Царя дава, Цачева не дава-парламентарният пъдар го цака без да разбира това

“В тези дни Румяна Желева е синоним и на България, и който тръгва срещу нея, тръгва срещу страната”, коментира председателят на българския парламент Цецка Цачева пред телевизия PRO.BG. Тя е уверена, че Румяна Желева ще бъде еврокомисар. „Румяна Желева е длъжна да докаже, че България има своите подготвени политици, които умеят да се справят и на европейската сцена. Сигурна съм, че ще го стори, макар че в началото няма да й бъде никак лесно. За мен като председател на Народното събрание няма план „Б” по казуса за еврокомисар, защото Румяна Желева ще бъде новият еврокомисар, излъчен от България”, категорична е Цачева. /БГНЕС

Кого цака Цачева с тези верноподанически приказки? Може и да не си дава сметка, но прецаква самия Борисов, комуто толкова много иска да се хареса. Той заявява, че има план “Б” за еврокомисар, за нея обаче това не е вярно. Толкова се е напрегнала да е по-католик от папата, че направо обвинява своя лидер в лъжа. Без да иска, разбира се.

А че постига това без да иска, е още по- лошо. Какво ли още може да сътвори “първия между равните” в парламента, олицетворяван от Цецка Цачева, щом от ревностно служене на единствено правилната линия е в състояние да бламира дори онзи, който я назначи за пъдар на депутатите?

Така излиза: царят дава, Цачева не дава.

Също без да го съзнава, Цачева изрича една много, много горчива истина: Желева тези дни е синоним на България. Синоним е като антипод на подготвен политик. Уви!

Самата Желева, вече започва да ми изглежда титан на мисълта в сравнение с този Титаник на кухото приказване, каквато се прояви г-жа Цачева. Ако Желева е неспасяем случай, наречена вече от авторитетни западни издания “повредена стока”, то положението с Цачева все още може да се промени. Тя просто не разбира какво говори и като “говорител на парламента” ( в англосаксонския свят така наричат председателя на законодателната институция), е синоним на неадекватност. Което прави абсурда още по-голям.

Както я издигна, така да я свали същият, който и повери парламентарния кораб. Освен ако не иска заедно с нея да отиде на дъното под звуците на червения оркестър на борда, вдъхновяван от “казуса Цачева”. За червените и аркадашите им нейната нефелност е неизчерпаем източник на опозиционно вдъхновение, спасителен пояс. Приказките на тази госпожа са музика за ушите им. И тази музика има да звучи още дълго, след като какафонията около европейската оратория “Желева” заглъхне.

Освен ако Борисов е готов да допусне “казуса Цачева” да прерасне в “кауза Цачева” , но този път не пред европейския, а “само” пред българския. Впрочем, да припомня, че той също е европейски и не е ничия собственост, а принадлежи на гражданите за европейско развитие на България.

16 мнения за “Царя дава, Цачева не дава-парламентарният пъдар го цака без да разбира това”

 1. Ораторията Желева ми напомни за едно друго верноподаническо изпълнение – Абрашевото. Май ще се окаже, че макар и преоблекли се на изборите, пак сме си в положението на Илия. И за премените и за килията.

 2. Нещо не му се получи на н.в. Борисов с жените на отговорни постове. Нито Йелева, нито Цачева, нито пък Фандъкова са добри за постовете на които ги тикат.
  Всичко е на наш гръб, обаче.

 3. Лелката от Плевен твори гаф след гаф. Миналата седмица заяви, че нямала нищо против да следят личната и електронна поща.

  Ех, какъв титан на мисълта и свободата…

 4. “В тези дни Румяна Желева е синоним и на България (…)”

  Боже мой ! Ако Желева е синоним на България, то аз желая да съм ескимос.

 5. Отдавна престанах да ви занимавам с мнението си по разни въпроси, но сега ми се иска да кажа само следното, на тези жени им липсва класа.
  Може да са “добре подготвени” или да не са “добре подготвени”, но със сигурност на моменти са като махленки…….. Жална картинка.

 6. “В тези дни Р. Желева… и който тръгва срещу нея, тръгва срещу страната”
  Ц. Цачева
  “Тот, кто не с нами, тот против нас”
  В.И.Ленин

  P.S. Сутринта по БиТиВи имаше интервю с Данка Панчова /Спомняте ли си , същата тая Данка, която работеше за неправителствена хуманитарна организация , беше пленена от пирати и освободена срещу откуп/. Тая скромна дама показа такова познаване на хуманитарната проблематика /Африка, Сомалия конкретно, Хаити/, че си мислех: ако беше на мястото на дружинната Желева, нямаше начин да не бъде утвърдена… Кога ли в тая държава са ценяли знаещите и можещите…

 7. Да, Зъблезъблестата Зъблетина наистина е синоним на България.
  1. На онази България, която изу цървулите и в лицето на Кътю Рълев-милиционера и др. Русев-военния нахълта в градските апартаменти като верен страж на социализЪма и комунизЪма.
  2. На каскетите.
  3. На последствените нагаждачи, лакоми да следват идеологически дисциплини, щото с тях е наред после работата.
  4. Но- ТЕМПОРА МУТАНТОР … 1989 г. оттогава др. Желева е отново синоним. На ослушвачите и келепирджиите и мафиотите от т.н. “преход”-бас държа, че тя си е пускала червената бюлетина, до 2001, след това- жълто, след това-пак червено, докато на 5. юли, 2009 изгрява звездата на победната им комбинация.
  5.На дребния провинциален манталитет, който си мисли, че новозагорски и бургарски пинизи все някак ще минат в Брюксел, пък ако не- ще се обадим на когото трябва..
  Така че др. Цачева е права за синонима.

 8. PS

  Mnogo jalko che tezi, na koito mnogo balgari vazlagat nadejdi za po-dobar jivot se daniat kato infatili.

 9. -“Нито Желева, нито Цачева, нито пък Фандъкова са добри за постовете на които ги тикат”
  А как си представяте една жена от класата на Ренета Инджова или някоя друга авторитетна личност на техните места?

 10. Ама ние си имахме перфектен кандидат за Еврокомисар – Надежда Михайлова, но кой да чуе. Нали трябва лелки, а не дами. Впрочем Цецка Цачеваслед изявлението за електронната поща, няма да я взема и за комшийка на лозето!

 11. О, ЙЕЛЕВА ЙЕ-О,ЦАЧЕВА ЙЕ, ТОВА Е БЛУС
  (текст за естрадна песен – не чалга)

  След работа тежка
  в мизерно мазе
  компот със салата
  са мойто мезе. О, йе!

  Със поглед гипсиран
  в екран с новини
  уморено се взирам
  на всички страни. О, йе!

  Часът за разтуха
  най-после уви
  дойде с новината
  по старата Блудкаво ТИ ви. О, йе!

  Жената, жената
  на мойто сърце
  Се гърчи в сената
  О, Цачева! О, йе!

  Защо ли, защо ли
  все виждат във мен
  магаре с ината
  на Йелева? О, йе!

  Защо не разбират
  на този семинар,
  мизерията ражда
  товар за самар! О, йе!

  Бо, бо, бо, бо, бо, бо, бо
  бо, бо ,бо, Бойко, бо бо!
  Бо, бо ,бо, бо, бо, бо, бо
  О, Цачева! Йе! О, Йелева! Йе!

  Магаре до магаре
  и всяко реве.
  Показва си ината
  О, Цачева! Йе! О, Йелева! Йе!

  Жената магаре
  свта покори!
  Показа ни ината
  на всички страни! О, йе!

  Вината, вината
  е на тъпото ти ви,
  че ни втълпи новината!
  О, Цачева спри! О, Йелева спри!

  Бо, бо, бо, бо, бо, бо, бо
  бо, бо ,бо, Бойко, бо бо!
  Бо, бо ,бо, бо, бо, бо, бо
  О, Цачева! Не! О, Йелева! Не!О, йе!

 12. ее, браво за стиховете!
  Супер са , повдигнаха ми настроението рано сутринта за работа през деня, щото само негативни новини вече дотягят и изнервят. Наистина станахме като зомбита пред телевизорите! Най-добре е да следим музикалните канали за да се съхраним доколкото можем. Пожелавам приятен и успешен ден на всички.

 13. ВЪЗЕЛЪТ Е РАЗСЕЧЕН, ЗА УЖАС НА ИНАТИТЕ ОТ ГЕРБ, КОИТО НЕ РАЗБРАХА, ЧЕ ТОВА НЕ ИМ Е БЪЛГАРИЯ , А ЕВРОПА, КЪДЕТО ЗАКОНИТЕ СА ЗА ВСИЧКИ…
  МНОГО ШУМ ЗА НИЩО, ИЛИ, поне СЕ ЗАПИСАХМЕ, КАТО ДЪРЖАВА, С ПЪРВИЯ КАНДИДАТ ОТХВЪРЛЕН ЗА КОМИСАР.Срам!
  Подозирам, че за план Б чакаха Румяна да се откаже и от поста министър,( което тя трябваше да направи, още щом поставиха кандидатурата и ) като я подметнаха, че няма как да не стане комисар. В това отношение не само герберката Цачева се изкааза, а и евродепутатите на ГЕРБ също…
  Честита им победа …

 14. И Ц.Цачева,и Р.Желева,и Фандъкова,са избор на Б.Борисов,по неизвестни тогава,но вече ясни днес критерии:безличие,непрофесинализъм и вярноподаничество!Непонятно е как един лидер на партия,един премиер министър,правейки подобен избор/това се отнася и з по-голямата част от неговите избранници в Н.С и правителството/се надява,че оповестените цели на управлението могат да бъдат постигнати.С избора на Желева за кандидат комисар,след разразилият се скандал,оттеглянето на кандидатурата в последния момент,доказа че мегаломанията на Борисов е на път да срине доверието в него!Нещо повече:въпросният избор на Желева,отдавна подгогвеното й бламиране от БСП и липсата на стратегия за недопускане на това бламиране,дадоха силни козове на БСП и НДСВ,да атакуват правителството и да се опитат да се реанимират,след нокаута,получен на изборите през юли м.г.А това е нещо много сериозно,на фона на все още задълбочаващата се икономическа криза в България!

 15. komunuidite se radvat,razbiha JELEVA,nasred evropa.opozoriha po ganiovskiBalgaria.nishto novo…jalko!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.