Тайната вечеря на Първанов и Маргините в Гоцеманската градина

Надявам се в държавата да се води, а не да се имитира битка срещу тарторите на подземния свят. Да не е срещу някакви маргинали.

Прокуратурата повдигна обвинение срещу Красимир Маринов-Големия Маргин за подбудителство за убийството на Брислав Цанков. От ноември 2009 г. до 5 януари 2010 г. ( когато Борислав Цанков беше застрелян в центъра на София) в съучастие с брат си – Николай Маринов, двамата са подбудили неустановен извършител умишлено да умъртви и последният умъртвил Боби Цанков. Според прокуратурата това е престъпление по чл. 116, ал.1, т.6, вр. чл. 115, вр. чл. 20, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Красимир Маринов е задържан под стража за срок от 72 часа.

Кои са Маргините е въпрос, на който всеки може да си отговори. Ако случайно не знае, може нарочно се поинтересува в интернет, където чете този текст.

Като съвестен гражданин, който иска да допринесе за борбата с престъпността, искам да задам въпрос. Може и да прозвучи политически, може и да изглежда маргинален от страна на маргинализиран журналист, но е свързан с Маргините и тяхната среда.

ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ ПРЕЗИДЕНТЪТ ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ СЕ ПОЗНАВА С АРЕСТУВАНИЯ КРАСИМИР ГЕОРГИЕВ-МАРГИНА, С КОГОТО Е БИЛ НА ОБЩА ТРАПЕЗА ПО СЛУЧАЙ 50 ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ЕВГЕНИЙ УЗУНОВ?

Питам, защото за подобна “тайна вечеря” , но с други оперативно интересни лица, също “братя”, но по-скоро “ по оръжие”,отколкото по рождение, каквито са “братята” Галеви от Дупница, беше принуден да се раздели с поста си вътрешният министър Румен Петков. Той е същият, който предлага през 2008 г. Евгений Узунов за член на ИБ на БСП ( и предизвиква Татяна Дончева да възкликне, че така в ръководството на партията прониква “ банкера на Маджо”).

Узунов не само поема поста, но става и шеф на предизборния щаб на партията. А ако надникнете в сайта на БСП ( където за Узунов пише “владее руски”), ще видите, че е ръководител на секретариата на ИБ на БСП, секретар по партийната дейност.

Но и това не е всичко. Тъкмо напротив, има и по-важно ( според мен) качество на Евгений Узунов. Той е бивш шеф на ГУ Митници, бивш подуправител на БНБ и създател на Първа източна и международна банка ( ПИМБ). Не е кой да е. И кани на своя половин вековен юбилей не кого да е, а държавния глава Първанов в комбинация с Маргините, които заедно отбелязват важното събитие.

За скептиците и любопитните уточнявам: не става дума за коктейл, на който с фалшива усмивка се разминават с досадно затоплени чаши с вино някакви непознати, разменяйки си визитни картички, а за класическа богата софра с всичките й задушевни салтанати и подразбиращото се в тази задушевна атмосфера празнуване.

Именно на 50 годишнината на Евгений Узунов през 2003 г. ( когато Първанов е президент от две години) на една трапеза в едно заведение в една компания са пирували щедрият домакин и приятелите му. Сред тях е бил уж низвергнатият от времето на Виденов червен висш функционер Красимир Премянов, президентът Георги Първанов и … Маргините.

Не търсете в интернет. Няма да намерите нищо по въпроса. Организаторите са си давали сметка за необходимостта от конспирация и не са допуснали външни лица и хроникьори на мафията.

На моя маргинален сигнал за Маргините и общуването им с техния високо поставен сътрапезник най-вероятно ще бъде отговорено с мълчание. Но, както и друг път съм писал, “мълчанието е злото”. Поради което не искам да ставам негов съучастник –нито на Първанов, нито на злото ( дали има разлика, ще се види).

Всеки си има слабости. Моята е в желанието да не мълча. Първанов пък има слабост към връзките си с бивши митничари, които пък имат “силни позиции” спрямо него. Но това е тема с продължение – нека първо да видим дали ще се появи реакция на въпроса ми за познанството между най-знаменития в момента арестант и най-именития от 8 години български управник.

45 мнения за “Тайната вечеря на Първанов и Маргините в Гоцеманската градина”

 1. Че ще последва гробно мълчание от “неЗАВИСИМИТЕ” български медии е от ясно по-ясно.
  Но се питам,след две години, като падне имунитетът на “Гоце”, ще замълчи ли гузно прокуратурата, след като вече се появиха официални документи срещу браконерските подвизи на “Архарецо” ???

 2. Искам да благодаря горещо на колегата lexo за линка за документалния филм за палежа на партийния дом. Аз бях там. Това беше лятото в което се дипломирах от консерваторията. Сега като гледам интервютата мога да заключа, че няма надежда за България/ Огромната енетгия която имахме тогава за промяна и за насмитане на комунистите беше престъпно потушена от Желю Желев на 14 Декември 1989. Постепенно гадините се окопитиха и е налице всичко което се случва в тая нещастна държава. Пускам пак линка на lexo за тези които не са видели този разтърстващ филм.
  http://komitata.blogspot.com/2010/01/blog-post_04.html

 3. Ако е така- вече може и да очистят Маргините!?Лично аз взех вече да им симпатизирам, а и всички ще загубим от ”мълчанието е злото”.-Те, май и затова, не ги арестуваха- за да ги очистят -/както всички ,които поназнайваха по нещо за Гоце/ –Няма ли някоя европейска служба да им даде статут на защитени свидетели…?!

 4. Живеем в гоцева държава! Това е! Всички олигарси около президента са мафиоти, всеизвестни са! След 2 год. като изтече мандата, ще му лъснат всички далавери…

 5. Дъвчем една и съща дъвка.Няма реакции, няма промяна, само лицата се сменят.
  Пак нищо.Всичко се знае – кой убит, от кого,защо,колко пари, всичките преплетени като свински черва,само обикновените хора пак страдаме…
  Няма оправия….

 6. Иво, ти още ли не си разбрал че президентът с неговите формални и неформални контакти е над закона и обществения морал? едно време Желю Желев ходеше на купони организирани от Мултигруп и никoй не се възмущаваше много много, та сега ли когато ББ, бивш съдружник на знакова фигура като Пашата е премиер и президента го държи в шах уж с \”детабилизация на държавата\”, а всъщност Бойко даде на заден когато Първанов подметна че не се гонят големите босове на групировки. Първанов знае толкова за ББ и Цветлинка и другите в сянката, че ББ няма друг избор но да си трае колкото и себелюбието му да не го оставя на мира

 7. Колеги,и за именити, и знаменити, видяхте само от последните 24 часа,как и защо преминава и световнта слава….дори и за историците….
  Тъй като министрите Цветанов,
  Попова и гл. прокурор си имат много работа до средата на този месец,най ми допада заслужената увереност,че успеха при някои полицейски акции в т.ч. и срещу “разни тоги” в една световно,но тъжно-известна система,не трябва да са успокоение за органите
  на реда,а за мотивация….
  Важното е, особено след Гетиманската градина,да пробие светлината с лъча на надеждата за европейско развитие на България
  …и юдинските злодеяния,
  да намерят възмездие,тъй като
  понякога не стига и един живот !!!а някои от самите тоги, не по-малко водят, до кримогенна обстановка….казано най-икономично!!!

 8. Точно така – яко налагане по гоцеманската кратуна!!! Чудя се колко ли е голяма кочината в душата и главата на гоцеманов..?
  поздрави:
  Калоян Марков

 9. Сигурно написаното е вярно – нали поканените на купона са “наши” момчета? за съжаление, медиите реагират като гайгеров брояч на детайли в последните действия на МВР, а отминават с мълчание подобни тайни вечери. Някой би казал, че водите войната на Мърфи… Друг – че всичко тайно ще стане явно…

 10. Министър Дянков предлага на хората малка постна пица, министър Димитров рекетира Турция във връзка с кандидатурата и за ЕС, министър Цветанов се е оплел като петел в калчища, а за другарката Желева “Дойче веле” лансира определението – “мафиотската снаха на ЕС”. Това правителство са пълни нещастници и колкото по-бързо се отървем от тях – толкова по-добре. ОСТАВКА!

 11. Може ли да има друг коментар освен: абсурд! Да изчакаме ли края на това представление на театъра на абсурда, да хвърляме развалени яйца по авторите и артистите или да напуснем залата преди края… Щото Годо от една друга пиеса така и не дойде и тук не вярвам да дойде…

 12. За пореден път “браво” за материала, г-н Инджев!

 13. Честит имен ден на автора! Да Ви е живо и здраво името!

 14. Честит Имен ден г-н Инджев, да сте здрав и никога не се отказвате от това, което правите!
  Има един разказ на Чехов, “Човекът в калъф”. Седефчов много ми напомня на главния герой. С ограничено мислене, маниакално изолиран от заобикалящия го свят. Народът му го презира, а той раздава ордени на съмнителни лица и прави благотворителност. Последната е крещящо желание за индулгенция.
  Никого, предполагам, не учудва присъствието му на такъв тип събирания. То е някак естествено, дори закономерно. Защото Маргина-лите и Седевчов са вкоренени в трихотомията ДС – Организирана престъпност – Олигархия, произлизащи от партията столетница.

 15. Лошото е че матириали като този и редица други които г-н Инджев и още шепа истински журналисти изнасят и които разобличават престъпните действия на президента и неговата клика остават само като поредния щрих от ежедневието ни и едва ли не се приемат вече за нещо нормално.

  в една нормална държава такъв материал би предизвикал невероятен медиен и обществен скандал + разследване последвано от задължителни оставки. Къде са прокуратурата, разследващите органи…глас в пустиня

 16. Не знам дали съм прав в констатацията си, че нашият Президент има твърде малко пълномщия в нормалното ежедневие и прекалено много – в екстрени и объркани ситуации. Защо ли, във връзка с това, си мисля за тревожни неща след подобни негови задушевни срещи с представители на т.н. български бизнес с всичките му разноцветия? Сещам се, напр., как героите на Силвестър Сталоун скромно влизат в тихо и спокойно провинциално градче и само след няколко часа то се превръща в истинско Ватерлоо в интерес на народа.

 17. Ако хан АСПАРУХ и неговите- нашите Български войни са били страхливи и продажни (като нас сега) ние никога нямаше да имаме своя Българска Държава.Този път сме нападнати от хитър и коварен враг който хем е видим хем е невидим дявол с калашников, но всички знаем че е руски и това е достатачно основание, за всички нас Българските граждани да се обединим и мирно да изгоним Съветската-Руска република (закрилника на комунистическо-мутринските ни тирани) от нашето Царство България – ЕС.

 18. Нещата около пРезидента са толкова много,че вече сме ПРЕтръпнали.Нищо не може да ни изненада.Но медиите мълчат защото са ИЗтръпнали.
  Ангеле,на твоя повик и на Позитано ще ти се смеят!Те се готвят за 30 годишна отбрана,до последния воин.Но той ще си отиде по-рано……

 19. Г-н Инджев,честит имен ден!Пожелавам ти здрави и сили за отговорната ти обществена мисия!

 20. Сигурно има и снимки от този юбилей. Спомням си за едни от една яхта и за едни дето не се появиха -Фратини и компания.

 21. Към Гаус:

  Не искам да подавам жокери…Аз съм се “прежалил”, но не е здравосоловно за други хора, които могат да понесат негативите.

 22. Angel ли си, дявол ли си. Сега сме 2010 година и като викаш “ОСТАВКА” трябва да имаш предвид и да извикаш някой, който да смени тези управляващи, или да добавиш “ДА ИДВАТ ТАНКОВЕТЕ”… Другото е празнодумство.

 23. Честит празник, г-н Инджев, на Вас и всички, които го празнуват! Сигурно знаете на кого носите името: в библейския текст “Гласът на викащия в пустинята”. Многозначително! Това обаче е най-великия, най-светия мъж роден на тази земя.
  Относно мълчанието – за да е злато, за това също се иска умение. За нас обикновените хора, мълчанието е злото, само че когато си отворим устата е добре да имаме какво да кажем. Наистина на пръв поглед изглежда, че това което пишете Вие и колегите Ви, които от известно време са също безработни няма особена полза. Имаше навремето един свещеник, който ми каза: “Мелниците на Господа мелят бавно”. Това го припомням на себе си за да не унивам(е). Интересно, колкото по-тежко и по-душно става в обществения живот в България, толкова по-остро е перото Ви и толкова по-добре пишете. Не можем да сварим да четем всичко! Поздрави!

 24. Честит имен ден, г-н Инджев!
  А в моята глава се върти една такава мисъл: а дали не прибират спешно някои “наши момчета”, та да не ги гръмнат и тях или пък да се уплашат и разприказват? Не знам защо (верно ли не знам?), но ми се струва, че президенти, прокурори, полицаи, политици и какво ли още не с “п” много добре си познава контингента…

 25. Tova e 4ast ot statiq publikuvana v kanadski ejednevnik.
  Bivsh minister e osaden na 22 meseca zatvor za zloupotreba s, zabelejete 5000 dolara. E kogato tova se slu4i v BG ste se vidi svetlina v tunela.

  ST. JOHN’S, N.L. — A former Newfoundland and Labrador cabinet minister was sentenced Wednesday to 22 months in jail and ordered to pay $144,000 in restitution for his role in the province’s constituency allowance spending scandal.

  Jim Walsh, once a prominent Liberal, was convicted last month of fraud over $5,000 and breach of trust.

 26. След онази Тайна вечеря е имало един разпънат и един обесен.

  При горепосочената всичко е по-тайно и ако има нещо – няма нищо .
  Затова ли българите не са религиозни ?
  С благопожелания :
  ………………. Дан Браунинг

 27. ЧИД! КОМЕНТАРИИТЕ ИЗЛИШНИ. ИСТИНАТА Я НЯМА. ПОСЛЕДСТВИЯ НЯМА ДА ИМА. ПРЯКОРИТЕ СИ ОСТАВАТ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ. МОРАЛЪТ СЪЩО, НЕЗАВИСИМО ОТ ПРЯКОРА.

 28. ние сами сме си го избрали.
  трябва да го търпим.
  по западно от София тази персона е захвърлена в ъгъла.
  Г-н Инджев
  Продължаваите своята борба срещу злото.

 29. …Хора,къде живете?…
  Гледайте, документални филми за животни.
  Коментарите са, като да гледаш,как прайд с львове си по4ива,докато стадото отново минава наоколо.

 30. а защо чак сега бе инджев го споменаваш като е станало 2003г

 31. Към Гали:

  И без да съм жена, знам, че всяка жена знае: ако държиш на себе си, не се обръщай след всяко подсвирване на улицата!
  Не реагирам на селски закачки, но на глупави въпроси понякога отговарям ( за разтуха на публиката, щом пък толкова искаш, Гали!).
  И така: да ти идва на ум, че може би “чак сега” съм научил? Явно не, не ти идва…

 32. Преди всичко – честит имен ден! Все така бъдете слънчевият лъч, който наднича в тъмните кюшета, зад завесата. И нека слънце да свети и поВашия път.

 33. А Гоцеманската градина няма нищо общо с Гетсиманската. Гоце и гоцевци са готови на всякакви жертви, стига да жертват нас и България. Интересно, кой от сътрапезниците на Гоце финансира днес синовете на Гоце? Т.е. – към кой клан на мафията са зачислени на доволствие? Защото има хора, които не се гнусят от нищо. Какъвто бащата, такива и синовете.

 34. Оле ле!Какви” конспиратори”!Отдавна знам -простите неща са ефективни,защото са бързи.Такива моабети са си естествени,хем готино ,хем полезно.Гергов с прасенца я как се оправи.Няма нищо тайно.Всеки знае ,кой с кого си пие и папка и така не стават грешки.От време навреме излизат “балони”,но те са за разнообразие. Сещам се за един стар ,но актуален виц.
  На една манифестация дете пита:”Мамо защо тези на трибуната са такива дебелицки и цервеницки?Ами ,защото папкат и слушкат ,дете мое!” Какво са българите-хипопотам?До гушата са потънали в кал,но ей…каква голяма уста са отворили.”
  Много здраве и се пазете от попадане под зависимост!
  Аз отивам на работа,защото съм от работливите/рядък вид/.

 35. Иво, да ти е живо и здраво името!Дано не си поредната журналистическа жертва.Кучетата си лаят , кервана си върви.Жалкото е , че на истинските патриоти местата се заеха от предатели ,убийци , крадци, омайващи лъжци и престъпници след 89 г.Такава е картината в днешна България.Дано Бойко има здрави нерви и сили да се пребори с тази мафия и да въведе ред в държавата.

 36. Абе хора – много знаете 🙂 Гетиманска градина,Седефчо…аз познавам само Годо :-(, но незнам дали той ще дойде на 50-годишнината ми.
  Цитата, който най ми хареса :”Нещата около пРезидента са толкова много,че вече сме ПРЕтръпнали.Нищо не може да ни изненада.Но медиите мълчат защото са ИЗтръпнали.”
  Незнам кои са Маргините /и досега се чудя защо имат такъв прякор, който преди го мислех за фамилия :-)/, кой е Маджо, кой е Пашата, кой е Евгени Узунов, но знам кой е първанов /бивш асистент или преподавател по история – амбициозно к….е/, кой е Премянов – май беше някакъв червен д…..т с бензиностанции по Черноморието и коя е госпожата на Марко тотев с племенника си /госпожа с достатъчно пари от законна правна работа/, но да не ви занимавам с глупости.
  Ако държи /пардон, е държал/ на Президенската институция, нашият президент трябва да е честен, принципен и благороден,а не да се води по най-лекото съпротивление..И проявите му по време на този лов /къде беше някъде в киргизия ли2/ и гуляя му с тези спрягани имена тук /за някаква си 50 годишнина на негов приятел ли, познат ли/ – ме водят на мисълта, че това не е Достойния президент. Същото може да се случи и с неговите синове /ако има такива/, каквото се случи със сина на оня ниския французин..как беше – тю, забравих името на президента на Франция. Но какво да се учудваме – и тоя нисичкия, все още не мога да се сетя за името му /все ми се върти Наполеон, но не е :-)/, по времето на работата си като вътрешен министър на Франция беше станал кум на някакъв известен артист…хихи..с усилена охрана по време на свадбата му…определено заради холивудската звезда де 🙂

 37. БАГИ,благодаря,че ме цитираш.А ти си доразвил много духовито темата.Явявай се по-често на тепиха.:)

 38. Да ама по онова време Маргените бяха по-добри и строяха Царско село.

 39. Не мога да повярвам, че тази статия получи такъв отзвук из печата и различните сайтове. Ще ми се да вярвам, че свободното слово има почва у нас и че започва все по-силно да се усеща влиянието на блогове като този. Само 1 забележка имам, и то от технически характер, все пак това ми е професия – линка за Фейсбук не работи правилно, вместо на текущата статия описанието е от последната. Само това ми попречи да пост-на линка към статията на моя профил в Фейсбук. Успех, Иво, продължавай все така.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.