Червените фенери и червеното минало- скачените съдове на една откачена идеология и практика

Румъния измести Русия като основен източник на проститутки за Западна Европа, а България се е изкачила на трето място в класацията на Tempep – финансирана от ЕС мрежа от организации за здравето на хората от сексиндустрията, съобщава лондонският в. “Таймс”., цитиран от “Дневник”.

Русия е отстъпила с една позиция надолу и през 2009 г. е “дала” 9% от проститутките.

Веднага следва България с 8%, която през 2006 г. е била на четвърто място, а сега е изместила Украйна.

В челните 10 места в класацията на Tempep са попаднали още Нигерия, Бразилия, Беларус, Молдова, Полша, Унгария и Тайланд.

Последната “любопитна” класация, публикувана в “Дневник” само преди два дни беше свързана с футуристична прогноза за това как Русия ще е първа икономика в Европа след 20 години. В световната класация пък на Бразилия се отреждаше в това предвиждане по-предна позиция от тази на Русия.

Не знам, не мога да се меся нито в божиите дела, нито математиката на гадателите, които боравят с някакви тенденции и статистики. На тази база си правят прогнозите. Пожелавам на руския народ да спре да измира с бесни темпове, за да доживее да се порадва на първото място – не само в Европа, но и в света. То им се полага по дефиниция, защото буквално газят в злато, диаманти, нефт, газ и съответните пари, за получаването на които просто трябва да се наведат и да ги вземат. Направо е истинско чудо как постигат обратното от поколения насам…

Но да се върнем на класацията по износ на проститутки. Оставете малката България и нейния абсолютен световен рекорд в износа на плът, като се имат предвид мащабите ни. Прави ли ви впечатление нещо друго: ярката връзка между червените фенери и червеното минало на нациите, които се борят за първото място по експорт на проститутки? Само Нигерия, Бразилия и Тайланд са в десетката на големите износители, без да са преминали школовката на червеното минало.

И много моля да не ми казвате, че това става заради бедността в нашата част от Европа. Защото списъкът със страни, в които бедността е далеч, далеч по ужасяваща, но няма такава “специализация” при износа на жени, е много дълъг – десетки са по-бедните от нас държави.

Състезанието е като на някогашните Олимпиади: за първото място се борят соцстраните ( бивши, вече). Само състезателките на ГДР липсват. Тях и без това така ги тъпчеха с хормони, че отдавна са минали в другия отбор ( а е знайно, че в някои спортове младите момичета са били целенасочено изнасилвани в ГДР от треньорите им, било добре за хормоните им преди състезание).

Всъщност, ако продължа иронията на горчивите разсъждения, излиза, че комунизмът приключи живота си по начина, по който го започва: с теорията за това, че жените трябва да бъдат общи.

Заветите на Ленин вече са претворени в дела.

41 мнения за “Червените фенери и червеното минало- скачените съдове на една откачена идеология и практика”

 1. “Последната “любопитна” класация, публикувана в “Дневник” само преди два дни беше свързана с футуристична прогноза за това как Русия ще е първа икономика в Европа след 20 години.” – руснаците винаги са живели в техен си измислен свят създаден чрез малоумно нереална пропаганда. Лошото е, че им харесва така, а още по-лошото е, че само ние им вярваме!

 2. Още по времето на соц-а партията-майка следеше да се съхраняват моралните устои. Но, май това важеше само за простосмъртните.За някои партийни функционери по-скоро е било въпрос на чест да си организират оргийки в многобройните хижички и вилички, далеч от хорските очи.През последните 20 години свободата се подразбираше като слободия.Злият дух беше изпуснат от бутилката, а определени кръгове и телевизии поощряваха арогантното поведение, неграмотното говорене, разголените и раздърпани ученици. Резултатите се виждат в статията. А, когато някой повдигне въпроса за униформи в училищата, пак започват вопли и стенания, че се ограничавали личните свободи на учениците. Дори започнаха да протестират. Това е нещо ново за мен. До сега не бях виждала да стачкуват ученици и да определят кой да им е директор или учител. По същия начин някакви артисти изгониха новоназначения директор. Лошото е, че определени хора считат това за “гражданско общество. Дрън-дрън.Напълно съм съгласна, че бедността няма нищо общо с това явление. Съвсем не считам себе си за някаква си задръстена бабичка, ама някои неща ми дойдоха в повече. В това число и Биг Брадър.

 3. стряскащи данни.
  Чудя се защо наистина Нигерия, Бразилия и Тайланд задминават страните на държавния червеноидеологизиран капитализъм (защото соца това си беше – държавен капитализъм с партийно-бюрократична потисническа класа, ако ще продължаваме (с отвращение) да газим според марксистките ориентири в идеологическите световни блата).
  Да видим… май и в трите страни жената е традиционно безправна. Нигерия и Бразилия са мултиетнически – вероятно момичетата за секс там са от малцинствата.
  Има май нещо общо – силната бюрокрация в тези страни.
  Припечелват явно, малки са им държавните заплати.
  Абсолютно същото е и у нас.
  Полицията досега да е разбила всички плътскоизносни канали… ама не ще. Добре е за бизнеса, парите после се изпират (капят данъци). Добре е за чиновниците (капят рушвети).
  Илюзорно е “добре” и за момичетата, които си въобразяват, че лесно ще се замогнат.
  (ама ядец)
  А най-добре е за мутрите и техните покровители, понеже по партийно-соц начин вършат своята рутинна работа – да подлагат чужди задници за публична употреба, без да съдират собствените си.
  Някъде да бъркам или да съм пропуснал нещо?

 4. Чушков до Пиперков: пипи, преди да правиш изводи за това кой в какъв свят живее, да те светна малко.
  1. Тая прогноза я направи някаква известна агенция, американска ако не се лъжа.
  2. Аз лично не вярвам напълно на агенции тип Баба Ванга, па били те и американски. Моята скромна прогноза, е че руската икономика ще бъде след първите три в Европа…” а още по-лошото е, че само ние им вярваме!” Да знаеш, през оная работа ми е дали ми вярваш.

 5. Не става само с мерак, трябва и мафия. Сигурен съм, че във всички бедни държави има кандидатки да ни изместят от третото място. Само че те нямат късмета да са част от ЕС, да имат ежедневни удобни самолетни връзки, при това необезпокоявани от визови и паспортни формалности, а си нямат и мафия, така добре споена с държавността. И последно, но не и по важност, да не забравяме благотворното въздействие на чалгата, която перфектно възпитава проститутки по душа. Червеното минало, опасявам се, няма нищо общо. Въпреки че толкова се експлоатира като причина за всичко лошо. Повече и от кабинета на Станишев от страна на Бойко Борисов.

 6. Червените фенери и властите на червеното минало в България работят незаконно за сегашните Червени Господари от Олигархията в България и ако Генерал Бойко Борисов не служи на Червените Господари има възможност да поиска от Германските Власти на ФРГ- да ни изпратят по договор Началници във всички областни управления на МВР в България-ЕС .

 7. Заветите на Ленин претворени в дела.Това е действителността при народите-принудени да изпълняват тези завети.Времето ще ги изличи.Историята на човеците лекува вирусите,както го прави човешкото тяло.

 8. аз пък се опасявам, че именно червеното минало има ДОСТА общо. Номенклатурата пожела да стане капиталистическа и да се пробва на свободния пазар (макар че един свободен пазар, както са го мислели Адам Смит и Фридрих фон Хайек, е утопия – щом има власт, тя може да бъде подкупена и да се намеси на пазара в полза на една или друга икономическа групировка; така възникват монополистите).
  Обаче, понеже НИЩО не могат да правят, се заели с паразитизъм, вече съвсем неприкрит паразитизъм, като сводничеството е най-откровената форма на паразитизъм на чужд гъз…

  колкото до ролята на чалга-културата (съжалявам, ама така се нарича – “култура”, колкото и варварско и просташко да е едно явление) – тук съм съгласен.
  И пак – КОЙ я поощрява?
  Ами новите чорбаджии и техните партньори. Обаче новите чорбаджии са си старите отговорни партийни другари. Е, има и един контингент пазарни играчи от реститутите, но основната част от “бизнеса” ни е с болшевишко потекло.
  Или измежду галениците на соцдържавата – разни спортисти, “интелектуалци”, ченгета (които са бойният отряд на партията… и до днес).

 9. хайдееее… пак началници да ни пращат. Германски.
  Нали ни бяха пратили едни. Кобургите.
  Е?
  По-арно ли стана?

 10. същото това човешко тяло включва гените на вируса на херпеса в своето ДНК. И ги влачи цял живот.
  Съжалявам, ама лафът “времето лекува” е само лаф.

 11. Ще си позволя да посоча една статистика, която и малко остаряла, дава достатъчно ясен отговор как се става №1 в Европа и света:

  Според оценки на международни експерти в света има около 62 млн. алкохолизираци. Реалната цифра от алкохолици в Русия в момента е около 20 млн. според член кореспондента на РАМН Н.З.Герасименко. Това е почти всеки 7-ми жител на страната. До 50 % от населението на Русия е алкохолизирано. През 1998 г. годишната употреба на чист алкохол на човек в Русия е надвишила 15 литра. Експерти смятат, че надвишаването на този показател над 8 литра вече застрашава нацията и нейния генофонд. От 1992 г. до 1997 г. числеността на населението на Русия се е съкратила (без да се включва емиграцията) с 4,3 млн. човека, т.е. ежегодно населението на Русия намалява с почти 1 млн. Сега вече в Русия, в резултат на пияни зачевания 17% от новородените са дебили. На алкохола се дължат ¾ (три четвърти – 75%) от смъртните случаи на починали пациенти на общомедицинските стационари във възрастовата група 30-40 годишни. По показателя “средната продължителност на живота” при мъжете Русия е на 135 място, при жените – на 130 място в света. Алкохолните психози през последните 10 години са нарастнали 5 пъти. В Русия 40% от загиналите при нещастни случаи са се намирали в състояние на алкохолно опиянение. Лицата, употребяващи наркотици с немедицинско предназначение в страната надвишават 2 млн. души. За последните 10 години броят на случаите на смърт от употреба на алкохол се е увеличил 12 пъти, а сред децата – 42 пъти. Броят на болните от наркомания сред младежката възраст е нараснал 10 пъти. Раждаемостта в Русия се снижава от края на 1920 г., като особено ускорение на това снижаване отбелязва след 1988 г. (във всички територии на страната). Почти половината от мъжете и една трета от жените в трудоспособна възраст в Русия страдат от неумерена употреба на алкохол. В страната се отчита едва всеки 9-ти алкохолик. Печалбите в криминалните структури в алкохолния бизнес е достигнала над 1 трилион рубли в месец. Над 90% от тези тежки заболявания, като СПИН, вирусен хепатит, сифилис – се откриват при наркоманите. Икономическите загуби от пиянството в САЩ се оценява на 180 млрд. $ (в Русия подобен показател не съществува). 96 % от привързващите се към алкохола в Русия са на възраст до 15 години, около 1/3 – до 10 годишна възраст. На един регистриран наркоман се падат 9-10 нерегистрирани. Всеки наркоман въвлича не по-малко от 6-10 човека. През 1997 г. органите на вътрешните работи отчитат около 185 000 престъпления, свързани с наркоманите. Броят на смъртните случаи от употребата на алкохол през 1996 г. в Русия е достигнал 352 000 (в САЩ са едва 200 – 400). През 1997 г. в Русия са били задържани на улиците и в обществени места над 4,5 млн. пияни лица, които с вида си и поведението си са оскърбявали човешкото достойнство на окръжаващите ги. “В Русия за сега въобще няма никаква алкохолна политика, а държавата е загубила контрол над ситуацията”.
  (Данните са извадени от капиталния и до голяма степен информативен сборник “Алкохолът и здравето на населението на Русия през 1900-2000 г”. под редакцията на А. К. Дьомин)

  А сега, деца, кажете, кой е пръв в света. Защо се чудим на какво ще се дължи небивалият успех на ВЕЛИКАТА СТРАНА, управлявана от ВЕЛИКИЯ ….който там дойде на власт.
  Жалкото е, че и голяма част от нашите политици смятат тази страна за образец и се стремят да завлекат и България.

 12. Не съм съгласна с тази класация. По-брой проститутки на глава от населениоето сме си на първо място. И много хотели, палати и тн са построени от “труда” на момичетата, но никй не пита собствениците от къде имат парите.

 13. Добър ден г-н Инджев, червената идеология и практика може да се развива само там, където мъжете имат проблеми.
  Да искаш жените да са общи е много голям проблем. Не защото искаш много жени, а защото не ги питаш искат ли.
  Отдавна не бях чел за общите жени при ЛенинизЪма.
  Тук това не е много известно. Малко вражеско е.

  Нищо не казахте за липсата на човешко отношение между жени и мъже в страните от ТОП 10.
  Бой, сръбска музика, секс, бой, турски сериал, секс, бой, секс, работа, чалга, бой, домашни задължения, секс, бой, работа, деца, бой …
  Нормално е жените на подобни семейства да бягат.
  Вижте рекламите. Децата виждат рекламирами на насилие над жени всеки ден.

 14. А аз се питам и друго – не е ли една от причините, че в бившите комунистически страни има политически партии, които се финансират от този бизнес?

 15. браво,Тео за статистиката,дано поваче жора да я прочетат!

 16. Do Thomas
  Червеното минало, опасявам се, няма нищо общо. Въпреки че толкова се експлоатира като причина за всичко лошо.

  Ne znam dokolko chervenoto minalo niama nishto obshto…s nEkoi neshta. Sas sigurnost znam obache 3 neshta.
  1. Bai vi Boko e bil telohranitel na drugaria Jivkov. Sigurno i tova niama nishto obshto…s nishto.

  2. Tova sa 2 pogovorki, harakterni za BG:
  a. Nasheto e nashe a chujdoto obshtoto.
  b. Tam kadeto e stapval ruskia botush, treva ne nikne.

  I tova sigurno nEma nishto obshto s chervenoto minalo…

 17. Do Teo,

  bratushkite sa tragnali po naklonenata povarhnost pod vlianie na gnilia kapitalizam.
  Taka che mnogo vi molia- ne obijdaite shirokata ruska dusha…

 18. И аз съм съгласен, че не ни е отредено полагащото ни се първо място.
  Основание за това ми дава следния факт. Задавали ли сте си въпроса, защо в България няма порноиндустрия? Нито пък сме излъчили забележими представителки в този бранш? Както са направили Чехия, Унгария, Словения, Хърватска и пр.
  Ами защото цялата ни страна си е една порнография
  – политическа класа, която не се свени да се хвали с кирливите си ризи, непостоянството и лицемерието си
  – култура – олицетворявана от фолкпевици с манталитет на проститутки, претендиращи за моралност и наранима душевност
  – медии, характеризиращи се с лъжа, подмяна на ценности и продажност
  – бизнес – чиято основна цел да краде и шмекерува
  Какво не ни достигя за да сме на първо място?

 19. Уважаеми Fireball, както се казва, взехте ми думата от устата. Ами отговорът на въпроса Ви какво не ни достига се съдържа във великолепното Ви обобщение – голяма част от родната проституция битува под други понятия – “политици”, “деятели на културата”, “журналисти” и “бизнесмени”. Просто са правили класацията по идентифициращите се пряко като проститутки, затова не сме първи.

 20. Някъде в края на 60-те години дядо ми каза че жените през комунизма ще са общи и в Съветска Русия имало закон за това. Тогава бях ученик в горните класове и не вярвах в това, а го отдавах на омразата на дядо ми към комунистите. Само че дядо ми се оказа прав, едва през 2008 година намерих доказателства за това. Споменавам всичко това защото и вие го споменавате в статията си. Така че крушата си има червена опашчица.
  http://user.transit.ru/~maria/dompr_2.htm

 21. Лошото е г-н Инджев, че проститутките вляозха да учат в СУ,УННС и НБУ , (и в парламента)!
  Вместо от ВУЗ-овете и парламента да ги направят хора – курвите превърнаха депутатите ,професорите и колегите в курвари и курви. Резултатът е курвенска държава , алкохол,чалга и простотия!
  BTW, украинките и молдовките и другите бивши СССР съставляват 0,3% от българското население!
  Българките са се научили на курвалък много отдавна, щото така е най-лесно(е..ш се за пари), по-лесно е да се правят деца, отколкото да се гледат.
  Честито на българките за 3-тото мяст, на следващото преброяване златото!!!

 22. Има ли по-голяма К. от идеологията?
  Нима идеологиите във своята същност не са едни големи перверзии на обществата?

  Леки жени е имало и ще има, достатъчно е да прочетете за мнението на древните римляни за тракийските жени.
  Всеки има право разполага с живота си както намери за добре. Но единствено идеологиите имат претенции да разполагат с ЧУЖДИЯТ живот.

  Тази статия малко ме разочарова с някой клишета и обобщения.

 23. През първите години на демокрацията у нас този бизнес го започнаха служители на тайните служби.Навярно и в Русия, Румъния, и Украйна е било така. Общият им учител навярно е в основата на тези прилики, а не демографските процеси, които много интересно могат да се наблюдават тук: http://www.breathingearth.net/

 24. За тази класация Тетрер явно не са ходили в Куба или Кабо Верде( Зелени нос). На всеки ъгъл девойки от 13-14 годишна възраст на горе. И то много и за жълти стотинки. Някои от вас бил ли е на тези острови и видял ли е що за чудо е там? Но да изпреварим Украйна, Беларус или Руската федерация си е направо надценяване. За съжаление и в тази класация сме в задните редици.

 25. Март, 1999 г., Михаил Горбачов: “Западът мами Русия. Ние бяхме единни за Новия световен ред. Обединените щати- през Европа, Атлантическия океан до Урал, трябваше да са под управлението на Русия. Русия няма да забрави тази измяна.”.

  Джеймс Варбург: “Ние ще постигнем световно правителство, искате или не, с подчинение или съгласие.”.

  А Ивчо си щрака ли щрака на клавиатурката, кеси на помощи и си въобразява, че оказва влияние.

 26. Какво толкова сте скочили против най-стария занаят на света! Прилага се и сега, когато друг изход за оцеляване няма. Жените, слабия пол имат дадена от природата само тази “сила” за оцеляване в най-прекия смисъл на думата, а както се вижда правилото се простира и върху “политици”, “бизнесмени” и така нататък. Въпросът е кои са начело в класацията и защо ние сме на челно място. Отговорът е пред очите ни. Ние го виждаме ежедневно и постоянно. Някой по-горе каза, че не вижда връзка с червеното минало. Прав е но до известна степен. Пряко е виновно червеното настояще, но то пък от своя страна е в пряко следствие от червеното минало.
  Унивесалната демагогска идея за равенство на комунизма, имаща за цел да прикрие тоталитарната му същност, тоест идеята за по-равни и най-равни сред равните се простира и върху тази област, секса. Но истинската причина, която тласка жените към “най-старата професия” е пълната безисходица, мизерията, подмяната на ценностите, корупцията и “девалвацията” на морала. За всичко това имаме една стара дума, която придоби ново модерно и актуално значение сега и много лаконично отразява нещата. ЧАЛГА!
  Поздрави на всички!

 27. Дори и по-многобройна да беше “зимната” реколта от постинги по едно от най-тежките тежките и нравствено и физически осакатяващи,някогашното буржоазно
  общество,преди да дойдат времена
  на истински дворцови или комунистически псевдо етикети с шумолене на женски щлейфове или не толкова скъпи парфюми,другият урожай още от 1891 г. с “благоевите”/тесни/ и “дабови”/широки/шматкащи се между след освободжеденските роещи се партии в т.ч. и оранжеви земеделци,нямаше как между разните “интернационали” и др. “донкихотовски”-нащи и европейски- напъни,да не заведе Леин,където и “когато” е било удобно,дори в “закрит вагон”…
  Моят адаш министър Стоичков,казваше едно време…”е да де сега,когато ебенето стана на мода,нас ни шматкат по трибуните!”
  И е прав,да не говорим сега!
  Номерът с мъжките вечеринки-левента,може и да е минавал сред английските аристократични кръгове,но за образите от “Бяла черква”на Иван Вазов…се мяркат като разнообразни превъплащения стотина и кусур години…
  В “Под игото” само дето ги няма
  съвременните “мунчовци”,но след принцеса Келемнитина,”най добрият държавен мъж на Франц Йосиф” ….къде ги кадърните да делят мегдан с “фанариотски” и “султански” асимилатори….Какво да се сърдим сега на Г.Първанов или на Б.Борисв,зе “уплахата” му от Местан…и Доган….ми те,ведно с Негово Светейшество са си “пастири на едно стадо”!!!
  И ако “палавата” злина е била ограничавана от първата княгиня на България след византийски императрици и наши си царски дъшери,то “ощастливена” е била само Султана….а сега дружинките вече са многобройни и с мнооого усилия,ни се налага да се съгласим,че от тях болшинството,не стават и за бъдещи майки,в който и да е полк на истински български офицери
  ….!!!!

 28. Може ,и пък да има връзка между тези две условно да ги наречем -“идеологии -“произлизащи още oт бледите спирухети в мозъка на Ленин…

 29. Тежкото наследство на комунизма си казва думата. Извратеното от него остатъчно мислене у нас е засегнало 99,99% от населението, затова и статистиките са такива.

 30. Най-старата професия с най-курвенската са си дали среща но общото им капище.
  Жреци на чреслата вихрят ритуали с червясали пророци.
  Мумията на Илич общува от отвъдното със сифилистичните си другари.
  Хорът на театралния преход пее осанна и частушки.
  Маските не са свалени и само между краката е истински задушевно.

 31. Свободно движение на хора, капитали стоки и плът.

 32. ….podrazbra se ,sled mitinga v st.zagora ,che parvo e iaiceto..,a ne kokoshkata….!? No..,borbata mejdu politikata i prostituciata prodaljava..,zashtoto v sashtinata si prostituciata e politika..,a kogato slusham i gledam drugaria boiko borisov …i toi ne otstapva …?!?! Badete zdravi !

 33. нещо стана дума за проституция… та нека си маркирам позицията:
  всеки прави каквото иска, стига непосредствено да не пречи на околните, да не ги принуждава, да не ги ограничава.
  Следователно, който иска да проституира – негова си работа. И никой няма право да осъжда чуждия избор, щом той не го засяга лично.
  Обаче който желае да бъде СВОДНИК (който насилва и принуждава) – неговото естествено място е на два метра под земята без следствие, съд и присъда.

  Само да ви обърна внимание, че практически всички граждани сме на дереджето на “курвите” (леле колко сме морални обаче, тц, тц, тц), докато политиците са нашите сводници.
  Но, хайде, с тях може и по-лабаво – просто аут барабар с цялата система, която им позволява да бъдат сводници.

 34. Ленин не знам да е имал предвид комерсиално ползване на жените.. по-скоро с любов и всеобща радост, като в Корана, обещавания рай на „ самоубийците” в свещения джихад.
  Нямаше червени фенери по това време .. няма и в арабския свят. Хареми – да, култура е и това. Един приятел италианец ми обясняваше нещата така :
  Имат страхотна култура , ние просто не можем да разберем човек, които не ползва нито вилица нито тоалетна хартия ..
  Тук преди време имаше стимули, „Героиня на социалистическия труд” -сега работете,ще ви се радваме като построим комунизма и се работеше здраво .. Димитровград , Хаинбоаз, Перник , Кремиковци… ахаа да стане ,и друг обект, така и не дочакаха жените да им се радват искрено мъжете, радваха се, но някак неискрено .. след работа. Култура е и това, и чалгата няма общо, по- прилича на сръбска музика и пленуми..
  И затова явно има износ .. тук всеки се радва ,никой не плаща и се изнасят към по-малко облъчени общества.

 35. Уважаеми Илюминат, според това, което сте цитирали, държавник от мащаба на Горбачов се оплаква от неустойка от страна на абстрактното юридическо лице, Западът, по договор, донесъл радикални промени в света. Този Горбачов, като е сключвал договора, какви гаранции си е осигурил за изпълнението му? Този цитат по-скоро звучи като оправдание на Горбачов пред импровизирано събрание на колхознички, които са се канели да постъпят с него както жените с Давидов от “Разораната целина” на Шолохов. А думите на Варбург спокойно може да ги каже и Иван Георгиев, лидер на национал-радикалната партия в България. От тук вече следват изводи за “клавиатурката”…

 36. Клише и обобщение е определението за спортистките на ГДР. Не мисля, че само тях са помпали с хормони, все пак знаем кой пропагандираше културизма и други подобни. Знаесе, че и сега спорта е преди всичко състезание на химици.

 37. Ако Сиси и Александрова ни пощадиха и не ни казаха-особено – the other sissy,чийто “съпруг” едва крачи, след катафалката на българската княгиня,преди да заспи вечен сън до 141 държавни величия още от незапомнени времена на капуцините,то на всеки,свестен човек,не би трябвало да не му стане ясно,защо в блога се повтаря често думата “правилната България”…
  Георги,поне Вие знаете,кому и с неподправена любов към турски сериали народът дава урок в памет на Н.Хайтов,и що е то съхранено общество,както и такова,облъчено с грандиозни новини за това как Софи и Дачо се били събрали,а и тя вече не се
  “д ъ р в и л а”!!!!!
  Само че в Истанбул си има “Абанос сокак” а нашият политически и икономически матриархат е повсеместен,като “клиторната дипломация” – макар занаятът да е древен,но Ленин и Луначарски -все пак като Г.Димитров в началото – и на двата елита намираха място и за Чичерин и за Колонтай-привърженичка на свободната любов,а героят от Лайпциг за да спаси от тогавашната ченгесарница напет български генерал,и след друго представяне при Нанси…
  Халал им вера на такива мъже държавници,но не и когато чукат и поверената им държава!
  Вече обсъждан въпрос!

 38. Според мен тук основна роля играе семейството. В едно семейство и по-общо в един род опазването на жените е жизненоважно, защото се съхранява ГЕНЪТ. Но нашата държава-разграден двор и с разрушени връзки и традиции не може да изиграе ролята на голямо СЕМЕЙСТВО, да подкрепи личните усилия на отделните семейства, както и на държавно ниво за да се съхрани генетичния, детеродния а и МОРАЛНИЯ капитал на нацията.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.