За какво пледират цивилните еколози от ДПС?

Ако досега ДПС бе синоним на права и свободи и сме търсили идентичност в тези две думи, то добавете още един синоним – екостратегия за развитие на България”, каза Лютви Местан, упълномощен явно да ни съобщи присламчването ( след дълго ослушване) на неговата формация към тезата за Генно модифицираните организми (ГМО).

Какъв ли ще да е този “още един синоним”?
За да се ориентираме за “още един синоним” на ДПС, най-напред трябва да погледнем критерия за сравнение. Да разшифроваме що е то ДПС?
Да започнем с водещото, голямото “Д”. Движение?
Не е. Това е организация, която няма нищо общо със спонтанните граждански инициативи, именуващи се “движения”. Тя има всички белези на тоталитарните структури – йерархия от военнобюрократичен тип ( използвана от върхушката за мародерство и то в мирно време), както и строго подчинение по вертикала с едноличен и несменяем, както никой друг, партиен вожд от последните 20 години. “Д” означава Доган.

“Права”? Сериозно? От какви точно права са лишени “раздавачите на Порции” в държавата?

А свободите на правата на движението са не просто отдавна гарантирани, но и прекрачени – като паднали гащи насред мегдана, скъсани от прекомерното опъване на ластика върху шкембето на преялия с власт и благини лаком някогашен сиромах.

И към този символ рупорът на Доган ни приканва сега да притурим още един : “екостратегия за развитие на България”!

Това е нахално. Колкото партията им е “движение”, което се бори за отдавна гарантирани права и свободи, толкова автентично звучи и новото им амплоа на “еколози”. Бяха толкова години във властта и не направиха нищо да променят съдбата на собствените си избиратели, заробени да отглеждат субстанции за екологично вредния тютюн. Изнасяше им бедните хора да зависят от монокултурния поминък в полупланинските райони, за да претендират пред света, че са защитници на мултикултурната идентичност на монолитния българския народ, държан в нищета заради султанския кеф на шепа началници.

Всички, от българските демократи, до западните съюзници, бяха принудени да си траят, за да не нарушат тази “идилия” на гражданския мир, с който Доган и компания спекулираха на балканското тържище, поддържайки собствената си цена. И едните и другите се правеха на незрящи за факта, че на лъжата ръцете са дълги, протягат се чак от Москва. Не случайно основателят й е Юрий Долгоруки.

Хайде този път да не позволим да ни баламосват с модната екологична теза, че изведнъж онези с голямото “Д” били прибавили нови два символа – “ЕКОстратегия” за “РАзвитие”. Освен ако отново сме готови да приемем с примирение шантажа на наглостта, която прозира зад  ДЕКОРА на фасадната ни демокрация.

19 мнения за “За какво пледират цивилните еколози от ДПС?”

 1. Най-доброто, което съм чел от много време насам.Фен съм ви г-н Инджев, страхотно ми харесва това

 2. е те това му е кофтито на цялата работа, не знам как се качи горе и няма начин да го поправя, освен да започна отначало.
  Та, страхотно ми харесва това, което си написал, но не знам, дали тези, към които е адресирано, ще разберат изобщо за какво става въпрос. Мисля че е прекалено интелигентско. Както и да е, отдавна не съм се кефил така на материал, както сега.
  Поздравления!

 3. DPS beshe sazdadeno po vremeto na Todor Jivkov t.e. prez totalitarnia rejim. Beshe sazdadena s ideiata da se bori za grajdanskite prava na Turskite malcinstva znaem kavo beshe prez vazroditelnia proces. Nito edin it sazdatelite na tova dvijenie ne e mislel da go prevrasta v partia. Sled kato bivshata DS go obezglavi (postavi goliama 4ast ot sazdatelite v zatvora…, drugi expolsira, drugi se razboliaha i … Togava go prevarna v partia i postavi bivshia slujitel na 6to Axmed Dogan na varha mu. Taka ot dvijenie se prevarna v partia. Partia koiato prehvarli goliama 4ast ot Bulagarskia Darjaven Dalg v 4astni bankovi smetki. Ima oste mnog, mnogo – vrazkite na Tren4ev s Dogan i na Otec Fori Svetulakata i t.n. i t.n. i t.n.

 4. ДПС мафията унижощи огромни горски масиви в община Павел Баня.

  http://nomtax.blogspot.com/2009/08/blog-post_18.html

  “Под крилото на ДПС три фирми плячкосват безнаказано горите край Казанлък
  “….Специалистите установиха катастрофално обезлесяване на местностите в община Павел баня и грубо нарушаване на закона и квотите за изсичане, докарали региона до екологична катастрофа. Производството на “Габровница” замърсява въздуха в околността на село Горно Сахране с въглеводороди и прах почти 15 пъти над допустимото.”

  “братята (Иса и Мехмед) Бесоолу, и Тюркян Бесоолу. Заедно с Ергин Тьорен са собственици на дърводобивни и дървопреработвателни фирми (“Лес Транс” и “Тера Лес”), държат в страх, подчинение и финансова зависимост местното население и управата на община Павел баня. На софрите им пируват депутати от ДПС, а над безчинствата им са разперили политическия си чадър двама от министрите на Ахмед Доган – Нихат Кабил и Джевдет Чакъров. Общо взето може лесно да се начертае престъпната методика с която фирмата на братята Бесоолу работи в Павел баня в престъпно съглашение с горските там. Горските прокарват цялата документация за строеж на горски пътища до горски басейни с хубава дървесина под предлог за отглеждане на насаждения. След това Бесоолу добива предвиденото и се съставят протоколи за сечището, с което си връзва гащите че няма нарушения. След това обаче циганите му работници, 200 души от Котел с резачки, не си отиват, а месеци наред унищожават цялата гора покрай пътя. Като приключат се преместват на друг “обект”.
  Бесоолу са част от мафиотския кръг на Лютви Местан.”

  И тези хора говорят за екология…

 5. Да повтаряме ли,че сте прав и находчив?
  Но каква файда,ако и нашите демократи, и западните ни съюзници,не са кадърни да схванат,че “ромпойстването” и за февруарската,а и юнска срещи /на върха!/ в Мадрид,където Барак Обама-вероятно няма да дойде-е за лидери,които са с намерение да погледнат и прогледнат до 2020 г.
  Но само 10% от мързеливата ни европейса индустрия,е вискотехнологична,за разлика от праговете в Америка,Япония и САЩ!
  И докато тънем в блато от проблемии санкции,Гърция ни души на Балканите,но хайде нея ще я спасяват Саркози и Меркел,но ние къде отиваме с това “авнгардно мислене”,което дори през 70-те на м.в.-поне се стараеше-да пргледне с десетилетия напред,а ето че това на ДПС-както и да се нарече- прозира и зад фасадната ни демокрация…
  Може и да подпикаваме-не Вие!!!-Ахмед Доган,но той си къта “пиленцата”,а ние потънали в злост,омраза и завист,ще продължим,да изоставаме росни-росни ,от епоха,която според америктанския президент, вече зове политическите прогнози да са съобразени и с климатичните предизвикятелства на века….Кой да те чуе тук?

 6. Турците в България са български граждани и са работливи,но Доган и неговото обкръжение не са-алчни и безкруполни.

 7. Много е хубава статията, но лошото може да дойде от другаде. Тъй като в България се действа първосигнално (имаше една хубава статия на Иво по-нагоре на тази тема – за пришиването на атрибутите) да не стане, че всеки който говори за екология е от ДПС, следователно – е от лошите! Номера с екостратегията на ДПС е по-скоро хитър ход за профанизиране на проблема и отвличане на вниманието в друга посока. От тук – до добрите и полезни “ГМО” има само една крачка.

 8. За пръв път чета толкова ясен и точен материал за ДПС ръководството.Браво!Нека се поучат от теб така наречените мастити политици.

 9. Великолепно. Дали не е време да напишете нещо по-голямо и обстойно за тази клика ДПС. Сигурен съм, че ще стане бестселър.

 10. Много точна дума сте намерили, ДЕКОРА,която според мен повече подхожда за име на това “движение”

 11. Dogi be6e go kazal navremeto: “Ekologiqta e tvyrde vajna za da ya ostav na Ekolozite!”

 12. ДЕКОР-ът на тази демократично нецелесъобразна партия няма ли най-накрая да падне, защото не ми се вярва, че познаваме нейния Декоратор. Доган? Живков? КГБ? ДС? Турските власти? ЩАЗИ? Арменският поп… Моля, помогнете, изпадам в политическа шизофрения, която е с анадолски привкус.

 13. Прекрасно написано! Кликата на ДПС са царе по заиграването с наболели проблеми. Няколко пъти се опитвах да насоча читателската аудитория и към проблема Общежития на СУ в Студентски град. Мисля, че си струва да се надникне и в това какви ги върши там съфамилника на Арбен Хавальов – Арсо Хавальов. Злоупотребите не са по-малки от тези, разкрити по хотела в Рибарица и подобни такива. А наглостта на въпросния дребен чиновник Арсо,(отговорник по инвеститорския контрол)е безгранична и неуправляема.

 14. Здравей Иво! Позволявам си да се обърна така към теб, защото се познаваме от оранжерията на Римската стена… Лично съм засегната от “екологичността” на ДПС. Бих искала да споделя колко ги интересува екологията в най-засегнатия град в България – Кърджали. Имах възможността да работя със завода за бентонит, който ми възложи засаждането на 50 дка отработени площи с акации. Огромна беше мъката ми, когато турското население в района пускаше и продължава да пуска овцете и кравите си, за да бъдат тези растения изядени. Нарочно. Уведомени са кмета на гр.Кърджали, кмета на село Пропаст, които са турци, но резултат няма. Животните продължават да унищожават засадената гора. За хората, които незнаят бих искала да споделя, че в Кърджали има оловно-цинков завод, който редовно обгазява града и той има замърсеност на въздуха по-висока от София. От сярата, която се отделя при производство най-малкото, което се получава е парадонтоза. Заключенията всеки може да си направи сам. Никога досега не съм взимала отношение, но този политически цинизъм трябва да се показва. Иначе всички ще живеем в заблуди. Иначе искам да кажа, че ти се радвам на достойното поведение и от един месец те чета редовно. Поздрави!!!

 15. към гергана:

  Здравей, още съм гузен от спомена, как мъкнеше тежки кашпи, когато озеленявахме нашия дом с твоя помощ…
  Поздрави!

 16. Иво,всичко добре,Д-тата са свързани,логиката е здрава,само че не докрай,забравяш ДС-тази служба създаде ДПС,като филиал на ДС. 99% от лидерите на Д(П)С са агенти на ДС.Същото се отнася и за (С)ДС,същото е и за Държавна (агенция)(национална( Сигурност. Нацилално Движение Симеон Втори-средните две думи са пак ДС. нали знаеш какво учихме,че повече от дветри съвпадения,не са съвпадения….Наивно е да се говори за Доган и ДПС,прескачайки ДС.

 17. “ЕКОстратегия” за “РАзвитие” или ДЕКОРА е кодовото название на най-новата разработка на
  Държавна
  Политическа
  Сигурност
  съгласно нейната доктрина!

 18. няма празно – тук има “движение за права и свободи”, а в сърбия – “съюз за права и свободи”, тук има “мултигруп”, в сърбия има “мултимекс”. предлагам на всички да познаят от първия път кои са сценаристите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.