Сидеров, Dein Kampf не е нашата битка!

“Само благодарение на дипломатическия си паспорт лидерът на “Атака” се отървал от временен арест на летището във Франкфурт на Майн. Германската авиокомпания “Луфтханза” е подала жалба срещу Сидеров за нанесени обиди, съобщи Дойче веле.
Заради буйстващия български…”дипломат” ( нали е бил с дипломатически паспорт), пилотът приземил самолета до самата сграда на летището, където чакала полиция.
Говорители на авиокомпания “Луфтханза” и на полицията във Франкфурт на Майн потвърдиха, че Сидеров е бил пиян. Полицаите били принудени да го освободят българския политик заради дипломатическия му паспорт. “Иначе щеше да бъде временно арестуван”, заявил говорител на полицията в германския град.

Това се случва с най-верния, да не кажа най – яростния поддръжник на правителството на малцинството в българския парламент. Случва се не другаде, а в държавата, на която премиерът Борисов не просто разчита, а направо се кълне в нейната поддръжка по линия на управляващата там партия. Посещението му в Берлин само преди седмица мина под знака на благодарността към канцлера Меркел.

Не питам какво ще направи Сидеров. Предсказуемо,той вече бил повдигнал контраобвинения срещу германския въздушен превозвач. При инцидента на магистрала “Тракия” , край Пазарджик на 7 април 2006 г., с автомобила на Сидеров , свързан с побой над “противника” , тогава го спаси депутатският имунитет, а родното правосъдие наказа само шофьора му, макар и с условна присъда.

Питам обаче какво ще направи Борисов. Досега той показа безкомпромисност към свои приближени, превърнали се за него в камък на шията. Реже връвчицата с тях и толкоз !

Нима някой си въобразява, че след като полицията в Германия се ангажира официално с твърдение за хулиганско поведение на Сидеров , започвайки разследване, това може да се потули както изстъпленията на Сидеров и компания на магистрала “Тракия”? Франкфурт да не би да е Пазарджик!

Никой не може да ме заподозре в предубеденост към Сидеров. За малко, без да съм целял това, щях да го направя президент на България. Ако тук не действаше “политическата целесъобразност” като водещо правило в българската журналистика , две седмици преди втория тур на президентските избори през октомври 2006 г. щеше да се намери медия, която докаже, че моят въпрос за корумпираността на Първанов, зададен задочно към него по Би Ти Ви , е бил напълно основателен. Но такава медия (почти) не се намери – само един вестник дръзна, но в последния момент се отказа да публикува собственото си разследване. Така Първанов си остана президент втори мандат и на съвестта ми не се стовари отговорността, че съм качил с един неудобен въпрос още по-неудобния за пред света Сидеров като държавен глава на изстрадалата ни родина.

Сега, отново в интерес на справедливостта, призовавам Сидеров:

Сидеров, оттегли се сам! Не чакай Германия да окаже върху премиера Борисов натиск с резултатите от разследването, които са напълно предсказуеми при свидетелствата на десетки очевидци! Една Желева, като битка, която трябваше да загуби под непосилния външен натиск, му стига – пожали го, нали го харесваш толкова много, че си съгласен за всичко с него !

Dein Kampf не е нашата битка!

18 мнения за “Сидеров, Dein Kampf не е нашата битка!”

 1. Колкото и странно да изглежда духът “робеспиеровски” е жив у нас и ограничената духовна,икономическа и нравствена тъпота,пречи да четем и схващаме духа на Времето и разясннията на “Иконоимст”,защо след турските сапунки и “разговора на ти” между Бойко и Ахмет,българите се чувствуват по-добре сред турците в Турция,отколкото в “I h r K a m p f z u H a u s e!
  Казвам го защото и президенти премиер,не са безучастни към обществената значимост на разкрепостеното мислене,но вероятно и с тънка чувствителност,особено,когато блогът ни следи “…the events, as they evolve!…”
  Усета за правилна почит на евразийския “Златен български 21 век” “ала Буров” след Охрид и Промахон,най-добре го разбра едно обикновено пожарникарче с фразата: Аман от теоритици след дружинките на даскал Митьо и Дъбов на Бузлуджа…
  Сега когато -рано или късно-Сарко и Меркел,няма да закъснеят “да плеснат с ръце и се прегърнат”,
  президентската идея за помирена пройзводителна и потенциала България в Юоизточна Европа в т.ч. и с п о д х о д я щ
  капацитет,ще е само историческа справедливост,на която ще завиждат и по-близки и по-далечни съседи….а живи и покойни Кольовци ще са доволни като младия Захари Стоянов на улицата,в Пловдив!!!когато Княза на кон предвожда триумфа на Съединението 1885 г.
  Хайде някай като мен и кучата ни яли,но помислете и за журналистите от ранга на Захари….

 2. Изглежда е време и кандидатите за народни избранници да минават през психодиспансерите и да им се издават удостоверения за нормално психическо здраве. Дано този проблем накара ББ да се замисли малко по сериозно с какви хора се обгражда.

 3. Сидерво обиждал немците на нацисти-човека който стартира своята политическа кариера със заучени от филми -жестове на Адолф Хитлер-поздрава на naцистите-http://dnevnik.bg/shimg/zx450y250_852553.jpg
  този случай показва как Долен Сидеров никога не се чувствал себе си националист,а хорицата увлексли се по неговите циркове . Долнопробен политически маскарад,замислен по подобие на циркаджията Жириновски в Русия-реализиран с благословията и съдействието на Доган-интервюто на Доган в което дава зелена улица на Атака-много преди учредяването на тази пасмина
  http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=441&aid=10302
  “….Ахмед Доган: България има нужда от умерен национализъм… Защото ние, увлечени в евроинтеграцията, глобализма, НАТО, позагърбихме темата за националния идеал, националната доктрина, националните интереси. Липсва ясна артикулация на националното като изява и като програма. Това създава условия за пронационалистически формации..

  Както миллета го е казал-..”защо ги ручахме..”

 4. Както казваше баба, дето иде врана, все насрана (с или без дипломатически паспорт).

 5. Те не заслужават диоломатически, депутатски или какъвто и да било друг вид имунитет. Нека организираме протест за свалянето на депутатския имунитет!

 6. Когато започна с мечтите за власт, на глас по”Скат”, не виждах някаква разлика между него и Вучков. Развеселяваха ме и двамата, оказа се друго.Сидеров е нашия “чушкопек” от плът и кръв, и да беше само той.А маниите му за величие никога не са били тайна, нито просташкото му държание.. винаги го е демонстрирал, всъщност май с това проби до висините на “Дипломатически паспорт”.Но той е човек на катарзиса, както преживя достойно анти натовските си убеждения и дълбиката погнуса от безобразията на властта, така мисля ще се извини за поведението си ако усети че има вероятност да се отдалечи от постигнатите си мечти.И все пак в самолет или не,тези немци са си “облужващ персонал”, а Сидеров е ВИП(много важна личност),не е редно някакси да се държат пренебрежително с него.

 7. Г-н Инджев,благодаря за годините в които помогнахте на мислещите хора от моето поколение да изградят в себе си ценностна система на свободни граждани.Благодаря и за доблестта Ви,и за това,че ни показвате как човек трябва да пази независимостта и личното си достойнство…
  Осмелявам се,да Ви помоля за компетентно мнение и оценка…

 8. Тъкмо си бях помислил, че Сидеров е почнал да се учовечава и хоп- те ти гигантска простащина. Често ми се налага да пътувам със самолет и съм се нагледал на какви ли не простотии, НО представители на властта не бива да си позволяват подобни ГИГА-ГАФОВЕ. Това е повод за оставка, но тъй като в БГ отдавна няма морал и досотойнство, не очаквам да се случи нещо. Надявам се само подобни тъпотии да не се превърнат в пример за подражание.

 9. След Dain Kampf Сидеров..очаквам..дай Боже..естественото развитие на нещата…Eine Abrechnung..)

 10. Дайте да уточним все пак към какво се стремим коментирайки политическите ни дадености. Явно, в Б-я няма да цъфнем и вържем скоро като общество. При това положение обаче не ни ли остава само изборът на от две злини по-малката? Първанов или Сидеров? Бойко Борисов или кой?
  Сидеров премина през в-к Демокрация и тя се затри впоследствие. Сега преминава и през подкрепа за ББ и вероятно и там ще бъде един от факторите за провалът му. Въпросът е желаем ли подобно развитие? Кое е по-продуктивно? – демаскирането на средата или нейното оздравяване? Признавам, че аз нямам готов отговор за това.

 11. Моля Ви се ,теологът е псувал и хвърлял храна ,”политик “?.Малко човече с неправомерни амбиции,изхвълено на повърхността благодарение на мимикрията си .Ще ми се да мисля че, тоя път няма да да му се размине и ще усети с пълна мяра силата на Пожарникарския гняв.Исренно се надява че, кариерата му в Политиката вече е кауза пердута .

 12. Защо ли не ме очудва поведението на Сидеров?Ами той е представителна извадка на българският гласоподавател,който също така първосигнално,гласува за Мадридския мошенник,за екс-комунистите,за Я.Янев,за Б.Борисов!Който не се интерисува от агентурното минало на Първанов и цялата плеада -собственици и управители на медиите в БГ,промиващи и малко останалото сиво вещество в главите на голяма част от електората.Който цвили от удоволствие,когато БГ премиера казва,че при контактите си с чуждите дипломати или полицаи,за него е достатъчно да чуе Congratulations,за да престане да се интерисува от контекста на изказаните поздравления.Това е положението,г-да съдебни заседатели,както казваше великият Остап Бендер,визирайки пропукването на леда!Поредните ми поздравления за г-н Инджев!

 13. Г-н Инджев,възможно ли е да проучите дали Волен Сидеров има право на дипломатически паспорт?Предварително Ви благодаря.

 14. Към Joro:

  Това, което е сигурно, е че няма правна защита в чужбина с дипломатически паспорт, ако не пътува като официален представител на държавата си ( а също е сигурно, че притежателите на такъв паспорт по дефиниция трябва да са най-изрядните граждани на държавата, която им го издава – те представят нея, не само себе си).
  В този смисъл изявлението на Чукаров от “Атака” пред БТА, че Сидеров е в Германия на лечение, направо си го закопава – няма и нужда от контраатака на германското правосъдие. А то разполага с две-три седмици, преди да се произнесе.
  Голям срам и то след Желева!

 15. Кустурица: Crna mačka beli mačor/”Черна котка, бял котарак”

 16. Да Г-н Инджев, но след чука Чукаров,Волен заяви, че е пътувал като официален представител.Дали немските власти ще се хванат?А ако дипломатично се измъкнат?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.