Премянов не видял Маргините, но е видял Младен Михалев-Маджо на юбилея на Евгений Узунов

Красимир Премянов внесе свои уточнения по темата за рождения ден на своя съпартиец Евгений Узунов на 7 юли 2003 г., на който по мои източници са присъствали Маргините и президентът Георги Първанов.

В телефонен разговор бившият председател на парламентарната група на БСП от периода на управлението на Жан Виденов отрече да е виждал там Маргините, но призна, че не ги е познавал по физиономия и освен това е останал на тържеството кратко, само “протоколно 20, или 30 минути”.

Г-н Премянов каза, че не е видял и президента Първанов. За сметка на това обаче си спомня присъствието там на Младен Михалев- Маджо. Запитан отново дали е сигурен, Красимир Премянов каза: “такъв спомен имам”.

В телефонния разговор бившият високопоставен деец на БСП изтъкна, че е бил на юбилея на Евгений Узунов като бивш негов съратник “ от времето на комсомола”. Именно в това качество са били поканени и други известни хора от този период, като Николай Камов и Станка Шопова, допълни той.

Тържеството е било организирано в ресторант в сградата на “ Интерпред” в София и по думите на Премянов е било “скромно” – нямало е оркестри и водещи.

В сайта bnesw Евгений Узунов е цитиран днес да потвърждава, че президентът
Първанов наистина е бил сред неговите гости, макар сред тях, по думите му, да не са били Маргините.

Свидетелството на Красимир Премянов хвърля допълнителна светлина върху станалата известна в публичното пространство реплика на депутатката Татяна Дончева за “банкера на Маджо”. Така нарича тя Евгений Узунов, издигнат в ръководството на партията.

Евгений Узунов, освен бивш началник на ГУ “Митници”, е и създател на “Първа източна и международна банка”. През 2008 г., по предложение на Румен Петков ( а според Премянов, както заяви самият той в разговора по телефона – с ходатайството на самия Първанов), Узунов започва шеметна кариера в ръководството на партията  и оглавява предизборния й щаб.

30 мнения за “Премянов не видял Маргините, но е видял Младен Михалев-Маджо на юбилея на Евгений Узунов”

 1. Това е много интресно.Не ми става ясно кой е говорил по телефона с Красимир Премянов?

 2. По телефона интервю с него е взела Валерия Касиян, редактор в Bnews.bg. Сайтът е на Николай Бареков, който вчера бе несправедливо наплют, че адвокатствал на Гоце. Очевидно не е точно така…http://www.bnews.bg/article-3926

 3. I na men ne mi e jasno koj e govoril s Premanov, no maj che e avtora

  Avtore, kazi

 4. Ей, то е било мило тържество – роднина, милиционер, родниина, милиционер, пардон – комсомолец, мутра, комсомолец, мутра… Момент да избърша тази издайническа сълза…

 5. stiga!!!!!kato vdja i 4uja za goce,mi se povra6ta,ivo,molja te-STIGA!!!!!!!!!!

 6. Иво, признавам те, за кой ли път! Пак разтресе държавата!Няма значение Маргини, Маджовци или трети! Факт ли е, че тези хора са свързвани с криминалните групи – ФАКТ! Маргините – с куп дела и километрични досиета;Маджо – мистичният, заради когото МВР по времето на Румен петков , блокира цяла София, за да стигне жив до съда и да се прави на герой и още, и още!
  Президентът на една демократична Република няма място в тази компания. Точка. Ама не ги бил познавал?!?! Моля?! Дори и така да е- има съветници, които са длъжни да уточнят до гардеробиера имената на хората, които са поканени. Това да не е изложба със свободен вход! Хайде стига са ни правили на неандерталци!
  Поздравления, Иво за всичките ти материали по темата и за смелостта, че застана с името и лицето си под тези факти!

 7. Иво, малко встрани от темата, по повод разширяване каналите ти за информация. Последният писък на технологията е продукта Google Wave. Работили са по него няколко години. Това е нов вид e-mail. Информация в реално време, от всички източници, на една страница, включително YouTube, Twitter и Facebook. Ще имаш студиото си вкъщи. Единственото условие е, че трябва да бъдеш поканен, да бъдеш избран. Просто ти или твоя администратор трябва да поискате покана. Безплатно е и всяка софтуерна компания може да влезе в Wave. Тогава отворкото Бюреков (извинявам се, но това ми хареса) може би, ще разбере къде му е мястото в редицата на журналистите. Време е да минеш на нова орбита!

 8. Скандално! Позор! Срам! Недопустимо е Президентът на България да седи на обща трапеза с отбрани българско-руски бандити – независимо кои били те! Маргините или Маджо – и какво значение има това?! Или и с тия, и с ония?! Ами като редовно е на банкети с Гергов и прочие?!

  Като български гражданин продължавам да настоявам: Негово превъзходителство государствений голова Болгарии Гоце Първанов сгазил яко в луком и требе да си иде немедлено при своими государями в Москвою! Да си дава оставката! Да му я поискаме дружно!

  Нима, драги ми дами и господа, не чувствате поне малко СРАМ че туй изцяло компрометирано лице ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ?! Не знаете ли, че цяла Европа и целият цивизован свят му е обърнал гръб, го е подложил на тотален остракизъм?! (Остракизъм, от старогръцки, ὀστρᾰκισμός: изгонване от свободна държава на доказани врагове на демокрацията.) Агентът от българската ДС (филиал на КГБ) Гоце Първанов, днес по някакво недоразумение все още (без)действащ български Президент, е канен единствено в Узбекистан да убива защитени от закона козли – и в някои други, броящи се на пръсти, азиатски и африкански деспотии.

  Ала нормалните държави не го щат! Европа и светът ни дават ясен знак, че трябва да изтрием този позор от лицето на България! Какво още чакаме, да станем за пълен резил ли?! Моля ви, българи, освестете се!!!

  Питам в тоя момент: няма ли български партии, които да милеят за чистотата на младата и непрокопсала, ала така жизнено потребна ни българска демокрация?! Няма ли граждани, които да проявят малка инициатива и да предложат за всебългарско подписване поне на една петиция – с искане за немедлена оставка на осквернилия достойнството на президентската инстутуция у нас?! Няма ли разлютени граждани, които да обкръжат Президентството и да покажат, че повече няма да търпят там човека, който нанесе толкова вреди на българската държава?!

  Питам още: няма ли българи, на които да е скъп поне малко българският национален интерес? Нима не виждате, че на поста, който заема вече цели 8 години, Първанов се държи като кремълски емисар по делата на Задунайская, но в никакъв случай не като български държавен глава! Кой направи България “руски троянски кон в Европейския Съюз и в НАТО”, вятърът в гората ли?! Знаете ли, скъпи ми сънародници, че народ без достойнство, че самоунижаващия се народ може да има само най-мизерно и презряно бъдеще?!

  Крайно време е Първанов да се маха! Достатъчно навреди. Достатъчно лъга! Приятелят на най-вредните за България ченгета от ДС (Доган и вся остальная…), нанесли страшни рани върху тялото на модерна България, и имащи решаващ принос за това да сме все още най-бедни и унизени, главният стожер на руско-българската мафия, тормозеща страната ни вече десетилетия, сътрапезникът с най-прочутите българско-руски бандити трябва да бъде принуден да си даде оставката незабавно! Ако не му помогнем да го стори, ако продължаваме да нехаем за бъдещето си, проклети да сме!

 9. Уважаеми колеги,вече съм ви “свикнал” и със собствения труден,но и с т.н.”икономичен подход” по редица въпроси,които бяха и ще са в бъдеше,част от предизвикателствата пред нова бъдеща правилна България!
  Но на този етап,поне в моите постинги,ще преобладават,
  не закани,и не за к а з а н а…
  Нещо повече!Чрез г-н премиера пожелавам успех на предстоящия изпит на външния министър г-жа Желева…
  Само не бързайте и ако Ви е възможно,”давайте го по-кротко…” и “да не му се вади душата”!!!,щото е известно “как са я вземеле”/властта де!!!!и “как само щъ я пущат!!!” из цитат от разговори с шофьори на приемен пункт по време на смени/по 12 часа/ от общо 48 – всичко!
  Знам,че мнозина сме на хала на г-н Инджев,но трябва търпение,не за 100-ия а и за 101 път….че и отгоре!!!!
  Това е,и ще сте прави,ако Ви дойде
  на ум!!! някой и др. глагол!!!

 10. Към Svilen Petrov:

  Точно, за да избегна стила, в който ” аз” е всяка втора дума , не съм го декларирал изрично, но мисля , че е ясно: щом се подписвам с името си под преразказа на телефонния разговор, разбира се, че съм говорил лично с Премянов. “Премянов каза, призна, подтвърди ” и т.н., след което се подписвам в собствената си статия…
  Впрочем Премянов се учуди, че е давал интервю за Бареков, никой не му е съобщил тази подробност – “обади ми се някакво момиче”, ми каза той, когато му цитирах какво е съобщил Евгений Узунов за сайта на Бареков, т.е., че е потвърдил присъствието на Първанов, което е наистина доста важно…Колкото е вероятно Премянов да не е видял Първанов там ( защото е дошъл за малко и рано), толкова е възможно това да се е случло и с Маргините, за които ( пак в сайта на Бареков) доста прибързано се твърди, че не са били на тържеството, щом премянов не ги е видял!
  Не възпроизведох тази част от разговора с Премянов, защото не искам да влизам в полемика, макар и задочна ( с Бареков) без това да се налага.
  Между другото Премянов натърти на две имена от присъствалите, които също могат да бъдат питани – Камов и Шопова. Ринг свободен за свободната журналитика!

 11. Сега вече трябва да се разбере, кой кой е. Кой иска да живурка като мужик в Задунайката и кой-като гражданин на европейска държава.И кой-чие политическо представителство е.
  С риск да бъда банален, старомоден и политически некоректен, повтарям:ОТ ДЕТЕТО ДО СТАРИКА-ВСИЧКИ СРЕЩУ СИРИЩНИКА!
  От всички не изключвам и искрено леви хора (колкото и светлинни години да ме делят от тях). Включвам обаче задължително сини, десни, ЕНП и пр. лидери и парламентаристи, които незабавно трябва да задействуват всички възможни механизми за изритването на Сырыщныка.

 12. Bebo, дали е бил несправедливо, камо ли пък оплют, сайтът на Бареков, прости ми, можем сами да си направим изводи. Но дай да видим твоята теза. Значи според теб Бареков не защитава Гоце. Ок, така да бъде. А дали го атакува? Защото ако този случай ти се струва маловажен, то има десетки други, доста по-интересни. Та атакува ли Бареков?

 13. Г-н Инджев, и към Вас да се обърна. 🙂 От вчера ми прави впечатление необичайната досега активност на бубите от барековия сайт. Буби са платени драскачи по форумите, чиято цел е да пазят престижа на шефа си. Любопитното е, че кампанията им може да бъде определена горе-долу по този начин “Бий по Инджев, покажи какъв юнак е Бареков”. Сигурно се досещате, че не можете да се справите с тях. Не и на техния “ринг”. Тук играят много пари. Ще ви провокират, най-често с много мръсни похвати, да се включите в тяхната опера, защото и те знаят – направите ли го, те печелят. Знам, че трудно ще се поддадете, но и Вие знайте – разумните хора отдавна са разбрали от коя страна стоят ценностите и истината.

 14. Всичко, вече е пределно ясно.Но не мога да разбера следното, аз съм обикновен човек и от медиите през 2003 г. зная, че Маргините се занимават с противозаконна дейност, и тогава знаехме пак от медиите, че Гоце Първанов има минало на агент на ДС и е участвал в нечисти сделки с Ирак.Ама къде бяха тези медии цели 6 години досега, та не разкриха тази седянка?Защо питам това не се разкри по време на кандидат президентската кампания и тогава резултата щеше може би да бъде друг?

 15. Бидейки далеч професионално от журналистическата професия, бих искал да дам едно мнение, без да е в ущърб с респекта ми към тази професионална гилдия.
  Моето лично мнение е, че за правния статус на Президента в България – най – общо казано, партийно обвързана фигура, която за един или два мандата става “надпартийна” (безпартийна, както, да кажем, ислямски фундаметалист временно да стане атеист) и фигура, която се избира пряко от избирателите и има огромна разлика в пълномощията при нормален живот в страната и екстрени ситуации (замисълът, изглежда, е при последните да се мине към еднолично управление), та моето лично мнение е, че по-подходящ човек от Георги Първанов за такъв тип Президент не може да има. Въпросът ми към журналистите е – при толкова години Президент с този статус, къде е, господа, които имате професионалния шанс да контактувате непрекъснато с хората, Вашата съвкупна, поддаваща се на обобщаване от несведущия читател, зрител и т.н., оценка за адекватността на този президентски статут за многострадалната България. И къде са задължителните за гилдията прогнози за това, докъде ще доведе този статус на Президента, за да можем ние, обикновените хора, по степента на точност на прогнозата да разберем кой журналист е искрен, и кой обслужва “специални интереси”. Големите спекулативни капитали в света са на път да сринат журналистическата професия, отклонявайки я от основното и призвание в съмнителни, включително с устойчивостта си посоки. И не случайно в света се разраства безработицата и робската подчиненост на журналистите. У нас Георги Първанов е една индикация за това явление, наблюдавано от простосмъртни като мен, в журналистиката. Не е ли видно с прото око кого обслужва този статус на Президента? Кои са партиите, в които всеки 1000 човека имат 5000 различни мнения и ги отстояват на живот и смърт? И коя е партията, в която какво си мислиш няма значение, важно е какво мисли ПАРТИЯТА. Е, погледнете, “нашите” Президенти, Желев и Стоянов, освен дето страната нямаше никаква полза от президентстването им, но допринесоха за хаос в партиите си и де факто обсужиха монолитната партия. Вижте го сега Първанов, не беше ли ясно какви ще ги върши още при акцията на НАТО в Югославия – криви, прави, тогава беше време разделно, не може да има абсолютно прави и абсолютно криви позиции в един конфликт, но ние тогава избирахме посоката на нашия живот, за която сега Първанов “работи неуморно”. Колко сляп трябва да е един човек, за да не види, че самият правен статут на Президента допринася за това, което се дискутира в момента и се чудим доколко е вярно. Вярно или не, такава хипотеза се налага, и ако не е реализирана, рано или късно ще се реализира. Нашите бизнесмени основно богатеят върху хаоса, въпреки че твърдят друго, а Президента точно в хаоса е с несравнимо по-силен по статус отколкото в нормална ситуация. А дали е бил с Маргините, или с някои други подобни, е въпрос на време и късмет да се засече.

 16. Генерал Борисов,надявам се на конгреса на вашата партия ГЕРБ да прочетете в доклада си вашата преценка за (корена на злото в България) девето-септемврийските събития в Царство България от 1944г. Всички знаем че справедливоста в България е нарушена и че без необходимото политическо решение никога няма да бъде възстановена.Очаквам ГЕРБ да върне истинският Царски ГЕРБ на България и на Българските Граждани.

 17. 100jan, нямам нищо против никого от двамата – Бареков и Индвев, нито пък защитавам някого от тях. Но според мен не е справедливо да се плюе с/у сайта BNews, който май е единствената медия, която започна да рови след разкритията на Иво Инджев. И не мисля, че със статиите там някой е защитавал Гоце. Защо друга медия, вестник, сайт,телевизия, не започна да звъни и да разпитва??? ПО какъв начин разкритието, че на въпросното тържество е бил и Първанов, но и Маджо, помага на Гоце?

  Не е ли така, или бъркам?

  Поздрави на всички мислещи граждани!

 18. До Николай Василев,

  Доколото разбрах, Иво Инджев чак сега е разбрал за компанията на тази “седянка”, затова и сега се вдига шум!

 19. Това е покварата н българската душевност -всички знаем,чеБСП е свързана с мутрите,с мафията,с организираната престъпност.В Интернет съм виждал поне две снимки на Татяна Донева да разговаря дружески с Маргините.Маджо е някакво божество в перестроечната деморация в България…….миллета е мята наляво-надясно,между чалгата и достойнството…….Има в България морален карализатор на който да се вярва на 100 % ?

 20. До Bebo
  Затова само Иво Инджев може да измие очите на журналистическата гилдия.Ужасно, е че много малко журналисти са професионалисти.

 21. Уважаеми колега Georgiev, бях готов да се подпиша под възванието ти /януари 9, 2010, 15:24/, ако я нямаше фразата :” А дали е бил с Маргините, или с някои други подобни, е въпрос на време и късмет да се засече.” Не знам за времето и късмета, ама за нравствения лик на човека можеш да съдиш и по това на какви маси и с какви компании се събира. Аз лично получих поредната си доза социален дисконфорт от факта, че Първанов и Маджо са вдигнали наздравица от обща бутилка скъпо вино.

 22. Българската олигархия (червената буржоа) си има два крака.
  На левия се вика Гоце а на десния – БиБи пожарната. В последните месеци наблюдавахме едно странно преплитане на двата крака, и аха да се спънат и хоп – оказа се ловък финт с цел вкарване на точен и добре премерен (поредния) гол във вратата на оголелия гласопровател и воаьор.

  Хубавото в този случай е, че десният крак ще затрие така наречената десница, което е необходимо (но недостатъчно) условие за появата на истиснка автентична десница в България.

  А достатъчното условие е да оборим оценката на българските класици по отношение на народопсихологичните ни черти.

  Защото е казано “Всякой народ си заслужава и управниците и олигархия”.

 23. Bebo, ама за същия сайт ли говорим, който реагира веднага с подигравки към г-н Инджев, когато последния написа статията си за гоцеманската градина? За същия този сайт, така ли? Дали не трябва да взема един портрет на Бареков, да застана до някоя пловдивска църква и да се провикна “Да живее българската православна църква”?

 24. az mislia che BB e srednia krak, koito ni opravia i shte prodaljava da ni opravia v badeshte.

  Do palnata pobeda na nash’te.

  A po-goliamata chast ot patia kam tazi pobeda e izvarvian.

 25. Стояне, за това ли говориш:
  http://www.bnews.bg/article-3877

  Аз не виждам никакви подигравки, просто постингът не е поместен едно към едно, а е преразказан и има мнение на автора. Такъв им е стилът на сайта, не да казват само какво се е случило, а да има и лек коментар. Друг е въпросът дали се получава… Та= аз там не виждам да има подигравки…

 26. Bebo, въпрос на гледна точка. Сайтът на Бареков първо тръгна да се подиграва с г-н Инджев, после тръгна да го опровергава. И почти успя. Рожденикът казва, че Гоце не се е срещал с онези. А Бареков забравя да го попита с кого тогава се е срещал все пак. После Премянката се изпуска (дали се изпуска, вече е друг въпрос). И Бареков какво прави? Ами усеща, че вместо да изпише вежди е извадил очи и решава да се измъкне по барековски (тоест тъпо) – написва, че има да гледаме какво ще стане… Така е то! Не става от чалгаджия журналист. Виж, селянче от Баня ще мине за пловдивчанин, ама журналист си иска нещо повече, братко…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.