Русия ни размахва пръ(с)т

Ето няколко заглавия, подзаглавия и заглавиквания на тема “ултиматум”, които се появяват по едно и също време:

Борисов: Думата “ултиматум” при мене не върви ( БГНЕС)

Янев към Борисов: Искаме си групата или минаваме в тежка контраатака
Премиерът: Не приемам ултиматуми. ( Медиапул)

„Газпром” постави ултиматум за „Южен поток” ( Money.bg)

Както основателно сте се досетили, връзката между “ултиматум” и “Газпром” е наистина сериозна. Ето защо си струва да цитирам още малко:

“Газпром” ще обсъди с България своята позиция по проекта за газопровода “Южен поток” на предстоящата сесия на руско-българската междуправителствена комисия, която ще се състои в София на 10 и 11 декември в София”, съобщи говорителят на руския газов холдинг Сергей Куприянов в интервю за телевизия Russia Today, цитиран от РИА “Новости”.
Говорителят припомня, че новото българско правителство е декларирало, че иска да преосмисли договорите, които бяха подписани с Русия в енергийната област и не се отказва от тях поне за момента.
„Убедени сме, че такъв шанс се пада веднъж в живота, и че здравият разум по отношение на “Южен поток” със сигурност ще вземе връх в България. Най-малкото, със сигурност тази тема ще се обсъжда на предстоящата среща в София. Ние обясняваме, това не е случаят, в който може да се пазарите”, казва Куприянов”.

И така , “Газпром” се съмнява в здравия разум на България, който все още не бил взел връх. Това се случва на 7 декември 2009 г., когато руският посланик в София Юрий Исаков обяснява пред в. “Труд” колко хубаво нещо е това годината на Русия в България и обратното. Той изтъква също, че на срещата на Борисов с Путин в Гданск на 1 септември българският премиер ясно се е показал като “горещ привърженик на дългосрочните ни отношения както в политиката и икономиката, така и в културата”.

В интервюто , което няма автор от страна “Труд” ( най-вероятно става дума за договорена публикация с предварително зададени отговори), посланик Исаков е показан да размахва пръст от първа страница и да демонстрира “напъване” със свити юмруци и напрегната физиономия на 15 –та.

Лесно е да се надсмееш над “ултиматума” на Яне Янев, но е доста по-различно да се противопоставиш на размахването на пръст от страна на “Газпром” и посланика (му) Исаков.

Не знам дали “съюзник в нужда се познава”, но в същия брой на “Труд” има и интервю ( този път подписано от автор) с Ричард Морнингстар, специален пратеник на САЩ по енергийните въпроси в Евразия. Озаглавено е : “ Не бързайте с руския “Южен поток”. В него той казва в прав текст, че САЩ “имат своите резерви” към скъпия руски проект, за който няма осигурен газ и че държавите, подписали досега меморандуми с Русия, са направили това “защото разбират, че поне трябва да имат предвид тази възможност”. Според пратеника на Обама същите тези държави продължават да смятат, че “Набуко” е приоритет за тях и че “ в дългосрочен план решенията може да са други”- т.е. няма окончателно обвързване с руската стратегия по трасето, въпреки подписите.

Може би това ви напомня на лозунга от времето на студената война “два свята, единият е излишен”. Споменът за студената зима в домовете на българите поради спрените руски доставки на газ би трябвало да ни държи топло. Ние сме в ЕС и НАТО, както и те са в България. Лозунгите за “Русия в България” и “България в Русия” едва ли трябва да са определящи за реалната политическа и икономическа ориентация на страната ни.

Иначе казано, изборите минаха, дошло е време за избор. Тезата на Първанов и Станишев, че можем да носим двете (енергийни) дини под една мишница окончателно се подхлъзва върху динената кора, върху която е стъпила.

51 мнения за “Русия ни размахва пръ(с)т”

 1. Г-н Иво Инджев, защо съм с усещането, че сте моето лице в България и по света…

 2. Дано устиска това правителство и защити интересите ни. “Коректността” на руснаците е вече световно известна и само наивник или долен, алчен, необразован и нагъл (сещайте се сами кого имам предвид 😉 ) политик би се обвързал и то дългосрочно с тях. Нашето място е ЕС. Бидейки малка, бедна, мърлява и хаотична държавица бъдещето ни се определя в голяма степен от политиката на ЕС, не на отделни държави от ЕС. Разликата е огромна. Това, че някои могат да си позволят лукса да се заиграват с Русия не значи, че ние можем.И не бива.

  PS Поздравления за тази и многото други статии във вашия блог.

 3. Горката Русия,поради безкрайно изостаналата си икономика се е хванала на живот и смърт да изнася още суровини.А не се усеща ,че това не е пътя за оцеляване и просперитет.Попадат в по-голям капан,отколкото бе Брежнев-в един момент ще им диктуват условия иначе затварят кранчето.Европа се презапасява от много източници именно заради това.А Русия за 20 год. не успя да произведе конкурентни стоки за пазара.И като бедна африканска страна си продава суровините,за да внася всичко.

 4. Във време когато българските,а вероятно и др.европейски домакинства са опустошавани,
  ултиматумите са и повод,както-поотделно-за лично,така и за съдбовно национално изпитание.
  Сега,когато отново предколедно сме в траур и процедури на помилване,не спират както “законни” оправдания кой кого и чий лични данни крие,така и че точно тук мнозина от участниците потвърждават познатите ни племенни
  черти-главно не поемане на отговорност.И са прави,независимо от Вашите умениия и безспорен талант.
  В явлението се крие и отговора на въпроса,защо-настрана- от факта, че мнозина изгаряме,хвърлени на псетата-но и на премиера ще му бъде изключително трудно.То се и вижда,но къде!!! повече за цитирани исторически поуки и повторения?

 5. Дори бай ви Ганя се досеща, че безкрайно малката част от една безкрайно голяма величина също е безкрайно голяма. И обратното. Какво да се прави, когато ние сме величина безкрайно незначителна и колкото да се пънем, даже гърбецът на бате ви Бойко не променя нещата. Има и хубава страна в тази далавера – колкото и големи да ги кензаме, хората от големия свят ни подминават с равнодушие. Не вярвате ли?

 6. Браво Г-н Инджев. Попадение в идеалния център на десетката! Надявам се, на време. Стария “брат” казва подписвай, младият – не подписвай! Най сетне тези наши гьотферени, управлявашите трябва да разберат, че дошло е пак ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО! Трябва наистина да си идиот, за да не виждаш какво е геополитическото ни положение в момента, държава член на НАТО и ЕС!
  Крайно време е да разберем коя диня трябва да носим! Газпром може да не е Яне, ама не е и НАТО все пак, нали! Та да го видим сега тоз славен херой Бойко дето не само го избрахме, ами що стихове му сътворихме! Крали Марко ряпа да яде! Ха, дано се окаже поне малко на Крали Марково ниво, пък и още стихове ще му напишем! Аз поне обещавам!

 7. Южен поток е важен за Русия и за Италия. И затова ще си го направят. Все ще мине отнякъде.
  Южен поток е важен за България. Затова ще мине през България.”Газпром” може и да се съмнява в здравия разум на България, ама чавката не ни е изпила докрай мозъка.
  Ричард Морнингстар нещо се е объркал. Мислел си е човекът, че това е газопровод , свързващ Тескас с Минесота, та затова се е почуствал задължен да даде акъл.
  Ще да залезе скоро звездата на посланник Морнингстар, чини ми се.

 8. Ако не бяха вестниците такива продажници на руснаците, щяха да сложат статията с мнението и снимката на Морнингстар на първа страница, която позиция подобава на членството ни в ЕС, НАТО, а не да моделират общественото мнение, после да се позовават на него…

 9. Господин NikiB, това не са Ви коментарите на дир-а. 😉
  Г-н Морнингстар може и да се е объркал, а господин(или по скоро другаря) Куприянов не е ли според вас? И защо да не можем да се пазарим? Т.е ние сме длъжни атоматично и немедлено да се съгласим, каквито и условия да “предложи” този(и неговият господар) другар? Че даже и да козируваме…
  Проблема на руснаците в тяхната външна политика, е че “живеят” още във времето на СССР или още по-зле – във времето на Руската Империя и съответно тя(външната им политика) е подчинена на подхода на извиването на ръце, ултиматомите и т.н. Е точно за това никой в света не ги уважава и се считат за unreliable. За това трябва много сериозно да обмислим( Българското правителство) преди да се обвържем отвново с тях. Миналата зима го видяхме и го усетихме всички в България…дори и твърдоглавите комунисти като Вас.

 10. Всяка страна може да търгува с Русия и да получи добър договор.
  Само България не!Защото България се
  управлява от руски агенти които крадат от българина за да богатеят руските им господари.

 11. Колкото по-вече глобализацията на икономиката се разширява в целия свят, толкова по-вече отслабва политическата власт на отделните държави. Европейският съюз смята, че с формулата на Лисабонския договор може да компенсира отчасти загубата на политическа власт и да осъществява що годе някакъв контрол над икономиката в Европа. Тези понятия за влияние на политика на САЩ на Русия стават безпредметни при наличие на световнн коорпорации, които не признават граници. Всичките демократични приказки се свеждат до свобода на движение на капитали, хора и стоки. Има ли в наличност това е достатъчност. На американецът не му пука да изнесе производството си в комунистически Китай, не му пука дали ще се работи на 12 часов работен ден, не му пука дали и деца ще работят. Иначе в САЩ ще вдигат пушилката за правата на човека за собствена консумация. Икономиката гледа с пренебрежение политическите напъни на правителствата и си следва собствените интереси.

 12. Ако оставим настрана, това че Морнингстар не е посланик, това че в САЩ нямат никакви проблеми с газопреносната мрежа и това, че не е давал акъл, а е обсъждал проблем възникнал със съюзник на САЩ (подчертавам Съюзник!), бих казал че сто пъти по-добре е да получаваме газ с танкери от Поти или от Гърция, отколкото по руските тръби (пипала). По времето когато България си взима Южна Добруджа Хитлер е направил предложение да ни даде и Северна, до устието на Дунав и граница с Русия. Тогава министър-председател е бил Г. Къосеиванов. Отговорът му бил: “Всичко друго, само не граница с Русия.” Защото ако имахме граница с тях, сега сигурно щяхме да имаме съдбата на Молдова. Това ми е разказано от Радой Ралин (мир на душата му), който беше отлично информиран, толкова отлично колкото всички заедно с водещия в този блог. Пиша го, защото Иво ми даде повод, а и да не го забравя.

 13. До Tomy: Питаш: “И защо да не можем да се пазарим?” Не само , че можем, а трябва! Яко трябва да се пазарим. И не с някой си Куприянов. И в тоя пазарлък ще се види дали имаме читави държавници.

 14. Участието ни в трите проекта на т.н.”голям член”ще струва на всяко българско семейство по 15 хил.евро!!Нека да го кажат това на народа и после да направят референдум да видим колко ще са ЗА?!?
  Защото ще се окаже,че за повечето това е стойността на къщата/апартамента/,който трябва да дарят за обогатяване на руските олигарси.

 15. Не им щем ни жилото ни меда! Някога С. Стамболов го е изрекъл и докато това не стане водещо в БГ политиката спрямо СССР(пребойдисано) все ще си продължаваме да бъдем задунайская губерния или 16 република. А когато то стане (а то неизбежно ще)то тогава ще бъдем истински съюзници в NATO и EU, за сега сме само пребойдисани червеноармейци – за съжаление.

 16. Този Ники Б, (Бунака)
  Българин ли е?
  Може ли да си отговори, защо сме най-бедни в Европа, при всичките природни дадености. Защото богатствата ни изтичат към международния рекетьор Русия.
  1963г. ТЖ изпрати цялото блгарско злато на СССР (да ни го пазят от ядрена атака)
  В наши дни Р.Овч. (овчарчето Калитко)преподписа договора за газа с което ощети България с 2 милярда. Нека Ники Бунака да ми отговори с колко е ощетено неговото семейство, ако е българин.

 17. Дългосрочните отношения на Европейска България с Русия имат дълбоки исторически и културни корени и никой не може да разруши приятелските отношения между Гражданите на България и Русия.Сега Руските власти трябва да осъзнават че КГБ и Олигарсите в Русия и България са причина за замръзяването на Българоруските отношения.Надявам се Русия да заеме почитното си мястото в НАТО и ЕС, защото не поемането на тази отговорност от Руските власти е предателство към Руските Граждани,Русия и България която сега е неделима част от Европейският Съюз.

 18. До Българския орел

  Е как можахте да изтърсите подобна глупост? Да не би да сте проспали часовете по история?

 19. НикиБ до Севделин Панев . Аз на Морнингстар не съм му брат,чет та затова ти давама да четеш официално съобщение на нашето Министерство на външните работи. Министерство на външните работи
  “… в Ню Йорк с посланик Нанси Макълдауни- заместник помощник държавен секретар в Бюрото за Европа и Евразия и ПОСЛАННИК Ричард Морнингстар -специален представител по енергийните въпроси в Държавния департамент.” Ако имаш претенции към длъжността му звънни на Желева. Разсъжденията ти за Поти, пипалата, танкерите, Гърция, и недаването на съвети не искам да коментирам. Каквото съм имал да кажа съм го казал /НикиБ до Tomy:| декември 8, 2009, 11:36/

 20. До lozanmb: Думите “Не ви щем ни жилото, ни меда” се приписват на Драган Цанков, а не на Стамболов. Сигурен съм, въпреки че не се е артикулирал по този начин, че Стамболов е бил на същото мнение. Така че грешката Ви не е съществена. Поздрави!

 21. До Български орел: Уважаеми господине, изпитвам искрено уважение към идеализма Ви. Но въпреки това не мога да се съглася, че руските власти (вероятно имате предвид правителството на Русия) са в състояние в обозримо бъдеще да осъзнаят, че КГБ и българският му еквивалент пречат на добрите ни междудържавни отношения. Първо, защото КГБ (или мафия или олигархия, наречете го както желаете) е съществен, ако не главният фактор в руската политика и второ, защото в международен план Русия едва ли отдава толкова голямо значение на България.

  Иначе за гражданите сте напълно прав. Лично аз не познавам руснак, с който да не се разбирам добре. Свестни хора са, само да не се налага да им се обяснява откъде имат азбуката и религията си. Един се опитваше с цялата си сериозност да ме убеди, че азбуката я измислил един азиатец на име улянов и с прякор ленин.

 22. До GOSIB : Благодаря ти за хубавите думи по мой адрес. Обещавам да ти отговоря най-изчерпателно. От теб искам само едно: да научиш как правилно на БЪЛГАРСКИ език се пише думата “милярд”.

 23. А пък ти НикиБ не ни пиши на руски ако обичаш. Блогът е БЪЛГАРСКИ и е за БЪЛГАРСКОТО политическо пространство. А послаННик се пише на руски. На БЪЛГАРСКИ се пише послаНик , послаНици и т.н.

 24. До Росен Йорданов : Прав си. Изложих се. Признавам.

 25. Путин не може все още да си прости колосалния си гаф когато поздрави своя човек Янукович с “победата” на предните президентски избори в Украйна и всичко което последва. Това беше върха на една дълга , открита и груба намеса във вътрешните работи на съседната на Русия суверенна страна и сега това продължава само че по-предпазливо и по-замаскирано но затова пък по-гадно – чрез историята с газа и неговите обходни потоци наричана с изтънчения и перверзен термин “диверсификация на доставките”. Което за Русия , Путин и Газпром е видите ли най-висш приоритет. Сякаш Европа по ще я топли газ минал през Балтийско и Черно море отколкото по суша. Една нова голяма руска лъжа съшита с бели конци. А надпреварата и суетата около “Южния поток” и неговата алтернатива “Набуко” ми напомня знаменития лозунг от детството ми “Съветски човек пръв ще кацне на Луната!” който запълва поне 50% от спомените ми за тогавашните “медии”.

 26. Oрльо,отново си изпаднал в безтегловност,как комбинираш такива качествени мисли, с такива като последната,която няма никаква стойност. Връзките между двете страни са били много добри,дори естествени ,до Първата Св.война,въпреки някои Руски имперски апетити ипровокации,плюс нападението срещу Царство България(1916г.) Но обикновените хора-учени,писатели,студенти,религиозни икултурни дейци са общували,извън държавен контрол. След Болшвишкия преврат ,отношенията на СССР с България,минаваят през бандитското формирование Коминтерн(създ.1919г) и разбира се чрез българските бандити,живеещи на пълна държавна издръжка в Москва-това са бълг. комунисти-емигранти. Естествени Българо-Съветски отношения не е имало. Въпреки толерантността на Българските власти към Съюза и неговите интереси,особено по време на Втората Св. война. Сега,нещата са малко по-различни,но Русия е диктаторска страна ,силна,мощна,богата и нагла. Равнопоставеност няма и не може да има,просто ,няма как. Водещите контакти на Б-я са със западните страни,това е естествен процес,така е било,така и ще бъде. Запада,Щатите и Япония движат живота,Русите не предлагат интересни неща,самия техен народ постояно се стреми към всичко западно и американско.

 27. Г-н Панев,много сте прав в историческата бележка. По въпроса за Добруджа,е имало пълно едионство между Германия и Съветите,дори последните ,действително са давали гаранции пред германциите,че биха помогнали на България,да си вземе и Северна Добруджа. Не е ясно защо комунистическата сган поне това не го предлагаше за изучаване,а сетих се,защото Германия участва нарде със Съюза.

 28. Гларус ,колко си прав,ама феноменално прав. България въобще не трябва да води никаква политика,а само да слуша и изпълнява,у нас не е възможно да се води по принцип политика. Ние нямаме и политици,тези клоуни от Парламента,Президента и пр., някой за политици ли ги има,не ,за пълни смешници.

 29. До Българския “ОРЕЛ”/?!/
  Вие не сте никакъв орел,а сте българският петел/кокошка или някоя друга домашна птица. В никакъв случай не сте орел! Аз съм български гражданин и никак не питая приятелски чувства към Русия.

 30. Ники Б/режнев/
  чакам отговор, а не коректорски закачки. С колко, персонално е ощетен всеки българин от предателския жест на Р.Овчарав
  нанесъл негатив от 2 милиарда?
  Пробвай да го сметнеш с калкулатора на PC-to,блатна душо.

 31. Нека не забравяме че в Татарстан живеят Българите на нашият ХАН КУБРАТ.

 32. До Българския орел и NikiB:
  Вие застпници ли сте на мнението, че е редно тунингованият КГБ-ист да убие 10-20 или 100 човека, за да живеят милиони?

 33. Хей “Български орел”,
  стига толкова си летял,
  на земята ти кацни
  и от “Ники Б” пример вземи
  За Альоша си спомни
  и “злобарка” направи!

 34. Румен Овчаров не само, че няма да влезе в затвора, но няма да влезе и в журналистическата класация – “Мистър Минус на годината”
  той е рекламното лице на фирма “Гьон сурат”за обгрижване на чужди интереси. Девиза му е : “Аз да си печеля, па нека губи цял народ”

 35. Карнизеро,ами то не е възможно един човек да питае каквито и да е чувства към цялка страна,особено към най-голямата в Света. Нито приятелски,нито вражески. Един човек,колкото и да е ерудиран и информиран,не би могъл да опозне нито една страна ,така,че да я заобича,или мрази. Такива фрази са част от комунистическата демагогия,не си се опазил напълно от нея,изглежда. Колко руснаци познаваш,или колко техни политици,че да ти определят такива силни чувства. Русия е най-ретроградната сила в Европа,но при нея са заложени много силно тези фактори,които я опеделят за такава.

 36. Какво сте се захванали за Русия – един не я обича, друг дава акъл какво да прави със суровините си, трети цитира български управници отпреди век и нещо. Русия си е Русия – за белите страни е огромен пазар. Ако може да е продължи да продава само суровини ще е перфектно за някои. Сега обаче изглежда са послушали блестящия анализ на Астор и са рещили че технологично трябва да се обновяват. Естествено, че това не е удобно за мнозина, които искат Русия да е само суровинен доставчик. За това са атаките срещу нея. Забележете не срещу комунистически Китай.

 37. Не ми се сърдете че мисля и пиша в блога на Иво като зидар, защото съм си по професия зидар.Иво Инджев доказва със своя Български журналистически МЕЧ че е Човек на България.

 38. До GOSI: 1142,86 лв. на семейство! При следните предположения: 1. Половината газ е разходван за битови нужди 2. Българите сме 7.5 млн., 3. 35% от домакинствата са на газ и централно отопление. 4 Средното домакинство е от 3 човека. Значи твоето семейство ПРЯКО е ощетено с 1142.86 лв. Вече знаеш щетата. Знаеш и кой ти я е причинил – някой си “Р.Овч. (овчарчето Калитко)” . Сега вместо да кибичиш пред компютъра, нащаракай набързо една жалба до Районна прокуратура срещу гореуказания Р. Овч. Ако го осъдиш няма да лея сълзи от състрадание. P.S. Ей, и в жалбата да не напишеш пак 2 милЯрда!

 39. Караш ме да хвърлям камък по Рядкото Овчо ……..?
  Нали, ако ми върнат парите, нама да имат за бензин на джиповете и яхтите.

 40. Ако всички го осъдим, да не ти спрат хонорарите, Ныки?

 41. Гларус, кой “атакува” Русия,как и с какво,поясни се ,ако обичаш. Навремето така говореха болшевиките,че целия капиталистически свят се е озъбил на Съюза и нейния народ. А истината беше,че ако е имало озъбване,то е срещу комунистическите мръсници, а не срещу Русия и Руския народ,нали правиш разлика между тези понятия.

 42. Андрей Андреевич,
  Рано или късно Русия ще трябва да се се откаже да продава само суровини. Ще започне да ги преработва и ще стане консуматор на голяма част от собствените суровини. На световния пазар естествено ще се появи недостиг и ще се вдигне цената. А според теб, кой не е против това? Да се запази статуквото е мерак на всички консуматори на суровини. Не визирам нито запад, нито изток.
  Идеологическите формули не предат пред икономическите интереси. Пазарна икономика – има правила на играта. Ако продължаващ да търсиш логика в политиката без да я свързващ с икономически интереси няма никога да ти излезе пъзелчето.

 43. Омръзнало ми е да чета каквито и да е мнения за Русия. За нас има значение единствено да няма ядрена авария там.

 44. Руският президент Дмитрий Медведев внесе в парламента проектозакон за условията, при които въоръжените сили на страната да се намесват на територии извън Русия.Московският в. “Комерсант” посочва, че в законопроекта е заложено руската армия да се използва в чужбина за отразяване на атаки срещу руски войски, както и отблъскване или предотвратяване на агресия срещу друга държава и за защита на руски граждани в чужбина. В закона изрично е подчертано,че руските войски ще охраняват и защитават зад граница руската собственост. Путин цели АЕЦ Белене да се построи с руски пари,и така да стане руска собстност,а същи и Южен поток и Бургас-Александруполис ще бъдат изцяло руски в България,поради финансовата невъзможност на България.В страната ни според посоченят закон руската собственост ще се охранява от руски войници,въоръжени не само с леко но и с тежко въоръжение,и с правото да го ползват дори отвън от охраняемият периметър. Като се познават войствените навици на Путин,допоснимо е да се скрои една провокация към тяхните войници,и за няколко часа да окупират България,и така да подставят западните сили пред свършен пакт! Така целиха преди за Косово,но правителството на СДС не допусна руските самолети с войници над България,така че войските на НАТО имаха време да завземат летищито на Прищина! Само че кое по-точно …

  Вашият коментар чака да бъде одобрен.

  Коментар от: Важно | декември 10, 2009, 0:38
  им е важното? С какво примерно „Бургас-Александропулис” защитава българските национални интереси, след като се очаква България да печели от транзитни такси някакви жалки суми от порядъка между 35 и 50 милиона евро, докато Русия и Гърция, която поема траспортирането на петрола след Алексадропулис, ще печелят милиарди? И това при положение, че същия този петролопровод застрашава много, ама много сериозно единственият печеливш отрасъл в българската икономика, тъй като предполага източване на танкери в открито море – и като нищо може да бастиса туристическата индустрия по цялото южно Черноморие.И за какви български интереси може изобщо да става дума, след като руската компания спечели този нагласен търг срещу задължението да построи централата срещу 4,4 милиарда евро, а сега оптимистичните прогнози са за 8 милиарда, а песимистичните – за 10-12 милиарда – при това без прилежащата към централата инфраструктура от енергопреносители, без депо за радиоактивни отпадъци и без предвидени средства за нейното погребване след изтичане на проектния срок – които средства са най-често в размер две трети от необходимите за построяването й.И най-накрая още едно „без”: без разчети за икономическата ефективност на начинанието – без яснота на кого аджеба ще продаваме тока от тази централа, с която се силим да ставаме „енергиен център на Балканите” – след като и в Румъния отдавна се строи атомна централа, която ще запчне експлоатация години преди нашата; а същият този Путин предлага да построи такава и в Турция, при това при много по-изгодни условия в сравнение с българската.

  Вашият коментар чака да бъде одобрен.

  Коментар от: Важно | декември 10, 2009, 0:51

 45. А всичките тези имоти по морето и Банско, да не тръгнат да си ги пазят с армия?Както в Грузия.
  Трябва да се изнесе точна статистика, какви хотели имат и какво влиза в бюджета от тези собствености.

 46. Гларус,прав си,признавам,има много логика в казаното от теб…

 47. Невидимият прът може да удари България когато си поиска,защото Политбюро на БКП се е преустроило в Конституционен съд на Олигархична република България и по заповед на главният Олигарх на републиката може да отмени Лисабонският договор като противоречащ на конституцията.

 48. Oрльо,този път съвсем не си разконцентриран,ама не губи форма,че като изпраскаш нещо наивно и..

 49. Уважаеми Г-н Мушналиев, застъпник съм на мнението че Достоинството на България трябва да бъде възстановено мирно и е редно всички Български Граждани да забравят политическите си пристрастия и вражди, за да влезем достоино и дружно във владение на святото ни отечество-ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ.

 50. Уважаеми Gen.Vlasov малките деца са наивни но наивноста не им пречи да са искренни и любопитни, за хората и светът в който живеят.Комунистическият Грип засегна тежко Българското ни самосъзнание и сега аз наистина приличам на малко наивно дете което говори това което е чуло и видяло но за да разбере чутото и видяното задава наивни въпроси и в този случай са важни компетентните отговори на компетентните хора в Българската Държава.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.