Топ(лес) новина

Отново си имаме “топ” новина- Желева се оттегли.

Ако самата кандидатура беше тип-топ, нямаше на топа на устата пред целия свят да бъде поставен на поругаване многострадалният образ на България като и без това най-слабия европейски ученик.

Това нямаше да се случи, ако номинираният за еврокомисар български кандидат имаше репутация и познания, които с топ не могат да бъдат разбити. Такива има. Сега ще стане ясно и това, но след като “изручахме жабетата”, по израза на премиера Борисов.

А иначе това е топ новина само за онези, които не пожелаха да забележат, че става дума за топлес шоу със срамни за България последици. Предизвестените новини не са новини.

А сега какво, както ( явно в бързината) написаха колеги в свое заглавие: “Желева се оттели”! И на нас ни се отели вола като колективно потърпевши от индивидуалното изпълнение на този топлес танц.

55 мнения за “Топ(лес) новина”

 1. Уважаеми г-н Инджев,
  Мъчно ми е,че се случи така,че българка се провали за еврокомисар.Виновен си е г-н Борисов.Но какво да се каже за тази особа Първанова-нямам думи да изразя възмущението си от нея.

 2. В предишната тема направих едно предположение защо Желева/Борисов изчакват с оттеглянето на кандидатурата и то взе че се оказа вярно (брей к’ъв съм умен…). Иначе сериозно, наистина мисля, че това беше най-добрият изход от настоящата ситуация с оглед спасяване на имиджа на България и на Борисов (те пък едни имиджи – к’во да им спасяваш, ама…). Те (юристите на ЕП) “оневиниха” Желева и тя си тръгна с “гордо вдигната глава”. Сега няма да коментират нея и нейната некомпетентност и слабата българска кандидатура, а вътрешните игри в ЕП довели до ситуацията. Т.е. ние сега сме “добрите”, а Първанова, зелените и социалистите в ЕП са “лошите” – донякъде. Иначе казано, измъкнахме се от лайната и сме изцапани само до кръста, ама нагоре сме облечени в марков костюм…

  Сега ми правят впечатление две неща:

  Първо, за нова кандидатура се спрягат само имена свързани с ГЕРБ – Кристалина Георгиева – съветник на Борисов и зам-шеф в СБ и военния министър Николай Младенов. Т.е. предпочитат се “свои хора” вместо далеч по-подготвени, качествени и уважавани (навън) кадри на Синята Коалиция като Надежда Михайлова, Стефан Тафров и т.н. Такава кандидатура би донесла и допълнителен бонус от затягане на връзките и подкрепата от СК. Обаче не, трябва да е “свой човек” за ЕК…

  Второ, най-спряганото име в момента е на заместник-директора на Световната Банка Кристалина Георгиева. Самият факт, че тя би напуснала този толкова престижен пост за да стане еврокомисар говори много…

  Тези две неща ме навеждат на мисълта, че позицията на еврокомисар не е (както досега наивно смятах) протоколна. Тя трябва да е свързана със сериозни възможности за извличане на дивиденти – политически или икономически.

  Има ли тука хора по-навътре в тая материя да ме светнат дали съм на прав път в тези си разсъждения?

 3. А, докато си писах излиянията те взели, че я номинирали… Кристалина Георгиева

 4. По-важният въпрос, според мен, е колко бързо българското общество ще съумее да възстанови статуквото на “политическата уравновесеност”, върху която ГЕРБ=ББ нанесе побойнически удар. Върху това и БСП, и Костов,и СДС, и НДСВ, та ако щете дори и онзи мушморок от “Лидер” могат и трябва да се съсредоточат. Не казвам да се обединят, само защото прилепите-костовисти ще ми налетят.
  По-добре сняг да навява през счупения прозорец, отколкото камъни да падат от небето, така казваме ние йетитата.

 5. Краят наистина беше предизвестен, но унижението ни за пореден път не се изтри, а се натрупа с още един гаф, направен недалновидно, непремерено, неприемливо ! Вече се опасявам от всичко, което следва. Ще видим.

 6. Първанов,не се услушваи като крадлив (корумпиран) плъх в народен хамбар, защото иде и твоят ред да си подадеш сам (или с народна помощ) президентската оставка.

 7. Новината е топ, а още повече е топлес. Но остава да виси въ въздуха вапросът: РАЗБРАХА ЛИ В БАНКЯ, БЪЛГАРИЯ КАКВО СЕ СЛУЧИ В БРЮКСЕЛ, БЕЛГИЯ?
  P.S.

 8. P.S. В края на краищата имаме ли достоверна информация къде е родена нашата екскандидатеврокомисарка или това си остана класифицирана информация?

 9. До Български Орел

  По-добре йети на върха на планината, отколкото пожар в нея.
  стара хималайска пословица

 10. Да, ама остава министър. На тъпата пожарникарска кратуна сега трябва да му се обясни, че по стар комунистически обичай, трябва да я прати някъде на далеч, да не е в България, иначе прокуратурата трябва да заведе дело срещу нея за неспазване на законите на България – Закона за администрацията, чл.19 ал. 6(Министър-председателят, заместник министър-председателите, министрите, заместник-министрите, посочените в чл. 19, ал. 4 еднолични органи и техните заместници и членове на колегиални органи, областните управители и заместник областните управители не могат да:
  1. заемат друга държавна длъжност;
  2. упражняват търговска дейност или да са управители, търговски пълномощници, търговски представители, прокуристи, търговски посредници, ликвидатори или синдици;
  3. са членове на орган на управление или контрол на юридическо лице с нестопанска цел, търговско дружество или кооперация;
  4. упражняват свободна професия, с изключение на научна или преподавателска дейност или упражняване на авторски и сродни права).

 11. Провокиран съм от заглавието Топ ЛЕС новина за Желева.
  Преди време в блога на Иво Инджев се беше появила статия за Мутрьошката като нагледен пример за диалектиката на прехода ни. Абстрактно-реалистичен български посттоталитарен поп. Театър само със сценаристи. Това обаче ми припомни, че и по времето на моята пуберска младост, сред пъпчивите ми другари се ширеха (на съответното гимназиално ниво) подобни „арте-факти” на субкултурата на социалистическия реализъм. Запомнил съм например едно словесно – „гола вода” – предназначено главно за недостъпните по онова време другарки, но и не само. Изречено с акцент на английски, това звучеше като „стриптииз уотър” и се употребяваше и за нЕкои от „достиженията на реалния социализъм”.
  Сега си давам сметка, че всъщност тогава, без да сме го разбирали, сме новаторствували в сферата на социалния фройдизъм, или ако предпочитате, на идейния такъв приложен към социалната активност – направлението все още е само на ниво концептуализация, но материал за теоретизации не липсва и днес – вж Бойко Борисов & Компания. Или как шоуто (на медиен език), чалгата (на кафански), могат да бъдат разглеждани като структурообразуващи елементи на политиката „живяна” като фройдистко его.
  Та да се върна на въпроса за ЛЕС новината. – Гола вода, майна и стриптииз лес уотър(гейт)!

 12. Ето какво са му казали на ББ в Европа:

  “Лидерите на ЕНП ми казаха: “това не е твой проблем, това е наш проблем, остави ни да се оправяме”, обясни Борисов защо решението за оттеглянето на кандидатурата е обявено чак сега, макар че според неофициална информация е било взето още през почивните дни.”

  Това е целият респект, с който ББ се ползва дори от съпартийците си в Европа.

 13. Е, може вече да нямаме корумпиран и некадърен кандидат шеф на комисия в ЕС, но за сметка на това си оставаме с такъв външен министър… Но това в България се приема за нормално….

 14. Аз пък си позволявам да направя един необичаен извод от случилото се във връзка с печалния образ на българския кандидат-еврокомисар Желева. И то е: ако управниците се вслушват в гражданските гласове и в предупрежденията на анализатори като г-н Инджев, те много по-рядко ще допускат грешки от рода на този, който допусна Примиерът Борисов, издигайки неудачната по всички линии кандидатура на Желева. Първи в българския интернет се чуха гласове, че тази личност е неудачен кандидат за външен министър, камо ли пък за еврокомисар. Отправиха се ред разумни предложения и препоръки, които ако малко от малко бяха чути от “руководящите фактори”, щеше да бъде избегнат ужасния скандал, който навреди кажи-речи толкова на образа на България, колкото навредиха и кражбите на европейски пари от управниците от тройната коалиция на БСП-НДСВ-ДПС. Абе изложихме се като кифладжии, понеже Б.Борисов, да го речем така, се опита да продава криви и пожълтели краставици на опитни и напреднали краставичарството краставичари, каквито са европейските дипломати, евробюрократите и прочие.

 15. Трябваше Първанов да изпратим в ЕК, та да го питат за пушката, бракониерството и още и още. Докога Европа ще ни показва какви трябва да са стандартите за тези, които ни представляват и управляват.

 16. Ей прав излезе Бойко за врага с партиен билет.Няма по голям противник за ГЕРБ от самият ГЕРБ.А както пише споменаваният тук през куп за грош Бареков в едно свое заглавие “ГЕРБ – това е Бойко, Бойко – това е ГЕРБ“.С нетърпение чакаме следващите двубой по пътя към светлото бъдеще.Борбата е безмилостно жестока…

 17. До Spirographus: Поздравления за правилното предпололожение за изхода от тази заплетена ситуация.

  Въпросът за функциите на ЕК и комисарите ми се стори интересен и като се поразрових попаднах на това тук: http://europa.eu/institutions/inst/comm/index_bg.htm

  Може да Ви е интересно да прочетете. Поздрави.

 18. Какво разкри събитието: 1. ББ доказа, че е случаен, неподготвен, лекомислен, нагъл и некултурен политик, който ще причинява още много безпокойства на страната.Това лице, в което доскоро имах някакви надежди напомня на народната метафора “Пикае на шумка за да му дрънчи” .Следете сега как ще остави Желева като министър на външните работи, само “за да докаже, че…” Т.е. за да му дрънчи. 2. Тълкуванието на Министерството на правосъдието, потвърдено завчера от министърката на правосъдието (уви, и в нея имах надежди!) показва, че това е изпълнение на поръчка на “върховния”, от което следва извода, че в страната няма да има правосъдие и в този четиригодишен мандат.Цецка с изречението “Желева ще бъде комисар” и то – о Боже, каква глупост – произнесено когато краят беше вече предизвестен, доказа, че изпълнява също поръчка на “върховния”, т.е. че Народното събрание няма Председател.Абе, ще има да гледаме сеири,но за съжаление фигуративно казано зрителските ни места са правостоящи,в салона става много задушно, мерише на кенеф и края на предстаавлението става все по-ясен.

 19. Иво, забеляза ли го това чудо?

  Ivaylo Kalfin – a former Bulgarian foreign minister (in office before Jeleva) and currently an MEP from the Socialists and Democrats (S&D) group and vice-chair of the Parliament’s budget committee – said that companies established by Bulgaria’s former communist services are still the best-kept secret of the country’s transition, and are deemed to be responsible for stealing much of the country’s wealth.

  http://www.euractiv.com/en/priorities/jeleva-chaired-firm-set-communist-secret-services-mep/article-189014

  Ей Богу, не помня БСП да е признавало до този момент, че е ограбила страната чрез фирмите на ДС!

  Дали ще последват и други такива признания? Например за бащата на Бокова, който утрепал Райко Алексиев с ритници в слабините?

 20. Десебарите де се барат по кратуните като там няма никой. Оттам и “десебар”, сиреч човек, който все се бара де нищо не открива, а само предизвиква удивлението на околните.
  Сега се повели по акъла на ББ, че ще остави РЖ за министер. Потрайте малко да упражни лицемерието си, да спечели време да помисли, па тогава ще ви изненада с приятното за вас десебарите свое “откритие”. Този път вие печелите. За малко, обаче! Е-е-х, прав беше другарят Станишев като казваше: Гласувате за ГЕРБ, получавате Костов.

 21. ОКъм Атанас Чобанов:

  Видях част от цитата в новинарски сайт, но не и отрязъка с признанието, че въпросните дружества са “най-добре пазаната тайна” и “ограбването на страната” от дружествата на ДС.
  Явно това откровение идва да покаже, че тези другари са готови на всичко, включително да играят “автентичните” демократи пред Запада.
  За жалост Борисов им вдигна топката. Ето това е, което искрено ме ядосва, защото в този аспект ситуацията напомня на”революцията” от 10 ноември, когато ни подариха свободата и после си поискаха дивидентите досущ като Русия, която ни натяква за благодарността, която й дължим. Сега тържествуват, че са по-демократи от всички и както виждам са готови на следваща стъпка.

  Подобна беше и мотивацията им да форсират отварянето на досиетата с техен човек начело на комисията ( който подрежда приоритетите на кои групи човечета да ги покажат пред публиката – по закон има това право, включително да постъпва избирателно). Беше ясно, че това води до тежки последици за изобличените (“хамелеони” ,защото са станали сини) , а за верните на червеното си беше направо похвала, гордост – на село паметник ще им вдигнат, след като се разбере, че са били “бойци на тихия фронт”!Така че на практика удариха по врага с демократичен хъс на принципа: ” с вашата демокрация, по вашите глави”.
  Нищо чудно да готвят сега нови “разкрития” по техния си начин.

 22. Макар с много куршуми, но падна заек от няколко поста – край на “медиаторството” между Русия и ЕС, край на простотиите…

 23. Към Мечтател:

  Благодаря ви за линка. Общо взето имах вече груба представа за структурата и функциите на ЕК и комисарите, но си я обогатих. Въпроса ми обаче си остава – защо Борисов толкова иска да има “подвластен” български комисар, особено в този незначителен директорат – външното сътрудничество (с бюджет от “само” 700 млн евро – май толкова беше)? Все си мисля, че финансовия контрол в ЕК е къде-къде по добър от този в БГ и да се бърка в кацата би било доста трудно. Сигурно става дума за политическо влияние…

  Бойко отхвърлил оставката на Желева за външен министър. Дано да е още един трик от сорта “Аз и вярвам, ама тя все пак настоя и се оттегли” – за пред хората, щото представа си нямам как може да остане министър след такава излагация??? Абе изобщо след като беше толкова “proactive” Борисов трябва вече да я прати “on the ground”, направо трябваше да я обяви за “grounded”!

 24. А мен ме ядосва факта, че Б.Б. не само позволи БСП да се подиграе с него, ами и да припознае новия евентуален кандидат за еврокомисар, Кристалина Георгиева, и за свой с цел да го унизи допълнително, което трябва да призная (за съжаление) е гениално от тяхна страна.

 25. До Spirographus и Мечтател . Пичове, оценявам чуството за хумор , което демонстрирате с предложението особата Н. Неински, бивша Н. Михайлова, да бъде нашият еврокомисар. Само че , моля ви да не ви чуе ББ, защото с доказания си афинитет към средноинтелигентни, вятърничави лелки наистина ще вземе, та да я пробута. Съгласен съм, че въпросната Неински превъзхожда по един показател Желева : Макс – Марите стоят по добре на нейната кръшна снага, нежели костюмчето на Желева. Освен това, може би знае, че Грузия не е в Близкия Изток. Две доста съществени предимства наистина…но…

 26. Не се ли умори този народ да разчита на кадри на УНСС? Истинските икономисти (и журналисти, впрочем) се познават по това, в колко дълъг срок и колко значимо имат “здрави гащи” да прогнозират и доколко тези прогнози се сбъдват, другото е субективност – постове, значимости, “космически” заплати и пр. Та и новата кандидатка за Еврокомисар, дано да се съмнявам напразно…

 27. Както и да е…
  Но случаят с Румяна Желева отново събужда у мен подозрения, че онзи, близо стогодишен призрак все още броди из Европа и подрънква торбите със сибирски диаманти. В среднощните му въжделения /и похождения!/ Коминтерна е жив, макар и идеята за световна революция днес да има други кремълски, путински, кагебистки, социалистическо-олигархически измерения. Предполагам, че цената на повечето западноевропейски журналисти и медии е значително по-ниска от цената на един елитен английски футболен отбор, например. Колко му е на призрака да се поразходи и сред сред евро либерали, зелени и социалисти.

  И според тази фантасмагория, която съчинявам – дали пък Путин, ей така, от каприз, не прави подарък /нещо като сачмения чадър за рождения ден на Т.Живков/ на своя сънародник от България – Сергей, толкова незаслужено /?/ нападан от Бойко Борисов.

  Не мисля, освен това, че случаят Желева ме злепоставя пред Европейския съюз. Обратно – по този случай /явно чисто политически със съмнителна хигиена на професионалните претенции/ пред мен се злепостави именно Европейския съюз с изключение на ЕНП. Оказа се, че там има едно мнозинство, което ме отблъсква.

  Падането на Берлинската стена май ни натовари с прекалено много оптимистични очаквания.

 28. Екатерина Михайлова х 10!!!
  Полезно е в такива кризисни ситуации да се следят детайлите, тъй като те дават най-точна представа за капацитета и манталитета на нашите политици! А тук – и при Желева, и при Борисов, и при Цачева, просто бъка от тях! Широко поле за анализ.
  Само един фрагмент – в сутрешнито си изявление Б.Б. каза следното: “Ние с Барозу сме се разбрали…” Сякаш Барозу е Цецо или Цецка!
  Скъпи ми Борисов, ти с Барозу не можеш да се “разбереш”!!! Можеш да “постигнеш съгласие” или “да се уточните”, но не можеш “да се разбереш”!! Този махленско-популистки стил само още веднъж показва корените на провала на Желева!

 29. Позволете ми да перифразирам поета “Лорд Биконсвилд умря и всичко честно се засмя”.Ами сега накъде?Мисля, че е време наистина качествените журналисти да се размърдат и да разследват цялата тази работа, ама как стана и кои са кукловодите.Аз поставям знак за равенство между оплюването на България за атентата срещу папата и сегашното “европейско” оплюване.Такива недостойни похвати само Европа го може.И един скромен въпрос зададен от Гей Мичел евродепутат от Ирландия какво е правила Антония Първанова (Тони Фарма)на изслушването на Желева при положение, че не и мястото там.Нека журналистите да отговорят!

 30. Мен ме е срам от г-жа Желева, ако тя остане министър на външните работи на България зорлем ще ме принудят да емигрирам.

 31. E, оставаме си с достоен вънКАшен министър 🙁

 32. Пич, не бой се – и теб чувството за хумор не те е подминало. Щом решаваш да сравняваш Румито Йелева с Н. Михайлова (аз така я знам, щом настояваш нека да е Неински). За дълги сравнения време и желание нямам, но само ще ти припомня, че Михайлова е политик и дипломат, който вече е бил и министър, и евродепутат, и зам-председател на ЕНП (които и имат доверие и я разпознават като “своя”) и изобщо има сериозна кариера зад гърба си. Пък и като се замисля, не мога да си спомня много нейни гафове или изцепки за времето и (може би с изкл. на онова “Нахранете журналистите…”, което ако се замислиш си показва и добро познаване на естеството на контингента им…), а Румито – достатъчно е да изгледаш/изслушаш само едно интервю с нея и ти става ясно що за стока е (пък за гафовете и изцепките и в кратката и, но бурна кариера…).

  Още нещо, аз не лобирам за Михайлова. Тя беше само пример (както и Тафров) за това, че резервната скамейка (пък и първия отбор) на СК е доста по-стойностна от ГЕРБерската.

  Желая успех на Кристалина Георгиева, за която единствено знам, че е заместник директор на СБ (и макар, да има много други такива, това си буди уважение), обаче тя не е политик и никога не е била. Последното има и предимства и недостатъци. Да видим кои ще надделеят…

 33. Дано да сте си направили и изводите,г-н Премиер,
  след всичко както и където се случи с министър Р. Желева и другата от трите грации…
  победителите,освен душевно богати,са същевременно и много слаби,и щедри до наивност….а въпреки проявени редки качества в т.ч. и на Вашите съветници,в последна сметка, всичко ще опре до това как сте разбрал и следвате Вашата мисия в локва с алигатори,докато Ви изтощават
  п е р ф и д н о….
  Бих могъл,да Ви “удавя” с поучителни примери от историята,
  но ако следите блога на И.Инджев,
  ще ги пускам на час “по лъжичка” в зависимост от това,как се развиват събитията!!!

 34. Кристалина Г. вече е подкрепена от БСП.
  Ясно, нали!?

 35. На въпрос защо през лятото на 2009 г. е отказала да влезе в правителството на ГЕРБ, а сега се съгласява, Георгиева отговори, че при сформирането на кабинета не е можела да напусне Световната банка, била е необходима там.

 36. Кристалина завършва столичната 7-а гимназия, която носи името “Георги Димитров”. Когато години по-късно отговаря за Русия в Световната банка живее в прочутия “Дом набережной”, построен през 1926 г, в който е живял Димитров.

 37. За мен е новина. Обикновено практиката е “натискане до последно”. Като ти спрат парите от Брюксел – конспирация. Като ти казват, че корупцията е на най-високите етажи – клевета. 100 вота на недоверие поради горните причини и други – план за дестабилизация на страната. А докарване до просешка тояга – успешен мандат. Така, че РЖ, макар да не ми е кой-знае колко симпатична, поне демонтрира някакъв хорски срам, та макар и позакъснял.

 38. Пред “Дневник”- 17 март 2008 г.

  “Спомням си, че отидох на един денонощен пазар(в Корея-бел.ред.) и с когото и да разговарях, всеки казваше:много ни е трудно, но най-важното е да вдигнем Корея на крака.
  Пред “Дневник”- 17 март 2008 г.
  “Южна Корея е страната на мобилизирането на малкия човек за големи дела. Веднъж ме попитаха как да направим България като Корея? Казах – като изнесем 7 милиона българи и внесем 7 милиона корейци.”

 39. Все пак да припомним че тя е кандидатура на А.Луканов при приемането на България в СБ

 40. Станоев имаш желязна логика. И е била и пионерче и комсомолка. И е обичала да пътува по бул. “Ленин” и носи червен елек.
  Май и Барозу да бяха предложили пак щяхме да му видим сметката…

 41. В USA, ако решиш да напуснеш една такава отговорна длъжност, се изисква поне 3 месеца писмено предупреждение до HR, за да се намери и назначи заместник. По бързата процедура е само ако си уволнен (fire).
  Времето ще покаже.
  Good Luck!

 42. 22.10.2007 | РИА Новости

  ВАШИНГТОН, 22 окт – РИА Новости. Вице-премьер, министр финансов РФ Алексей Кудрин в Вашингтоне вручил президентские награды за обеспечение сотрудничества с международными финансовыми организациями и проведение саммита “Большой восьмерки” в Санкт-Петербурге в прошлом году.

  Награды получили: экс-директор Всемирного банка по России Кристалина Георгиева, исполнительный директор Всемирного банка от России Алексей Квасов, заместитель исполнительного директора в Международном валютном фонде от России Андрей Лушин.

  “Эти люди, которые все это время помогали обеспечивать сотрудничество с международными финансовыми организациями, проведение саммита “Большой восьмерки”, взаимодействие с лидерами стран, – они заслужили высоких государственных наград”, – сказал Кудрин на церемонии.

  Кристалине Георгиевой был вручен орден Дружбы народов, Лушину и Квасову – медали За заслуги перед Отечеством второй степени

  По словам Георгиевой, полученная награда является для нее символом “перехода от работы Всемирного банка с Россией как с клиентом к работе с Россией как с акционером Банка”.

 43. Има една стара българска поговарка-“Волът като рие,на гърба му пада”.Според английската преса това почва да се случва на Първанова,а скоро и на Кунева.Измекярите не са обичани от никой.

 44. В Шоу бизнеса има една такава сентенция изложена от Куинси Джоунс : “… Един изпълнител може да си позволи да бъде грозен, само ако е много добър! “

 45. Към Йети,Чобанов и всички останали забелязали и “извънматочната бременност” за 2010 г.,и пърхащи от ратост при нахвърлящи се с плебейска ярост срещу Първия консул….сега той,като се пооправи от зашеметяването,ако има стария кредит на доверие у народа,да си стегнат ташаците и т.н. негови съюзници,защото ще ги гонят сами като зъзнещи врабчета….казано още през знойното лято в блога на този титан но демократичното пробуждащото се гражданско общество….
  И септември ще стане,май!

 46. Rumi Jeleva triabva da si otide pri pyrvia remont na kabineta, a za Kristalina glasuvam s 2 ryce zashtoto idva ot USA 🙂

 47. Поне падна конската усмивка на “троянския кон” в ЕС!

 48. Към Георги Станоев:
  Напълно Ви разбирам. По-добре да задаваш въпроси сега отколкото “след дъжд качулка”. Кристалина Г. социалистите явно си я припознават като техен човек както и И. Бокова. И двете са от “способните и можещи” кадри и попълнения на партията, издигнали се като такива за сметка на хилядите други обругани и премазани човешки съдби, нямали “привилегията” да бъдат огряни от “най-светлите” идеали.
  Сега социалистите направиха пробив на два фронта. Оказаха се едновременно справедливо критикуващи и доказаха, че техните кандидати са най-подготвените и най-консенсусни и в международните структури. А това не пожелаха да видят или анализират безогледно критикуващите, макар и основателно, Р. Желева. Бойко трябваше да отстъпи и отстъпи, но пренасяйки акцента изключително върху Желева, всъщност дебата беше изместен на плоскост кадри, а това даде възможност на тези които “пак са тук”, отново да заблуждават, че са незаменими.

 49. Пак до Spirographus: Колега, както виждаш аз съм посочил две предимства на Неински /такава и е фамилията, защо НеинскИ , а не НеинскА – питай психолог – специалист по комплексираните личности, той ще ти обясни/ в сравнение с Желева /или както държеш ти – Йелева/. В момента се сетих за още едно – Неински е горд собственик на полвината гараж на ЦК на БКП, за разлика от от Желева. Това също си е предимство , откъдето и да го погледнеш. Т.е. ние с теб споделяме мнението , че Неински е по-подходяща от Желева.
  P.S.Както се оказа , всичко това вече няма значение. Ние имаме читав кандидат – комисар. Аз съм убеден в качествата и успеха на К. Георгиева.

  И

 50. Към edi:

  Оставката на Румяна Желева като външен министър на България е била приета. Това е било решено късно снощи, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пред БНТ.

  “Всички в ГЕРБ са убедени, че отношението към Румяна Желева е тенденциозно. За съжаление това е поредната случка, при която България не можа да се консолидира за номинация, която ще бъде в интерес на държавата”, коментира Цветанов.

 51. Демокрацията е ясно на всики, че не се случи … просто така… иначе щяхме да имаме освен няква мизерна декларация (в което не съм мнгог и сигурен) осъждаща комунизма … то и кратък и ясен закон – всеки от висшата номенкалтаура, всеки с партийна книжка , всеки доносник на ДС (тук изключвам т.нар. разузнавачи и порчие агенти, за съжлаение не съм запознат със структурата) няма право пожизнено да получава държавна работа, да заема чиновническа длъжност и прочие… тогава дори да имахме БСП, много дърти комуняри нямаше да са там… и о чудо току виж се беше родила иситнска социалистическа партия…

 52. До NikiB, януари 19, 2010, 18:59: Никъде не съм писал, че мисля, че г-жа Надежда Михайлова би била подходящ “заместник” на Румяна Желева. Но, уважаеми НикиБ, вероятно сте телепатично надарен, защото наистина съм на мнение, че г-жа Михайлова би била една брилянтна възможност да се измие срама от случилото се. Spirographus посочва достатъчно причини да се мисли така, бих само добавил, че номинирането на г-жа Михайлова покрай другото би било и звучен шамар по червендалестото лице на столетницата.

 53. Сега трябва да се досетим само в коя държава тя ще прославя България като посланик и кой ще е новият външен министър.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.