” Die Welt” ( светът) се стовари върху Румяна Желева

Публикувам тази статия на “Ди Велт” не защото ни казва нещо ново, а защото го казва именно едно от най-авторитетните издания в Германия- страната, на която говорещата гладко немски г-жа Желева би трябвало да разчита най-много като кандидат за член на европейското правителство.

Ако “Ди Велт” ( респективно Германия) възприемат ТАКА българската кандидатура, по-добре Бойко Борисов да измисли нещо и да я оттегли, преди гражданите за европейска развитие на България да бъдат накарани колективно да се срамуват заради едно еднолично наложено решение.

Ето препечатката на статията, както е поместена в сайта Кафене нет.

Желева: гангстерска невеста за ЕК?

by newswriter on 28/12/2009 1:19 PM

Deutsche Welle

Българската външна министърка Румяна Желева – млада жена, която направи светкавична кариера – е, както се говори, съпруга на мафиот – пише германският “Ди Велт” в статия под заглавие “Гангстерска невеста за ЕК?”.

Румяна Желева е една амбициозна жена. Едва 40-годишна, тя вече е член на Европейския парламент и външен министър на родната си България. Идния месец тя се надява да обогати кариерата си с още един пост: еврокомисар, отговарящ за международното сътрудничество и хуманитарната помощ.

Само че за нея, а заедно с нея и за новата Комисия, се задават неприятности. Руса, висока и много слаба, Желева, която говори съвсем гладко немски, стои идеално на брюкселския паркет.

Явно международното работно обкръжение, в което суетата и самонадценяването принадлежат за някои към базисното оборудване, не й вдъхва особен респект. “Аз не съм се родила като политик и не смятам да умра като политик”, казва тя безгрижно.

Некомпетентна и злобна?

В действителност Желева едва ли е толкова спокойна. Още от сега тя очаква сигурно с напрежение следобеда на 12 януари, когато ще трябва да отговаря на въпросите на евродепутатите. А някои от тях искат да “изпържат” кандидатката на българския премиер Борисов. Тя е некомпетентна, казват – и злобна.

Барозу би предпочел много повече да задържи предшественичката й Меглена Кунева, само че нейната партия изгуби изборите през юли.

На всичко отгоре се говори, че мъжът на Желева имал вземане-даване с руската мафия по Черноморското крайбрежие; нещо, което тя самата отрича със смях по време на интервюто с в. “Ди Велт”. И наистина няма конкретни доказателства против мъжа й.

Красимир Желев работи за Централната кооперативна банка, която от своя страна влиза в империята на варненската групировка ТИМ. Срещу групата отдавна се отправят обвинения, например в пране на пари, само че досега никой не е успял да приведе убедителни доказателства.

Но с или без доказателства, лидерът на Зелените в Европейския парламент Даниел Кон-Бендит вече призова Желева да внесе яснота по този въпрос, “в противен случай изборът й може да се окаже много труден”.

Знае какво иска, но не признава поражения

“Слава богу, аз не принадлежа към комунистическата номенклатура, родителите ми не бяха комунисти”, казва Желева и добавя: “Аз се издигнах със собствени сили”. Една жена, която знае какво иска – и не обича да си признае поражението, когато някой път се случи да не получи онова, което иска.

Така, например, по време на разговора с “Ди Велт” тя казва първоначално, че сама си била избрала ресора – който не се радва на почти никакъв престиж в Брюксел.

След малко обаче добавя: “Честно казано исках ресора Европейска политика на добросъседството”.

Но тя не го получи, защото Барозу го сля с ресора по разширяването. По този начин България отпадна от надпреварата, защото като съседка на кандидатите Турция и Македония не е изключен конфликт на интереси.

Дали Желева ще получи поста, за който се бори, ще стане ясно в края на януари, когато ще се състои гласуването в Европейския парламент.

41 мнения за “” Die Welt” ( светът) се стовари върху Румяна Желева”

 1. Unser lieber, alter J.W. von Goethe hat es noch in seinen Zeiten gesagt:
  Geh!gehorche meinen Winken,nutze deinen jungen Tage,lerne zeilig kluger sein :
  Auf des Gluckes grosser Waage steht die Zunge selten ein:
  du musstr steigen oder sinken,du musst herrschen und gewinnen,oderdienen und verlieren,leiden oder triumphieren,Amboss oder Hammer sein!
  …………………………….
  P.S. Г-н Инджев,ако Ви е технически възможно,моля поставете на определените
  места das sharfe “S”…така както се изписва!!!,за немското произношение вярвам на Вас и на
  моя приятелка от Ловеч,която ще да е била нейна директорка…

 2. e i…?

  TIM = BG
  taka che vmesto da ia intervjuirat prosto da ia izgoniat na 12.

  A ne da se praviat pak na diplomati v Evro Parlamenta.

 3. Каква глупост само!!! Избрахме си да ни управлява член на бившата БКП, който още не е напуснал партията.
  За разлика от старите ни номенклатури, сегашния ББ няма нито необходимия умствен багаж, нито интелект, нито образование. Пълна селяния!
  Какъвто премиера, такива са му и министрите, такива са му и избирютелите. Цирк – България, публика – Европа.
  Да живее чалгата!

 4. Много конфузно!? -меко казано се е получило–външна министърка?!- пристанала на руската мафия в БГ!?-Както едно време не малко сънародници се натискаха да се сродят с партийци,после се натискаха да се сродят с мутри…някои ги отстрелваха по трасето ,но парите не се губят…Малък Тошко пък пристанал на вдовицата на наркобоса Поли Пантев…Шоу!? Вече позастарели мутреси се развеждат и се женят за по-младите ”съдружници” на мутрите си мъже -за да се изперат парите.Мистично някои- по-неудобни и упорити- непоправимо ”се разболяват” и половинките им се отървават -някак ”естествено ‘.’Само,че пред Брюксел явно не минава!…Резил.Троянскияt кон България направо си вкара най-ретроградната част на руската мафия в Брюксел.

 5. Дали Желева е свързана с ТИМ или не е въпрос на доказване.Факт е обаче толерантността на правителството на ГЕРБ към варненската групировка и липсата на каквато и да е сетивност към общественото недоволство провокирано от безобразията и. Това контрастира с предизборните обещания на Б.Борисов и сигурно има икономическата си логика, но вероятно ще продължава да предизвиква определени реакции и носи политически последствия за премиера, дори и този път да не се докаже нищо конкретно. И няма как да е другояче, особенно ако е истина, че “отборът” играе в полза на руските си собственици, че е част от руски политически проект, а не е безобидна местна структура. Недоверието на европейските ни партньори, както вече имахме възможност да се убедим, изобщо не е за подценяване и може да има сериозни последствия за всеки политически субект у нас.

 6. Bai vi Boiko e doshal da na opravi…

  I sha go napravi s ljobeznoto sadesitvie na KGB.

 7. Когато вилняли с обща парола-усмивката-дъртите лисици като Бисмарк,Метерних,Горчаков,са били превъзхождани от Талейран,само с неговата ехидна насмеишливост,
  когато някакъв младок,не вдигал чаши с портвайн,мадера,или отказвал,да играе на карти:
  -Младежо,обричате се на печални старини!
  В занаята дипломация,всички истински бедствия,се раждат от страха пред мнимите и за години като 2010 бременни със събития, някои се стараят над специални начини на държане… при мнозина и ежедневното човешко действие,се превръща в специален обред….на места приятни,невинни и уютни,но н е м н о г о н а д о б р о..!!

 8. Извинете за невежеството – какъв вестник е Ди Велт? Ляв, десен…зелен? А дали Ди Велт е = на Германия? И коя Германия -тази на Х.Кол, тази на Г.Шрьодер, тази на Е.Хонекер…за да не се връщаме по-назад. /Сещате се какви ги вършеха гореспоменатите/
  А дали нашите другари комунисти, днешни капиталисти не са свързани по някакъв начин с демократичните германски капиталисти? Така както другарката комунистка,монархистка Кунева се свърза тясно с капиталиста демократ Барозу?

 9. Ха, ха! Суетата и самонадценяването бяха базисен критерий, включително и за бодигардовете още при оборудването на царедворската клика. Как иначе Симо щеше да изпъкне над останалите. Сега БиБи, който и без това си е базисно оборудван, може само да смъкне летвата, ако иска и той да прилича на ментора си.
  И какви руски интереси са го патили него? Важното е с кого той си има приказка. Ако това е съпругът на РиЖи, значи точка по въпроса. Я вижте Божидар Димитров.

 10. Хайде, моля, без поучителни статии от Германия.
  Нашият канцлер не си спомням да е подписвал договор за 4.7 милиарда евро десет дена преди да загуби изборите с Газпром. След като ги загуби, получи пост в борда на директорите на новоучреденото от него и Газпром дружество. А, забравих, дружеството бе учредено с мажоритарно участие на Газпром.

  То, тука, няма какво да се доказва даже…

 11. Алес бандюген,нямам по немско произ
  ношение за досега управляващите ни.
  Власт+пари = Бойко+Цветелина да вие
  Честита Новата Година.Дай боже
  Европа да прогледа.

 12. Към Един наивник…

  Извинен сте…
  Вестникът е с относително малък тираж, но с огромно влияние- такива са истински влиятелните вестници по света, не е като у нас тиражът да е определящ. И се издава традиционно от най-много оплювания по времето на комунизма германски концерн “Шпрингер”.
  Каквото напише “Ди Велт”, в Германия се смята за институция. Бил съм в редакцията му ( печаташе само около 200 000 броя по времето, когато съм бил там през 90-те години,а сега- не знам), но знам на какво държат: на достоверноста, независимостта и консервативния стил – това не са жълтите идания на концерна ( като “Билд”).
  И не цели печалба- издържат го печелившите издания на концерна, но собствениците се гордеят със запазената му марка: това е тежката артилерия на германската журналистика!

 13. Господин Инджев,
  това е Вашето изречение:”Некомпетентна и злобна?”

  Оригиналният текст от Die Welt:”Sie sei inkompetent, heißt es, und verbissen.”
  Превод: Казват, че била некомпетентна и упорита.
  Моля Ви!

 14. Въпросът е, че въпросната групировка върши работа, плаща си данъците и дори мъжът на Желева да работи в нейна банка – това все още не значи нищо и в случая не може да бъде никакъв довод срещу Желева.
  Ако някой има нещо против ТИМ – да се обърне към Главния прокурор – един експедитивен и деен човек, с чувство за хумор и сносен английски. Е, вярно, малко небръснат.
  Всичките тези циркове, които се разиграват в Брюксел злепоставят не само Желева, но и държавата ни.

  Въпросът “Кому е необходимо подобно нещо?” има свой отговор, който отново доказва, че определени кръгове се възприемат над общото, над българското, в името на своите теснопартийни и лични интереси.

  Нашите евродепутати трябва да решават възникващите проблеми с администрацията и депутатите ни още в София. Отидат ли в Брюксел – трябва да са с изработено общо становище, което да защитават като един.Така се прави национална политика. Така се отстояват национални интереси. Ако след разигралите се недостойни сцени, Желева не мине на събеседването, срамът ще е за всички българи, не само за нея.
  Не я защитавам(смятам я за неособено подходяща, т.е. тя е на нивото на всички останали, които се пребориха за правото да се подвизават там), а обръщам внимание за спазване на някакви
  принципи. На една висша и обща цел: Българското.
  За да можем един ден отново да се гордеем, че допринасяме, макар и с малко; този наш свят да бъде по-добър, по-справедлив и по-уютен.

 15. Мисля,че на 12.01.2010г.ще, получим ВТОРИ жълт картон,а последствията се знаят,следва ЧЕРВЕН.Подведен,неподведен ББ да му мисли,НО,рефлектирането ще е и върху всички Нас в РБългария???

 16. Може ли да публикувате линк към статията , защтото … изобщто не я намирам в сайта на Die Welt , а само на страницата на DW. Тук нещто ми намирисва….

 17. Впрочем, направих си труда да потърся статията в “Ди Велт” и установих, че Дойче веле не цитира дословно, а жонглира с цитати и всъщност манипулира читателите си. Не искам да правя следствие, но не за първи път се натъквам на недобросъвестни действия от страна на редакцията на Дойче веле, която добросъвестно изпълнява поставените й от някого извън Германия задачи.

  Ето едно весело изречение “отпаднало” от публикацията в “Ди Велт” при преноса му (“Lost in trans(lation)port”):

  “Wenn mein Mann Teil der bulgarischen Schattenwirtschaft sein soll, dann ist er der einzige Mafioso in Bulgarien, der mit der Straßenbahn fährt und zu Hause das Geschirr spült”, sagt die Ministerin lachend im Gespräch mit der WELT. Tatsächlich gibt es keine belastbaren Beweise gegen ihren Gatten.”

  “Ако моят мъж е съпричастен към българската сива икономика, тогава той е единственият мафиот, който пътува с трамвая и мие чинии вкъщи”, казва през смях министърката в разговор с “Ди Велт”. И действително, срещу нейния съпруг няма никакви обременяващи го доказателства.”

  А иначе “Lost in transport” е приятно парче на Machine Love
  от (забележете!) техния диск “Машинации” – от Machinations (2006).
  Чилаут и ретрофънк – нищо старо не е забравено…

 18. Към alex

  Ех , господин Алекс, налага се и на Вас да кажа: четете първо и тогава обвинявайте…Нито една дума в текста не е моя. Изцяло съм публикувал превода на “Дойче веле” както е в сайта Кафене.нет. НАПИСАЛ СЪМ ГО ЯСНО КАТО ЗА ВСЕКИ!
  Честно казано, направо ми писна да ми вменявате неща, които не сте прочели, но ми приписвате- днес един такъв се опитва да ме цака с някакви измислици ( от мое име) какво съм бих казал за наградите на Хелзинкския комитет, друг се опитва да ме лови в крачка с претенции, че дописвам оригинала на статия, която препечатвам от другаде…Хайде четете първо и тогава пишете, моля Ви!

 19. Зрее Злобна Западна Завист
  срещу ZZZ (Зъблезъбата Зъбла)! Протестирам! Отново материали, писани -както казва Гоце Сырыщныка- “не с любов към България”. Защото френските журналисти например, като пишат за далавери на Ширак, не го правят в името на истината, а с черна омраза към хубавата Франция. Виж, само медиите в Русия,Северна Корея и Беларус- любимите страни на Гоце-си обичат родините. И нищо лошо не пишат за политиците. Като горе-долу българските за самия Гоце.Сега-за ЗЗЗ сме говорили многократно. Това е кух женски комуниод. Въпросът е, че с това си съвкупно качество няма нищо лошо женицата да завежда самодейността в новозагорското читалище, да кажем, ама повече? И сериозно-срамът отново е за България.Поредният срам. Раус, геносин Желева, филайхт шпетер!…

 20. Много ми прилича на Pontius Pilatus.

  С уважение: Александър Алексиев

 21. kafene.net имат мърлявия навик да не поставят връзки към източниците си.

  Това е съобщението на Дойче Веле:
  http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5061884,00.html

  А това е оригиналната статия:
  http://www.welt.de/die-welt/politik/article5649905/Eine-Gangster-Braut-fuer-die-EU-Kommission.html

  @Един наивник: Die Welt е един от четирите най-големи сериозни ежедневници в Германия. Големите издания там не отиват в крайности, но политическата му ориентация е по-скоро надясно от центъра.

 22. Ех, г-н Инджев, ако започнете да отговаряте на всеки недобронамерен минал, заминал и мимоходом подхвърлил нещо “злобно”…
  Сега поне има възможност веднага да се намери отговор на всеки въпрос, стига да е налице желание. Ето какво дава мрежата за “verbissen”: verbissen hat 7 Bedeutungen und 105 Synonyme;
  т. е. думата има седем значения и 105 синонима.
  Кафене.нет препечатва от Дойче веле, а Дойче веле превежда “verbissen” със “злобна”. Вие казвате още в началото: “Публикувам тази статия на “Ди Велт…”, което означава, че опонентът или не е чел или търси конфронтация.
  Въпросът, защо е избрана “злобна” при превода, би трябвало да се отправи към редакцията на Дойче веле, които се опитват да правят помен с чужда пита.

  За г-жа Криста линк към статията:

  http://www.welt.de/die-welt/politik/article5649905/Eine-Gangster-Braut-fuer-die-EU-Kommission.html

 23. “..но знам на какво държат:НА ДОСТОВЕРНОСТТА..”(Иво Инджев за вестник “Ди Велт”)
  “..млада жена, която направи светкавична кариера – е, КАКТО СЕ ГОВОРИ, съпруга на мафиот – пише германският „Ди Велт“ в статия под заглавие „Гангстерска невеста за ЕК?“.(статията)
  “..На всичко отгоре СЕ ГОВОРИ, че мъжът на Желева имал вземане-даване с руската мафия..”(статията)
  Без да съм адвокат на Желева, нито симпатизант, нито гласувал за ГЕРБ, още по малко “поддържащ” руската мафия у нас, бих казал – не се вързва !?!?
  Мирише ми на соцактивно мероприятие, пробило и в авторитетна медия, доказващо незаменимото могъщество на финикийските знаци..

 24. Atte.: Sr. B a r r o s o
  Cuando se procediera eventualmente a llamar la atencion de la Sra. Sheleva,sobre este comentario,quizas ella misma,no tardaria a lamentar,lo que habra perdido,al margen de Vuestra certera eleccion y al margen de toda la “maquinaria” interna de la Comission Eurfpea…porque sin duda alguna-queriendo o,no -Ud. Sr., ha acertado por el camino de atender especialmente el Tercer Mundo y “los focos de tension”….
  Bastaria tan solo mencionar,nada menos,que una breve lista de estadistas despues de 1945 como:
  Eisenhower,Kennedy,Johnson,Nixon,
  Ford,Carter,Reagan,Bush padre,
  Clinton,Bush h i j o..Barack Obama…y tales como Nehru,Nasser,
  Tito,Jrushchov,S.Allende,Olof Palme,Brezhnev,Gorbachov,Mitterand,Iang
  Jiang Zemin,Juan Pablo II,el Rey Juan Carlos,F.Castro,los lideres actrales del Nuevo Mundo,mas los grandes artistas e intelectuales de nuestro tiempo y muchos otros
  son suficientes….para argumentar de porque,
  despues de Copenhagen,el rumbo escogido por S.E. suele ser – al principio del siglo 21!!- el mas alentador para el futuro dialogo a la luz de la via trazada por Barack Obama y Medvedev,cuando el Sr.Putin ya traza la trayectoria hacia Euroasia…como deasfios planetarios hasta la mitad del mismo siglo,y mas as alla…del 2050….
  De si la bulgara etaria a la altura de tales desafios,
  depende,tan solo de ella y
  su capacidad de vision y aptitudes…
  Pero Ud. cumple y ello es lo que importa!El resto-obra de Dios!

 25. Към Ник (nique от фр.?) а донякъде и към Демир и Алекс:
  Не ми е ясно за каква манипулация намеквате. Очаквате г-н Инджев, да се вписва в собствените ви представи за метрологична истина? Каква според вас трябва да е тя? – обективна, субективна, априорна, феноменологична, дискусионна, консенсусна, оторизирана, канонизирана, крайна, отвъдна? Фактите ли според вас трябва да звучат достоверно или този, който ги представя? – ако е така, то той има право да ги интерпретира. Преглеждате безразборно десни и леви издания, без да очаквате те да отразяват събитията от съответната си позиция, която те самите считат за меродавна? Не искате терминологичните синоними да бъдат използвани по начин, който не съответства на списъка, отпечатан в мозъка ви? Искате това, което четете да съвпада с предварителните ви нагласи, за прослава на щестлавието ви? Сиромахомилството ли ви подтиква да споменавате финикийските знаци? Давате ли си сметка, че от чисто психологична гледна точка, човек вменява в грешка на другите, това което на него му е най-близко до помислите?
  Ами добре Ник, аз прочетох вашия коментар, защото „фалшивият” Иво Инджев е бил най-малкото достатъчно толерантен да не ви цензурира. – лично аз не очаквам само пригласящи отзиви – би било скучно. Но поне си дайте сметка, за абсурдното си изискване той да интерпретира актуалността според вашите разбирания. За какво тогава следите неговия блог? Не очаквате той да има специфична гледна точка, да не анализира и допълва недоизказаното и премълчаното?
  Бъдете, ако обичате, поне достоен опонент.
  В скоби – Понтий Пилатски не е предателска а трагична фигура подчинила съвестта си на закона. Препоръчвам ви, за разнообразие на идеите ви, да прочетете „Майсторът и Маргарита”.

 26. Хайде стига сме се правили на “да не злепоставим България”… Има стотици, хиляди българи по света, които създават позитивен имидж на родината. Който упорито, последователно и систематично е съсипван от политиците ни и създадените от тях бандюги и мафиоти пратени в странско. Назначаването на всякакви “наши другари”, без опит, стаж, квалификация и пр. е обида за можещите и способните хора в България! Хайде сега, добре си спимняме за цървули с първи работен ден – министър и няколкогодишен стаж – министър-председатели! И какво – видите ли, трябва да ги чакаме да се образоват, да натрупат опит и пр. ала-бала! Някой, някъде да ви дава подобен гратис на Вас???
  Да са мислили, когато са номинирали ЗЗЗ! Нарича се кадърност и отговорност да бъдеш политик!

 27. Честито Рождество Христово и Весело посрещане на Новата 2010! Дано през Новата година сме живи, здрави и по-добре материално, че нещо се закучи работата през 2009.

  С благодарност към много добрия г-н Инджев и любезните коментатори от форума.

  Ваш: Морски

  ПП Колкото до Желева, няма да й простят потомствените червени доносници и интриганти, че не е от тяхната черга. Не е и от моя килим :), но не й го пиша грях.

 28. Така е . Желева беше една от най-много плюещите бившето българско правителство в Брюксел . Сега и се връща .

 29. “донякъде и към Демир…”

  Чети, Танушев, внимателно! И не говори, каквото си знаеш. Аз говоря за изпълнение на поръчка от страна на
  Дойче веле и в никакъв случай нямам претенции към Иво Инджев. Караш ме да те опровергавам, защото, ако замълча – ще излезе, че си прав.Бъди, ако обичаш, поне достоен опонент!

 30. Публикацията за г-жа Желева е само върха на айсберга.Нали не си мислите, че евродепутатите извън ЕНП ще се ръководят само от тази статия.Тази статия е само казване в публичното пространство, с какво име се ползва г-жа Желева, вече като личност, която се стреми към място на еврокомисар.Защото там първо проучват човека-какво е свършил какво е постигнал за обществото и тогава му гласуват доверие.За разлика от България, където първо ги назначаваме разбирай избираме и после ревем, каква грешка сме допуснали.

 31. “Въпросната статия представлява поредният елемент от злонамерената кампания срещу моята кандидатура за еврокомисар, в която, за съжаление, активно участват и български евродепутати, а също така и високопоставени политици от БСП”, каза още Румяна Желева.
  Тя допълни, че е очаквала злонамерената кампания срещу нея да се засили с наближаването на датата за изслушване пред Европейския парламент.

  Според него (съпругът Красимир Желев) разпространяването на слухове, които целят да дискредитират кандидатурата на Желева за еврокомисар, е антибългарско поведение. Той заяви, че няма момент в биографията си, от който да се притеснява или да бъде пречка за кандидатурата на съпругата му.

  “Mediapool”

  За това говорех! Каквито и да са Желева и съпругът й – не може разни, смятащи се за абонирани за постовете си, да сплетничат по европейските коридори.
  Пак повтарям – не съм фен на Желева или ГЕРБ!
  Демаскираха се от Дойче веле като помагачи на червените. Има и персонални причини за това, имам предвид екипа на Пръмова.

 32. Да, истината е, че Красимир Желев /съпруг на Румяна Желева – бивш евродепутат и в момента външен министър/ е шеф на ЦКБ АД клон Бургас и отговаря негласно за бизнеса на “холдинга” ТИМ по Бургаското черноморие. Ако на някой в тази държава още не му е светнало, че Румяна Желева е топлата връзка между ТИМ и ГЕРБ, просто да се осъзнае по бързо! Това правителство не е на експертна основа, а е структурирано по икономически групировки!

 33. Въпреки, че не съм привърженик на ГЕРБ, цялата тази активност, особено в БНТ, по отразяване на случая, ми се струва леко подозрителна.
  Наистина Пръмова и бившия ни еврокомисар Кунева, са близки.
  Сигурно последната е по-компетентна от Желева, но пък моето мнение е, че спрямо България е била безчестна. Най-малкото, защото целия проект НДСВ за мен е най-предателския в 20 годишния преход. България в 2001 година беше вече изправена на европейската писта, след което Симеон и кликата му, върнаха БСП във властта през задния вход.
  ТИМ си действаше успешно и преди ГЕРБ да дойде на власт, т.е. когато управляваше и партията на г-жа Кунева.
  А дали ГЕРБ ще има сили да се противопостави на руски мафиотски действия в държавата ни, предстои да видим.

 34. Даа….и тчно,защото проучват,избраха Ирина Бокова…..Дьщеря на убиец и мародер…..

 35. Г-н Таншев, моля ви,не ми приписвайте думи, коити въобще не съм споменавал !
  Достатъчно уважавам г-н Иво Инджев,за да си позволя каквато и да било квалификация.
  За мен двамата с Едвин Сугарев са тези, които измиват срама на днешната българска “журналистика”.

 36. Съгласна съм с Nik.
  Но от г-н Инджев очаквах повече.

  “…както се говори…сигурно…се говори…няма конкретни доказателства…отдавна се отправят обвинения…никой не е успял да приведе убедителни доказателства…с или без доказателства…”

  Това ми прилича на “…една жена казала…”. И ми напомня за едно друго време… А на вас?

 37. Вижте, това кой кого е цитирал или дали някоя дума е преведена неправилно,не е важно.Смисълът е един и същ, не се губи.Същата оценка за нея е даде и самият Барозу,след като реално лиши България от правото да има собствен еврокомисар.Заради тази ,меко казано нелепа кандидатура,се наложи Барозу да преструкторира ЕК и да създаде един напълно ненужен ресор,чийто функций можеха да се поемат и от някой редови служтел.Той направи всичко това само и само да не обиди България,като я остави без представител в комисията.Не знам какво става в тази страна но нещата хич не вървят на добре.От едно зло /тройната коалиция/се натресахме на друго, дори може би по голямо зло.Идейте и принципите на ГЕРБ и АТАКА съвпадат,може да си помислите дали мястото на ГЕРБ е в ЕНП или при крайно десните.Сигурен съм ,че вече в европарламента започват да си задават този въпрос.Когато осъзнаят каква грешка са направили България ще получи най-голямата плесница.Да се върна към Г-жа Желева.Наскоро гостува в предаването “На четири очи”,честно да ви кажа останах ужасен от некомпетентността на въпросната дама,чудех се да плача ли ,да се смея ли.Българската нация е толкова интелигентна,разума не ми го побира,при наличието на толкова кадърни хора,да се издигат все някакви палячовци.Нещо е объркано в тази държава,каквото и управление да се смени все нещата се повтарят.Разликата между Г-жа Кунева и нея е от земята до небето.Ако Борисов беше предложил отново Кунева съм сигурен,че България щеше да има ,някой много важен ресор.

 38. Възхитен съм на попадението на ББ. Д-р Р. Желева може би е много (Тя е некомпетентна, казват – и злобна)по-различна от това, което е написано. Но за мен тя е по-подходяща за реклама на паста за зъби, отколкото за еврокомисар. На рекламата може да не казва нищо, или зад кадър да се озвучи… а и фотошопа помага. Докато на живо създава твърде неверна представа за жените в БГ. Ако към това се добавят и тези писания, без значение степента на достоверност на същите, те са факт. Г-н Инджев, моля проверете дали има писания за други еврокомисари, свързани с руската, полската, италианската или каквато поискате мафия!? Може би това е стандарт да се пише за всеки кандидат за еврокомисар. Абе все пак ББ можеше да направи по-сполучлив и прецизен подбор. Поне да е красива нашата еврокомисарка а за другото си има куп експерти, съветници, преводачи и т.н.

 39. Както винаги, в коментарите проличава разделението в “българското” общество и личните пристрастия. Но, да оставим настрана това. Факт неоспорим е, че г-жа Желева е възможно най – лошото “попадение” за външен министър. Ако си направите труда да попитате хората, работещи в МВнР, сигурно ще чуете и доста по-силни неща. А те са навикнали на какво ли не през последните години. Не може човек, който няма един ден опит в “правенето” на външна политика да бъде начело на едно такова министерство. Апропо, с малки изключения, това е практика в последните няколко години. “Политически” назначения, случайни “попадения” и в крайна сметка – липса на каквато и да е външна политика. Няма защо да се обижда немският вестник и да се търси някаква, несъществуваща, негова връзка с бивши или настоящи “червени”. По-добре ще е да се огледаме в нашия си двор и да намерим подходящия отговор.

 40. На 28 декември написах следния коментар:

  #

  Въпросът е, че въпросната групировка върши работа, плаща си данъците и дори мъжът на Желева да работи в нейна банка – това все още не значи нищо и в случая не може да бъде никакъв довод срещу Желева.
  Ако някой има нещо против ТИМ – да се обърне към Главния прокурор – един експедитивен и деен човек, с чувство за хумор и сносен английски. Е, вярно, малко небръснат.
  Всичките тези циркове, които се разиграват в Брюксел злепоставят не само Желева, но и държавата ни.

  Въпросът „Кому е необходимо подобно нещо?“ има свой отговор, който отново доказва, че определени кръгове се възприемат над общото, над българското, в името на своите теснопартийни и лични интереси.

  Нашите евродепутати трябва да решават възникващите проблеми с администрацията и депутатите ни още в София. Отидат ли в Брюксел – трябва да са с изработено общо становище, което да защитават като един.Така се прави национална политика. Така се отстояват национални интереси. Ако след разигралите се недостойни сцени, Желева не мине на събеседването, срамът ще е за всички българи, не само за нея.
  Не я защитавам(смятам я за неособено подходяща, т.е. тя е на нивото на всички останали, които се пребориха за правото да се подвизават там), а обръщам внимание за спазване на някакви
  принципи. На една висша и обща цел: Българското.
  За да можем един ден отново да се гордеем, че допринасяме, макар и с малко; този наш свят да бъде по-добър, по-справедлив и по-уютен.

  Коментар от: Демир Р. | декември 28, 2009, 20:30

  Днес, 7 януари 2010, четем следното мнение за случая от Юрген Рот. Радвам се да го споделя, макар и пост фактум с читателите на блога:

  Юрген Рот: Желева е жертва на клеветнически сценарий

  Ако Румяна Желева не бъде утвърдена на еврокомисарския пост, едно от обясненията за това ще бъде силното влияние, което БСП продължава да има в Брюксел. Това каза за Дойче Веле скандалният разследващ журналист Юрген Рот.

  В България Юрген Рот привлече вниманието с книгата си за връзките между политиката и мафията, както и с публикации за групировката ТИМ. “Това няма да бъде лесно изпитание за Желева, тъй като срещу нея бяха отправени обвинения, свързани с нейния съпруг, който е директор на филиал в Бургас на банка към групировката ТИМ. Затова и се появиха, вкл. в Германия, публикации за връзки с мафията. Предполагам, че Зелените в парламента ще стъпят върху тази основа и ще развият темата. Разговарял съм с техни представители и трябва да кажем, че информациите за такива обвързаности са по-скоро оскъдни и не позволяват да бъде направена директна връзка с Желева и да й бъдат отправени конкретни обвинения. Поне аз така виждам нещата. По-скоро смятам, че тези обвинения, които в България идват от лагера на БСП, са акт на отмъщение, клеветническа кампания. Според мен Желева има добро име, а обвиненията срещу нея заради работата на съпруга й в банка на ТИМ не са аргумент да се твърди, че тя може да е замесена в някакви мафиотски истории”, казва германският разследващ журналист.

  На въпроса “означава ли това, че чиста проба спекулация са и твърденията за връзки на съпруга на Желева с подземния свят?” Юрген Рот отговаря: “Какво означава – подземен свят? Дори премиерът Борисов не смята, че срещу хората от ТИМ трябва да бъдат предприети действия. Във Варна имаше оплаквания от някои неправителствени организации, но тогава Бойко Борисов също изобщо не реагира. На този фон е много трудно да бъдат отправяни каквито и да било обвинения срещу Желева или нейния съпруг. Вижте, това не е някаква банка на мафията, да се твърди подобно нещо би било пълна глупост. В момента тя принадлежи към групировката ТИМ, която междувременно успя да легализира огромна част от дейността си. Аз винаги съм казвал за ТИМ, че е висша форма на организираната и икономическата престъпност, но групировката междувременно успя да се трансформира”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.