Ще му се отели ли вола на троянския кон?

“София, Брюксел и Вашингтон водят от средата на миналата година разговори за включване на България в бъдещия противоракетен щит на САЩ, чието изграждане ще започне от 2011 г. Това съобщиха източници от Министерството на отбраната.
Като военен министър Николай Младенов е разговарял по въпроса по време на работното си посещение в САЩ в края на октомври миналата година.

НАТО вече е сондирал София и за разполагане на подобен радар на връх Ботев. Това е станало през мандата на бившия министър на отбраната Николай Свинаров. Официално предложение не е имало, но и България си е замълчала и не е отговорила на сондажите, разказаха отлично информирани източници”.


Зад тази новина стои електронното издание на в. “Дневник”. А новината е толкова значима, че ще се въздържа да я коментирам по същество преди допълнителна информация и развитие на темата – не че се съмнявам в достоверността, но залогът е твърде голям, за да допуска спекулации.

Интересно е все пак да научим, че при управлението на Сакскобургготски България си е замълчала. Пред съюзниците!

Само си представете: ако сте в договорни отношения с някого, когото обявявате за свой най-близък приятел и съдружник, дали бихте отказали да му отговорите на предложение за проект от значение за общата ви стратегическа сигурност? Нима това не е враждебно ( спрямо съюзника), при положение , че има и други начини да му покажете приятелското си несъгласие?

Обърнете внимание на Брюксел като елемент от съгласуването. ЕС и НАТО са различни организации – ( част от ) Европа е в НАТО и НАТО е в ( част от) Европа, но това не ги прави равнозначни. Така е. На тази юридическа истина залагеше червената пропаганда, която се бореше да докаже, че България няма нужда да става член на НАТО ( чисто кремълска теза), за да бъде и част от ЕС. Формално е така, но на практика – в случай с такава съветска колония, като България, влизането в НАТО беше задължителна гаранция срещу руското проникване в ЕС.

Ще му се отели ли вола на Троянския кон на Русия в ЕС?

35 мнения за “Ще му се отели ли вола на троянския кон?”

 1. Агитките на БСП почти винаги са в бойна готовност щом иде реч за дружбата ни с Русия.Щом въпросът бъде повдигнат, можем да очакваме струпване на митингуващи. Единствено съм заинтригувана как ще реагират хората на Волен Сидеров!

 2. “А новината е толкова значима, че ще се въздържа да я коментирам по същество преди допълнителна информация и развитие на темата – не че се съмнявам в достоверността, но залогът е твърде голям, за да допуска спекулации.” -Смятам,че това не е “новина”,а коментар по тема със съмнения за достоверност.И..дали е актуална на фона на ежедневието ни?Дали сме компетентни по темата…е друг въпрос.

 3. …” НАТО вече е сондирал София и за разполагане на подобен радар на връх Ботев.” ” Планината е извор на прогресивни идеи би казал Бай Ганьо от Правец.

 4. Ще се отели вола на Троянския кон на Русия в ЕС. По-рано, или по-късно. Под Троянски кон, не само в ЕС, но и навсякъде другаде, подразбирам “нашия президент” Гоце, който е опасен даже и за себе си.

 5. Г-н Инджев,бихте ли посочил източниа,който е оповестил намерението за строеж на радар на вр. Ботев,което е изключително абстрактно. радарни станции не се строят на такива височини,защото са много уязвими и диаграмите на антените не могат да се формираят добре,плюс това са с ниска маневреност. Досега в Европа няма такова “чудо”… А отеделно през зимата има такива температури ,вятър и мъгла,че трябва постоянно да има войници с метални инструменти да свалят леда от антените ….

 6. Да ви имам коментарите! На Рада чак й бико интересно какво щяли да кажат “хората на Сидров”. Къде живееш, Радке? Дали си компетентен, Анатоли?

  А от един Свинаров – толкова. Той затова е свинаров…

 7. Ето и закъснелия ми отговор на Вашия.Вменявате ми в първото изречение,че Ви нападам от засада. Нито Ви нападам,нито Ви отбранявам,просто съм съгласен с повече от 90% от тезите Ви. Препоръчал съм Вашия блог на десетки мои(наши) съмишленици.Нападам само вербално и само комунистическата смрад,хора не нападам,особено такива като Вас,врпочем Вие нямате аналог. Безброй пъти съм казвал,че Вие сте единствен,просто няма втори,опитват се някои да Ви импонират,но не става,казвам го с абс. убеденост за реализъм,без грам фолиране,полиране и пр.Но следващите Ви думи не са адресирани за мен,просто упорито не искате да вземете отношение по няколко въпроса,които бяха поставени от мен и няколко Ваши читатели-коментатори-съмишленици. Това,че не ни обръщате внимание,съвсем не ни прави врагове, дори да използвате още по-сериозни думи,аз Ви считам за съмишленик. Да,нищо не вменявате на никого,но и никога не съм казвал,че вменявате. Изрзявам и съм изразявал недоумението си,как е възможно да не обърнете внимание на няколко много важни въпроса,свързани с близката история на България-унищожаване на българския антикомунизъм и запазването на комунистъическите стереотипи и комунистическото управление. Иначе,безспорно сте антикомунист,просто това е явно и достойно поведение,само че сте пркален почитател на нещо ирационално,което снижава реалните стойности на материалите Ви,използвайки фразата “червена пропаганда,олитика” и пр. Няма такава и не може да има, най-вероятно имате предвид комунистическата пропаганда ,провеждана от комунистическата сган. Правите невероятни анализи на стотици теми, демонстрирате( в най-положителния смисъл на думата) абс. ерудиция и информираност,изкл. продуктивен сте,а за провала на антикомунзма в България изобщо не говорите. Това е основния въпрос за живота у нас. Както много умело бомбардирате руските,комунистически ,нагли плъзновения,не е лошо да правите това и с българските комунисти. Докато има боядисване и оцветяване на бандитите,нищо няма да излезе,по този начин им се слага предпазна,камуфлажна маска. Но явно и при Вас,има елемент на страх,както и у мен. Но съвсем не е безполезно да споменете нещо за Костов и Вълчев,докато първия го споменавате с неутрални позиции,втория за Вас е тема табу,ами,добре,нека да е така.А самия той е пълен с информация,която ако се изнесе един ден,всички ще ахнат,засега,той е под прикритие. Въпреки всичко, ние се надяваме някой ден да имате смелост и да кажте нещо по тези въпроси,да,страшно е ,ама не чак толкоз…И не се дразнете,когато нещо не Ви е по вкус,това са нормални неща,затова има такива подправки като захар и горчица…

 8. Много си инфантилен, Ивчо! Фактът, че на тези години не си се погрижил семейството ти да си има свой собствен дом, е достатъчно показателен. И същевременно си толкова щестлавен и снобичен, че едва ли някога ще си позволиш да го признаеш.

 9. Преглеждайки новините около републиканския ентусиазъм за “иконата от Аляска” само добавих в дежурната размяна на съобщения в т.ч. и с копие за “посетителите в Лондон”,че ако демократите плеснат с ръце и прегърнат някои успешни идеи на американския практицизъм срещу “греховете” на идеализма,едва ли би имало съмнение,КОЙ ще е през 2012 година!
  За политика на дългосрочна основа,поне до 2020-2028….коси фан тути,особено на връх Ботев!!!

 10. Как да отговори на такива сондажи “Майка България”, че това си е да ни направят заложници на чужди интереси.Нека да ми обяснят защо е този радар и от кого ще ни пази.

 11. Иво, честита ти победа на Янукович в Украйна. Честит предизвестен край на “оранжевия” буламач. Нещата си идват полека-лека на мястото. Скоро и в България. Ай – да живее иван костов – агент на ДС!

 12. Генерал Власов,домъчня ми за Вас,особено когато останах само с Георги Георгиев,за да си припомним,че Чудомир ,а не Първия консул,е “самото чудо”,дори и по-прилежен от жените,когато и не вярва,че Кадиев превъзхжода,самия БКП-“естаблишмън”,докато д-р Тренчев услужливо подсказва,кой кого бута в пропаст!!
  Има един “Михал” в Букурещ,чиято ерудиция в българските килийни “отелила” Възраждането и онези деца,от които турските поробители,се възхищавали като техни опоненти на препълнена с “пилафи бюджетна панорама”,а ние сме си ги довършвали сами…
  Ако,”Кадията” е за подмяна на промяната и липса на усет за епохата,да се изправи като мъж срещу Първия консул,чийто думи относно теоритиците ми напомнят тези, произнесени пред египетските пирамиди:”40 века ви гледат…сега ….учените и магаретата на края на обоза!”
  Ако Георгиев не благовори,да намери време,и не добави статията на този Михал за “политическата зима”,просто,да му се отели и Коня!!!

 13. Да ти таковам и съюзника, който иска да качи радар на вр. Ботев!

 14. Др.Овчаров,един поглед,когато ни стиснахте учтиво ръката в Операта недалеч от г-н президента,бе достатачен,за да “предвидя” че “кадрово”,нама да закъснеете да стигнете до нужния “Кадия” за море от партийна посредственост,
  където напъните за ново псевдо багородство,ала “s a v o n e t t e a villains”,просто няма как,да не бъде изтърбушено от закъснели и поредни приспособленци,драпащи за тщеславие
  ….преди Първия консул,да даде урок по търпимост,за да не слага спирачка на държавата,без да се отрича бога,Царя и Отечеството – Маркс – или да се отбележи скарване с последния….
  Освен,че “прекарах” дълги години в ранните САЩ,щеше да е противоприродно,да не подскажа на Първия консул,що е хвърляне на най-здрава обществена котва на истинско помирение,за което-ТОЙ- е призван да посети живота,делото и Мисията си….
  Ако опитат все пак, к ъ с н о и др.,значи подценят своя народ…и ще са слепи да върнат само нрави познати с феномена “разсичане на фригийска шапка на късчета” от незаслужени навреме добродетели ..

 15. Към Gen. Vlasov:

  От многобройните ви коментари си личи, че разбирате от всичко и че сте антикомунист…. НАТО би трябвало да вземе под внимание вашите съображения “Досега в Европа няма такова „чудо“… А отеделно през зимата има такива температури ,вятър и мъгла,че трябва постоянно да има войници с метални инструменти да свалят леда от антените ….” Това са аргументи !! Как ли се справят в Аляска с този пусти лед ?
  Интересни са също подканите към Иво Инджев за присъединяване към общонационалния хор “Костов е лош”. Вярно е, лош е, но за кого ? Израз на смелост ли е днес да се плюе по Костов ? Каква би била днес България без Костов ? Имаме ли днес друг политик на неговото ниво ? Накъде би поел ГЕРБ без смелостта на Костов ?
  Тези и други незададени въпроси, приемете по ваш избор, като захар или горчица.

 16. дали е имало сондажи,дали е отговорено или не
  съвсем нормално е класифицирана информация да не се изнася в медиите

 17. До Gen. Vlasov ,

  Провала на антикомунизма е предшестван от триумфа на мутиралия Комунизъм,Перестроечния,този който облече партийния секретар в капиталистически фрак,този нео-комунизъм,който изневери на Маркс и Енгелс,но не изневеври на Сталин .Вашия упрек към г-н Инджев съдържа голяма доза комплимент-..”защо г-н Инджев,не обясните на българския миллет защо се е провалил ? Ама да го обясните разбираемо и те да Ви повярват..”Какво може да се каже за провалилия се антикомунизъм-ако хората разберат за победилия перестроечен Комунизъм,ще им се изясни и за провалилия се антикомунизъм.Много е трудно да се надвикат високите “децибели” на Пропагандната Промишлеост с един блог.Но все пак се опитва да го направи.А Вие г-н Gen. Vlasov ,с какво можете да се похвалите ? Нихилист или надничар като Георги Ифандиев ?

 18. Иво, сайтът Ви е заразен с вирус, който се опита да се прехвърли и при мен. Моля, свържете се с Вашите ИТ специалисти.

 19. Към j:

  Благодаря, свързах се и ме увериха, че дават 100 процента гаранция срещу подобна заплаха.

 20. Към J.

  Така е, J., аз самият констатирах поне 3 вируса, с които този сайт е заразен перманентно – казват се “Ясно изразена гражданска позиция”, “Кураж” и “Талант”. Де да можеха и те да се прехвърлят така лесно…

 21. Костов и Царя имат големи заслуги, за приемането на България в НАТО и ЕС, за това и двамата имат морално право да продължат участието си в управлението на Българската Държава.Третият който може да извоюва същото морално право е Бойко Борисов и за това пожелавам на Генерал Борисов да не се страхува и да приеме необходимото правилно политическо решение, което ще освободи България от вредната съдебна власт и от недосегаемата нагла организирана престъпност и корупция в република България.

 22. Власов! Генерале!
  Нямам идея дали съобщението за използването на връх Ботев е импровизация или е истина.
  Не знам и какво “чудо” има или няма в Европа, като радари.
  Но, например РВД има радар за далечно водене на самолети на връх Голям Резен. Където, ако познавате изобщо българските планини, студовете, снеговете и ветровете са сравними с Ботевските.
  От написаното от Вас разбирам, че имате доста повърхностни представи върху технологиите. Обледеняванията отдавна не са проблем за радиокомуникациите.
  Но това са дребни технически подробности. Същественото е подчертано от Инджев.

 23. След Жельо Желев би ли дрънал някой,да “мънка” за длжността
  говорители,когато си имаме Яне и “шепот”:да нямаш други богове,
  освен тъмносините…
  На Палатинския хълм,щом “императорът”сам си носи свръх-бажажа и не е само Сокола,който предпочита,да не дразни лъва с “Волно” артикулиране…
  Хаджи Генчо изостава по натуралистични описания,когато трябва да бъдат втрещени Меркел-ови консерватори или съотечественици на херцог Уелингтън,победител при Ватерло и в ред други предизвикателства в Лондон….щом трябва десетилетна далновидност,която е като: “Език втрещен на мойте деди!”../по И.И./
  Като го гледам само как се “мъчи” ме напушва смях и спомени за Хаджи Генчо,до когото копривщенци се допитали,как да кръстят в Христовата вяра циганина Мено цигуларина…и доволяват ли го съборите в книгите…а Хаджията отсякъл,да му се одере най-напред кожата!!!!
  Ако помилва дете с черевна роза и
  тисне ръка на български княз с баща,дядо и прадядо,”злодей” да мине като взел успешно изпит…по висш пилотаж в държавността…
  Едно време въртяли на шиш в Москва нашия “Чапаев”: какво е това империализъм и човекът си казал с плам в очите:”Да се настига където и да било и унищожава безжалостно…
  Рашението на Комиисята било:
  “За отншение към империализму
  …пропустить!”

 24. G-n Инджев,благодаря Ви ,да, и аз го на мерих в Дневник.
  Към “по-запознатите”. В Аляска и Сибир ,където има страхотно ниски температури ,също има радари,но съвсем не са на такива височини,радиолокаторите ,по-скоро антените им определено страдат от този проблем,но такива температурни инверсии и ветрове не са налице,както на височина 2376м. При военни действия от съвремеенна,гледна точка,маневреността е основна тактическа здължителност. Затова в съобщението за този проект се говори за мобилни противоракетни и противосамолетни ЗРК-зенитно-ракетни комплекси,каквито са и американските( и руските). Най-съвременните са руските С-400,които засега са разположени само в ПВО-пръстена около Москва,които имат далечна граница на зоната за поражение,над 450км., но има няколко вида ракети с различна такава. В период на разработка и изпитания се намира последния им С-500,който има ДДГПоражение,приблизително 2500км,което е истинска революция в областта на ПРО и ПВО. Америкнаските средства за ПВО засега са само ЗРК-Патриот,а са се специализирали изкл за ПРО,но с други системи,които са също уникални,свързани с космически елементи… Поставянето на РЛС на високи и открити точки при гражданската авиация в системата на РВД-ръководство на въздушното движение,са действително приемливи,но напоследък се избягват,но те не са обекти-цели на ракетно нападение,може да се подложат на огън,но това е неефективно и безцелно нещо. Те са т.нар. “приводни”. Но ние говорим за РЛС за далечно откриване,над 2-5хил км. наклонено разстояние. Такъв радар от октомври до края на април не само че не може да е мобилен на таква височина,той дори не може да е и полустационарен,той е закован като мишена в студовете,ледовете,вятъра. Нали видяхме какво се получи сега в СИБългария,ами я си представете какво е било на Ботев. За пътищата да говорим ли. Има радари,които се окопават в земята,а само антенно-фидерната система им е навън. Е,”нека”знаещите кажат как да се окопае поне агрегата на радара на вр. Ботев. А в съвременна война,основните цели са военни обекти, живата сила,командването на армията и държавата, а радарите на РВД са съвсем назад в списъка.Алеко,Вие сте добре запознат с технологиите,сигурен съм,но с военните технологии имате пропуски,отворете сайтовете и ще се убедите. Да,и аз несъмнено имам пропуски,но всезнайковци няма и не може да има.Такива се опитваха да бъдата само комунистическите мизерници.

 25. Генерале, действително с военни технологии не съм запознат. Никога не са ме интересували. Но с планината съм запознат. Близо 10 години работа във високата планина с радиокомуникации и още 6 години в не толкова високата планина. Поради тези 10 години знам какво е монтирано на връх Ботев. Кое е под земята и на каква дълбочина. С какъв материал са покрити антените, за да не се влияе на електромагнитното поле.
  Но не разбирате ли, че не е в това същността. Същността е дали България да е част от противоракетния щит или да не е. А иначе има достатъчно високопрофесионални военни специалисти по радиокомуникации, които по-добре от нас знаят къде да се разположат съоръженията.
  Не разбирате ли, че не е в това същността на въпроса.

 26. Ген. Власов, доколкото знам радара за ПРО не е обикновена параболична антена, която трябва да се чисти от снега с метлички, а модерен трикоординатен радар с ФАР (решетка от миниатюрни антени), който не се върти механически, а по електронен път се управлява развивката на сканиращия лъч. Всичко това се помещава в сграда с форма на пресечена пирамида и радиопрозрачен екран пред самия радар и е почти неуязвимо за атмосферните явления.Тук не става дума за мобилните установки “Пейтриът”, а за радара за далечно откриване, който не е мобилен. Той се строи на едно място и следи определен сектор (направление).

 27. Яворе,скромните ми,.непрофесионално-генералски познания ,предлагат още малко информация. Първо,военни съоръжения не се дислоцират до граждански обекти,независимо на каква височина се намират. Радиопредавателния център на Ботев е с изкл. важно предназначение,извън (поне) трите телевизионни предавателя и няколкото УКВ-пред-ля. Там има многобройни свързочни и релейни канали,метео-станция и навремето малък военне възел за подслушване на гръцките и турски свързочни мрежи,вкл.ин тези на 6-ти Амер. флот,чиито самолетоносачи постоянно кръстосваха Медитераните. Да се разположи такава радарна система до такъв обект е пълно безумие. Второ,съществува т.нар. електромагнитна съвместимост,т.е. не бива различните радиосъоръжения да си пречат,поради директно проникване на радиовълните,или по индукционен път. ЕМПоле е с висока интензивност в радиус от няколко десетки-стотици метра. Въпреки честотното отстояние на радарните честоти,такова взимно смущение ще бъде налице.Има и канали за съврем-те мобилни системи,които понякога са кратни на носещите честоти на радара,въпреки различната поляризация на вълните. Съвременните радари са бад 3Гига херца. Трето,абс. си прав,посочвайки типа на антените на много радари,това са ФАР(фазирани антенни решетки,някои ги наричат сфазирани). Но режимът на работа(обзорът), може да е секторен ,или кръгов,като секторния може да стигне и до 120 градуса,разтвореност на диаграмата и обхваща всичко във вероятното направление на въздушна или космическа атака. Електорнния лъч сканира върху отражателя и т.н.Но самата антена може да се върти по азимут 360гр. Но за РЛС за откриване на свръхдалечни разст-я,се правят сравнително големи антени,не чак като старите на Ломски форт, руски,но не са малки.Да,има специални радиопрозрачни щитове,които предапзват антената от атмосф. влияния. Допускаш грешка,като казваш ,че радарът за РЗ-разузнаване и целеуказване не е мобилен ,обслужващ “Патриот”. Всичко е мобилно вече,или полустационарно,в най-лощия случай. Четвърто, при война се използват резервните,бойни позиции,а не регуларните в мирно време. Пето,в такава система се носи 24-часово бойно дежурство и всеки може да се сети,че радарите трябва да са поне три-четири.Има и тактически съображения,но те не са за публична дискусия. Шесто, поне през 5 месеца от годината,трнаспорта до върха е недостъпен или почти недостъпен. При нужда,радарът нито може да заеме резервна позиция,нито да бъдат правени по-сериозни ремонти. да не говорим за битовата страна на въпроса,касаеща личния състав-храна,медицинско обслужване и др.В мирно време,командният състава ще бъде блокиран много често.Седмо,отражателя на антената е изрязана парабола,но има и почти плоски,това не е чак толкова важно.Осмо,не си прав,че радарът за далечно откриване се строи на едно място.Девето,обикновено не се съобщават на публиката евентуално разаположение на такива съображени,дори преди подписване на евентуални споразумения.Десето,такова съоръжение е уязвимо на елементарни,терористични или десантни атаки.

 28. Алеко,България е много изморена,почти капнала страна,каквото й се каже,това ще прави,у нас няма сили,които да се протовопоставят,или да наложат подобни мероприятия,ние трябва само да слушаме,да съзерцаваме,да копираме…и БЕЗ!!! много приказки и вайкания. А радиокомуникациите и радиолокаторните системи си приличат в някои отношения,но разликите са много. Радиокомуникациите са почти едни и същи,както за граждански,така и за военни цели,докато военните радари са нещо на много виско ниво,особено сега.

 29. Удавени в дребнави технически спорове, показваме същия характер и ценностна система като управляващите ни.
  “Само слушаме” и “съзерцаваме”. И “копираме”! Ама кого копираме?
  Били сме “изморени”, “почти капнали”. От какво?
  Ключовият абзац на Инджев е: “Само си представете: ако сте в договорни отношения с някого, когото обявявате за свой най-близък приятел и съдружник, дали бихте отказали да му отговорите на предложение за проект от значение за общата ви стратегическа сигурност? Нима това не е враждебно ( спрямо съюзника), при положение , че има и други начини да му покажете приятелското си несъгласие?”
  Е за това иде реч! За нашето повратливо, тарикатско поведение.
  А не дали връх Ботев предлага възможности за монтаж на подобно съоръжение.

 30. Към Алерко
  Съгласен съм напълно с това, което казвате: “Същността е дали България да е част от противоракетния щит или да не е.”
  От военнотехническа гледна точка мога само да добавя едно. Няма нужда да губим време в технически спорове за типа на радарите и тяхната местоположение. Място на брега на Чернмо море би били много по-ефективно отколкото по върховете! Военната доктрина на НАТО е диаметрално различна от тази на бившия СССР и посоката на очаквано нападение съвсем не е “от запад или от юг”! Таке, че да се споменават Ломски форт и старите зенитноракетни площадки на ПВО е просто дилетантщина. Освн това щом в пресата се появява информация за връх Ботев, поне за мен това със сигурност означава, че радарът няма да е там! И изобщо не е мястото на такъв радар в България. Ние сме по-подходящи за ракетни установки за неутрализиране на евентуалните удари!

 31. на връх Ботев? я да се разкарат! и да вземат да си вдигнат и военните бази от тука, не искам ничие чуждо присъствие тука.

  не са ни чак кой знае какви съюзници, нима някой си мисли, че американците хеле пък западноевропейците биха се втурнали да отървават някакви си държавички по източния фланг от руска или турска агресия?! ха-ха-ха!

 32. Към ZO,
  Ти драги изглежда си изял едно О, последното от името си! Къде ти бяха претенциите за независимост на България по времето на членството ни във Варщавския договор?

 33. ZO,не може никой да се разкарта и не бива,Щатите управляват Света и още дълго ще го управляват и съвсем не за лошо. Няма страна ,която да е била в добри отношения с тях и да е пропаднала,нито една.А вс. ком-ски страни се скапаха,с дребни изключения. Абе Алеко,ти България за какво я имаш,нали не си забравил,че е ККБ-комунистическа кочина Бълария.Ти да не би да живееш извън странта, я ела тук да видиш каква мизерия сме. Най-циничната и просташка държава в Европа. Комунистите са дали държавния трезор на руските болшевики в края на 50-те години,а този народ все още не име потърсил сметка… Нито сме народ,нито държава,или не си чел стихотворението на Петко Славейков,мърша сме си та от там минава.

 34. да ме прощавате, че ще ви го кажа в прав и недипломатичен текст, ама сте много ограничени и късогледи.

  значи щом изразявам несъгласие с присъствието на американски радари, не къде да е ами на ВРЪХ БОТЕВ (!), и американски военни бази в Б-я автоманично ви светват червените лампичики: “тревога! комунист!”

  по времето на членството ни във Варшавския договор съм бил прекалено малък, за да имам каквито и да било претенции по такива въпроси.

  все тая… продължавайте да си живеете в свят на черно и бяло.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.