Борисов изтегли късата клечка и дълго ще пати

„Пет месеца след масовата електорална подкрепа на изборите за ГЕРБ и сформирането на негово самостоятелно правителство доверието към основни институции на представителната власт бележи съществен спад. Най-силна е негативната тенденция в отношението към парламента, чието одобрение намалява три пъти. То се стопява от 45% през август до 17% в началото на декември”, информира „Дневник”. Според проучване на „Алфа рисърч” доверието в кабинета спада от 44% до 30%, а недоверието нараства от 9% на 22%.

Не знам за първия сняг, но първият спад в доверието към управляващите никак не е изненадващ. Поначало не е лошо на бул. “Дондуков” да бъде сложен знак “Внимание, падащо доверие”. В края на краищата сезоните идват и си отиват, не винаги е зима, но знаците с предупреждения за рисковете от заснежените участъци си стоят на вниманието на водачите по пътищата. Защо да не бъде приложена същата профилактика и към сменящите се управления на страната?

Пенсионерските протести в Пловдив изненадват не толкова с тяхното наличие, колкото с видимото озлобление. То е постоянна величина вече толкова години, че покрай главоломните успехи на новата власт в покачването на нейната популярност бяхме забравили, че ги има под повърхността.

Възможни ли са изненади за едно толкова стабилно управление? Отговорът е очевиден- голямата тежест ( на рейтингите) не е гаранция за стабилност на хлъзгавия път. Тъкмо напротив. От ГЕРБ знаят това и никак не е случайно, че направиха, каквото можаха, да доведат до съзнанието на всеки един български гражданин посланието за вината на предишните управляващи за онова, което ни очаква.

Много често сравняват възхода на сегашната власт с царската. За това има основания. Но има една много съществена разлика. Царистите наследиха икономика във възход, докато на Борисов, при целия му невероятен късмет иначе, му се падна да “късата клечка” в това отношение. И дълго ще пати.

20 мнения за “Борисов изтегли късата клечка и дълго ще пати”

 1. Г-н Инджев, мълчанието на Иван Костов за лъжите, че не Виденов ,
  а той е виновен за банковите фалити / кражби /
  сега се обръща срещу Бойко Борисов.
  Малко са българите, които разбират разликите в кризата сега и тогава.
  Пенсионерите не са хора, които имат представа какво става в България през тези години.
  Преди Виденовата криза убедих в. Трета възраст да направят рубрика имоти. Имам няколко сделки, но се отдръпнах, защото мястото на хора като мен не е там. Вестниците за пенсионери са проект за облъчване на стари хора .

  Днес коментирах информация, че се увеличава износа на България :
  Ако има износ парите връщат ли се в България ?
  Или има увеличен износ и сбогом ?
  И защо се смята, че излизаме от дупката ?
  Това не е дупка , а пропаст и още не сме осъзнали какво се случва.
  Този, който сравнява тази криза с Виденовата прави ужасна грешка.
  Без паника !
  Вода има за всички.
  Не се депресирайте !

 2. БоБор е поредният изрод, който подкъсява още сам клечката, на която седи, като се изложи с насаждането на руските проекти за за(г)робване на България.

 3. И как няма да пада подкрепата за държавните институции,след като и тези започнаха с до болка протрити методи за промяна.Вместо истинските бандити,ограбили държавата в последните 20 години да отидат в затвора,бремето отново се стоварва върху обикновените хора,които се трудят от сутрин до вечер.Нямам нищо против да си плащам всички задължения към държавата.Обаче да виждам как хора,откраднали парите от данъците ми,се возят в лимузини,струващи милиони,това не мога да възприема.

 4. Как му се случе този ффффатален избор на Бойко – късата клечка! Като да е фффанал някого за гърлото! Опа-а-а, то това беше за предизборното шоу. А сега какво – не знае езици, финансистът му се оказа шут, образователната отиде да кметува, външната ще бори катастрофите, които ние у нас си преборихме (закрихме ги), милиционеринът си играе на стражари и апаши, културният не го вдига, без портфейлният е заразил цялата нация, защото скоро няма да имаме нужда от портфейли, Яне го загърби (то да го беше загърбил Тагарински, какъвто гръб е отпрал!), законодателните му инициативи са като от кюфтета от кал, бюджетът му е колкото на ситничар топлата краставичка. Късата клечка ли? Че тя дългата е на бой ви Ганя онуй нещо, нея ли искате да хване?

 5. Бойко Борисов да се поучи от Папандреу на достойнство и да не унижава народа си с това продължаващо хленчене. С предстоящото увеличение на енергията, ще трябва да се подготвим за ново покачване на цените на всичко.
  Дянков и сие – икономическия екип, да си преговорят учебниците как да раздвижят потреблението, защото както е тръгнало,накрая самовлюбено ще заявят следващото си икономическо откритие:”За бога, българи, не яжте”,както стана с отдавна приготвената постна пица?!
  …И какво от това, че Станишев и Доган са виновни за тежкия хал на държавата.За какво се захвана да я управляват тогавас Борисов,ако нямат идея как да омекотят удара и намалят цената, която засега само средностатистическия българин плаща.
  Иначе,Дянков по стар живковистки рефлекс се сети за бонуси за чудовищното чиновничество,завещано ни отколе,и… саморазмножаващо се.
  А как се помага на производителите? Стамболов е съградил държавата с 200 протекционискти закона за родното производство, и Европа го е аплодирала…накрая!
  Ако напролет земеделците намерят пазар за продукцията си, ако леката – хранителна и текстилна, промишленост бъдат приоритентно подпомогнати, ако започнем да ядем български домати и ябълки,тогава -има надежда за родната икономика.
  …и, какво става с магистралите – вече се строят според предвалителните обещания, докъде стигнаха?

 6. Все още нямам ясни впечатления, но ми се струва, че българите все още не се усещат, че ГЕРБ, всъщност, е възроденото БКП. Вижте лидера – бодигард на Тато, вижте “бизнесмените”, които напълниха парламента – до един “капиталисти” с луканови куфарчета. В структурите на ГЕРБ по места има смешни примери за хора, до вчера функционери на висшия ешалон на БКП или техни наследници и роднини. Дори областният управител на София е доскорошният кмет на Правец!!! Нали затова скоро имаше частични кметски избори и там… Какъв Костов, какъв Виденов? Какъв Жорж Ганчев, какъв Яне Янев? Какъв Христо Ковачки, какъв Бойко Борисов. ЛИДЕР и ГЕРБ – десни партии? Да, бе. Просто проектът за контролиране на икономическите лостове в България от доскорошните комунистически структури продължава. Всъщност, къса клечка няма, така както в България няма десен ход за часовниковата стрелка. Макар и с мъка, много насила, на дясно я въртят от Европа, колкото и да ни използват, пак ползата е по-голяма. Но има изход, и той е в бъдещите поколения, за които лека полека сегашните агентурни правила ще отпаднат и неохотно, но неизбежно ще отстъпят място на нахъсаните млади българи, които ше мерят качества, образование и амбиции, а не влиянието на този или онзи някогашен партиен роднина.

 7. Жоро, поздравления за коментара. Солидаризирам се с теб.Всичко е въздух под налягане и е предназначено, за немислещата, тъпа, аморфна маса. Само тя може да се продаде толкова на дребно и да проиграе истинските ценности, защото никога не е могла да ги осмисли. Жалко приятелю, че и ние трябва да сърбаме това. Добре, че има и такива като теб. Това все пак е малка светлинка в тунела.

 8. Не забравяйте, че Борисов е гангстер. Гангстери го лансираха в подземието като оправно момче, гангстери го лансираха при царя и дълги години в медиите, докато стана премиер на държавата с почти 50 процентна подкрепа в парламента, която му дава възможност за атакуване на всички позиции в държавата.

  В държави като България обикновено гангстерът от този калибър излиза победител.

  Да речем прочетете си пак новините от последните два-три дни! Магистнрален апаш чанчи турски гражданин – загива в “неравен бой” с полицията (акцията била контролирана). Има безброй антибългарски групи, форумни общества и групи в мрежата, но точно завчера се сещаме за една такава във Фейсбук и я даваме по телевизията (толкова ли е важна и защо точно тя). Днес вече се опитваме да забраним новините на турски по БНТ (като че ли някой я гледа тази телевизия, особено новините на турски), но по специфичен начин – искаме българският народ да поеме политическата отговорност за изостряне на етническото напрежение в страната. Референдум!?!?

  Кой печели от всичко това?

 9. Нарастналото политическо напрежение и упадъкът на Герб са осезаеми.
  Измислените коспирации на Борисов няма да продължат дълго. Не знам от какво зависи мотивацията на сегашното правителство, но се надявам да се повиши час по-скоро!

 10. Най-добре живяхме през 1997-2005, при управлението на ОДС и НДСВ. От 2005 насам само негативни промени. А културата пък съвсем опошля. Това е истината, другото са празни приказки.

 11. Като чуя за някакво проучване сред българи и получавам позивна за дефекация! Вижте се какви сте плюнки! Няма и 5 месеца и вече обърнахте гъзо! Пред монитора всички сте силни и вилни, пишман разбирачи, ама като трябва да се действа, предпочитате да седите на топло,а?… да пазите хляба… роби!!

 12. Господин Инджев,
  Извинявам се, че не пиша по темата, но искам да коментирате идеята за референдум за новините на турски език по БНТ.
  Потресе ме, че това е идея/предложение на правителството!
  Ако това не е расизъм, то кое е ?!
  Ще станем за смях пред света!

 13. До Българския орел:
  Когато нарастващо напрежение,води и до затихваща еуфория,епохалните решения след посещението на шефа на ЕС,Рампой,бих искал да се надявам,няма да закъснеят,тъй
  като латентните прояви с махленски крамоли между съюзинците
  на ГЕРБ,ще изтощят страната и БКП,прото ще догонва всички като котка врабците по дърветата…
  Знам,че не му е времето,за нов фронт срещу турците-например-но и Времето не си губи времето…
  Явленията са до болка познати и Първият консул,просто няма как да не стигне и до най-вярното решение за умиротворяване на България и успокоявне на …….с т р а с т и т е…!!!с изтегляне на друга клечка!!!за да не пати и Отечеството!

 14. Уважаеми Г-н Стоичков ако хората в България узнаят скритата част от истината за престъпленията и опастностите в България ще стне Гражданска война която ще върне България в орбитата на Русия и партизаните от Оргатизираната престъпност и корупция ще празнуват своята победа в България.Сега Генерал Бойко Борисов е упалномощен лидер на Българските Граждани и Държава и до КОЛЕДА е длъжен да ни каже коя клечка подарява на Българското ни Отечество.

 15. Онзи ден,в неделя,в българското посолство в Париж имаше предновогодишни концерти на българчетата-ученици в двете наши училища. Толкова много хора, и най-отличителното – съвсем млади…Един от тях ми каза – Г-н Райков,не искам нито да чувам, нито ред да прочета за онова,което става в България. Там е заразено от комунизъм, там всичко е под контрола на червената олигархия, там сега почти никой не говори вече за гигантските кражби на Станишев и тройната коалиция, там пак подготвят връщането на комунистите на власт, там е безнадеждно…Нищо не му казах тогава. Но в едно бях сигурен при вида на тези млади хора – да,кръвта на България се е вече почти източила. И като чета всичко това по-горе,особено коментарите,окончателно проумявам правилността на избора на тези емигранти, на които никак не им е леко тук, както и причината за по-горните думи на този съвсем млад човек. Между другото, синовете и дъщерите на червената олигархия са навсякъде – и тук,в Париж,и в Лондон…Парите нямат мирис,нали? Но ми е интересно защо продължават да досъсипват родината ни – те като по правило живеят на Запад или в Америка, но защо само ръчкат, само мърморят, но и действат – вече са впрегнали всичко срещу новата власт… И Станишев и сие отново ще си отдъхнат – вече късопаметните българи забравиха как ги лъжеше най-нагло в очите,че няма пари, а в това време той е давал гигантски заплати на съратниците си?Вместо като един да вдигнат глас срещу тройната коалиция, да й потърсят възмездие, те сега започват пак старата песен – и тези са маскари…Ясно е кой я поръчва тази песен. Но прокълнатият механизъм отново сработва. Защото сме българи, защото най-доброто,което можем е да мразим, а не да помним, не да въздаваме справедливост, не да бъдем солидарни, а да мразим…Болна,заразена от неизлечим инфантилизъм и най-долен вид комунизъм и корумпираност държава – това е била, е и ще бъде,за огромно съжаление,България. Затова и онзи млад емигрант ми каза тези горчиви думи:” Тръгнах си, макар и да знаех,че ще ми е трудно, но повече не можех да издържам там, просто щях да полудея…” Да,разбирам го,ама така хубаво го разбирам…

 16. Отговор към Българския орел:
  Преди падането на Теночтитлан през 1419 г.,по късна доба бродещ призрак скиторил и пустите улици на Мексико с прокобата:”Деца мои,деца мой, очаква ни разруха…”
  Сега когато и г-н президента забелязал кому бил скроен капан,няма как да не се притекат,според Шатобриан, “желани” бури за г-н Цветанов и премиера….
  Преди време г-н Георгиев,на свой ред си служеше с квалификации що е ерудиция и има ли почва у нас…
  когато в Кърджали са се изпокарали ГЕРБ и ДСП,а НДСВ си готви свой кандидат за президент!
  И Янев,разбира се ,бил прекалил с нападките!
  Как от губещите в прехода и смътна болка,надежда,омраза и страх в т.ч. и на декласирани,се заражда честно,отговорно и с духовни ценности гражданско общество но с унизено досотйнство.
  В личен план, като нищожна брънка от болно общество,когато си обект на неспирни изобретателства познати в море от капани,много би било интересно,дали на държавния глава,му е за първи път,да се сблъсква с капани и за своите съграждани….
  Казвам го защото,никога от 14 г. не съм заработвал повече от законно заслуженото по нотариални актове,и червени куфарчета не съм помирисал…
  Моите ищци и взискатели са общо три лица,от които единият лекуващ лекар и партньора му-автори на доброволна “записна заповед”,а другият на “порочна” и никога не активирана ипотека за рефинансиране!!!.
  За сметка на това считано от 1996 г. освен пладнешкия обир на цялото ни имушество с първи неуспешен търг,отново са намерили “капан”,от които както се вижда,разбира и г-н президента,който е в течение… още когато беше жив бащата на Кирил Добрев.
  Няма да Ви занимавам с “уменията” на осите,които според г-н премиера си били задействували не случайно,но чудото при мен е,че за да “допълнят” плановете си при оставена на автопилот държава,
  преди годиини “успели” да събудят майка ми от гроба,за да й “връчат” призовката за мен….Какво да говорим повече и само то да беше?
  Важното за блога е да се знае,че БСП обира и пасивите на БКП,а моята принадлежност към исконния демоктратичен дух на правата България,не се е променил с нищо,когато иде ред за държавността!
  И как смята г-н Борисов,че е възможно,да се справи,ако сам твърди,че му липсва Царя?
  На мен той не ми липсва,защото винаги е бил продукт на епохата и жалко че Ж.Желев,П.Стоянов,
  И.Костов и др. не го разбраха,а разпънаха България от тшеславие,
  дори когато целокупният български народ,в т.ч. и истинските патриоти, комунистите основателно се надяваха…
  Тази бе причината,да твърдя,че ще е тежка короната за самия премиер пред Историята!

 17. Уважаеми г-н Райков, винаги с интерес чета не само материалите на г-н Инджев, но и всички коментари. Не отричам, че често съвпадат с моето мнение, но и много от тях ме карат да се замисля. Четейки Вашия коментар, обаче си задавам няколко въпроса:
  Кого всъщност ми цитирате – българчета, учещи в чужбина едва ли са деца на средностатистическия гражданин /моето не може да бъде от тях, въпреки, че имам и прилично образование и прилична работа/, защото в такъв случай говорите именно от името на тези, които са „синовете и дъщерите на червената олигархия са навсякъде – и тук,в Париж,и в Лондон…” или на някой действително емигрирал, който обаче едва ли ще е на концерт в посолството?
  Защо ми цитирате „млад българин”, който отива някъде, „където ще му е тежко”, но явно не желае да се пребори с тежестта в България?
  Защо ми говорите укорително за липсата на активност относно търсенето на „възмездие” /всъщност много мразя тази дума, предпочитам – справедливост/ от страна на живеещите в България? Нали това беше основанието да бъде избрано сегашното правителство! Така, че не ни корете, когато ги критикуваме!
  И в заключение искам да Ви кажа, че ако случайно искате да промените нещо в тази България, то недейте непременно толкова добре да разбирате учениците в чужбина, а в подобен разговор ги накарайте да помислят кой би могъл да създаде прилична държава с прилични взаимоотношения между хората.

 18. До студент013.Ти като си толкоз курназлия, що не си напишеш името поне, мъжкиии????

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.