Придворният хроникьор на властта Бареков адвокатства на Първанов

Нямам навика да правя от статиите си сериал. Това е телевизионен похват с комерсиална цел. Нито пък имам желание да влизам в полемика с пожелалите да ме цитират и преразкажат злополучно. Обръгнал съм на какво ли не и обикновено не обръщам внимание. На принципа “ да правят каквото щат, който трябва – ще разбере”.

Този път обаче темата е твърде сериозна. И залогът не съм аз. Ето защо е интересно да се види отзвукът от моето твърдение в статията “ Тайната вечеря на Първанов и Маргините в Гоцеманската градина”.

Още от заглавието става ясно твърдението ми ( под което се подписвам с името си), че президентът Първанов се познава с Маргините. Те в момента са на “гребена на вълната” като най-актуалните врагове на държавата в качеството им на официално обвинени за най-нашумялото от всички подобни убийства напоследък.

Стоя зад думите си и повтарям: да , президентът Първанов наистина се познава с Маргините и е бил с тях на една трапеза ( поне веднъж) през 2003 г. на рождения ден на бившия шеф на ГУ Митници Евгений Узунов.

Тази статия беше препечатана в най-популярните информационни сайтове (няма да ви занимавам със статистика за рекордния брой читатели -много , много хиляди, които са я прочели). И само един сайт реши, вместо да я публикува, да я преразкаже в стила на своя собственик Николай Бареков. Ето как:

Четвъртък, 07 Януари 2010, 23:28 ч.
От мрака – право „В десетката“
Атакуват Първанов за връзки с Маргините
четвъртък, 7 яну 2010 г.

BNews.bg
Из тъмните дебри на интернет шета пикантен политически слух с наченки на скандал. От блога на журналиста Иво Инджев тръгна поредната интрига на тема връзките на политиците и властта с мафията. Този път под формата на журналистически въпрос на ексводещия на бтв и бивш главен редактор на БТА Иво Инджев.
Преди време Инджев беше прогонен от бтв, където водеше обзорното неделно предаване „В десетката“, имено заради подобен въпрос, съдържащ непроверена информация относно Първанов, получена по мейла. Тогава през 2006 година директно в ефир Инджев зададе неудобен въпрос за Първанов в неговото отсътвие от студиото, нарушавайки бонтона на течащата кампания за президентските избори. Наскоро бившият водещ призна, че е бил уволнен след разговор с шефката на новините на телевизията Люба Ризова заради натиск от страна на Първанов. Тогава президентът нарече Инджев „безобиден журналист“ и така му нанесе смъртна обида.
Сега Инджев отвърща на удара, като задава втори пореден въпрос към Първанов и обществото. “

От” мрака” ли? От “тъмните дебри на интернет” ли? Нима интернет е мракът- не е ли това същото “нещо”, което гордият със себе си собственик на сайта Бареков обяви екзалтирано ( и нередактирано, т.е. доста неграмотно) в края на миналата година, че избира пред телевизията, защото именно тук, в интернет, намира най- сетне истинската свобода спрямо “официозите”?

Оставям настрана фактологическите грешки в преразказа, според който съм бил “главен редактор на БТА” ( няма такава длъжност и не е имало). Не е толкова важно също, че доскорошен служител на същата телевизия, като Бареков, така и не е разбрал, че не съм уволнен, а съм напуснал сам под заплаха от уволнение, а още по-малко пък съм си “признал” това, което няма как да си призная.

Няма значение и какво е “бонтон” по критериите на същия този  изискан господин (прочут с бонтона си още от пловдиските кръчми), според когото само в присъствието на един президент могат да бъдат задавани въпроси за него . Според това разбиране за “бонтон”   президентът отговаря само на послушни питащи, защото той си избира кога и къде да “присъства” като началник на водещи, които му задават заучените отговори.

Да не продължавам с анализа на вайканията на “гробището ми” за уж смъртната обида, която ми била нанесена от смехотворното твърдение на Първанов за моята “безобидност” – вайкания, които се опитват да предпоставят тезата, че правя нещо за отмъщение ( едно към едно това се опита да внуши и в. “24 часа”, защитавайки Първанов от моето “вероломство” през онзи октомври 2006 г.).

Всичко това, колкото и да е достойно за “Гинес” като рекорден брой глупости, компресирани в няколко изречения, действително е дребно – каквито са възможностите на автора, сътворил преразказа.

А големият въпрос е поставянето под въпрос на достоверността на моето твърдение, че Първанов и Маргините са си вечеряли заедно на една трапеза на 30 юли 2003 г. по случай рождения ден на бившия шеф на митниците Евгений Узунов.

Не, това не е “пикантен политически слух с наченки на скандал”. Това си е скандал, който се е състоял – ако съм знаел по-рано, щял съм да го оповестя. И е политически. И не е с “наченки”, а е закъснял с 6 години като публичен факт.

По-интересно е защо Бареков се бори да го оспори. Хайде да цитира шефовете си тогава и да ме закопае, щом е толкова сигурен. Нали е велик, на него не му отказват. Пък и вече е преодолял погнусата да ме цитира- да вземе да пита дали е вярно това, което казвам!

Опитите да бъда обрисуван като някой си, който “ отвърща на удара, като задава втори пореден въпрос към Първанов и обществото”, целят да маргинализират самия въпрос за връзката между Маргините и Първанов.

Какво цели обаче с това придворният хроникьор на властта Бареков – сам ли се е досетил да се прави на интересен, или му е наредено да адвокатства на Първанов и контактите му с Маргините?

32 мнения за “Придворният хроникьор на властта Бареков адвокатства на Първанов”

 1. Аз бих сложил заглавие “Доган омекотява удара”.След като наскоро той нанесе сериозно кроше с изявлението ,че енергийните проекти на Първанов са глупост,сега е наредил на Бареков да удари едно рамо на люлеещия се държ.глава.Текста на Бареков не е свободно съченение от вътрешен импулс.

 2. Уважаеми г-н премиер,тъй като в т.ч. и с тази статия,а и в резулат на едни други “конферентни”
  събития и обстоятелства,се разчита,да бъдете изваден от равновесие-а Ви липсва-понятно е защо?-капацитета на Негово Величество за висш пилотаж,както стана -междувпрочем при Желев,
  Попов,Инджова,Софиянски,Ф.Димитров,
  П.Стоянов,Иван Костов и т.н. и т.н.,а появата му на “богоявленското” освещаване
  на знамената,както е било при баща му,напомня и нещо друго:как Борис III е реагирал държавничесси
  – при сходни с днешните събития – по време на КьосейвановМушанов и др. за ролите на държавниците във
  -вътрешната и
  -външната политика! на България
  Тази бе причината във връзка с предстоящите изпитания и пред г-жа Желева,а не:
  – словохотливостта!
  – или обратната й страна от историци по банкетите…
  Няма място за “вяло униние”,още повече при успешните министри…тъй като БКП?…само това и чакат…за да се докаже,че и В.Хавел и Л.Валенса са били прави….като тъжно-известна партия,… когато съгреши,дори!
  Не Бареков,а България просто не може да крета повече особено псевдо дворянски!

 3. Иво, защо въобще се занимаваш с тая слуз? Така го караш да се чувства значим в собствените му очи.
  Не се цапай с тая тиня.
  Хубав ден от мен!

 4. Mnogo si JALYK barekov !!!
  Ako biah na mestoto na g-n Indjev, dori ne bih te komentiral…barekov !
  Hvanal si vlaka s mashinist naglia goce…barekofff !

 5. Прочетох преди време (мисля, че си спомням и автора, но не е толкова важно), че ако имаше конкурс по журналистическо фелацио Николай Бареков щеше да заеме първите три места…

 6. Войводо Индже, не му се връзвай на Бареков. Той напусна телевизията защото го хвана пърхут на мустаците, а това е истински проблем в ерата на плазмените телевизии. Никакъв грим не помага.

 7. От какво се хваща пърхут на мустаците?

 8. Сигурно, Бареков е правил КЛИТОРГИЯ на ВЛАСТТА.

 9. Г-н Инджев, предизвиквате съвсем искрена възхита!

 10. За Бареков – на мен ми приличаше на продавач на сергия от женския пазар , стоката е евтина и пред разваляне – цената ниска. Хората които я купуват са доволни защото са с ниски критерии и това ги устройва напълно.Собствениците на стоката са доволни защото не само се отървават ,но удоволетворяват обществените очаквания. Сега му е малко по-трудно, защото сергията е самотна , и никой не го зарежда.
  Но свикнал веднъж на развалена чужда стока , разваля каквото може и продължава да се опитва да се хареса на собствениците , ако представим нещата удобно може да започнат доставки и на новата сергия .
  Колкото до президента Първанов, не знам, правили сме и по-болезнени грешки в избора си. Страстен ловец с липса на интуиция относно съветниците си.
  И за познанствата на политиците ни с престъпния свят – то не беше борба не беше чудо , приятелски срещи на тренировъчни лагери преди важни състезания обикновено, но не задължително.
  Много отдавна се чудя, как един Хелмут Кол излезе от политиката , а тук всички винаги са чисти ? За гражданите на страната е достатъчно съмнение,а за политиците и е нужно доказано пред съд обвинение.
  Мисля че трябва да е обратното.
  Имам молба към уважавания г-н Инджев да попита , защо не почерпим от очевидно работещият германски и не само опит в законодателството, касаещо финансирането на политическите партии ? и кога би било удобно да очкваме подобна стъпка. Снимайте бе хора, няма български условия, не е нужно да променяте нищо – щом работи там ще работи и тук.

 11. Г-н Инджев, няма да се кОсиш, ами да вземеш да почерпиш дЕтето един шекерен памук. Може пък и някой да е бил пропуснал да прочете вчерашния Ви материал. Е, сега вече няма как да не го пропусне. То, да му беше платил на Бареков да напише тоя мат’рял, нямаше да се получи така. Нашия мъдър народ е казал: “Едно куче като не знае да лае, само вкарва вълка в кошарата.” Та, едва ли някой с малко акъл в главата си, би поръчал написването на най новата “барекада”.
  Барековска работа.

 12. Към Маринов:

  Благодаря, Вие отговорихте вместо мен на питащите, защо се “връзвам” и коментирам нещо, което не е достойно за коментар: ами защото Бареков наруши основната забрана, която тегне върху моята глава, като реши да се упражнява в стрелба срещу нея, вместо да спазва омертата, която така послушно следват т.н. “водещи медии”. “Бунтар” ни е той, дори свободата откри, кацайки в интернет!
  На него това му изяжда главата, че иска да е номер едно на всяка цена и не е в състояние да си прецени силиците…Не вземе да види как другите си трят, все едно, че не съществува темата за връзката между Първанов и Маргините и пак са си …номер едно!

 13. Вчера бон тон липсваше на Симеон Дянков в един коментар във форума под статията Ви за оспорваните министри на Б.Б.Днес същият не особено често срещан термин
  само че слят в една дума излиза от блога на призьора фелационист/по симпатичната и липсваща ни Ралица/.Странно съвпадение.

 14. Бареков е болен и трябва да се лекува в специализирани медицински заведения.

 15. Фамилията Бареков идва от думата “бара”, което значи малка река или в преносен смисъл – слаба ракия. Днес за първи път отворих неговият блог и въобще не се изненадах на дизайна. Тъмно червения цвят се натрапва, подобно на на визията на канал1. Наредил е ликовете на Властитутките, а под тях се е снимал с поглед на послушно кученце/ от кой ли е хванал този пърхут на мустаците/. Той не е напуснал БТВ /в блога му има препращащ линк към тях/, а е командирован в интернет пространството, защото Те освен на “Всеки километър”трябва да бъдат навсякъде. Блогът му е “малка река” в която не можеж да хванеш и най-малката свежа идея.

 16. Г-н Инджев, мисля, че е много ниско нивото, до което трябва да слезете за да отговаряте на полуинтелигенти като Бареков. Чалгарите в Бг са достатъчно гръмогласни и е абсолютно безсмислено да им се впряга човек в каруцата. Имате достатъчно сериозен имидж за да отговаряте на пустословието на подобни жълтеещи субекти.

 17. Георги Първанов е само агент на ДС и КГБ а това означава че сме си избрали за президент Съветски-Руски Агент-за Президент на Республика Болгария.По горе описаното от мен не е политическа пропаганда, защото бездеиствието на Гоце по конкретен случай със семеиството ми доказва точно че Българските Граждани и Държава имат президент който служи на Българо-Руската Мафия.

 18. имаме новина:
  ба-ба-баревков…селски тарикат, тарикат…
  поздрави:
  Калоян Марков

 19. иво,моля те, нарочно те ядосват, за да научат какво знаеш, докъде са стигнали данните за престъпленията на червените първенюта като Първанов!
  Знаем твоята мисия на достоен журналист и човек, но тези хора не си поплюват – те са първични, животински себични, отмъстителни и покварени, без никакви ценности – не си поплюват, и за една ругатня са готови да убият някого на пътя, както знаеш…
  А първенютата се надушват, и както виждаш Бареков се омеси като Боби Цанков, освен с Първанов, в такава помия с “елита” на ъндърграунда, че ако не се изнесе скоро от страната, може и него да постигне съдбата на мистър “про-мутренски опасен чар”! – дойде време и Бареков да връща “жестовете” на “прославените” пловдивски и пернишки новобогаташи – в брой…от контра-контра-дезинформации и полуграмотни жълтивини!

 20. Сърдит съм Ви г-н Инджев! /Казано по детски/.
  Ето, някой по-горе отворил някакъв сайт на някакъв Бареков за първи път, сигурно и за последен. Сигурно нямаше да го отвори въобще, защото,
  КАКВО Е ТОВА БАРЕКОВ? ИМАМ СЛАБ СПОМЕН ЗА НЕЩО С ДЪХ НА ХЛОРНА ВАР И ТОАЛЕТНА.
  СЪРДИТ СЪМ ВИ, ЧЕ ВЪОБЩЕ СПОМЕНАВАТЕ ТОВА – ИМЕ ЛИ Е, ПРОЗВИЩЕ ЛИ Е…
  Бареков – Иво Инджев. Нерде Ямбол, нерде Стамбол.

 21. Я, ако обичате да си смениш ника, че
  ше оцапаме бохчата. Кръсти се Берия, Гьоринг, Жельо Питекантропа, Барекосирищник, братя Гадневи или к’вото се сетиш, ама не и тоа плазмодий…

 22. Имам молба към уважавания г-н Инджев да попита , защо не почерпим от очевидно работещият германски и не само опит в законодателството, касаещо финансирането на политическите партии? И кога би било удобно да очакваме подобна стъпка. Снимайте бе хора, няма български условия, не е нужно да променяте нищо – щом работи там ще работи и тук!

  Коментар от: Трайков | януари 8, 2010, 10:41

  …………………………..

  Г-н Трайков, когато Карл еди-кой си говореше с конете си на немски,
  Андрешко ги караше в блатото.
  Я, си помислете за немските съдии в Лайпцигския процес и за нашите от Народния съд, та до днес (с отвоюваните бонуси!).
  Има ли разлика?
  Бе, не може да се въвежда демокрация с декрет, бе, Трайков!
  Тя трябва да уври в главите първо (Надай се!).

  Манталитет е това, не е като да блъснеш някого и да го изгледаш зверски…

  А пропо – и кого да попита?

 23. Когато Андрешко ги водеше в блатото (конете де) – декември 1903, Германия е несъмнено пимер за новата българска държава. А когато Карл Велики говорел (според слуховете) германски само с конете си – Германия в днешния смисъл на думата изобщо е нямало.
  Та за манталитета,с декрет – не , това се се възпитава със закони, които се спазват от всички. Въпроса е това „всички”дали включва всички, и дали може да се очаква липсата на морал в най общия смисъл на думата да възпита друго освен Андрешко ?
  А съдиите преди , още по-отдавна .. та чак до днес тук и по света – прилагат съществуващите закони приети от законодателя. С изключение на някои религиозни и етнически общности които признават други авторитети (мешарета етс.)
  А въпроса кого – честно казано не знам.

 24. За Много Години,Г-н Инджев
  и Честит Имен Ден (на патерица).

  Знайно е,че бареков(колкото и да се опитва да изглежда като журналист)-не е,не е бил,и…вероятно никога няма да бъде…
  или поне не в този живот…

  Хората са казали:
  *не хвърляй камък в рядка кал
  -ще те изпръска,ще те оцапа*.
  и още:
  *ако се бориш с прасе?!?!?
  ще се окаляш(много вероятно).
  само че на прасето ще му бъде готино,
  а,ти ще бъдеш изкалян целия…*

  В тоя ред на мисли:
  -не си струва да се занимаваме с
  персона като бареков(нарочно го пиша с малка буква).
  Както казах,малко по-горе:
  той не е журналист,не може и да бъде
  определящ Фактор
  -за каквото и да било…

  Да,знам,обидно е да интерпретират думите,казани от теб,
  и манипулативно да ги казват
  по нов начин-щото *има новина*.
  …ама не всички сме идиоти-моля,моля…

  и понеже,май само ние имаме поговорката:
  *Всяко чудо-за 3 дни*,
  бих искал да ви БЛАГОДАРЯ,

  за това,че:
  -не допускате всяко чудо(или чудовище)
  да остане само за три дни…и след това-скрито и покрито…

  -давате надежда на всички нас(дето сме в чужбина),че в България все още има трезвомислещи ХОРА,…не всички са чалгализирани.

  поздрави от заснежена Англия

  Captain Chaos

 25. Аз пък съвсем не мисля, че Бареков адвокатства на Първанов, тъкмо напротив… откъде ви хрумна???

 26. За да го забележат,Бареков обича да се съизмерва с известните люде.То не бяха снимки с Берлускони,Виталий Кличко,Бойко Борисов.Сега като гледа колко е велик Иво и хоп да се съизмери.На става.Не може да се мери конска муха с хеликоптер ако ще да е кацала на десетки лайна.Извинявам се за последното.

 27. БАРЕКОВ ДНЕС НАПРАВИ НОВИНАТА –

  Първанов празнувал не с Маргините, а с… Маджо.

  http://www.bnews.bg/article-3926

  Съжалявам, дето плюете по него и неговия сайт, но често само там излизат някои нелицеприятни истини за властта. Та я прочетете тази статия и да видим дали Бареков адвокатства на Гоце? Не мисля, не мисля…

 28. С най-голямо удоволстие в момента чета вашите статии и колонката на Дмитри Иванов във в.Сега. Странното е че и двамата сте изгонени от БТА, и двамата сте “агенти”… Това може и да е рецептата! Така, че няма какво да говорим за Бареков -всички политически глашатаи отзвучават – примери много в сегашната ни история.

 29. към скудоумието от статията на Барековия саит:

  1. Всеки има право да попита: “Верен ли е слухът, че Първанов получава подкупи под форамта на подаръци от Манджуков?” – Иво Инджев навремето се изрази доста по-меко, но с приблизително това съдържание.
  2. Бих добавила: И защо Пресидент получава подкуп от предприемач и какво му даде насреща?” И хич не съм длъжна да проверявам слуха, нали задаването на въпрос е именно проверка на верността му?!
  3. Защо никой не опроверга този слух? А и последващите.
  4. ПИТАМ, присъединявайки се към Иво Инджев: Вярно ли е, че Президент контактува (яде и пие) с мафиоти/ криминално проявени. Надявам се никой да не ме упрекне, че не съм “проверила” предварително инфото, че Маргин 1,2 или Маджо или други подобни са мафиоти. Ако имах инфото, щях да кажа като Инджев: “Имам информация, че това е вярно. Какво ще отговори Първанов?”

  И сега всеки може да попита, и доста се питаше в миналото: “Вярно ли е, че Борисов….” или “Вярно ли е, че Иван Костов…” Костов например на няколко пъти отговаря именно на въпроси за личното си имущество, а поводът беше “говори се, че… вярно ли е, г-н Костов?” И Костов каза.

  5. Хайде да не кривваме из сокаците на бон-тона, стила, правилата и добрите маниери и да не подменяме темата, още повече че става дума за лоши “маниери” от страна на т. нар. политик, Гоце Първанов.

  Жоржета

  П.С. Г-н Инджев, ПРАВО В ДЕСЯТКАТА! Спорна година, здраве и лично щастие!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.