“Гадачеството” ражда новинарски фейлетони

На пресконференция министър-председателят Бойко Борисов оповести, че Николай Младенов ще бъде предложен за поста външен министър. Това ще стане след като премиерът се върне от Германия. Министерството на отбраната пък ще бъде оглавено от заместника на Младенов – Аню Ангелов.

Това е новината, която слага край на бурното “гадачество” ( както се изразяваше премиерът Сакскобургготски, твърдейки , че е “гадач”). Пъзелът се нареди. В рамките на денонощие оттеглянето на Румяна Желева от европейската сцена и от българското правителство предизвика силното желание на гадачите да познаят и да ни осведомят кой къде ще бъде назначен, изпратен, номиниран и дали ще се съгласи на това.

И така, ето официално потвърдените факти:

-Кристалина Георгиева е новата българска номинация за еврокомисар и е приела

-Николай Младенов става министър на външните работи

– Министър на отбраната се очертава досегашният заместник министър Аню Ангелов

А междувременно гадачеството роди следния куриоз вчера, 19 януари 2010 г. Публикувам го без никаква намеса. И без коментар, защото става дума за сайта на Бареков и мога да бъда упрекнат в някаква преднамереност и избирателност, макар да нямам никаква заслуга за следния “новинарски” почти фейлетон:

———————————————————————————————————-

Вторник, 19 Януари 2010, 13:07 ч. | Новините от деня | Видео от деня

Новата смяна
Младенов – еврокомисар, Райков – външен министър
вторник, 19 яну 2010 г.

BNews.bg

Българският кандидат за еврокомисар на мястото на оттеглилата се Румяна Желева ще бъде Николай Младенов. Поста във външно министерство пък ще поеме досегашният зам.-шеф на ведомството Марин Райков, научи BNEWS
За външен министър ще се бори и вицепрезидентът на Световната банка Кристалина Кеоргиева, която кръгът Капитал отдавна се опитва да лансира в кабинета “Борисов”.
Според New Europe пък до поста еврокомисар ще се опита да достигне и евродепутатът Надежда Михайлова.
Според наши източници от Министерски съвет обаче имена от СДС и ДСБ за поста еврокомисар не се обсъждат. Междувременно в Министерството на отбраната цари пълен хаос, защото не е ясно каква в крайна сметка ще е съдбата на Николай Младенов и кой ще оглавява това ведомство.
Сред най-вероятните нови кандидати за комисар според брюкселското издание New Europe също е министърът на отбраната Николай Младенов. Той има солидна подготовка за ресора и е член на управляващата партия ГЕРБ. Има обаче два фактора, които могат да затруднят избора му – че ще остави без министър важно министерство, като това на отбраната, и че от страна на ЕС се очаква за поста да бъде номинирана жена. Ако номинира Младенов, премиерът Борисов ще се лиши от двама ключови министри, след като Желева се отказа и от министерския си пост.

Интересен е и фактът, че ЕНП има и втора българска номинация в лицето на члена й Надежда Михайлова (СДС). Изданието припомня и факта, че тя бе външен министър на България в правителството „Костов“.

Друг възможен кандидат според New Europe е вицепрезидентът на Световната Банка Кристалина Георгиева. Изданието цитира свои източници от Вашингтон, според които обаче е малко вероятно тя да приеме подобно предложение.

9 мнения за ““Гадачеството” ражда новинарски фейлетони”

 1. Бареков се е изказал, все едно в прогноза за времето да кажат: ще вали дъжд, сняг, ще грее слънце и температурите ще са някъде от -40 до +40…

 2. Ех, Бюреков, Бюреков…

  цитат: “…в лицето на члена й…”

  no comment

  ах, пардон:
  “Да живее БПЦ”!

 3. Г-н Инджев, дайте, моля ви данни за новия министър на отбраната – и той ле е стар кадър, възпитаник на московска академия?

 4. Към Екатерина Михайлова:

  Не се изживявам като “кадровик”, Николай Младенов е достатъчно известен… Във всички случаи е с много класи над Желева като компетентност и е твърде жалко, че не беше титуляр на този пост от самото начало. А как ще се развие – това и един Борисов не знае!

 5. Г-жо Е.Михайлова,баката с черно-червена боя е голяма,пък и има доста баданарки.А и кучетата имат яки гласни струни,за да продължат да вият.НО,керванът на Демократичния блок върви към 180-200 депутата на следващите редовни/предсрочни/избори.

 6. Е, да бъдем снизходителни – не е лесно да си новинар в ден като вчерашния… А към Бареков по подразбиране сме снизходителни, даже като го наричаме журналист…

 7. http://nmladenov.eu/blog/2009/07/16/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B0/

  “…. През 2005 г. хвърля оставка от ръководството на СДС след парламентарните избори, а след краха на десницата на президентския вот през 2006 г. напуска синята партия. В интервю между двата тура на изборите обявява, че в избора между Георги Първанов и Волен Сидеров, до който се стига заради провала на сините, е в полза на Първанов и неговият вот ще е за бившия соцлидер. Отнася жестоки критики, зачеркват го като предател.

  “Това е най-голямата обида, която преживях в политиката – да ме нарекат предател”, разказва той. Тежко преживял раздялата със сините. “Не си представях, че синята идея е обвързана с партия !!!…

 8. да вземе да си регистрира една нова медиа – DodukNews.bg та поне да си влезне в ролята на придворния палячо.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.