На Борисов му е смешно – а на вас?

“За първи път сега се пропукаха организираните групи и пропяха в арестите. И споделиха с нас в арестите… И отидоха и посочиха трупове. Ние в момента разкриваме поръчкови убийства. Отиват и показват – ей тука в тая ливада има труп. Ето тука някъде го покопахме. Колегата Цветанов с един багер копае и вади трупове”, разказа премиерът”


Това е цитат от репортажа на Би Ти Ви за изявата на премиера Борисов в Берлин, организирана под формата на лекция от фондацията “Конрад Аденауер”. Камерата, безпощадна като свидетел, показа как аудиторията се киска, изумява и забавлява . Сигурно си представя, как “колегата Цветанов” ходи да копае и вади трупове по ливадите, докато оцелелите от това масово клане престъпници “споделят” съкровените си тайни с новата власт.

Безпощадната камера показа периферно “колегата Цветанов”, вкопчил ръце в лактите си в позата “не ме докосвай”, замръзнал и вцепенен. Но не от смях.

Берлинската аудитория трудно може да бъде изненадана от нашия премиер. Той вече я взриви преди половин година с твърдението, че 90 на сто от българските дипломати са свързани с ДС. След което номинира Румяна Желева за еврокомисар. Оказа се, че тя е била свързана с фирма на ДС – освен колегите Атанас Чобанов и Асен Йорданов, автори на разследването за тази връзка, с твърдение по въпроса се включи и предшественикът на Желева на поста Ивайло Калфин. Никой не го опроверга. Той явно е доста “информиран източник”.

Интересно, за Кристалина Георгиева и спекулациите за агентурното й минало реагираха светкавично и доказаха, че е “чиста”. Защото са знаели, че е така. Да разбираме ли, че за фирмата на Желева знаят също и точно по тази причина не питат и не коментират?

Ето още няколко акцента от изявата на нашия премиер в Берлин, обобщени от сайта Медиапул:


“В отговор на въпрос за 150-те неразкрити убийства в България, част от които по времето, в което той бе главен секретар, Борисов заяви следното: ” Няма убийство, по което ние да не сме задържали някой или да не сме намерили свидетели. Законът обаче изисква някой да излезе и да каже: ей тоя беше. Хората се плашат, защото не са убедени, че тези ще имат тежки осъдителни присъди. Като ги е страх, хората и съдиите не могат да издадат осъдителни присъди”.
След като обяви, че сега има пробив, Борисов добави: ”Не случайно сега са ни пълни арестите”.
”След убийството на Пуканич стана ясно, че Робърт Матанич, Сретан Йосич, всички онези, които ние сме арестували и екстрадирали, са заподозрени за убийството на Пуканич”, каза Борисов в потвърждение на думите си. Изнесе и лекция как сръбските и хърватските килъри са били пращани за ”мокри поръчки” в България, а в замяна ние сме изнасяли килъри към тези страни.
По въпроса за реформата в съдебната система, Борисов също обясни колко е трудно това, защото тя е независима.
Кабинетът “Станишев” бе определен като ”няма такива шменти-капели”, което вероятно също е затруднило преводача за немските слушатели.
”Всичко щеше да си върви мазно и бавно, ако сега на власт бяха социалистите. Сега е в пъти по-трудно”, каза още той.
”Ние сме честни и достойни хора”, увери Борисов, говорейки за себе си, за правителството и партията си, като в същото време се разсмя искрено и силно.
Немската аудитория обаче сметна за шега думите на премиера за реформите в БДЖ и за подкрепата, която Борисов даде на вицепремиера от предишния кабинет Миглена Плугчиева да заеме вицепрезидентски пост в ЕБВР.
С усмивки бе прието уверението му, че реформата в българските железници ще стане по немски модел. По време на разговора немските домакини обясниха, че е по-добре да не става така, защото самият Берлин има голям проблем с железницата си.
За да защити подкрепата си за Плугчиева, премиерът Борисов изтъкна своето старо приятелство с берлинския кмет – социалист Клаус Воверайт и заяви, че ГЕРБ иска да проведе нов тип политика на консенсуса в България. Това признание също предизвика усмивки сред представителите на близката до християндемократите фондация ”Конрад Аденауер”.
По поставената тема за руските проекти в България, Борисов отново изказа тезата, че неговото правителство е в заварено положение. ”За АЕЦ ”Белене” сега аз съм нито така, нито – така”, обясни с ръкомахане той.
”По този проект се прави трета първа копка. Първо Тодор Живков, после Царя, после Станишев, за мен не остана”, каза премиерът.
”Руснаците са готови да намалят цената на проекта за АЕЦ ”Белене”. Ако не бяхме затворили III и IV блок, щяхме да изкарваме по 1.2 млрд. евро годишно от тези реактори”, каза той и заяви, че германските компании също са поканени да инвестират в нови ядрени мощности в България, които новото правителство ще развива по нов начин.
Присъстващите бяха обстойно запознати и с липсата на екооценка за проекта ”Бургас-Александруполис”, както и за технологичния процес, при който танкерите с нефт ”с едни гумени маркучи ще ги връзваме” към буйовете вътре в морето.
Борисов описа на немската аудитория опасенията на хората в района, защото всеки ден ”в едно много бурно море, представете си, ще влизат танкери в българското пристанище”.
По темата за газопроводите, Борисов обясни: ”Ще ви кажа моето лично мнение или, че “Набуко” няма да стане, или ще стане след “Южен поток”. За България, който тръгне по-бързо – него правим”.
По темата за борбата с корупцията, той изтъкна, че “сега връзваме касови апарати на бензиностанциите”. И още – ”правим магистрала “Тракия” като ”Биг брадър”, сложили сме камери във военното министерство дето да следят пликовете, някой да не ги пипне”.


Знам къде още, освен в Берлин, се кискат. Кискат се доволно, макар и безсилно да извлекат изгоди ( за момента): на “Позитано”, в президентството, в централите на ДПС и на НДСВ.

Което е тъжно.

48 мнения за “На Борисов му е смешно – а на вас?”

 1. 90% от хората в България след 40 години са свързани или с дс или с бкп или със ссср (сантиментално)…или и с трите! Под тази възраст “влиятелни” хора с “перспектива” в булгаристан са само синовете и дъщерите на по-горните, а останалите се шепа луди и заспало стадо. Преди изборите един приятел казваше за бате Бойко: “Тоя или ще ни измъкне или ще ни до закопае.” А за му казах (с вродения си песимизъм): “Второто брат, второто!”

 2. E, като е толкова смешно, защо на мене ми се плаче…

 3. Да си призная на мен по скоро ми е смешно.А с това “Живо здраво,искали сте да ме видите“направо удари десятката.Съжалявам,че детската му мечта е била да стане пожарникар.Хуморът в България очевадно е загубил един истински майстор на късия виц.“Колегата Цветанов с един багер копае и вади трупове“ е на тоя и студените германци не са устояли и са се смели от сърце.Което е тъжно.

 4. Че кво му е – прост селски тип като оня, на когото разтриваше ушите докато му беше пазвантин… Само дано не се задържи на власт и наполовина колкото оня, че жална ни майка.
  А за Гоциту не сте прав – той се киска, ама и едновременно хвали същия хитрец дето се/ ни е изложил в Берлин. Хвали го та пушек се вдига. А това означава само едно – комбина. И ми се струва, че тук комбината е много по-сериозна от игрите в стил Путин-Медведев (след 2 г. има избори за президент у нас). Май става дума за комбина за изваждането ни от Ес. Че как иначе пазвантинът ще си позволи подобно поведение и липса на елементарна прибраност на такъв форум?! Според мен си е театро – прави се на по-тъп отколкото е, за да може и единствените които все още седят зад него на Запад (Германия), за махнат с ръка отчаяно (особено след Желева, която май твърде насила пазвантинът държа до последно, въпреки огромния гаф) и да ни отпишат… от ЕС.

  И тогаааава – задунайская с Гоци/Боко начело докато свят светува.

 5. Е, да се надяваме, че домакините от фондацията КА най-сетне са разбрали в какъв балон са наливали средства. И всичко това за сметка на оттеглената подкрепа за класическата десница.

 6. Самолетът не е на автопилот, той е на дистанционно.

 7. Да, гледах тази комедия. Поведението на ББ много ми заприлича на друг наш изтъкнат мислител – Хр. Стоичков и неговото “сомтайм люн, сомтайм вин…”. Единия – “шменти капели”, другия – “виж ся…” Тъжно, тъжно, та чак комично. Не знам дали забелязахте нещо недопустимо при такова ниво – опита за прегръдка на наш Бойко, спрямо г-жа Меркел… Смях и …. ужас.

 8. Към Правда Сиромашка:

  …а в наше село -имаме новина: Би Ти Ви се продава. Този път наистина.

 9. Написано с усмивка:
  Признавам си, че като научих, че Борисов ще изнася лекция там и като си представих ситуацията, се позасмях. Позасмях се, защото двата десена са много различни. Любопотно ми беше дали Борисов ще се “налапа” с “мулти”- и “колатерални” клишета и чуждици, но за мое успокоение, не се е. Прави му чест, че е бил такъв, какъвто всъщност е, а не се е представял за друг. Струва ми се, че като истински шоп, който се гордэ с ината си, е пренебрегнал предлаганата от специалисти помощ и си го представям как им е рекнал: “Благодаря, обаче съм добре и така.”

  Приемам доста хладнокръвно, но усмихната представянето на Борисов, защото и Полша имаше своите предизвикателства в личето на братята Качински, близки по стил. Европа не е със затворени очи и уши, знае ни добре, едва ли Борисов е стреснал някого – аз си спомням един български посланик, който дъвчеше дъвка и говореше по мобилен телефон по време на подиумна дискусия, който обаче беше свестен човек. Така че според мен не простонародната чистосърдечност са проблем на БОрисов, а в конкретния случай това, че не им е казал кой знае колко съществени неща. Ето, социалдемократът Ерлер му го е казал, макар и не директно: Не ни разтягай локуми, кажи нещо по същество. Накратко, ако Борисов покаже управленчески умения, ако успее да предвижи каруцата напред, никой няма да се коси за простонародната му чистосърдечност, с която се опитва всеобщо да ни обезоръжи. 🙂

  [http://www.kas.de/wf/de/33.18694/]

  под статията има интересна инфо за българо-германските търговски и икономически отношения, на мен това ми беше по-интересно.

 10. П.С.

  Социалдемократът Ерлер казал: “Гладни сме за добри новини от България.”

  Макар да ме е яд на Пьотеринг от едно време, ето какво е казал, сдържано и режещо ясно: “Преходът в БГ не е завършил.”

  Който може, ще се усети силата на думите.

  [http://www.kas.de/wf/de/33.18694/]

 11. И да се продаде БиТиВи-то, ти не влизаш в сметката.

 12. И аз прочетох за БТВ-то. Интересно ми стана и гуг-нах корпорацията и собственика и. Интерсни неща прочетох, но все още не мога да преценя дали има шанс за промяна на статуквото с оглед свобода на журналистиката там или ще е business as usual…

 13. Към забележката на г-н Чобанов за подкрепата на КА за ГЕРБ: ЕНП, в която германската фракция е най-голяма, ако не бъркам, се интересуват от гласоподаватели. По-странно и определено неприятно ми беше, когато Пьотеринг призова за подкрепа на Първанов по съвет на ГЕРБ. Тогава на косъм беше и ДСБ да се обявят срещу “националистическта вълна” на Сидеров, но в последния момент, незнайно за мен защо, Костов тракна едно писмо до Пьотеринг и той. При цялото ми уважение, но къде бяха дотогава всите мозъчни автентични десни крепости, не е ясно. Какво да се смея на Желева, Борисов или Яне?! Ето това вече никак не е смешно.

 14. Пожарникарят не е Хамлет, но и Хамлет не е пожарникар. България не е Дания, но гнило има и гнили са устоите…
  Каквото и да направи инж.д-р генерал хаджи Бойко войвода, такава гнилоч каквато беше при Суека, Турчиня и Деменцията – няма да се повтори…
  Което и да беше дошло след онази руско-турско-дебилна тройка все по-хубаво щеше да бъде от онези мастии. Дайте му време на човека!
  Като го махнете кого ще сложите?
  Черния арап, Р. Овч, Сирищника или Шадравана? Или некоя гъдулка като Яни, Мартинчо или Волно Капков?
  Давай, бате Бойко, твое е времето, макар и бедно и за малко!

 15. Има нещо, което никога не бих могла да догледам до край – тв варианта на “Бай Ганьо” с неповторимия Калоянчев – в главната роля. Търпението ми се изчерпва до крясъците “Булгар, Булгар” и ме залива вълна от….срам. Срам ме и това си е – вече толкова години.
  Та същите чувства питаех, докато гледах (опитах се да гледам) Румито в Брюксел. Сега ме обзема същото чувство – неистов срам, че с този човек сме расли в една държава, та камо ли пък да ми е мин.-предс. Господ здраве да му дава на Генерала, ама представяте ли си, ако пък знаеше немски, какво чудо щеше да е. Пък така – каквото превели, превели.
  п.п. Г-н Инджев, мисля си, че още няколко човека се смеят дружно и мощно – ПР-ите му. Вариант 1- затова са ги назначили, вариант 2- не ги е послушал, само дето в този случай те се смеят, всички останали немеят.

 16. Аз не виждам кое е толкова трагично в случая, не съм някакъв сляп привърженик нито на ГЕРБ, нито на Борисов, но за силна политика не са задължителни големи формалности и изтънченост в изказа.
  В крайна сметка нека да обърнем внимание на резултатите, които се коментират, а не дали са представени по начин, който би бил по-подходящ за разговор с приятел, отколкото за дискусия с канцлер.

 17. До колкото си спомням в телевизия BTV се наляха доста инвестиции. Супер техника, поставена в супер центъра на София и привлякла с добри заплати добри инженери и журналистически състав. Елитен екип с елитна техника за елитно(професионално) влияние в България. Този който наля парите хипотетично беше г-н Мърдок, но той така и не пожела да дойде в Бг и да си види инвестицията и някои източници подложиха на съмнение, че зад BTV седи самият Мърдок. Това май не е чак толкова важно. Интересното в случая е защо тази телевизия вече не е нужна на този, който я финансирал и излял не малко парици и дали вече тя не си е свършила работата и на него самият не е нужна? Иначе не знам защо ще трябва да коли патката дето му снася златни яйца?

 18. Правда Сиромашка, откъде знаеш че е е недопустимо на такова ниво? Запозната ли с етикета при тези случаи? Защото онзи ден преди да отиде в Германия Бойко се оплака, как всички се прегръщали на тези срещи, а него му било неудобно…. Иначе по темата, да Бойко е просто момче, но поне нещо прави. По малкото зло, както се казва..

 19. dano ne se razchue che kopaem i vadim trupove, syjaliavam no i na men mi stana smeshno, makar che e tragichno

 20. Изгледах шестте клипчета в youtube с речта на Борисов. Тя си беше в обичайния му стил с който всички сме свикнали, но на който пред него у нас никой не смее да се подхилква – сигурно ги е страх същите тези хора.
  Казвам “същите”, защото бяха само хората от периферията непосредствено до камерката с микрофон, където се чуваха коментари САМО на български. Немците се обръщаха от центъра очевидно учудени. Единственият момент в който се смяха, беше когато премиера им обясни за трите първи копки на Белене. Но трябва да признаем тва е смешно всеки път когато и да се чуе. През останалото време немците само кимаха, а на наще им се изостряше бронхита и астмата, когато Борисов заговаряше за предното правителство. От серия експлозивни кашлици едвам се следи какво Борисов. Интерсното е , че след това симптомите им на дразнене на горно дихателните пътища изчезваха.

 21. Към тези дето са се смели много…
  Видях нещо по-смешно тази сутрин “Доган ще пише стратегия за развитието на България”.
  Да можех да ви видя в един паралелен свят – “Станишев печели изборите за втори път”…
  Май нямаше да е много смешно…

 22. И мен много ме е срам от държането на тоя човек, който така набързо съвсем си загуби акъла откак пое властта: Видяхте как наший мужествений Премиер Б.Б. дрънка простотии в стил “а ла бай Тодар Живков”, а пък уж сдържаните немци се превиват от смях?!

 23. НИКАК НЕ Е СМЕШНО МНОГО Е ТЪЖНО ДАЖЕ.КАКВО ЧУДО СИ ИМАМЕ ЗА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.МРЪНКАМЕ,ЧЕ СМЕ ЗЛЕИ ТЪРСИМ ВИНАТА НЯКАДЕ ОТВЪД ГРАНИЦИТЕ НА СТРАНАТА.ТУКА Е ТУКА ВЪВ ВСИЧКИ НАС ЗАЩОТО НЕМОЖЕ САМО С МУСКУЛИ ТРЯБВА И АКЪЛ.

 24. Веселяк си е Той,и голямото му предимство е, че е искрен.Говори глупости,но искрено, това е обезоръжаващо. Май от бай Тошо го е прихванал.А подкрепата за Плугчиева и новата политика на толерантност, съвсем не е нова, това сме го виждали от царя, подкрепи всички не таеше лоши чуства към никой – колко благородно-царски.. и оттам се е понаучил. Ще излезе накрая един истински Народен – Цар.
  Преди време като нашумя срещата в Чикаго , си направих експеримент-разпечатах я цялата и се получи интересно нещо. Като четеш е безмислена поредица от думи, ако си пуснеш видео и я слушаш горе долу схващаш идеята.Харизма си е това.

 25. „”Ако един смешник забавлява народа – това е комедия,
  но ако същия този смешник води народа – това е трагедия…..””

  Гьоте

 26. Иво, харесвам аналитичния ти ум и журналистически качествал Ето защо като твой редовен читател не мога да не си позволя да ти кажа следното:
  Иво, моля те не проявявай тенденциозност в труда си. Бъди независим. Анализирай поведението на др. Костов и компания. Не за друго, а защото в мен остава чувството, че не можеш да надскочиш очевадните си пристрастия.
  Ще ти бъда безкрайно благодарен, ако успееш да анализираш вероятностите, как един полуразрушен блок, от който 20 години всеки е крал каквото поиска и каквото му потрябва /блок БЕЗ портиер, съвет на блока, чистач, без дограма, врати, радиатори, осветление, кабели, водопровод, дори без съвест на живеещите в него/ може да се реконструира и възобнови без новия шериф на домсъвета да не слезе на нивото на сленга на обезумелите и изпростели жители на блока. Ще ти бъда благодарен за подобен анализ, а не за тенденциозни политически бърборения.
  Поздрави

 27. Наистина е смешно. Ама смехът е през сълзи. Дано поне ни разрешат да се съберем пред Народното събрание и да се посмеем. То да протестираме вече е забранено…

 28. Забелязвам, че Борисов имитира вече дори интонацията на покойния другар Т.Живков… театъра пордължава, за мен не остана и капка съмнение, че няма да иам възмездие за Тройната коалиция, защото тези са пордължение на онези от 1944та… почти без прекъсване…

 29. смешно е ваденето на трупове с багер…
  (все едно сме след гражданска война!)
  смешно е закриването на болници, понеже не отговаряли на шибаните критерии на НЗОК…
  (все едно чиновници трябва да оценяват една болница – това трябва да го правят ПАЦИЕНТИТЕ!)
  смешен бил клинчът (термин от бокса) с АЕЦ…
  (ако чак толкова са ни изпотрябвали атомни реактори, да си напазаруваме за по 20 млн парчето от моделите “Тошиба 4S” и “Хиперион” – за всяка община ще стигне: 20 МВт за 25 години, никакво обслужване, никаква опасност от аварии)
  много неща са смешни…

  смяхте ли се на НЗОК, които единодушно решиха да спрат безплатните лекарства на болите от МС?
  Смяхте ли се на този акт на геноцид?
  Май е време да се направи сайт в памет на жертвите на НЗОК, на хората, оставени без лечение и по този начин убити.
  Скоро и тях ще ги кОпаме с багери…
  Смешно ли ви е?

 30. До Тодор: Не разбирам защо на много хора им липсват брътвежите а ла “Костов е виновен”. Нищо лошо няма да се анализират изказванията и на други политици, но г-н Иван Костов не дава повод за сълзи и смях, както в случая г-н Борисов. Ако искате, прочетете това: http://mediapool.bg/show/?storyid=161021&srcpos=10 (а съществуват и други изказвания) и напишете свой анализ на казаното. Не вярвам да намерите нещо, на което да може да се смее или плаче човек. Може да се спори дали е правилно казаното, дали вижданията на г-н Костов са правилни или не, но той никога не е ставал за смях и не се е правил на палячо.

 31. Тъжно е да. А именно днес денят започна толкова хубаво с един подробен анализ по ПРО.БГ.

  Поздрави и хубав ден,

 32. Всеки народ заслужава политиците си. Забравих кой го е казал, но последните години народа ни доста изпростя, и по-лошото е че хората харесват Б.Б. защото не правят разлика между него и чалгата, в която живеем.Срамувам се всеки път когато този човек отвори устата си пред камерите на Европа. Не че там са много умни, но малко от малко трябва да се съобразяваш какъв го играеш и кого представляваш най-вече.

 33. Всъщност берлинската изява на Б.Борисов е ненаписаната пиеса “Бай Ганьо в героична поза на изпит в Европа за министър председател”.

 34. Милена, хайде без обобщения.
  “Вародът” не е едно цяло. Заслужили са политиците онези, които са гласували за тях. Обаче, също като “туристите” на ДПС, те са натрапили въпросните политици на ВСИЧКИ.
  В една децентрализирана федерация от типа на швецарската такива неща са сведени до далеч по-поносим минимум.
  Абсолютно същото е и със законите. Особено сега, когато изникват всеки ден нови технологии за масова употреба, обстановката е толкова сложна, че НЯМА ЕДНО ВЯРНО решение. Нещо повече – ПРАВИЛНИТЕ (на пръв поглед) решения са няколко. Нещо повече – те са правилни само ако са в комплект, т.е. съществува свобода на избор от предложените варианти.
  Единните закони МНОГО РЯДКО позволяват такава свобода на избора според обстоятелствата. Законит се стремят да регламентират всичко (т.е. не законите, а тия, които ги пишат, а още по-точно – тия, които диктуват какво да се пише), което води до парализа на обществената инициатива да се справя с предизвикателствата, без да влезе в конфликт със законите (и което се отпушва чрез даване на рушвети).
  Още един аргумент относно неадекатността на унитарния тип държава.

  Писах ли вече, че бате Бойко е вашият ДУЧЕ?
  Е, да ви е честит. Ликувайте – ще заприличаме на Италия (отпреди 80-90 години). Голяяяям прогрес, няма що.

  Нещата се решават с децентрализация. Пръстъпността най-успешно се бори, когато има сътрудничество с гражданите, а значи и системата на МВР трябва да е ИНАКВА. С изборни шерифи по места, с изборен пряко национален координатор.
  Същото важи за съдиите, които НЕ СА НЕЗАВИСИМИ в сегашната система, защото се НАЗНАЧАВАТ, а не избират.
  Да видим тогава дали избраното квартално ченге ще си пипа оная работа, дали избраният съдия ще позволява протакане на дела.
  И да видим дали Бойко в такива условия няма да си седне да се занимава с пожарникарски работи, вместо да се гласи за трона на Тато.

 35. А бе не е чак кои знае какво…ха-ха В БГ преувеличават, а пък и на бат’Боко не му пука – той Боко се представил неформално (както си e в неговата традиция на “неформален”), т.е. като лектор със сказка пред дядките от ОФ-ето в махленското читалище (Аденауер Клуб), К’во толкова ?!

 36. Как няма да му е смешно на премиера Борисов след като вижда и разбира че сме му подарили да управлява автомобил без спирачки (Държава без Съдебна власт)и всички чакаме да видим следващата политическа катастрофа на ГЕРБ и България.За да не се случи и тази неминуема катастрофа, Българския премиер трябва да спре от движение опасният за живота на Българските Граждани и Държава руски автомобил (Република България) .Надявам се Българските Граждани да подкрепят такава Българска политическа маневра на премиера Борисов.

 37. Е вече мисля да си върна дипломата за завършено образование и да поискаем съставянето на нов учебник по география.
  Защото ББ е казАл :
  “Не е едно и също да имаш граница с Франция или Австрия и да имаш граница от едната страна – Русия, Украйна, Чечения, Грузия, оттатъка – Молдова и Украйна, а от другата страна – Сърбия, Косово, Черна гора, Албания, Хърватия… ”

  Да питам феодалните старци от БАН : защо бе феодали не сте ме обучили, че България граничи с Русия, Украйна, Чечения, Грузия, Молдова, Косово, Албания, Черна гора. А? Всички ви трябва да закрият. Я наемете професор Борисов и доцент Цветанов да Ви напишат географията.

 38. КопАл покрай багера на колегата и бате ви Бойко оттука до края на лекцията. Като че ли не допускате, че точно така се изразяват по фатмашки. Ами такова си е момчето. Дали ще му се смеете както сте се смяли и на прадедо му Ганев само от вас си зависи. Тези, които се смеят явно са се подценили защото иронизират качества които са успяли да оценят като нефелни. Тези, на които пък им е тъжно, по-скоро са се надценили защото не може да се съжалава за ситуация, която не им е подвластна. Всъщност може, но само за това че дистанционното не е в ръцете им.

 39. Към haralanov:

  Мисля, че са повече капели, отколкото шменти. Ако преводачите са успели да интерпретират смисъла, може би са превели нещо от рода на : “глей му акъла, пък му крой капели”.

 40. Хора,приемете истината най-после!Каква Европа,какви пет лева?Това сме ние-изпростели от чалга и ефтина ракия.Някой беше казал “пътят на България към Европа минава през Босфора”.

 41. Както някой от вас беше казал ,щеше да е забавно ако не е трагично. Искам да споделя няколко истини около приказките за ядрените централи в България.Защо бяха затворени първите четири брока на АЕЦ Козлодуй. Ами основната причина е, че първите европейски делегации, които бяха допуснати за оглед трябваше да пътуват по един път и да минат през едни села за които коментара е излишен. След като оспяха да се доберат(това е точния израз) до гр.Козлодуй попаднаха в атомната столица в която няма улици и светят пет крушки в центъра на града. Не коментирам за прекрасните жилищни блокове на инженерите нито за чудесния двор на центалата още по-малко за компютрите в централата(които вече са сменени слава богу).Няма повече да обяснявам, само ми се иска да се огледате около себе си и да види всеки един от нас в каква кочина живеем и най-накрая белким си кажем достатъчно. Иначе ще се усмихваме и ще се оправдаваме с липсата на пари, не е възможно да ги има, нито пък е възможно ББ да е друг ако все още уродливостта, боклука и сивотията не ни дразнят. Хубаво е, че джанките са в изобилие в таз държава и можем да си варим ракия без акциз(безплатно) е защо тогава да сме тъжни.

 42. Гледах цялото изказване по youtube и не ми се стори чак толкова смешно. По нашите новини се появиха точно тези 3-4 отрязъка с коментари, предизвикващи усмивки, но чак смешно не беше. Имаше доста верни неща в изказванията му, и по това което видях го приемаха на сериозно. Честно казано, повече ме беше срам от лъснатият ни Станишев, отколкото от простота на изказа в Борисов. Не че съм му фен, мисля че заиграва много с хората и тяхната силна все още чувствителност относно предишния кабинет, но поне виждам някаква положителна промяна, и този простоват на пръв поглед изказ е по-скоро понятен. Мисля, че нашите политици преди години, а и все още, правят сериозна грешка с “утежняването” на речта и мислите си до степен, че остават неразбрани от хората. Според мен това се прави и с цел да се замажат конкретните приказки като не се казва нищо по същество…
  Та затова си мисля, че той не бърка в този аспект. В други съм склонен да критикувам повече, но това му е силна страна според мен-така се печелят хора навсякъде, не само у нас. Иначе определено не съм фен на прекомерните му изяви-на където се обърнеш все на него попадаш!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.