Щафетата на политическата гафология

За гафовете на известни български политици би трябвало да бъде създадена специална дисциплина в университетите, в които те да се изучават. Може да бъде наречена “гафология”

Гафовете в политиката могат да бъдат всякакви – погрешна преценка, липса на такт и дипломатичност, проява на недалновидност, липса на чувствителност към болезнен проблем на обществото или уязвима група хора. Тук ще стане дума обаче за нещо много конкретно и твърде “издайническо” за нивото на попадащите в тресавището на “гафологията” наши ръководители, от чиято компетентност зависи съдбата на повереното им управление. Става дума за незнание!

Ето малко примери- наистина малко, само от няколкото, които мога да си припомня (без да задълбавам в темата) от последните няколко години. Някои от тях, смея да твърдя, бяха забелязани, или поне разгласени, комай само от моя скромна милост в този блог. Може и да съм пропуснал да забележа някоя публикация – пишете ми го за гаф.

Няма да се връщам към очевидната езикова неадекватност на двама поредни премиери с примери от техни публични изказвания, в които произведоха смехотворни езикови конструкции ( като “един симбиоз” на Станишев). Знаменит си остава обаче случаят със 125 годишнина на Народната библиотека, когато министър-председателят Сакскобургготски ( говорейки за тях като за лични познати) обяви Пенчо и Петко Славейкови за братя.

Не така популярен, за да не кажа, че напълно похлупен с медийно мълчание, беше гафът на Станишев. В телевизионно предаване на Би Ти Ви се похвали на 2 юли 2009 г. пред (солидарно неадекватния Бареков), че е бил в Босна. Говореше за анклава Сръбска Краина, който не само е в Хърватия, но и е световно известен като едно от най-жестоките огнища на войната между бившите съквартиранти от югославския дом при неговото разпадане. При това Станишев е уж “международник” – това е учил и като такъв беше кооптиран в ръководството на БСП ( със светкавична кариера начело на външния отдел на партията), преди да я оглави.

Бил е в Хърватия, но не е разбрал!

Днес този факт, останал скрит за широката публика, не пречи на БСП да се подиграва на външния министър Румяна Желева, за това, че на 30 ноември т.г. каза на пресконференция, че е била в Близкия изток, включвайки Грузия в този регион. Червените, обладани от амнезия за собствения им лидер, радостно решиха да й подаряват на подбив глобус.

В интерес на истината и самият Бойко Борисов, който отдавна беше заклеймил вътрешната политика като нещо миризливо и недостойно, не можа да избегне гаф от “международно” естество. В предаване на “Нова телевизия” на 27 октомври 2008 г. той предупреди за опасностите от етническото напрежение в България по модела на Кипър, изпращайки разделената страна в…НАТО. Нито Коритаров го поправи, нито някой друг изобщо обърна внимание.

Ето че в.“Дневник” обърна обаче внимание на 5 декември на още един епизод от “гафологията”, свързан пак с Румяна Желева.

Външният министър Румяна Желева обяви, че е дала съгласие да бъде номинирана за заместник-председател на Европейската народна партия, която ще избира новото си ръководство в Бон идната седмица.

Това е в разрез с Кода за поведение на еврокомисарите, който забранява на членовете на комисията да заемат политически постове, посочва сайтът “Кафене”, цитирайки “Дневник”.

Номинираната за български комисар първоначално заяви, че “не е вярно, че двата поста са несъвместими”, но после призна, че не е правила проверка.

Тя беше в Брюксел за срещата на външните министри на НАТО, които обсъждаха изпращането на повече съюзнически войски в Афганистан.

Желева беше попитана от журналисти дали е лобирала за партийния си пост по време на важното заседание на Алианса.

Дипломати потвърдиха, че тя е провеждала “частни срещи” в Постоянното представителство на България в ЕС докато в централата на НАТО външните министри са решавали ангажиментите на всяка страна в Афганистан.

Участвах в абсолютно всички заседания в НАТО, заяви Желева, но не отрече също, че е била в другия край на Брюксел по време на срещата в Алианса.

Ходих до тоалетната няколко пъти и се срещнах с г-жа Клинтън и г-н Лавров, обясни тя, визирайки американския Държавен секретар и руския външен министър.

Ще припомня, че г-жа Желева, изнервена от критики, заяви миналата седмица, че по , така да се каже, нейната специалност, свързана с постовете в ЕК, напоследък се изказвали твърде много неподготвени хора. Кавалерите от грузинското посолство й се притекоха на помощ с декларация, в която се казва, че г-жа Желева знае, къде се намира Грузия, защото е била там наистина ( което, в аналогичния случай със Станишев не може да се каже – хем е бил, хем изобщо не знае, че е посетил друга държава). Мен ако питате, този джигитски ак(т) само влоши повече положението, вместо да го остави да се отмирише по естествен, особено за късопаметна страна, като България, начин.

С риск да не прозвуча много кавалерски бих й препоръчал, все пак да не прави връзка между тоалетната, дипломацията и руския си колега Лавров. Той може си помисли, че му отмъщава за грозната му роля като представител на Русия в ООН в унижаването на българския външен министър Надежда Михайлова, принудена да чака безрезултатно в Ню Йорк руския си колега Евгений Примаков през септември 1997 г. Това си беше наистина клозетна постановка на руската дипломация, вбесена от новия курс на Запад на новото правителство в София тогава.
С Хилари Клинтън- както и да е. Все пак в дамската тоалетна могат и да се засекат, но дали си заслужава това да бъде разказвано като елемент от свършената работа- съдете сами. Може и да не е строго.

41 мнения за “Щафетата на политическата гафология”

 1. 1.Честно казано допреди три минути и аз си мислех, че Кипър е страна-членка на НАТО. Благодаря за информацията.
  2. Надежда Михайлова /леко подобрена версия на Р. Желева/ не беше външен министър през 2007 г.нито пък Е.М.Примаков. Случката с провалената среща беше много по-отдавна /или през 1998 или през 99/. И си имаше причина. Просто нашата пишман-дипламатка в последния момент, без предварително съгласуване беше решила да се сереща с колегата си . Той, в типичен свой стил и отказа. /Като казах пишман – дипломатка, искам да подчертая, че и Примаков никога не се е характеризирал с деликатност и дипломатичност. Разликата между двамата е само, че той си има понятие от външна политика , за разлика от НМ/ P.S.Гафа на Станишев и “босненската” Сръбска Краина съм го препуснал /не следя изявите му, не ми е интересен/. Но със Сръбска Краина има друг, много по-голям гаф. Той се състои от начина, по който демократична Европа допусна етническото и прочистване, довело до фактическото и ОБЕЗСЪРБЯВАНЕ. Хърватските националисти, подпомагани от от задокеанските си “военни съветници” прогониха от домовете им няколоко десетки хил. етнически сърби. Но това може би не е гаф, а нещо по-жестоко.

 2. Наистина трябва да имаш аналитичен ум и самообладание -за да сьумееш да се опише тази объркана поредица от гафове и примитивна психаделия,за което ви поздравявам .-Г-жа външната ни министърка явно просто още не може да се нарадва ,че е била в една тоалетна с Хилъри.-Свят и се е завило-дано не откачи горката от толкоз радост.-

 3. г-н Иднжев, не ми става ясно дали г-жа Клинтън и г-жа Желева ползват мъжката тоалетна, или г-н Лавров дамската, че да може Желева да се среща с тях. Има и втори вариант: Желева ползва и двете тоалетни… Съжалявам, то така цитирана, създава впечатление, че точно на това място са се провели въпросните срещи…

 4. quote …. българския външен министър Надежда Михайлова, принудена да чака безрезултатно в Ню Йорк руския си колега Евгений Примаков през септември 2007 г.

  2007? или 1997!?

 5. “… българския външен министър Надежда Михайлова, принудена да чака безрезултатно в Ню Йорк руския си колега Евгений Примаков през септември 2007 г.” !?

 6. Г-н Инджев, струва ми се, че две дати са се объркали: статията в Дневник е от 5-ти декември, а пък срещата между Надежда Михайлова и Евгений Примаков трябваше да се състои, разбира се, през 1997-ма година. 😉

 7. Нада през 2007 не е била външен министър дефинитивно.

 8. Г-н Инджев,а спомняте ли си когато Презид. Желев се търколи по стълбата на самолета в Париж и ствайки,подаде ръка на лице от охраната,смятайки,че това е официален посрещач. И при коронясването на Японския Император,как неговата Марийка преля вино от нейната чаша в неговата. А През. Стоянов се опита да целуне ръка на Датската кралица( но тя ловко я отдръпна),което е недопустимо,такива особи не се докосват,само ръкуване е позволено и само ако те предизвикат това. Най-големия цинизъм на Български президент е,когато същия Стоянов занесе лично в Лондон,на вдовицата на убития Георги Марков,ксерокипие-препис от съдебната присъда срещу него,от страна на комунистическата сган. Беже мили,все пак,по-добър вариант е,че не занесе мостра от отровата рицин,или снимки с автографи на полк. Г. Мичковски,или ген. Владимир Тодоров. В архивите има и доста снимки на техния бивш комшия в Лондон(Франческо Гулино). Би могъл да занесе някоя от тях,или дубликат от медалите ,дадени му от комунистическата сган. Но сте абсолютно прав,трябва да има таква книга. Наскоро гледах една брошура,цветна “Сто години Българска независимост”, където има имената на 100 български дейци от различни обалсти,но без името на човека,който обяви Българската незвисимост,Н.В. Цар фердинанд,Първи. Файнъли,идеята ти е абсолютно адекватна, резонна,поздрави.

 9. Министърът на външните работи на Република България доктор Румяна Русева Желева остава навеки в родната дипломатическа история с:
  а) безподобните си танцови умения
  б) откровението, че се подготовяла за тъй мечтания външнополитически ресор “още от ученичка” чрез “контакти с много чужденци по къмпингите на България”
  в) признанието “Била съм в Близкия изток – и в Грузия, и в Египет”
  г) култовата фраза “”Ходих до тоалетната няколко пъти и се срещнах с г-жа Клинтън и г-н Лавров”.

  За четири месеца това са изключителни постижения.

 10. Аз не разбира.
  Как е ходила на всички заседания на НАТО, като не е била на мястото на срещата – била е била в другия край на Брюксел?
  Какво общо има диарията на Желева със срещи с Клинтън и Лавров? Тя казва “срещнах се”, а не “разговарях”.
  Ако трябва логично да мислим то ситуацията е следната.

  Желева е стояла в някаква тоалетна. Това е всичко. Нито е била на срещата на Алианса, нито е имала разговори с Клинтън и Лавров. Изглежда също, че за да може да види българския външен министър някой от колегите си – трябва да ги причаква и да се залага по тоалетните…
  И още един въпрос. Тази жена не може ли да извършва физиологичните си нужди по-евтино – у дома си?
  Скъпо ни излиза ходенето й до тоалетна! При всеки напън ли трябва да й плащаме да ходи до тоалетна я в Брюксел, я в Страсбург, я в Ню Йорк. ….

 11. Те, Лавров и Желева, просто си ползват редовно и двете тоалетни, за да видят кой е там, та ако някой ги пита, да има кого да посочат за свидетел, че са били там. Толкова е просто да се досети човек. 🙂

 12. Човешко е да се греши, все пак… Но когато хора по най-високите етажи на власта се излагат с незнание и говорят глупости(и излагат всички нас с това), че и отгоре на всичкото се опитват да замазват гафовете си като допускат още по-големи вместо да се извинят и да признаят грешката си си мисля че мястото им далеч не е там, където се подвизават. За съжаление в нормалните страни хората във власта са потомствени дипломати и политици, а нашите са просто селянчета попаднали случайно там. Както се казва – от далече и за малко… И така вече 20 години и изгледи за промяна няма и няма и да има скоро…

 13. Настрана от мъжеството,да отговорите на всеки поотделно /в т.ч. и за волните и неволни уточнения!/ самата
  тема и трактвката й тъкмо навреме разкрива,кому и защо е било удобна отприщената якобинска революционна ярост за кървава и съдбовна разправа с врага -бил той гадна българска буржоазия,отвратителен монархо-фишизъм и т.н.,за да завърши до “врага с партен билет” или такъв с подигравка за “постната му пица” след повече от 130 години независимо управление….
  Повече не си струва,да уморявам останалите,нито с примери от онази България на бавно кадрово отглеждане и естествена селекция на нейния елит,нито с други,когато и аз не съм бил разбиран,както и моя предшественик…
  Но съм Ви благодарен,че пръв-не ме учудва!!!- разкрихте завесата,
  за да може дори и някои претендиращи за участие във високо интелектуален блог на България,да запита в т.ч. и
  себе си..накъде вървим така”подковани”?
  Преживял съм много революции и “псевдо” промени,за да си въобразявам,че линията на “разпределение” на глада и жалкото копиране на обноски,
  звездомания на отречените,ще пощади новото и поредното велико…
  Тази статия е самата перла по
  пътя към заслужено признание от живите сенки и такова за ония,които не са сред нас!

 14. Присмял се хърбел на щърбел, добре го е казал народът ни.

 15. След като такъв високопоставен български служител (в случая тя е гласът на България за пред света)говорил за срещи в тоалетните изобщо не е за учудване защо страната ни е изобразена съвсем сериозно като тоалетна от оня художник.
  Ако това действително го е казала това трябва да се възприема не като гаф а като престъпление към България защото самият най-висш дипломат обяснява на света че най-важните дела българите ги правят в … тоалетните.
  И няма значение къде и пред кого го е казала , колко луксозна е била тоалетната и дали е ходила да си поправи прическата или да върши нещо друго.
  Чувствам се отвратително само като си помисля че който и да е чужденец прочете какво е казала българската дипломатка какво може да си помисли за нас като нация.

 16. Strahotna statia !!!
  Tova che ni olicetvoriha s toaletna mai ima neshto verno, za syjalenie…
  Blagodaria Vi g-n Indjev !

 17. Г-н Инджев,спестих Ви време и място за благодарност към незаслужената оценка в личен план на ч е л н а т а страница на последната Ви книга,когато недалеч от нас стоеше и един философ на прехода,който поне клати я к и “c o j o n e s” с въпроса “Къде бъркахме?”,за да се подразбере и самия “самоделен”
  отговор,защо и България е щокирана,след Крумовград.
  Г-н генерал “незаслужената” оценка на водещия се дължи и на това,че за разлика от мен наивния,
  ако претъркулването или др. уж протоколни грехове са били въпроси на химическо или др.чистене “разнасящо се” като от турски кенеф : то, осанка,
  маниери и всичко засукано още с майчиното мляко,и адски труд,но не е въпрос на издевателсва и изобретателства,а Божа участ!
  Впрочем да отдадем дължимото и на г-н премиера,че е разбрал,кой и какво??? липсва на политическия живот на бедна България.То си е и оцнека-башка от него- за Вас самия,но ще говорим,ако доживеем да гласват и не самодиви !!! Разчленените думи са клавиатурна техническа грешка!

 18. г-н Инджев,
  Сигурно не си давате сметка,че току що станахте откривател, основател или каквото и да е там на едно ново научно направление “Гафология”. Ама само как звучи. Това трябва веднага да го регистрирате, патентовате или не знам какво там се прави, но да придобиете авторските права. Иначе някой може да открадне идеята. Освен това, ние форумците, също тука ще имаме чувство за съпричастност. Аз вече си представям момента, когато един ден моята внучка ще се изучава за дипломатка в някой световен университет, например в Перник, и ще има изпит по Гафология, а аз ще и разкажа как направо с мое участие е била основана тази наука, защото то тогава ще си е един голям клон на науката, БАН ще да се преструктурирала отдавна и само от изследванията в това направление не само ще се самоиздържа, но и ще носи огромни приходи в държавния бюджет, който тогавашния Симеон Дянков има да се чуди как да ги похарчи милионите, ама аз виждам милиарди, евро само по това направление, и други работи виждам, но по-добре тичайте да го регистрирате това направление докато не са пуснали кепенците на кантората по регистрация, а аз ще разкажа на внучката ми как е било по времето на раждането на гафологията, как съм била една обикновена форумка в блога Основателя (забелязахте ли, че Основателя съм го написала с главна букв) и всеки ще знае кой е Основателя тогава, както сега всеки знае Генерала, а вие един ден ще отидете да изнесете лекция на студентите как точно сте станал Основателя, а аз ще дойда да ви слушам дали си казвате всичко точно и след бурните аплодисменти ще се запознаем най-после, както казват старите гърци, in personal.
  Ох, това въображение ама хич не мога да го спра. Виждам началните страници на учебника по гафология, там дето се дават определенията и терминологията. Как само успяхте в една дума да съберете толкова много значения,които няма сега тука да описвам и да ви върша работата.
  Та да не ставам многословна, дръжте ни на течение как напредвате с гафологията. Защо имам чувството, че материалите по направлението вече сте ги посъбрали и като ги пооформите, до Коледа може книгата да я напишете. Мезду другото “Гафология” звучи много добре като заглавие на книга от Иво Инджев.
  Здрве за всички.

 19. Тази гафология датира от 9.9.1944г. и достига апогея си с управлението на ТЖ с неговите идиотщини. У нас всичко е позволено, само да не е в разрез с политиката на Кремъл!

 20. До Sissi: Тая дата 9.9.1944г откъде пък я изкопа? Нима на 8.9.1944 г глупостта не е ходила из нашите земи? Що се касае до Кремъл и разрезите с неговата политика, пак не си права. Мога да се сетя за 10 гафа барем. Например: на обидния гаф, че нито един съветски , а и руски посланник /с изключение на Авдеев/ не се и опитваше да проговори български, ние отговорихме достойно – Димитър Жулев след 16 год. !!! посланничество в Москва не мажеше да обели и дума руски.

 21. “Ходих до тоалетната няколко пъти и се срещнах с г-жа Клинтън и г-н Лавров…” Ами той таварищ Лавров да не си пада нещо воайор, че кибичи във ВИП-дамска тоалетна? Или тоалетните в Брюксел са като онези в казармата- създават колективно чувство дори и в такова интимно място? Хм..Мнението ми за Зъблезъбата Зъбла вече съм го казвал- умна, антикомунистка, европейка- точно колкото е и красива…

 22. Така е, господин Инджев, прав сте, коригирам се, благодаря!

 23. “За съжаление в нормалните страни хората във власта са потомствени дипломати и политици, а нашите са просто селянчета попаднали случайно там.”
  От коментара на Владимир Петров | декември 6, 2009, 4:24

  …………………………….

  Сигурно е така, както казвате г-н Петров, но селянчетата съвсем не са попаднали случайно там.

  Те са потомствени олигофрени. Потомствени наглеци и безскрупулни мошеници – знайно е, кои успяха да се промъкнат през месомелачката на диктатурата на пролетарията.

  А “нормални страни” в този смисъл и идеализация, които са на въоръжение по тукашните форуми просто няма. Навсякъде по света има подобни практики. Някъде, обаче, са изключения, докато в изпаднали държави като нашата – практика.
  Весел Никулден!

 24. гнус ми е че съм българин

  Събудих се тази сутрин в 5 часът сутринта (uk time) станах за работа и докато си миех зъбите пуснах BBC светови новини.
  имаше мн интересна дискусия между германски, френски, полски, и английски дискутираха избора на новите комисари за европейски комисари.

  Разговора се въртеше около кой е загубил и кой е спечелил от номинациите
  и докато си пиех кафето чух нещо което ме накара да ми преседне и кафе и кроасан и тн

  говореше се за кого се съмняват и на кой нямат доверие от номиниране и познайте кое име изникна …………………………… Румянчето

  казаха и бегло за румънския кумисар ама бегло

  нашето Герганче го споменаха 3 пъти

  до там ли я докарахме тая кифла да ни излага пред европа

  По-късно седнах и гледах на 4ри очи с цветито
  и кво да видя тя там
  и се загледах в неиното представяне
  ми то горкото мн е зле
  не може да говори добре
  не може се изразява
  не му тече мисълта правилно (ако има такава)

  боже(или Бойко) опазини от тая простотия
  ама май не можеш щото и ти бликаш от нея

 25. Поздрави Г-н Инджев, “Гафологията” е очевидно наука с бъдеще особено за по-нецивилизованите страни, но и за всички други! Гафовете са не само в политиката, но там най-личат! Ако Р.Желева е казала публично “Ходих до тоалетната няколко пъти и се срещнах с г-жа Клинтън и г-н Лавров” просто нямам думи! Но да не забравяме, че у нас управляват и заемат представителни постове само лица с доказана липса на първите седем години възпитание, за което не само те са виновни! Но можеще и да е далеч по-зле, тъй като нищо не пречи на вънщната ни министерка, за да подчертае близостта си с дърщавния секретар на САЩ, да използва и невинната българска поговорка, че “пърдят в едно гърне”! Но запознатите с Външно знаят и други още по конфузни случаи, които си разправят, като вицове, като този, как нащия посланик еди къде си на прием в Българското посолство обозначил дамската тоалетна със женска снимка от списание. За съжаление дамата се оказала съпругата на президента на страната!
  Но има и гафове за което и науката ни в крайна сметка е виновна! Имам предвид географските ни понятия където “Близкия изток” ни е тотално объркан! С него наричаме една територия, която цял свят познава като “Среден изток”. Близкият изток или “Ориената” сме ние! Той се простира според някои консервативни западни разбирания от източните предградия на Виена и свършва някъде към Диарбекир. Така, че хората се объркват и под близък изток разбират чисто физичесвки разположените територии на изток от нас. При това Грузия ще се окаже точно най-правилният за нас “Близък изток”! Да не виним толкова Желева за всички гафове, че и без това много и се насъбра!

 26. NikiB, коментарите ти остави
  и на бог Онан си се помоли.

 27. NikiB,
  На именнития ти ден(ако не се казваш иначе) не ми се коментира коментара ти и не ми се привеждат примери!

 28. Отдавна е известно,че умствените способности и физическата красота са нещо несравнимо и противоестествено, но при комисар Желева това е очебийно изразено като аномалия. В смисъл, че колкото е интелектуалното излъчване, толкова е и очарованието. Във филма “Планетата на маймуните” главната героиня, която изумително прилича на еврокомисаря обаче, наистина има интелектуално и духовно излъчване, което в реалния случай просто отсъствува.
  е

 29. NikiB,
  На имения ти ден(ако не се казваш иначе) не ми се коментира коментара ти и не ми се привеждат примери!

 30. Като прочетох статията и част от репликите,мисля си колко много е прав чеха Черни с кенефното ни изобразяване.Някаква глупава медия,пуска лъжата за клозетните срещи на Желева и всички облизват от всички страни фалшивата монета.И като се разпростряха едни съждения,аналогии,препратки и т.н.,направо ми замириса.На тоя блог не му отива да ровичка в селския кенеф.

 31. Петров,ама ти на това му казваш учудване,засега ККБ ,не може да роди достойни личности,или ако има,н атях не им се позволява да са известни.

 32. пак до Sissi. Именният ден отмина по реда си. Остана само лекият махмурлук. Ще съм ти благодарен да ми кажеш все пак с какво от написаното /декември 6, 2009, 12:52/ не си съгласна.

 33. До НикиБратушкозащитника:
  1.Оставам с усещането, че обитаваш земите на “Бялото Братство” с излаз на бул.”Драган Цанков”(т.нар.Руско посолство) – винаги скачаш като подпарен, щом стане дума срещу руснаците!(ако ти плащат – кажи си, в тази криза ще е донякъде разбираемо!)
  2.Комунистическите мекерета, като Жулев, Бойко Борисов и др. не могат и руски да научат, какво остава за други езици.
  3.Руските посланици по-добре и да не опитват да учат български, защото неизменно ще го говорят с натрапчивия си акцент и нарочно употребяваните руски конструкции.
  4.Но не това имах предвид в първия си коментар – имах предвид гафовете на комунистическите управници, достигнали своята врхна точка на абсурда при управлението на правешкия човек от народа и обкръжаващите го, чиято щафета понасят днес банкянския човек от народа и екипът му.

 34. До НикиБратушкозащитника:
  1.Оставам с усещането, че обитаваш земите на „Бялото Братство“ с излаз на бул.“Драган Цанков“(т.нар.Руско посолство) – винаги скачаш като подпарен, щом стане дума срещу руснаците!(ако ти плащат – кажи си, в тази криза ще е донякъде разбираемо!)
  2.Комунистическите мекерета, като Жулев, Бойко Борисов и др. не могат и руски да научат, какво остава за други езици.
  3.Руските посланици по-добре и да не опитват да учат български, защото неизменно ще го говорят с натрапчивия си акцент и нарочно употребяваните руски конструкции.
  4.Но не това имах предвид в първия си коментар – имах предвид гафовете на комунистическите управници, достигнали своята врхна точка на абсурда при управлението на правешкия човек от народа и обкръжаващите го, чиято щафета понасят днес банкянския човек от народа и екипът му.
  5.Накрая, гафовете минават незабелязано, ако не засягат Кремъл и неговите резиденти у нас, а най-жестоко се наказват “гафове” срещу главния (п)резидент – Първанов.

 35. Последно до Sissi: Плащат ми, добре ми плащат. Ама съм щедър. Дай си банковата сметка. Ще ти превеждам всичките си хонорари. Дано рахатясаш!

 36. До НикиБ:
  Надявам се и аз да се занимавам за последно, но един съвет: и Масларова взимала пари, че и те трябвало да ядат с мъжа й, но до никъде не се докара, така че – мисли му!

 37. Защо мразите руснаците, не знаете ли ,че те са велики откриватели- (на топлата вода и на най-бързите часовници в света)?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.