Референдум йок? Язък!

“ БОРИСОВ И ЕРДОГАН ОБСЪДИХА НОВИНИТЕ НА ТУРСКИ”

Това заглавие нямаше да ме впечатли толкова, ако не беше водещото в сайта на журналиста, който е толкова близък с Борисов, че с откровено възхищение го нарече в едно телевизионно шоу преди по-малко седмица “ истинско политическо животно”.

Брей, рекох си, че кога “политическото животно” е научило турски? Слава Богу, вече знаех, че има дипломатическа нота от Анкара във връзка с напъпилата идея властта да подкрепи референдум за най-важното нещо в родината, онези 10 минутни новини на турски по държавната телевизия. И все пак- дали пък наистина Борисов не знае турски?

Така и не разбрах от текста на статията във въпросния сайт дали Борисов говори турски. Обаче не е невъзможно. Самият журналист наскоро изтъкна, че Борисов се учи бързо. Което е вярно. Понякога се учи за един ден.

По всичко личи, че съдбата на решението за рефендума ще последва спихването на балона с импийчмънта на президента Първанов, който се спука за около денонощие. Щом Борисов си говори ( на турски?) с турския си колега по въпроса и го е уверил, че правителството прави всичко възможно да реши “възникналия въпрос”, можем да бъдем сигурни, че референдум няма да има. Направо изпускаме шанса България и специфичната й демокрация да станат тема номер едно в европейския парламент, каквато заявка за януари вече има.

Такова хубаво прегрупиране на нацията по етнически признак предстоеше. Можехме да се преброим не само по етнически признак, но и на патриоти и предатели. Съветският съюз, пардон Русия, се очертаваше да ни освобождава за пореден път. Сега може и да ни се размине ( вчера пък някакви европейски експерти-предатели казали, че АЕЦ “Белене” била излишна, намалявало търсенето на ток, русофобите му ниедни, световни конспиратори срещу чистата ни славянска раса и дружба).

Това само потомци на поробителите могат да го направят. В смисъл, че Борисов няма да е виновен, ако не ни се получи референдумът- турското робство е в дъното на всичко.

Борисов, както (ехидно) каза Първанов е бил вкаран в капан. От обкръжението му са виновни, че са го допуснали да щракне, вместо самоотвержено да скочат в него (а как скачаше външният министър Румяна Желева по телевизията във вихъра на шоуто!).

Така си беше и с Тодор Живков, което се разбра след 35 години управление. Хубав строй ни беше построил, обаче тия калпави съветници са го опорочили. И Живков и стоя. Та и сега така се очертава.

Той Борисов ще се оправи. Винаги се оправя. Само че капанът май е за нас, останалите.

Язък!

20 мнения за “Референдум йок? Язък!”

 1. Ами да изплюваме вече тая дъвка с референдума, че ни се откачиха ченетата два дни…

 2. Кратък преглед на енергийните програми на страните в ЕС показва сериозна въздържаност от нови инвестиции в АЕЦ.Може би Италия проявява най-голяма активност,поръчвайки от Франция 4 реактора ТРЕТО поколение ERP с пускова идея 2020г.Германия,въпреки че спря всички съветски реактори в Източна Германия,за сега се въздържа от нови.Всички очакват намалямаща консумация на ел.енергия.От една страна поради увеличаването на зелената ел.енергия,а от друга от все по голямото навлизане на нови енергоикономични технологии в бита и промишлеността.Само от замяната на обикновенните ел.крушки от 01.01.2010 с енергоспестяващи щяло да се икономиса енергията от два АЕЦ.
  В България,след спирането на енергийната ламя Кремиковци, на редица остарили технологии и заводи в Лукойл Нефтохим,преустановяване работата на технологично допотопните машиностроителни заводи и химическите Плевен,Враца,Ст.Загора,Девня,Ямбол и т.н.,основният проблем за обновяване ще бъде към битовата.
  Ако държавата ни е умна,заслужава да се обмисли програма за сериозно подпомагане на семействата за тотална подмяна на енергоемките ни домакински уреди и санирания на сградите.Вместо да налива пари в неперспективни руски соц проекти.

 3. Вьобще ми писна с тази гавра с референдумa!-ще има ли?? няма ли да има?-/нещо като психотерапия за олигофрени/.-Във ФИнландия напр.-първата страна по липса на корупция и шведски жизнен стандарт е известно,че са били и под шведско и под руско робство.-Вьв Fинландия,чийто език няма aбсолютно нищо общо с никой друг език по света -по националната им телевизия всеки ден има новини на шведски.-Разбира се- май не е все едно !?да си бил под турско или шведско робство…!?!Нo също всеки държавен служител ,особено който иска да расте в кариерата си – е дльжен да знае освен родния си фински още шведски и руски,за английския изобщода не говорим -и най простия работник даже го ползва задължително.–Въпреки това Fинландия е известна с изключително независимата си и гъвкава външна политика!!-Още по интересен е и факта на разделението им при Сталин на русофили и русофоби…в гражданска война,която трае три дена-между финландци -русофили и русофоби…-Смели хора!-Сега и винаги поддържат гъвкава политика с Русия…но ако им пратят кгб руски шпионин за посланник ,който примерно вече е гонен от друга западна д-ва финландската преса вдига шум до небесата-Какво ще прави този тук?!! и т.н. със снимките му на всички първи страници.-Въпреки ,че това не им пречи на финландците да продължават да правят услуги и на Русия,но си пазят независимостта и сигурността изключително.-Да не говорим,че след разпадането на СССР-и пазара му -имаха страхотна рецесия поради врьзката имс руския пазар ,но с развитие на технологиите-нокия и т.н.за няколко години изпревариха даже Швеция по жизнен стандарт.-Та гака-сетих се за новините на шведски по финл. телевизия.–Лично на мен ми е все едно – за новините на турски-просто не е там работата-както подчертава и г-н Инджев.-Така,че практиката у нас го е доказала,че в какъвто и модел да се кълнем,че ще ползваме–накрая -все -филма не бил шведски ,а съветски.-И още едно клише-цялата Мара втасала-със зеле се накичила.

 4. PS_капана наистина си е за нас…тькмо някаква тегавост ни трябзаше във взаимоотношенията ни с Турция-точно сега когато трябва да се уреждат алтернативни на руските енергоизточници и трасета -Хитро и психаделично изобретателноБ!-К а п а н …

 5. Аркадашлар, искам да си взема някои думички назад, за борбата с престъпността на Цветановите момчета. Без излишни Ганьо, поздравява МВР-кадрите за успеха с негодниците. И не искам да питам – защо чак сега? Какви предположения имаше само, че в групата работят най-силните умове, раждани под слънцето и не можем да се мерим с тях. Пък то пак сапунени мехури било, защото сме ги знаели копелетата от две години. Защо чак сега ли викате, ама няма да питам, няма! Апропо, като сме заговорили и за поробителя, дядо ни Аспарух да не е идвал тука като либерейтър?

 6. То не само,че новините на турски по БНТ никой не ги гледа ами и целия Канал барабар с цялото БНТ.При тая силна конкуренция баба Хайше и дядо Хайсан си гледат турски сериали по другите телевизии, а пък тези тяхни роднини които не разбират турски си гледкат сериала “Сакъз“ и си правят балончета.Къв референдум кви 5 лева?

 7. Ганьо,къде се сети да сипеш сол в раната на мнозина божидардимитровски почитатели.Защото като казваш,че поробител на Балканите са дядоАспаруховите воини,ти рушиш легендите,че ние сме злощастните поробени.Хората не щат и да повярват,че другите са местни жители,вкл.и македонците,а нашите юнаци са азиатски пришълци и малко са ги поизклали.Ама ,нейсе.Крякането му е майката.

 8. Сещам се за 1 заглавие с мега шрифт на първа страница в 1 вестник преди години, когато България пак /кога ли е излизала/ беше в икономически колапс. То гласеше: “Глисти колкото змиорки имат нашите сини каски в Камбоджа”. Та някъде на 3-4 страница имаше и новини за финансовото ни състояние, няколко безсъдържателни интервюта и т.н. И сега /сигурно са 10-ина години по-късно/ на първа страница са как ще има глупав референдум, който може би няма да го има, как Яне ще “налюби” /извинявам се/ Капка, понеже не е гей.
  А истинските факти, от които зависи как живеем са некаде със ситен шрифт на н-та страница.
  Ако се изпълни “малоумния” енергиен план на Първанов – ще строим високотехнологични централи мейд ин Раша докъм 2015 може би /как е по план няма значение/ Това ще посъвпадне с въвеждането на еврото и ще обедняваме на поне 2 фронта. Може да живеем като кучета /при тях прородата е предвидила да се доят от повече места обаче/.

 9. Покрай инфантилната пукотевица около референдума за програмата на БНТ, мисля, че е добре да се постави друг един въпрос. В районите под депесарска окупация тече процес на турцизиране на мюсюлманите. Малтретират ги да възприемат тезата, че добрият мюсюлманин не е българин, че вярата е етнически признак. По-големият проблем е, че системно отбългаряват и потурчват мюсюлманите. Насилствено ги карат да са турци и да не знаят български, ако искат да са добри вярващи. Все едно католиците да си говорят на латински или евреите на иврит.Това си е системна етническа бомба, обслужвана “за когато потрябва”. От време на време, правим леки тактически “учения”, като “забрана на новините…” за профилактика.Доганчо и Воленчо са наряда.

  Същите елементарни цели, като бомбата АЕЦ Белене, проводите и какво ли още не. Неизменно дистанционното за дестабилизация е около Москва река.

 10. Морски е уцелил точно същината!-Това си е- зад цялата манифестация на патриотизъм.

 11. Ако приемем, че всяка държава по националната си тв. трябва да отразява новините на всички възможни езици според съответните езикоговорящи населяващи държавата без да бъде дескриминиран никой, какво ще се случи например в BBC London с централната емисия в 20h.
  Много просто, тя ще се излъчва на другия ден т.е. с един ден закъснение, защото преди това трябва да бъдат излъчени новините на индийски,пакистански, малоазийски,филипински, полски,няколко африкански езика и диалекта,испански,турски, арабски, португалски, български и още някой по малко представени национални граматики от около 20хил. човека които не ги знам.
  Англичаните населяващи Лондон, естественно да го духат, те да не би да са мнозинство, ще чакат за да се информират, ако не им изнася да емигрират в Либия, ако искат.
  Същото се отнася и за въпросния случай.
  По BBC няма нито буква произнесена на нито един език различен от английския, може и да е с акцент, но е на английски.
  Същото трябва да важи и за БНТ.
  Точка и край. Без разговори с Ер-доган или който и да било. Това е държавно право и решение.

 12. Да допълня ако не е ясно. България е независима държава и ако някой го е забравил и въобще не се е сещал, да се сети. Българският език е езикът който се говори във всички държавни служби и учреждения, каквото учреждение е и БНТ.

 13. Не съм сигурен дали всички са разбрали какво точно е казал Борисов на Ердоган. Според БНР:

  http://www.bnr.bg/sites/horizont/News/Bulgaria/Pages/1217Turski_novini.aspx
  “”
  Премиерът Борисов е уверил Ердоган, че правителството полага всички усилия да намери най-доброто решение за емисиите на турски език по БНТ, за да не бъде темата обект на спекулации от страна на политически сили у нас.
  “”

  Най-важното в това изречение е казано най-накрая: целта е “да не бъде темата обект на спекулации от страна на политически сили у нас”.

  Такава чел се постига най-добре именно с референдум: когато народът се произнесе по даден въпрос, всякакви спекулации по темата от страна на едни или други политици губят сила.

 14. до londjoff, пич не ми вади изречението от контекста на коментара, ако обичаш.
  Ше еба и тъпите опите за манипулация.
  Обаждат ми се приятели тази вечер от София и викат, абе вярно ли е че в Лондон всичко било блокирано от сняг. Ами не, казвам, добре си е, току що бях в центъра и всичко си работи нормално, вярно малко е заледено и има сняг, но транспорта, метрото и всичко е ок. Аз живея в северен Лондон и там е ок.
  Ама не, по БНТ казват че Лондон е блокиран, няма ток, вода, всичко е затворено и града е в колапс.
  Защо се разспространява тази лъжа? Защото София е до шия в сняг, блокирана и задръстена от некъдърно управление. И нека сега да включим правителственния контрол върху медиите и да покажем че да, не е само София, а и Париж и Лондон и Брюксел, са не по малко неспособни да се справят със ситуацията.
  Това е лъжа на правителственно ниво. Манипулация.
  Щом започне да се манипулира и прогнозата за времето и резултатите от справянето с кризисни ситуации, значи нещата са много зле, също както през последните 8 години и най вече последните 4, явно ни очакват още 4 подобни години.
  лошо.

 15. na koi sviat jiveem nie “”BG-TO””,zashto pravim gluposti? kakkv referendum?ZIVOTA E MIG.NE GO PRAVETE POLITIKA!…smeshno no da si pomislim za drugi raboti,zashto sme nai-bednite v EU naprimer… 20 godini demokracia,svoboden pazar,kapitalizam, istina ili ne?… drgarche ti zashto si tolkova bogato?

 16. Вижда се кога е писано, но може да го разбере само човек който е живял в така наречените смесени райони.

  Svoboda – 12.09.2007 г. 22:03:37

  Български служби,събудете се!В България не само се заражда , а вече расте с некеонтролируеми темпове ислямиско движение.Слепи ли сте ,че турците в Търговище завземат властта и налагат свои норми на господство?Искат като постъпваш на работа да знаеш турски,като разговаряш с техния водач-Хамди Илиязов-пак трябва да говориш на турски.Кмета Мирев им носи ибрика ,за да не си загуби властта и на всички ключови позиции и държавни службички е наслагал необразовани къдъни,знаещите и можещи българки са на трудовата борса…Молим,Господа управляващи-СЪБУДЕТЕ СЕ! и премахнете турското робство в Търговище!Искам с гордост да се наричам БЪЛГАРИН!и да не ме принуждават в собствената ми даржава да говоря на турски.Научете турците ,че тук са гости!:Моля,преди да решите да премахнете тези слова,помислете доколко ще Ви е приятно децата Ви да живеят отново под турско ровство?Благодаря Ви!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.