Борисов се бори срещу лидера на ГЕРБ, който му отвръща със същото

БСП вече иска оставката на Румяна Желева като министър на външните работи. В сравнение с моя милост, който от месеци обяснява, че тя не е подходяща за този пост, направо е за чудене как се забавиха толкова. А може би това им изнася? Отлично ги устройваше и досега една обезглавена външна политика , оседлана от незнаен задкулисен червен “конник без глава”, яхнал Троянския кон!

Забавянето на БСП най-вероятно се дължи на обикновено безхаберие. Но прехвалената за хитростта й столетница се размърда опозиционно чак сега и по други причини. Просто Желева олицетворява продължението на линията на тройната коалиция. Никаква реакция по конфликта в Кавказ, нулева активност по балканската политика и пълен блокаж на самата външнополитическа машина, наречена МвНР. Че защо да я сменят тогава Желева, когато това положение идеално устройва кукловодите?

А когато котката я няма… Троянският кон препуска.

Сега обаче положението вече се променя в тактическо отношение. Желева може и да бъде жертвана с риск някой по-адекватен от нея да застане начело на важното ведомство и да внесе ред, което значи да осъществи поне малко от предизборните закани на Борисов. Включително и онези, съдържащи се в изявлението на Борисов в Берлин миналата година, когато каза, че 90 на сто от дипломатите ни са свързани с ДС- ДЕВЕТДЕСЕТ НА СТО! След което не последва нищо.

Помните ли, че Желева ревизира заплахите на Борисов да отмени всички дипломатически назначения на тройната коалиция от последния момент на управлението на Станишев? Лаконичното й обяснение, доколкото изобщо й беше поискано от “храбрите” български медии, беше, че всъщност назначенията са извършени правилно в полза на националните интереси. Каквото и да значи това.

За илюстрация на тезата си , тя си взе за заместник един от онези, които Борисов уж щеше да уволнява. Нима това не е външен министър мечта за Станишев?

И защо БСП да призовава нещо да се промени в тази прекрасна ( за партията ) ситуация на пълно бездействие на апарата на външно министерство? Съгласен съм да бъде упрекнат, че въпросът е глупав, макар че го правя, за да изпреваря глупавите въпроси – все едно да питам, защо акулите се събират, когато им замирише на кръв.

Борисов е ранен. Сам си удря главата в стената, а уж щеше да разбива главата на трикоалиционната ламя. Червените, като надушат кръв, веднага показват зъби. Идва им апетитът за власт. Те със сигурност знаят, че оцеляването на Желева като външен министър е твърде малко вероятно. Защо да не си припишат заслугата за нейното прогонване, за да помпат мускули пред обезверения си електорат?

Ако пък Желева остане външен министър, това ще означава, че се е провалила като еврокомисар. Ще бъде външен министър, провалил се лично във възможно най-важната си външнополитическа изява. Каква удобна за ръфане жертва!

Да, положението на Борисов в момента е трудно – каквото и да предприеме (извън оттеглянето на Желева с възможно най-приятна за ушите на вярващите дипломатична лъжа за личното й решение да го направи). Само че кой казваше, че да си премиер е 10 пъти по-лесно от това да си кмет на София? Заяви го самият Борисов на 28 август миналата година пред нова телевизия.

И още нещо каза наскоро Борисов: че единственият противник на ГЕРБ в момента е ГЕРБ. Не само е вярно, а вече може да се уточни: единственият който може да победи Борисов, е лидерът на ГЕРБ. С присъщата му решителност, той се е запретнал да победи и в тази битка.

Станишев само припка наоколо и радостно джавка, доказвайки , че не е зайче ( за каквото го набеди съпартиецът му Овчаров).

Доган загадъчно съзерцава прекрасната картинка и дори на неговия рупор Лютви Местан е наредено да не се обажда, за да не да развали магията на мечтаното видение на саморазрушението. Сладко отмъщение: Борисов срещу Борисов и то без да се налага да се вдигат на бунт тютюнопроизводителите.

Царят верва, че наближава видов ден, когато бодигардът му, осмелил се да му противоречи, ще си падне на мястото. И също многозначително мълчи в очакване Борисов да свърши тази работа ( “Борисов, ако обичаш, свърши тази работа”).

А Първанов вероятно гуляе нейде с ловната си дружинка и вдига наздравици за успеха на лидера на ГЕРБ срещу Борисов с произтичащите от това ползи за неговия лов на леви гласове.

23 мнения за “Борисов се бори срещу лидера на ГЕРБ, който му отвръща със същото”

 1. “Бате-Бойковото болшинство” е причината! То е онова същото. Татовото, царското, доган-станишевото…русофилското…чалгарското…
  Мно-ого невежи “глухонеми слепци” на глава от населението. “Умните у нас вземат за луди!” Не съм го констатирал аз и не сега! Щеше да е смешно, ако не беше толкова безнадеждно!!!

 2. В България имаме около 400 политически партии.Всеки нови избори идват нови и нови партии- “спасители” на нацията,които дават шанс на пяната на обществото да застане начело на държавата.НДСВ и вероятно ГЕРБ са примери за това.Преди време мислех,че България в момента се управлява от Четворна Коалиция-ГЕРБ със кадрите на Тройната коалиция.ББорисов сложи малко зам.министри и хора от автентичното дясно за цват и мирис,но явно “плънката” си е със старата смес.Нищо,това вече не е моята борба.В момента Европейския Съюз се бори с паразитите на Путин-Медведевската Перестройка.Българите се провалят като нация-свободен народ в рамските на Евросъюза-а се оказа колониална държава на Москва.Троянска к..а.Руските капитали вероятно дирижират политическия и икономически живот в България.И ако се окаже истина,че Желева е най-обикновенна ТИМ-аджийка,то тогава ГЕРБ ще се окаже един инфенктиран проект.Започнва “Битката за Европа”-ще стане ли България пробойната на Европйския съюз,който ще източва капитали по посока Москва ?

 3. Най-трудно е да казваш ДА или НЕ .Колкото по кратко толкова по добре.Само,че машината явно са я посмазали и си фабрикува новости. Ракиено тютюневото общество му е все едно,че се изложихме и им дреме къде се намира АРДЕНСКИЯ залив.Позора идва от друго място където вече сме били някога но не сега (МЕТАФОРАТА НЕ СЛУЧАЙНА)

 4. Първанова е класическа политическа … , затова няма какво г-н Чухлев и г-жа Василева по-долу да се джафкат. Желева пък е идеалния вариант на мафията, както твърди г-н Чухлев, да се гепят мангизите на ЕС, само че не са отчели обстоятелството, че Бойко беше подкрепен от ЕС точно за да работи срещу мафията, защото я познава – къде отвътре, къде отвън, няма значение – има ангажимент да започне с ликвидирането й, ако иска да стане държавник не само за един мандат. Това е цената! И вече му е време да стартира – иначе ще стане заложник на собствените си обещания, вероятно и пред ЕС, който не прощава селски хитринки, подобни на поведението на Желева…
  Вижте румънците, при които сценария беше от самото начало ХАРД. При нас е „мижи да те лажем”. При тях „секюритате” не взе мангизите и на власт си остана съвсем явно червената номенклатура, бец прикритие, за да се стигне до нов ХАРД вариант и поне по-силно дясно насочено управление. При нас вечно е ДС, но под сурдинка – преоблечените в маркови фирми комунета и куки дърпат „пешовете” на цялата ни икономика и политика и Б.Б. трябва за ЗАПОЧВА, иначе няма да може „да стъпи на зелено”, според песничката на онова нахално копеле от Плевен, който в момента оглавява сценария на същите червени комунета – стоящи под сурдинката на Гоце и мекеретата му.

 5. П.С. Към по-горното мнение, изразено от ШЕСТАКА в отговор на мнения, споделяни във форума на Афера.бг, където уважаемия г-н Инджев е автор.

 6. Б.Б. и Цв.Цв. трябва да бъдат защитавани, щом народът ги избра безапелационно и ОЧАКВА от тях да се справят с червената мафия. „Со кротце со благо…”, но е вече време и за „…кютек!”. „Куките” обслужват червените олигархични кръгове, работят на „двойна езда”. Те са навсякъде, където има лапане – не 90, а 100 процента. Това много добре го знаят и Б.Б. и Цв.Цв. – но крайно време е да ГО осъзнаят, вече са политици и народът точно затова ги избра – да приключат с този двадесет годишен сериал на червените сценаристи. Няма да е лесно, но друг път няма. Б.Б. е мъжко момче. Чрез журналистическата си служба трябва да получава извадка не само от подобни мнения, каквото е това на уважаемия г-н Инджев. Публицистичната реакция е синтез на всички социологически анализи, на ПИ-ари, на агенции, а знаем много добре от кого са платени и създадени повечето от тях. Правилно Бойко каза пред Сашо Диков, че не им вярва – не е зле, обаче, по пътя от Банкя до МС, като ходи на работа, да му докладват НЕ ПРЕГЛЕДА на измисления ПЕЧАТ, каквато беше практиката, а да му докладват неговите ПИ-ари точно ТАКИВА МНЕНИЯ, като това на г-н Инджев, но не само това. Някои мнения изразени по форумите показват ИСТИНСКАТА ПОСОКА НА ОБЩЕСТВЕНИТЕ МНЕНИЯ. В тези коментари може да се намерят много добри ориентири – не става въпрос за настоящия, апропо.
  С уважение – до всички активни форумци –вашата „работа” може да се окаже много полезна и да послужи… Дано да има кой да се сети и да „докладва” на Борисов и Цветанов тази идея, за която нямам претенциите за авторство. Стига и г-н Инджев да я „одобри” и да я пусне като коментар, не претендираме за авторство на това, според нас, УДАЧНО УПРАВЛЕНСКО РЕШЕНИЕ, ако достигне до неговите ПИ-ари чрез този форум.
  От ШЕСТАКА

 7. Препоръчвам на колегите една наистина стойностна статия по казуса на журналиста Борислав Зюмбюлев от 24 часа и препечатана вчера в “Сега”.Сериозен журналистически анализ и позиция,без съмнение!!Наистина БРАВО!

 8. ЕС работи с приоритети. Ако беше се обвързъл с истинската десница/СК/ какво щеше да постигне-повече депутати в ЕП от тройката/БКП,Царя и Доган/!! Това ли искате? Все пак те/ЕНП/ си имат своите ценности за демокрация,и така могат да повлияят на ГЕРБ,колкото и да ви се струва невероятно!! Герб е по-малкото зло за БГ-иначе пак тройната ламя! Псевдо-дясното е още много слабо в БГ,трябва истински демократи,и то ще стане,но ще мине време. Еволюцията в съзнанието на хората ще ги излъчи. За жалост ще мине доста време. А за Желева,избрали са я,Барозу и ББ,тя е зам.пр. в ЕНП.Цялата помия се изля от БКП и производните и,иначе щеше да си мине всичко мирно и гладко. И не мислете ,че ще падне имиджа на ББ/не съм гласувал за него/,мисля че напротив,ще се вдигне! Западът работи с приоритети,иначе досега щяхме да сме изпепелени от ядреният акаполипсис! ЕВОЛЮЦИЯТА,а не революцията спасява света.

 9. Г-н Инджов,в статията за Българската хубава работа… имам един чакащ пост от вчера 16:17часа.Напомних ви веднъж ,но виждам,че още не го пускате.Какво става,цензура ли??

 10. Поздрави, г-н Инджев за невероятните коментари. За Р. Желева на всички е ясно, колко може. Една начална учителка по география вероятно ще се ориентира по-добре пред глобуса. А ние сме си “назначили” за външен министър човек, който вероятно не е учил география, камо ли нещо по-сложно… Оставяме на страна природната красота и нечовешки амбиции на това “създание” – Р. Желева, на което единственото качество е, че знае немски… Единствения полезен ход на ББ е да я скрие завинаги и тя да си гледа фирмите и съпруга, който може и да не е чак толкова голям мафиот…

 11. Застанал Бойко пред огледалото, а онзи отсреща му вика “Казах ли ти ,че така ще стане“на което генерала наш му отговаря-Думата ще съм я забранил.“Ами отмени си заповедта“-се чуло отсреща.Залагам 50% за Бойко срещу Бойко.

 12. Към Бриго:

  Благодаря за сигнала – бях пропуснал цели 6 коментара. “Вината” си е Ваша ( шега!). Не смогвам понякога да изчета всичко и веднага, поради което допускам и такива грешки ( в разни класации, в които явно отчитат “популярност” по броя на коментарите, този блог заема трайно първи места и в този смисъл, ако се стремях към някаква бройка, щях да отворя кранчето, пък да тече от там какво ли не, само джумбуш да става- залива ме например спам на руски език…).
  Използвам да кажа още веднъж на всички, които се жалват от “цензура”, че ще редактирам ( като не приемам) и в бъдеще онези писаници, които имат единствено за цел да нападат автора. На тази страст няма да ставам съучастник. Желаещите да се изявят в тази насока имат всякакви отдушници – виждам , че дори са налазили форума на мой колега.
  Попаднах там на един куриоз: без да споменат нито веднъж каквото и да било , свързано с блога, в чийто форум изливат мъката си, нито самия автор, възползвайки се явно от възможността, там са се скупчили “отритнати” от мен и истерично си разменят обиди…по мой адрес. Да им е сладко!
  За илюстрация :онзи Атор, който се вихреше тук обилно с месеци и изписа какви ли не глупости, сега вече сее лъжи там, включително,че съм се бил “примолвал” в блога си да се гласува за мен за “Човек на годината”- тъпа лъжа, която всеки постоянен читател тук може с лекота да обори. Но падението на злобаря явно може да е бездънно.

 13. Още през лятото, и премиера и г-жа Желева бяха предупредени!!!,
  когато дори не се бяха изправили днешните й опоненти,а и за падането на номинациата й все още,не съществуваше опасност,както от криза,в ЕК,или и освен совалките Мала и Средна Азия,наред с известните/ДПС/ и неизвестните/НДСВ/,и не бяха се събудили зад океана и др. неблагоприятни явления в ключовия Масачуузетс,Небраска,Флорида и т.н. за мястото не самия Тед Кенеди,сега иде реч вече за
  друга работа и няма как-има си хас!,да лението да е останало незабелязано от др. фактори,които показаха на България,за нейна зла участ,че ги и бива и че могат….
  Казано й бе и на немски,и ако на нейния работодател-силен в друго- му е трябвала някаква тънка дешифровка….както се случва дори във високо интелектуален блог,по същия начин,в същия този блог,има и високо аналитични сравнения и въпроси?
  Тя усета няма ли го или е Валкан дойч?
  За тях останалите с постигни в блога ми е думата,а те си се знаят кои са!!!
  Ако не са стигнали прилагателни,
  за професия,която се и кани да продължи да оглавява,да й помогнат,които желаят и могат,при словосъчетанието “бране на чужд грах!”

 14. “явлението” – техническа грешка при теклиране!
  E n t s c h u l d i g u n g!

 15. kak da go nakarame da ti chete bloga pojarnikara?ne razbira toi che niskochelia lovec s drujinkata,usmihnato go debne…

 16. Тази е статията, която очаквах да прочета.За Бойко срещу Бойко в борба с огледалното си отражение (по Лакан) откъдето надзърта и г-жа Желева.
  В потвърждение на горното е и “новината” произведена от самият Бойко Борисов, за пазарлъци между него и шоуменското му отражение Слави Трифонов. Ако е вярно дори само това, че подобна възможност е съществувала, не е сериозно за ранга му на политик. Ако не е вярно – още по-малко. Шоу, мачизъм, нарцисизъм, комплексарска история или отвличане на вниманието се крият зад този случай? – все пак става въпрос за българския Министър-председател!

 17. @ Иво Инджев 10.32
  Казал го беше един от големите руски класици (Толстой или Достоевски, не можах да намеря, така че цитатът е точен само по смисъл): Около запалена свещ винаги се навъртат много мушици, но нима за това е виновна свещта…
  @ Борис Танушев
  Точно това е най- жалкото, но то заплашва да стане и страшно: чалгата е на власт! … Чалгария…

 18. Около запалена свещ винаги се навъртат много мушици, но нима за това е виновна свещта…

  Za sajalenie mushici se navartat ne samo okolo sveshtta…

  No i okolo drugi neshta…

 19. Г-н Инджев,за Астор въобще не сте прав.Неговите коментарии бяха едни от най-стойностните в блога ви и вие сам,често сте казвали това.Доста професионални и стилни бяха,не знам какво се случи с него.И други интересни никове изчезнаха, незнам дали временно или постоянно.

 20. Към Бриго: Да,определено се забелязва отсъствието на някои интересни никове,ЗАЩО ЛИ???..Обръщам специално внимание на тъй обичания от г-н Инджев АСТОР..факт е,че неговите коментари в блога бяха доста стойностни – оценени от всички нас,а за г-н Инджев мисля УЧУДВАЩО ИНТЕРЕСНИ..От стойностни коментари обаче се стигна до лъжата за”примолването”на г-н Инджев относно Човек на годината – коментирано в други блогове – КОЕТО СИ Е ГРОЗНА ЛЪЖА!.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.