Ще имат ли службите “наглостта” да се огледат на Изток за “наглите”?

Продължаващата операция на МВР “наглите” може да е замислена като какво ли не, включително като политически рикошет срещу противници на властта. А може и да не е. Дори и да се приеме, че е 24 каратова полицейска блестяща находка срещу една бандитска групировка, тя пак обраства с подробности, от които могат да се направят допълнителни изводи.

Само че, както няма идеално престъпление ( което за щастие дава шанс на полицаите да намерят улики срещу престъпниците), така няма и такова нещо като 24 каратова, чиста от примесите (намесата) на политика операция от мащаба на “наглите”.

И ето какво може да се види под повърхността при оповестяване на нови данни за най-коментирания арестант от петимата, за които съдът е преценил, че трябва да останат в ареста::

“Антон Петров-Хамстера е собственик на няколко фирми. Във ВАЗ-07 ООД Хамстера е съдружник с депутата от БСП в 36-тия парламент Захари Захариев (бивш сътрудник на 02 управление на ДС – контраразузнаването). Фирмата е създадена в края на 2007 г. (когато според МВР започва да действа групата за отвличания)”.

Това изречение от в. “Капитал” ми привлече вниманието с нещо, което може да се допише в отговор на въпроса: кой е Захари Захариев? А той е най-представителното тяло в България, след кончината на Луканов, за пъпната връв между Русия и България. Такъв е като дългогодишен председател на Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД ( за краткост – “шеф на дружбата” с Русия), председател на Фондация “Славяни”, бивш член на Съвета на директорите на фалиралата банка “Славяни” и на управата на “Росбуленерго”.

И още нещо- Захари Захариев е също прочут с академичните си изяви. Ето как, според в. “Капитал” от февруари 1998 г.:

“Професор Захариев наби студент на пресконференция

Шефът на “Славянски университет” и председател на сдружението за приятелство с народите от ОНД проф. Захари Захариев изгони с шутове, юмруци и викове председателя на Студентския съвет в частния Славянски университет Йордан Топалов. Инцидентът стана на пресконференция в пресклуб “Агенция Балкан”. Студентът беше набит пред 10-ина журналисти и професори от председателя на сдружението. Студентът обвини Захариев, че е завлякъл 1 млрд. лв. от студентски такси на висшето училище и иска да избяга с парите.
Шамар и няколко ритника отнесе от учения студентът. “Лайно мръсно, излизай”, развика се Захариев. “Осъден си”, успя да отговори бъдещият юрист и избяга. След неприятната случка професорите поискаха охрана от организаторите на пресконференцията, за да не се допускат съмнителни хора в залата”.

Но да оставим шутовете и шамарите му, които го родеят ( може би) с каратето на бъдещия му съдружник – та той разбира и от енергетика (руската писта за контрол и проникване в чужбина и особено в България), независимо от хуманитарното си образование. Нещо повече, професорът русофил ( който в младежките си години беше германофил, от ЦК на БКП го бяха пратили в Западен Берлин да изучава младежките движения, а още по-рано пък беше голям бригадирски командир и се разхождаше в махалата с униформа и с пистолет в кобура на показ) явно разбира толкова много от тази руска писта, че е избран да бъде консултант по сделката на ООН “Петрол срещу храни” от фирмата гигант на социалистическата външна търговия “Машиноекспорт”.

За тази сделка в заключителния доклад на комисията на ООН, оглавявана от Пол Волкър, разследваща злоупотребите по хуманитарната програма на ООН за Ирак се казва, че БСП е получила 3 млн. барела иракски нефт в нарушение на наложено ембарго. С това от ООН потвърдиха съобщенията в иракския в. ”Ал Мада”., посрещнати от партията и лично от бившия й лидер президента Г.Първанов ( като бивш партиен бос) с истерична съпротива.

Сътрудничката на президента Бойка Башлиева дори разпространи в българските
медии факс с невярно съдържание, в което се цитираше “опровержение” на друго арабско издание на изнесените в “Ал Мада” данни. Във факса беше сбъркана арабската страна (Египет със Сирия, голяма работа!) и беше “пропуснато” да се отбележи, че става дума за писания, в които яростно се нападаха чуждите сили в Ирак, сред които и българските ( но беше използвано за самозащита от президента Първанов, просто защото в него се оплюваше “Ал Мада” като маша на империализма, нищо, че беше издание на…иракските комунисти).

Доставките за БСП, според доклада на ООН, са били обвързани и с руския шовинист Владимир Жириновски, за когото Саддам Хусейн е отделил квота от 73 млн. барела нефт. Доставките, предназначени за Жириновски, са били финансирани от базираната в Тексас компания “Бейойл”, чийто президент Дейвид Чалмърс и неговия заместник – българина Людмил Дионисиев, бяха осъдени в САЩ.

Какво са знаели българските служби и власти от времето на скандала? Бившият депутат от НДСВ, член на парламентарната комисията за разследване на скандала Тошо Пейков, твърдеше, че в докладите на българските служби нямало доказателства печалбите да са отивали във Висшия съвет на БСП, но са били споменавани “все хора, които са се афиширали като представители на БСП, служители на бившата ДС, бивши посланици”.

А какво отвърнаха от БСП? Заявиха, че фирма на собственика на вестника на социалистите “Дума” Петър Манджуков, е сключила законна сделка по програмата на ООН “Петрол срещу храни”, а неин консултант е бил членът на ВС на БСП проф. Захари Захариев.

Сега същият Захариев изплува от дълбините на “прехода” и отрича енергично (пред в. “Дневник”) да се познавал кой знае колко с вече скандално известния Антон Петров – Хамстера. Само дето имали обща фирма. Но това било, защото друг ги запознал и защото му се доверил.

И така: един от аспектите на новия скандал, който засега не е скандализирал политиците, е, че бащата на “дружбата с Русия”, радетелят на масовото побратимяване на руския с български градове, консултантът по “Петрол срещу храни”, бившият банкер и специалист на енергетика от “Росбуленерго”, който в годината на Русия в България беше неизменно в компанията на Г.Първанов и С.Станишев, се оказва свързан с очертаващия се като враг номер едно на републиката в престъпния свят, спрягания за “мозъка” на “наглите” Антон Петров- Хамстера.

Интересно, ще имат ли “наглостта” службите и техните началници начело на държавата по линия на изпълнителната и съдебната власт да проследят тази твърде интересна нишка, тръгнала от “наглите”?

Моя скромна милост, като (не)представителен представител на четвъртата такава, дава своя скромен принос. И съм в очакване да видя последователи сред другите власти. А защо не и сред законодателите?

10 мнения за “Ще имат ли службите “наглостта” да се огледат на Изток за “наглите”?”

 1. Господин Инджев, според Вас как е по-правилно да се разсъждава?
  1. Операция “Наглите” е политическа акция, чрез която Бойко Борисов ще може допълнително да очерни своите политически опоненти от БСП.
  или
  2. Бивши и настоящи функционери от БКП / БСП са в дъното на всяко по-сериозно и обществено значимо пресъпление.

 2. това е много добро начало на едно журналистическо разследване!
  че то за друго разследване (от службите, де) едва ли можем да се надяваме…
  а кой ли (журналист, медия) ще го направи (разследването) – да позная ли – никой.

  г-н Инджев, моля, прибавете въпросителната частица в заглавието!

 3. Някога Николай Колев-Босия много сполучливо беше нарекъл КГБстката суперподлога Захари Захариев ДИАБЕТ ДИАБЕТОВИЧ РОССИЙСКО-ПАНСЛАВЯНСКИЙ. От толкова любов, значи, към Матушката Освободителка, към нейните ВЧК, ЧК, ОГПУ, НКВД, МГБ, КГБ, ФСБ (не групата!), към нейните мафиоти (прочети в обратен ред съкращенията) и нейните деньги человекът хванал диабет.Сега е важно тази нишка да се раздипли. Макар че всичко е ясно.

 4. До коментар №2 от ехо: пловдивският вестник “Марица” напоследък печата текстове, които другаде из печатните медии няма. Там редовно може да се чете коментар от Пламен Асенов, дори веднъж и коментар на Иво Инджев напечатаха. Вестникът е малко познат в столицата и страната, но наистина е най-големият за Южна България. Може да се открие във всички по-големи градове от тази част на страната. Лично аз не го харесвам много (пловдивчанин съм и имам поглед върху вестника), но пък на фона на останалите си е направо като бяла лястовица. Не знам дали г-н Инджев трябва сам да им предложи текста си, или те да го потърсят, но е хубаво той (текстът) да стигне до по-широк кръг от хора, а не само сред интернет зомбитата.

 5. Ако се приеме, че убогият референдум е бил само ход на ББ чрез спаринг партньора си Волен Сидеров да сплаши с етническо напрежение надигналия глава Ахмед Доган, то тази косвена защита на президента срещу атаките по енергийните проекти, добива по-ясни очертания в светлината на връзката БСП, Първанов, Захариев, Русия, Ирак, петрол, енергия.
  Очевидно разследващите “наглите” са уведомили ББ за възникналите усложнения предвид установените връзки на престъпния свят с високите етажи на властта. Оттук насетне, с голяма вероятност може да се предполага, че даденото рамо на президента от ББ е било “изтъргувано” за цената на по-голямо влияние за в бъдеще на този последният върху българо-руските съвместни проекти..

 6. Прокуратурата е част (според Конституцията на България) от независимата СЪДЕБНА система.
  Готов съм да се обзаложа, че нищо няма да се случи, каквато и изобличаваща информация да бъде разкрита от когото и да е било.

  Освен ако Конституцията не бъде променена и …

 7. nishto novo otnosno diabetichnia tikvenik.brat mu e istinska mutra ot KGBtip,obrazovana specialno za opercii zad granica/izvan RSFR/.seriozen obekt za rasledvane!

 8. Вместо нова вълна “лов на вещици”,шпиономания,”врагът с партиен билет” и “хвърляне на лъвовете в колизеума” сцел “прах в очите” на изнемогващото в мерзост,мизерия,мародерства и мърсотия население предлагам един единен, прагматичен,справедлив и екологичен модел за човечно човешко битие.Това е проект за Нова Конституция,който е разработван двадесет години.
  Нуждая се от подкрепа,съмишленици,пропаганда,преводи спомоществуватели.
  Благодаря за вниманието!Желая здраве и щастие всекиму!
  С уважение:инж.Андреева

  Нов основен закон (конституция)
  и нов държавен стандарт за
  урбанизация на човешкото битие

  1. Всеки човек има право на гражданство, което му осигурява достатъчно средства за достойно човешко съществуване. Количествата и валутната равностойност на тези средства са описани в новия държавен стандарт, който представлява основен закон или конституция.
  2. Изпълнението на новия конституционен закон е задължително за органите на държавната власт, която строго и стриктно спазва държавния стандарт.
  3. Лични (индивидуални, персонални, частни, еднолични) права и свободи:

   1
   1 . 1
   1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1
   1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1 . 1

   „1 хляб” дневно се полага всекиму – това е условна мярка за килокалории, които се съдържат в 1 кг бял хляб и се равнява на 2750 килокалории,т.е. всеки човек има право на 2750ккал. храна дневно.
   11 декара площ от сушата – това е брутна мярка, която включва 6 (шест) декара ниви (заедно със синорите), 1 (един) декар градска площ
  (заедно с улици и общински площи) и 4 (четири) декара горско сечище.
  111 м2 РЗП (разгърната застроена площ) жилище.
  1111 м3/г вода, от които 111 м3 годишно за битови нужди и 1000 м3 годишно за земеделско-скотовъдни, промишлено-индустриални, строително-транспортни и енергийни нужди.
   $ 11 111 – пожизнен, годишен, валутен доход, който се дава всекиму по рождение и се изплаща до смъртта му при цени на стоките и услугите от 2000-та година в по-развитите западни страни (Германия, Англия и САЩ).
   $ 111 111 – валута, осигурена всекиму за 15-годишен курс на образование или за 16 100 учебни часа по 40 минути.
  1 111 111 км пробег с превозни средства всекиму за 100 години живот или по 11 111 км с пробег годишно (личен, обществен, промишлен и производствен транспорт).
  11 111 111 квтч електроенергия за 100 години или по 111 111 квтч годишно.
  111 111 111 секунди комуникации – телефон, телекс, мобифон, интернет и пр. за 100 години или по 51 минути дневно.
  1 111 111 111 – капацитет на личния (персонален) компютър или ЛАП – ТОП.

  4. Трудово-правни отношения
  А. Работните дни в една календарна година са 225 дни.
  Б. Почивните дни в една календарна година са 140 дни.
  В. Работният ден е 6 (шест) часа по часовник с 24 часа в денонощието или 8 (осем) часа по часовник с 32 часа в денонощието или 10 (десет) часа по часовник с 40 часа в денонощието или 5 (пет) часа по часовник с 20 часа в денонощието.
  Г. Жените работят 20 години по 6 часа дневно 225 дни годишно или общо 27 000 работни часа трудов стаж.
  Д. Мъжете работят 25 години по 225 дни по 6 часа дневно или общо, 33 750 работни часа трудов стаж
  Е. Жените ползват 8 (осем) години платен отпуск по майчинство за отглеждане на две деца.
  Ж. Мъжете ползват 3 (три) години платен отпуск по бащинство за отглеждане на две деца.
  З. Всеки град има по 560 фабрики с по 65 работника.
  И. Постоянно е заето с трудова дейност една четвърт от населението в зряла възраст.
  К. Всяка фамилна къща има право на дребен частен бизнес и търговска дейност по собствено желание.
  Л. Всяка фамилна къща има право на зеленчукова градина с площ един декар бруто ( с пътища, тротоари и огради).
  М. Населението на всеки град се изхранва с поливно земеделие, което се обработва машинно.
  Н. Формата на обработване на земеделските земи е лична, фамилна, кооперативна, ТКЗС, АПК и прочие и се определя с народно допитване (плебисцит, референдум).

  5. Училище
  А. Всеки човек учи 15 години, за което обществото осигурява средства на стойност $ 111 111 по цени от 2000та година.
  Б. Учебните часове годишно са 175 учебни часа
  В. Дневно децата се обучават по следния начин:
  – 4 начални години по 5 учебни часа дневно (основно образование)
  – 5 години по 6 учебни часа дневно (средно образование)
  – 6 години по 7 учебни часа дневно (висше образование)
  Г. Всяко дете носи САМО един енциклопедичен учебник, включващ учебния материал за една седмица, тетрадки и учебни помагала, които заедно с чантата тежат колкото едно пиле или 1-2 кг (средно килограм и половина).
  Д. Всички училища са университети с 15 класа обучение за 900 ученика. Това са 15 класа с по три паралелки с по 20 ученика. Всяка класна стая има размери 20 м х 4 м и към нея има учителска стая за класния с размери 4 м х 4 м и съблекалня с гардеробчета и тоалетна с размери 4м х 4 м. Площта на училищната зона е 340м х 340м.
  Е. Всички ученици отиват на училище само по пешеходни пътеки без моторни превозни средства.
  Ж. Един учебен час е 40 минути
  – разпределение на часовете в основното училище дневно е: 4 часа по 60 минути или 5 учебни часа по 40 минути и 4 междучасия по 10 минути:
  -основно образование:
  4 ч х 60 мин = 240 мин
  5 уч.ч х 40 мин + 4 межд. х 10 мин. = 200 + 40 = 240 минути
  – средно образование:
  5 часа х 60 мин = 300 мин
  6 уч.ч х 40 мин + 4 м.х 10 мин + 1м х 20 мин =
  = 240 + 40 + 20 = 300 мин
  – висше образование:.
  6 часа х 60 мин = 360 мин
  7 уч.ч х 40 мин + 4 межд.х 10 мин + 2межд х 20 мин =
  = 280 + 40 + 40 = 360 мин
  З. Всяко училище има по 900 ученика и обучава децата на шест жилищни квартала с по 880 души или 5280 души.
  И. Средно 15-20% от населението са учащи се.

  6. Семейство
  А. Семейството се състои само от един мъж и една жена, тъй като жените и мъжете винаги се раждат равен брой и следователно това е основен природен закон, чието нарушаване е геноцидно престъпление.
  Б. Всяка жена има право да роди само две деца за целия си живот, тъй като светът е пренаселен и заплашва природата с екокатастрофа следствие човешката ни дейност.
  7. Фамилия
  А. Фамилията се състои от шест до осем души – родствени двойки – като:
  „пра-минало” – пра-баба и пра-дядо
  „минало” – баба и дядо
  „настояще” – мъж и жена (родители)
  „бъдеще” – две деца на родителите
  Б. Всяка фамилия живее във фамилна къща с РЗП 260-400 м2 с дворно място 600-800 м2
  В. Всяка фамилия има плод-зеленчукова градина (отделно от дворното място) с площ 600-800 м2 .
  Г. Нивите на една фамилия са сбор от нивите на всеки член от семейството или 8 души х 6 дка = 48 декара.
  8. Жилищен квартал ( виж чертежа в края на записката):
  А. Площ 340 м х 340 м
  Б. Всеки квартал има 10 реда с по 11 къщи с 8 души в една къща.
  В. Всеки квартал има плод-зеленчукови градини с площ 340 м х 340 м (отделно от жилищната зона), които се напояват с промишлени води (а не питейни).
  9. Жилищен блок ( виж чертежа в края на записката):
  А. Състои се от 6 квартала.
  Б. Всеки блок има училище с 15 класа образование и площ 340 м х 340 м.
  В. Всеки блок има градска градинка с площ 340 м х 340 м, в която се намират: пожарна, полиция, поща, община, печатница (администрация).
  Г. всеки блок има градска градинка с площ 340 м х 340 м, в която се намират: поликлиника, болница, хипермаркет, пазар, стадион, банка, хотел, плаж,”ЛУНА-ПАРК” и пр. по желание на жителите.
  10. Градът -( виж чертежа в края на проекта):
  А. Градовете са унифицирани и типизирани.
  Б. Градовете са три вида:
  – за 190 080 души
  – за 95 040 души
  – за 47 520 души
  В. Градът за 47 520 души като строително-архитектурен план представлява календар за една календарна година (виж чертежа в края на обяснителната записка). Всеки ден от календара представлява строителна квадра с площ 340 м х 340 м. Работните дни в календара са жилищни квартали и оранжерии, а почивните дни на календара са площи, в които са разположени фабрики, заводи, комбинати за производство на стоки за широко потребление. Площта на цялата жилищно-промишлена зона е 42 км2, а земеделските му земи са седем пъти повече, т.е 7 х 42 км2 = 294 км2. Този град има 9 блока с 9 училищни комплекса за 900 ученика с 15 класа образование.
  Г. Един жилищен блок с шест жилищни квартали се строи за 10-12 години. Срокът на годност е 80 години. След приключване строителството на последния квартал, първият се е амортизирал и започва да се строи отново. Така градът се строи кръгово блок по блок до безкрайност.
  11. Световни параметри
  А. В целия свят постоянно живеят 3 200 милиона души, които произвеждат стоки за 4 200 милиона души. Така никога няма дефицит на стоки, инфлация и дефлация, които са характерни за хаотичния пазар.
  Б. Човешкият род може да ползва 1/6 част от сушата за орна земеделска земя или 16 %, т.е около 24 000 000 км 2 .
  В. човешкият род има право да ползва 6 % от речния отток на сушата или 1/16 част, т.е 3 000 км3/год. вода за всичките си човешки нужди.
  Г. Човешкият род може застрои и ползва като урбанизирана земя само 1/5 част от сушата или 20 %, т.е около 32 000 000 км2. Това означава, че на всеки човек се падат по 10-11 декара урбанизирана и култивирана земя.
  Д. Останалите 4/5 части от сушата или около 120 000 000 км2 се обявяват за неприкосновени природни резервати, в които е забранено да се извършва промишлено-индустриална дейност, скотовъдно-земеделска дейност, лов и риболов, строеж на големи спортни и туристически комплекси.
  Е. Не се правят никакви компромиси с чистотата и честотите в природата.
  Ж. Хипократовата клетва е държавен закон, който задължително се спазва от:
  — медицинските работници спрямо пациентите
  — родителите спрямо децата
  — възрастното население спрямо подрастващото поколение
  — държавната администрация спрямо цивилните граждани

  10. ПРАВА
  А. Всеки има право на свобода на мисълта, словото и печата!
  Б. Всеки има право да информира и да бъде информиран!
  В. Всеки има право на свободно придвижване, туризъм, образование!
  Д. Всеки има право на самоотбрана и неизбежна самоотбрана!
  Е. Всеки има право на собственост,образование, трудов стаж, пенсия, медицинско обслужване и обществена сигурност!
  13. Аморални деяния, които са подсъдими
  – лъжа, лъжесвидетелстване
  – кражба, обир, грабеж, агресия,абордаж,инвазия,конкиста
  – насилие, тормоз, терор, линчове,инквизиция
  – убийство,екзекуция
  – кастова сегрегация,търговия с роби
  – дискриминация – полова и расова
  – жертвоприношения и репресия,суеверие и сатанизъм
  – полигамия и полиандрия
  – проституция и сутеньорство
  – содомия
  мъж с мъж
  жена с жена
  човек с животно
  – педофилия и воайорство
  – шантаж, рекет, интриги
  – милитаризъм
  – саботаж, атентати, метежи
  – преднамерено унищожение или замърсяване на околната среда
  – порнография и нудизъм,ецхибиционизъм, стриптийз
  Всички норми и параметри в този план съвпадат с държавния стандарт на България, както и с държавния стандарт на по-развитите страни в Европа и света. Тази конституция решава всички човешки проблеми едновременно, поради което е наложително незабавно да стане достояние и реалност за широката общественост в целия свят.
  Одобрението и става с плебисцит и се подписва от всички светски и религиозни власти, както и от всеки човек поотделно, след което той получава документи за собственост, за правата и задълженията си.
  14. Деяния, които са позволени
  – Разводите са позволени и безплатни.
  – Противозачатъчните средства са позволени.
  -Сеч на дървесина само след като е посадена нова гора.
  – Риболов само от собствени развъдници на риба.

  инж.Лиляна Бл.Андреева

 9. Г-н Инджев,
  Можеби вие няма да се изплашите от едно ново начало и ще ме подкрепите за сменим старото “кандило” с новия “железен светилник”?
  С уважение:инж.Андреева

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.