Благодаря на 444 души

Днес, 27 ноември 2009 г., спря излъчването на телевизия RE: TV.

Информация за този факт, както и за самата телевизия, всеки, който чете този текст, със сигурност вече има , или може да намери.

Използвам обаче случая за „нещо лично”. Искам да благодаря на всички 444 души,които, при цялата неразгласеност, бойкот, маргинализиране на информацията, все пак се подписаха под следния призив на граждани:

П Е Т И Ц И Я

Гражданско предложение за телевизионно предаване на журналиста Иво Инджев

От: Свободни граждани за свобода на словото

Линк на петицията: http://bgpetition.com/ivo-na-ekran/index.html

Понеже обосноваването на авторите на петицията е твърде ласкателно като оценка за мен, ще спестя преразказа на аргументите, с които ме номинират (по твърде необичаен начин, чрез гражданска инициатива) за телевизионен водещ в конкретна телевизия, RE:TV.

Не съм си позволявал да коментирам, дори да намекна за съществуването на тази петиция в интернет. Нито в някаква своя медийна изява, още по-малко в собствения си блог, който иначе се радва на хиляди читатели и посетители дневно и вероятно можеше да послужи за набиране на „фенове” в още по-впечатляващи параметри.

Да „агитирам за себе си” ми се вижда грозно.

Ще бъде обаче некрасиво също, ако не изразя своята признателност на всеки един от тези подписали се под петицията цели 444 души- на всеки един от ВАС.

Сега вече, когато моите думи няма как да бъдат заподозрени като подмазвачество, мога да си го позволя.

По стар тракийски обичай, според който на погребение тракийците са били весели, нека ми бъде позволено да се пошегувам ( макар да си представям драмата на колегите, които остават без работа, имам известна представа).

Надявам се, че моето номиниране в една друга петиция ( класация, посветена на дейност в полза на хората -също смятам за грозно номинираните да агитират за себе си и да се бутат с лакти за първото място) , но на Българския хелзинкски комитет ( БХК), няма да се отрази толкова смъртоносно на организацията, към която гласуващи за мен добри хора се обръщат с препоръка…

50 мнения за “Благодаря на 444 души”

 1. Аз гласувах в класацията на Българския хелзинкски комитет(БХК)и съм спокоен за неговото бъдеше.Успех Иво!

 2. Иво, знаеш моето мнение ще го кажа и тук: Ако “ръководителите” на Re:tv бяха обърнали достатъчно сериозно внимание на тази петиция /тогава нямаше как да я подпиша, защото работех все още в тази Тв/ съм сигурна, че нещата можеха да се развият по-благоприятно за тях. Ако наистина най-големият им проблем е бил рекламният пазар. Иначе слухове всакякви.
  То не е само до пари,…иска се и акъл.
  Аз лично смятам, че, дори за краткото си съществуване, Re:tv загуби от това, че не успя да те направи едно от лицата си …
  Както и да е.
  Вече няма Re:tv, но ето на….продължаваме да си те имаме теб, Иво. Въпреки, а не заради…
  Поздрави!
  И,ако ми позволиш, от тук, само да припомня, че гласуването за “Човек на годината ” на БХК е до 30-ти ноември.
  Т.е. – имаме само два дни за да подкрепим своя избраник.
  Знаете, че моят избор за “титлата”, тази година, е Иво Инджев.А подкрепата за него можем да направим тук:
  http://humanoftheyear.org/?p=530

 3. Аз лично оттук разбирам за спирането на РЕ-тв. Много жалко! Нима всичко що-годе смислено и истинско у нас трябва да умре и загине, та да проддължава да цъфти и да процъфтява само фалшивото, тъпото, отвратителното?!

 4. Искрено се радвам на мажорния тон на Иво по повод закриването на ТV и невъзможността да заработи там. В най-скоро време и други ще ги последват, защото нещата вървят на оправяне и просто няма да има нужда от критични пера и думички. Според м-р Дянков средното образование, благодарение на усиилията на г-жа Фъндъкова, вече е заслужило отлична оценка, край на дебата! Но тъй като 50 % от завършилите “среднисти” били неграмотни (вж. други критикари), ще трябва да си отпаднем я пълния член, я потъмняващите гласни… Такива като Дянков, които имали още от деца слабост към научното изследване, заминавали навън, защото тука, с нашето богато финансирано и обгрижено “висше” не ставало. И като се доразвият – връщат се да ги видим какво са научили (за справка вж. “юпита”, вж. манталитета и на тойзи министер!). Така че, Иво, търсете си нова работа, скоро ще сме напълно оправени и май ще си стоите с пръст в устата!

 5. Аз се подписвам за това предложение,плюс стотиците хиляди съветски генерали,офицери и войници,които дръзнаха да застанат на страната на Вермахта(по неизбежност,по липса на друга страна)през 1942-45г.,ю ,срещу Сталин и неговите орди,разбира се, от името на тяхната памет . Напред,срещу комунистическите зверове,да ги набутаме в кладенците и пещерите,но да са живи,за да видят,добре ли се живее в затворено пространство.

 6. Господин Инджев, какво стана с аферата “Филатов”, за която ни алармирахте преди няколко дни? Предполагам, че част от тези 444 са хората, които публикуваха резултати от търсенето на господина чрез ІР- адрес, щяха да сигнализират “органите” и т.н. Тази гад май Ви имаше за олигофрен? Грешка, трябва да се поправя,като прочетох последното и виждам, че не става ясно кои са олигофрените, той, Вие или някои от онези 444?

 7. Das ist eine traurige Nachricht für alle in Deutschland lebenden Landsleute!
  Re:Tv , беше опит за де-чалгаризация на мисленето у нас.
  Краткото присъствие на тази прекрасна ТВ ,на медийния пазар показва колко трудно е съществуването на стойностните проекти в страната на “богатите простаци и бедните интелигенти” Благодарим ви ,че ви имаше и дано ви видим някой ден отново !!!

 8. Към Стамен Алипиев:

  Стана това, което очаквах-нищо. Според мен съвпаденията бяха достатъчно много, за да предизвикат интереса на разследващите, ако имат интерес да разследват, или на разследващата журналистика- нима не им е интересно да проверят, дали побойникът полицай Георги Филатов е същият Георги Филатов, който заплашва писмено журналист да си “затваря плювалника” и гордо се подписва под заканата, включително чрез имейла си?
  Не че съм очаквал нещо друго, липсата на реакция е обичайната реакция тук, пък ако ще и на тепсия да им поднесеш казуса.

 9. Винаги съм се чудил, защо Иво Иджев не е в Ре:Тв и винаги съм стигал до заключението, че той не е искал. Просто те вървяха ръка за ръка (така на мен ми се струваше). А чак сега разбирам, че може би дори не е имало и опит за такова предложение от страна на телевизията. Странно, но това не променя факта, че това беше любимата ми телевизия. Иначе както пише в петицията.. “телевизията ще си остане основното поле на публично присъствие на конкретни тези и мнения”… Не е ли възможно да се прави телевизия само по Интернет? Тогава разходите са минимални, няма разрешителни. Ще е нещо като блоговете, но на живо. Какво мислите?

 10. Яд ме е на РЕ:тв. Яд ме е, че се предадоха така лесно. Яд ме е, че не са имали достатъчна далновидност и благоразумие да предвидят този край и да направят нещо по въпроса. Много ме е яд, защото те можеха да бъдат българската трибуна на здравия разум. Вярно е, че всеки носи сам своята отговорност, но РЕ:ТВ беше медия на разумните хора, на умните хора, на интелектуалците – и чрез своя край те ни предадоха.
  По същия начин бих се ядосала ако Вие, г-н Инджев, решите да спрете да пишете. Вашият блог е прозорец към истината, или поне към някакво по-светло, чисто и ясно поле, където нормалните и разумни хора могат да дискутират и да мислят.
  Продължавайте, г-н Инджев! Бъдете винаги такъв, какъвто сте, независимо от рамката към която се придържате – блог, телевизия или вестник.
  А аз вашия “електронен вестник” си го купувам с удоволствие, като изпращам по един смс. Призовавам и другите да го правят!

 11. С фалита на РТВ се доказа натрапчивият факт,че без червени куфарчета трудно ще се направи медия.За това всички ТВ и почти всички вестници са контролирани от БСП и ДПС.Това е толкова опасно,че ако не се реагира адекватно,след няколко години ще има сериозни трусове в България.Дори и тези вестници,които се обвиняват в слугинаж на Борисов,ако се анализират внимателно ще се види,че това те го правят проформа,с цел да прокарат деструктивна информация чрез “интервюта” и “мнения”.А да погледнем и чии са почти всички информационни сайтове?И забележете напр.Фокус как поднася информациите-личи си ,че първообраза му е Раб.дело.

 12. И аз гласувах за г-н Инджев в класацията на БХК за “Човек на годината”, ала като гледам как някои други номинирани са “мобилизирали” за гласуване целия си огромен потенциал от интернетни връзки и зависимости, съвсем няма да се учудя ако човекът, който заслужава наградата, бъде победен от някой подобен “херой”. Затуй си позволявам да призова повече хора да гласуват за г-н Инджев!

 13. Спирането на RE:TV е политическо убийство.
  Планирано и поръчано.
  Перфектно изпълнено в точен момент.
  Всички нормални хора получиха телеграма :
  … ” Стига сте се надявали !
  Няма да има нищо добро за вас или децата ви !
  Тази територия е наша !
  С кръв сме я взели и няма да ви дадем и екранче без бой , …”

  Подпис :
  ……… №445

 14. Абе Ангеле и вс. подобни,не се гласува по Света за такова нещо “Човек на годината”,това е недадцекватно,обидно и популистко нещо,абе лекувайте се от тази пуста наивност и несериозност. Еди кой си е “човек на годината”,а еди-кой си,не е “човек на годината”,това звучи ли човешки. Бре простотия българска,докъде ще стигнем с нея ,няма ли граница вече. Българската Европа,Човек на годината, Застрахователно и презастархователно дружество “България” и подобни дивотии,остава да се открие и погреб. компания “България”. Стоп на простотията и тогава да почва борбата.

 15. В класацията водят с 1338 гл т.н. Спаси,дари-за мен това е бизнес схема за източване.Следват радио К2 с 1272 гл-сигурно го използват за масирана агитация,защото това ще им донесе после дивиденти.И трети е Иво с 1226,а четвърти Иван Станчоф-1133
  Обективно борбата трябваше да е между тях двамата,но се намесиха бизнес-схеми

 16. И ние създадохме организация и скоро ще ги настигнем….

 17. До Ангел Грънчаров:

  Да, това го установих и аз и съм изненадана от скоростта на набиране на гласове за радиостанции и други организации.
  Ама, как може в България всичко да е толкова сбъркано?
  Как може едно радио, например, да бъде Човек на годината?!? И защо БХК позволяват това в регламента?
  Аз ли нямам точно понятие за Човек или организаторите на Приза ползват метафори?!
  И още нещо, активирането на гласуването за някои от другите участници ми намирисва на ГОЛЯМ СТРАХ да не би Иво да спечели, май?!
  Иво, извинявай/знам, че си човек, който не обича тези неща/, но отново искам да призова хората, които четат твоя блог и коментират тук – давайте да подкрепим Иво! Не ни ли стига, че от снощи вече няма една от смислените и свободни телевизии – Re:tv, ами да позволим и Иво да бъде потъпкан!
  Моля ви, гласувайте за Иво. Личен призив към всички вас!
  http://humanoftheyear.org/?p=530

 18. Колко нещастно съвпадение! Вчера за първи път свързах лаптопа си с телевизора и опитах да гледам българска телевизия по интернет (www//gledai.tv), като за проба понеже дават 20 минути свободно (безплатно). Единствената българска телевизия, която хванах в бързината и бъркотията беще ReTV! Докато оправя техническите параметри картина, звук и така нататък минутите ми свършиха и нищо не разбрах от някакъв коментар, който течеше в момента. Жалко сега разбирам за тази телевизия и за подробностите! Чудя се дали да плащам! От тук (Персийския залив) се хващаше по сателит по-рано ТВ България (Канал 1), а по-късно бТВ и военния, канал но им смениха и спътниците или честотите и вече не се ловят. Откровено да ви кажа не ми липсват много, понеже гледам безпроблемно Блумберг, БиБиСи, Юронюз,Ал Джазира, Дойче веле и дори руската РТР-Планета. По-скапана от бТВ няма, но все пак новините от България! Не ни обръщат кой знае какво внимание по световните телевизии. Остава само вестниците в Интернет.
  Разбирам добре гнева на всички но единственото, което може да се направи е просто да не се гледат тъпите български телевизии и да не се купуват и четат вестниците! Друго оръжие няма срещу казионните медии и журналистика. За съжаление процентът на хората в България, които правят или ще направят това е много малък. Комунягите хвърлят всичките си сили именно там, да осигурят този процент да е малък, колкото се може по-дълго. И затова у нас и културата е чалга, и образованието е чалга, и животът е чалга! И затова у нас прехода към демокрация върви така мъчително бавно! Но все пак върви! Това поне аз добре го виждам, защото за добро или лошо, но посещавам България на големи интервали от по няколко години. И за мен промените са по-лесно забелязващи се. Отвътре е по-трудно да се види зщото, както шеговито гласи и теорията на относителността(по И. Кулеков):
  “В страната на лилипутите всичко е миниатюрно, но това не може да се разбере от лилипутите! В страната на великаните всичко е огромно, но това не може да се разбере от великаните! В страната на нормалните всичко е нормално, но това не може да се разбере от нормалните!…”
  Та не унивайте приятели, а се борете! Все пак имаме Иво Инджев, Едвин Сугарев, Иван Бедров и така нататък, да са живи и здрави! Те трябва да станат учителите на младото поколение за да излязат на края криви сметките на комунягите!

 19. Иво, аз също съм един от тези, които гласуваха за теб за човек на годината и за водещ в ре ТВ.
  Явно, тези които не те харесват- пропадат, за разлика от България като цяло, която където я приемат всичко пропада. Като турската империя, която се разпадна, руската империя, която също се разпадна, а сега е ред на Европейския съюз да се разпадне.

 20. Мното добре ще бъде да има такова предаване.Аз вече не гледам телевизиите-скучни са.Редовно следя блога на г-н Инджев и считам,че има имотни честни хора,които биха му помогнали да има ТВ канал.

 21. Г-н Инджев,предложението на г-н Даниел Стоянов е много интетесно.Защо не се посъветвате с ъс с хора,които могат да ви помогнат,за да създадете видео-блог.Например г-н Ангел Грънчаров пуска видео-клипове.

 22. Здравейте, г-н Инджев.
  Искам да Ви кажа само, че Вие сте единствения журналист, когото мога да кажа, че уважавам и на когото *имам доверие* в тази страна.
  А за RE:TV – жалко – тази телевизия ми беше направила добро впечатление. А иначе днес, превключвайки между ефирните телевизии направо ми се доплака от откровената простотия, която лъха оттам.

 23. Явор Дачков водеше сутрешния блок – как да не фалират???

 24. Колеги от интернет се отзоваха и само за един след обед гласуваха още 40 души.Само от фалшивата неформална организация “спасете децата..”поддържат темпото и имат аванс от 110гл.Но е безумие такива структури да се обявяват за човек на годината.Още повече,че тяхната “кауза” е повече от съмнителна.

 25. Борис Петров е прав за Явор Дачков.Като журналист не е лош,но не може да мразиш всички-сдс,дсб,герб,атака,комунисти,турци и т.н.Така не се привлича нито аудитория,нито рекламодатели.Демократичните ни партии,колкото и да са с кусури,не може непрекъснато да се мачкат.Тагава ставаш един от другите.

 26. Най-човек на годината,по-човек,не-човек. Ей,ти стана ли “човек на годината???” .Не,не съм човек на годината,не знам какво си.Безсрамна държава,безсрамен народ, по-скоро малоумен. А миналата година кой е бил “човек на годината?”. не,миналата година не сме имали такъв,но сега имаме човек на годината,ами само един ли е,и с какво е по-човек от другите човеци .Да,един поет може да е с най-донри успехи,един спортист,един учен, един човек да е по-човек,махни ,махни,мани,мани,както казват шопите.

 27. Иво, и аз дадох гласа си за теб, което освен да те ласкае, трябва в известен смисъл и да те задължава. Както е по Ботев: “… подкрепи и мен ръката, та кога въстане робът в редовете на борбата да си найда и аз гробът.” Прекалено патетично е, вярно, но исках само да кажа, че гражданското общество в България се ражда умопомрачително трудно и в борбата с мутиралите комунистически гъонсурати е необходимо остро и вълнуващо слово. И в САЩ има обществена телевизия (PBS), която се издържа сама – с дарения и вноски на зрителите. Между другото това е любимата ми телевизия.

 28. Аз едва днес разбрах за такова гласуване…Но хубавото е,че остават още 11 дни,мисля че толкова бяха – през които мобилизацията на предимно млади хора като мен – ЩЕ Е ГОЛЯМА….ИСКАМЕ СМАЗВАЩА ПРЕДНИНА И ЩЕ Я ПОСТИГНЕМ……

 29. До Астор: Ако говорите за http://www.save-darina.org/ сте в грешка. Не подценявайте останалите номинирани в конкурса.Тези от тях, които познавам са достойно хора. Някои са организирани в сдружения, в името на обща кауза, което е чудесно. Самият факт, че има номинирани толкова качествени хора е обнадеждаващо. Единственият проблем е липсата на сериозен обществен интерес. Няколкото хиляди гласували е отчайващо малък резултат.

 30. В тон с казаното от Власов, номинирам Гоце за НЕ-човек на годината. Една достойна кандидатура.
  Иво, ако има някаква надежда в България все още, тя е свързана с теб. Бремето е огромно за раменете на един човек. Знам, че Роси и семейството ти дават сили да продължиш.

 31. Здравейте, г-н Инджев!
  Прав е Севдалин Панев, в САЩ има една свястна телевизия и това е PBS – Public Broadcasting Service и едно свястно радио – NPR – National Public Radio.
  Те се финансират от дарения на големи дарители и фирми и гражданите. За повече информация:
  http://www.pbs.org/aboutpbs/aboutpbs_support.html

  Имат изключително “агресивни” кампании за набиране на средства. Аз съм правила дарения по време на предишната администрация, когато имаше много стряскащи събития в САЩ.
  Определено бих се абонирала годишно за Интернет блог или дори телевизия. Бих организирала и кампания/и сред моите приятели да направят същото. Крайно време е да спрем с добрите намерения и да започнем с действията. Ако имате някаква по-реална представа какво е нужно – казвайте…
  Жалко, че RE-tv я спират, но си мисля, че тя си е изиграла ролята според създателите и.

 32. Аз смятам, че Gen. Vlasov е прав. Знаете, че не е проблем например за БСП да стегне редиците си и да направи например Станишев “Човек на годината”. И какво, ако Иво стане “Човек на годината”!? Нима очаквате от трибуната на това шоу, защото то си е шоу, Иво да каже “гениалната” си мисъл и да усмърти комуноидната инвазия в България? Ами, ако водещият на шоуто е отявлено комунистическо първеню? Или букет му поднесат от “Името на Презитента Гоце”, Черепа… Прилича ми на шоуто “Мис България”, “Мис Свят” дето като ги изберат хукват в Африка да помагат на бедните и гладни дечица. Не, че шоуто е същото, ама има аналогия… И се опорочава. Ако зависеше от мен, бих прекратил това шоу, както Джиду Кришнамурти е направил с ордена “Звездата на Изток” на теософското общество. Не знам, аз така мисля. Може пък времето да е такова и да изисква, ама аз не искам да се правят компромиси. Но ще гласувам, защото Иво Инджев няма против номинацията си.

 33. Къмен Деси :

  Честно казоано, нямам подробна представа за Обществената телевизия в САЩ, защото съм бил само няколко пъти в Америка и за кратко. Докато Си Ен Ен и други големи комерсиални телевизионни канали се получават тук по сателит и с тях съм запознат много по-добре. Обаче Обществената телевизия е единствената, която ми е поръчвала коментари и приемам това като като комплимент…

 34. Нищо по-добро на връх Деня на благодарността,от умението ,да се изразява признателност,към Иво Ивжев и популярни лица в българския обществено-политически живот,
  “Те!!”,-както каза Царят- “не трябва да изчакват развоя на събитията,и евентуалната по-добра конюнктура за партията,и междувременно,да се изказват като независими експерти”,каквито не
  са!!!! нито водещия блога,нито останалите участници…
  Настрана от факта,че думите не съвпадат с мъдрия призив на на г-н президента,да не се върви пред вятъра,вчерашният ми коментар,от кого,да се очаква десетилетна визия за държавност,
  осветява котерийни борби..
  Сред тях също блести,както
  появата на нова царица,така и
  “откритието” на др.Станшиев,както
  за новата “вълна от неграмотни управленци”/Кои ли ще да са?/,така и това за важността на някои ресори в близост до баронеса Аштън…
  Това,което не престава,да ме озадачава е,как тогава са били обосновани железните премиерски основания м.г. пред г-н президента за най-висок републикански орден на Негово Величество,непрестанно охулван от все неизвестни зложелателни кръгове и рояк к о в а ч и..
  Или нещо не се връзва…
  или “царица Христина”,трябва
  да трасира,по-ясна стамболова визия …какво всъщност се иска от България и българите!Или самата БКП!не трябва,да шикалкави повече!!!

 35. Съжалявам за ReTV! Те единствени пристигнаха да снимат, как арестуваха заливачът с помийна вода с фасове от шатрата на БСП на площад “Радой Ралин” на 4-ти юли 2009г., полял дъщеря ми( облечена с тениска на Синята Коалиция) от главата, през очите и със заплахата – “Радвайте се, че не беше с киселина!” в навечерието на парламентарните избори, (макар после никой от приятелите ми да не видя материала излъчен). Този блог даде единствената гласност на случилото се, както Радио “Свободна Европа” единствено съобщи за счупването с боксов удар на ченето на съпруга ми от служител на тогавашното предприятие “КИНТЕКС” отново на 4-ти юли 1988г. И в двата случая не се стигна до наказания или присъди.

 36. За появилите се междувременни телефонни любопитства,добавям само,че промяна не имало и няма, нито в позицията ми като деполитизиран политически и културен съветник в посолството но НРБ в Мадрид,нито при по-късна среща с г-жа Христина Христова,която е от нащия северозападен буден край,оценен и от г-н А.Лилов,да не говорим за г-н Т.Живков.От никого нищо не очаквам и благодаря на сегашните ми работодатели като охрана,за да не смущавам повече ефира.
  Ако и когато му дойде времето,ще поговорим,без да гневим боговете!

 37. Аз се опитах да нимонирам Веселина Томова от Варна, за достойнта й позиция още по-смелото й поведение в защита на истината. Отговорът от БХК беще
  “… благодарим Ви за Вашата номинация. За съжаление, тя не може да бъде включена сред номинациите, тъй като не отговаря на критериите за номинации.”

  Е така и не разбрах, защо тя не е достойна. Г-н Инджев, вие сте не по-малко достоен за това отличие и аз гласувах за Вас, и то по-същите критерии, според които бях избрал да номинирам Веселина Томова.

  Не разбирам вече, има ли нещо истинско в България; всичко ли е с двойно дъно? Дано тая класация е истинска.

  Поздрави.

 38. Г-н Стоичков, точен сте че България има нужда от общонационална стомболова визия, в момента всички партии в България са само в графа търпимост и ако продължават да шикалкавят Българският народ сам ще вземе правилното, за България политическо решение.

 39. До imc!
  Не кощунствайте поставяйки В.Томова до Иво Инджев!!! Тя е най-меко казано много спорна фигура. Далече, далече от обективната и честна журналистика.

 40. Погледнах си коментара. Извинявам се за правописните грешки, направени в бързината.

  Читател, думата кощунство навежда на идеята за идолопоклонство. Аз не кощунствам, а ползвам конституционното си право да изразявам мнението си. Г-н Инджев има моето уважение заради неговата позиция и достойно поведение. Също смятам за достойно поведението на г-жа Веселина Томова от Варна. И тук няма никакво противоречие – гост на представянето на книгата на Веслина Томова “Бандитска Варна” е бил г-н Инджев. Прочетете книгата, вижте й предаването. Колко често ще чуете по българска телевизия да се споменават имената на висши полицаи и магистрати?

  Нито той, нито тя са идоли, те не искат да са такива. Те просто са граждани. Казвам, добре че ги има и двамата, и дано и други да има като тях, че ако останем да ни информират бърборековци, зле ще е.

 41. Блаягодаря на Балтимор и Генко. Ето още малко коментар. Г-н Инджев е много популярен,сериозен и талантлив журналист-публицист. Плюс още много позитивни епитети. Но той е такъв от години наред,при това, много години,нивото му на такъв е постоянно,то не пада,държи все високи стойности. Следователно,неговата форма,неговото амплоа е ПОСТОЯННО. Извод- Българският журналист Г-н Иво Инджев е достоен журналист. Що се касае за човшките му качества,тези които го показват като ЧОВЕК,там нещата са също на ниво,започвайки от биологическия фактор-има(по негови думи) пет деца.Я нека да си вдигнат ръката тези,които пишат тук и тези които гласуват,колко деца имат. Едва ли са на неговото ниво. Второ,има до себе си също достоен човек-съпругата му,сигурно има и други близки,приятели,колеги,познати,роднини,комшии,които също са достойни хора.Следователно,като човек,Г-н Инджев е пак достоен човек. Но това са две различни категории-ЧОВЕЩИНА и ПРОФЕСИЯ. И в нашата …(този път няма да изписвам присвоеното название от мен към РБългария),хора гласуват по признаците-факторите-постиженията от едната група(журналистиката на Г-н Инджев),давайки гласовете си към фактора ,от другата група(човека Г-н Инджев). Е,на какво прилича това. Но какво излиза догодина,човекът-журналист Г-н Иво Инджев няма да е “човек на годината”,въпреки,че достойнствата му в двте направления,пак ще са си същите. За миналата година,сами се сещате. Ами не звучи добре,меко казано. Но инерцията в българската поквара и наивност е голяма и неспираща. Който не вярва,да отрори сайта на Русенския форум “Българската Европа”. Моля,моля,не греша,България ,”българизира” Европейския континент,включително страни като Германия,Англия,Франция,Швейцария,са подложени на “българизиране”. Смях през сълзи,понякога кръвясали!

 42. Г-н Инджев, аз съм от онези 444. Недоумявам, защо Ви пренебрегнаха, защо предпочетоха за сутрешния си блок един човек, който го ползваше за личната си вендета. Недоумявам защо, след като този човек напусна, (или го отпратиха?), не се обърнаха към Вас. Сега вече няма значение. Re:tv ще ми липсва. Re:tv с Иван Бедров, Ралица и Николай. Ще ми липсва телевизията, в която имаше журналисти. Не сте много, не и в България!

 43. Генерале,забравих да те питам-ти ме критикуваш ,че наричам Парванов-Гоце,а ти драги,как наричаш България?Какво е това ККБ???

 44. Идва,новата 2010г.,да са живи и здрави всички достойни и честни хора,но ще дойде и края на годината,сиреч,догодина,по това време. Срещаме сегашния номиниран “човек на годината” и го питаме,какво става бе пич,тази година как си с номинацията “ч-к на годината”. Отговаря,ами не съм добре,назад съм,даже изобщо не съм сред участниците.Е,значи тази година няма да си “човек на годината”. Ами така изглежда,тази година съм само “човек”, но дано догодина,отново стана “човек на годината”. А номинирания през тези,същите години,все си е достоен,все си е на ниво,все си е достоен човек,все си е перфектен журналист,абе същия човек си е,само не “човек на годината”. Както малко от вас се досещат,приложих стила на един от малкото достойни, пишещи хора по времето на “мира и милиционеросоциализма,Велко Верин(писателя Димитър Инкьов),лека му пръст.

 45. И последно,най-добре е,когато в ККБ ,някой реши да измисли нещо,което не е познато в културните,богатите,големите и пр. ,страни,задължително да се консултира с доказали се професионалисти и да направи справка,как е по Света… В противен случай,отново ставаме смешни и примитивни,да, ама втори Алеко нямаме и скоро няма да имаме. ККБ е слабичка,бедничка,изистанала,цинична,несериозна държавица и всеки опит да се измисли нещо ново,води до излагация. Не е ли време първо да спрем да се излагаме,да се поослушваме по-внимателно и чак тогава да правим нещо…Първото нещо което трябва да се реализира в ККБ е скромността. Такива племена,като нашето ,задължително трябва да са скромни и да влязат в режим на съзерцание,послушание и копиране на всичко постигнато от по-културните народи.не можем да влезем реално в Европа,ако преди това не я следваме. Засега,ние не сме на нивото на обществото в съседна и приятелска Турция. Пътят на България за Европа ,минава през тази страна,Европа няма да избяга и никой няма да я нарами и отнесе,спокойно,разумно и трезво.И резултатите ще дойдат,лека-полека… ККБ трябва първо да се лекува,а после да подражава.

 46. Toва, че са номинирани и организации, е липса на мисъл от страна на организаторите, спокойно можеше да има две категории – за личност и за организация, щом допускат номинирането на такива.
  Специално за сайта http://www.save-darina.org, това са достойни хора с достойни действия. Явно нямате много наблюдение над работата им, особено тези дни. А идеята за източване на нещо от страна на доброволци, които нямат достъп нито до паричен, нито до някакъв друг ресурс, са смехотворни.

  Успех, господин Инджев!

 47. Да,определено си прав,но моето измислено име-абревиатура е несъщесвтвуващо никъде, и аз ,и ти имаме право да наричаме и измисляме всякакви имена и прозвища ,за да оприличаваме нашите тези. Второ,ние с теб ,не сме официални лица,непознати на никого,ние ме сме фактори. Трето,ако днес с теб наречеме РБ-я за “кочина”,утре можем да я наречем “кафез” за славейчета,или райска градина,където хората строят РКО-развитото ,капиталистическо общество.Четвърто,никой не се влияе от нашите тези. Ние просто водим частни разговори. Съвсем други са нещата при известните хора,особено тези,които са на високи,държавни длъжности,за които сме гласували,на които сме дали власт и доверие,на които сме разчитали.А те са се……на нашето доверие. Ние критикуваме и хвалим хора,които са избрани под собствените си имена и не се предстваят с други. Може комунистическия функционер Г. Първанов да е бил агент и на КГБ,значи ли,че трябва да използваме и другото му агентурно име,напр. “Ванюша”,или “Фрунзе”. Ами не значи,разбира се. И най-важното,казах ти го вече,ние не анализираме агентурната дейност на Първанов,когато е бил действащ,активен агент на ДС,а сегашната му дейност,когато е на длъжност Президент на Република България. Ако се отвори тема за агента “Гоце”,на драго сърце ще се направим специалисти и в тази област,но едва ли,комунистите ще ни дадат документите,където е зафиксирана тази негова дейсност. нещата са много прости,драги Астор. не можем да разобличаваме дейността на президента,чрез агентурното му име и агентурната дейност,дори да е оповестена в пресата,или най-малко расекретена. Не може някой да те упреква,че не можеш да скочиш 1.90м,само защото си плешив,не е ли така?

 48. Г-н Инджев, трябва да вярвате, че винаги когато имате нужда от подкрепа, ще я имате! Защото сте символ на откритост и достойнство в заобикалящата ни чалга, плява по медиите и безхаберие. Както по-горе беше коментирано, Ре:Тв я няма (за голямо съжаление!), но Вас имаме и дай Боже да сте жив и здрав!
  подкрепящ номер 29

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.