Борисов има критична нужда от критици

Назначеният само преди седмица съветник на премиера Бойко Борисов Кольо Парамов подаде оставка, предаде репортер на БГНЕС.

“Заради създалата се твърде тежка и негативна ситуация, оспорваща моето място като съветник в политическия кабинет на министър-председателя, считам за нужно, че най-добрият ход в момента е да отстъпя една крачка назад”.

Това каза  Кольо Парамов по повод депозираната си оставка. “Изключено е да стана причина да създам условия министър-председателят да бъде превърнат в заложник на междупартийни боричкания. Твърде много уважавам министър-председателя и неговата ангажираност към коренна промяна на политиката в България и не бива в никакъв случай да бъда пречка за това. Днес подадох оставка от поемания съветнически пост в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов”, каза още Кольо Парамов.

Разбирам, че симпатизиращите на Борисов защитници на всичко, което прави, търсят и намират в постоянно променящата се “политическа фауна” около него белег за еволюционно превъзходство от революционно значение – щом е гъвкав, значи е добър.
Готов съм да се съглася с това, но само в определени рамки. Защото “гъвкавостта” не може да бъде приоритет. Нали уж именно с твърдостта си Борисов впечатли толкова много избиратели !

Да, факт е, че Борисов, както никой друг български управник начело на държавата, проявява рефлексия спрямо ехото от грешните си ходове. Методът “проба, грешка” сам по себе си не е осъдителен като инструмент за правене на политика. Големият въпрос е обаче, както и във всяка останала област от живота, къде е мярката!

За толкова рекордно кратък период възвратно-постъпателните движения в кадровата политика на Борисов вече създават впечатление за безвъзвратно отказване от настъпателните обещания.

Банално е да се каже, че е желателно Борисов да чува критичните гласове преди, а не след поредната кадрова грешка. Само че как да стане това, когато…няма такива. Откъде да се вземат? Кой би могъл да предвиди, че Борисов ще приласкава вицепремиера от правителството на Станишев др. Плугчиева, че ще издига шеметно в рамките на броени месеци абсолютно непригодната за външна политика Румяна Желева, че ще котка с министерско кресло Божидар Димитров, че ще се похвали с целувки и прегръдки с Ирина Бокова ( която просто можеше да поздрави, щом е решил) и че заявява именно по повод на Парамов как щял да си назначава близо до себе си, когото си иска!

Че няма форум или механизъм, чрез който Борисов може да чуе компетентни алтернативни идеи, е очебийно. Има обаче и нещо, което не е толкова видно, но е не по-малко пагубно. В собствената му партия, зачената като личен проект ( със знаменитата забрана на Борисов да се говори за президента Първанов, само той самият имал право!), няма човек, който би посмял да му се противопостави.

Там го слушат какво нарежда и изпълняват. След което веднага се съгласяват с ревизията на решенията му и започват дълбокомислено да обясняват правотата му в противоположната посока. Спомнете си унизителното положение, в което изпаднаха приближените му, разпратени по сутрешните предавания на телевизиите, да се отмятат от собствените си думи за референдума за новините на турски по БНТ след като не те, а Борисов си смени мнението. Само ден по-рано същите обясняваха, как народът трябвало да се произнесе и че това е най-демократичната процедура, а сега вече смятаха, че референдумът ще да е вреден .

Нещо подобно промълви тази сутрин по БНТ …Волен Сидеров, инициаторът на злополучната идея за референдума. В отговор на водещия в студиото за тези новини той буквално каза “ с референдум, или без референдум” тези новини…еди какво си. Значи и БЕЗ референдум вече може, щом Бойко казва, така ли?

Борисов поне можеше да си позволи лаконично да се отметне без много обяснения, докато обясняващите останаха да се гърчат пред микрофоните. На Борисов това му се приписа като позитив, защото проявил гъвкавост, но за обясняващите остана унижението.

Някои, като Цецка Цачева, така се престарават да усилват в публичното пространство посланията му, че буквално произвеждат черен хумор. Румяна Желева била символ на България, тя и само тя щяла да е български еврокомисар и дори нямало “план Б” ( въпреки твърденията на самия Борисов). Всички тези глупости Цачева изрече насред световната шумотевица и подигравки, които заляха името на България във връзка с явния за всички провал на Желева. След което Цачева спокойно се върна да си работи по специалността – да взима отпечатъци и да усмирява заподозрените нарушители на нейните разпореждания.

Ако не е ясно по начина, по който поставям въпроса дотук, да го задам иначе: има ли безгрешен човек на света, или пък такъв, който знае отговорите на всички въпроси – някой от вас, читателите смята ли себе си за такъв? Едва ли. Защо тогава това за Бойко Борисов да се приема, че има божественото право да си прави каквото пожелае и после да обяснява, че е прав дори да греши? Това не ви ли напомня на нещо друго от нашето минало?

Бойко Борисов има нужда не от съветници ( след като показа, че е в състояние еднолично да променя решения дори на най-големия си експерт Симеон Дянков, за акциза на алкохола например), а от критици с права и авторитет и дързост дори да му кажат в очите нещо различно от неговото мнение. От това, дали ще прояви “гъвкавост” по този въпрос, проумявайки неговата важност, в крайна сметка ще зависи успехът му.

49 мнения за “Борисов има критична нужда от критици”

 1. Адмирирам постъпката му! Ето, че понякога хора от бившите служби действат по-уместно отколкото днешните “новодемократи!”

 2. Сега е момента да покани Кирил Добрев за съветник, на мястото на Пръмов!!

 3. Честно казано, все по-често в главата ми се върти съдбовен въпрос: а всъщност самият Бойко Борисов ли взима решенията? Тази прекалена гъвкавост и все по-честите му опити да вкарва червени президентски хора във властта като един същ Сакскобургготски негова воля ли е? Толкова ли е закъсал, та се държи панически? Моят нос, възпитан политически през последните 20 години, надушва кукловод(и)…

 4. Към marvelis:

  Искате да кажете Парамов? Защото има и Пръмов, финансов анализатор, казва се Андрей Пръмов и няма да кажа чий син и коя му е съпруга( защото се въздържам от атаки по роднинска линия) . Няма да е учудващо май, макар че в интерес на обективността Пръмов, за разлика от Паръмов, не е замесен лично в политиката – поне аз не знам.

 5. Не знам дали това, което ще кажа има нещо общо със статията, но ми идва наум точно тук и сега. И Желю Желев си мислеше, че ще впечатли света със селския си произход, но не би. Целият български народ вкупом се възмущаваше от гласуването с чужди карти, а сега, когато изнамериха, явно единствения възможен начин да го избегнат, всички се оказаха на страната на унизените депутати. Мисля си, че и Б.Б., ако прави крачка напред и две назад, стига да не е по-ленински, може и да уцели вярното решение?! Остава да видим!Но, трябва да е сигурно, че критиките са правилни и съобразени с интересите на българския народ.

 6. “Борисов има критична нужда от критици” ….
  Защото вече е видимо,че е надхвърлил критичната допустима бройка на “умници” край себе си.

 7. По повод оставката на Кольо Парамов и шума около Михов,най-впечетляващо,ще си остнане май самото заглавие на статията за това кой от какво има нужда и ясното съзнание,че Дянков е прав за 3 години балансиран бюджет,като част от конвергентната програма,така както се е пяло някога в Чикаго пред повече от 120 години: “Някой всъщност знае ли колко е часът?”
  …и се предполагало,че според Лорънс Рийд само щатът,настрана от различни държави,би дал повече от 3-40 отговори!!!!….
  България винаги е преливала от акъл и мераклий…и настрана,че ще нахокам Кольо за глупостта му,бих посъветвал само “старите “демократични”кримки”,да се с ъ п и к а с а т,защото и без това поляците ще ни преебат,
  недопускайки нови държави във валутния съюз…
  Ако им паднем разбира се,защото нямаме равни – дори за блог,като този-където каляват находчивостта
  в свободното общество на прокудени
  от тъпата комунистическа
  завист…..
  Колко кадърни хора си отидоха така,и марцина!
  Просто си следвай пътя Генерале и не чакай похвала и благодарност,а се разберете с президента за повече доблест и исторпическа справедливост…казах го още но 22 септември и тази и м.г.
  Не е лош историк,мама му стара!

 8. Борисов има нужда от едно единствено нещо. Да свие малко егото си и да признае пред себе си, че има необходимост от компетентни, ангажирани, публично “видими” съветници.Като резултат, вероятно би могъл първо да обсъжда и обмисля решенията си, а после да ги прави публично достояние.Така би спестил много обществена енергия и време в избора на рационални действия.

 9. Цитат: “умните се учат от грешките на другите, а глупавите от собствените си”.
  Къде сме ние?

 10. ББ се държи като генерал на селска армия. Само дето вместо той да прави стратегии и тактики, пита непрекъснато войниците си каква е целта. Как да стигнем далеч,а и накъде сме тръгнали, някой да вижда посоката? Знаем колко първосигнално е още колективното съзнание, лесно българинът се обединява само “срещу” нещо, а не – “за”. А като няма и кой да му каже “за” какво иде реч, какъв ще е близкосрочният резултат от мерки, каито се сменят ежедневно под напора на събитията. Без никаква яснота за стратегията, се налага впечатлението, че ББ управлява чрез славянското “вече”, вид площадна демокрация, където селяните гласували с тояги!
  ББ докато брои тук колко тояги има на разположение, някъде мозъчни центрове работят, поемат отговорност за идеите и действията си, помагат да се намали цената за преминаването през кризата от всички. Особено от най-бедните слоеве, които у нас ще се окажат повече от половината население на България.
  По системата “първо действат – после мислят”, никой няма да издържи дълго – нито те, нито ние.
  Спомняте ли си за “капитализма с човешко лице”, претърпялата крах демагогия! Тази безпощност, като се изключи работата на МВР и Цветанов, лъха от всякъде в управлението.
  Ето, Дянков изгуби много бързо търпение,а бил шокиран чак сега как изглеждал “Пирогов”, за България явно нищо не знае, от което ние сме в шок? А иначе говори в стила – “нямаме време да ви обясняваме, ще ни слушате”/да ви прилича на един велик! съветски Стратег?/.
  Обяви почти всички родни и критикуващи финансовите му идеи икономисти за “пропаднали”. А какво чуваме досега от него: “шъ съ оправим!”/ къде е бил през 90-те,та не знае, това вече сме го живяли?! И Милен Велчев “сложи” ръка като Дянков на митниците, а парите от там къде са? – в джоба му!/
  Дали се сещат за това “де жаву”, или пак залагат на късата ни памет!
  – “и хеликоптери за Бърза помощ ще има, и данъците ще свалят, и финансовата криза ще отмине…като влезем в Еврозоната!” Това е новата мантра сега – подобна на нея беше тази на Симеон – ” да влезем в ЕС, пък ще видим!” Е, видяхме – звезди посред бял ден…
  А иначе, ние си знаем, че като всичко друго, ще отмине и кризата. Искаме да знаем каква е цената, кой ще я плаща, кой и как ще оцелее…
  Щото и т.н.Малка секира/ексфинансов мин.Стоянов/ казваше с цинизъм, че “шъ съ оправим”, и че не вижда хора да мрат по улиците. Ами да, хората не са мухи,те си умират в леглата. Е,и един милион и кусур “излетяха” отдавна навън. Ако продължава да се демонстрира – умишлено или не, че “лявата ръка, не знае какво прави дясната”, това ще отблъсне и обикновените, а и най-отявлените привърженици на ББ, а като се добави поредната “клиентилистка” политика, и изпълзялите от нелегалност лобисти…
  Спомняте ли си Илко Ескенази – големият и колоритен български икономист на прехода? Той заяви веднъж в парламента:”Абе, вие сте като шибеците, колкото по-нагоре се изкачвате, толкова повече ви лъсват червените задници!”
  Та, кой вярва още на Кольо Парамов,и докога ще се страхуваме от Верджиния Улф?

 11. Много добре и точно казано! На г-н Борисов не му е нужно нито да бъде демонизиран, нито да му се лази, нито да му се присмиват зад гърба. Той е спортист и си гради кариерата в съответствие с необходимите условия да е победител. Сега вече не е в състезание, а трябва да гради, и затова трябва да реагира адекватно на неизбежните грешки, които допуска. Имам, макар и бегли, впечатления от миналото за неговата семейна среда и който подценява интелекта му и чувствителността му, ми се струва, че дълбоко греши.
  Ето как са я подкарали в един известен сайт, с “правешкия аршин”:
  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2718591&page=2#commentsContent
  Ако искате да се посмеете на Бойко Борисов…
  Не се стърпях и написах това:
  На Бойко се смеят онези, които не правят разлика между знаене и можене. Вярно, засега Бойко не дава много сигнали нито за едното, нито за другото, но определено се стреми и има потенциал за можене, то е по-важно в политиката. Ние на практика нямаме можещи политици, и един, който с цената на изяден пердах се стреми към това, е за насърчение. Никога не съм му бил привърженик, но ми е симпатично желанието му да израства, както и ми е глупаво хора с претенции за познавачи да говорят с презрение за “пожарникаря”. Самата професия никак не е за глупави хора, и който е имал пожар, го знае. А и някак нормално е след като “големите мозъци” докараха България до това плачевно състояние, да се почувства нуждата от “пожарникар”.
  Искаме нови политици, а като се появят, познаваме ли ги?

 12. „”старите „демократични“кримки“,да се с ъ п и к а с а т,защото и без това поляците ще ни преебат,
  недопускайки нови държави във валутния съюз…
  Ако им паднем разбира се,защото нямаме равни – дори за блог,като този-където каляват находчивостта
  в свободното общество на прокудени
  от тъпата комунистическа
  завист…..”
  Cтамен Стоичков

  Стамен Стоичков е старо ченге, което засега се забавлява в блога, но скоро ще бъде активирано за по-целенасочени действия.

 13. Da, ima speshna nujda ot krititsi, no ne i ako go pitate nego. Inache steshe da si sadeistva s I. Kostov, a ne s V. Siderov, a i vsichki vidjahme kakvo stana s Jane Janev… Mi toi podkrepja i e gotov da naznachava vsjakavi kadri na BSP, no samo ne i na Sinjata koalitsia. No nisto chudno, kato gledame kak si hortuva s drugarite ot bivshite slujbi, koito sa mu i blizki prijateli mejdu drugoto. Nakraja izleze, che glasuvash za B. Borisov i poluchavash DS.

 14. “Който те критикува с основание ти е учител, който те хвали с основание ти е приятел, а който те хвали без основание ти е враг.”

  /източна мъдрост/

  Родните управници трудно намират учители в нашенските медии, но врагове никога не липсват.

 15. Обещавам Ви,Никифоров и Борисов, да му ко кажа в очите,ако го видя някой ден и се надявам,да не работи за това….
  България е оставяна сама на себе си при междуцарствие ,само около Регентството,когато голобрад княз предавал на руския цар съдбата си в негови ръце,(а отгоре на всичко след разговора си със Шатохин!),
  скрил телеграмата-отговор на Александър III и съвсем побъркал Стамболов,който помнел и него и брат му Йосиф с извадени саби срещу Дринската и Шумадийската дивизии…
  И той и царствения му наследник през 1912 г. се съобразяват обаче,със стекли се неблагоприятни
  международни обстоятелства за Отечеството,начело на победоносни воиски и ???….
  Военните ни още при ханове и царе са били умни,но политици и дипломати са си били вечната слаба… ракия….
  Той или ни е прочел или ще го направи,но ще спести изтичането на обществена енергия и ще се влюби в стила на баронеса Аштън…Тя е лейбърист от Ъпхолд,но ще му “помогне”да не се нервират и той и министрите му…

 16. Една мъдрост на индианците от Дакота гласи:”Когато забележиш, че яздиш умрял кон, слез от него”.Но в нашия, абсурден живот се опитваме да разработваме често други стратегии за действие: снабдяваме се с по-як камшик ; сменяме ездача; казваме, че винаги сме яздили този кон; създаваме работна група, за да анализира коня; посещаваме други места, за да видим как яздят там умрели коне; повишаваме стандартите за качество за яздене на умрели коне; създаваме Task-Force, за да съживи коня; плащаме на хора от чужбина, които уж можели да яздят умрели коне; включваме обучителен модул, за да се научим да яздим по-добре; правим сравнение между различни умрели коне; променяме критериите, които определят кога един кон е умрял; впрягаме много умрели коне заедно, за да станем по-бързи; обясняваме: Никой кон не може да е толкова умрял, че да не може повече да го яздим!; правим проучване, за да видим има ли по-добри и по-евтини умрели коне; обясняваме, че нашият кон е по-добре, по-бързо и по-евтино умрял, отколкото други коне; създаваме група по качеството, за да се намери приложение на умрелите коне; откриваме независимо разходно перо за умрели коне; увеличаваме сферата на отговорност на умрелия кон; развиваме мотивационни програми за умрели коне ; преструктурираме, за да може една друга област да получи умрелия кон.

 17. Борисов има нужда от критици и от помощници, за сега мацина са журналистите като ИВО които смело и компетентно критикуват умишлените или не умишлените грешки на примиера.Очаквам в скоро време Генерал Борисов да приключи проверката за състоянието на Българската Нация и Държава и с нетърпение очаквам Генерала да обяви пред Българските Граждани резултатите от проверката на двадесет годишният криминален преход в Република България.Ако Борисов иска да си развърже рацете и да испълни предизборните си обещания той първо трябва да ни каже истина за Недосегаемата Червена Мафия в България.

 18. O4udva me ne statiata, a replikite kam neia. Bate Ivo pishe zastoto varvi po linita razdeliasta pravoto ot krivoto. Ot samato na4alo na istoriata si Ivo Injev vinagi e iskal nestata da varviat pravo a ne nakrivo. Tova e dobre s izklu4eni na edno. Bate Ivo Boiko Borisov ne se intersuva ot Bulgaria i neinoto naselenie. Toi se interesuva ot li4nia si prosperitet i zapazvane na sladkia jivotez na rodnini sinove dasteri i vnuci na bivshi BKP veli4ia. Tova e negovata rolia. Scenaristite sa niakade v Pleven kadeto e moje bi osnovnoto iadro na BKP.

 19. Е как да има хора, които да му се опънат, след като всичките му кртици априори биват набеждавани като симпатизанти на БСП и Станишев. Кажете ми кой от политиците в парламента (ако изобщо там се срещат такива) и в правителството (там пък кой ли е политик) би посмял публично да се подложи та такова унижение? Впрочем, дали все пак има някой от тях, който да има и собствено мнение? Та не са ли до един тренирани да загърбват принципи и морал, след като това е изгодно на партията? Да, на всяка една от партиите.

 20. Г-н Инджев следя публикациите Ви редовно от около година. До юни-юли м.г. пишехте по една публикация на ден и все едни и същи се престрашаваха да коментират. От месец-два обаче пишете по два – три пъти на денонощие и коментаторите са различни и много повече. На какво се дължи това? Във време на Биг Брадър, само Вие ли се осмелявате да кажете истината, такава каквато е? За съжеление мисля че още дълго няма да Ви видим в ефир. Жалко!Но все пак продължавайте!

 21. Една българска пословица гласи:”По дрехите посрещат, по акъла изпращат”.
  Въпрос – колко време да посрещаме и колко да изпращаме?

 22. “Ако Борисов иска да си развърже рацете и да испълни предизборните си обещания той първо трябва да ни каже истина за Недосегаемата Червена Мафия в България”

  Какво да покаже – себе си?

 23. Още един въпрос – какъв е здравно-осигурителният статус на близките на финансовия ни министър (за неговия вече ни осведомиха – той е здравно неосигурен).

 24. qwe, прекрасно! Много се радвам, когато видя синтез на ясна мисъл и хубав език, гарнирани с хумор…
  Ама как да си съживим коня, а? Че наистина ни е много стар и болен, че и от деменция страда, пък гласува ли, гласува…

 25. Боже, колко наивници има на този свят, Боже… Вие още не сте ли разбрали, че ББ няма никаква истина да ви каже, няма никого да разследва (по същата причина, по която досега не се разследват предните правителства – че после ще разследват самите тях) и на още по-големите наивници да кажа, че никого няма да вкара в затвора (пак по същата причина). А на следващите избори ще брои и той като Симеон Борисов гласовете си между 1 и 2%.

 26. Към т.н. “Барозо”:
  Сигурно си забелязал млади човече,че се появявам с името си и ако сте толкова ербап,направете същото или ме разобличете незабавно,точно, безапелационно и открито пред целия блок,както и относно планове за “активирането ми с по-целенасочени”
  действия!
  Какви са и как го разбрахте…?
  Или да Ви кажа,пък аз,що за нещастни съдби подведохте и потрошихте в т.н. преход,та трябваше неизбежно,да се появи и българския “Първи консул”,както при французите…
  Ако сте леви разбирам Ви болката,бил съм член на БКП,но ако се считате за “демократ” все ще има партийни “чистки” и “отлюспвания”,защото нищо старо не сте преживели и нищо ново…. в а ш е …,няма да е перспективно,ако изпреварва вятъра на промените…
  Да,тъжно е,но и Иво Инджев,не е много повече освен една пробудена и талантлива личност,за да ни измие очите,когато България стане друга…
  За неговата саможертва не ми се говори,а за моята и за да Ви зарадвам!!!,още по-малко!!!
  Аз съм си един професионален необременен от ченгесарско линало,български дипромат от кариерата и нищо повече!
  Благодарен съм на всички,че досега бяхте вежливи,толерантни и учтиви хора…
  След 15 години вече в пенсия,но и с унизителна и вредна трудова дейност,ако се сбъдне това което казвате драги Барозо,просто ще е заслужено и отстоявано с не по-малка саможертва,от тази на мнозина между живите….
  Ако сте от недосегаемите,
  знайте,че -вече ви казах веднъж-разполагам с точните данни,а не с клюки…..Но бъдете спокоен,щом съм мълчал досега,няма да имам причини,да наруша професионалната
  клетва при постъпване на дипломатическа служба,никога и при никакви обстоятелства….
  Ако стане това което пророкувате,ще го повторя, и
  ще почерпя….
  Бъдете здрав и се пазете от приятели,от враговете и Бог ни пази!

 27. Трудно ще стане това с критиците. Тактиката проба-грешка върши работа само ако на човек не му пука от грешките. Което обикновено поне се случва когато не ги счита за свои. А като отказваш да носиш отговорност за грешките си – поне пред себе си – то всяка критика е безсмислена.

 28. По повод написаното от QWE:
  Цитат (познай от къде е!): Княз Му, повелител на Китай, казал на По Ло: “Много години тегнат вече на гърба ти. Има ли някой в семейството ти, когото мога да взема на работа, че да ми избира конете вместо теб?” По Ло отвърнал: “Добрият кон се познава по вида и стойката. Но конят-вихрогон – този, който не се докосва до земята и не оставя следи – е нещо тайнствено и неуловимо, неосезаемо като утринен въздух. … Имам един приятел на име Чу Фан-као, търговец на дърва и зеленчуци, който разбира от коне не по-малко от мене. Повикай го при себе си.” … След три месеца Чу съобщил, че е намерил кон. “А какъв е този кон?” – запитал князът. “Сива кобила” – отговорил Чу. Но когато довели коня, оказало се, че това е черен като катран жребец. Крайно недоволен, князът казал на По Ло: “Твоят приятел съвсем се посрами. Той не може да различи жребец от кобила и черно от сиво.” По Ло въздъхнал и казал: “Нима е постигнал такова съвършенство? Да прониква в строежа на духа? Интересувайки се само от същественото, забравя незначителното; прониквайки във вътрешните достойнства, губи представа за външните белези. Той вижда това, което му е нужно и не обръща внимание на ненужното. Чу е толкова мъдър, че би могъл да дава преценка за много по-важни неща, отколкото за качествата на конете.”

 29. Веднъж споменах,че най големият враг на ГЕРБ Е Бойко Борисов и май натам отиват нещата.Някои хора вече трябва да се чувстват преметнати от “по корем“ та “на гръб“ с това Бойково премятане и тако и вако.Он нема нужда от съветници, он си знае.

 30. “Mi toi podkrepja i e gotov da naznachava vsjakavi kadri na BSP, no samo ne i na Sinjata koalitsia. No nisto chudno, kato gledame kak si hortuva s drugarite ot bivshite slujbi, koito sa mu i blizki prijateli mejdu drugoto. Nakraja izleze, che glasuvash za B. Borisov i poluchavash DS.”

  E te tova e istinata mai.

  Bravos. Emi sega sha se nadiavame na kriticite da opraviat rabotata. Ama i te niama da mogat shtoto sha gi sankcionirat…
  I osven tova – v BG kritikata se priema kato “te go pljuiat toi vika che dajd vali”.
  Ti mu vikash che e donosnik toi vika che slujil na rodinata.
  E za kakva kritika govorim, izviniavaite. Gradivna moje bi…

 31. Doko, искаш ли китилизатор? Че може и нещо интересни да си написал, ама на шльокавица нЕмам сили да се изтезавам и пропускам 😉

 32. Възвратно-постъпателни движения ? това са добре познати ни движения в XXX филмите, преведено на Български, напред -назад!Аферим на нашият министър. Да не би Станишев да ви харесваше повече? Нали ББ ви харесва повече или ПБ ( Плейбой – зайко)! Ако му повярваме трябва да му помогнем, ако ни лъже и ние ще го лашкаме. За сега само говори и се бие в гърдите. Ако видя Доган и Станишев в панделата ще помагам, ако ли не…всичко си остава бля, бля, бля !Възвратно-постъпателни движения ! Отново прекарани .

 33. Iskam da popitam:
  KAKVO STANA S MOIATA RODINA, BULGARIA ?
  ZASHTO SE STIGNA DO TUK ?

 34. Много прав сте Г-н Инджев! Има Борисов крещящя нужда и от критици и от съветници. Пък и не само борисов се пържи в този нашенски дефицит. “Такъв ни е материалът” за съжаление!
  Повечето от парвенюшката бюрократическа пасмина, залепила се като полип за всеки възможен управляващ са ярки бездарници. Доказана и осъзната посредственост. На всичкото отгоре солидаризирана и организирана много добре, както се вижда по реалността у нас и резултатите. Има нещо, като синдикат на посредствениците. Те се подпомагат независимо кям коя партийна група се числят, както и свободно преминават от група в група Най-вече ме дразни свитата на Гоце! Та това е положението, това е истината. Колкото по-бързо го разберем, толкова по-бързо можем да предприемем някакви действия в посока на оправяне на положението!
  Та има завалията Бойко крещяща нужда и от критици и от съветници, има! Никой не се е родил научен и никой не е всезнаещ! Важното е да има желание и цел. Пък Бойко да чете повече блогове, като този на Иво Инджев и да внимава какво прави. Това ще му е по-полезно отколкото сляпо да се доверява на повечето от “съветниците” си и да слуша упоителните песни на “хвалиците” си. Така и методът “проба – грешка” ще стане много по-ефективен. В автоматиката това се нарича да замениш “ON-OFF” тип контрол с “PID” контрол-(за колегите, които разбират), при което се скъсява много времето за достигане на желаната цел, при това с много по-малки отклонения и сътресения.
  Поздрави на всички!

 35. Преди мого месеци някой тук беше написал да не се вярва на колективната мъдрост на невежи. И обичайните клакьори в блога го емнаха, че бил комунист, русофист и всякакви други “исти”. Иво пък декларира подкрепата си на детето-чудо Дянков. Ами сега? Не вярвайте на колективната мъдрост на невежи, водени от пишман-пожарникар, имащ се за Стамболов!

 36. Не разбрахте ли, че всичко това е театър за масовата публика.Всияко е така премерено, че сценарият е един и същ прави се някакво предложение от “Н”-ски държавен служител то е подготвено така, че да има какво да се “реже” от него.Появява се добрия чичко Бойко който “изрязва” правилните неща и всичко си идва на мястото.И вълка сит и Бойко Борисов велик с “некои съображения”.

 37. Парамов днес беше в парадната си роля по БНТ. Той поне със сигурност нямаше да бъде критик на Борисов, то си пролича. 😉

 38. Най-голямата заслуга и най-големият пропуск на ББ досега са свързани с един и същ обект – Догановото ДПС.
  На ГЕРБ и лично на ББ можем да благодарим , че ДПС бе натикано в ъгъла на политическия терен.
  От ГЕРБ и лично от ББ трябва да търсим сметка защо остави Доган и първите му съратници, виновни за стотици кражби и злоупотреби, в такъв блажен конфорт.

 39. Хубава идея, но едва ли се нуждаят от съветници монтерейци и тези от славянската и православна амбасада.

 40. От ГЕРБ и лично от ББ трябва да търсим сметка защо остави Доган и първите му съратници, виновни за стотици кражби и злоупотреби, в такъв блажен конфорт.

  Ей, наивника, ти законите познаваш ли? За разделение на властите чувал ли си?
  Лично ББ или съда, прокуратурата и следствието имат думата в този случай, а? Я, бегай да се ограмотяваш!

 41. Ще перифразирам от един стар виц: Бойко – деятель, Бойко не читатель!
  Какво очаквате, след като такъв е материалът на новите политици – от полицията, та в политиката. Такъв беше халът на полицията, сега такъв е и на политиката. И не само премиерът, а почти всички около него са такива. Затова и резултатите са такива.
  По-горе в блога някой каза, че не е редно да се обръща специално внимание на професията на премиера, но след като години на ред един човек свиква да мисли по определен начин, как сега да смени този процес. Професията не е първият фактор, но в голяма степен определя начина на действие. Все пак всеки се обучава твърде дълго и свиква да действа по определен начин – свикнал е да бяга след пожари. Сега май сам си ги пали, че да се вижда от страни, че ги гаси. Така се получава едно бягане-тичане. Само дето на нас вече ни вие свят, като го гледаме. А и не само него. Най-лошото е, че тези хора управляват държавата… да си бяха останали на старата работа, щяхме да ги подкрепяме.
  Писна ми от лаици!
  Не ми се ще да се учат на мой гръб!
  Но другото лошо е, че и ние – избирателите, се учим на свой гръб. Абе няма ли най-сетне да се стреснем и да се замислим, дали и ние не сме като ББ. Май и ние без да мислим първо гласуваме, после се хващаме за главата, като видим каква сме я свършили… и продължаваме в същия дух…
  Явно софтуарът е сбъркан, а пък и е поставен на грешен хардуер.
  … Абе купон да става!
  Поздрави на автора на блога и на всички участници!

 42. Парамов първо съобщи като причина за оставката си натиск от Прокопиев и кръга Капитал.По късно обаче неговите кукловоди се сетиха, че ситуацията е удобна за поредната разправа с Иван Костов и му издадоха нареждане. Изглежда цяла нощ се беше готвил за сутрешното изпълнение по БНТ -просто беше великолепен в своето безсилие.
  Един от въпросите на водещия трябва да се изведе пред скоби за обществото: Правителството е еднопартийно, не провежда консултации с никого относно кадровите назначения. Защо да му е виновен Костов или някой друг?

 43. До Зверчо | февруари 2, 2010, 12:16
  Прав си. Законите не познавам. За разделение на власти никога не съм чувал. Ама няма да бягам да се ограмотявам. И знаеш ли защо. “Закон ” и “разделение на властите” у нас са кухи фрази. А ти чул ли си на учредителния конгрес на ГЕРБ някой да казва фраза от типа ” Тука АЗ решавам. Тука Аз нося отговорност. вие сте тука за да гласувате каквото ви кажа”?!?

 44. Преди около 2 години най-умният и можещ според мен човек в държавата каза, че в някои държави военните са направили преход към демокрация, у нас са го направили милиционери, и това е нашето нещастие. Ама не всички сме милиционери и десари, нали? Е, борбата продължава…

 45. Зверчо, разделението на властите не е божествено, то е човешко творение и като такова е една фикция. В самото разделение, по дефиниция от Монтескьо още, законодателната власт има първенстващо значение. Но, практиката показва, че за авторитарните личности и групи е най-важна изпълнителната. Ленин е свалил не царизма, а буржоазната парламентарна февруарска република, едва след като насилствено е взел изпълнителната власт. Когато при парламентарните републики липсва двукамарен парламент, тогава независимостта на властите е само пожелание. Неграмотните така ги виждаме нещата.

 46. към всички участници и към уважавания от мен домакин:

  всички ние правим грешка. грешката да мерим постъпките на хора като тоя, дето доскоро му казваха бате гойко, а отскоро бай ганьо – да ги мерим според възгледите на световните критерии и универсалните значения на думите – а това е огромна грешка. такива може да имат различен морал и етика, а може и изобщо да нямат. как да сравним ценностната система на слуга на няколко марионетки на комунизма и шпионските групировки на чужда държава с морала на някой, който е рискувал всичко – живота си, кариерата си и дори бъдещето на децата си, през цялото време живеейки и плащайки с живи пари луксозното оцеляване на слугите на кукловодите? малко трудно ми се види двата типа да споделят еднакви идеали – едно е да се правиш на балерина пред камери и микрофони, друго е да запазиш отношение към околното такова, каквото имат извън поробените от комунизма територии. според науката за човешките отношения, която почти не познавам, всеки прави нещо от най-добри според него намерения и се стреми да го направи по максимално добрият начин, ,на който е способен. ние ли сме криви, че някои измежду нас не са дорасли дотам, че да поемат лична отговорност и от малки се покланят само на грубото насилие и всяка негова мутация? както казва народът – толкова може синковецът, за толкова му стигат силиците. сещам се за един нов виц за мутри – преди се разнасяха вицове за милиционери, и не търся никакви съвпадения тук: в разговор на кафе с уиски и цигари три мутреси си говорят за децата си – едната казала моето стана каратистче. другата споделила – а моето участва в състезание по скейтборд. а третата казала: а моето стана дебилче. след кратко мълчание една от другите отговорила: е, щом му се удава..

 47. Г-н Инджев е несъмнено прав. Обективно прав. Въпросът е, възможно ли е това. Безпокоя се, че г-н Борисов няма да има полза от критици, защото засега го владее самочувствието, че е безгрешен и знае всичко. Затова и съветниците си ги назначава само за парлама, нито им слуша съветите, нито им ги иска. Просто плаща един устен данък на демокрацията, където е прието властимащите да имат съветници.
  Негов учител е царят и той се изживява точно като такъв, някакъв съвременен Ивайло, който е повел народа към светлото му бъдеще. В светлината на тези разсъждения, може би има по-голяма нужда от шут. Но дали е узрял и за това? Яне Янев се беше нагласил за тази роля, но Борисов го взе май на сериозно и не се получи. Метода проба грешка е добър, но най-вече в математиката, в материалния живот има опасност пробата да те вкара във вълча яма. И тук му е мястото да се мисли за мярката, както този материал препоръчва, иначе ще останем с впечатлението, че няма нищо по-лесно от това да си министър председател, което не е далеч от мисълта, като погледнем списъка на нашите досегашни премиери, особено тези от БСП.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.