Хем (са ) сърби, хем боли

Сръбският президент Борис Тадич се призна за виновен за нарушаване на закона заради отваряне на бутилка шампанско след победата на Сърбия в мач от квалификациите за Световното първенство, съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Тадич и други присъстващи във ВИП ложата на стадиона на “Цървена звезда” в Белград отвориха шампанско, след като на 10 октомври Сърбия победи Румъния в квалификация за Световното първенство през 2010 г. в ЮАР. “Не знаех, че консумирането на алкохол, дори само за един тост, е забранено и поемам пълна отговорност за нарушаването” на закона, заяви Тадич пред съд в Белград. “Поемам отговорността и смятам, че като всеки гражданин, трябва да платя глоба или да изпълня присъдата, каквато и да е тя”, каза сръбският президент пред журналисти след изслушването в съда.

Това се случва в страна, която изостава от нас в европейската си интеграция. Какво ли ще стане, когато напредне – ами там може и да възтържествува законът, което направо ще нарущи балканската ни драматична дрямка?

По статут България е ментор по отношение на кандидатите за нови членове в ЕС, включително на Сърбия. Но по недосегаемост пред закона на българските властници, начело със звездочелия ни държавен глава, сме част от евразийския регион, в който азиатското често надделява.

Хем ще приемаме сърбите в ЕС, от нас да мине, хем там се случват едни западни неща, които в нашите източни земи са непознати : президентът да е сгрешил, да е нарушил закона, да си признае, да е готов да си плати, или да си излежи глътката пенлива чаша, която е изпил ? Неее! Тук такива неща не стават.

Отделно да ви кажа, че по телевизия Би Би Си г-н Тадич тази вечер обясни на отличен английски тезата за Косово на Сърбия, която репортерът нарече „консервативна нация”.

По адрес на България западните медии употребяват термина „консерватизъм” във връзка с онези, които се борят да консервират вкисналото комунистическо минало. „Българските консерватори” означава БСП и компания, които са против радикалните промени и се умиляват по чудесното ( за тях) комунистическо минало.

В Сърбия под понятието „консерватори” очевидно се подразбира…сърбите. Е, не всичките накуп. Но поне онези, които излъчват като свой представител президент, способен да си признае грешката.

Нашите „консерватори” пробутаха човек, който по неговите западни критерии ( на Запад от София, но само до Перник, не чак до Белград), от 8 години ни натяква за грешките на когото и да било, но никога не съзира собствени.

Аналогията със сърбите, уви, е: „хем сърби, хем боли”!

14 мнения за “Хем (са ) сърби, хем боли”

 1. science-fiction-“Извинявайте,че все ще си остават неизвестни- извършителите на разстрелите на моите съветници”-казал нашият пРрезидент.

 2. “Бългрският президент Георги Първанов, се призна за виновен за нарушаването на закона заради отстрелването на архарски козел, регистриран в червената книга на изчезващите животински видове. На отличен руски език президентът Първанов обясни на журналист от ИТАР/ТАСС, че поема вината с избрани мезета и смята, че всеки гражданин трябва да плаща глоба или да изпълнява присъдата, каквато и да е тя, ако го уличат в такова престъпление.”

  Ха, ха, ха

 3. Иво, нямам съмнение, интересен си.
  Обаче, не можеш ли да бъдеш и “остър”.

 4. Боже Господи – Тадич сравнен с Първанов.
  Та нали нашият комсомолец- ченге за нищо не става, освен да злепоставя България или да ближе задника на Путин.
  Какво ти сравнение…..

 5. ima li komunist koito da kaje che e napravil neshto neredno ?
  shte minat oshte 2 god i mandata na pyrvanov shte izteche… zashto ni e prezident koito ne gleda na rabotata si kato na nai vishata dlyjnost v dyrjavata slujeiki na naroda si, a kato na dlyjnost s mandat… ako shte e samo do zaplatite neka mu gi izplatiat za ostavashtoto vreme… iskame prezident a ne zvezdichko parichko

 6. Да,прав си Иво за много неща,но Сърбия винаги е била по-близо до Запада и Европейските ценности,особено по време на тяхната комунистическа диктатура. По съвсем различни причини,тя не е инегрирана официално,заради тяхната комунистическа сган,която и сега е на власт,но техните комунисти са златни в сравнение с нашите. Преглеждате ли изказванията на техния министър на вътр. работи Ивица Дачич,комунист,пар-екселанс. Нито един наш мин-р на вътр. работи няма неговия език,да не говорим за други неща. Техен министър Йеремич,по време на погребението на Сръбския Патриарх Павле зае най-категорично пробългарска позиция по отношение на Македония и нейната идиотска пропаганда. Защо не пише никой по този повод,толкова ли са срамежливи нашите журналисти,или им е обидно да цитират Сръбски министър. А нашата ККБ,веднага призна Косово,15% от сръбската територия. Отново простотия,да признаеш абс. незаконно отцепване на територия на съседна страна,Боже мили,защо не слезнеш иприбереш вересиите си….

 7. Не зная дали сърбите точно биха били пример за нас,защото често ва Запад ни слагат с тях общо в кюпа. Аз бях писал преди за оня чешки режисьор,който ни сложи наравно с турците и сърбите като трите най-изостанали нации,дори той се изрази в постановката си – трите най-бавноразвиващи се нации…Не зная вече какво да мисля,но ето – тази сутрин чета българските вестници – генерал бил изнудван от роми,че имали документи срещу него и той им дал 150 хиляди евро. Откъде и как ги е намерил?Какво става в България? Където и да поразровиш,излиза ужас. Такова крадливо племе – няма значение дали са генерали,дали са министри,колкото повече имат,толкова повече крадат. Затова и вече българин в чужбина значи крадец,срамно и тъжно е,но май че е истина,трябва да си го признаем.И защо свестните хора ще опират пешкира заради мошениците?Ами защото да откраднеш,да излъжеш,това у нас си е в реда на нещата,не го ли направиш,ти си свършен,било с бизнеса ти,било с кариерата ти,иначе – шут и тръгваш по белия свят немил-недраг да си търсиш късмета. Такъв не ни трябваш ти на нас. Щом много знаеш,щом не искаш да бъдеш като другите – да напомням ли за приватизацията, за реституцията,ами че вижте,те самите закони миришат на корупция и мошеничество,но продължават да се търпят. Например,винаги съм се чудел как така – съберат се двама-трима и кажат – тази нива беше на дядото на еди кой си, и хоп,нивата вече е на Иван. После пък Иван свидетелства на свой ред по този начин за ония,които преди това са се “сетили” за неговата нива.Абе как така – без документ,без нищо. Ами знаете ли как депутатите се отчитат за уж извървените от тях километри с личните им коли. Няма командировачно,няма печат от хотел или какъвто и да е подпис, с които да удостовериш,че си бил в това населено място – просто пишеш на един бял лист кои градове си посетил през месеца и ти изсипват куп пари…И това сигурно си продължава и сега… Просто такъв е зададеният от НЯКОИ вачин на живот в БГ.И за да оцелееш,трябва да бъдеш като тях – само че за тях,ОНИЯ,са огромните парчета от тортата, а и чувството на недосегаемост,а за тебе – трохите и …затвора. Това е. За отромно съжаление на милионите честни и почтени, в голямата си част,безумно търпеливи и умиращи от кеф да носят ярема българи…

 8. Господа офицери,нима на Европа още при Тито,не й бе ясно накъде върви Сърбия и какво й липсва на България в сравнение с отгледания елит на съседите,за което -видя се дори сега- съжалява и премиерът.Към анелоя!/п/поручик Галицин.

 9. @Gen. Vlasov
  “..Техен министър Йеремич,по време на погребението на Сръбския Патриарх Павле зае най-категорично пробългарска позиция по отношение на Македония и нейната идиотска пропаганда…”

  Господин Власов, дайте линк моля. Това и да го видя трудно ще го повярвам…Колкото до “идиотска пропаганда” ами тя е точно сърбо-комунистическо чедо – справка Стоян Новакович и Тито.

  Колкото до статията и Тадич.Ами има чест човека. А и осъзнава че с действията си е отговорен пред обществото, за разлика от Първанов.

 10. Достоинство ! Него не можеш да придобиеш по конституция. Има го САМО онзи, който се стреми към него !
  Братя Гонкур. “Дневник”.

 11. Г-н Инджев,като споменахте за отличния английски език на г-н Тадич,случайно имате ли информация дали нашия президент ползва чужди езици?Защото дочух,че премиера ни няма такива познания.

 12. Иво, нямам съмнение, интересен си.
  Обаче, не можеш ли да бъдеш и „остър“.

  Коментар от: Спас | декември 2, 2009, 2:25

  :::::::::::::::::::::::::::::::::

  Какво означава да бъде “остър”?
  Вие, г-н Спас, като искате да кажете нещо не можете ли да бъдете по-конкретен?
  Много лесно е така – дойдох, видях и айде да не го римувам…

 13. Toрчо,позицията ,за коятоговоря е,че този министър заяви,че по спора с името на Реп. Македония, Сърбия категорично подкрепя Гърция,а позицията на Гърция почти съвпада българската. Гърция не признава славянското население за “македонци”,нито названието на тяхната държава. А всеки нормален човек знае,че Македония е географско понятие,а не етническо. И както знаеш,в нашата страна също има чат от тази географска област. Невремето,комунистическата сган насилствено караше македонските българи да се определят като етнически “македонци”,дори насилваха по-младите хора да носят шапки,същити по образец на Титовата,наричаха ги “Титовки”.Но имаш пропуски в историята. Споменавайки за Титовата пропаганда,защо не споменаваш,че негов учител е бил Димитров и когато в Москва,българските комунисти-идиоти са взели решение за създаване на “мекедонска ” нация,Тито не е имал понятие от това. А Новакович,преди да провежда антибългарската си политика,е бил пробългарски настроен,ама какво да сер прави,идиоти всякакви. Но Сърбия е по-културна страна от ККБ,въпреки,че и там комунистите движат нещата. Нали помниш какво произвеждаха,сега нещата не са така,но все пак… Най-проклети сме ние и македонците,и двте тъпи държави признаха Косово,нали няма да ти е приятно,ако Сърбия признае някоя част от България,която не е населена с етнически българи и обяви независимост от София.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.