Обръщение към президента: честита стара година!

РУТИННАТА НА ПРЪВ ПОГЛЕД КРИМИНАЛНА ХРОНИКА С ПОРЕДНАТА СТРЕЛБА ПО БИЗНЕСМЕН В СОФИЯ МОЖЕ БИ НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА “ОБИКНОВЕНА”. ЕТО КАКВО СЪОБЩАВА АГЕНЦИЯ БЛИЦ:

Четири куршума за съдружник на главния секретар на президента

Простреляният снощи в „Овча купел” строителен предприемач се казва Иван Митовски, а не Иван Митров. Той е близък до главния секретар на президента Георги Първанов Красимир Стоянов, научи „БЛИЦ”.
Поддържал е приятелски отношения и с бившия шеф на НСБОП и Жандармерията ген. Кирил Радев. Митовски е съдружник с тях в „Жилищно строителна кооперация „Зора 10”, сочи справка в ДАКСИ. Тримата и до момента се водят управители на фирмата заедно с Пламен Иванчев, Васил Йосифов и Васил Василев.

Поне четири куршума са изстреляни по Иван Митовски. На този етап полицаите, разследващи случая, са категорични, че се касае за опит за убийство, а не само за сплашване.

Друг интересен съдружник на Иван Митовски е Емануил Янков, управител на фалиралата фондация „Света Богородица Витошка”. Двамата си делят собственост във фирма „Малви”, която е с предмет на дейност „отглеждане на лозови, овощни и други трайни насаждения”.

Янков е и в управителния съвет на Политическа партия „Съюз на националното достойнство „Гранит”. Тя бе създадена от бивши армейски офицери преди изборите като конкуренция на ГЕРБ.

Иван Митовски е настанен във Военно медицинска академия. Според информация от тази сутрин състоянието му е стабилно. Лекарите са извадили три куршума от тялото му. Най-сериозно поражение е оказал куршумът, който е преминал през белия му дроб и е заседнал в ребрата му.

Мария Николаева, БЛИЦ

Да оставим настрана фактът, че отново има връзка между покушение върху живота на бизнесмен и президентското обкръжение. Нека да приемем, че пак става дума за нещо формално, недоказано. Те и убийствата на близките му хора си остават неразкрити, както и все още съдът не се е произнесъл по обвиненията в кражби от еврофондовете на президентски спонсори. Така че държавният глава се възползва има формалното право да мълчи в услужливата медийна среда, в която е потопен.

Само че набъбва политическият въпрос: що за конфликт на интересни има в обкръжението на Г. Първанов? Там гъмжи от държавни чиновници, които имат частен бизнес. Не само секретарката му Мариана Добрева ( съдружничка във фирма “Айви СМ” на президентските синове, демонстриращи напоследък рязък скок в материалното благосъстояние), за която вече някои вестници писаха, но и главният му секретар Красимир Георгиев е изкушен да печели на частния фронт.

Както се очертава и през новата 2010 г. няма да получим отговори на списъка от подобни въпроси, който расте, но старее. Ние също. Ще дочакаме ли истината?

Честита стара година!

19 мнения за “Обръщение към президента: честита стара година!”

 1. А на всички останали – честита Новата!

 2. Иво, знаеш ли каква е немската дума за конспирация? Според американците е: Farfrоmpoopin (Стой далече от ла.ното!). Това си мисля аз за конфликта на интереси в обкръжението на Първанов. На теб и на всички от блога – да ни е честита Новата!

 3. Драги г-н Инджев
  Отдавна демонстрираш че си за правдата (ако въобще я има).Всяка една твоя реплика и коментар обаче е просмукана от антикомунизъм,който не ти позволява да виждаш гората от дървото пред теб…заболял си от политическа футболна запалянковщина-или така ти е наредено “отгоре”. В противен случай би трябвало да нададеш вой за парите и фирмите на Цветелина , Бойко и обкръжение. Разрови въпроса как и защо СИБанк спечелва търг за нещо което не може да прави…и ред други неща -няма място за изброяване тук. Ако те е страх или не ти разрешават-по добре свивай платна.

 4. Тържества без повод за тържестввуване.Дали станахме по-щастливи ?В деня след акцията “Наглите”, Гоце Първанов изрази “надежда,че полицията е достигнала до корена”.Тези думи може да бъдат изречени само от човек който е наясно.че не могат да стигат до корена,понеже има степен на недосегаемост на някой.Честита Нова-Стара година,старите истории през Новата Година,….Напоследък по БНТ виждам толкова ретро-новини с Вълко Червенов и Тодор Живков,че се питам дали сме в ОНД или Обединена Европа,дали в Комунистически Интернаияонал или сме сънародници с наследниците на Чърчил и Де Гол ?
  Весела Нова-Стара Година !

 5. Честита да ни е Новата 2010 Година!
  Само, защо Дунавското хоро го играха с такива “крассньІе сапоги”, кога ги е имало в българските народни носии, или ни предвещават, какво да очакваме?

 6. Честита НГ на всички!
  Първанов беше толкова ошмулен и като визия и като изказ,че очевидно предчувства края.
  НИК,заради такива чугунени глави народа безгранично намрази червените манипулатори и измамници.Пиши си в Дума,ако въобще някой го чете,не си актуален.От отживяло време си.Завинаги.

 7. За коментара на Ник: антикомунизмът, господин Ник не е политическа, а нравствена позиция.Тя се поражда не от идеи или религии, а от отблъскващите методи на управление на комунистите.След като днес знаем всичко или почти всичко за десетките години в които човешката личност беше унищожавана за да се превърне в послушен и безвреден поданик под панелен покрив и с бучка ефтино сирене в ръка, просто вече е срамно да не си антикомунист.Всичко за което говорите, в това число и явленията и имената, които споменавате е резултат на половин век несвобода.Но вие въртите възмутено глава, вие казвате “не”. “Не” на всички мъчителни, колебливи, несигурни стъпки, които хора без подготовка, самоуци за съжаление правят за измъкване на страната от тежката половинвековна тотатитарна участ. По аналогия бих нарекъл вашите възгледи “пещерна антидемократичност”.Между впрочем, такива като вас все повече ми напомнят на восъчните фигури от Музея на мадам Тисо.Скоро ще ви разглеждаме както туристите от цял свят вече разглеждат Чек-поинт Чарли в Берлин – възможно ли е такъв човешки вид да е съшествувал и управлявал под небето на Европа?

 8. Не знам какво да кажа. По телевизията тази вечер не намерих нищо, което да ме накара да оставя дистанционното. По едната програма свиреха някакъв казачок, по другата вървяха маанета, по третата Първанов.
  Пуснах си една стара плоча на грамофона, “краставицата” на Мирча Кришан.
  Дали това е носталгия по соца?!
  Да сте живи здрави всички, които нямате мира и се ровите в компютрите си! Да ни е честита Новата!

 9. Г-н Аврамов,мъдро говорите но за такива като НИК е абсолютно излишно.Не случайно народът ги нарича чугунени или циментови глави.Те имат дълбоки генни деформации-няма лечение.Нека стоят като плашила за младите-това е полезно за демокрацията.

 10. Ivo don’t sleep!
  Happy New Year everybody!
  Bonne annee!
  Sanna jedida saida(нямам арабски шрифт)
  Честита нова година на всички нормални хора между Дунав, Вардар и Черно море.
  Здраве и късмет(турцизъм, ама наш!)

 11. Ivo don’t sleep!
  Happy New Year everybody!
  Bonne annee!
  Sanna jedida saida(нямам арабски шрифт)
  Честита нова година на всички нормални хора между Дунав, Вардар и Черно море.
  Здраве и късмет(турцизъм, ама наш!)
  Не знам защо коментарът ми се блокира, дали поради новият закон за следене в интернет???
  Все пак пиша от Франция??

 12. Честита, здрава и щастлива 2009 г. на всички нас- и на Иво, благодарение на когото се събираме виртуално!На Гоцэ Сырыщныка пожелаваме живот и здраве, изпълнени с резил,срам, позор, презрение на нормалния свят,мъка по простреляни спонсори-мафиоти, за да може след всичко да се теши с чалгарки и ловни свинщини. Един чешит, Пешо Канев, който се зовеше последния поет-футурист, има следното пожелание в стихове (част е, останалото не помня):
  Бъдете живи и здрави!
  Бъдете пролетни крави,
  Бъдете бъдни бъдете
  и бъдна бъдност дбъднете!
  Та имам идея-до Иво и до всички.Да направим някой път среща-коктейл на никовете, псевдонимите.Май само Ралица Ковачева не е ник, освен ако някой не използува името на журналистката, но не ми се вярва, тъй като убежденията и стилът й личат. Така че и тя ще трябва да се “никоса”, ако решим.Какво мислите! Когото разпознаем, разпознаем, ще е забавно.

 13. Стамбо,идеята ти е мн.добра.няма да е лесно организирането,защото вероятно никовете са от цялата страна,но нека всички най-напред по-принцип изразят съгласие и да се мисли за схемата на реализация.Аз знам със сигурност,че един НИК живее в Бостън/САЩ/,а друг в Бургас.За други нищо не знам.

 14. Честита Нова година на всички ни ! Още един атестат за този блог – вижте часовете на коментарите в тази празнична нощ.Благодарим Ви г-н Инджев!

 15. До Стамбо:
  Да си спомним и Клавдий и Пешо,защото идеята и за “пролетни крави” и “никосване” през май,май ще бъде удачна за времето,когато проличи !!! и бременността на България…
  Все ще се намери изобретателен,
  предприемчив и инициативен бизнесмен – собственик на заведение за чаша бира и парче “дянкова пица”,който да ни приюти за забавата и за “разпознаването”
  …Да се надяваме,че дотогава и в новия бюджет за командировките на колегите на Иво Инджев,от Europe and New York Times….не ще да се свършили “изненадите”,когато се слага началото на истинското българско консервативно общество!
  Най-добре би било,да се покани и самият министър на финансите!!!
  Предполагам,че поне,е станало ясно,защо отдавна нямам и причини,да не участвувам с името си и още по-малко,да се срамувам,
  въпреки,невероятни изпитания и предизвикателства…за чийто размери и равнища,предпочитам,да си мълча..поне до 12 януари т.г.

 16. Скъпи колеги и Иво, да започнем да мислим за реализацията на скромната ми идея-благодаря ви, че я приемате, колкото и трудна да е технически.
  А какво ще правим с ченгетата от сектор “Блог на Иво”, които се появят? Имам превантивен план.Живи и здрави!

 17. interesno po sveta antikomunizma , antinazi, antitotalitarizma sa uvazavani pozicii a u nas kato 4e li trebva da se sramuvame zatova 4e sme demokrati i nenavizdame diktaturite.

 18. Za mnogo godini,zdrave i kasmet na vsi4ki svobodomisle6ti grajdani v Bulgaria!!!

 19. ЧЕСТИТА ДА Е,ЩАСТЛИВА И ПО -БОГАТА НОВАТА 2010!Заведението за среща не е проблем,ако съм във София,нямате проблем

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.