Доган е преизбран – няма (но)вина

Преизбирането на Доган за едноличен собственик на ДПС е изненадващо колкото първият сняг, който винаги ни изненадва, след което се превръща в лански. До следващия път. Разиграната от него комедия с подхвърлянето на ( не, не на оставка) тезата за “вината му” като “гръмоотвод” за всичко в държавата приключи с познатата от Северна Корея картинка на уникалното единодушие около лидера. От всички гласували 769 делегати точно 769 го преизбраха въпреки собственото му подмятане, че му било време да се оттегли.

Самият Доган коментира скромно своята абсолютна незаменимост ( а както се разбра и от иронизирането на упреците срещу него – и непогрешимост) с констатацията, че неговата “рожба” ДПС не била замислена като лидерска партия, но “това се случи”. Ей така, случило се.

Няма (но)вина!

При това положение да се вгледаме в истинските новини. Вестник “Стандарт” например пише, че в Беларус главният прокурор Григорий Василевич е изнамерил най-сетне способ за ефективна борба срещу корупцията. Предложил висшите държавни чиновници да бъдат водени на екскурзии в затворите като превантивна мярка срещу изкушенията на властта. Ето това му харесвам на последните бастиони на комунизма- трябва да бъдат пазени и показвани на всички реални и латентни комунисти с превантивна цел!

Протестирам обаче срещу присвояването на авторството за тази идея. Аз отдавна пледирам да бъдат организирани екскурзии до Северна Корея с цел да се види истинския комунизъм в кристалния му вид. Защото нашите комунисти днес се оплакват, че всъщност изобщо не сме живели при комунизма и че проблемът бил в това, че комунизмът тук не бил построен, а опорочен.

Хубаво е на страдащите от това заболяване да бъде предписано лечение чрез посещаване на страната на истинския комунизъм, където хората буквално биват принудени да …пасат трева ( но иначе произвеждат на глава от населението чудовищни количества бронетранспортьори , както беше и у нас). Ако терапията с посещението не им помогне, защото севернокорейските другари едва ли ще си отворят за екскурзиантите необятните концлагери, може да им се предпише следващата стъпка в лечението: трайно заселване и закрепостяване към някой от огромните строежи на робския социализъм.

Разбирам колко това би било трудно за държавата ни. Северна Корея е далеч и ще струва скъпо. Беларус обаче е наблизо. Там милиционерите и до ден днешен бият за носене на дънки – каква по-умилителна гледка за носталгиците у нас: “пенсионери се любуват на милиционери”! Става за мото на една хубава екскурзиантска кампания. Жалко само, че др. Масларова вече не разполага с парите на държавата, иначе като нищо можеше и това да се случи.

А на Григорий Василевич бих му казал, че никак не е оригинален. Още др. Сталин е казал, че който има достъп до чекмедже може веднага да бъде разстрелян- винаги ще има защо ( имам един такъв роднина, комуто се е случило точно това в разгара на най-свирепия сталинизъм в България, оставяйки две сирачета ,та знам, че въобще не е било шега).

Но, както се видя отново от преизбирането на Доган, от положението има изход. Не е нужно да се ходи нито до Северна Корея, нито до Беларус. Достатъчно е да се организират по-често конференции на ДПС и да се осигури достъп до тях на носталгичните другарки и другари!

15 мнения за “Доган е преизбран – няма (но)вина”

 1. Стотици и хиляди пъти,безспорно
  талантлив български журналист,Иво Инджев,около,преди и след нови години,ни даваше възможността,да се терзаем безутешно и обясняваме:кой,защо,как /и не от тъжното вчера на нашите съвременници и предшественици
  !!/,закопава България на различните в т.ч.,и на военните и дипломатически фронтове, че и в тила.
  Сега като прелистите коментарите,
  ще видите,че едната некадърност и липса на естествено поколенческо кадрово развитие,е унищожило и отстранило от стратегическите и оперативни лостове на управление,възможния умен и капацитетен елит…което не са правили Гърция,Турция,дори Сърбия и Румъния…
  Тежка е историческата корона на премиера пред Историята,но ще се въздържа,да му, подсказвам,както и на “дружката му” Г.Първанов какво и от кой “храм”,трябва да започнат …в е ч е,…дори през най-светлите християнски празници…

 2. Това е добра новина-Доган е носител на много негативи.Не е по-добре да сложат начело на ДПС някаква миловидна физиономийка, А Доган да командва парада.Станишев и Доган-още дълги години начело на партиите си.Те ще са нашите хора в комунистическия лагер.Видеот с изказването на Доган ,че от него зависи разпределението на парите в БГ ще е още дълго в Интернет,спомена от корупцията на Станишев не може да бъде заличена

 3. Поредната качествена статия,браво!Костовист,напротив,задачата ,която изпълнява Доган е поставена от българските комунисти и той я изпълнява по-добре,от самите тях. Турците са много по-дисциплинирани и морално отговорни в сравнение с българчетата. Те са много по-взискателни към себе си и служат много по-стриктно на своите господари-комунистите. Ако имаш приятел турчин и българин,бъди 100% сигурен,че вероятността да те предаде турчин е изключително малка,за разлика от българина. Комунистическата сган го е знаела много добре този психологически факт и е знаела какво прави. Нали виждаш как е преизбран бившия (настоящ) служител на Д(П)С,не просто мнозинство,а пълно. Самите комунсти се ядат помежду си,карат се,цепят се,докато при турците-комунисти ,такъв филм няма,няма и да има. ДПС се оказва най-здравото творение на комунистите,докато другото творение (С)ДС,се оказа ялова работа,колко лидери се смениха,резултатът е плачевен. Единствения качествен резултат е този,че много качествено ни подведоха и излъгаха в борбата срещу комунистите. СДС не е водила,не води и няма да води антикомунистическа борба. Впрочем,засега няма такава политическа сила в ККБ.

 4. ДПС си преизбра Доган. Ако някой си е мислел, че ще стане нещо друго, той би бил доста “отплеснат”! Важното е ние повече да не допуснем ДПС на власт, пък ако ще не Доган, ами Догановица да си изберат!

 5. Да, Доган пак е интерпретирал “семантичната субсидиарност на социаллибералния вектор като еманация на интегралната функция от метафоричните транспозиции на функционалната интегралност извън дискурсивния контекст на постмодерния консенсуален универсум….” Тъй дума тоя “най-велик политик” , според медийните му ибрикчии – ченгетата от ТРУД… Аз пък, барабар с милиони прости българи- а и с доста свестни български турци- се питам, докога тоя нагъл тепегьозин и рушител на България ще си развява байрака както му е кеф? И кога най-после ще бъде натикан в затвора? Дипломатичното мълчание, умълчаване, кротуване и пр. около него в последно време никак не ме прави оптимист.

 6. лошото е че посещения в КНДР са патьомкини посещения, та може да вземе и да им хареса на нашите другари, дори северно-корейците са построили по границата с юга хубави блокове, които да покажат на южняците колко е хубаво на север и да ги примамят в работническия им рай, но засега май не сме чули некой да бега на север.

 7. Станишев преизбраха русите,
  а турците Доган-
  за мен какво остава-
  да стана емигран………..т!

 8. Уважаеми труженици, позволявам си да туря един линк на този брилянтен анализ по темата http://robstvo.wordpress.com/
  да ме прости автора но не се стърпях.

 9. Защо да ходят чак до НДРКорея?Ами да отидат в братска Русия,където,с изключение на няколко големи града,останалите са още в ранния соц.Да сте чули някои соцкомунист да праща децата си да учат или работят в Русия?/освен ако не е с мафиотска схема/.
  Доган сигурно е натоварен с доста негативи,но оценката му за руските енергийни проекти е абсолютно точна.Няколко сериозни крушета по първановия “шлемник балкански”,както остроумно го наименова Морския.

 10. Стамбо,Стамбо,и ти ли участъваш в общия хор на демагозите. Не е въпроса-проблем до името Доган,това не е персонален проблем,както не е персонален и проблема с президента на страната. Въпросът тябва да се сведе до отстраняване на факторите които стоят зад гърбовете на публичните лицемери и гадове,екзекуторите на Българския народ. Зад ДПС и Доган има много по-силни фактори,те са само пионките. Толкова ли е трудно да се разбере това.

 11. Тъй като обръчите от фирмички се били поразкъсали (за малко), Ганьо малко се попритесни. Но! Ето ви един етюд за стръвна чесане по слабината: Сменил се е управляващият кондуктор (от “новите”), а момчето, което приема молбите за индулгенции си е същото. Идват двама мъжаги със съответното изложение за бъркане в петмеза, но не е изпипано по закона и младият келеш ги отрязал. “Вие май не ни познавате – произнася се авторитетно едното молещо лице, – господинът е баща на архитект Н., не го ли знаете?” “Не го познавам” – отрязва ги пак некомпетентът. “Е добре, тогава ще минем по другата пътека!” – и си тръгнали по пътечката. Падна ми камък от сърцето, да знаете, “другата пътека” си е тука, и тарифата сигурно е същата, ще има хляб за Ганьо, пък цветето Гербер ли ще бъде, Роза ли или синьо лале, мен какво ме ебе?

 12. Напълно съм съгласен с теб, скъпи генерал Власов! Знаем, кой и какво стои зад него.Но кой ще разрови това? Особено в България.

 13. Добре че в Министерски съвет поне фасадно се променят мутрите, че с тази несменяемост у нас…

 14. Уважаеми ДСБар, благодаря ВИ за линка, нека разбойниците в Олигархична република България да четат, за да са наясно че е по добре доброволно да върнат ограбеното от Българските Граждани и Държава и да имат готовност доброволно да се предадът на стражарите от Царство България.

 15. Стамбо,точно това е главния въпрос,кой ще се разрови. Е.аз засега не виждам струва ми се ,че и ти не можеш да посочиш някого. Ето,аз се моля на Г-н Инджев и още двама пишеши,да направи едно коментарче за тандема Костов-проф. Вълчев,ама човекяа не иска и не иска,явно не му стиска. Иначе,е невероятен ерудит и анализатор,но и той си има теми-табу. Негово право е,е, поокрали са другарите комунисти народеца,”нашите” пък са ги поопазили и покрили,голяма работа,важното е “синята идея” да се вее,ей така ,на вятъра. Ама кой да е знаел през есента на 1991г. на “Орлов мост” какво ни се готви,е, сготвиха ни и не случайно самия ти питаш “кой ще разрови това?”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.