Леката корона на премиера стана тежка за пъдаря

Няма да е справедливо на изпратим годината без поне едно споменаване на безспорния главен генератор на медийни събития Бойко Борисов. Задачата да бъде цитиран с най-важното, най-интересното, най-забавното, и т.н. е непосилна за мен. Затова ще се огранича само с два цитата, които си заслужават да бъдат разгледани на финала на годината. И може би трябва да бъде част от рубриката “най-противоречивто”.

Ето какво каза пред журналисти ( в Благоевград) на изпроводяк в края на 2009 г. министър-председателят Бойко Борисов:

“Не знам дали може да ме разберете, но най-тежко е да си пъдар на обран бостан – сега късаме малките динчета и даваме на общини, на доктори, за да запушим така изгребаната държава”.

Тук поантата не е в динчетата, нито в обрания бостан. Не е и в пъдаря, който дава ( и царя даваше). “Пъдарят” дава, откривайки край Благоевград туристически комплекс, заради който ние, гражданите, подкрепящи наистина европейското развитие на България, можем да бъдем санкционирани от ЕС съюз. Той вече заплаши с наказателни мерки заради нарушаването на екологичните норми при строителството на комплекса “Картала”, който въпреки това премиерът тържествено откри. Какво ли ще последва при това пренебрегване на европейското предупреждение?

А как се връзва “най-тежко е да си пъдар” в устата на премиера, с казаното от него само преди броени месеци, на 28 август по Нова телевизия, че да си премиер е десет пъти по-лесно, отколкото кмет, оставям на вас да прецените. Как премиерската корона натежа от онази лекота през август, до тежестта на трънения венец на пъдаря по Нова година?

Ако сте живели при социализма и владеете неговия диалект, няма да ви е трудно да разберете тази диалектика като “ единството и борбата на противоположностите”.

12 мнения за “Леката корона на премиера стана тежка за пъдаря”

 1. не за всичко трябва да се пита Е.!/според мен/
  не всичко,което се забранява от европейските чиновници се спазва от самите тях и Вие добре го знаете.ЧНГ

 2. Двадесе години властите на република България само с динчета хранят Българските Граждани тук следва да забележим правилният извод на Gen.Vlasov за съществуването на Комунистическа Кочина в република България и няма за какво да се чудим че поредният ни Червен Господар пак подхвърля зелени динчета в Кочината.

 3. Двадесет години властите на република България само с динчета хранят Българските Граждани тук следва да забележим правилният извод на Gen.Vlasov за съществуването на Комунистическа Кочина в република България и няма за какво да се чудим че поредният ни Червен Господар пак подхвърля зелени динчета в Кочината.

 4. И сега какво ще прави с обрания бостан?Тези неща ги слушаме вече няколко месеца.Но и подочуваме,че ще се сменя дограмата на Народното събрание.Някой знае ли нещо по този въпрос?За засаждане на нов бостан ли става дума?

 5. На всички, които се срещаме тук, 2010-та да бъде по-справедлива. Бъдете здрави, нека всеки с обичта на близките и помощта на Бог, доживее по-достойни времена.

 6. Когато Станишев заседна на същия този лифт, медиите единодушно кряскаха,че е построен в разрез с всякакви екологични норми и ред други правила.Борисов естествено не спести критики.Е…сега какво стана?

 7. Непосилната лекота на битието на пъдаря…, пардон премиера…

 8. Прави ми силно впечатление – като чели повечето хора тук гледат в сламките а не желаят да видят гредите.

 9. На автора и на всички читатели Честита и спорна Нова година! Много здраве, успехи и добро настроение! И дано Пъдарят ни подхвърля динчетата цели, а не само динените кори 🙂

 10. Пъдарят на Живков не е засадил нищо на този бостан, и не разбирам какво иска да прибира? От няколко месеца слушаме само хленчене и оправдания? За групировките този може да е успешен премиер, но за държавността е изключително вредно това недуразумение!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.