстрират в своите медии подкрепа за Бойко Борисов, тази комбинация оформя ароматен „тюрлю гювеч” от интереси.

Колегата Стойко Тонев, изгонен от в. „ Експрес”( също част от въпросната медийна империя), написа наскоро, че в придобитите от Кръстева – Пеевски вестници не се допуска лоша дума за премиера. А за близките на премиера?

Ето че в „Монитор” се появява публикация за тежък конфликт на интереси не просто със социалистически адрес ( което в контекста на линията на ГЕРБ не е изненада), а именно при такава емблематична за партията фигура, като Жени Живкова.

Да припомням ли отношението към Тодор Живков на Бойко Борисов, като негов охранител и дори ученик ( по собствените му думи е научил много от Тато)?

Така че ще бъде интересно да чуем има ли развитие по този въпрос от страна на самия г-н Борисов.

11 мнения за “Конфликт на интереси повдига интересен и конфликтен въпрос за Борисов и фамилията Живкови”

 1. The best designer ever!!!
  Въпросът е защо Монитор не са чели регистъра за обществените поръчки преди 3 месеца, когато той пак си беше публичен, но хайде холан…

 2. Струва ми се, че всички тези поръчки са от времето преди Бойко Борисов да стане министър-председател. По-скоро е покана да се разручкат и тези сделки. Инереси всякакви.Ама държавните поръчки с най-сладки. В целия свят.

 3. Сещам се за още един конфликт (не на интереси). Състои се в необяснимото за мен противоречие между лекотата с която въпросната Жени печели всякакви поръчки и творческото и безсилие. Статията ми припомни тягастното въздействие, което предизвикаха у мен косюмите на нашите олимпиици, дефилиращи в Пекин и Солт Лейк сити. Префърцунени, натруфени, направени без грам свежа идея и дизайнерско вдъхновение…скука

 4. А помните ли как 1989г се зло-Радвхме?!-,че внучката на Тато плетяла пуловери и си вярвахме,че едва свързва вече двата края?!-А дизайна на джемпърчетата и рокличките са и в стил комсомолска секретарка.

 5. PS- V kliuki.net-пишеше,че му внучката на тато и ББ имало емоционални искри ,докато охранявал дядо и…Дано със следващите държавни поръчки го опровергае!?

 6. Доста коварен е този Доган, доста! Успя да отстрани БСП от власт! А сега…!

 7. Чудех се къде изчезна предприятието “Интендантско обслужване”. То шиеше униформите на армията, флота, митниците, . . . После, незнайно защо стана неефективно?!!! закриха ли го?! А то, ето как възкръснало 😉

 8. Това е някакъв абсурд!
  Пълно разминаване този път. Нарича се обвиняване във всички земни грехове.

  “Ето че в „Монитор” се появява публикация за тежък конфликт на интереси не просто със социалистически адрес ( което в контекста на линията на ГЕРБ не е изненада), а именно при такава емблематична за партията фигура, като Жени Живкова.
  Да припомням ли отношението към Тодор Живков на Бойко Борисов, като негов охранител и дори ученик ( по собствените му думи е научил много от Тато)?
  Така че ще бъде интересно да чуем има ли развитие по този въпрос от страна на самия г-н Борисов.”

  Какво му е интересното? Джумбуш, а?

  Трябва да се търси сметка на тройната коалиция! Те са били управляващи по време на тези безобразия.
  Бойко може още да е влюбен в Живков – това не променя нещата в тази малка историйка, чиято движеща сила се нарича “конфликт на интереси”.

  Бедната Жени! Онзи ден дала в “E-bay” чифт кърпени чорапи на дядо/татко си и взела 760€. Осъдена да печели…

 9. QWE-в невидение съм относно интенданството…но със сигурност тепърва ще има да възкръсва и под още някакви си полизалентни форми.С поздрав!

 10. Извинявам се-поливалентни форми.-Явно са всестранни тези шивачи от интенданството и не се майтапят.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.