Ореола на орела

Наши сънародници оприличили днес в Лондон Борисов на орел, на което той, приемайки от тях като подарък картина с грабливата птица, попитал: “ ще ги сграбча ли”?

За кого се отнася въпросът му? Това е гатанката. Дали за Сокола и останалите му грабливи пиленца от ДПС, които са се притаили напоследък?

А може би става дума за гръцките селяни? Като един орел връхлетя от въздуха с хеликоптер върху тяхната блокада нашият премиер, сграбчи медийното внимание, окупира първите страници на сервилните вестници със заглавия “ Гърците клекнаха пред Бойко” и отлетя да се бори с безобразията на други селяни ( и граждани).

Междувременно блокадите се вдигат и свалят по южната ни граница. Настървените като щуки гръцки фермери показаха на орела къде зимуват раците. И никой вече не брои колко пъти се проявява благоволението на уж клекналите гръцките трактористи. Клекнали са само българските медии и клечат раболепно пред властта, която обслужват.

Като благородна, по отношение на жените, макар и доста странна птица, описва Бойко Борисов днес и “Ню Йорк таймс”. Вестникът се чуди откъде у един бивш пожарникар, каратист и бодигард такава страст към издигането на жени на ръководни позиции. Ако авторът Дан Билефски ми беше звъннал, ( както направи последния път на 24 септември миналата година, пишейки за България), щях да му кажа, че Борисов се харесва на голяма част от жените по нашите земи. Съответно Борисов им отвръща с взаимност. Дори в едно телевизионно шоу с гордост сподели, че доста е повозил на рамката си на велосипеда без рамка.

В рамките на сериозното, направо е за чудене как премиерът не е решил по женска линия и проблема със специалните служби. В Лондон той се е оплакал пред развълнуваните ни тамошни сънародници, че западните служби не вярват на нашите. Или по-точно, че вече не вярват, защото са загубили доверието в тях. Предполага се, че не става дума за доверието на западните служби в българските от времето на комунизма.

Все ще се намерят достойни дами да оглавят и службите. В края на краищата за това не се иска европейски изпит.

Да ви кажа честно, дамският гамбит на премиера, който е впечатлил “Ню Йорк таймс”, е най-симпатичната част от управленския подход на министър-председателя ни. А за картината с орела имам само един въпрос – да не би да е двуглав? Като знам как заглъхнаха обещанията му за съпротива срещу руската енергийна хегемония в България, този символ май отново е разперил нокти над Родината.

22 мнения за “Ореола на орела”

 1. Г-н Инджев,

  незнам дали ви е направило впечатление, че по бТВ беше цитирано вчера, че една от българките в Лондон й се било паднало от новогодишната баница “Среща с Бойко Борисов” и тя за това се преборила наистина да се снима с него. Поне ние вкъщи си пишем късметите на база на някакво съкровено желание – може би в нас е грешката, че за такова не смятаме срещата, с който и да било БГ политик.

  Честно казано наистина се питам докъде ли ще стигнем и всъщност не бяха ли отишли по-умните в чужбина?

  Какво ли си пожелават хората тук?

  Поздрави,

 2. Уважаеми Господин Инджев, доста голямо внимание отделяте на лицето ББ ,ако не беше случайността да оглави държавата,за него щяхме да четем в колонките на крими репортерите.

 3. За въпросния гамбит и като “кодош” и като “необходимост” от възраждането на българския Жавер или Гешев,въпросът Ви,не е опрял да символа на Романовската династия,а до изначалното нашенско само-кастриране,
  по което сме царе,дори и Москва,да ни съветва,че не й отърва винаги лакейщината…
  Но не на равнище А.Буров,а такова за герои като Дечо Пора и баба Гинка,Пуста Пена и наш Йочко,или Тотка и бат,Павле…иде реч когато Родината-а тя е местност! -отдавна е самокастрирана зорлем…пък сега?
  Ама не върви!
  А как вървеше с титани военни и “фашистки” разузнавачи,или ще се само-приспиваме,с мита за великите грешници буржоазията или Тато…
  Една нощна парола на преторианската гвардия при “моя” племенник,Калигула беше “Scrotum!”
  Е и кой ги “о т р я з а” на истинските български мъже?…да не би всички да бяха за енергийна хегемония,за да не отварям онзи познат на блога виц за “Орел и охлюв! на “нашето другарче!!!!”

 4. Ето я всъщност “прочулата се” картина от Карло Зуно (Кирил Узунов) – български художник с 40 годишна кариера и 7 самостоятелни изложби във Великобритания.
  http://gallery.karlozuno.com/#6.81

 5. Господин Инджев,
  Само негативи ли виждате? Няма ли поне искрица добро в сегашното управление? Започнах да се депресирам от четенето на блога ви!

 6. Уважаеми Господин Инджев, доста голямо внимание отделяте на лицето ББ ,ако не беше случайността да оглави държавата,за него щяхме да четем в колонките на крими репортерите.

  Posted by Volk11 | февруари 8, 2010, 18:07

  Нищо случайно няма на този свят, господине…

 7. @MARIO K
  Поразгледах “The gallery”.
  Без коментар.

  Питам се обаче, колко от там присъстващите вече са знаели, че ББ обича да кара “дамски” велосипед, и поради каква причина е това предпочитание?

  Уникален ГЕРБ ни този ББ, да ни е жив и здрав!

 8. Богато въображение имат някои българи – за мен е невъзможно съвместяването на орел с чалга културата!

 9. Заедно с орела, Генарала получи и една голяма червена плюшена роза.Той веднага реши че розата е символ на БСП и ще си ляга с нея.Неудържим е този мъж!Ни брой ни възраст го притесняват.Подвежда жените, сега ще тръгнат към Станишев, с надеждата за Бойко..
  Всъщност розата е символ на прераждането(при римляните)и дискретостта(даже е предимна украса-дърворезба в повечето изповедални).Дали не му намекват да свърши нещо преди да говори? … надали.

 10. Г-н Инджев, защо отделяте на уважавания от всички нас премиер на БГ толкова голямо внимание, задавам си простичкия въпрос, заслужава ли го? и може ли да занимаваме толкова много интелигинтни млади хора с такава макар и височайша усоба. Вярно бисерите му са достйни за летописците на др. Живков, но ние трябва ли да падаме на това интелектуално ниво. Сигурен съм, че в тази посока мислят и много други средно грамотни българи.

 11. Bravo. 9 of 10. Samo istoriata sas sekretnite slujbi triabvashe da e po-dobre opisana i raz4epkana. Ako ia beshe raz4epkal cenia niamashe da imash. Zastot Boiko se opitva da rakovodi bezdarno i tiah.

 12. Дедо пеневата демокрация на средно грамотни българи се конфронтира с “макар и височайшата усоба” на ББ.

  Чалга. Ментета. И Клавдий-Стоичков на дамски велосипед!

 13. Hubavo bi bilo vmesto bate Boiko ministyr predsedatel da beshe chovek kato Kristalina Georgieva naprimer, inache ako mahnem Boiko pisha mn. dobyr 5 na pravitelstvoto, mislia che e nai dobroto ot 09 sept…

 14. Да сте жив и здрав и Вие и някои изобретателни съфорумци,г-н Инджев.
  Когато и ако трябва,пиша с името си,заради блога и таланта Ви,но явноне си струва и Ви оставям, да ги чувате такива и сам,и заедно с останали,ако могат!
  Дали ще ги “подгонят” началниците им за зле свършна работа,не ме интересува,както и защо допускате дребнави и подли душици!Ваш е и “ножа и хляба” зи филийте!

 15. Здравейте,

  Скоро започна да чета това, което и пишете и да си призная монго ми харесва! Поздрави!

 16. Уважаеми Господин Стоичков,вашите професионални политически коментари в блога на ИВО Инджев са изключително интересни и полезни и вие много добре знаете че не е необходимо да се сърдите на никой, когато испълнявате своя дълг към Българското ни Отечество.

 17. До Българския Орел:
  Защото сте Вие, Ви отговарям,и защото става дума за равнището на днешен……… т а л а н т л и в б ъ л г а р с к и журналист,а не за съвет от Лулчев към Царя-Отец,бащата на Царя,при негов предшественик /струва ми се все още жив/тогава:
  Ваше Величество:
  “Направете си един “софийски кенеф”,за да оттича мръсотия и улична кал между русофили и русофоби…!”
  За другото Ви благодаря,но нали разбирате,че макар и да претакам столетно вино,между “еднодневки” от екрана,докато великите образи на Рангел Вълчанов се вкаменяват от лентата на “Иван/?/ и Александра” -“up to day” -e останал само още един герои адаш на моя син,който се надявам,да схване,че ако един Росен Плевнелиев е прав за трайна сигурност и приемственост…а не чиновнически контракти за пътищата,много повече това е валидно за нечиновническа приемственост по пътищата,които разкриват “еднодневките” на народите….във външната политика и някои от американкските и руски планетарни виждания,са понятни…
  По важно е къде сме ние при днешните преди,до и след Б.Филов и В.Червенков?
  Или пак в Белене?
  Това бе причина,да кажа на И.Инджев,защо 2010 ще е бременна със събития и ако той не разчиства “априори” цялата тази безименна сган,за чий ми е!!,точно така разбран дълг…
  Винаги когато ме хвалят,само се питам,къде сгреших Господи?

 18. Българският орел,като по малък брат на двуглавия руски орел лети достатъчно високо и просто му убягва следата на Сокола оставена през последните 4ри години.Защо лети високо ли?Просто ако слезе по ниско ще попадне в обсега на архарският ловец,който дебне на пусия някъде по средата на втория мандат.

 19. @ torro
  Ето нещо терапевтично за депресията ви: напуснете по най- бързия начин този блог и се отправете към по- позитивните, от което се надявам да ви олекне на душата. Те изобилстват, ето едно предложение:
  http://www.gerb.bg/bg/events/eventsdetail/cat_id/1/id/7590
  Ние останалите ще преглъщаме негативизма на автора на този блог…

 20. Отново добра статия,отново логика,но далеч от десятаката(този път). Само две неща. ПЪРВО !!!-никой в ККБ не може да бъде сграбчен,по две причини-че никой не се дава да бъде сграбчен и никой не иска никого да сграбчи. ВТОРО !!!-първото нещо,което трябва да се сграбчи е комунистическата сган-бивши и настоящи бандити(образовани и простаци),бивши и сегащи шефове на ДС,скритите ядра на комунистическата организация и пр. Но я нека ,някой посочи някого,който е решил твърдо да сграбчи някого????-такъв герой-самоубиец няма. И не е редно да се употребява званието на министър-председателя на Реп.България в запаса. Актуалният Б.Борисов няма титли,той си е просто ББ.някои се възмущават,защо Г-н Инджев много пише за него,а за кого да пише,за Дядо Мраз ли?

 21. Така се ндявахме през 1997г.,нашия Костов да сграбчи комунистическата ламя,ограбила като за световно , държавата и хората,дори и комунистите,е…,и тогава никой не сграбчи никого…..Сграчването у нас е само еднопосочно,народаът е сграбчен и никой не иска да го извади от грабителите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.