Нов слух за Желева броди из Европа

Минал съм и още вървя по пътя с табелката (като извинителна бележка за удобна липса на реакция): “ Не коментираме казаното от Инджев, защото разпространява слухове”. Трънлив е. Но с повечко мазоли, натрупани с годините от “ходене по мъките”, може да се извърви. Тръгвам пак по следите на един слух.

В началото беше славата. После дойде словото – пред Европейския парламент.

Номинирането на Румяна Желева за еврокомисар от Бойко Борисов беше просто един славен “слух”. Още на този етап, преди половин година, предупредих от дистанцията на интернет премиера да не прави тази глупост. Не че съм очаквал да ме чуе, още по-малко пък да ме послуша, но беше въпрос на принцип. Казвам, а който иска, да слуша ( един приятел се хвана на бас, че Желева няма мине европейския изпит и спечели каса уиски – само Борисов загуби в това залагане).

Сега се носи слух, че Желева щяла да бъде пратена посланик в държава, където се говори немски. Този път залогът, на пръв поглед, е доста по-дребен – щом Борисов иска да се прави на Тодор Живков, който пращаше низвергнатите другари и другарки на дипломатическа работа, пък и щом приемащата страна е съгласна да сподели с него консумацията на отпадъчните продукти на българската управленска машина, така да бъде.

Мъчи ме друг въпрос: защо на една толкова изявена в бизнеса дама й е притрябвало, след целия резил пред света, да бъде на държавна служба на всяка цена?

Ето защо се надявам това наистина да си остане слух. Целият съм в слух. Ако слухът придобие реални очертания, това ще е поредното доказателство, че най-доходният бизнес в България все пак е държавната служба – същата тази, нископлатената ( по ведомост).

Материализирането на такъв слух ще бъде косвено доказателство за тъжната слава на България като борец за първото място по корумпираност в Европа. Защото няма друго обяснение за подобен феномен.

15 мнения за “Нов слух за Желева броди из Европа”

 1. Според агенция “Оттук-оттам”, Борисов не може да откаже на Златеви. Това си е едно логично обяснение. Не, че го извинява, но поне обяснява това-онова. На Балканите е така.

 2. това много ми напомня за една реплика
  на Бай Ганьо от творчеството на Алеко
  Константинов:
  *…бе и на мен ми се иска да съм я депутатин,я министър…
  келепир има в тая работа…*
  има ли някаква промяна от времето на Алеко досега???:май няма…
  ееее,ама айде стига де-повече от 120 години все на едно место ли тъпчем????
  трябва ли на всяка цена някой да остане във властта???
  и властта ли е толкова сладка хапка,че никой не иска да я изпусне???

 3. Какъв борец по корумпираност, Иво, е България?
  Че то, на тоя тепих, кой би посмял да стъпи срещу нея?
  След доказаната българска мощ, вече всички победи са служебни. (Поради неявяване на противник).

 4. Най-много да я пратят при роднините на другаря О. Дойнов в Австрия. Престъпникът винаги се връща на местопрестъплението.

 5. Тази жена не може да си намери мястото… в политиката ли ще бъде, в бизнеса ли??Къде?? Тя въобще има ли 3 дни стаж във външно, освен като външен министър? парашутистка пълна.. както някой горе писа “така е на Балканите”. Така стават нещата тук.. и както Вие казвате има нещо съмнително. Защо напира толкова за държавна работа? Емиииии, като иска държавна нека да започне, ама както си му е редът.. от 350 начална, като младши експерт или там каквото се води , а неее така от нищото във въздуха! Аман!
  И питам едно нещо, ако може да ми отговорите. ДОКОГА ЩЕ НИ Я НАТРАПВАТ?!

 6. о, и аз чух за дилемата Германия : Австрия – освобождавало се скоро мястото за посланик в Австрия, но Желева не искала “провинция” и може би щяла да чака за Германия…

  обаче слухове за зам-председателството в ЕНП не съм чула/чела.

 7. Наистина трябва да има много “келепир” в тази работа. Скоро разбрах, че на държавните чиновници не им удържат от заплатата процент за осигуровки, а самата държава/разбирай от нашите данъци/ им ги плаща, което ми се видя много цинично. Иначе Желева бих искала да я подмина с мълчание. Сигурно Борисов има ангажимент към нея- все пак той я тласна към този резил, а тя не можа да прецени, че според закона на Мърфи отдавна е стигнала нивото си на некомпетентност.

 8. Златев или друга групировка може само да гадаем, ясно е едно, лобистки интереси държат на всяка цена Р. Желева да бъде в голямата политика. Какви изненади ни е подготвил Б.Б. и министри предстои да разберем. Колко му е да смаем Европата с ново безумие.

 9. Започва се от под “нулата” нагоре и така с приливи отливи,както е писано,не само в правилната България…
  Освен един “милион изпити”,стаж и др.безцветни филтри …се започва в действителност като ст.аташе и така,докато трае откриването и преоткриването на Америка….
  Ако ” др.”Барозо” от блога се окаже информиран човек и се сбъдне,каквото е писано,филтрите ще са тройни и повече,а двойката задължително ще стане 4.5 за изпитите на приетите от ООН езици в т.ч. “казуистиката на френски”,както обеща пред света и майка си Кристалина Георгиева…
  Дано ни чете и Н.Младенов,тъй като блога на И.Инджев не е по-малка щкола за смирени,
  ученолюбиви и задължително владеещи умения за приемлива чувствителност,за да се насърчават разумни,тройно премерени и и балансирани
  решения за България!!!
  За политиката ще важат само 20%-останалото,както във Форейн Офис!
  В е р в а й т е ми!

 10. Незнам, вече наистина незнам какво става! Гледахте ли панорама? Бойко(не поБойко) задаваше на Костов въпроси като на малоумен, с някаква особенна настървеност, а на Миков му се мазнеше като на Гоце. Но най, тъжно ми стана когато попита Костов, имали реплика към (пополистките)глупости които израси граловеца, той беше толково огрчен, но и апатичен! Имах чуството че вече е в края на силите си(дано не съм прав)Поздрави Иво, с тебе сме!!!!

 11. Още докато ни показваха Р.Желева като кандидат-депутат не я харесах. Не само като визия, но и като излъчване – нахилена кариеристка, тип “комсомолски секретар”, осъзнаваща своята некомпетентност, но убедена, че с амбиция и дръзновение, с Бащицата зад гърба и с поклон пред когото трябва, се върви напред. Както през социализЪма. Обаче – социализмът е само тук, в България. В Европа Бат Бойковите финтове не вървят!..
  Не вярвам германците да приемат “консумацията на отпадъчните продукти на българската управленска машина”. И ще е проява на мега наглост ако Б.Б. наистина я предложи за дипломат в държавата, в която бяха изписани най-тежките критики срещу Р.Желева…
  А какъв е ходът с Кристалина? Не вярвам в розовата приказка, която ни разказват и от ляво и от дясно. Най само от ДСБ имаше недоволство, но без много конкретика. Цялата съм в слух за слуховете относно това…

 12. Г-н Инджев, лош слух сте дочули…а е лошо, че и ние го дочуваме от вас, пък съвсем лошо ще е ако е верен.
  Всички говорят за това, че Желева била наложена на Бойко Борисов от Валентин Златев.
  Необяснимо е в прав ред:
  Как на българския премиер един Златев да може да му налага нещо?
  Как е възможно на българския премиер да му налагат такова нещо като нищото Желева?
  Как е възможно въобще Желева да бъде налагана, тъй като е едното нищо?
  Не разбирам изобщо какъв е този театър на абсурда!
  и обратно:
  Желева е едното нищо.
  Нищото е толерирано от едно петролно нещо.
  Петролното нещо налага нищото на българския премиер!
  Къде е смисъла на целия спектакъл на абсурда?

 13. Моята версия, след като попрочетох “тайната биография” на другарката РЖ, е, че ББ силно и не-морално е задължен на другарите ТИМ, които пък сега се разделяли, “клонирали”, защото БГ им е тясна за бизнеса.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.