Можете ли да преглътнете Кост(ов)?

Ето някой , който в няколко изречения изрича това, което с много повече подробности пиша и аргументирам от месеци. Този някой, разбира се, не е кой да е. Да си най-мразеният политик на десетилетието, но да си още в политиката и то на достатъчно влиятелна позиция, очевидно не е лошо постижение.

Любезни читателю,

Остави на отговорно пазене на близкия гардероб дрехата на омразата, реванша и други подобни емоции и впрегни здравия си разум, преди да махнеш с ръка и да кажеш, че щом Костов го е казал, значи “ не става”. Опитай се да прочетеш без предразсъдъци казаното от него и си помисли, дали пък казаното от него пред Нова телевизия не е вярно.

“ Като премиер Бойко Борисов се включи веднага в кампанията за избор на Ирина Бокова за ЮНЕСКО, независимо, че тя е от БСП. Борисов можеше с един телефон да спре нейната кандидатура. А беше отговорено по-съвсем друг начин за кандидатурата за еврокомисар на Румяна Желева.

Това заяви лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов пред Нова телевизия, цитиран от БГНЕС.

“Желева е и моя кандидатура, защото като членове на ЕНП ние сме гласували за нея. Тя обаче не се представи добре, според класациите, които виждаме, е на последно място, няма никой, който да се е представил така като нея. Но това е и добър урок за ГЕРБ как действат от БСП. Нека да знаят по какъв начин се отплаща БСП, дори когато се направят щедри жестове на подкрепа”, каза още Костов, цитиран от “Фокус”.

Според него решението е в ръцете на социалистите, либералите и зелените в ЕП, защото те имат мнозинство.
“В понеделник вечерта ще се реши, но господин Дъф (британският евродепутат Ендрю Дъф – б.р.) и други казаха, че с кандидатурата на Желева съставът на ЕК няма да мине. Според мен ЕНП трябва да направи отстъпки. И премиерът трябва да задейства план “Б”, за което той вече каза. Кандидатурата трябва да бъде подготвена много бързо. Има подготвени за такова нещо, защото на преден план трябва да излезе авторитетът на България и да не се поставя Барозу в неудобно положение”, подчерта лидерът на ДСБ.

Той коментира още, че няма пробив в усвояването на европарите.
“Докладът онзи ден на представители на ЕК обаче беше убийствен. Контролните комисии трябва да заработят. Видяхме онзи ден какво стана във фонд “Земеделие”. Това са все хора, назначени от Сергей Станишев. Знаем и кого е назначил Асен Гагаузов като министър на МРРБ. Проблемът е , че контролните органи у нас не работят и нямат авторитет”, заяви Костов.

58 мнения за “Можете ли да преглътнете Кост(ов)?”

 1. Прекалено меко и деликатно говори Г-н Костов за глупостите които натвори другаря Борисов.Крайно време е демократично мислещите хора да се противопоставят решително срещу бабаитлъците на Борисов.Защото ако продължаваме да гледаме отстрани и да се надяваме че нещата ще се оправят от самосебе си нищо добро не ни чака.

 2. Понеже думата е за г-н Костов, аз като един от многото първо вЕрващи после наблюдаващи сега очакващи разбрах едно, “най – мразения политик на десетилетието” има защо да е мразен. Ако се върнем назад във времето фактите говорят той е човека поставил икономическа стабилност в страната, той е този който начерта пътя следван после от цар, партиен секретар + цар водени от диригента Д, а сега и генерал по тази пътека върви. Та в този ред на мисли историята ме върна в реалността няма в тази страна по – направил политик за мен като гражданин от Костов, вече вера и емоция няма да ме подведът пред урната.

 3. боко големи жестове правил към БСП, ама големи! Да я беше спрял кандидатурата на Бокова тогава щеше да се орелизи повече дори от това което сътвори с желева. Аз не разбрах сега какъв е този план Б. дето Костов го върти? Тиквата заяви че такоз животно няма. Но въпросът е ако не е желева кой ? Кадрите на пожарникрчето се изчерпват, а кой ли ще му заеме? А трябва и да е от
  ЕНП че да не се прецака европейското синьо. Кой кой кой труден въпрос ще си остана замислен
  тая вечер!
  И какво общо има БСП с това, че греп излъчиха толкова необразована, глуповата, злобна и алчна
  женица!? И с помощ и без помощ от който и да е РЖ няма да се промени за няколко дни?
  Питам се каратистчето има ли полезен ход?

 4. Костов доста често казва мъдри истини, но колко го чуват хората е друг въпрос. Но в този случай не е важно, дали ще го чуят хората, а дали ББ ще го чуе. На хората им е ясно, че Желева се издъни. На ББ също, дали му стиска да си признае.

 5. Костов е концептуалист и прагматик в същото време. Две качества, които, като че ли по правило не съжителстват при нашите политици. Той ги прояви и в това интервю, щеше да бъде по-добре, ако Ц. Ризова не го бе прекъсвала толкова често…Беше дипломатичен и внимателен в оценките (достойна позиция в създалата се сложна ситуация с нашата кандидатура за еврокомисар), но все пак ясно посочи изход. Дано да има кой да го чуе!

 6. Аз реванш с Костов нямам и не ми се налага да ползвам гардероб. Обещавам, обаче, че ще закача торбичката с простотийката върху пирона на портичката.
  Ха сега ми кажете, как е възможно да се унищожи една такава авиокампания като “Балкан”? Ние си нямаме истинска авиокомпания, бе, хора!

 7. Костов е концептуалист и в същото време прагматик. Качества, които като правило не съжителстват при българските политици. Той ги прояви и в това интервю, макар че по-добре би било Ц. Ризова да не беше го прекъсвала толкова често…Костов беше необичайно дипломатичен в коментара си за ситуацията с българската кандидатура за еврокомисар (правилен подход при тези обстоятелства), но все пак ясно посочи изход. Дано има кой да го чуе!

 8. Много е трудно да се даде оценка на ГЕРБ-реално не са направили нищо решаващо,като изключим акцията “Наглите”. Все още няма радикална Реформа и промяна,която да подобри имиджа на България пред Европа и Света.Дали ГЕРБ е напън на Олигархията да реформира сама себе си ? Въвъ всеки случай Иван Костов е гласа на Разума. Няма политик в България,който да не е опонент на Костов и да не се окаже ченге,мръсник,мутра…-Доган,Станишев,Гоце Първанов,Долен Сидеров…………

 9. Не вярвайте на Костов, дори когато принася дарове на опозицията!

 10. Казано с една дума: КЛАСА!!!!
  Както винаги – и вие, и той:)))

  п.п. На мен поне не ми е необходима ни закачалка, ни гардероб, защото смятам, че точно мислещите безпристрастно, пък и по принцип – мислещите, не се нуждаят от такива подръчни средства.
  Почитания!!!!

 11. Имам усещането,че този блог се превръща в “явочна квартира”на БСП клакьори.Защо ли??

 12. Бат Побойко:

  – Ма я ше отида и ш’ги бия тия от ЕП!

 13. Ей, какво нещо е интернет – в наши дни той, а не г…, глава затрива!

  Йелева се беше изтъпанила на препитването в ЕП, че е родена в Бургас (“родния ми град Бургас”), при положение, че всички знаят, че е от Нова Загора (има го и в официалната й биография). Обаче като се порови (около 5 мин., не повече) човек из интернет, и какво да види – на няколко места се говори, че тя е родена в село Загорци, на 8 км от Нова Загора.
  В това няма нищо срамно, достатъчно интелигентните хора не гледат къде си роден, а какво представляваш. Обаче явно за Йелева това е срамно – информацията за това, че е била на Петковден, 2008, в родното си село и е произнесла реч, стои като история (уви, само със заглавието си) в Гугъл, но е изтрито към днешна дата от собствената й сраница в интернет. Обаче, следите остават, нали така, другари партизани от с.Загорци?!
  Ето какво е останало:

  “В залата на читалището след приветствието на кмета на с. Загорци – г-н Тенко Харачерев към всички присъстващи, г-жа Румяна Желева се обърна с топли думи по повод празника към жителите на нейното родно село, последвани от поздравителните слова на г-н Николай Грозев – кмет на Община Нова Загора и г-жа Галя Захариева – заместник кмет в Общината.”

  http://www.nova-zagora.com/index.php?option=com_content&task=view&id=126&Itemid=167

  Изтрила го е от собствения си сайт, когато “й е пораснала работата”, и когато е усетила, че ще е в светлината на прожекторите, а изглежда това, че е от село, я е притеснило.

  Комплекси, комплекси… Видяхме до какво води това. А също и потулването на истината (юридическият термин е “затаяване”, дали ще влезе в употреба по “случая Йелева”?
  Едва ли, както видяхме от Министерството на правосъдието.

  пп.Малко е извън темата за Костов, но пък е по темата за Йелева

 14. Към lexo:

  По този повод: чудя се колко много хора не разбират за какво става дума. Когато обърнах внимание на “дреболията”, че е родом от Нова Загора, но кани евродепутати в “родния Бургас”, коментатори веднага ми се скараха , че издребнявам. А че тя лъже за родното си място пред прожекторите на целия свят, нямало значение!

  Ако съм местен патриот от Нова Загора бих я “отлъчил” като “предател” на местния патриотизъм. Но не съм. Мога “само “да посоча факта, че тази жена има проблем с казването на истината.

  Същият е случаят с фирмените й лъжи за фирмите и нейното участие в тях. Не било толкова важно, имало и други измамници, а пък и европейците не били светци, чувам в нейна защита ( класиката е “защитата” на Борисов, който й “помогна” с лафа, че имало и “по-трагични” кандидати от нея).
  В тази защита прозира същността на нашия проблем: тук да си нарушител, престъпник дори, е в реда на нещата – всеки го прави ( щом вярва, че няма да го хванат, или накажат- или би го направил с презумпцията, че ” и други крадат, особено онези, които имат по-големи възможности”). Страхотно извинение!

  А и само някакъв си правилник на НС била нарушила, голяма работа – не било закон, както й подсказва правителството в индулгенция на министерството на правосъдието.
  Чудесно – всеки престъпник вече ще си има легитимно оправдание за наршуването на “правилниците”.

  По Би Ти Ви една нейна защитница буквално крещеше тази вечер, че нейните фирмички ( на Румяна Желева) били толкова дребни и нямали значение за ЕС – сякаш някой говори за обеми, за мащаби, а не за очевидния факт, че става дума за измамница…

 15. Тя е патологичен лъжец! Тази жена е родена в лъжа, израсла е в лъжа и продължава да пребивава в лъжа. Тя е от типа лъжкини, които разчитат на безкритичността и бездействието на околните и на полуистините (те няма да се усетят; няма да тръгнат да проверяват,я; абе, аз съм официално лице, кой ще ме заподозре; кой ще се реши да им го каже; звучи правдоподобно), експлоатирайки паравана на официозността. Не е от лъжците, които построяват стройни системи от опашати лъжи. Не мисля, че легендата с “родния Бургас” е безобидна лъжа. Кристиян Вигенин да повдигне въпроса дали тя не трябва да връща евродепутатски заплати.

 16. Здравейте ,всички!:)като гледах и слушах Костов тази вечер,се чувствах странно спокойна.Дадох си сметка,че е така,защото напоследък,слушайки т.н.политици или се срамувам,или се ядосвам.

 17. Към Джедай:
  Стига с тази БГА “Балкан”!Защо на Костов не можета да му простите дори една единствена грешка?И накрая цитат от един филм:”Никой не е съвършен.”Костов също.

 18. Сига ривеш, а? А га пъдиши посланиците ни от Турция и САЩ ни ривеши.

 19. В нашата част на Европа, големият проблем е, че Иван Костов стърчи с цял политически бой над останалата част от политкръжока. И слава Богу, че успя да прегази безбройните полуинтелигенти, като досадника Джедай, бълвани от комсоц мелачките, обърна изцяло страната на 180 градуса ориентацията и даде възможност на ЕС и НАТО да замижат и ни приемат. В този смисъл вината, че “не съвсем подготвената” Желева стана добър повод са самооценка на матряла е пак негова :). За разлика от Балкан, инфанте, която беше по-зле от Кремиковци. Източена от смрадливите облаци червени джедайчета, като Велчеви, Станишеви и т.н. Нека припомня, че в тези външнотърговски, особено транспортни фирми (в т.ч. морските), работеха САМО офицери от КДС. Да не се впускам по темата контрабандни канали за хора, стоки, ембарга, спец.продукция и наркотици. Благодаря за удоволствието да общувам освен с г-н Инджев и с приятните и достойни форумци. За теб простако, не се отнася.

 20. За да не бъде обвинен в клевета, човек е принуден понякога да издребнява. Признавам си, че отначало изпитвах жал към Румяна Желева, но колкото повече се взирах и научавах за нея, толкова повече се убеждавах: “Че тя изпитва ли някаква жал към нас – нейните сънародници?” Една пешка на любител-шахматист, която иска да стане царица! Вместо самонадеяно да се беше снимала с Мишел и Барак Обама можеше да посети българския контингент в Афганистан, например. Поне военните щяха да бъдат на нейна страна. И щеше да научи нещо от тях. Колкото и абсурдно да изглежда, на мен тя ми прилича на Сара Пейлин. Когато попитаха Сара Пейлин мисли ли, че като губернатор на Аляска има достатъчно опит във външната политика, тя отговори, че от нейната къща се виждал руския бряг. Такава политическа неосведоменост в Америка не се прощава и съвсем естествено, в съчетание и с други причини Маккейн и тя загубиха изборите. Въпреки това Сара Пейлин има много почитатели, и за да си научи урока в политиката, освободи поста на губернатор и сега стана коментатор в телевизия Fox. Моето предложение за еврокомисар е Надежда Неински. Знам, че е пристрастно, но ако не съм пристрастен, едва ли бих изказвал мнението си в блога на Иво.

 21. Ех, читателю, изправен пред претоварения дрешник, оголен от добри намерения.
  Представям си как те връхлитат повеи от миналото и си спомняш, че Костов можеше да си каже и тогава, преди десетина години. Както можеше и да затвори крана за руснаците и да отвори досиетата на службите. Сега говори, когато всички и без това само за това приказват, та дори и Първанов още малко от кумова срама и той ще се произнесе. Хубаво, прав е, по-добре късно признание (пък било то и за публичната тайна Желева) отколкото никакво. Само че ние, междувременно, загубихме още десет години от мечтата си.

 22. Изглежда много ви допадат клакьорите против Костов и Борисов г-н Иво,червената закваска здраво ви държи,нали?

 23. А май трябва да сте благодарен на ДСБ И Костов Агресивно налагане на ДСБ и Костов, за когото е известно, че спаси цялата тази КДС агентура от разкриване на досиетата й, оставяйки я на вътрешна и задгранична работа, както и в самите ръководни структури на СДС. Да цитираме тук Тошо Пейков като илюстрация: «Именно агентите на Държавна сигурност, които са все още в обръщение и са превербувани по силата на стария закон от ‘97-ма година, бяха използвани от СДС ( по време на премиерството на Костов, да припомним това тук!) за укрепване на тяхното управление.»

 24. Смятах и аз да дам свой принос в дускусията, но се отказах след като прочетох, че “Докато се взираме в шоуто на Румяна Желева, изпускаме от поглед как Брюксел ни отнема 2 млрд. евро”. Коментарът е неуместен, но си мисля, че не е правилно да се каже “отнемат”. Отнемат ти нещо, което е твое; как могат да ти отнемат нещо, което не е твое. Или това само отразява изкривеното българско мислене, че европейските пари ни се полагат.

 25. Акцентът на “Дневник” по темата: При план “Б” на България за еврокомисар Костов лансира “човек с опит в ООН” – http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/17/843481_pri_plan_b_na_bulgariia_za_evrokomisar_kostov_lansira/

  Цялото интервю може да се види ТУК -http://www.novatv.bg/bg/videos/view/2276/ – И.Костов говори и за енергийните проекти и преговорите с Русия, извън другото.

  Освен това, по случая “Желева” има тези дни 2 много интересни публикации на Атанас Чобанов:
  1/”Румяна Желева и Държавна сигурност”, линк към публикацията в блога му – http://www.atanas.fr/articles/categories/politics/228-jeleva-dsсигурност” и
  линк към публикацията във Фейсбук -http://www.facebook.com/home.php#/note.php?note_id=254034568991&id=565460509&ref=nf
  2/”Отговаря ли на реалността декларацията на Желева пред ЕК” – http://www.facebook.com/note.php?saved&&suggest&note_id=255132753991

 26. Г-н Инджев, много сте прав! Костов говори истината! Истината трябва да се признае и хората трябва да се оценяват по делата им. “По делата им ще ги познаете” е един от най-популярните библейски цитати. Доверихме се на ГЕРБ (Бойко), посто защото сме добре “познали” всички останали по делата им, доколкото техните действия могат да се нарекат дела. Наясно сме с простотията и неопитността на ойко и останалите управленци от ГЕРБ, но се надявахме (и все още се надяваме)на добрите им намерения и желания. Но за съжаление политиката е много сложна работа и там не става нито с “ура-тутовщина”, нито с “комсомолски жар и плам”, единствените качества, на изобилието на които се радваме у нас! Оше по-малко пък става политическите усилия да се уподобяват на “Бай-Ганювска далавера”, това в което явно избива сега у Бойко в отношенията му с БСП,, ДПС и прочие! Това е явен признак на безсилие! Но “това ни е материялът” и както често и Вие цитирате Лао Тзе, “За човек с чук, всички проблеми са пирони”!
  Не съм имал възможност да проследя “представянето” на Йелева пред Европейската комисия, но много ми е любопитно дали и е бил зададен един основен въпрос, който е “стандартен” при интервютата на запад (особено в Англия): “Защо искате тази позиция?” Много ми е любопитно да чуя отговора на Йелева на един такъв въпрос! За себе си знам, че нейният отговор на този въпрос би бил върхът на срама за България. Ако не е бил зададен, по-добре за нас.
  Сега е времето “разделно” да “познаем” най-после ГЕРБ и Бойко! Ако не послушат Костов едно към едно, то значи, че и Господ не може да помогне на България!

 27. Г-н Инджев, понеже ме призовавате- аз нямам какво да оставя в гардероба си:-)). Продължавам да вярвям и да се гордея, че България има такъв политик, като Иван Костов. Радвам се, че е там в политиката и ме представлява като мой избраник. За съжаление поета е казал, че свестните у нас считат за луди. Така, както следя всичко написано от Вас- очаквам реакцията му за случващото се в икономиката и политиката тук. Това е! Другото е горчилка и срам от “изслушването”, което следих on-line.

 28. Костов какъвто го познаваме – винаги точен в анализите си! Ако беше такъв в действията си, и особено в отношенията си със съмишленици и опоненти, щеше да е политик от световен мащаб. За съжаление, последното рядко му се отдава.
  Хубавото, все пак е че имамеме блестящ анализатор в негово лице. Стига да има кой да го слуша…

 29. Сякаш гледам римейк на филма “Опасен чар”.
  Ясно е, чий чар е опасен, а на държавната трапеза са се наредили….

 30. В България, типично е да замитаме под килима проблемите си с доказтелството за тяхната незначимоист-голяма работа. Голяма работа, че някой лъже, обекта на неговите лъжи е малък и незначителен и затова не си струва да се замисляме. И това е държавна политика! Г-н Бойко Борисов, вместо да застане като мъж и държавник(май много силно се изказах) и да поеме отговорност, той с другите се оправдава и по типично нашенския начин вместо да реши проблема, той го омаломожава. Защо? Да но не така, но мисля че той толкоз си може. На него открай време все някой друг му е виновен, само не той, не и неговите хора. Жалко, че в България хората са тласкани от емоции и култ към личността и така стават жертва на едни посредствени политици и откровенни измамници.

 31. КОСТОВ МОЖЕ ДА Е НАЙ МРАЗЕНИЯ ПОЛИТИК,НО ДРУГ ОТ НЕГОВАТА КЛАСА НЯМА.ВСИЧКИ МАСОВО ПОВЯРВАХА В ОПЛЮВАНЕТО МУ И СИ ПЛАЩАМЕ ПАК ВСИЧКИ.КОСТОВ НЕ Е БЕЗГРЕШЕН,НО Е ЧОВЕК СЪС ЗНАНИЯ И ОПИТ.БИЛ МРАЧЕН,ЧЕ ТОЙ ДА НЕ Е ХУМОРИСТ.

 32. Освен,точно във Вашия сайт г.Инджев, съм подчертавал че нямам причини и у нас и в света повече от 35 години,да повтарям при надлежни поводи,че съм от село и съм бил член на БКП!Е и?
  Дали това е озадачило някои,по невероятни върхове в обществения живот,без необходимост,да бъдат зашеметявани с комплексарски напъни чрез копринени шалчета,и др.титли,финитфлюшки и т.н. …..
  БКП просто забрави,откъде и са исконните й корени….и не се учи и от от руски марашали и от американкки президенти…..
  Ако не от друго,да си припомнят,че за престола на династии,като романовската например-то е ясно,че за други,ще скочат като ужилени!-Иван Сусанин е с повече заслуги от всеки натруфен болярин!!!!
  Но не е причина,за срам,а от Бога осветена признателност,в т.ч. и към собствения род….

 33. Почти няма какво да се добави, но е показателно, че и Костов не можа(или не поиска по-точно) да се разграничи от махленското говорене.Това с кандидатурата на Бокова го започна Б.Б. всъщност.Освен това връзката между двете събития е само привидна.Единственото, което “измислиха” срещу Бокова е племенника и.Всъщност е срамно да се сравнява по тази плоскост.Всъщност тезата за заговор, който попречил на Желева да се представи, е жалка и връщането към нея само обижда читателите и слушателите.

 34. Тя е патологичен лъжец! Тази жена е родена в лъжа, израсла е в лъжа и продължава да пребивава в лъжа.

  Za sajalenie tova e nachin na mislene i deistvie BG.

  Jeleva e samo predstavitel na modela na povedenie “miji da te lajem” i zabalbosvaneto.

 35. А водещата на предаването Цветанка Ризова, беше толкова нагла – постоянно прекъсваше Костов и подхвърляше обиди и подмятания.
  Най-много се ядосах когато го репликира по отношение идеите му за АЕЦ Белене, с нещо от сорта – той президента Първанов също има идеи за енергетиката, сега и вие г-н Костов имате ваши идеи – не стават ли малко много (подразбирай – къде се бутате и вие в енергетиката – вече е заето там).

  САМО ЧЕ това което удобно пропуска г-жа Ризова е че в никой нормативен документ – конституция, закони или Устройствени правилници не е посочено Президента на РБ да има някакви Правомощия или Функции свързани с ЕНЕРГЕТИКАТА. Това че Гоце си я припознава като тема интересна за него (или в която има интерес) е друг въпрос – но нормативно (разбирай според закона) Президента няма отговорности и права, свързани с Енергетиката.

  Ако трябва да се търси все пак връка с енергетиката, най-близкото като президентски правомощия (потенциално свързано с енергетиката) са провомощията свързани с националната сигурност – като президента свиква и председателства Съвета за национална сигурност. И в тази област се забелязват няколко парадокса:
  – Енергийната сигурност е част от общата национална сигурност – само че любопитното е че Президента по-скоро работи в посока намаляване на енергийната сигурност на РБ (като работи в посока намаляване на алтернативните доставчици и трасета).
  – Националната сигурност е тема, която има влияние върху всички области на бизнеса и политиката – от концесии, през стоки с двойно предназначение, до дейности на ловните стопанства (дали съвпадението е случайно;-)? Т.е. на основание защита на националната сигурност може да се влияе на всеки един голям бизнес интерес, на всеки икономически субект и във почти всички области на икономиката.
  – Националната сигурност е една от областите за които ОТ ГОДИНИ няма концепция и стратегия – дали тези води случайно са оставени мътни? Колкото е да силна медийната омерта – при наличие на добре написана и структурирана концепция и стратегия за национална сигурност нашите политици нямат полезен ход – или ще бъде атакувани документите, ако не са адекватни на прозападната ни ориентация, или ще бъде атакувано поведенето на политиците ни, тъй като ще се различава драстично от една добре написана концепция/стратегия?

 36. Първото, което каза Костов по повод скандала с г-жа Желева беше: “…тя не бе достатъчно подготвена…”. Само в това изречение се събира мъдростта на човек и опита на политик. Няма да правя анализ на казаното. Горното ми бе достатъчно, за да “уловя” мнението на най-успешния БГ премиер. Дамата от Бургас/Нова Загора/Загорец просто е посредствен човек и никакъв политик. Това, за съжаление и личеше далеч преди ужасното падение в Брюксел. Друг въпрос е дали БСП са в дъното на скандала; по един или друг начин лъжата винаги излиза наяве. Колкото по-рано, толкова по-добре. Ако в главата на ББ има нещо, би трябвало да използва този ход н астолетницата и да го обърне в своя полза. Ако не знае как, да пита Костов.
  Няколко думи за Цв. Ризова и нейното предаване – предлага да го преименува – “На четири очи с ГЕРБ”. Поредния политически слугинаж. Подобно на ТВ Европа…

 37. До Джедай | януари 17, 2010, 22:56

  Защо не приемете псевдонима “Балкан” вместо Джедай, като толкова Ви домиляло за националната авиокомпания.

  “Балкан” беше продадена, а не унищожена, просто защото трупаше загуби. Ха сега ми кажете Джедай, алиас Балкан, ако в семейния Ви бюджет има перо, което месечно прозвежда негативи и не е жизнено необходимо, Вие какво ще направите ? Аз бих търсил и намерил начин да се отърва от такива разходи. Предполагам и Вие. Но за “Балкан”, за да пеем в хора на плювачите на Костов, няма прошка. Защо ? Защото е задължително да си имаме национална авиокомпания ? Ей така, просто да си имаме, независимо какво ни струва. И “Кремиковци” да си имаме и химкомбинати и ред други рожби на някаква си дружба. Ами като сте се загрижили толкова за удобството на пътуващите на дълги разстояния, идете на аерогара София и вижте, че и без “Балкан” хората си летят. На мен също ми се налага често да летя и го правя, без да усещам някаква липса на национална авиокомпания.

  А като критикувате управлението на правителството на СДС 1997-2001 г. сравнете го с направеното от другите правителства. Или, за по-лесно, сравнете го само с правителството на Виденов преди 1997 г. и с правителството на Симеон Сакскобургготски след 2001 г. Ха сега ми кажете какво се получи.

 38. Г-н Инджев,

  за съжаление именно вашите читатели наистина нямаме нужда от гардероб или закачалка!

  Уви, не важи същото за читателите на други медии!

  Поздрави,

 39. Всъщност всички правителства от Освобождението до сега са изпъстрени и пълни с посредственост. След 9-ти обаче, това става жизнена необходимост (справки ЦК и политбюро).
  Докато ние като народ не спрем да си завиждаме по между си няма да се оправим. Защото зависта и омразата е първоизточника на посредствеността в политиката.
  Ние сме такива каквито си искаме и каквито се харесваме!
  Лошото е само това, че цялата ни работа е дълбоко шизофренична и неизбежно ни разболява като нация. За това и смятам, че е наложително да се активират здравите сили.

 40. Мечтателю, сещам се барем за пет начина да се защити Костов. Ти си избрал най-лошия. Като оправдаваш и омаловажаваш грешките и провалите му. А той, Мечтателю , ги допусна страшно много. И като финансов министър, и като премиер, и като опозиционер. И твоето “летя си , кефя си е , и хич не ми липсва национален превозвач” е толкова смехотворно, че хич не го пиши на друго място. Балкан беше губещ, ама при добро желание можеше да се намери читав стратегичиски инвеститор. Уникредит беше читав инвеститор, но Булбанк струваше поне два пъти, отколкото му беше харизана. Работничесо- мениджарската приватизация бе замислена от Виденовите икономически гении, но Костовото правителство раздаваше предприятия по партизански заслуги. Мога да напиша два фермана с грешки и провали костови, но няма смисъл, защото въпреки тях ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОДС, НАЧЕЛО С КОСТОВ БЕШЕ НАЙ-УСПЕШНОТО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 Г.

 41. Отговор на въпроса – Можете ли да преглътнете Кост(ов) , получаваме от следващите го коментари към статията. Обръщението на автора към читателите, да бъде впрегнат здравия разум, явно важи само за тези които имат такъв, а за глутницата, за която първосигнално действа максимата “Не искам аз да съм добре, а искам Костов да е зле”, истината поднесена от него дипломатично, но недвусмислено, не е достатъчна да предизвика реален мисловен процес. Благодарности на автора за поднесената тема, с надежда, че все някога политиката в България ще се движи от интересите на страната, а не от ниски страсти и лоби-интереси.

 42. Здравейте, за съжаление огромната част от нас немогат да преглътнат Костов. Смея да кажа, че това се дължи на факта не че сме изключително критични към Костов, а ми че сме изключително безкритични към нас самите. Стара истина е, че ние разбираме от всичко но не си даваме сметка какво можем самите ние.Много е удобно за всеки един от нас да коментира какво е това авиация, АЕЦ и т.н., но когато ти се каже да си возиш детето в стол е това е безобразие и лична намеса. Да Костов е най-добрият ни министър председател за последните двадесет години.Естествено направи много грешки , за което си плаща а най-вече страдаме от това ние.Трудно е да се обясни в няколко реда всичко. Г-н Инджев ни е поднесъл интервюто без коментар, защото просто няма какво повече да се каже- в противен случай ще се докараме до приказката, а вие защо биете негрите.

 43. До НикиБ: Напълно съгласен. “ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОДС, НАЧЕЛО С КОСТОВ БЕШЕ НАЙ-УСПЕШНОТО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 Г.” Така е. А че Костов и правителството му са направили грешки, ЕСТЕСТВЕНО. Ние говорим за Костов, а не за св. Иван Костов. А за мен най-голямата грешка беше, че не изметоха окончателно комсоциалистическата паплач когато имаха възможност. Предполагам, че не е било много лесно. И нека припомня един често забравян (или премълчаван) факт – в управленските структури на СДС по онова време пасяха по груба сметка около 40% троянски коне и кобили.

 44. Мечтател,дали са били САМО 40%,защото като изброим пилците май минават 60%.Поне толкова излязоха от мишите дупки и си заеха полагаемите местенца.

 45. В този голям обзор на личността(управлението) на И костов не виждате ли “голямата” роля на двамата активисти на СДС които сега са в ДПС?

 46. Чух някъде, не помня вече къде, този лаф “Ако някога в далечно бъдеще някой чуе или знае имената на някои от сегашните политици, то ще да е заради Костов” За съжаление ще го оценим, когато го няма!

 47. Към koss-тази Ризова се прави на много компетентна и винаги прекъсва говорещите. По добре да си направи
  друго предаване в което да си се изказва сама, ама не може… за това се иска ум. То какво ли вече в Нова е добро, отдавна е завладяна от простотията!

 48. За Балкан не мога да коментирам.Беше фалирала компания с милиони дългове.
  Бих искал да обърна вномание на друго.Докато сегашният президент организираше антинатовски протести,а по телевизията показваха паднала по погрешка ракета край някакво село,Костов затвори българското въздушно пространство за руснаците и организира коридор за натовските самолети за мисията им в бивша Югославия.Дали пък това не убеди западния свят за да ни поканят в Нато,а по-късно и в ЕС.

 49. Г-н Димов, аз обаче си спомням много добре дълговете на Балкан: 50 милиона долара годишно. Годишно! И години наред никой не бе посмял да пипне тази свещена крава. Правителството на И.Костов просто ни спаси от нейния бездънен търбух.(Впрочем някой знае ли чия е “Ал Италия” и колко бяха пак тогава нейните дългове?) Разбира се, не случиха на купувач, но искам да попитам всички: а случайно израелските власти не разкриха ли, че купувачът Г.Зееви и М.Чорни са партньори? И случайно не ги ли съдиха двамата заедно за незаконни спекулации в Израел? Или никой не помни нищо повече от 5 години? Аз също мисля, че И.Костов направи (и продължава да прави) някои грешки, но тази за Балкан си е една глупост и се издига в ранг на голяма грешка само от анти-костовистката пропаганда, защото тя няма друго. Представя ли си някой С.Станишев да се изпъчи и да заклейми Костов … че не е провел лустрация!

 50. eh,kostov,kostov…da ti biaha povervali na tebe a ne na simeon i da beshe ostanal oshte 4 godini,kakvo shteshe da predstavliava BG? taman se beshe otarval ot niakolko izmekiara.malko biaha, triabvashe poveche da izgonish…sega ti se radvat she si dobar analizator…

 51. До НикиБ

  Абсолютно съм съгласен с теб. Остава само да предположим, че и Иван Костов може да еволюира… Абе когато са в опозиция всаички говорят много добре, докато не дойдат на власт.

 52. Костов направи една единствена ГОЛЯМА грешка – каза истината на хората в ОЧИТЕ. А от тази истина ги заболя. И за това те го наказаха.
  Историята винаги е показвала, че комплексираните хора не могат да бъдат свободни хора. И давайки им свободата насила те се обръщат против теб.
  Костов е ГОЛЯМ но няма основното гориво за всеки политик – ДОВЕРИЕТО.
  За това е добре за всички да се спре с взаимното мъчение.
  Той може да бъде много по полезен за България по друг начин.

 53. Само малоумници и безпаметни хора могат още да дъвчат темата за фалиралата авиокомпания “БАЛКАН”.само ще напомня нещо,което межете да видите ив старите вестици ив Гугъл!
  АМИОКМПНАИЯ “БАЛКАН” И МК “кРЕМИКОВЦИ ” БЯХА В СПИСЪКА ЗА РИКВИДАЦИЯ НА ЖАН ВИДЕНОВ. НО ТОЙ НЕ ПОСМЯ ДА ГИ ЗАТВОРИ ,ЗАЩОТО ДСЕ БЕШЕ ОСРАЛ ДОСТАТЪЧНО.
  “ЧЕСТТА” ДА СВАЛИ ТЕЗИ ВОДЕНИЧНИ КАМЪНИ ОТ ШИЯТА НА ПОТЪНАЛАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА СЕ ПАДНА НА ИВАН КОСТОВ .ТОЙ ТРЯБВАШЕ ДА ГИ ЗАТВОРИ ,НО НЕ ПОДВЕДЕ СЕ ПО АКЪЛА НА СИНДИКАТИТЕ И ОБЯВИ “БАЛКАН ” ЗА ПРОДАН.Две години никой не го купи и накря,часове преди да се дзатвори офертата се поблучи предложение от Гад Зееви.
  беше продаден и беше сключен договор ,който Гад Зееви реши да не спазва.
  И сега следва зругия факт ,който малоумниците или не знаят или не помнят .
  САМ ИМВАН КОСТОВ РАЗВАЛИ СДЕЛКАТА И Я ДАДЕ НА ПРОКУРАТУРАТА ,ЗАЩОТО КУПУВАЧА НЕ СИ ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА .
  Това е и причината Гад Зееви да съди България за пропуснати ползи!Просто Костов му ритна канчето навреме .
  А “БАЛКАН” не можеше и господ да я спаси .
  както не спаси по същото време ,далеч по печеливши компании ,като SWISS AIR ,Sabena, KLM.И никой в тези страни не ронеше сълзи за загубените си “национални” превозвачи,освен комплексарите българи и червената пропаганда
  Който не вярва -да си прочете старите вестници .Дори часовишките и трудовашките .

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.