Слуги на президента и услуги на критиците му

Ако си мислите, че само в медиите има цензура върху критиките към президента Първанов, явно не следите събитията в самия храм на демокрацията ни. Днес от заседание на НС беше изгонен депутат, които си позволи да каже една истина: че Георги Първанов ще влезе в историята като първия наш президент, чието име беше замесено в съмнения за злоупотреби с власт, в очевиден лобизъм за енергийни проекти на други държави и компании. Георги Първанов „няма необходимите морални достойнства, за да изпълнява най-високата длъжност в България, съзнателно не защитава националния интерес на страната и действията му противоречат на основните принципи на правовата държава”, успя да каже каже още депутатът, преди да бъде напъден.

Според Цецка Цачева, председател на НС, която преди три дни беше на широко разгласена среща с държавния глава, приключила с помирение между него и премиера Борисов, депутатът е направил недопустими оценки от парламентарната трибуна към държавния глава. По специално тя се възмути от твърдението на народния представител, че Първанов “няма необходимите морални достойнства”.

Значи преди помирителна среща да се говори срещу Първанов беше позволено, а вече не е допустимо дори от страна на хората с имунитет? Бойко Борисов можеше допреди дни да напада президента, да го призовава да си ходи, да му обяснява, как омразата срещу БСП и ДПС е събрала заедно всички останали именно срещу него, срещу държавния глава. Днес, по-малко от седмица по-късно, това говорене вече е забранено.

Нарочно не споменавам кой е депутатът. Не за друго, а заради принципа. Мнозина могат да не харесват въпросния избраник, да го наричат с прякора му „димката”, но приложената спрямо него цензура е прецедент, които застрашава всички останали.

Да се готви за същото следващият депутат, който вече дръзна да попита, защо Първанов е помилвал от затвора Цветнелин Кънчев, който сега прави заявка да се завърне там след като беше аресуван за афера с изнудване за големи суми.

А след това да се готвим всички ние, някои по-рано, други по-късно, но рано или късно – всички. Защото никой не е застрахован срещу произвола, май.

Но има и друго: подгонените днес за волнодумство срещу президента политици са обречени на успех утре, защото Първанов пък е обречен на провал – популистки, или не, този ефект ще бъде постигнат. Така че Цачева направи днес две услуги: една лоша на ГЕРБ и една добра на Яне Янев- въпросният прогонен от нея, който ще има всички основания да претендира да е бил против статуквото, когато всички вече ще искат да се разграничат от него със задна дата.

А дали пък не влиза в сила неписаната клауза по отношение на Първанов, формулирана при учредяването на ГЕРБ от самия Бойко Борисов пред около 3 хиляди учредители: ” за президента ще говоря само аз”?!

37 мнения за “Слуги на президента и услуги на критиците му”

 1. Страх!!! На всички нива в държавата!!! Всички са обзети от страх…. Уви… И мене ме е страх….

 2. Мирната битка на Българските Граждани срещу тиранията на Олигархията в България дава право на всеки Български Гражданин да се определи на коя страна да застане, но нека не забравяме че България е едничка на всички ни и всички ние сме отговорни пред Бог и България.Прогонването на Българският депутат Яне Янев от Парламента на България е доказателство че това не е парламента на Българските Граждани.

 3. Добър ден г-н Инджев, изпращам ви няколко снимки на Паметника на жертвите на комунизма в София, до входа на НДК.
  Тук не идва Президент или Премиер.

  Самотно куче идва от време на време на този Гроб – Паметник.
  Преди работа минаваме с жена ми да изпушим по една цигара.
  Понякога изливаме и по чаша вино в тревата за нашите роднини.

  Всеки път се питаме защо не поставят няколко тонколони и тихо да се чуват разкази за престъпленията на комунистите.

  Тук няма Статуя на ЛЪВ .
  Нями и пръст от Лагерите и мазетата , където са изтезавани и убивани невини хора .
  Тук Господ изпраща живи Кучета – символ на вярност и приятелство.
  http://vladimirproperty.com/component/option,com_hotproperty/task,view/id,723/Itemid,/

 4. Пикая на гоце.Ако го видя на живо се моля да имам мазна храчка и да му я лепна на мазната гнусна подлезурковска мутра.Говори винаги със заучени фрази. Питам се какво му харесвате на гоце и въобще има ли хора на които да им харесва тази селска партизанска сура. Извинявам се, партизаните са били мъже.

 5. Според мен става все по-очевидно, че освен ГЕРБ Бойко Борисов нищо друго не управлява! Него обаче също очевидно го управляват от Брюксел и по-специално ЕНП! И понеже ЕНП е твърде “щирока” работа някои противоречия, също така очевидно са неизбежни! Дано го докарат на добър край! Във всеки случай едно е сигурно и ясно: В момента-няма подходяща кадърна и достойна личност, която да заеме президентския пост у нас и всякакви междинни промени само могат да усложнят нещата. Можеби поради това Гоце има шанс да си изкара мандата, дано дотогава се оформи някой, който да става за поста!

 6. Много бързо мъглата пак застла нашата мила родина(казжам го без капка ирония)Знам че не ми публикувате коментарите, но поне ги четете:)Аз лично се спасяам!! ВЯРА НЯМАМ(освен в Костов,но,и тои остна сам)Успех!!!

 7. А аз наивно си мислех, че “1984” е антиутопия с историческа стойност – нищо подобно – през 2009 тя има ПУБЛИЦИСТИЧЕСКА стойност 🙂 Доколкото схващам нещата от последните дни се развиват в най- добрите традиции на “новговора”, описан в прочутия роман…

 8. Леле тая Цецка била много проста! Това само комунист може да го направи. Абе толкова сервилност няма да доведе до нищо добро. Абе теткоооо, това е парламент, ма! Зад всеки избраник стоят избиратели. И затова е парламент, да говори ВСЕКИ депутат каквото си иска. Да точно така, КАКВОТО СИ ИСКА! Като не са и ясни ПРИНЦИПИТЕ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ДЕМОКРАЦИЯ, да стане от тоя стол и никога да не сяда на него повече. Но, предполагам, че е просто послушна пионка на Бойко Борисов, който пък е сключил миризливо споразумение с Гоце Първанов. Да, точно така ще си го наричам, Гоце. Другият вариант е просто да сервилничи без заповед, което не го вярвам. 😉

 9. Днес девизът ни трябва да бъде като някога :”От детето до старика- всички срещу болшевика!”
  (всички срещу Сирищника!)

 10. Драги Иво, не се сърдя за цензурата на моя постинг отпреди няколко дни по повод Зъблезъблестата Зъбла.Казах само, че приложеният биографичен материал за това недоразумение е “копи-пейст”. Но по-лошото е,че е май верен. Доколкото разбрах, бургаски журналист е авторът.

 11. Единственото нещо, което харесвах в Българската Конституция, беше “СВОБОДАТА” на депутатите да говорят, която тя гарантира.
  Обаче слугинският манталитет се оказва по-силен и от Конституцията.
  Егати държавата! Егати “материала”!

 12. Първан оf отдава ни убеди че е вън от интересите народни,но по-жалкото според мен е ,че още една Б,Б,ИЛЮЗИЯ се спука и заля с помия България КОЛКО ЖАЛКО ЗА МЕН,че гласувах за този Б,Б, Аза вас как е ,хора

 13. Добре де, ами останалите депутати защо не са протестирали или напуснали залата в знак на солидарност с колегата си? Или чакат като овце един по един да ги натирят?

 14. Отново в десетката !!
  Мисля, че това е пределът
  на Бойко – от тук нататък
  тръгва надолу.
  Жалко, стана много по-рано,
  можеше да свърши още полезни неща,
  не той, а министрите Дянков,Плевналиев,Трайков и още няколко.

 15. Към Стамбо:

  Повярвайте, не съм ви спирал коментар. Може да съм сгафил нещо ( пак- Астор също ме упрекна наскоро, оказа се, че съм пропуснал да одобря доста коментари, включително и неговият…).
  Понякога си мисля какв ли би станало, ако се хвана някъде на постоянна работа, която би погълнала времето ми, което сега все пак отделям на блога- след като сега не успявам в управлението на блога в достатъчно удовлетворителна степен, какво ли ще се случи, ако бъда принуден да се концентрирам другаде?!
  Впрочем, един приятел ми каза, че в една търсачка вчера установил, че предишният ден съм имал нещо като 21 000 прочитания и посещения- това е задължаващо, така го разбирам…Постижението задължава и се старая, но не винаги успявам, явно!

 16. Преди 6 години споделих с приятелката си че гледайки как медийните изяви на ББ се отразяват, съм на ясно че някой помпа образа му като алтернатива и че той ще стане премиер.
  Тя ми каза и какво от това?
  Сегашните не са ли и те народни крадци и престъпници?
  Отговорих:
  ББ е различен, той е вожд на племе, той не споделя, не обсъжда, не вярва на никой освен на собственото си аз, и хората които го следват са послушковци до един, които са си платили за постове за да се окопаят във власт и пари.
  Принципи няма, има бизнес, и за всеки който е на ясно как се става милионер в България за нула време думата контрабанда е равносилна на думата бог.
  Е какво ще правим?
  Събираме багажа и се подготвяме за емигриране.
  Единствената реална алтернатива.

 17. И Яни е плямпало, като Бойко и явно му прави конкуренция, та се наложи Цецка служебно да намали преднината на РеСеЗе-джията.

 18. Г-н Инджев, сравнително от скоро чета Вашите публикации и много ги харесвам. Тази обаче смятам за изключително мека, защото в случая е отнето правото на мнение дори и в парламента /нещо, което за нас самите е отдавна факт/. Смятам, че подобно отношение не би следвало да предизвика само партийна реакция или коментар за бъдещи ползи, а несъгласие на всички нас. Искрено съжалявам, че се налага да го кажа за един от най-малко уважаваните от мен „политици” у нас, но смятам, че това вече е нетърпимо. Смятам, че ако се задават повече въпроси от рода на „защо Първанов е помилвал от затвора Цветнелин Кънчев”, защо е трудно да разбереш намеренията на сегашния кабинет и други подобни, а не само да говорим за „потресаващите разкрития за злоупотреби в предишния кабинет” може би /много съмнително, но все пак…/ ще се случи нещо добро.

 19. Не крия,че съм семпатизант на ГЕРБ.Но това ,което направи Ц.Цачева е абсолютно безумие!Това може да се случи само в комунизма.Да отнемеш думата на депутат,който без псувни и ругатни, критикува държавен служител,бил той и президент,е наглост.Та утре може да решат да арестуват някой,за това че открито не приема стила,методите,поведението,изказванията и вредите ,които нанася Първанов на обществото.Ние не сме Северна Корея нито посткомунизма в Русия.Един сериозен гаф,който ще нанесе сериозни електорални последици на ГЕРБ.Считам за наложително Цачева да напусне поста на председател на парламента.

 20. Президентът ни се компрометира и изложи многократно! Това е видно от Вашингтон до Токио.

  Прав е Яни да говори така, както мислят мнозинството от гласоподавателите. А изгонването му е шамар към всички морални граждани на тая страна, които искат президентът ни да чуе какво мислим за него!

 21. Отново откриване на топлата вода,отново мъка. Българският президент нямал морал,леле,как досега нокой не се беше сетил,един се сеща и го гонят от Народното събрание??? Ами то нито един комунист няма моралнезависимо дали е пишещ на нашия форум,или е президент на ККБ,то затова комуниста е комунист,защото няма моралняма душа. Кога ли за пореден път ще се открие топлата вода,а че ще има следващо откритите,спор няма. Не е проблема Г-н Първанов,бе момчета и момичета,как не го разбирате това, такива като него има много,проблема е в организацията на българската комунистическа сган,а не един,двама,петима. Дори той да слезе от поста,организацията им пак си остава,тя е полузаконна.

 22. Всичко у нас протича страстно! Иво страстно пише как го заплашвали да го ззаплюят, ние още по страстно го четем и коментираме, той на свой ред страстно се защитава и тихичко отсвирва неправоверните. Бойко страстно ни говори за страстите български и защо имали почва те у нас, Цецка Парламентката страстно, а Цветанов още по страстно ни таковат за таковата. А в психологията се мъдри сромничкият постулат за ролите, които хората заемали при възникване на проблем – на детето, на родителя и на възрастния човек. Детето се е порязало и се вайка, мама му се кара строго: “Нали ти казвах!”, а възрастният го притегля в скута си за да го превърже. Да се огледаме, българанци и да решим какви ще бъдем. Иво не го мислете, на него му оставало още един месец, както той твърди.

 23. Vlasov, не е проблема в организацията на комунистическата сган, а в организацията на българската държава (ако въобще има такава!). Тя затова е дадена тази власт, за да може да я използваш. Да “подтискаш” едни (“лошите”), а да “стимулираш” други (“добрите”, разбирай). Нарича се управление. На процеси, тенденции, наричай го както искаш. Ама не да даваш на “нашите” хора да лапат, а да създаваш възможности на “здравите сили” в обществото да се осъществят. На тези които могат да дърпат напред и да градят. Звучи банално, изтъркано, наивно, книжно и тъпо, ала това е положението. Power to the capable. Тогава комунистите сами ще си отмрат, както изчезнаха навсякъде по света. Щото лъсва тяхната несъстоятелност и немощ.

 24. Много съм доволен от гафа на очилатата простакела, турната от ББ в председателското кресло на НС! Този гаф е сравним с изцепката на Меди Доганов за порциите и хапките в държавата.

  Вие, дето се дърлите тук и по други блогове и форуми – на вас и на всички българи през лятото ви беше даден уникален шанс да избирате когото трябва – а вие ПАК избрахте когото НЕ ТРЯБВА!

  Защо, аджеба, комунистите се бяха разтреперали от страх и хвърлиха всички сили в черна пропаганда, а?
  Е, сега ще почакате още 4 години и ще гледате гаф след гаф на новия ВИ спасител и на блюдолизците МУ!

  Който към края на мандата си (или по-рано, надявам се) ще ви е още по-черен и от царя, от Тройната и Гоце!
  Българска народна поговорка: „Седем пъти мери – веднъж режи“.
  Българският избирател на избори първо реже, а после мери (по блогове и интернет-форуми)!

 25. Голям късметлия е този Яне,винаги вместо да му избодат очите,му изписват вежди.Сега рейтингът му се вдигна много,той вече е жертва и никой няма да повярва,че е продукт на Параванов.

 26. Това е урок за всички, които вярваха, че Бойко, като акумулира толкова власт и получи подкрепата на гласувалите за него, ще има дързостта да се изправи и срещу енергийната мафия.

 27. Господа,
  няма ли да разберете, битките се печелят от по-добрите стратези и тактици.
  Някои от постулатиете на добрата тактика са: 1.Не воювай едновременно с всички. 2 Разделяй враговете си и ги бий един по един. 3. Ако не можеш да унищожиш един враг бързо, по добре унищожи авторитета му. От този момент нататък, той сам ще губи сили. 4. Винаги оставяй на тълпата контролиран път за отстъпление.
  Бойко показа, че е превъзходен тактик. Или поне има много добри съветници, и ги слуша с двете уши.
  Не ми е симпатичен, но залагам на него.

 28. И днес Борисов,на парламентарния контрол,съвсем ненужно каза,че становището и отговорът му били съгласувани с президента/в отговор на питане на Яне Янев/.Откъде накъде?Би трябвало президента да съгласува с него изявления по външната политика,защото по конституция тя се ръководи от правителството.Президента няма нито самостоятелна,а още по-малко опекунска роля.

 29. Г-н Инджев,

  Принципно сте прав мисля. Но г-н Борисов получава със сигурност натиск от вън. Той желае да постигне първо макроикономическата цел, а след това имайки “гърба” на постигнатото да може да се разправи с г-н Гоце и олигарсите около него.

 30. Файърбол,налага се едно допълнение.Организацията на комунистическата сган е организирала(конструирала) Българската държава,която аз ,скромно наричам ККБ. И не случайно ти поставяш под съмнение,дали това въобще е държава. След комунистическия преврат на Девети,до ден-днешен,никога Българската държава не е била лишена от “присъствието” на комунистическата сган. Техния филм “Не всеки километър ” не е случайна величина. Всичко е техни ръце-информация,сила,икономика,дипломация,търговия ,финасиите,печат,радио,телевизия и пр. На този етап,хипотетично не е възможно ККБ да бъде декомунизирана,няма как,няма кой и няма желаещи. Комунистите са много силни и страшни и съвесем не си прав,казвайки,че комунистите сами ще отмрат,такъв филм все още не е заснет и няма скоро да се напише сценарий. Те са недостижими,те са свръхестествени,супернейчъръл,нали така казват за шашманите. Нашите,комунистически шашмани и техните подлоги са точно такива.

 31. Господин Кръстев, ако е възможно да дадете малко пояснения по написаното. От него излиза, че се води някаква титанична битка. Самия Борисов с поведението си създава такова усещане. Само че – битка с кого? Защо? С каква цел? Между “добрите” и “лошите”? И кои са те? И с кого и с какво ще бъдат заменени? С “нашите” които са “добри” ли? Това е стар похват на БКП, където открай време се води битка между “добрите” и “лошите”, без да се назовават поименно кои са последните и където “добрите” никога не могат да спечелят, видите ли! Ама се борят! Да не иде реч за подобна имитация на пехливанлък? Където същността е изместена от действието!
  Горе-долу същото е и с неистовия вопъл за правила. Всички искат да има правила! Ама как, защо, какви -виж, това не се коментира. В крайна сметка наистина може да получите правила – които да са толкова репресивни, ограничителни и недемократични, че да ви заболи главата. Ама нали искахте да има правила?

 32. Позравления за Иво Инжев. Удоволствие е в света на лъжата и алчността да прочетеш честен и обективен анализ без обидни квалификаци, но силен и убедителен.
  Иначе, определено смятам, че заедно с излизането от печат на книгата на Григор Лилов “Тайният проект Бойко Борисов” и наложеното наказание над Янев се достигна повратния момент в най-новата ни история, когато лъсна истината, маските се свалиха и тайният сговор излезе на яве. За съжаление.От тук нататък започва спускането надолу към апатията и хауса.

 33. Е,с последния си пост,файърбол,направи си феноменално права,свалям ти шапка,много точно го казваш,ама малко мислкят като теб,за съжаление. наивните българчета си ми9слят,че кой знае какво става. Имитира се дейност,активност,борба… и накрая-помирение,ръкостискане.

 34. Samo za sekunda sravnete Ivan Kostov i Boyko Borisov!!!……………………………………………???!!!!NO COMMENT!!!
  Nikoga ne sam imaal i gram samnenie za tova koy podgotvq6e po4vata za B.B!!Samo fakta 4e PREDI 1989 g. e zavar6il Vis6ata MILICIONERSKA 6kola v Simeinovo mi e dostata4en…!!!Sigurno savsem,ama naistina savsem slu4ayno be6e ohrana na kom.diktator t.j.???!!!I sigutno otnovo savsem,ama naistina savsem slu4ayno be6e ohrana i pri dvete pose6teniq na Madridskiq kradec Simo!!!

 35. Ей,котак,ли си митак,си,прос….к ли симахай се с тази латиница,бре говеда че сте бре

 36. Някой поиска пояснения.
  Бойко получи в наследство криза, празен хамбар, корупция, пладнешки грабеж, огромна контрабанда, шуробадванашки назначени държавни чиновници, и… и мога да изброявам безкрай.
  Това правителство наистина работи. Резултатите се виждат.
  При всичките тези пречки, безкрайно тъпо е да хвърляш сили да сваляш Главния Ловец на Републиката – Президент Първанов. Схватката между Гоце и Бойко беше кратка. Голият гъз на Президента лъсна и той си подви опашката. Посланниците „сами“ си подадоха оставките. Помилваните престъпници отново са в кауша. Наред са Спонсорите.
  За какво да хабиш сили и време за развенчания Първанов? Той ще си мълчи, защото иначе ще го дадат на Костов.
  За един бит дават петима небити.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.