Сурва, сурва, спорна година за Борисов и оспорваните му министри

Министър-председателят Бойко Борисов е подложен на силен натиск да преосмисли най-спорните си кадрови решения от…самия живот. За назначаването на Божидар Димитров да отговаря за политиката спрямо българите в чужбина вече му “помогна” Турция с предупреждението, че двустранните отношения могат да се влошат, ако Димитров продължава да поставя условия на Анкара за кандидатурата на страната в ЕС. Борисов бързо си подреди приоритетите и отправи “последно предупреждения”, че министърът без портфейл може да остане и без стол в Министерския съвет. А предупреждение за “раздяла” от страна на човека, на когото Димитров заложи ( срещу бившата си партия БСП) сигурно е доста драматична заплаха за отлъчения от естествената му среда историк.

Същевременно един гневен изблик на организацията на тракийските българи по парадоксален начин демонстрира респекта им към самата власт в момента, на която са бесни, но не смеят да предизвикат истински. В изявление на организацията се заклеймява заместник-министърът на външните работи Марин Райков за направено от него официално съобщение, което отрича София да е поставяла условия на Анкара. Избухването лично срещу Райков като “туркофил” обаче, който няма как да си позволи да прави официални изявления в лично качество, показва респекта към най-личния човек в държавата, Бойко Борисов. Ако искаха да посочат “виновника”, трябваше да запокитят обвиненията си към него. Но явно не смеят.

Второто, но със сигурност първо по значение, спорно назначение на Борисов в кабинета, това на Румяна Желева, също е под външен натиск. Към германските “Ди Велт” и “Тагесшпигел”, с критики към нейната кандидатура за еврокомисар се присъедини и ирландският “Айриш таймс”. Особено болезнен в случая е именно германският акцент в изразяването на недоумение от г-жа Желева, която няма опит във външната политика, е оспорването на нейната кандидатура в германски медии именно защото тя разчита на добрия си немски и подразбиращото се добро отношение да впечатли положително тъкмо германците. Очертава се голямо изпитание за нея ( и не по-малко за самия Борисов като нейна ракета-носите) при изпита, който тя трябва да положи в комисията по външна политика в Брюксел, преди изобщо да се стигне до гласуване на парламентарно ниво, където шансовете й са по-добри.

Третото оспорвано министерско назначение е присъствието в правителството на Вежди Рашидов, когото малцина дейци на културата в България възприемат за свой говорител- най-малкото защото нивото му на изразяване е далеч от очакваното за този представителен пост. Един актьор каза по Нова телевизия, че вече щял да говори и той така, произнасяйки думата “институции” като “инстутуции”, щом такъв пример му давал “неговият” министър. С други думи, на Рашидов вече открито му се подиграват и това няма как да не бъде забелязано от неговия приятел Борисов.

Ако турците от Турция обаче дадоха коз на Борисов да се измъкне от казуса с Божидар Димитров ( в който той сам се заплете), то в случая с Вежди Рашидов ще трябва да се размърдат българите. И то така, че да не излезе, че играят играта на Доган, с когото Рашидов е скаран и на това основание черпи някаква легитимност пред обществото.

Изобщо, житейската максима, че животът е най-добрият учител, няма как да подмине и Бойко Борисов. Което не дава автоматично гаранции за помъдряване, защото то вече наистина си зависи от човека, върху който животът се упражнява. Никой не може да те направи мъдър, ако “не ставаш за тази работа”. Избирателят може да сбърка, но логиката на живота е неумолима.

40 мнения за “Сурва, сурва, спорна година за Борисов и оспорваните му министри”

 1. Браво, Иво! Честит Имен ден! Здраве и къснет и остро перо през годината!

 2. Няма как да не се съглася с градивната ви критика, г-н Инджев.
  Но винаги ми е било интересно какво мислите за мжое би най-ключовия министър от кабинета – финансовия министър и вицепремиер Симеон Дянков. За неговата работа, конфликтите, които предизвика, и непукизма, с който ги подмина. Не мислите ли, че именно той е най-удачният избор на г-н Борисов в този кабинет? Да, вярно е, че прекланя глава единствено пред Борисов, кгоато става въпрос за ракията или БАН например, но пък според мен именно той е реалният реформатор, който знаково действа.

 3. Още с назначаването на Божидар Димитров писах,пък далеч не само аз,че това ще бъде голямата грешка на Борисов.Този исмислен историк-маниполатор вече два пъти ни вкарва във вълчи капани и се учудвам защо Б.Б.му прави последно предупреждение,а не го шутира ритуално от кабинета?Измекяря сега ще се сниши,затрае,да отминат ветровете и ще продължи подмолната си дейност.Отврат.
  Г-н Янчев,Дянков е не само най-добрия министър в този кабинет.Ние никога ,приживе,сме нямали толкова класен министър.И това предизвиква огромна паника в оределите червени воини.За това отрано започнаха войната именно срещу него и ще я продължават с всички подмолни средства.Да се надяваме Б.Б. да не се огъне.Олигарсите естествено,че предпочитат “гл.счетоводител” тип орешарски,ясно защо.

 4. Пиша, провокирана от г-н Янчев. Как може да смята, че Дянков е най-удачният министър???!!! Просто ужас! Проследете какво става с промените в законите, които засягат икономиката, осигуряването и например обезщетението при безработица, и ще имате мнение дали г-нът е най-удачният министър!!! Него го интересува само едно – да си върже бюджета, а че срещу всяко решение стоят хора – и то в почти 90% от случаите – бедни, въобще не го интересува! Ако това е успешен министър и човек, който върши реформи – значи аз греша!
  Но, да! Все пак е интересно какво мисли г-н Инджев за Дянков… След като така успешно е обрисувал няколко министри от кабинета.
  Честит имен ден на г-н Инджев! Името му все така да е единица мярка за класна журналистика!

 5. Много точно, животът не бърка и за да стигнат някои хора до тук, не знам защо снизходително подминахте вътрешния администратор,е индиция, че болшинството от нас са минали покрай живота. Като чели повечето се казваме Любака и сме от Перник,Брезник,Трън или Радомир.

 6. Честит имен ден! Здраве, лично щастие, успехи и все така непримирим и през Новата 2010 г.От все сърце Ви желая титлата “Човек на годината!”

 7. Naistina chovek se uchi dokato e jiv.

  Samo che kogato shte upravliavash polojenieto na 7 mln dushi se ochakva veche da si nauchil tova.

  Dori pilotite, koito “upravliavat”
  nikolko hiliadi pati po-malko hora uchat poveche ot protivopojarno delo.
  A nie si izbirame specialisti po gasene na ogan da ni upravliavat darjavat. I te da se uchat v dvijenie kak stava tova.

  E gati i upravlencite, egati i izbiratelite…

 8. ГЕРБ – Гамени за Едноличните Резили на Бойко!!!

 9. Г-н Инджев,честит имен ден, вашето семеиство и България имат основание да се гордеят с ВАШАТА смелост,честност и Българско родолюбие,длъжен съм да ви кажа че вашето журналистическо перо се превърна в Български МЕЧ срещу ТИРАНИТЕ в България нека БОГ и Българите да ВИ пазят.

 10. Г-н Инджев, Честит Имен Ден !
  Весел празник на всички тук !

  С булката много обичаме шоколад.
  Когато ходим в чужбина си хапваме качествени бонбони и сладкиши.
  Не харесвам “реванетата” на
  Лучано, Неделя, Рицка, Пчела и други “социални” производители .
  Предпочитам “100 грама сладки” или сладкиши от Лаваца на Витоша 11, София.

  Така е и с политиците.
  Не харесвам повечето леви.
  Уважавам някои като врагове.
  Предпочитам дори Вежди Рашидов и Божидар Димитров пред Ламбо и Джамбо.
  Моля ви, спомнете си как се подаваха Писма за намеренията по времето на СДС / Костов.
  Пускаха се в черна дървена кутишка до портиера/охраната. БЕЗ входящ номер и без гаранция за получаване, коректност, прозрачност и т.н.
  Лично /като служител в кантора/съм пускал в “черната пощенска кутия” Писма за намерения за купуване на заводи в България…!!!…???…
  Когато осмиваме настоящите , моля Ви, нека си спомним предишните.
  Никой не каза лоша дума за селяндурът, който отнесе горите ни като бръмбър сламка.
  Никой не каза лоша дума за предишния външен министър, който саботира Избори 2009.
  За Емел Етем вече никой не говори.
  Защо ?

  Г-н Инджев, дори да не одобрите / публикувате този текст – нека годината Ви бъде много успешна. Вие радвате хиляди българи.

 11. Чистит имен ден, статията Ви е отново в десятката

 12. Ееех Галатея!Ако Дянков беше “вързвач
  на бюджети” нямаше да се съгласи на сваляне на осиг.вноски,ДДС на 18% и други последващи действия.Той е човекът който прави финансовите рамки на държавните приоритети.За мен този човек се е отдалечил от балканските нрави/сърцераздирателните жълти писания го изкараха едва ли не отцеубиец/и българите,дори и бившите му учители не искат да го приемат като по различен от тях.А може би точно така и трябва да бъде.Честит имен ден на г-н Инджев.Бъди здрав и разчитай на своите читатели!Много сме!

 13. Ееех, tanar, каквото и да значи това като подпис! Защо разсъждавате така ограничено?! Сваляне на осигурителни вноски, но от 2011 година, а също и за ДДС. А дотогава много вода ще изтече… Защо подминавате факта, че осигурителния праг за самоосигуряващите се не е 260 лв., както бе досега, а 420. Това ли е намаляване на осигурителните вноски? Да не пропускаме и факта, че от 1. 01. 2010 г. са вдигнати и минималните осигурителни прагове за видовете професии у нас. И, забележете, това се прави във време на криза, когато работодателите са принудени да съкращават хора, а тези, които имат собствен бизнес, също са засегнати от свиването на икономическите дейности. Не съм следила жълтите писания и не знам като какъв са изкарали г-н Дянков. Следя само проявите му на министър и разсъждавам от тази позиция за качествата му. А и последните му врътки относно парите за магистратите не чертаят добри щрихи по образа му. Ако г-н Дянков се е отдалечил от балканските нрави, как го разбрахте? И едва ли той сам чертае “финансовите рамки на държавните приоритети”. А ако наистина са го оставили сам да се нагърбва с това, тежко ни и горко с такова правителство. Харесвам различните хора, защото те имат собствено мнение и позиция. Но за жалост, не виждам кой знае каква разлика във въпросния господин, който има в речника си обръщения като “феодални старци”, дори и да са такива визираните люде. Все пак държавниците ни следва да дават пример на бон тон в междуличностните отношения и то когато става въпрос за хора на науката и на възраст, доста по-голяма от неговата (на Дянков). Така че, уважавайки мнението Ви, моля ви да разсъждавате повече върху конкретните решения на финансовия министър и последиците, които произтичат от тях!

 14. Честит имен ден Иво, да ти е живо и здраво името и ти!Разчитаи на нас!

 15. Г-н Инджев, честит празник! Пожелавам Ви хубавите неща в живота да Ви се случват по-по-често!

  Относно статията… имам само един въпрос. Случайно или съзнателно сте пропуснали коментара на Юрген Рот, даден за Дойче веле и публикуван и от Медиапул, по въпроса с Румяна Желева? От сега казвам, че въпросната дама кандидат за еврокомисар и настоящ външен министър на България не ми харесва (не сме деца да се харесваме, но имам вътрешно убеждение, че не е тя ЧОВЕКЪТ) и все пак искам да чета проблемите без да ми се спестяват подробностите.

  Поздрави,
  Даниел

 16. Аз също смятам, че Дянков заслужава обща положителна оценка. Не само на фона на абсолютни недоразумения в кабинета на ББ- като тлъстото червено ченге, контрабандист, псевдоучен и фанфарон БезДар Димитров или пък зъблезъбата кухоглавница Желева. Дянков очевидно има свестни икономически възгледи и професионална компетентност, но аз ценя и друго- точно бруталния му стил на комуникация. Англосаксонският маниер не е много познат на Ганя и затова е на тоя хал. Вярно, Дянков не винаги е справедлив, може и да обиди някого от свестните хора в БАН, или някой свестен съдия (вероятно 0, 0000000001%) от цялата им колегия.Но просто внушава, че икономиката няма как да се лъже и затова е полезен- при соцоскотяло народонаселение като нашето.

 17. Честит имен ден!Желая Ви здраве и късмет,а ние да имаме щастието да продължаваме да Ви четем!

 18. Към Даниел Стоянов:

  Благодаря за поздравите!

  Статията на Юрген Рот си има свой живот и е доста самотна изява сред многобройните сигнали с обратен ( спрямо нейната кандидатура ) знак.
  Не си падам по похвалите на управници, така че оставям тази работа на други. А и нямам претенции за универсалност и изчерпателност- обикновено се стремя да изградя някаква теза с риск да бъда упрекнат в необктивност, представяйки своята гледна точка.
  За Желева отдавна съм написал и стоя твърдо зад това мнение: нейната кандидатура, във всичките й разновидности, беше голям гаф. Което не ме прави съмишленик на нещастници като Дорбев от БСП, опитващи се да градят върху този гаф някаква своя легитимност.
  За съжаление дори многоуважемият Рот, с когото имах честта да се запозная (и защитих лично в почти “ръкопашна схавтака ” с Велислава Дърева на представянето на книгата му), не е в състояние да промени мнението ми.
  Не виждам какво може да се възрази срещу факта, че г-жа Желева има нулев опит във външната политика, което прави нейното номиниране тъкмо за ръководител на външната политика крайно конфузно – не случайно мнозина търсят обяснение за издигането й в други причини, тъй като “квалификацията й” прави назначаването й необяснимо и незащитимо по професионелен признак явление.
  Ако някой репортер имаше дързостта на попита Борисов на какво основание предлага г-жа Желева да работи нещо, което не е работила никога, при цялата му ловкост да излиза от неловки ситуации, нямаше да може да отговори, освен с препратки към миналото, когато са правени и по-големи гафове.

 19. Честит Имен Ден! Да Ви е живо и здраво името!!

 20. Rumiana JEleva ima tochno tolkova opit vav vashnata politika kolkoto BB kato ministar.

  Za ministar-predsedatel da ne govorim shtoto tuka veche
  stava seriozno mnogo…

  Nishto – sega shte ima i za sledvashtia mandat sha na e opravil dobre.
  I nai-vajnoto – shte se e nauchil.
  Za vsichko ima kriva na obuchenie.

  No dokato v opravianeto tia e otnositelno ploska, to v upravlenieto ploskostta e stramna i ostava sam v glavite na opredeleni ljude.

 21. Обаче не е прецедент. В България може и хептен нищо да не си работил (не само по ресорната тема) и да станеш министър- председател. Пък и войник не бил ходил (разбирай – хептен никаква квалификация), та да се научи как се борави с класифицирана информация !? та сега е обвиняем! Лоялните граждани бдят!
  Изобщо – засяда ми един натраплив въпрос – всъщност два въпроса – къде е заминал циркът и защо е оставил част от трупата?!

 22. Честит Имен Ден! Много здраве и успехи Ви пожелавам Г-н Инджев!

 23. Г-н Инджев,
  Радвам се на отговора. Разбира се аз обясних, че номинацията на Желева не ми е по вкуса. Понеже наистина не съм капацитет и не знам за опита на въпросната в международната дипломация си спестявам и да изтъквам каквито и да било доводи за или против. Просто не ми е симпатична като човек. Но коментара ми бе провокирам само от това, че държа да се покажат всички гледни точки, а въпросната на Юрген Рот е прясна и топла. По същия начин и питам хората, които са против новия проектозакон за електрнните съобщения дали са го чели преди това, че толкова крайно заемат една позиция. Аз си признавам, че не съм и затова се въздържам да вземам и страна.

 24. Поредната много добра статия!

  off topic:
  По БНТ – Първо чушкопекът, сега и девети септември… Да се готви червената армия…

  Тия българи съвсем изтрещяха…

  Тогава да се чудим ли за Бойко, Зелева, ченгето Телериг, Гоцко Хубавеца…. Кой ги избира – ами същите тия, дето избират чушкопека, девети септември… червената армия… Изтрещялите българи

 25. Г-н Инджев,доста пъти писахте и изразявахте категоричното си несъгласие с назначаването на Желева.Сега се разграничавате от “нещастника Добрев”,както с уместна ирония го наричате,но отново се опирате на тезата си за “нулевия опит”.В тази връзка да попитам-Н.Михайлова беше доста сносен министър без никакъв опит,Ив.Калфин беше меко казано невзрачен министър,имайки опит.А може би опита му помогна във воденото от него външно м-во да станат груби фаршификации на изборите.
  Едни други хора с голям опит,професори и академици от БАН,написаха икономически доклад за Първанов,от който средностатистически студент би се срамувал.А друг специалист/но истински/Стоян Александров, отказа да се подпише под аматьорското съченение.
  Опита е много полезна атестация,но за много тя е табела без покритие.А като отчетем какви хора изпрати Първанов за посланици ,можем леко да изтръпнем.Казвам леко,защото все пак ние сме никой/почти/във външно дипломатическите отношения.Но ,бих казал,че от посланниците се очаква по-реален принос в полза роду,от който и да е външен министър,предвид статуса на страната ни.
  Аз се въздържам от каквато и да е оценка за Желева,защото тя ,на този етап,може да бъде породена само от симпатия или аптипатия,но не на обективна база.А,аз,като човек с голям опит,това не мога да си позволя.

 26. Като оставям настрана коментара за същността и въобще смисъла на министерството ръководено от г-н Димитров, както и качествата му на историк, провокиран от поднесеното му извинение по вечерните новини, искам да ви обърна внимание на, поне за мен, случилия се прецедент – министър, и въобще български политик, да поднася извинение и обяснение чрез официална медия за допусната грешка/гаф, без да носи от десет кладенеца вода, без да я вменява на някой друг или на специални обстоятелства, а да си каже точно и ясно – сбърках. На всичко отгоре, с риск да ме обвините в преувеличаване, мисля, че определено му беше неудобно от това и срамът от стореното се излъчваше от поведението му – това не беше поведние на лъжец или политически играч, а на човек, съхранил усещането си за морал и в министерското кресло – с други думи, какъвто и да е г-н Димитров, със сигурност не дава вид на службогонец. Опасението е по-скоро, в желанието си да бъде на полза роду, да не вземе да извади нечии очи, вместо да изпише вежди – да ме извини г-н Рашидов.

 27. Честит имен ден и от мен, г-н Инджев! Аз живея в Германия и, честно казано, разбирам стила на министър Дянков, както и много от действията на г-н Борисов. Много ми напомнят на поведението на политиците от управляващата коалиция консерватори и либерали CDU/CSU + FDP. И тук има недоволни, и тук лобизмът играе роля при прокарването на закони и осъществяване на цялостната стратегия на правителството. Няма да правя повече аналогии като например че г-н zu Gutenberg от финансов стана министър на отбраната…Какъв ли опит има той в областта на отбраната? А че г-жа Меркел е физик по образование?
  С две думи: да съдим за когото и да е по делата му! Имам в главата си куп примери за това как играят политиците тук и как…партията му губи изборите, защото по невнимание е убил жена на ски-пистата (словачка, майка на 3 деца). За мен министър Дянков си е точно на мястото и прави каквото трябва. Не съм съгласна за намаляването на ДДС: цените за потребителя няма да се променят дори с половин процент. Затова и тук не го намалиха. Цените ще си останат същите, но печалбата за търговците ще се увеличи. Просто е. А г-н Борисов го харесвам, защото не се държи като политик, не е мазен като Станишев и мекотел като Първанов. Срам ме е от този човек, който заема поста Президент на републиката. Да вземе да се поогледа и да види, че не стои толкова високо. Тогава може и да забележи какво прави президента на Германия и защо хората го харесват.

 28. До Астор: И Михайлова и Калфин имаха нещо като политически опит зад гърба си, когато станаха министри. Плюс това Михайлова беше изкарала някакъв двумесечен рабфак по международни отношения във Вашингтон , а Калфин, ако се не лъжа е завършил МИО във ВИИ “Карл Маркс”. Относно твърдението ти , че Михайлова е “сносен” , не ща да влизам в полемика. Мнението ми , че и двамата бяха слаби министри.
  Но да се върнем към Желева. В политиката Желева идва от нищото. Ама това да го отминем. Виж и биографията – това е биография на меркантилен и нагаждачески индивид. Приета е “Педагогика на извънкласната дейност”, по-късно префасонирана на “Социална педагогика”. Успоредно завършва “Социология”/бърза реакция/ После – шеметна кариера в Кръстьонетковия приватизационен фонд и в Кръстьопетковата партия /забравих и името/!?! Между другото – някакъв докторат в Германия. Брак със банкер от ТИМовата банка. Самата тя- член на управителин съвет на няколко фирми?!? Ама и това да го отминем. Езика и е на средностатистическа водеща на сутрешно предаване /нещо като Гала/ . За 5-6 месеца откакто се появи пред очите ни, колкото пъти е вземала отношение по някакъв въпрос , толкова гафа е сътворила. Между другото , ти чул ли си я да изрази категорично мнение по външно-политическо събитие? Аз не. Явно се надяваш на чудо. Аз не.

 29. Ники,аз въобще не се надявам на чудо.Нито вярвам в чудеса.Категоричен съм обаче,че на този етап няма никакви обективни предпоставки за оценка,освен емоционалните-симпатия,антипатия.Не е работа на външен министър/и то на БГ/да изразява КАТЕГОРИЧНО МНЕНИЕ ПО ВЪНШНО-ПОЛИТИЧЕСКО СЪБИТИЕ,както ти би желал.Ето,това би било сериозен гаф!!
  Когато Станишев дойде на власт,човекът с най-нулевия управленски опит в БГ история,аз не считах това за достатъчно основание за критики.И 1.5-2год се стараех многоаспектно да анализирам качествата му.Е,някои сега се тупат по гърдите,защото още от начало “знаели”как ще се изяви.Сам разбираш,че това са глупости,защото шансовете условно са 50:50.Аналогична е и оценката за Първанов.Също с нулев опит,но не това го проваля през втория мандат,и то когато НАТРУПА ОПИТ.
  Естествено,че всеки има право когато и както си иска да оценява даден политик или събитие.Няма лошо.Но е опасно за по-неопитните шофьори да влизат в завой с пълна газ.

 30. пак до Астор: Не мислия, че изразяването на мнение от страна на външен министър по външно-политическо събитие е гаф. Явно с теб сме на твърде различни позиции по въпроса що е то външен министър и за чии чеп ни е нужен./Като си спомня колко конкретни, силно и ясно артикулирани мнения съм чул през годините от министри като Громико, Кисинджър, Геншер, Лавров, Олбрайт, та ако щеш и от наш Паси някак си не разбирам думите ти!/ Относно Станишев и аз не бързах да давам оценки. И аз като теб “многоаспектно анализирах качествата му”. Накрая се убедих, че нема много-много за анализиране. Пак по въпроса за Желева. Прав си антипатична ми е. Прав си, малко са обективните критерии, та да я анатемосам. Но, чини ми се, скромният и интелектуален багажец се види от километри. Дано ти да си прав. В края на краищата тази особа 4 год. ще ни представя пред Европа.

 31. Г-н Инджев,
  Имали сте възможност да пишете Историята, но сте предпочели да я описвате. Не знам по какви причини. Според мен имали сте високи критерии за предложения пост и сте сметнали, че не го заслужавате. Само,че други не си правят толкова критична самооценка и може да не могат, но бързат да не изтърват шанса. Така е. Можещите не искат, неможещите се натискат. Бъдете снизходителен.

 32. Ники,отзад напред.Аз не мога да съм нито прав нито крив по отношение на Желева.Подчертах многократно-на този етап нямам достатъчно фактология за анализ.
  Цитираш външни министри на велики държави,но знай,че и тяхната позиция е съгласувана с вожда.А на държава като нашата пък,въобще недоумявам по какво “външно политическо събитие ще изрази КАТЕГОРИЧНО МНЕНИЕ” наш министър.Ако има такова,знай,че изказаното мнение е не 100 а 1000%съгласувано,иначе е анархия.Външният министър,както и другите министри,даже в още по-голяма степен НЕ СА самостоятелни играчи.Видя какво се случи с фриволния играч Божидар Димитров.Министрите НЕ създават политики сами,те ОСЪЩЕСТВЯВАТ правителствената политика.

 33. И все пак успокой се,Желева ще стане еврокомисар и друг ще я смени и толкоз,какво тук значи…..Както ти би казал,г-н Барозо да и бере гайлето.

 34. Относно м-р Вежди Рашидов и антипатиите му към бившия режим, изразен полугласно и малко неясно, колкото да се докара на публиката на Панорама от 8. 01. 2010. Цялата партийна дружинка беше в еуфория, че първото му действие като министър е да остави на работа червената “пи-ар”-ка Радка Петрова. Въпреки, че не знаят или прикриват умишлено следния факт: може да се каже, че Вежди Рашидов е “брат” на нейния съпруг!… Защото навремето е осиновен от Първия секретар на БКП в Кърджали Георги Петров, а др. Радка Петрова е женена за неговия син Живко Петров, щатен служител на ДС години след “режима”, на който г-н Вежди Рашидов е алтернативата.
  А, сега: нека разследващите журналисти да се напънат малко и да навържат някои биографични факти. Ето и няколко подсещащи въпросчета по темата: 1. по какъв начин влиза в Художествената академия талантливия скулптор, като се има предвид, че др. Г. Петров е “активен борец против фашизма и капитализма” /имаше такъв прием, по специален ред/; 2. какви бяха тези внушителни паметници и тези доходи, след омразния за твореца режим, какви бяха тези поръчки и от кого /публична тайна бяха връзките му с червената бизнес империя на Ил. Павлов/; 3. Не е редно да се гледа в канчето на имащия, не е християнско, но нека през оптиката на предложен законопроект за проверка на имущество от 1985 г. насам, срещу който първи скочиха назначените милионери, да се проверят доходите и данъците ПЪРВО на елита, спомнете си декларациите на сегашните министри в края на м. г.?
  Министърът на културата беше сред най-проспериралите с близо милион и половина лева…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.