От обесването на Левски, до обсебването на Стамболов – пред нищо не се спират

По повод 156-годишнината от рождението на именития български политик Стефан Стамболов, в словото си пред неговия паметник в София, проф. Стоян Денчев каза: „Имаме нужда в тази криза от личности като Стамболов и нашата страна ще се възроди с хора, които следват неговите завети“.

Това е горе-долу същото, като представител на турската служба по бесене на български бунтовници ( ако имаше такава) да произнесе прочувствена реч на гроба на Апостола.

Няма да навлизам в подробности относно личността на Стоян Денчев – във времето на интернет всеки, който не знае, може да се осведоми. Но ще припомня две неща: той беше вицепрезидент на Мултигруп и главен секретар на кабинета на премиера Любен Беров. Което е едно и също. Защото, както казваше Ренета Инджова, правителството на Беров беше правителство на Мултигруп.

Освен това в неговия кабинет, като шеф на кабинета на Беров, се създаде по тъмна доба т.н. “Г-13”, една пасквилна имитация на западна организация на развити държави. Предполагаемо, това трябваше да бъдат група български лица, реклама на капитализма, които обаче се изпокараха много скоро и водевилната им група се разпадна. Само имената и физиономиите им да си припомни човек, ще му стане ясно, защо капитализмът ни се оказа “див и варварски” ( почти по Георги Димитров на Лайпцигския процес). Задачата да бъдат отвратени българите от пазарната икономика беше осъществена блестящо!

След което отвратените, но зашеметени българи, повярвали все пак поне на легендата за банковата стабилност, бяха брутално и масово изнасилени от банките и схемите на “новите капиталисти”.

Денчев беше много важен елемент от машината на “прехода”, която ни закопа в угода на интереси, пряко противоположни на каузата, за която се е борил Стамболов.

Стоян Денчев е вездесъщ и обтекаем. Никне навсякъде. Беше и топлата връзка на Мултигруп с Атлантическия клуб, превзет отвътре ( една от причините, поради която моя милост тихо напусна ръководството на клуба, на който беше съосновател, макар години още след това името ми да стоеше на бланките на поканите на клуба на все по-пищните коктейли, платени от мултаците).

Ето че Денчев е говорител на гроба на най-заклетия борец (и единствен победител в новата ни история , макар и временно) в неравната българска битка за свобода срещу …руската тирания Стефан Стамболов.

И понеже споменах обесването на Левски, да продължа още малко по темата за обсебването му. Може сравнението, което използвах, да е хипербола, но обсебването на Левски за цели, противоположни на каузата, за която загива, е абсолютен факт. Иначе защо щяха така упорито да се правят , че не знаят за завета му : “който ни освободи, той ще ни зароби”?

А и кого и какво не са обсебили! Ботевата “Дума” беше безцеремонно открадната като заглавие за маскировка на “Работническо дело” и БСП за мракобесната им цел да дръпнат назад България, която беше тръгнала заедно с другите страни народи от съветския лагер да се променя, но се оказа на опашката- операция на крадците се оказа успешна. Не друг, а самият Исус беше припознат предизборно тогава от същия вестник за съюзник в предизборната им кампания. Та пред един Стамболов ли ще се спрат!

15 мнения за “От обесването на Левски, до обсебването на Стамболов – пред нищо не се спират”

 1. Поради гореспоменатите изопачавания и България днес може да се нарече “Швейцария на Балканите”, но в малко по-особения смисъл: Една от причините Швейцария да не стане член на ЕС е, че ще бъде вечен донор, а няма да ползва средства, тъй като всичко там е препреуредено, докато България, бидейки страна-членка и имайки вопиюща нужда от всички средства и помощи на ЕС наведнъж, направи всичко възможно да се лиши от тях и да се превърне в …донор.

 2. Този похват е абсолютен хит в кагебистко-комунистическата манипулация на обществото. Той тече още от соц-а. Целта е ясна- тъй като сегашния началник не може да се съизмери с качествата и постигнатото от великите си предци, той се опитва да ги пришие към себе си слагайки портретите им в канцелариите си, наименовайки с тях всякакви организации, цехове, колхози, та дори и футболни отбори. По този начин, чрез достойнствата на съответната личност, той се опитва да прикрие посредствената си, невзрачна и импотентна своя същност. Тази гнусна схема ще я срещнете навсякъде. Портрети на Левски и други бележити българи висят зад стола на всеки началник в държавно учреждение. Какво общо имат те с тях?! С какво са съизмерими с тях или са ги наслагали за да използат авторитета им!!!
  Медиите се включват в играта по своя си начин – по сериозни теми се говори лековато в шоу-програми с което фактически се профанизира самата тема.
  И артистичното съсловие не остава назад – разни неграмотници се опитват да представят бележитите българи по някакъв странен перверзен начин, претендирайки, че видите ли, това била истината и хората трябвало да я научат!!!
  Коя истина, моля ви – тази, че вече нямаме никакви ценности, които да ни служат като опорни точки????

 3. Да, политическият вкус не е на мода по тези ширини…

 4. Стоян Денчев е вездесъщ и обтекаем. Никне навсякъде.

  Tipichen nash veren drugar.

  Predlagam go za expert kam kabineta Boko.

  Boko ni opravia i ima nujda ot experti.
  Drugaria Denchev e podhodiasht…
  Sashto…

 5. Поздравления за г-н Инджев !
  Мултигруп беше мафиотката организация която спомогна за стопяване на българкста икономика . Изказването на Стоян Денчев е нова доза первезия за публиката. България е като перестроечен “резерват Серенгети”,където всякакви видове живеят необезпокоявани от всякакви.Комунизма да получи своя Нюрнбергски процес,Запада продължава да танзува неприлично танго с комунистите…….

 6. PS

  Imam chuvstvoto che ot izvestno vreme se govori za kriza v BG v kontexta samo na svetovnata ikonomicheska kriza.

  Eto i sega drugaria Denev kazva: Имаме нужда в тази криза

  Kato che li predi tazi kriza vsichko a bilo a jour, lege artis…

  I zaradi prokletata svetovna kriza sme na toia hal.

  A ne zaradi mutrensko-chengedjiiskia im komunisticheksi psevdo-kapitalizam.

  Imam oshte edno chuvsto – che GERB uchastva v programata “oshte 20 godini prehod”.
  Sled tova veche nikoi nEma da si spomnia ot kade sa parite, koga bogatite stanaha bogati i zashto tochno tezi sa ot bogatite.

 7. Блестяща, статия.
  Доката ни е страх от “Международния рекетьор” и му плащаме постояни откупи, ще бъдем най-бедни в Европа. Няма ли да има операция “Наглите 2”,похитена е цялата нация.

 8. Самият израз на проф. Денчев: “Имаме нужда в тази криза от личности като Стамболов и нашата страна ще се възроди с хора, които следват неговите завети”, преведен на левскарско-футболен език, звучи горе – долу така: “Имаме нужда в тази криза от личности като Аспарухов и нашият клуб ще се възроди с хора, които следват неговите завети”. Смислено, нали? Батков и компания, в някой “юноша бледен” припознават Аспарухов и се отдават безрезервно на излъчваното от юношата месианство. Ако пък говорим за завети на Стамболов, най-важният е “България над всичко”. Кой от днешните величия би приел за житейско призвание апостолството, а политиката и държавността като форма на неговата изява. Как си представя проф. Денчев, напр., как би постъпил той самият при детронирането на Батенберг на мястото на Стамболов предвид общия контекст на обществените изяви на г-н професора. Или в случая с Олимпи Панов при русофилските бунтове, когато ген. Николаев на опитите на Стамболов да спаси бойния другар, казва: “Стафане, гледай си работата и не ми пречи да върша моята!”. Стамболов се връща почти ридаещ в къщи и майка му го пита с укор: “Стефане, не го опази Олимпия?”, а Стамболов съкрушено отговаря: “Не мамо, дадох им го”. Съвършено други измерения, за какви завети говори г-н професорът?
  Възхваляването винаги звучи сладникаво, но не мога да не се възхитя на начина, по който г-н Инджев е представил нещата. А от много постинги тук не личи да се припознава в негово лице един истински съвременен будител. Какви ли не хипотези… Пък какво остана да се припознае в някого един съвременен Стамболов. Ама да се намираме на приказки от наръчника на комсомолския активист “в деревне”, проф. Денчев!

 9. Червените Московски Маймунски Мутри са обсебили и присвоили нагло и незаконно Българските ни национални символи,светини, капитали, власт и държава и ще ни владеят като добитък до момента в който Българската Нация смело грабне в ръце Мирната Българска Тояга на Справедливоста в България-ЕС.

 10. Не може да му се отрече на национално отговорния капитал, че сърши много добра работа, с голям магнитут – превърна България в Хаити на Балканите и Европа.

 11. Към г-н Георги Георгиев:
  Както винаги сте точен и за водещия и за държавника Стамболов,чийто политически ръст …
  По добре да не говорим за великани в “царството на джуджетата”!

 12. Днес разбрахме, че новоназначеният икономически съветник на ББ проф. Кольо Паръмов (или Парамов, без значение) си е подал оставката. Проф. Стоян Денчев да го смени, вече си направи презентацията. Шмекери-професори, залъгалка за наивници…

 13. Статията е страхотна, драга Сия,какво етова животно “национално отговорен капиотал”,да не би да има втора вълна на политическата икономия на социализма,нали все пак,в Щатите живеете,там няма такава фраза.

 14. Уважаеми Gen.Vlasov много ще ВИ бъда благодарен, ако пишете по често ВАШИТЕ интересни и полезни коментари в Българския блог на ИВО ИНДЖЕВ.

 15. Наистина интригуваща статия и както винаги добре списана. Хубава е шпонякога да чуваш мнения необременени от дадена политическа сила или материална зависимост. Респект 😉

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.